Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pohár
félisten
válasz Tothgera30 #4020 üzenetére
nekem nagyon bejött, sok helyen le kellett törölgetnem a könnyeimet
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
leslieke
Jómunkásember
válasz Tothgera30 #6282 üzenetére
Az ilyen filmektől nem is kell többet várni, akkor nincs csalódás.
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
Viszlát
addikt
válasz Tothgera30 #8915 üzenetére
Perfect Sense, de azért ez baromira messze van ám a művészfilm kategóriától.
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
Zirowe
nagyúr
válasz Tothgera30 #8915 üzenetére
Perfect Sense
Ewan McGregor és Eva GreenHasonló témájú film (regényen alapul, aminek van második része) a gyönyörű Julianne Moore-al:
BlindnessJa, látom közben válaszoltak már.
[ Szerkesztve ]
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
JetiRulez
őstag
válasz Tothgera30 #12051 üzenetére
Bírom, hogy egy-egy filmnél hogy megoszlanak a Portos kommentárok. Egyik azt mondja forintot se, másik meg, hogy az évtized filmje. Kb. ezért nem szoktam figyelembe venni az értékeléseket.
"Nem tudom, hányas a kabát nekem, Kakaógengszter rég a nevem, mint az a napközis, ki jól lakott..."
-
JetiRulez
őstag
válasz Tothgera30 #12058 üzenetére
Az a helyzet, hogy az ott fellelhető gyakoribb hozzászólók nem disztingválnak. Innentől kezdve lehet mondani, hogy süllyed a színvonal.
"Nem tudom, hányas a kabát nekem, Kakaógengszter rég a nevem, mint az a napközis, ki jól lakott..."
-
leslieke
Jómunkásember
válasz Tothgera30 #12912 üzenetére
A casting filmjei között akad jó is.
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
F34R
nagyúr
válasz Tothgera30 #16824 üzenetére
nem csak neked , egy kalap.....
-
spammer
veterán
válasz Tothgera30 #21214 üzenetére
Hát ha ilyen keserédes filmre gondolsz, akkor talán a The Perks of being a Wallflower. Ha romantikus dráma jó zenékkel, akkor meg 500 days of Summer
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
Woodslave
félisten
válasz Tothgera30 #22475 üzenetére
hat ez qrvara találó
"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá
-
Integra
titán
válasz Tothgera30 #23000 üzenetére
én is vártam, mert szeretem magát a karaktert.
ettől még lehet, hogy neked simán tetszeni fog és én vagyok szőrös szívű...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Integra
titán
válasz Tothgera30 #23004 üzenetére
kb egy szinten vannak.
volt rész, ami nekem az előzőből jobban tetszett, mint ebben és fordítva.
és van még valami, ami miatt bóvli: a vér hiánya. szétkaszabolja fél japánt és egy kurva vércseppet nem látni ilyenkor. persze néha van pár horzsolás meg lőtt seb, amit nem látsz, csak hogy rálocsoltak kis paradicsomlevet... bazmeg, ez meg WTF?!
nem egy 300 vagy dredd a film ilyen szempontból... a dredd a kőegyszerű sztori ellenére pont ezért jó, mert fröcsög benne a vér. ok, nem is korhatár nélküli.. itt meg megint mindent feláldoztak a minél több néző érdekében.. GÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁZZZZZZZZZZZZZZZZZ...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
callmeakos
veterán
-
Tibiajax
nagyúr
válasz Tothgera30 #26753 üzenetére
ne már.. voltatok moziban és csak csont ketten voltatok, az egész teremben?
-
Ace owner
addikt
válasz Tothgera30 #26753 üzenetére
Lehet hogy direkt voltatok ketten bent és az óvszer is erre kellett...
Galaxy Fold 4
-
mephi666
nagyúr
válasz Tothgera30 #26761 üzenetére
ilyenkor azért elgondolkozok, hogy 2 néző esetén is biztos nagyon megéri a vetítés és mi is jártunk így 8-10éve is, hogy pénteken meló után beültünk valami animációs filmre poénból, aztán 6-8kisiskolást+szüleit leszámítva üres volt a terem bejön annyi profit a sikerfilmekből, hogy megéri szinte egész nap nyomni a filmeket, amiknek a nagyján csak néhányan vannak?
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Dumas
csendes tag
válasz Tothgera30 #26761 üzenetére
Minket nem tiltottak ki. Bár nem is jött be senki.
WWZ: Nekem jobban tetszett mint a könyv (A könyv nagyon "amerikapárti" számomra), bár tény, hogy a filmben is vannak olyanok amik nem tetszenek. (Spoiler
Pitt bácsi megmenti az egész világot egyedül. A doki halála viszont iszonyat jó ötlet volt szerintem.) Bár az Usain Bolt zombik nekem spec tetszettek. (Most őszintén, ki fél olyan zombiktól akik elől még a nagymamám is röhögve elsétálna?! ) 6/10Démonok között (The Conjuring): Nekem nagyon bejött. Moziban soha nem láttam még horrort/thrillert, lehet ez is hozzá adott az élményhez. Bemutató alapján féltem, hogy valami Paranormal Activity másolat lesz az egész (Na azt nem tudtam végig nézni, csak, ha áttekertem), de nagyon pozitívan lepett meg. Patrick Wilson mondjuk kicsit érdekesen játszotta a karakterét. Folyamatosan azt éreztem, hogy valahogy nem érdekli az egész ügy, magát a karaktert. Vera Farmiga-ra viszont nagyon ráillet ez a kicsit elvont szerep. Az én ízlésemnek, szerencsére, nem vitték el túlzottan vallásos irányba, sokkal inkább az emberi gyarlóság játszott szerepet a dolgok alakulásában mint egy felsőbb hatalom. Aki szereti az ilyen stílust mindenkép nézze meg, érdemes. Kategóriáján belül 8.5/10. Lehet majd megnézem még egyszer otthon, ha megjelenik.
-
pakfong
tag
válasz Tothgera30 #26921 üzenetére
A remény rabjai
The Shawshank RedemptionA fórumon ha nem reagálok a kérdésedre, írj pm-t. | Königssee: https://www.youtube.com/watch?v=vjuWUe6Rz6s
-
Tibiajax
nagyúr
válasz Tothgera30 #26921 üzenetére
"..A film folyamata során.."
-
cyberkind
félisten
válasz Tothgera30 #26976 üzenetére
Attól függ mit vársz .
Ezt azért írom mert szinte alig van ember akinek rajtam kívül tetszett volna innen a fórumról . -
Tothgera30
Ármester
válasz Tothgera30 #26976 üzenetére
Tehát végeztem.
Másnaposok 3 - 7/10.
Jobban tetszett mint a 2. rész, az eleje és a vége ütős, a többi nem nagy durranás.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Tibiajax
nagyúr
válasz Tothgera30 #27098 üzenetére
írhatsz bátran még két szót néha, ezekkel az infókkal aztán borzasztó sokra megyünk..
-
Tibiajax
nagyúr
válasz Tothgera30 #27103 üzenetére
mindjárt más
jer1cho egyszerűen érezni lehetett a föld stabilságát. Nem jöttem rá, hogy hogy a fenébe, de érezni lehetett
én azt gondolom VIGYÁZZ HIHETETLEN SPOILER INNENSTŐL!!!! amikor elérte a partot és a kamera végig a földön volt lerakva, emlékszel.. szerintem akkor volt ez az érzésed.. azzal érte el az operatőr ezt.
legalábbis, nekem most így visszaemlékezve ez van előttem. valóban, akkor én is ezt éreztem, amit szerintem el is akartak vele érni, hogy végre stabil talajt ért a főhős -
Laraxior
titán
válasz Tothgera30 #33478 üzenetére
de bánatomra a végleges verzióból kimaradt az Elise féle solo jelenet.
Ez mit takar?
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
bigdady
nagyúr
válasz Tothgera30 #33486 üzenetére
A csaj 10/10
-
Laraxior
titán
óóó
Kár, hogy kimaradt.(#33487) bigdady: +1
[ Szerkesztve ]
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
bigdady
nagyúr
válasz Tothgera30 #33489 üzenetére
Akkor még jó hogy bejön
-
somasz
addikt
Amikor a szekusok röhögnek a tv előtt, akkor "látszott" (felsejlett) emlékeim szerint a kis tv-n az akció a háttérben.
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
dokee78
félisten
-
Jhonny06
veterán
válasz Tothgera30 #34376 üzenetére
Messze nem olyan jó egyébként, mint amilyennek a trailer mutatja. False advertising..
-
Maximum1
őstag
válasz Tothgera30 #35126 üzenetére
Spoiler!
Nem tetszett amit a vezérlőteremben adtak elő.
Rögtön ahogy a film kezdett jött az a szakállas fickó és mondta "Én vagyok a legjobb nélkülem nem oldjátok meg".
A végén nyomott két entert és megoldotta.
A rendőr csaj is rettenetes volt.
Ez a két szereplő annyira elrontotta az egészet, hogy a lángvágós jelenetnél már röhögtem, az volt a hab a tortán.
Lehet csak azért mert hegesztettem 5 évet.
Nekem nem tetszett, vártam a végét, csavar a végén sem hatott meg. -
Bad Pritt
félisten
válasz Tothgera30 #36037 üzenetére
Azt azért zárójelben tenném hozzá, hogy a déli ültetvényesek többsége a Cumberbatch által játszott karakterhez hasonlított inkább és egyfajta közösséget tartottak együtt. Nem voltak egyenlőek a fehérek és a feketék, de igyekeztek a rabszolgáik igényeit figyelni, hisz mégiscsak a saját pénzük forgott kockán.
A másik, amit kevesen tudnak, hogy az emancipáció nem csak a rabszolgatartóknak okozott megélhetési gondokat, de a rabszolgáknak is, mert északon sem volt éppen pozitív a feketék megítélése (sőt, néha ott érte őket inkább atrocitás, hisz a délieknek kvázi a tulajdona volt az ember, míg északon jogaik sem voltak, ezt a filmben is elmondják a végén), így nehezebben találtak munkát (már ha kerestek, mert azelőtt azt sem tudják hogyan kell).Amúgy egy nagyon erős dráma lett valóban, én olvasgattam Solomon Northup történetét korábban és meglehetősen jó adaptáció volt ez a film. Bár az is igaz, hogy Northup talán kicsit szebbnek ábrázolta a szabad éveit a rabszolgaság előtt és rosszabbnak a rabszolgaság idejét, de ez a film érdemeiből mit sem von le.
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz Tothgera30 #36037 üzenetére
12 év rabszolgaság
Szerintem meg sok minden, csak nem kőkemény. A Django az alapvetően más megközelítésétől függetlenül éreztette azt, ami ebből a filmből hiányzott: az igazságtalanságot. Egyszerűen nem tudtam "beleélni" magam a filmbe, valahogy nem kapott el az az érzés. A Django esetében valamiféle elégtételt éreztem p. amikor Django kezébe kerül a korbács...itt semmi. A drámai rész maradt ki, az egész karakter olyan tesze-tosza lett, valahogy nem jött át a tragédia. Persze, az agyammal felfogtam, hogy mennyire igazságtalan, ami vele történt, de nem hatott a film a "lelkemre", valahogy nem tudott megérinteni, ami valószínűleg a film, és nem a történet hibája. Eleve úgy gondolom nagyobb hangsúlyt kellett volna fektetni a kontrasztra: ahhoz, hogy átérezzük rendesen a tragédiát, ahhoz kellett volna egy hosszabb bevezetés, ahol megismerjük a főszereplőt, szimpatizálunk vele, látjuk a kedves kis életét, majd innen kerül a sötét mocsokba. Ezzel szemben ez a filmben mindössze annyiban nyilvánul meg, hogy egyik nap öltönyben van, 5 perc múlva meg megkötözve...és a sötét mocsok sem olyan sötét. Amikor elkapják sem szimpátia nem alakult ki bennem a főszereplő iránt, sem nem tudtam, hogy igazából mit veszített valójában...és ez sajnos az egész film alatt sem változott. Semmi olyat nem tesz a főszereplő, ami miatt kedvelni lehetne, vagy együtt érezni vele. Az asszony tragédiája (akitől elveszik a gyerekeit) is nagyobbnak hat, mint a főszereplőé. És úgy igazából nem történik vele semmi érdemi...ide megy, oda megy, kicsit hegedül, házat épít. Mindezt úgy, és olyan környezetben, mintha egy nyári táborban lenne. A másik nagy hiba, hogy ha nem tudom, hogy 12 év az a 12 év, akkor tippre azt mondom, hogy 6 hónap...semmi nem éreztette a filmben, hogy ő mennyit szenvedett, mennyi megpróbáltatáson ment keresztül. Nagyjából úgy jött le, mintha annyi történt volna, hogy fél év kényszermunkára küldik. Kb. ennyi.
Ettől függetlenül tetszett, jó film volt, de kétlem, hogy bármikor máskor megnézném, amikor van 2 órám filmet nézni, biztos, hogy mást fogok. 7/10-et adok rá.
-
callmeakos
veterán
válasz Tothgera30 #36222 üzenetére
Hát ez az. Nem is értem hogy kerülhet így fel egy Avantadoros poszter egy elvileg 80'as években játszódó filmben.
All→M8
-
HuMarc
veterán
válasz Tothgera30 #36544 üzenetére
Hát, én sajnos nem láttam a Sin City-t, és sokkal nagyobb poén egy olyan Szakszerűt nézni, aminek ismerjük az alapanyagát. De én nem tudnám megmondani, melyik a kedvencem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- RPI 4 és 5 Service: komplett gépek (2, 4 és 8 GB RAM) összeállítása, alkatrészek
- AKCIÓ! HP ProDesk 600 G5 SFF számítógép, CPU: i7-9700, 16 GB RAM, 512GB SSD, Win10/11 PRO, telepítve
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
- -50% Bontatlan Lenovo Yoga Slim 7i Pro Prémium Fémházas Ultrabook 14" i5-1240P 16/512 2,2K
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest