Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
eattila
őstag
Mi ma a Tisza-tónál voltunk. Ettünk némi halas dolgot a Stég nevű helyen. (Halászlé, meg fish and chips). Aztán séta a parton. Poroszlón akartunk fagyizni is, de millióan voltak, így Berekfürdőn ettünk fagyit, hazafelé. Pont hazaértünk a nagy zuhé előtt. bár egy kis rész elkapott minket fagyizás közben.
[ Szerkesztve ]
e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/
-
-igu-
addikt
Hétfőtől új munkaszerződésem van, de még nem mondtam fel a jelenlegi helyemen.
#dragaszagaink
Van új melóm, programozó-technológus leszek egy gépgyártó cégnél. Catia + Mastercam CAD/CAM oldalról, a gépek Heidenhein CNC vezérléssel vannak szerelve. Az öreg szakik csak finnül beszélnek, angolul nem.
A gond csak annyi, hogy
- sose dolgoztam Catia-val
- sose dolgoztam MasterCam-mel
- Heidenhein-t csak messziről láttam
- nem beszélek finnül.Természetesen elvállaltam, mert tudok majd bringával melóba járni.
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
ncc1701
veterán
Ugyan. Vittorék is péntek este találták ki, h akkor hétfőtől off minden. Nálunk a komplett ország egy garázsország akkor.
Ja. Elszaladtam bicajozni. Gyömrő határában vízfüggőny, látni lehetett ahonnan esik az eső. És jött felém. Usgyi vissza, a 10km-es távra lett 150-es átlag pulzusom. De nem áztam el.
[ Szerkesztve ]
-
npera
addikt
Apa, kezdődik...
Hivatalosan július 1-től mindenki (egész cég) 100%-on lesz. A PO-k múlt hét óta vannak 100%-on, szinte mindenki más 60%-on még. Kivéve a szoftvereseket. Azok sosem mentek le 60-ra.
Ma jött levél 10-órakor, hogy menedzsment átnézte a dolgokat és effektív mától a csoportunk fele 100%-on van. Én nem, de a többiek fele. Nem tudom mikor fogják majd olvasni, mert hétfőn és pénteken gyakorlatilag tilos dolgozni, tehát realisztikusan holnap reggel fogják olvasni. De legalább akkor tudják. Vagy esetleg a section manager addig ostorozza a team managert, hogy az kézzel körbetelefonálja a szerencsétleneket.
Hát, így......
-
Jahno
veterán
válasz FőDudu #64144 üzenetére
Pár darabbal durva meleget lehet csinálni és amikor azt hiszed, hogy az a teteje akkor még nőni fog a hőmérséklet. Ha fogy, akkor kb. darabonként érdemes pótolni. Tárcsás tarjs/zöldség alá jó volt, aahol kellett a hő és a szél is elfújta. Grillben néha durva de max. 2 sütés után megtanulod kezelni.
-
Jahno
veterán
válasz ncc1701 #64185 üzenetére
Persze, míg automata minden és közben csak a meccset nézik addig nem számít. Aztán jön a "Okay, Houston, we've had a problem here" mikor varázsolni kell dolgokkal, akkor lehet jól jön az egyirányú, rögzíthető kapcsoló meg ha nagyon döcög a szekér akkor oldalról meg tudod támasztani az ujjad és még külön pálya van, ami megvezet és nehéz elbaszni. Vakon is.
Kijelző viszont konfigható, mindig mást tud mutatni és más konzollal, egy helyen műxik minden.
-
npera
addikt
Japp. Erről az jut eszembe, amikor még egy héttel a 9/11 előtt Malév géppel utaztam Svédországba unokanővéremhez. Beengedtek a pilótafülkébe és azzal kezdtem az egészet, hogy belefejeltem a leghátsó panelbe középen, ahogy bementem már eleve görnyedten. A pilóta rutinból végigzongorázta a kapcsolókat gyakorlatilag végigtapogatva őket, hogy minden jól áll-e. Ott van az üzemanyagelosztó panel, hogy melyik tankból hova fut az üzemanyag.
Na, azt érintőssel jelentősebb idő átnézni.
Vagy akármilyen turbulenciában manőverezni valami panelen valamit, úgy, hogy nem tudod megtámasztani az ujjadat egy kis támaszon vagy külön erre a célra odaépített kereten.
És akkor tényleges túlterhelésről még nem is volt szó.
-
Jahno
veterán
Kallantyú attól még kallantyú marad. Aki tekert már elektronikus potmétert ész nélkül vagy mégis úgy adta ki, hogy akkor van a baj, ha baj van vagy sötétben végtelenített körforgós cuccnál nulla másodperc alatt kellet kiigazodni az állapton, az képben van, hogy a gombostekerentyűs az jóság marad örökre:
-
-igu-
addikt
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
npera
addikt
Én már az elején mondtam az edzőknek, hogy nem tudom focizni. Szívesen segítek a kisgyerekeknek passzolgatni tanulni, meg ilyesmi, de nem tudok focizni. Miután pár hónapot segédkeztem a téli edzések idején tornateremben csak úgy önkéntes alapon, akkor újra felvetették, hogy jó lenne ha beállnék edzőnek, mert kevés ember jut sok gyerekre.
Akkor újra mondtam, hogy láthatják a képességeimet, kábé ennyit tudok. De így is kellettem, így akkor beiratkoztam aspiránsnak és ma volt az első tanfolyam is.
Aztán szombatra esett a nagy éves találkozó, amire gondoltam elmegyek. Volt egy 2x30-perces meccs, ahol 2x7 játékos játszott plusz a kapusok. Ott is jeleztem előre, hogy maximum kapusnak leszek "jó" és az sem túl acélosan. De még ekkor is bíztattak.
Aztán a meccs előtt jeleztem, hogy vélhetően leginkább lesz kin röhögni, aztán elkezdtük. Kivédtem asszem 4 gólt, ebből egyszer az ominózus mellkasi lövést, még kétszer konkrétan lepattant rólam a labda (sípcsontról) és egyszer sikerült visszarúgnom a lövést úgy, hogy a csatárt vállon is lőttem.
De bement kábé 4 lövés úgy, hogy esélyem sem volt. Ebből 3-ba beleértem vagy spiccel vagy bokával, de így is bement.
A lényeg az, hogy a gyerekeknek tetszik amit csinálok, kezdenek elfogadni. És a szülők sem tiltakoznak, így még működik a dolog. Lassan tanulom egyébként a dolgokat, most már tudom én is vezetni a labdát valamennyire, meg tudok nagyjából irányra lőni. De alapvetően elég fos vagyok, ez igaz...
Szóval ja, nem tudom, de tanítom... 5-6-éves korcsoport, de már páran röhögve körbecseleznek közűlük szerintem....
-
hobizoli
nagyúr
válasz FőDudu #64161 üzenetére
en a dizel 147-n is kicsereltem mind a 3 csovet ilyen alakhelyes tobbretegu fekete szilikonos megoldasra
a legyszurohaz es a turbo kozotti el volt repedve szinten a harminokas resznel, meg a felso turbocsovon, ami at intercooler es a motor kozott van is volt egy par mm-s kis luksi, a turbo es az intercooler kozotti cso volt csak "ep" de ket kezzel 180fokban megtorve a csovet azon is volt egy csomo hajszalrepedes mar, valszeg az sem birta volna sokaig
kerdeztem a penteken a tobbi Alfa juzert is a Lurdy-nal, de ok is ezeket az alakhelyes szilikonosokat ajanljak hasznalni, ha mar van hozza, mert az orokelettöbb drón kell ;P
-
zetor2000
őstag
Ha ilyen krvára ráérős, akkor valami marha féle. Szegy, nyak, akármi. Csendes, lassú parázson, 6-8-10 óra alatt. Utána fél levél bilagit... vagy sok vörösbor. És persze nem 10 dekás adag...
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
npera
addikt
válasz eattila #64168 üzenetére
Kivédtem egy gólt. Kapus voltam a meccs kábé 2/3-ban, aztán pedig hátvéd. Ez a labda kábé mellkas magasságában jött valami bődületes erővel. Éppen ott roggyasztottam, a kezeim a mellkasom előtt, így sikerült kivédeni, aztán még el is kapni a labdát. De rögtön éreztem, hogy valami elreccsent az ujjamban. Ja és volt rajtam kesztyű, puszta kézzel durvább lett volna.
A többi edzővel játszottam, de velem ellentétben ők focizni is tudnak....
-
npera
addikt
válasz FőDudu #64165 üzenetére
Magától nem fáj (tegeződjünk), de ha fogok valamit vagy ütés éri, akkor nem annyira jó. Bringán elegánsan el kell tartsam a mutatóujjamat, hogy a fékkar ne érjen hozzá. És a váltásnál figyelni, hogy ne azzal váltsak.
Emelni dolgokat sem jó.
Igazából a jobb achilles most jobban aggaszt, az bedurrant picit. A lépcsőzést nem élvezem. De csak óránként sokszor megyek fel-le a házban, így azt is ki tudom élvezni
-
npera
addikt
válasz FőDudu #64157 üzenetére
Én még nem ültem Mk IV. MX-5-ben, de nincs sok illúzióm. A MY19-ben már lehet tengelyirányban állítani a kormányon, talán egy collnyit. És állítólag az segít picit, de ha a szélvédő kerete belelód a látómezőbe, akkor kábé mindegy is.
Mk II-s MX-5-ben télen ültem és a tető fel volt hajtva. Ott a fejemet kábé 45-fokos szögben el kellett fordítani. A tulaj kábé 175 centis volt, ő elfért.
Az a baj, hogy a lábaim és karjaim hosszúak, ezért nagyon kevés kocsi működik ergonómiai szempontból. 2010-es Cayman működött jól
-
zetor2000
őstag
Én ma délután megcsináltam a projektoromban az Auto Irist.
Hát, a Panasonic tervezői benyalhatnak csontig, hogy ezt ennyire el kellett dugni...
Burkolat le, fő panel le. Ehhez ~10-12 csatlakozót kell oldani. Szerencsére mindegyik más, vagy máshová esik, ezzel nem volt gond. Aztán millió másik csavar, mert az az egy, ami az íriszt rögzíti, az minden alatt / mögött van.Szóval kijött az auto írisz mechanikája, megpucoltam, kicsit feszítettem is a rugón, most remélem, el lesz egy ideig probléma nélkül. A videón a problémás állapot van, az enyém rendesen, "erőből" visszazár - működik a rugó. Próbáltam kenni grafitos gépzsírral de inkább csak ragadt / szorult. Úgyhogy kapott WD40et, és most az a kenése.
A netes fórumok alapján a kenőanyag a gebaszps, az ragasztja össze a 2 fél fogaskereket, emiatt szorul, és a projektor váratlanul kikapcsol. Vagy el sem fordul, és akkor meg túlmelegedést jelez a készülék, és azért áll le. Megoldás, hogy kipucolja az ember a kenőzsírt, és vagy nem tesz vissza semmit, vagy valami olyat, ami nem hajlamos a ragadásra.Aztán visszaszereléskor vagy 10x szedtem szét, mert ez ide nem így, az oda másképp, az alá, de akkor eztazt ki kell lazítani... áhh.. Most össze van szerelve, de bekapcsolni még nem kapcsoldtam be. Azt majd legközelebb. Találtam pár törést / repedést, emiatt nem tökéletes az összeszerelés, 2 csavar maradt ki, és tudom is, honnan! Szóval ez nem a műhelygyakoralots írógép. A szervízkönyv is elmegy a náthába, a kis fémlemezek, meg a földelő vezetékek csak ímmel-ámmal vannak feltüntetve, vagy leginkább sehogy. Lehetne kicsit részletesebb... A "nyomat" minősége se valami hűde...(PDF) Na mindegy.
Meg nem tudok indokot, hogy pár vezetéklefogatót miért terveznek annyira szűkre, hogy alig fér bele, aminek kéne, miközben van/lenne hely...Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
npera
addikt
Nova, ha vártam volna, akkor tudtam volna venni vázat is...
De lehet addigra elfogyott volna a motor...
Megnéztem és megnyugodtam, elfogyott a motor. Lehet, hogy az utolsót én vettem meg.....
-
eattila
őstag
-
Gabibácsi
őstag
Jah, itt 8 fok volt ma délután
-
Gabibácsi
őstag
válasz -NoVa- #64146 üzenetére
Pont ezt mondtam asszonynak, astrával jobban szeretem ezeket a hegyi utakat, mert meg merem nyomni a gázt, és könnyű szar, vectrában meg megnyomom a gázt oszt elrepülünk a francba, mint valami malomkerék.
meg astrában van motorhang, azt hiszem haladunkHozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.
-
npera
addikt
válasz FőDudu #64142 üzenetére
Ja, a hangvezérlés lenne igazán jó. Mondjuk kitartott csak 5G-s kanyarodás közben artikuláltan kimondani a parancsot és közben nyújtott karral manipulálni a képernyőn a dolgokat.
Ha jól emlékszem a videó hátterére, akkor ez csak 5G volt kitartva. A csórikám hamar átment feketébe.....
-
npera
addikt
válasz FőDudu #64141 üzenetére
Az a brikett, nem?
Én ilyet használok, helyi vasedényben van nagy zsákkal olcsón. Sokáig parázslik, elég egyenletesen adja le a hőt. A grill egy "felébe" öntök, aztán hadd szóljon...
Kábé az átmérő 1/3-részéig, aztán akkor fölé nem pakolok közvetlenül. A légáramlást bejátszom úgy, hogy alul pici levegő be, felül több ki.
-
FőDudu
veterán
Faszenbol olyat lattam, hogy tojas formara van preselve.
Gyerekkoromban volt tojas szen, de az nem ez.Ez valami papir zsakban kaphato preselt faszen.
Marha erdekes cucc, eleg nehez darabja, mert jol preseltek.Viszonylag sokaig eg.
Somszed adott a gyerekeknek amikor kolbaszt akartak sutni - elotte meg nem lattam hasonlot.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
npera
addikt
De ez űrhajó, nem? Egyrészt nem döccen, másrészt meg mi baj lehet? Az űrnek pont az a lényege, hogy nincs semmi, ezért űr. Nem tudsz nekimenni semminek, képtelenség hibázni.
Jól összedugod, hűtőd és előtte meg ugyebár túlméretezted
Már várom a Tesla vadászrepülőt, amiben nem lesz gázkar, pedálok és joystick, csak egyetlen egy nagy képernyő. Az F-22-est is elb*szták, mert 4 nagy képernyő van benne, meg 2 pici. És egy csomó felesleges gomb. Egy nagy 32"-os szélesvásznú cinematikus kijelző kellene, ahol unalmas egyenes repülés közben (amikor az autopilot repül, érted) mehessen a Netflix vagy a Hulu...
-
npera
addikt
válasz -NoVa- #64103 üzenetére
Akkor ez nem is fogyaszt, csak csipeget. Én úgy vagyok vele, hogy egy szívómotort rendesen hajtasz, akkor annyit eszik 10 km-en, mint a lökettérfogata literben. Egy 1,6-literes szívó tehát 16 litert. Akkor ki van hajtva rendesen.
A tiéd turbós, igazából meg kellene hajtani rendesen autópályán és városban, aztán megmérni a fogyasztást. Én kábé 35-literes fogyasztást tippelnék, de akkor tényleg rendesen meghajtva.
-
npera
addikt
válasz ncc1701 #64093 üzenetére
Ez a hétvégé jó móka volt. Most értem oda, hogy olvassak picit.
Hát, ezek önkéntes alapon hozzájáruló különféle jóemberek és jóasszonyok, akik szabadidejükben foglalkoznak a gyerekekkel téritésmentesen. A kommün ad nekik edzőruhát és kábé ennyi. Nem teljesen érezném helyénvalónak, hogy izomból fellökjem az egyébként elképesztően jólelkű anyukát vagy apukákat, akikkel egy csoportban vagyok.
-
FőDudu
veterán
válasz ncc1701 #64126 üzenetére
Tetu erre fele is akad - mar az ut menti fuvek is tele vannak vele.
Lehet az enyhe tel a megoldas. Mondjuk itt van katica is.Itt most ez a piros hatu bogar van rengeteg. Tan kaboca.
Amugy a kurva karanten alatt vegig szep ido volt - mostanra meg elromlik. Eszemmegall.
Nem baj, a medence kesz, a kert rendben van, kezdodhet a nyari szezon.Iskola meg vagy 3 het, utana itthon lesz a gyerek. Nyaron valoszinuleg nem megyunk Budapest kornyekere, keszulunk a karantennal megaldott tengerparti letre.
Erdekes egy tortenet lesz.Hogy all sorba az ember fagyiert?
FőDudu
-
FőDudu
veterán
Polipot etteremben mar ettem, itthon meg nem probaltam. Pedig egyszerunek tunik az adott karjanak meggrillezese.
A masik amit nem probaltam de nagyon jo az a polip carpaccio (octopus carpaccio).
Kb egy disznosajt szeru cuccot csinalnak belole nemi fuszeres leben torteno fozessel es utana siman betoljak egy 2 literes kolas palackba. Par ora hutes utan szeletelheto.Nagyon jo cucc, erre divat. Sajnos meg csak etteremben ettem.
Amugy meg ha kagylo vagy rak akad utadba, akkor alla Buzzara modon kell elkesziteni es annal meg a labost is kinyaljuk. Az egy feherboros, fokhagymas, petrezselymes elkeszitesi mod. Mi nem rakunk bele paradicsomot.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
FőDudu
veterán
Tintahalat nem kell tulspilazni, grillen megsutod, utolag izesited. Legyen kibelezve.
Fokhagymas olaj, petrezselyem, jovilag.A raknal meg ismet meret fuggo. Ha aprobb, akkor palcara szurkalva nemi hagymaval mar mehet is a grillre. Elotte jo megpucolni, mert utana mar nem egyszeru.
FőDudu
-
Jahno
veterán
válasz FőDudu #64131 üzenetére
Hümmm, én csípem. Boros mártással tepsiben már gyárottunk. El kellene mennem felétek a piacra friss cuccért, jégen hazaér és dobhatnám rácsra :-P Idehaza akad forrásom, de ezt gyanítom szervezni kell. Nem hülye ötlet, max. a receptfélékbe keveredek majd bele. Tintahalhoz gondolom semmi nem kell, csak magában nyomom és kész.
-
Jahno
veterán
Ilyen faszenet sem láttam, hogy baltával kell apróra darabolni. Nagyon szépen szálirányban válik szét, az legalább jó.
Anyóséknak felvázoltam, hogy nyárra most beterveztem az oldalast és dagadót, megint lassabb tűzön és saját főzött kotyvalékkal megoldva, de ha valami nem kommersz grillezős ötlet van, akkor mondhatjátok. Olaszoknál és Malagán polipot ettem, az nagyon jó volt (:- Nyelvet, vagy valamit érdemes lehet rácson megpattintani?
-
-igu-
addikt
#mithallgatszmost
-
Jahno
veterán
válasz eattila #64108 üzenetére
Havercsaj is most vett valami hasonlót. Én továbbra is várakozó állásponton vagyok, kinéztem egy 100-300at, de pénzért adják és évente kétszer kellene. Mellé a 14-140 már nem annyira optimális, hogy maradjon, de ha azt el tudom adni akkor kellene mellé egy 14-42. Amit pár éve adtam szomszédnak két sörért :-D
Kemény dió minden is. Főleg mert hétfőtől más lesz a beosztásom. Alacsonyabb is, nem annyira szopatós, csak ez nagyon meglátszik a számokon és a 7mm-es most előbbre lesz a sorban, mint a nagy tele.
-
-
FőDudu
veterán
válasz eattila #64121 üzenetére
Itt jo ido van.
Nincs rekjeno hoseg, inkabb fatyolfelhos napsuteses.Holnaptol melo.
Orvoshoz nem kellett visszamenni, elekteonikus a tappenzea rendszer. HR latta, hogy 9 napra tappenzre vettek, igy a kiirt szabim automatikusan megmaradt.11 nap mulva nyitas, van mit atgondolni.
Az utobbi 2 hetben szo szerint semmit nem csinaltam (ceges melot), meglatjuk mennyire egett a kormomre a munka... valoszinuleg holnap bolondokhaza, jonnek a usrerek es mindnek lejart a jelszava. ;)FőDudu
-
ncc1701
veterán
forfiles -p "%SYNCFOLDER%\log" -s -m *.* -d -60 -c "cmd /c echo Y | del @path"
forfiles -p "%SYNCFOLDER%\backup" -s -m *.* -d -60 -c "cmd /c echo Y | del @path" for /f "delims=" %%d in ('dir "%SYNCFOLDER%\backup" /s /b /ad ^| sort /r') do rd "%%d"A változókat kukázd, én lusta voltam. Ez 60 napnál régebbit töröl.
-
FőDudu
veterán
-
eattila
őstag
Nekem meg elegge bevesodott valamiert most a 70-200 2.8. Valamiert dulvan nem tudom kiverni a fejembol. 95-ert van keszthelyen, 110-ert bp-en.
Jaj nekem.
e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/
-
-szabi-
addikt
válasz FőDudu #64106 üzenetére
Innen szedtem az ötletet csak stat nem akart készülni.
Windows topikban is rákérdeztem, végül összejött.Ping.exe -n 7200 bix.hu | ForEach {"{0} - {1}" -f (Get-Date),$_} | Tee D:\1\pingtest.txt
Ezzel működik és elég sokáig fut.
Arra nincs megoldás, hogy "-t" kapcsolóval miért készül stat leállításra és miért nem ha logfájlt is készít.
A kettő együtt valamiért nem.
Köszi.
üdv
szabi -
ncc1701
veterán
Én ezt paraszt módon oldom meg, egy bat fájl, ami pingel, és írja a log fájlt, egy másik, ami az előzőt bat fájlt meghívja, és írja a log fájlba a dátumot, időt. Aztán biztosan meg lehet oldani elegánsabban is, csak nem foglalkozom ilyesmivel.
-
-szabi-
addikt
Hi
Esetleg valakine van ötlete szívesen venném ping használatához.ping -t www.bix.hu > D:\1\pingtest.txt
Ha ezt használom a logfájl tartalmazza a statisztikát, de nincs időbélyeg.
Powershell használatakor:Ping.exe -t bix.hu | ForEach {"{0} - {1}" -f (Get-Date),$_}
Ebben az esetben nincs logfájl, de van időbélyeg és statisztika.Ping.exe -t bix.hu | ForEach {"{0} - {1}" -f (Get-Date),$_} > D:\1\pingtest.txt
Ha így használom van logfájl és időbélyeg, de nincs statisztika.
Össze lehet ezt rakni úgy, hogy legyen logfájl, időbélyeg és statisztika is?
üdv
szabi -
-NoVa-
addikt
Megnéztem a Subaru átlagfogyasztását, csalódás. 10.4L... Nem öltem rendesen.
-
ncc1701
veterán
Ja, én is. Volt egy csinos barna csajszi, aki beszélt, azt is néztem. Dokkolást remélem adják, bár az lehet a hivatalos nasa csatornán is lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest