Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Egy korszak vége
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- ATI vs. NVIDIA kezdetektől napjainkig II.
- Digitális Állampolgárság Program
- Karácsonyi pofára esés
-
LOGOUT.hu
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Közbe visszaolvastam, szóval az bántja a csőröd, hogy sokak szerint tudományos, szerinted meg baromság. Eleve azt nem értem, hogy egy ilyen kérdés, hogy vetülhetett fel. Engem egy filmnél nem érdekel, hogy valós tudomány van-e, lényeg hogy átverjen, elhiggyem. Ennyi erővel arról is lehet beszélni, hogy Edward Norton a való életben is Hulk-e.
Igen, érzem a különbséget a 2001: Űrodüsszeát láttam a Galaxy őrzőit meg nem.
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
PuMbA
titán
-
Ijk
nagyúr
Szerintem ti valamit félreértelmeztek a "tudományos" szó alatt. Itt szó nincs arról hogy dokumentumfilmet forgattak, hanem a sci-fi-k 99%-ához képest ez a film valóságos, kézzel fogható, képes elhitetni a nézővel hogy megtörténik. Nincsenek hangrobbanások az űrben, lézerpuskák, földönkívüliek, giccses űrhajók, szuperhősök.
Legjobb lenne ha semmilyen netes cikket nem olvasgatnátok, hanem beülnétek megnézni minden elvárás nélkül és akkor nem születnének ilyen félresiklott kritikák./人◕ ‿‿ ◕人\
-
devil-k
nagyúr
"Ehhez képest itt azért kapom az áldást, mert egyesek szerint a film igenis kib@szottul tudományos az elejétől a végéig,"
Ez a baj egyébként, hogy sokan nem tudják mi a valóság és a fikció közötti különbség. Nyilván egy film nem lehet alapja bármilyen tudományág hiteles elsajátításához. A célja a szórakoztatás, semmi több. Én tiszteletben tartom a fizikus/fizikai tanulmányaidat és/vagy előéletedet, mivel halvány szellentésem sincs a fizikáról/kémiáról/termodinamikáról. Ilyen téren abszolút meg lehet vezetni engem. S ha mondjuk érdekelne egész pontosan a filmnek az tudományos vonala, biztos, hogy elmennék egy könyvtárba vagy felvenném a kapcsolatot valakivel, aki ebben szakavatott. Ki lennék okosítva, rácsapnék a fejemre és akkor én is kijelenthetem, hogy a valóság nem úgy van ebben a filmben, ahogy Nolan bácsi összehozta.
Pearce
Biztos így van, de nem tudnám megmondani, hogy a filmnek hány százaléka fikció és hány százaléka képvisel valós, hiteles tudományos értéket.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Kihangsúlyoztam, hogy nem tudományos szempont alapján ültem be a filmre, igazság szerint le*szrom, hogy mi igaz a tankönyvekből, mi nem. Ez egy film, ráadásul sci-fi! HA valós ismeretekre van szükségem, akkor mindenképpen olyan könyvekből fogok tájékozódni, amik hitelesek, nem Nolanből.
(#53756) Rive
Emiatt felesleges beülni egy ilyen filmre. Ha én történész lennék és történelmi jellegű filmre ülnék be, tuti, hogy azt fikáznám széjjel.
Szóval akik beültek vagy beülnek az új Nolan filmre, nem tudományos szemmel fogják végignézni az egészet. Aki pedig egy filmben keresi a valóságtartalmat, az rossz helyen jár. A filmben nem közöltek olyat, hogy igaz történet vagy igazolt kutatások alapján... stb. Ezen kár pörögni egy percet is, semmi értelme.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Integra
titán
mirét erős túlzás? honnan tudod, hogy milyen filmeket látott az idei felhozatalból? és, hogy milyen filmek érdeklik igazán? sehonnan. neked nem az év filmje, neki az.
a többit amit meg írtál, hagyjuk, foglalkozni sem érdemes vele, fogalmi zavarod van alapból neked is a film műfajával, meg az is látszik, te sem olvastál utána. csak megy a beleböfögés. de az nagyon...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- NOTHING Ear B171 TWS fehér Új!
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
- Új Bontatlan Apple Studio Display 27 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
- Openswim pro fejhallgatót keresek
- Modolt, prémium vezeték nélküli billentyűzet, választható switch - Keychron Q2 MAX ISO
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest