Aktív témák

• lalakov

senior tag

Elnézést, lehet kicsit hosszú lesz, de nekem szájbarágósan kell beadni a dolgokat, hogy meg tudjam csinálni. :W Remélem lesz valaki, aki hajlandó végig olvasni és válaszolni. :R

Lassan ideje áttérnem XP-ről Win 7 64bitre, de akkor már legyen teljes a gyorsulás és jöjjön a HDD helyett az SSD. Pontosabban maradna az XP a HDD-n és mellé tennék be egy SSD-t a Win 7(64)-nek. A kérdés melyiket?
    A gépem:
    Asus P5K-E, Intel Q6600, 4 GB/800 DDR2 GEIL, MSI 9800GTX+
    Csak rendszer és a programok lesznek rajta.
    Olvasgattam a topikot az "Átfogó elemzés" leírást és a Kingston SSDNow V+100 96 GB tesztjét. Ez a Kingston árban megfelelne. Mindenképpen kell/ajánlott FW-t frissíteni vagy jó alapból is? Ez a terület nekem kínai :( , olyan SSD kell amihez nem kell hozzányúlni.

Kezdjük az elején, megvettem az SSD-t beteszem a gépbe. Hová is? Csak "5,25-ös helyem van és egy üres floppy hely, az talán megfelel a "2,5-nek?
    Szóval betettem, bekötöttem.
    "Először is a BIOS-ban a SATA vezérlőjének módját állítsuk AHCI-ra"
    1. Nem gond, hogy lesz mellette egy HDD-s XP rendszer is?
    2. Én 10 évente 1-szer járok a BIOS-ban, szóval hol találom ezt a beállítást?
    Ha ez megvan mentés és kilépés, indulhat a Win 7 lemeze, amiben kiválasztom az SSD-t mint telepítő helyet. A Win 7-t elvégzi a formázást/particionálást (nem tudom mi kell, nem akarom felosztani, maradhat egyben)?
    Felmegy a Win 7, jöhetnek a driverek, amik nincsenek rajta a lemezen :( , így felmentem az ASUS oldalára és leszedtem őket. Csak tudnám mi mire való. Még a hálókártyát és a hangkártyát meg tudom különböztetni a többitől, de a többit... Indítsam el az összes Asussetup.exe-t? :W Lehet jobban járok, ha Eszközkezelőben megadom neki melyik meghajtón találja a drivert és keresse meg maga a megfelelőt?
    Ha ezzel is meglennék, jöhetne ez:
    "Az SSD-nek nincs szüksége a töredezettségmentesítésre, a prefetch-re, a SuperFetch-re és az indexelésre."+ a hibernáció(mert erre nincs szükségem) Hol találom ezeket?
    Ha ezzel is megvagyok, akkor készen is leszek. :))
    Akkor talán már csak egy kérdésem maradt, a CCleanert használhatom időnként a szemét kitörlésére?

Köszönöm előre is a türelmet. :R

Aktív témák