Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• -igu-

addikt

#falusi blog

Ma reggelre végre volt havunk, igaz, csak 2 centi. Pont elég volt ahhoz, hogy 8-10 perc autókázás után visszaforduljak a Villámmal, a rajta lévő téli gumi szegecseit már csak halvány pöttyök jelzik. A fűtetlen Avensis komfortja még épp belefért a nagyobb biztonságért cserébe. Nem sokra rá ugyanott, ahol visszafordultam, láttam egy-két balettgyakorlatot az előttem haladótól - bőszen tartottam is a követési távolságot, majd a gyorsforgalmin 65-70-es tempóval vonatoztunk pár km-t.
    Napközben Amea jelzett, hogy a szomszéd, aki megvette az üres telket mellettünk, aktívkodik végre - első körben letarolta azt az elvadult kiserdőt, ami a telek felét elfoglalta az utóbbi 50 évben. A mókusok persze fejvesztve rohangáltak, oda a kecó meg az éléskamra, jajmostmilesz.
    A délután egy része így a hajléktalan mókusok szükséglakásának megépítésével telt, és valószínűleg szerdán kapnak még egyet. Szerencsére van itthon egy csomó tüzelőnek feldarabolt deszka, abból nyúltam le egy keveset.

Közben beesett a szomszéd is, hogy ellenőrizze a telket. Említette, hogy holnap jönnek nagy gépekkel, összeszedik a fát, aztán kezdődnek a földmunkák. Öröm-boldogság.
    Gyorsan megalkudtam vele, hogy amit bírok mozdítani, azt viszem - inkább kárba menjen, mint pocsékba. Így akkor még néhány fatörzset átrángattunk a mi telkünkre, majd jövőre feldarabolom.
    Közben félig besötétedett, eljött az idő a fára mászáshoz.

Mostanra finoman mondva is elfáradtam, még épp bírok nézni. Még szerencse, hogy hétvégén tudtam pihenni.
    Jah nem... dolgoztam mindkét nap, szegecses téligumira gyűjtök.

[ Szerkesztve ]

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés