Hirdetés

Aktív témák

• Bodor

veterán

válasz james008bond #11008 üzenetére

Nálam a következő szerint zajlott a fw. csere Vertex 2-nél RAID0-ban . Mint utólag megtudtam, update.exe nem működött mert Intel_rst_10.0.0.1046 ACHI RAID driver van fent, vagy azért nem mert RAID0-ban van a két ssd és azon van a rendszer. Ocz írja is valahol egyébként, hogy egyszerre csak egy ssd fw frissíthető. Tehát ezért a következők történtek: Norton ghost-tal raid-tömb mentése külső meghajtóra, ssd-k ki a gépből, átvisz baráthoz ahol achi módban van telepítve a win7, egyesével frissítve az ssd-k fw.-je, majd saját gépbe visszatesz,biosban raid0 tömb létrehozása, win7 telepítő betesz, majd haladó opciónál raid tömb formázás, először egy 100 MB-os partíció, majd utána a maradék,telepítés megszakítása vagyis kilépés, norton ghost lemezzel bebootol, rendszer visszaállít, örül, hogy sikerült.
    Változások: tesztek alapján semmi, se nem jobb, se nem rosszabb. Viszont mikor achi bios sorolja a meghajtókat, most már nem gondolkodik az ssd-k elött, hanem pörög, mint a többi hdd-nél.
    Mint írtam, Intel_rst_10.0.0.1046 ACHI RAID driver van fent, ennek ellenére eszközkezelőben nekem is így néz ki az illesztőprogram:

Más: Elég sok eltérő vélemény volt a gyorsítótárazás engedélyezés-letiltás ügyben.
    Ocz azt irja, hogy így jó, hogy mindkettő legyen bepipálva. Most akkor szerintetek mi az optimális?
    Nálam így néz ki :

Másik kérdés amiben hezitálok, hogy regeditben akkor a "EnableSuperfetch" és "EnablePrefetcher" értékeknél akkor 0 vagy 3 az optimális?
    Üdv

Aktív témák

Hirdetés