Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Egy korszak vége
- Szólánc.
- Ingyen kellene, de tegnapra
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- i5 12400F - báránybőrbe bújt farkas
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Ford topik téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
#TOTTI
őstag
Fiesta 1.5tdci 2019, friss olajcsere, egy 200kmes út megállas nelkül, 1 regeneració, 4,3 literes átlag es 3 csikot ment fel az motorolajszint, maximum fölé, ennyit hígult, szerviz véleménye, hogy varjuk meg amíg kiirja az olajcserét. Nekem ez nagyon fura hozzáállás. 4-8000 km egy olajcsere periódus 40e km-es futástól kezdve, elötte 11-13e volt a periódus.
-
func93
senior tag
Sziasztok,
Kuplung csinál olyat, hogy teljesen random ha benyomom, akkor ott ragad lent és csak úgy tud feljönni, ha lábbal vissza billentem. A másik meg a hétvégén voltunk egy hosszabb utat és a végére teljesen bepuhult a kuplung.. megváltozott a nyomás / fogás pontja is.
Komplett szerkezet csere szerintetek? 2016 1.5 tdci
"Nem lehet összekötni a pontokat a jövőt fürkészve, az összefüggések csak utólag visszanézve látszanak." - Steve Jobs
-
Immy
őstag
Szerintetek ez változhat, hogy nem lehet új focus-t rendelni dízel motorral?
Focus C519 MCA
• 1.5l EcoBlue 120 LE 6 sebességes manuális váltó – minden felszereltségi szintenApró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz troll81 #40488 üzenetére
Maxi télim most: 215/60/R16 acélfelnin. (Még jó, hogy a Karcsi extra Brembo-ja épp elfért alatta elöl, meg se néztük).
Nálam ő a kedvenc kalkulátor, pont most lesz 4 új nyári ismét.
(235/45/18 a mostani asszem).Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Immy
őstag
Sziasztok,
Az új fordokban a központi nagy kijelzőt ki lehet kapcsolni valahogy? Éjszaka vezetés közben kicsit bevilágítja az agyamat...
Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
troll81
addikt
Sziasztok 225/40/ 18 váltóméretemi? kellene vennem egy szett vasfelnit amig az alut javitjak. 16 coll kellene
-
7Sony7
addikt
válasz SECTORnooB #40486 üzenetére
A jobb hátsó nyúlvány oldalán van egy csatlakozó a hátsókhoz, alulról éred el. Az elsőket nem tudom.
Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
Balcsix
senior tag
válasz SECTORnooB #40483 üzenetére
Simán lehet, hogy csak koszos lett, próbáld meg letörölni. Bár ha villog (és sípol x db-ot), akkor elég nagy a valószínűsége, hogy a kábel tört/szakadt meg valahol, vagy a szenzornak lett kapufa.
[ Szerkesztve ]
-
SECTORnooB
addikt
Sziasztok
A hétvégén egyik pillanatról a másikra adta be a kulcsot a parkradarunk. Hazaértünk és a hátra menet kapcsolása után rögtön egy sípoló hang jelezte, hogy nem kíván működni a parkradar és a elakadás jelző alatti bekapcsoló gombja villogni kezdett és azóta villog is szünet nélkül. Mi lehet a gond?
Nem sérült se az eleje se a hátulja, szenzorok épek.
2008 Cmax. -
Dißnäëß
nagyúr
Urak, 2.5 ST-be (S-Max 2007) milyen olaj való gyárilag ? (Tudom, 5W-30, de a "maradék" olaj specifikáció érdekel, a hivatalos).
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
darvinya
titán
válasz radi8tor #40477 üzenetére
Ok, de ezzel mit akarsz írni?
SCI motort ismerem, ezt gyertyánkénti gyújtó tekercs árulkodik.
Amúgy pont így néz ki Mondeo motorja is, még mérete is egyezik.
A vicc, hogy ugyanezen a méreten van CVH motorom.
Ezt még Csabex fórumtárs fotójából jól látható. [link][ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz ReFleXx #40473 üzenetére
Úgy valahogy.
De legalább nem javítják a kopogó hibajelenséget - egyelőre.⭐ Stella
-
tomszli11
tag
Szia!
Érdeklődni szeretnék, hogy Mk2-es Ti-VCT motoros Focust bont-e valaki, és kábelkötege van esetleg valakinek hozzá?
Előre is köszönöm.
-
troll81
addikt
válasz #27070592 #40463 üzenetére
A rövid hideg az 4 és 12 km közt változik 4 x hideginditva is max 8.5
Be fogok ruhazni egy kess v2 re és lehet szoftvereket letolteni és fel az autókra.
Jövő héten hosszú lesz 155km meló oda vissza plusz a helybetopi.
Itt vágom fullra én is.
Es kiszamolom az olajjal. Mi is van. -
törölt tag
válasz troll81 #40462 üzenetére
Dehogy 160.. akkor 6.5 lenne a fogyasztásom.
Pályán nem is lenne nehéz, szélárnyékban.
A 9.6 sok rövid táv és sok üresjárat átlaga. De még csak 80km ment ki teletankolás óta. Majd következő teletanknál derül ki a valós átlag. Abban benne lesz 120km hegymenet is Eger-Miskolc között. -
törölt tag
válasz troll81 #40460 üzenetére
Én is váltottam olajat, Mannolról Valvolinera. Egyelőre tetszik. Csak a fogyasztásom 9.6..
Veztengely pozi szenzor lesz cserés, a tömítésnél szivárog az olaj.
De a főtengely jeladót is megnézem. Egyszer élünk. -
ReFleXx
addikt
2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"
-
Joker88
őstag
na, 2024.02.09ig újra érvényes műszaki
kb az autó értékét hagytam ott a szerelőnél
drága mulatság ez.
de most már nincs más hátra mint előre.In loving memory of Garrett Lockhart
-
mmdms
addikt
Köszi a jutubos tippet, márcsak azért is mert nem H7-es izzó megy bele hanem H4. Anyáztam volna egy jókorát ha nem nézem meg. Osram nightbreaker rulez.
Bár hozzátenném hogy nem ugyanúgy áll a lámpa, annak ellenére se hogy pontosan ugyanott vannak a csavarok/alátétek ahol voltak, jól látszik a nyoma a műanyagon.ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
Alemida
tag
-
tomszli11
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek. Aki ismeri a 4 szondás Ti-VCT motorokat, tudna nekem küldeni videót/képet, vagy leírni, hogy egy hibátlanul működő autó lambdaszondáinak feszültsége hogy változik az egyes és kettes hengersorban elöl hátul?
Nagyon köszi előre is! -
mmdms
addikt
Tenyleg pofon egyszeru. Meg szerencse h ide is torx kell, nemtom levenni. Komolyan mondom a ford mernokeinek igazan elverhetnek a f@szat csallannal, tok ures a motorter de minden aprosagot a lampa moge kell tervezni. Taps.
ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
-
patomi
őstag
válasz milkabrams #40438 üzenetére
Nem tudom, de nekem bevált. Soha nem esett le, ja de egyszer a kölcsön golfba, de akkor ráccsal együtt
Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)
-
mmdms
addikt
Sziasztok!
Fiesta mk5 1.3 , jobb elso h7 est cserelnem kellene, hogy celszeru? Eleg levenni es kicsit odebbhuzni a kiegyenlito tartalyt, vagy ugy se fogok hozzaferni?ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
-
Alemida
tag
válasz milkabrams #40436 üzenetére
-
milkabrams
őstag
-
patomi
őstag
válasz milkabrams #40436 üzenetére
Én ilyet használok [kép] , sok éve megvan. Akkoriban még aszem ugreen néven futott. Egyszerű, megbízható és kevés helyet foglal. Alin millió van belőle gombokért.
Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)
-
milkabrams
őstag
Ki milyen szellőzőrácsra szerelt telefontartót használ mk2 focushoz, ami nem esik le? A gond, hogy a rács pereme lekerekített, így majd minden ilyen telefontartó lepotyog, a tapadókornogos pedig, nem tapad fel eléggé.
Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.
-
törölt tag
válasz cappa72 #40433 üzenetére
Volt asszonynak a Tesco parkolóban nekivágták a bevásárlókocsit. Be is horpadt a hátsó ajtó. Nem 1 nem 2 bevásárlókocsi árválkodik szerte a parkolóban, valaki lehet nekinyomta miközben odébbgurította a saját autójától. Kinézem az emberekből. Odavittem a sérüléshez egyet, pontosan olyan magasságban volt a horpadás mint a bevásárlókocsi alsó (kijjebb álló) sarka…
Úgyhogy pár ember megérdemelne egy ruhát. -
DeFranco
nagyúr
válasz cappa72 #40433 üzenetére
a hajam égnek áll amikor azt látom, hogy ezeket a dögnehéz rollereket az autók közé támasztják le... jön valami vakegér, fellöki a rollert, nekicsapódik az autónak és már rajta is a pelzúr...
és amerre járok, nem egy ilyen van, hanem egy szakaszon öt-hat ilyen autók közé bedobott roller...
-
nagyúr
válasz #31600896 #40432 üzenetére
Komolyan, falun garázsban van biztonságban egy autó, ahol nincsenek a garázsban állatok.
De falun belül is van veszély... pl. a postás biciklivel. Anyósék 2 hónapos off Merviájára rádőlt a postás. Behorpadt. Azóta két év telt el, szerencsére nem történt semmi más ilyen incidens.A Ford-dal lehetőség szerint mindenkitől a lehető legtávolabb állok. Hátha sikerül megóvni.
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
törölt tag
válasz radi8tor #40430 üzenetére
Az ilyen emberbe kár még a levegő is, ráadásul szaporodik…mi meg úgy vigyázunk a más autójára is, mint a sajátunkra.
Elkezdtem kipolírozni (kézi technikával), félig-meddig kijött, de annyira megizzadtam, hogy inkább bementem a házba a hidegről. Majd pénteken folytatom. Szeretem ha szép a Focus
-
darvinya
titán
Kíváncsi leszek, hogy új kábel is segít Mondeo motorjánál.
A MAP.szenzor segített, de van még kívánnivaló.
Legjobb lenne egy szívósor+EGR szelep takarítás, de ahhoz most nincs sem időm, sem kedvem.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
törölt tag
Mai történés Debrecenben
Délután kint hagytam az autót az utcán, mert készültünk bevásárlásra. Az autó egy óvoda melletti parkolóban állt szabályosan. Ahol állt szar hely, mert a járda pont ott ér véget, ahol az autó parkolt. Néztem én az ablakból, hogy jönnek-mennek az emberek gyerekért az óvodába, világtalanabbnál világtalanabbak, persze az én autóm mellett ment el mind...
Láttam 1-2 szerencsétlent babakocsival, nem kertült meg 2 autót, az enyém, meg a mellettem parkoló Renault Thalia között tolta végig... Gondoltam csak nem olyan marha, hogy nekimegy, biztos elfér, én az ablakból végignéztem. Készültem pedig, hogy kinyitom és kiszólok, de nem tettem..
Mikor lementünk és indulni akartunk akkor vettem észre, hogy a bal hátsó ajtóm végig van szántva. Nekiment a két ajtó közti résnél, ott le is pattant alapozóig a történet, majd vastagon kb. 40 centi hosszan beleszántott a k.rvája. Ha lent vagyok a közelben leosztok neki két pofont az holtbiztos.
Vagy direkt volt, mert szerinte útban volt az autó, vagy olyan ergya, hogy külön orvosi eset. -
törölt tag
válasz radi8tor #40424 üzenetére
A leállítással a kenés is leáll és az olaj azonnal elkezd visszafolyni a teknőbe.
Ha jól tudom ez a start stop autóknál is így van. Persze az újraindítás azért nem olyan mint csonthideg blokknál, de akkor sem folyamatos. És az olajnak nemcsak kenési hanem hűtési feladata is van. Mi történik nem folyamatos a kenés és az olajáramlás a hengerfej környékén, üzemmeleg blokkban, a forróbb pontokon? Az olaj gyorsabban krakkolódik, hamarabb kormolódik. Nem drasztikusan, de gyorsabban mint folyamatos kenés mellett.
Ehhez adjuk még hozzá a kitolt olajcsere periódusokat. Kétlem hogy egy ma legyártott autó elmenne félmilliót.A tízszer annyit működtetett indítómotor élettartama már csak részletkérdés.
-
-
törölt tag
válasz DeFranco #40407 üzenetére
Ez papíron szépen is festett anno, amikor kitalálták és elfogadtatták azokkal is akik a CO2 büntiket kiosztják Európában, mert fél literrel csökkenti a fogyasztást (papíron), viszont gyorsítja az amortizációt.
Akkor minek is van nagyobb CO2 lábnyoma? 6-8% fogyasztás csökkentéssel nyertünk többet vagy a gyorsabb amortizáció miatti plusz alkatrész gyártással bukunk többet?
Vitás kérdések.
Gyártó szempontjából az az előnyös ha valami csökkenti a CO2 flottaátlagot.egyébként ettől a CO2 hisztitől mindig agyérgörcsöt kapok. Nem kellett volna kiirtani az erdők kilencven százalékát, semmi gondunk nem lenne
-
7Sony7
addikt
A fékfolyadék tartálynak ott a kialakított helye a képen, ahol mondod, de magát a tartályt nem látom, azért kérdem, hogy máshol van, vagy mi?
A kiegyenlítőtartály persze lehet sok minden, nem mondom, hogy hiba, csak nem értem, mitől lehet ilyen koszos.
A karmolás meg a nyomógombokon van. Fűtöventillátor sebesség, rádió.Ja, amúgy a tempomat nem a kormányon van, mint a C maxban?
-
veterán
válasz 7Sony7 #40420 üzenetére
Motorral szemben állva a motor jobb oldalánál (akku felé),beljebb szokott lenni.Az az egy sárgakupakos cucc van csak ott.
Lehet csak a kiegyenlítőtartály műanyagja kívülről koszolódott el,ez sokmindentől lehet,addig nincs baj amíg a folyadék benne tiszta.
Karcok?Kutya,macska…
Haveromnak volt olyan Golfja,aminek az előző tulaja sokszor vitte magával az állatokat,azok b@szták össze a műszerfalat. -
7Sony7
addikt
Srácok, megnéztem ezt a fókuszt, és két és fél kérdésem van hirtelen:
-Hol van ezeknek a fékfolyadék tartálya?
-Miért olyan koszos a hűtőfolyadék tartály?
És a fél kérdés: -Műkörme volt a sofőrnek? Szét van vakarva a műszerfal.Ja, asszem 2018 ban vettem egy banner akkut, még indul az autó. Bár hozzá kell tennem, néha csak úgy felteszem rá az aldis töltőt.
[ Szerkesztve ]
-
ReFleXx
addikt
válasz Saskakas18 #40403 üzenetére
mielott atmegy hate-be, lehet hogy megjavitottak?
amugy miert matt a bal hatso ajto, mar nalad is olyan volt?2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"
-
darvinya
titán
válasz bajnokpityu #40414 üzenetére
Vidd el autót endoszkópos vizsgálatra, aztán meglátod.
Már 20 paci szétszéledt.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
darvinya
titán
Nagyon jó cikk. [link]
Vegyél új motoros autót, aztán lapátold ki trutyit, környezetvédelem jegyében.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
kcsa
veterán
Azért óvatosan a jelentgetéssel... Még az is lehet hogy pl. injektort cseréltek időközben. Mindannyian sejtjük hogy gond van az autóval még most is, de na...
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
func93
senior tag
válasz WaterWawe #40408 üzenetére
Nekem egy 2007 évjáratú Saabomnál volt hasonló helyet és ott újra kellett tanítani. Szerintem az újabbacska autóknál, mindnél hasonló a helyzet, de cáfoljon meg valaki, ha nem így van.
"Nem lehet összekötni a pontokat a jövőt fürkészve, az összefüggések csak utólag visszanézve látszanak." - Steve Jobs
-
WaterWawe
őstag
Sziasztok!
2006-os MK2 Focus kulcsában, szeretnék elemet cserélni. Azontúl hogy a kulcsot szétszedem és kicserélem az elemet kell bármi mást csinálni? Újratanítani vagy ilyesmi? Fog működni utána is?
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz #27070592 #40405 üzenetére
2013-ban is már alapként hivatkoztak rá: [link]
Én 10 évet nem adnék neki, hogy nem nagyon lesz enélkül autó a piacon.
Az egy másik kérdés, hogy én sem szeretem, nem is használom, ha nem félteném a garanciát, ki is iktattatnám, így marad a kézzel kapcsolgatás induláskor.
-
Alemida
tag
válasz SwedishJason #40397 üzenetére
Nekem is 4,5 éve hibátlanul teszi a dolgát egy Exide Premium 47Ah akksi. Következő is ilyen lesz csak nagyobb kapacitással és indítóárammal.
[ Szerkesztve ]
-
func93
senior tag
Van bőr a képükön... bakter.
-
Saskakas18
tag
A tökéletes becsületes üzletelés a mérvadó!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette" - XL - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Romet Rambler R9.3 MTB Vadi új, 0 perces, Garanciás!
- Dyson akkumulátoros porszívók
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest