Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• idegen lény

addikt

válasz Feri1977 #35982 üzenetére

Tudom én ezeket, ugyanazért utálom, amiért a TikTokot is, hogyha egyszer elkezdem, akkor sosincs vége, akkor nem bírom abbahagyni, mert mindig ott motoszkál bennem a kisördög, hogy vajon mi jön utána, nehogy lemaradj valami "fontosról", ráadásul tisztában vagyok vele, hogy ezeket szándékosan így csinálják, hogy függőséget alakítsanak vele ki, és látom, hogy milyen sokan válnak az okostelefon rabjává. Ezért sem volt soha okostelefonom. Látom, hogy butítja el a gyerekeket is a TikTok. Már képtelenek végig nézni egy értelmesebb filmet, ha nincs tele akcióval, vagy bármibe is egy picit belemélyedni, stb. Úgyhogy ez nemcsak az én problémám, hanem egy nagyon káros társadalmi jelenség. Ezek elrabolják az emberektől a legértékesebb dolgot, a hasznosan eltöltött időt. Ezért nem pörgetem a TikTokot sem, és a Facebookon is csak az értesítéseket nézem, azokra válaszolok, stb. Ezért nem nézek sorozatokat (volt pár kivétel: Black Mirror, Babylon 5, Bűbájos boszorkák), csak rendes filmeket. Ezek mind függővé teszik az embereket, én meg amúgy is hajlamos vagyok erre, ezért ezt az önvédelmi mechanizmust alakítottam ki magamnak.

Új hozzászólás Aktív témák