- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Új hozzászólás Aktív témák
-
blueboi69
őstag
válasz
eattila #139994 üzenetére
Engem is így neveltek, engem is zavar, de kezdem levetkőzni ezeket a beidegződéseket.
A mienk menjek kérdésre pedig megkell idologizálni egy választ, ahogy a feleséged is: majd fog kelleni, mert mindjárt megy arra. Kész.
Amúgy meg ezt több kisebb hangulatfénnyel/dekorációs fénnyel, azzal megoldható, hogy ne legyen sötét, de nagyobb fényerőt csak akkor kapcsolni, ha tényleg kell. -
-NoVa-
veterán
válasz
npera #139991 üzenetére
"nem alapfokon pacsálós"
Egy kiadótól, akinek a fő prezentáló embere, Nina, 8 golyóval kussoltatja el a vastapsot egy hatlövetűből, tárazva és folytatva a lövöldözést, és egyéb finomságokkal viszi a showt. Kb amíg volt E3, mindenki a Devolver Digital éves bemutatóját várta, ezek állatok
Mellette meg olyan minőséget produkálnak mindenben, hogy le a kalappal. -
blueboi69
őstag
válasz
Jahno #139988 üzenetére
Jéééézusom
Asszony hazahozatott velem rokonoktól egy régi vhs lejátszót és egy összecsukhatós rekesznyi vhs kazettát. Korábban már jött egy dvd játékos is, az legalább harmadakkora, mint a vhs lejátszó, de ő pusztán azért, hogy a gyerekek is nézzenek retro meséket. Ha rajtam múlna, már a kukában lenne mind. -
Jahno
veterán
válasz
-NoVa- #139987 üzenetére
Ott akkor platformhoz CRT TV is kell (:- Meg egy külön polc, ahol a régi cuccok játékai vannak, lemezek, kazetták...
Ha meggondolom ez nem is olyan sok, mindegyik van idehaza ebből is, csak kisszobába eldobozolva meg szétszórva [link]Néha használom is, bár most rezeg a léc, amilyen árfekvéssel meglódult a piac a játékokat folyamatosan szórom kifelé, nekem nem kell eredeti doboz, lemez vagy kézikönyv sem (na jó, Mario és Ecco legyen eredetiben, meg NFs és 1-2 aprólék) de amik így évek alatt felgyűltek annak most mennie kell, főleg ha elfér 1 köbméter cucc pár HDD-n, kazin és SD kártyán. DC kontroller eladásán gondolkozom, abból van egy bontatlan verzióm, a többi kialakul.
-
-NoVa-
veterán
válasz
npera #139984 üzenetére
Minden platformból kell a TV alá és akkor nincs gond, hogy mi mire jött ki.
A Dead Cells még mehet a Switches Exceledbe, az hosszú időre leköt a 2d platform témában.
A Hotline Miami is meglepett, hogy van switchre. A pixeles brutalitás magasiskolája. Mondjuk a Devolver Digital csapat eleve nem amatőr a témában, képesek komolyabb sajtóeseményeket is felborítani ilyen előadásokkal. Tőlük kb bármi jó, vagy mély, vagy súlyos. -
npera
addikt
Nova, ma voltunk a játékkiállításon a gyerekekkel. Kipróbálták a libás játékot és a macskásat éppen elkezdték nézni (intrót), amikor jöttek mások is és inkább átadtuk a gépet.
Ezek közül lehetett választani:
Nem tudom megmondani, hogy milyen konzol volt, de vélhetően vagy XBOX vagy PS, mert a Stray az nincs Nintendóra, amennyire tudom.
-
Jahno
veterán
A rohadt tetves kurva anyját a primitív suttyójának. Pont:
-
Sipi-
őstag
válasz
npera #139965 üzenetére
És az Eco tudod mit jelent?
Kb. fél liter vízfolyamot percenként. Szóval erre figyelj.
Mi nem figyeltünk, így a dupla mosdón ilyenek vannak. Van még egy bontatlan, de a másik dürdőszobába nem azt raktuk fel inkábbElőnye is van, mert szimplán a vízfolyással nehét az egész fürdőszobát vízzel beteríteni, bár tudom, hogy Nálatok kreatív a család ilyen téren
-
Jahno
veterán
válasz
eattila #139971 üzenetére
Most voltunk a kis törzsfőnökkel meg az öccsével Fót mellett a homokbányában. Haverokkal eltérő ideológiánk volt. Nekem az, hogy jön a gyerek és elrontja a homokbányát, haver azt mondta, hogy inkább megöli magát a gyerek bármivel, más opció nincs :-D
Végül egész jól viselkedett, pár csatakiáltással szétrúgott egy kb. 5 centi magas homokbuckát és heló :-P
-
Samott
addikt
Ez erdekes: Lifetime Cost Of Small Car $689,000
Nyilvan itthon mas a matek, de a jelenlegit masfel milla korul vettem, de mar beletankoltam ketmilliot. A szerviz szamlak is megvannak valahol, plusz biztositas, adok es a tobbibe bele se merek gondolni.
-
Samott
addikt
#comic pictures
-
npera
addikt
Steamen van OpenTTD, vagyis a free Transport Tycoon Deluxe. Megnéztem, asszem 47 mega (!!!) a játék. És most megint belezombultam teljesen.
A vicc az, hogy fel kellett nagyítani az interfészt, mert 2560x1440 felbontásban nehéz elolvasni a betűket... Nyugger!!!! Nyugger!!!!
-
npera
addikt
-
npera
addikt
válasz
eattila #139962 üzenetére
Óóó, az nem mókás
Én "most" viszonylag friss gépekkel üzemelek, ami persze nem garancia semmire. A mosogatógép és a mosógép is 23-ban ment tönkre, azt hiszem. Jó lenne, ha legalább 6 évig futnának békében.
Tudom, hogy a tűzzel (vízzel) játszom, de gondolkodom csaptelep cseréken. A modern csaptelepek olyanok, hogy ha asszony 0,07 ms alatt elzárja full térfogatáramról nullára (ami nála standard), akkor a csaptelep a szelepet mégis "lágyan" zárja és nem lesz 170 bar nyomás a csőben rövid időre.
Iszonyatosan fosok a szivárgó víztől, szóval ez egy jó móka lesz. Mentális gyakorlat elsősorban, megcsinálni alighanem egy majom is meg tudja.
-
eattila
őstag
Mosógép cserét kellett eszközölni
Megint égett szag jött ki belőle, meg alul némi víz. Ez a második, hogy szaga van. A kapcsolója se működik. Mennie kell....
-
npera
addikt
-
npera
addikt
válasz
Tim82 #139958 üzenetére
Ó, van Another World ezen is. Hasonlít erősen.
-
Tim82
félisten
válasz
npera #139956 üzenetére
A második pedig egy francia platformjátékot juttatott eszembe, amikor valami alien dzsungelbe esik bele a szereplő és még talán DOS-os időkben volt PC-n. A címe persze annak sem ugrik be.
Another World.Az ilyen "rajzolt" grafikák szerintem elképesztően szépek, plusz még a fényeffektek rajta.
Nézd meg Switch-re a Feudal Alloy-t (de van más konzolra is kiadva), az lehet, hogy tetszeni fog és még talán inkább gyerekkompatibilis, mint a Limbo vagy az Inside. -
npera
addikt
válasz
-NoVa- #139954 üzenetére
Ó, ezek aztán sötétek, de durván. Megértem, hogy nem a gyereknek ajánlod. Az első furcsa módon egy 64k-s demoscene demót juttatott eszembe, aminek a címét persze jól elfelejtettem. Abban volt valami jelenet, amikor egy körfűrész és egy hordágyon fekvő figura került interakcióba.
A második pedig egy francia platformjátékot juttatott eszembe, amikor valami alien dzsungelbe esik bele a szereplő és még talán DOS-os időkben volt PC-n. A címe persze annak sem ugrik be.
Az ilyen "rajzolt" grafikák szerintem elképesztően szépek, plusz még a fényeffektek rajta. Gondolom élőben még 3x jobb, mert a Youtube szétmészárolja a grafikai élményt a tömörítéssel.
Néztem Donkey Kong rivjút és ott például amikor valami zselés oszlopokon ugrik és arra a ritmusra tömörül össze és relaxál a zselé, na az tetszett. Meg amikor liánokon lehet lendülni, vagy "organikusan" mozgó háttér elemeit használni a mozgásra. Az ilyesmi alighanem jóval nagyobb játékélmény, mint a szaladj jobbra és néha ugorjál játékmenet.
Köszi a tippeket, bővül az Excel jól.
Most nézem, hogy ez egy veszélyes dolog, mert engem is kezd behúzni a téma
-
-NoVa-
veterán
válasz
npera #139951 üzenetére
Van bőven minden is. Ha nem a gyerekekkel, hanem kézikonzol módban fülessel játszol épp, akkor a Limbo és az Inside is mehet az Excelbe. Mindkettő élmény.
Avagy a kallódó rPI3B kicsit felokosítva, hőmérővel, PH szenzorral meg ilyesmikkel kap egy ökoszisztémát, amit aztán egy AI kezébe adhatok, ha beválik. Ha sikerül nem kipusztítani a populációt, és nem az alga győz, akkor jó.
-
npera
addikt
válasz
-NoVa- #139932 üzenetére
Néztem sok rivjút. Platform játékokból alábbiakat írtam fel, mint potenciálisan érdekesket. Gondolom van ennél jóval több is.
Yooka-Laylee and the Impossible Lair
Celeste
Shovel Knight
Rayman Legends
Hollow Knight
Ori Collection
Donkey Kong Country Tropical FreezeNéztem a festéket lövős játékot is, érdekes. Meg látom, hogy van Civilization is.
Csinálok egy Excel listát szerintem... -
eattila
őstag
válasz
npera #139949 üzenetére
Na ezt nem tudom en sem. Meg nem raktam fel. Abban se vagyok biztos, hogy erdemes.
Nem emlekszem milyen csapagy van bennuk, pedig szetszedtem es megtakaritottam oket. (Meg ugy komplettem a valtot)a valtokarral nekem sincs bajom. Nem hianyzik a fem sem. Legalabb nem hul/melegszik kint annyira
-
npera
addikt
válasz
eattila #139948 üzenetére
Jó kérdés, hogy gyakorlatilag a placebót félretéve mi a különbség. Részletesen még sosem hasonlítottam össze hátsó váltót alaposan.
Tipikusan jobb kidolgozottságú lehet rajta a jockey wheel (nagyobb kerék is akár). Lehet csapágyas a jockey wheel, nem csúszócsapágyas. Finomabb részlegmegoldások vannak a mechanikában. Lehet könnyebb.
De a fenti dolgokat A-B-A vakteszten tutira nem venném észre.
A Deore XT váltókar ellenben nagyon is érezhető különbség volt számomra. Csodaszép fém váltókar, az egész jobban kattant, jobb érzés volt vele váltani. Szebb volt a kidolgozottsága, csak úgy sugározta a minőséget. Mondom mindezt úgy, hogy soha semmi gondom nem volt az Acera váltókarral, váltott az is
A legnagyobb előnyt a karbantartott hajtáslánc adja, a jól beállított váltó, tiszta bowden, ami nem akad. Egy felsőpolcos cuccok esetén alighanem a placebo faktor sokkal erősebb, mint a technikai előnye a cuccnak.
-
-
npera
addikt
válasz
eattila #139946 üzenetére
A kazettát könnyű leszedni, kell hozzá egy szerszám, de utána már simán lejön. Azt is szét lehet szedni, aztán jól letakarítani. Meghálálja. Ha a jockey kereket letakarítod, akkor onnan sem megy a gané a láncba. Nem muszáj leszedni, lehet kis csavarhúzóval oldalról per tangentem (!) lekaparni róla az olajos sarat óvatosan. Advanced fokozatban kiveszed és bezsírozod azt is persze.
-
eattila
őstag
Ma megláttam, hogy a bringám lánca mennyire retkes. Meg hogy a hátsó sor is rozsdásodni kezdett (nem mentem vele pár napja, és használtam nedves időben). De nyiszogott is már legutóbb
Ezért levettem a láncot, beáztattam motor mosóba. Kapott drótkefével, féktisztítóval, wd40-el. Aztán ázott még motortisztítóban. Aztán szappanos víz és fogkefe. Utána tiszta víz. Száradás után meg visszaraktam. És leolajoztam.
1200 km van benne kb, de a lánc még nincs megnyúlva. -
npera
addikt
Nova, Blueboi. A szent őrület, amikor valaki csinál egy F-35 RC gépet 2 db 130 mm-es EDF-el. Óóóóóó....
-
npera
addikt
-
Jahno
veterán
válasz
A. Crowley #139939 üzenetére
Ja, miért nem ezzel kedted? Pácsevillben ne lepődj meg, este nem lehet sört venni a közértben, de előtte az utcán sütit, kokaint, gombát és mindenféle egyéb szintetikus cuccokat simán
-
npera
addikt
Polestar elkezdett krízismenedzsment üzemmódban működni. Az eladások nem futnak jól, így kirúgták a beszerzési főnöket, meg a pénzügyi főnököt. És egy VW/Skoda tapasztalatokkal rendelező menedzsert bevettek a boardba.
Kíváncsi vagyok, hogy a vágóhíd CEO-ja mikor lesz kirakva. Mennek a cikkek, hogy 3 komoly probléma van jelenleg:
- Jim Rowan ideje alatt több, mint 60%-ot esett a részvény árfolyam, a csávó nem hoz eredményeket
- a Polestarnak adott 19 milliárdos hitel lehúzza a vágóhidat
- a Geely által művelt tőzsdei manőverek lehúzzák a céget, ami további bizonytalanságot okozArra tudok gondolni, hogy a felsővezetés (board) most elég erősen agyal még a hétvégén is. Csodálkoznék, ha jövő héten nem jönne valami bejelentés.
-
npera
addikt
válasz
A. Crowley #139939 üzenetére
Hát arról szerintem semmit nem tudunk. De a betonról!
-
A. Crowley
tag
Srácok, nem az a kérdés, milyen az élet Máltán, hanem hogy van-e olyan jó nyelvi tábor, amit esetleg ismertek és ajánlotok?
-
zetor2000
őstag
válasz
Jahno #139937 üzenetére
Olyat próbálhatsz még, hogy megosztod a tartalmat azokkal, akik ismerik a linket. Ezt megtartod magadnak, majd kilépsz a google accodból. Aztán böngészőbe bepasztázod a linket, azt hátha. Esetleg másik, eddig általad nem használt böngészőből. Akkor a robot kiesik a komfort zónájából, azt hátha enged…
-
Jahno
veterán
válasz
npera #139936 üzenetére
OneDrivenál kicsikről, mert az egész tárhelyem kicsi, ott 1 giga alatti fileoknál találta ki, hogy elértem a limitet. Gdriveon most ISOk vannak, néha szokott működni, most csakazértsem. Gondolkozom, hogy saját helyet bővítek, oda csinálok róla virtuális másolatot és talán a kliens leszedi, akkor nem szakad meg és a letölthető mennyiség sem az eredeti forrásnál számlálódik. Passz. Szombaton még nyomkodom, csak kezd unalmas lenni.
-
npera
addikt
válasz
A. Crowley #139924 üzenetére
Phülöp tud neked mesélni szerintem. Ahol betonozzák a műanyag székeket a parton, mert a beton a legjobb...
-
Jahno
veterán
válasz
ezittketto #139933 üzenetére
Ezen csodálkozunk, mert ezek szerint igen. Engem egyszer a OneDrive is kitiltott, ez is kiírta, de sehol semmi infó róla, hogy van-e ilyen korlát, mivel jár, meddig tart.
u.i: mostanában nem néztem a gyári doksikat, ha azóta leírták FAQban, akkor bekephassák
-
Jahno
veterán
válasz
ezittketto #139929 üzenetére
Google. Driveon kaptam némi anyagot és hetek óta nem bírok vele.
-
Jahno
veterán
válasz
Plushbe már ne menjen. Elrontottam.
-
zetor2000
őstag
válasz
Samott #139925 üzenetére
Akkor tippem szerint lesz meleg beton is.
Ismerős mesélte, hogy a menetrend és a járatszámok "meg csak dísznek van." Ha nem állsz a busz elé, ami majdnem el fog ütni, akkor nem áll be a megállóba, ahol az utasok várakoznak. És ha megmondod a sofőrnek, hol tegyen ki, akkor arra fog kanyarodni.
Nekem így magyarázta ki Árpád. -
Samott
addikt
válasz
Meleg lesz meg beton, ha jol emlekszem a beszamolokra.
-
A. Crowley
tag
Aki Máltán lakott, lakik, ismeri, kérdésem lenne.
Fiamat elküldenénk nyáron 1 hónap angol nyelvtáborba. Ismertek jót, amivel nem lövünk mellé? Legyen jó oktatás és szervezett szabadidőprogram is. -
Jahno
veterán
Na, ilyen is van, nézzetek történelmet: [link]
-
Jahno
veterán
válasz
zetor2000 #139901 üzenetére
Én is végignyomtam, fele meg is szakadt. Tök tudja mi van errefelé, lehet a routerem is nyugdíjazom ha már ilyen őskövület, talán akkor az online TV is jobb lesz. Igaz anyósnál is próbáltam leszedni a Vakondokat, az sem jön le egy hete, G meg már beugatott, hogy elértünk egy limitet és egy ideig szünetelteti a letöltést. Az is jó fej, sehol nem találtuk meg, hogy milyen limit. Homályzónás mambójambó, üdv a XXI. században. Hetek óta nem tudok leszedni némi cuccot, de lassan lehet megpróbálom a gyárban. Szar az élet na.
-
Jahno
veterán
válasz
hobizoli #139907 üzenetére
Kipattant a sztori, itt helyben is kérdezgetik, hogy hát mik a tervek, mert korlátozni akarnak, de a P+R el van felejtődve. Terv meg ugye olyan, hogy nem értjük és nem tudjuk. Csak sodródunk és kavarnak.
Héten már jött valami csikk a MÁVról is, hogy miben hagyja le a repülést, és mennyire jujjdejó, csak nem mertem írni alá okosakat.
-
Jahno
veterán
válasz
npera #139906 üzenetére
Inkább villanyozzunk, mert fejbevernek
Itt is hasonló a terv, mindenfelé kávézós idilli valami. Aztán majd jól magukba omlanak, de ehhez idő kell.
Aztán itt a ház előtt is éppen picsogott valaki a helyi csoportban, hogy meg kellene suhintani mindenkit jó nagy számokkal és akkor.... És akkor drágábban lenne tele autókkal? Menni kell vaze, vagy haver ha jön felém akkor fizessen?
Érdekes ez is, itt írják, hogy a ház előtti parkoló egész nap tele van és csak estére ürül ki a "hülye vidékiek" miatt. Én meg nem értem, mert innen kicsit messzebb van minden buszmetró megálló, inkább máshol hagyják az autót és szerintem nappal üres a parkoló, estére lesz csak tele az itt lakóktól. Éppen most voltam lent, délután hoztam ide a kocsit a bejárathoz közel, hogy tudjak pakolódni. Ez is valami teljesen két külön univerzum, de tudok róla időbélyeges fotót gyártani. Reggel 8ig nagy része kiürül, este 6tól kezd tele lenni. Többiek meg pont fordítva mondják
Pláza parkolója meg tele van üvegszilánkkal és mindenféle szétbarmolt üveggel, nem tudom milyen kultúrkör mulatozhat arrafelé ilyen nagyüzemben. Életemben először adtam fel Packeta csomagot, volt időm megint hülyeségeken gondolkozni. Eone automatája csak 20 rekeszes, nincs is benne olyan nagy, mint a többinél. GLS 106 rekesszel rakta ki, hogy tudjuk hol a helyünk.
Jól megszórtak minket ilyennel, minden is van gyalogtávra.
-
Sipi-
őstag
válasz
blueboi69 #139913 üzenetére
Majd mondok nyáron friss árat, mert tesómék házában válik le a vakolat, ezért tavasszal kezdik majd a felújítást: gipszkartonozás és akkor már kábelezés is. Nem tudom pontosan, de 100 m2 körüli ház, 3 szobás plusz konyha, kamra, folyosó.
A végösszeg biztos milliós, csak nem tudni még hányas számmal kezdődik. Biztosító talán fizet majd, csak jól kell beadni az igényt. -
blueboi69
őstag
válasz
Sipi- #139911 üzenetére
Villanykapcsolók esetén már könnyen 3ezer felé megy az ár Schneidernél is.
Novemberben vettem itt 3dugaljat egy 3as kerettel, Legrand-ot, de nem tudom már melyik családot, ha jól emlékszem 8ezer körül volt, local kereskedőnél.
1-1vacaknál úgy vagyok vele, hogy megveszem a környéken, mert postaköltséggel együtt is olcsóbb tud lenni, de ha már 2-3 dolognál több kell, akkor azt mindig rendelem netről.
-
Sipi-
őstag
válasz
Jahno #139908 üzenetére
Pont kérdezni akartam, hogy a google nincs hozzátok bekötve?
2022 októberében vettem új dugaljakat és kapcsolókat a másik lakásba 7xx forint körüli összegért, most sem drágább, max pár forinttal: [link]
Az összes kapcsoló és dugalj kb. 50e forint volt egy sokkapcsolós-sokkonnektoros 60 m2-es lakásban. -
npera
addikt
Új Land Cruiser lakókocsival (!) terepen. Egyik-másik ösvényen én erősen szorítanám a seggemet összefelé. Ha ott lecsúszik a lakókocsi, akkor van baj rendesen....
-
zetor2000
őstag
válasz
Jahno #139908 üzenetére
Melóba pár darab ~1.5 méter hosszú vezetékkel szerelt APC 5ös elosztót vettem, meg fekete gumikábelt, meg villásdugót. Kiderült, ez is Schneider. Anyagában fasza.
Perszehogy biztonsági csavaros, hogy ne szedje szét akárki, de nekem meg azért van minden bittel is megáldott szettem, hogy de szétszedjem. Szóval szétszedtem, és meghosszabbítottam 5 méteresre az APC 5ös elosztót.Belül az vállalhatóan szerelhető volt, asszem. De lehet, hogy forrasztani kellett, mindenesetre patent lett!
Kapcsolós, 5 dugalj, világít, ha áram alatt van. -
Jahno
veterán
válasz
blueboi69 #139898 üzenetére
Aljának azért itt a Schneider, nem is olyan nagyon vacak: [link]
Valena meg kifejezetten jó és mindenféle is van [link]Egyik bajom, hogy meg kell nézni, itt két közért közt is néha 2x szorzó van az olcsóbb cuccoknál, drágáknál 1.3-1.5x. Tanyán meg aztán a helyi kisbolt jó, vannak jó cuccai, de erősen berendezkedtek az ilyen hétvégi hülyékre és a 900 forintos dugalj rögtön 2500at ér. Feszkeresők meg szerszámok viszont teljesen diszkont árakon volak, adnak mindent is méterre meg darabra. És értenek hozzá meg mondom, hogy NYY kiskábel kellene és jók is vagyunk. Most másik sarkon nyílt egy újabb depó, idővel meg kell néznem mit tudnak garázsból árulni...
Másik, mikor bezzegrégen vettél egy olcsót, max. nem volt dizájnos, de valamennyire működött, most meg szerelhetetlen, nem fér oda a kábel, mellé pld. az olcsó dupla Legrandok és mindenfélék is úgy estek szét, hogy csak lestem. Anyaga is valami fura jalékony nem tudom mi.... Vékony fos csatlakozási felületek és vakarózni kell az egésszel. Idehaza a mosógéphez ipari falon kívülit raktam, szomszédnak is inkább egy Düwi 4es egyben sort, azt be lehet kötni, bírja a konyhát. Fürdőbe került egy Famatel, régen teljesen vállalható volt, most ott is kicsit trükkösítettek, szoptam vagy 1.5 órát, mire bele legóztam a kábelt. Apjuk kaszát azt.
Megszokásból mondtam, hogy a Famatel jó lesz, annó nem tudom hány ezret telepítettünk, de sokat. Most néztem, hogy jééé, hosszabb kivitel, mennyivel jobb lesz bekötni:
És nem. -
npera
addikt
Göteborg belvárosában "harmonizálják" a parkolási díjakat. Egyes utcákban 15x drágább lesz. Ez majd segít a boltoknak és éttermeknek tutira
-
-igu-
veterán
válasz
Jahno #139895 üzenetére
100 négyzetméteres házra (2 szoba + nappali + garázs + egyéb) kaptam pár hete 12k eurós ajánlatot. Szerelvények még erre jönnek rá.
Ebben benne van a vezetékek, biztosítéktábla cseréje + teljeskörű érintésvédelem kialakítása, mindezt havercimbora árképzéssel.
Konyha, fürdőszoba és szauna érintetlen marad, ott csak szerelvényezés lenne.
Egy szaki + egy segéd. -
Grillo
őstag
válasz
blueboi69 #139892 üzenetére
Mi Apámmal a zugló 53 nm-t húztuk full újra, mert még a 61-es aluvezetékek voltak benn, szerencsére jórészt csőben, és ez 2009-ben került anyagban 60k körül úgy, hogy nagykeráron hozta fater a mindent, és a vezeték maradékát vissza is tudta vinni.
Most ez gondolom volna 3x ennyi, meg még felszorzod a kisker+maradék dolgot, és akkor kijön egy ekkora helyre is 300k legalább. -
WiZARD
addikt
Nekünk a házba 500k volt csak a kapcsolók/dugaljak ára, 2 éve. Azóta volt ~20% áremelés ahogy látom.
3 ezer forintos Schneider cuccokkal. (Ok, volt benne pár ip44 dugalj, meg cat6 Csáti aki drágább picit) Ez volt a legolcsóbb ami számunkra vállalhatóan nézett ki, aztán határ a csillagos ég.Az elosztó se 2 fillér, de arra nem tudok pontos árat, max osszeadom amit benne látok, de tippre közel hasonló összeg az is.
Új hozzászólás Aktív témák
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Linux haladóknak
- Sorozatok
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- Kuponkunyeráló
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- BONTATLAN Devialet Phantom II 95 db Iconic White - 2 év gari!
- BONTATLAN DJI Osmo Pocket 3 - 1 év garanciával ELADÓ!
- BONTATLAN Google Pixel Pro 9 XL 512 GB Obsidian
- BONTATLAN MSI GeForce RTX 5070 Ti INSPIRE 3X OC 16GB GDDR7 (gari: 2028/7)
- ROG STRIX X870-F + AMD Ryzen 7 9800X3D + 32GB DDR5 + Sapphire 7900 XTX Pulse 24GB + Win11 PRO
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Xbox Ultimate előfizetések
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
- Asus ROG Strix G713QE - 17"3FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 5600H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya