Hirdetés
- RetepNyaraB: Kávés szöszölés, az élet, a világmindenség, meg minden
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Őskoczka
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
salesman
őstag
válasz
TheBikerider #8249 üzenetére
Detto, csak én 61 leszek októberben.
-
válasz
salesman #8248 üzenetére
Szabad testsúlyos edzés és futás, kb.3-4 éve. Kimondottan a fogyás miatt kezdtem. 100kg.voltam, de ezáltal 80-ra lefogytam és persze a megfelelő étel bevitelére is odafigyeltem.
44 éves vagyok.
Általános iskolás koromban végig kiu-ztam(karate), utána középsuliban csak foci, utána kick és thai box egy pár évig....aztán kb.20 évig semmi. Csak a családalapítás, munka, meg az az ezzel járó nyalánkságokhízás
Azért hetente egyszer fociztam, de az kb.semmi
-
salesman
őstag
válasz
TheBikerider #8247 üzenetére
Mit sportolsz és hány éves vagy? Ha szabad ilyet kérdeznem..., nem kell válaszolni, ha nem akarsz.
-
válasz
salesman #8246 üzenetére
Én nem használok édesítésre csak barna cukrot, vagy mézet, édesítőszertől rosszul vagyok.
Bármit fogyaszthatunk csak mértékkel. Én így teszek és jól érzem magam.
Volt amikor kemény diétán voltam, hát nem egy leányálom az biztos. Nem éreztem jól magam, bár hatásos volt. Eldöntöttem, nem akarom úgy leélni az életem hátralévő idejét, hogy a táplálkozáson görcsölnek.
Ezért Mostmár úgy vagyok vele, hogy nem vonok meg magamtól semmit amit szeretek csak éppen kis mennyiségben fogyasztom.
A sportolást állandónak mondhatom, az étkezésem változatos és nem számolgatom a kalóriát. Nem akarok ilyenekkel foglalkozni. -
salesman
őstag
Urak, mindenkinek köszi!
Semmi bajom a Stevia ízével, utóízével.
A kávét évek óta feketén iszom. Nagy szerelmet házassággal jeligére...
Francesco ajánlására Abonettet vettem, majd holnap utána nézek az indexének. A mai vacsi kaukázusi kefír volt (450 gr) + 1 szelet Abonett. -
interstate76
addikt
válasz
salesman #8241 üzenetére
Én eritritet és mézet használok vegyesen. Így ízlik a kávé és a tea is (de ez persze teljesen szubjektív).
A kenyér esetén ne csak a kalóriatartalmat nézd, hanem a glikémiás indexet is! Nagyon nem mindegy, hogy fehérlisztből, vagy kb. azonos kalóriatartalmú lenmaglisztből készült-e a pékáru. Ez a kalóriaszámlálás talán legnagyobb hiányossága, pedig nagyon-nagyon nem mindegy, hogy mennyi idő alatt szívódik fel valami. Én szinte mindent meg tudok enni kenyér nélkül, de azért van pár dolog, amihez nagyon passzol - ilyenkor nagyon jól tud jönni egy lenmaglisztből készült zsemle, vagy 1-2 szelet kenyér! Márkát nem tudok írni, házilag készített pékárut szoktunk lefagyasztani.
-
salesman
őstag
válasz
TheBikerider #8242 üzenetére
Köszi, nem okoskodás, csak kérdés:
A mézben nem több a kalória? -
woodworm
veterán
Nem mondom, hogy néha nem lehet mézet fogyasztani, de nem szokták ajánlani a használatát diétában. Ha az édesítők íze miatt kellene valami, akkor én az eritritet mondanám.
-
-
salesman
őstag
Üdv urak!
Az alábbi kérdéseimre szeretné választ kapni:
- milyen édesítőszert használjak pl. salátához? Jelenleg Steviát használok. Méz esetleg?
- milyen kenyérpótlót egyek, amiben legkevesebb a kalória? Konkrét márka megjelölést kérnék, ha lehet!Köszönöm!
-
Sirandrish
legenda
válasz
Viszlát #8239 üzenetére
Aha értem. Android verziónál nincs ilyen gond, mert ott az automatan számolt lépésekkel együtt áthozza az ahhoz tartozó kalóriát is, és csak a konkrét könyvelt edzést (az lehet automata, vagy manuális), számolja külön hozzá, de azokat ugye lentebb különbontva is megtudod nézni.
-
Viszlát
addikt
válasz
Sirandrish #8236 üzenetére
Nah, ezt is akartam írni tegnap, de lemaradt. Szóval de, össze tudom kötni, de az volt a probléma (az iOS verzió legalábbis így csinálja), hogy az automatikusan számolt napi lépésszámot veszi csak át a Health appból, a hozzá tartozó kalóriaértéket nem. Na most, a Yazio szerint 1000 lépés átlag 80-100 kalóriát jelent, szóval egy hosszabb sétára (8-10k lépés) elkönyvelt nekem 680 kalóriát. Illetve, ha külön mértem a Training-gel a sétát, akkor még azt is hozzáadta külön tevékenységként, úgyhogy inkább kivettem a szinkronizálást, mert csak fals adatokat eredményezett.
-
Sirandrish
legenda
válasz
Viszlát #8234 üzenetére
Nem tudod összekötni az okosóráddal? Mert akkor a tevékenységes probléma meg is lenne oldva. Nekem a Galaxy Watchom kommunikál a Samsung Healtel, ami össze van kötve a Yazioval, így kb semmi dolgom nincs. Elindíthatom az edzéseket vagy egyéb tevékenységeket kézzel is, de mivel az óra automatán felismeri ezeket, így az sem tragédia ha elfelejtem, mert attól az még naplózza. Aztán azt magától átvezeti a Yazioba
Az ételes gond az sajnos valós, ugyanis itt nem lehet mások által felvitt recepteket látni. Én ezt úgy szoktam megoldani hogy kalóriabázison felviszem pl (csak az új recepteket persze, amit már használtam azt a Yazio menti), és miután az kiírja hogy mennyi kalória, keresek Yazioban egy ahhoz nagyon közelit, vagy pont olyat. Új recepteknél pici macera, de amolyan félmegoldásként működik, legalábbis nálam. -
TheProb
veterán
válasz
Viszlát #8234 üzenetére
Szerintem még a bevitt adatok statisztikáinak mutatását kéne reszelni. Pl. számomra fontos, hogy lássam, hogy a mérések között mennyit változott súlyom. Na ő nem jelzi az eltérést, csak magát az értéket. Mondjuk ilyen téren a google fit a legbotrányosabb. Sajnos az
amazfitZepp app sem jó ilyen téren. Szóval jelenleg 4 health appot használok, még szerencse, hogy google fit-en kereztül tudnak sync-elni egymással... Az említett problémára amúgy nekem ez jött be.Illetve pl szerintem az "igyál vízet" feature is csak tessék lássék. Mert ahogy néztem, reggel, ebéd, este notification-ök vannak, aztán csókolom...
-
Viszlát
addikt
Az itteni ajánlásokon felbuzdulva kipróbáltam az elmúlt héten a Yazio-t én is, elég vegyesek a tapasztalataim vele. A felhasználóbarát avagy modern felület egy dolog, de számomra ennél fontosabb, hogy minél pontosabban tudjam számolni a bevitt kalóriákat. És bizony ebben nem túl erős, egy egyszerű 100g főtt tojás esetén például 68-tól 180-ig terjed az adatbázisa, semmi megkülönböztetés, aztán találd ki. A komplikáltabb ételeket már nem is említem, az sokszor katasztrofális.
Hasonlóan problémás a tevékenységek hozzáadása is, a minap füvet nyírtam, gondoltam hozzáadom, nagyon kellett röhögnöm amikor megláttam, hogy két óra fűnyírásra 782 elégetett kalóriát tüntet fel. Nem lenne rossz persze ha valós adat volna, az egész környéken ingyen és bérmentve vágnám a füvet mindenkinél... Összehasonlításképpen, az Egészség apphoz kapcsolt okosórám ugyanerre 370-et regisztrált, na ez sokkal közelebb állhat a valósághoz.
Szóval nem rossz, de azért érdemes fenntartással kezelni bizonyos elemeit.
-
guftabi96
addikt
válasz
TheProb #8231 üzenetére
Fogyásra nekem egyértelműen lépcsőzőgép vált be a legjobban.
De oda kell figyelni rá, mert nagyon durván fel tudja nyomni a pulzust. Nekem az 52 lépcsőfok/perc volt a határ. Annál gyorsabban huzamosabb ideig nem mentem, mert simán felnyomta a pulzusomat 170 fölé. Ezzel az 52-vel 1 órákat csináltam, ilyenkor a pulzusom 150 körül volt.
A legkevésbé hatékony nekem a bicikli volt, de eleinte én is azt csináltam, mert féltettem a lábam. -
TheProb
veterán
Ez a fajta van neked is?
Én is tapasztaltam már, hogy kilós diffi van a mérések közt.
(#8228) guftabi96: Látom van pár géppel tapasztalatod. Ellipszis és lépcsőző géppel mik a tapasztalataid mondjuk egy szobabicóhoz viszonyítva? Melyikkel tudtad a legtöbb kalóriát elégetni egységnyi idő alatt? A monotonitásuk/unalmasságuk feltételezem ugyan akkora, egységesen ingerszegény mind. Lépcsőző és az ellipszis számomra picit női gépeknek tűnnek, de ha hatékonya(bba)k, mint a szobabicó, akkor megfontolandó.
-
guftabi96
addikt
válasz
Sirandrish #8227 üzenetére
-
guftabi96
addikt
válasz
Sirandrish #8220 üzenetére
Mert minden nap látod magad és úgy nehéz észrevenni a saját testeden a változást.
Én sem látom magamon, hogy honnan jött le az a szűk 60kg
Nyilván, ha megnézek egy régi képet magamról, akkor látom, hogy mennyivel kerekebb volt a fejem, meg mennyivel nagyobb a testem, de ha egy alsónadrágban a tükör elég állok, akkor nem látok -60 kilót. -
Viszlát
addikt
válasz
Én eddig 17kiló minuszban vagyok, de konkrétan én se tudnék rámutatni arra hogy min veszem észre...
Ha nem titok, akkor mennyiből jött le ez a 17 kg, hogy nem venni észre?
-
TheProb
veterán
válasz
Centivel nem mérek, valahogy úgy voltam vele, hogy nehéz konzisztensen pontosan mérni vele.Viszont 2-3 hetente nézek az említett Lidl-s mérleggel testzsírt is. Szintén kérdéses a megbízhatósága, de az is szépen csökken.
Erősen tervezek amúgy beruházni egy Xiaomi smart scale-be. -
Sirandrish
legenda
válasz
TheProb #8219 üzenetére
Nem tudom csinálod-e, de ha nem, akkor ajánlom a centiben mérést is. Nekem pl menetrendzserint kb minden harmadik héten jön egy olyan ahol csak 70 deka vagy esetleg 1 kiló megy le (máskor átlag 2-3 között), viszont akkor egy hét alatt akár 2 centi is lemegy pl a derekamból.
Én eddig 17kiló minuszban vagyok, de konkrétan én se tudnék rámutatni arra hogy min veszem észre, persze a ruhák "bővebbek" meg ilyenek, de nem veszem észre hogy ledobtam egy 16literes diszperzites vedret magamról -
TheProb
veterán
válasz
Sirandrish #8218 üzenetére
Hát nem tudom, 2 hónap után sem éreztem azt, hogy könnyebben/több fekvő menne, mint az elején.
Kezdem amúgy azt hinni, hogy a Lidl-s mérlegem egy hulladék, mert látszólag össze-vissza mér. Mindegy, ha lehet neki hinni, akkor az elmúlt héthez képes most több, mint 2 kiló ment le... Így ha valóban validak az adatok, akkor már -7,5-ben vagyok. Bár fura, hogy annyira nem veszem észre magamon. Persze tudom, hogy napi szinten figyelve nem látszik a különbség, de akkor is. Bár az tény, hogy 2 övmérettel legalább kisebb kell, rám jönnek azok az ingeim is, amiket az elején kb begombolni sem tudtam, stb.
De pl a belemet még mindig tudom "hajtogatni", toka is megvan még, stb.
-
WayneGace
őstag
A te esetebnen szerintem egyszerűen el kell kezdeni mozogni, mellette ügyelni a táplálkozásra. Séta, futás, stb.. Fekvőtámasz könnyített változatairól szerintem van fent elég anyag a neten. Például falnak dőlve, asztalnak, széknek, majd padló. Mivel magas vagy, ahhoz képest a súlyod egyáltalán nem vészes, sőt, tehát szerintem viszonylag rövid idő altt eljuthatsz oda, hogy 1 majd 10, majd 20 fekvőtámaszt meg tudj csinálni.
-
Emu
őstag
Sziasztok!
Kicsit olvasgattam itt is, és a gyúrós topikban is, és úgy döntöttem inkább ide rakom a kérdésemeimet. Sok éves irodai munka kicsit betette a kulcsot, a hab a tortán a karantén, home office és egy pár nappal korábbi eset volt, mikor a kisfiam (5 éves) megkért, hogy mutassam meg mi az a fekvőtámasz, és hát beégtem...rendes fekvőtámaszt egyet sem tudtam megcsinálni.
"Versenysúlyom" 196cm mellé 90-92kg volt, most sem vagyok több 98kg-nál, de sajnos a plusz kilók nem izom, és be kell valljam eléggé leépültem
Igazából kis izmot szeretnék visszaszedni, meg az általános állóképességemen javítani. Mit javasoltok, hogy álljak neki? Play store-ban lévő appoknak van értelme (edésprogramok vannak benne, amiket az ember saját súlyával és max egy súlyzóval kell csinálnia)? -
Viszlát
addikt
válasz
guftabi96 #8213 üzenetére
Köszi az infót, az elég tisztességes adag, főleg, hogy banánt és mazsolát is adsz hozzá.
Nekem a 40g-os adaggal nagyon szenvedős volt, úgyhogy beálltam a 60g zabpehely plusz valamilyen alacsonyabb szénhidráttartalmú gyümölcs (leginkább szeder, körte vagy málna, perpill ezek érnek), ezzel már elvagyok jelenleg (bokaszalag szakadás miatt eléggé passzív életmódhoz elég egyelőre).
-
guftabi96
addikt
válasz
Viszlát #8210 üzenetére
Attól függ, hogyit csinálok utána a délelőtt folyamán.
Ha dolgozom, akkor sokat eszek belőle: kb negyed kiló zabot szoktam összefőzni egy lereszelt almával, 3 banánnal és mazsolával és ez ilyenkor 3 reggelit ad ki.
3 szép nagy adagot. De utána egész nap talpon vagyok, járkálok. -
TheProb
veterán
válasz
TheProb #8188 üzenetére
Update:
Rászántam magam a szobabicóra, mert ezek a saját testsúlyos edzések pontosan nullát értek. Mióta áttértem, azóta meg is indultak a kilók. Jelenleg -5,3 kilónál járok az utolsó mérés alapján. Igaz 3 hete stagnálok. Amihez lehet, hogy köze van a következő kérdésemnek:
Béta-Blokkoló szedése mellett sportolt már valaki? Kb 2 hete szedem és értelem szerűen jelentősen csökkent az átlag pulzusom sport közben (is). Kb 20-40-el. Míg eddig 130 körül volt az átlag pulzusom egy 45-60 perces session alkalmával, az most mondjuk 105. Ez ugye bőven messze van a zsírégető tartomány(om)tól. Valamint abban sem vagyok biztos, hogy szabadna-e sportolnom. Mert a neten azt írják, hogy nem. Viszont az orvos azt mondta, hogy minden gond nélkül. Persze alap esetben orvos>net reláció van. De érzem is magamon, hogy valamivel szarabbul megy, "tohonyább", puhányabb lettem.
Szóval van esetleg valakinek tapasztalata? Netán véleménye/tanácsa?
-
2 hónap után újra kezdtem a mai napon. Hajnalban mentem futni, Isteni volt.
Érdekes, tartottam a súlyt, nem híztam többet 3kg-nál...
pedig nem nagyon figyeltem oda mit eszek. Most már ismét lesz időm magamra -
storm3
senior tag
válasz
Sirandrish #8205 üzenetére
Ebben a Yazio cuccban is be lehet scannelni a kajakat, es fel is ismeri az itthoni termekeket is?
-
woodworm
veterán
Én féláron fizettem elő a kalóriabázisra.
Lehet elmaradt a design, de ott kérdezhetsz és személyre szabott tanácsokat kapsz a szakértői gárdától. Tehát a magasabb előfizetői díjba érdemes ezt is belekalkulálni. -
Sirandrish
legenda
válasz
interstate76 #8204 üzenetére
Én is így voltam mikor rátaláltam a Yaziora. A célnak éppen megfelel a kalóriabázis is, de azért nah..
Ne rekedjünk már meg 20 évvel ezelőtt, főleg ha még pénzt is kérünk pár extra funkcióért..
Nincs mit...használd egészséggel -
interstate76
addikt
válasz
Sirandrish #8203 üzenetére
Megtaláltam én is, de azért köszi!
Az 1 kg nekem pont jó, annál több hetente nem is kell, meg most nem is menne, mert még hetekig kímélni kell az egyik bokámat.
Még jó, hogy eddig csak 2 receptet mentettem el a KalóriaBázisba, mert azokat már át is írtam a Yazioba, amivel nálam a KalóriaBázis sorsa ezennel megpecsételődött!
Így jár az, aki 2020-ban nem képes normális designt szabni az applikációjának és körömgomba elleni gyógyszerreklámokat tol az arcomba!
Még egyszer kösz a tippet!
-
Sirandrish
legenda
válasz
interstate76 #8202 üzenetére
Igen 3K, de csak a próbahét alatt. Ha kicsúszol belőle, akkor már drágább lesz.
A Yaziot pár napja használom, így erre a kérdésre konkrétan nem tudok választ adni.
Kezdősúly, célsúly tuti hogy van...a mérésidet visszamenőleg is meg tudod adni, és abból átlagot is von szerintem, mert az eddigi eredményeid alapján kiszámolja hogy mikorra éred el a célsúlyodat...persze ha minden úgy halad tovább ahogy eddigKözben megtaláltuk.
Profil alatt van olyan hogy céljaid, azon belül a heti fogyást is beállíthatod, viszont valamiért csak 1 kilót enged max.. -
interstate76
addikt
válasz
Sirandrish #8201 üzenetére
A kalóriabázis tényleg gagyin néz ki, erre elfelejtettem kitérni. Ráadásul ott vannak a KISDUCK kolléga által említett reklámok, amikkel alapvetően nem lenne baj, csak épp ott, ahol megadod, mit eszel/ettél éppen, szóval ott gyakran ronda visszerek és gombás lábkörmök jelennek meg, ami full gusztustalan.
Amúgy sztem a KalóriaBázisban is 3 ezer Ft/év a prémium verzió. Valahol azt írja, hogy ha elindítod az ingyenes próbahetet, akkor 50%-os kedvezményre leszel jogosult. Nem próbáltam, szóval nem biztos.
Szedem is le a Yazio-t, köszi a tippet!
Meg is van, tényleg sokkal jobban néz ki! Első körben egy kérdés: itt nem adhatom meg, mennyi idő alatt szeretném elérni a célsúlyomat? Heti 0,5 kg fogyást tervezett be, ennél több is menni fog.
-
Sirandrish
legenda
válasz
interstate76 #8199 üzenetére
Ajánlom figyelmedbe a Yazio nevü alkalmazást, ha már alkalmazás!
Eddig én is a kalóriabázist használtam, de ez számomra sokkal kézenfekvőbb/átláthatóbb.
Meg valahogy a stílusa is jobban bejön.
A kalóriabázis is tökéletes a célra, nem beszélek ellene, de az kb úgy néz ki mint a 20 évvel ezelőtti weboldalak, a Yazio meg mint a maiak
Sporttevékenység is több féle van benne szerintem, ráadásul ABC sorrendben meg is tudod őket nézni....persze keresővel is működik ahogy kell.
A kalóriabázisban ami nem tetszett hogy pofátlanul drága a premium verzió..
Én úgy vagyok vele, ha már megkönnyíti az életem, akkor szívesen fizetek, már csak a támogatásért is, de azért nem akármennyit.
A Yazio prémiuma 3K egy évre, ami azért nem drága
Új hozzászólás Aktív témák
- Marathon (2025)
- PlayStation 5
- Mozilla Firefox
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- HDD probléma (nem adatmentés)
- BestBuy topik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Aston Martin színbe bújuk egy Realme füles
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi A3 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Xiaomi Pad 7 Pro 11"2 / 8GB/256GB / Szürke / Újszerű állapot / 1 év garanciával / Csak WIFI
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest