- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Doky586: Windows telepítés utáni beállítások
- PSti: Total Commander - Memória duplázás!
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Luck Dragon: Óraátállítás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Aktív témák
-
lalakov
senior tag
Elnézést, lehet kicsit hosszú lesz, de nekem szájbarágósan kell beadni a dolgokat, hogy meg tudjam csinálni.
Remélem lesz valaki, aki hajlandó végig olvasni és válaszolni. 
Lassan ideje áttérnem XP-ről Win 7 64bitre, de akkor már legyen teljes a gyorsulás és jöjjön a HDD helyett az SSD. Pontosabban maradna az XP a HDD-n és mellé tennék be egy SSD-t a Win 7(64)-nek. A kérdés melyiket?
A gépem:
Asus P5K-E, Intel Q6600, 4 GB/800 DDR2 GEIL, MSI 9800GTX+
Csak rendszer és a programok lesznek rajta.
Olvasgattam a topikot az "Átfogó elemzés" leírást és a Kingston SSDNow V+100 96 GB tesztjét. Ez a Kingston árban megfelelne. Mindenképpen kell/ajánlott FW-t frissíteni vagy jó alapból is? Ez a terület nekem kínai
, olyan SSD kell amihez nem kell hozzányúlni.Kezdjük az elején, megvettem az SSD-t beteszem a gépbe. Hová is? Csak "5,25-ös helyem van és egy üres floppy hely, az talán megfelel a "2,5-nek?
Szóval betettem, bekötöttem.
"Először is a BIOS-ban a SATA vezérlőjének módját állítsuk AHCI-ra"
1. Nem gond, hogy lesz mellette egy HDD-s XP rendszer is?
2. Én 10 évente 1-szer járok a BIOS-ban, szóval hol találom ezt a beállítást?
Ha ez megvan mentés és kilépés, indulhat a Win 7 lemeze, amiben kiválasztom az SSD-t mint telepítő helyet. A Win 7-t elvégzi a formázást/particionálást (nem tudom mi kell, nem akarom felosztani, maradhat egyben)?
Felmegy a Win 7, jöhetnek a driverek, amik nincsenek rajta a lemezen
, így felmentem az ASUS oldalára és leszedtem őket. Csak tudnám mi mire való. Még a hálókártyát és a hangkártyát meg tudom különböztetni a többitől, de a többit... Indítsam el az összes Asussetup.exe-t?
Lehet jobban járok, ha Eszközkezelőben megadom neki melyik meghajtón találja a drivert és keresse meg maga a megfelelőt?
Ha ezzel is meglennék, jöhetne ez:
"Az SSD-nek nincs szüksége a töredezettségmentesítésre, a prefetch-re, a SuperFetch-re és az indexelésre."+ a hibernáció(mert erre nincs szükségem) Hol találom ezeket?
Ha ezzel is megvagyok, akkor készen is leszek.
Akkor talán már csak egy kérdésem maradt, a CCleanert használhatom időnként a szemét kitörlésére?Köszönöm előre is a türelmet.

Aktív témák
- Idén lesz tíz éves az AMD Socket AM4 foglalat
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Elkalapálta a snapdragonos Galaxy S26 az exynososat
- PlayStation 5
- Last contact: rejtélyes körülmények között semmisült meg a 34343-as műhold
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- sziku69: Szólánc.
- NVIDIA® driverek topikja
- További aktív témák...
- Western Digital WD GOLD 10TB - WD102KRYZ - Új, tesztelt - Eladó!
- Western Digital WD Purple 2TB - WD20PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- Eredeti fake/full kamu 1TB SSD + kamu 512GB sd cardel (ajándék)! Oktatás, blog, prezentációs célra!
- Akció! Csere-Beszámítás! Samsung 990 Pro 2TB Nvme SSD PCIE 4.0!
- Új Western Digital Blue 3.5 1TB 7200rpm 64MB SATA3 (WD10EZEX) HDD
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900 / RTX 3090 24GB / 32GB RAM / 1TB SSD
- LG 27G850A - 27" Nano IPS - UHD 4K - 240~480Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP ProBook 450 G6,15.6",FHD,i3-8145U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Remélem lesz valaki, aki hajlandó végig olvasni és válaszolni. 
, olyan SSD kell amihez nem kell hozzányúlni.