Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
woodworm
veterán
Sziasztok!
Egy ideje követem a topikot, eddig még nem szóltam hozzá. Érdekes ez a mostani kérdés, nagyon kenyeres vagyok, néha kimondottan hiányolom a friss puha kenyeret, nehéz megállni. Teljes kiőrlésű toast kenyeret szoktam venni, munkanapokon eszek belőle pár szeletet.
-
woodworm
veterán
válasz takacsbotond #6901 üzenetére
Azért a reggeli gomba és a délutáni rosszullét között lenni kellett volna minimum 2 étkezésnek. Rosszullét esetén pedig a szőlőcukor jobb választás lett volna.
-
woodworm
veterán
válasz takacsbotond #6904 üzenetére
Én meg egyszer délben (amikor dolgozok, kétszer alszok egy nap), ez nem kifogás. Gondolom nem este 5-6 óra felé fekszel. Nem jó ha csökkentett kalóriabevitelnél 3 óránál több telik el két étkezés között.
-
woodworm
veterán
válasz bullseye #6913 üzenetére
Szerintem nincs rá szükség, mindenből lehet plusz információt szerezni, csak nem kell a húsleves miatt szétszedni a másikat, főleg nulla indoklás mellett. Én pl. nagyon leveses vagyok, ma is az volt. Természetesen a zsír leszedve a tetejéről, tele zöldséggel, kevés tésztával. A pluszban hozzáadott csirkemell pedig ment szendvicskrémnek.
-
woodworm
veterán
válasz takacsbotond #6920 üzenetére
Ahány oldal, annyi felfogás a kalkulálásnál. Testépítők pl. nem veszik figyelembe a zsírtömeget, csak az izom alapján számolnak kalóriaigényt. Más oldalak pedig a teljes testsúly alapján dolgoznak.
Induláskor nekem is számolt a kalóriabázis majd' 4000 kcal napi betevőt és ebből mínuszolt a fogyáshoz (176cm/140kg). -
woodworm
veterán
Átálláskor nem tűnik soknak, de nem is kevés. Cirka 1600-on vagyok, nem szoktam éhesnek érezni magam, ha tartom az időpontokat. Sokszor nem is a mennyiség a gond, hanem kezdőként belenyúl az ember valami magasabb glikémiás indexű ételbe és amiatt érzi éhesnek magát (péksütemény, gyümölcs, tésztaköret).
-
woodworm
veterán
Bár nagyon szigorú feltételekkel, de támogatja a tb a korrekciós műtétet. A kezdő bmi-nek 35 felett kell lennie, a különbség minimum 10 legyen (45 felett indulva 12) és egy évig tartani kell a súlyt.
Igazából ennyi idő alatt össze is lehet rakni a pénzt rá, valahogy a megyei kórház nekem nem tűnik túl bizalomgerjesztőnek.[ Szerkesztve ]
-
woodworm
veterán
Nem átfutni kell egy cikket, hanem elolvasni.
"Ez annyiban elfogadható, hogy az a diéta, amit mi is képviselünk és kialakítottunk – vagyis hogy a gyorsan felszívódó szénhidrátokban szegény ételek kerüljenek előtérbe, és ennek a pótlására több fehérjét fogyasszunk"
[ Szerkesztve ]
-
woodworm
veterán
A teletálat pont az a vád szokta jobban érni, hogy ízetlenebbül főz. Hosszabb távon biztos érződik majd a monotonitás, mégiscsak egy nagyüzemi konyha, sokak ízlését kell kiszolgálni, elkerülhetetlen az uniform ízvilág.
A régi szokások levedléséhez a legegyszerűbb újak felvétele. Ha valaki régebben ritkán evett nagy mennyiségeket, véletlenszerűen, akkor az éhség elkerülésére a legjobb út a rendszeresség. Olyan időpontokat találni, ami tartható napi szinten és oda időzíteni az étkezéseket, a szervezet hozzászokik és nem jönnek a random éhséghullámok. A kívánóssággal sem érdemes teljes megvonással harcolni, sokkal rosszabb lesz a vége.
-
woodworm
veterán
Bár a cikkből nem derül ki, és ez nem biztos, hogy pont a riportalany hibája, de a gyorsan felszívódó szénhidrátok említése alapján, a glikémiás indexről van szó tulajdonképpen. Az említett ételek nem önmagukban károsak, hanem az inzulinhinta és a diétázó beteg helytelen válasza miatt kell kerülni eleinte a fogyasztásukat. Van cukorbeteg a családban, nálam is adottak a súlyproblémák, nem két éves téma a beiktatható ételek köre, csak a média az, ami felkap divattémákat.
(#7005) borix
"egy 130-150kg ember hatalmas mennyiségű kalóriát és szénhidrátot visz be naponta testmozgás meg szinte semmi."Kíváncsiságból kiszámoltam, hogy a diétám kezdete előtt kb. mennyi kalóriát vittem be naponta, ~2500 kcal jött ki. Mindemellett megpakoltam, kipakoltam a kistehert, többszörösen megmozgatva azt a 7-9 mázsát.
[ Szerkesztve ]
-
woodworm
veterán
Tipikus endomorf vagyok én is, állandó harc ez. Itt nincs kecmec, a célsúly tartása sem megoldható életmódváltás nélkül. Pár éve lelöktem 25 kilót, elég volt a visszaszedéséhez egy műszakváltás és nem megfelelő időpontokban étkezés hozzá.
Fiatal koromban gyúrtam, a nagyobb felesleg az abbahagyása után jött, most visszatérek, mellé jöhet az aerob mozgás, jelenleg a séta van, futást, kerékpározást hanyagolnom kell. Évek alatt azért kitapasztaltam, hogy mivel jönnek az eredmények, majd meglátjuk. -
woodworm
veterán
Jelenleg semmit sem zárok ki a diétából, az arányok változtak. Tegnap pl. lakodalomban voltam, érdekesen nézett volna ki, hogyha hozott anyagból dolgozok. Lecsúszott a napi keretem kétszerese, bár ahogy nézem kb. bmr szint.
(#7076) Alpachino
Nem versenyfelkészülést folytatunk, le szeretnénk fogyni. Teljes megvonásból a legtöbb ember rosszabbul jön ki, mintha néha beiktatja a keretbe.[ Szerkesztve ]
-
woodworm
veterán
válasz Alpachino #7079 üzenetére
Akkor tegyük tisztába!
Megint gyúrósként adsz olyan tanácsot, amit túlsúlyosként igen nehéz megfogadni. Tömegelés után tartasz pár hetes, hónapos diétát, könnyű azt tanácsolni egy túlsúlyosnak, hogy akár 1-2 évig nélkülözzön egy teljesen hétköznapi ételt. Nem fogja tudni megcsinálni, és amikor elcsábul többel köti be, mintha néha tudatosan belevette volna az étrendjébe.
A lakodalom témáról, mint leírtam, a teljes fogyasztásom bmr alatti volt, húsleves főtt hússal, natúr szelet, kis főtt rizs, bor, tényleg pár db aprósütemény. A jelenlegi életmódom mellett is kb. egy év mire ott tartok, ahol szeretnék. Akkor addig teljes absztinencia? Sajnos a tanácsod az emberek nagy részének megfogadhatatlan és kivitelezhetetlen.[ Szerkesztve ]
-
woodworm
veterán
válasz devil-k #7094 üzenetére
Nem, az itteni reakciókra gondolok (korábbi linkelés alapján), hogy egy kezdő fogyó a hozzászólások alapján sem tudja, mihez kezdjen, mert akkor enyhén fogalmazva is az volt a vélemény, hogy ez így nem igaz, most meg simán tiltsuk ki a tejet az étrendből. Gyakorlatilag haszontalan a topik egy kezdőnek ebben a formában.
-
woodworm
veterán
válasz Woodslave #7097 üzenetére
Pont kalóriaszámláláson alapul a leírt módszer, gondolom ugyanúgy eleinte van erre szükség, mint bizonyos ételek kerülésére. Az említett ételek kerülésének az oka is ott van a cikkben, még ha nincs is kifejtve, a magas glikémiás index. Egy kezdő diétázó nem tudja kezelni az utánuk kialakuló éhségérzetet és ott az inzulin hinta is, tehát eleinte tényleg jobb hanyagolni, később, ahogy belerázódik, megtanulja miből mennyit ehet, mire mi a válasza a szervezetének.
Pl. én pont nem ehetem a sokat emlegetett hüvelyeseket, húsokat, csak minimális mennyiségben. -
woodworm
veterán
Ha már reggeli!
Munkanapokon teljes kiőrlésű toast kenyérből készült nyomós szendvicsekkel nyomulok. Meguntam a boltokban kapható selejt felvágottakat és én készítem hozzá a szendvicskrémet, +sajt, szelet paradicsom v. cékla benne. Variálom, hol csirkemell, hol tonhal, esetleg a már említett körözött.
Pihenő napokon van idő nekiülni, akkor több a hozzáadott zöldség.[ Szerkesztve ]
-
woodworm
veterán
-
woodworm
veterán
Mármint mivel, hogy elmúlt 60 vagy nem szeretne kés alá feküdni igazán?
Mert a visszamaradt bőrredők nem feltétlenül az életkora miatt vannak. Olyan bátran tanácsoljátok itt bárkinek, hogy fogyjon csak lassan, és nem lesz semmi baj, de ez nem feltétlenül van így, főleg, ha valaki elveszti méretének szinte a felét. -
woodworm
veterán
Nem mosom össze. Volt itt nem is olyan rég egy fiatalember, aki azt a megnyugtató tanácsot kapta, hogy ne fogyjon túl gyorsan és nem lesz baj. Nem szóltam bele, mert nem akartam a kedvét elvenni. De ez korántsem ilyen egyszerű, lehet, hogy a túl gyors fogyás miatti károkat kikerüli, de a kétszeres méretéből adódó változásokat már nem.
A hasplasztika legnagyobb igénybe vevői a terhesség utáni nők, és ott nem ekkora a különbség, 60-70 kg-os túlsúly esetén már szakadhat a bőr, kinyúlhatnak, eltávolodhatnak a hasizmok egymástól. Abban reménykedni, hogy ez műtét nélkül rendbe jön lehet, de teljesen egyedi, hogy sikerül-e. -
woodworm
veterán
válasz woodworm #7309 üzenetére
Gyorsan összedobtunk egy barna rizses, zöldséges köretet. Most már le lehet szakadni végleg a tasakosról, szép benne nagyon a barna.
Elmennek a francba az 1500-1600-as ajánlott napi kerettel, 2200 körül fogyasztok, és még mindig heti 1 kg feletti fogyást produkálok (120+ kg). Az étrend és az időpontok átvariálásával rengeteget értem el, gyakorlatilag kalóriában nem is sokkal fogyasztok kevesebbet, mint előtte. A mennyiséget meg így 2,5-3 óránként majdnem sokallom sokszor.
-
woodworm
veterán
válasz takacsbotond #7330 üzenetére
Ezért nem értem, hogy az ilyen alacsony ajánlott energiakeret és az ajánlott heti fogyás hogy nem üti egymást. Mondjuk, ha emiatt megreked a fogyás, akkor biztosan tartható.
-
woodworm
veterán
Gratulálok!
Valahol itt tartok én is. Igaz én csak nyár elején kezdtem és sokkal nagyobb súlyról (140 >> 122). Az elején rengeteg vizet vesztettem és az igazi fogyás később indult be. Közben bejelentkeztem a háziorvoshoz is a regisztrálás és a nyomkövetés végett.
Kerékpározni kezdtem, de egy betegség hátráltatott benne. Lassan bejön az esős időszak, egy ellipszis trénert nézegetek, közben súlyzók beszerzése és egy fekpad a tervben. -
woodworm
veterán
Sajnos nincs reggelem és ritka az ébredés utáni éhgyomor is, nem sokkal alszom többet, mint a két étkezés közötti időszak. Teljesen fordított életmódom van, ezért volt kihívás már az étrend beállítása is.
Éjszaka dolgozom este 21-22-től reggel 08-09-ig, egy héten egyszer még erre plusz rámegy 1-2 óra. Sajnos nem tudok egyhuzamban 6-8 órát pihenni, mert amint kialszom a nagyja fáradtságot felébredek (3-3,5 óra), de ez így kevés, ezért műszak előtt még alszok kb. 2 órát.
Nappal a megszokott séta útvonalaim zsúfoltak, arra alkalmas terepre kerülni pedig idő, amiből amúgy sem sok van.
Nem panaszkodom a fogyás miatt, kb. tartom a heti 1 kg-ot diétával is. Ha folyamatosan tudom majd használni a trénert, akkor a fogyás mellett is maradhat a most belőtt mennyiség. -
woodworm
veterán
válasz Zolee_70 #7341 üzenetére
Kisváros, amikor ráérnék zárva van(nak) általában. Lenne a közvetlen rokonságban edző és terem is, de ott meg a távolság a problémás, segíteni mindenesetre tud.
Nincs olyan, hogy megunom, elhatároztam magam, le kell fogyni! Hogy most a hosszú folyamat közben egy állandó költséggel kalkulálok vagy egyszeri nagyobbal, ami esetleg a nyakamon marad, szerintem mindegy. -
woodworm
veterán
Tudna valaki ajánlani valami kompakt reggeli/uzsonát? Autóban, volán mögött, vezetés közbeni használatra. Három étkezést kellene így megoldanom, jelenleg préselős szendvicset készítek, saját húskrémmel, sajttal. Körülbelül 250kcal (fehérje: 22.19, szénhidrát: 22.9, zsír: 9.43) egy étkezés, ezt kellene pótolni, ill. változatosabbá tenni, amíg teljesen rá nem unok.
-
woodworm
veterán
bullseye
koxxKöszönöm a tippeket, lehet kipróbálom.
Indulás előtt eszek, a műszak kb. 10 órás, ebben van szétosztva az étkezésem, hogy kb. 3 óránként legyen egy. -
woodworm
veterán
Akkor az emelés után hogyan tudta tartani a beállított keretet? Megint bumburnyák az újságíró, csak az a kérdés így született vagy szándékos.
A cikkből világosan kiderült, hogy alapanyagcsere szint alatt vitt be csaj napi szinten, a második kép alapján mintha egy kis edzést is tett volna mellé. Az edző másképpen minek pofázott volna bele. -
woodworm
veterán
Hogy ne legyen senkinek igaza!
Amikor megváltoztattam az étrendemet és több alkalomra osztottam szét, átmenetileg mintha felgyorsult volna az anyagcserém, de ez később visszarázódott a régi kerékvágásba. A többszöri étkezés azért maradt, de nagyon kényes a csúszásokra. Ha valami okból nem tudok a megszokott időpontban enni, akkor jön a korgó gyomor. -
woodworm
veterán
válasz Woodslave #7391 üzenetére
Nem lehetetlen!
Te biztos bodybuildinges kultúrkörben mozogsz, én meg eddig orvosokkal találkoztam. Tapasztalatom szerint egész mást értenek sokszor az anyagcsere sebességén. Testépítő fáma szerint a gyors anyagcsere azt jelenti, hogy ugyanazt mennyiséget gyorsabban égeti el. Nekem a dokik, ha eddig jól értettem, azt magyarázták, hogy ilyenkor a feldolgozás hatékonysága változik. -
woodworm
veterán
Először is gratula az elért eredményhez! Nálam még a kezdősúlyod is a céltartományba esik.
Szerintem az nem reklám, ha leírod, hogy mi alapján fogytál. Korábban volt itt szó ételes cégekről is, erőteljes nyomulás és direkt linkek nélkül szerintem kezelhető a téma. Ezek alapján a szoftveres topikokban sem lehetne érdemi eszmecserét folytatni.
-
woodworm
veterán
válasz batai15 #7428 üzenetére
Ez ízlés kérdése!
Személy szerint, ha egy hónapban egyszer ihatok kólaféleséget, akkor az legyen normál, mint cukormentes. A világból ki tudnak kergetni a különböző nagyüzemi édesítőszerekkel. A teát, kávét már majdnem megszoktam magában inni, a kávénál bűnözök egy kicsit (xilit, eritritol még nem volt próbálva). -
woodworm
veterán
Én féláron fizettem elő a kalóriabázisra.
Lehet elmaradt a design, de ott kérdezhetsz és személyre szabott tanácsokat kapsz a szakértői gárdától. Tehát a magasabb előfizetői díjba érdemes ezt is belekalkulálni. -
woodworm
veterán
Nem mondom, hogy néha nem lehet mézet fogyasztani, de nem szokták ajánlani a használatát diétában. Ha az édesítők íze miatt kellene valami, akkor én az eritritet mondanám.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest