Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
hobizoli
nagyúr
válasz Samott #105149 üzenetére
mondjuk akiknek volt egy kis agya, az regen az "olcso" araknak szigetelt mar, es nem varta a sultgalambot
ja meg epkezlab orszagnak eleve van 90-100 napnyi gaztartaleka, amit nyaron tolt fel a tarozokba, szoval akar egy enyhebb telet is majdnem vegig kihuz gazszallitas nelkul
de majd ezek utan fognak raszeppenni, hogy 120-130 nap tarkapacitas se lenne kifejezetten bajtöbb drón kell ;P
-
Grillo
őstag
válasz npera #105146 üzenetére
Ja, tegnap úgy jártam, hogy az OMV kúton bedugtam a 95ös pisztolyt a Pikacsuba, aztán olyan 20 liter környékén tűnt fel, hogy literje 517 ft, meg hogy valami maxmósön felirat is van a szám felett. De akkor már teleraktam.
Mondjuk meglepődtem, mert érezhetően jobban reagál a gép, jobban megy, és nem placebo. -
Samott
addikt
válasz -igu- #105152 üzenetére
Tuzifa megdragabb, mondjuk a dotalt gazarnal, de ha az van, akkor azzal szamolunk. Annyira meg nincs itt a globalis felmelegedes, hogy mediterran modra legkondival futsunk. Szigeteles van, napelem tulmeretezve. De a hoszivattyu ilyen aron ki se tudom szamolni mikorra terulne meg.
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
-igu-
addikt
válasz Samott #105154 üzenetére
Tavaly erős volt itt a tél (itteni viszonylatban is átlagosnál hosszabb és hidegebb) , 250 eur volt a fa, és 400 mellé a fabrikett. Idén csak brikettet vettem, kb. 600 euróért. Ennyit egy magyar (enyhe) télen is bele lehet rakni a fűtésszámlába, ha gáz.
Örülnék, ha lenne olcsó alternatíva, de egyelőre csak elektromos radiátorok vannak lokális kiegészítésnek.[ Szerkesztve ]
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
blueboi69
senior tag
#gyerekbeteg_mai_rohanás_blog
Tegnap este nagyobbik gyerek elkezdett köhögni, meg úgy egész éjjel. Köhögsécsillapító nem segített, reggel lázas lett, de az sem akart lemenni, akkor goto gyerekorvos fehérvárra.
Bemegyünk, ott derül ki, hogy doktornő ma nem rendel, mert csak. Najó, végülis dél van, asszony mondja, hogy menjünk el a magándokihoz. Bujdy biztos ismeri, Séfer apja és fia. Tényleg dokik, legutóbb voltunk náluk, amikor az összes gyerekorvosnak volt továbbképzése egyszerre, akkor 4órát vártunk a két beteg gyerekkel.
Na sebaj, hétköznap, dél, nyitásra ott vagyok... aha... 2órát vártunk, cca 18-an voltak előttünk.
Viszont mondja, hogy könnyen kórházba kerülés lehetett volna a dologból, jó hogy elvittem, mert nem azért köhög, mert a torka fáj, hanem beszűkült a tüdeje, vmi felülfertőzés miatt és fullad meg szegény gyerek.
Felírt halom gyógyszert, köztük asztmásoknak való sprét, ami neki túl tömény, ezért kell hozzá egy inhalátor. Namost az hiánycikk, kb 10gyógyszertárban voltam a környéken (fehérváron is persze), meg gyógyászati boltban, mindenhol csak a fejüket csóválják, hogy még központi raktárban sincs... végül asszony local kismama fb csoportban talált egy anyukát akinek volt egy bontatlan és felajánlotta, hogy kölcsönadja, azt hoztam el. Így ezzel el is telt fél nap.... -
hobizoli
nagyúr
válasz Samott #105154 üzenetére
ja majd nezd meg ha a szomszed nedves tuzifaval meg foleg ha vmi vegyestuzelesuvel fut, akkor mennyire lelkesen akarod kinyitni az ablakot szelloztetni... 1-2 perc alatt fustszagu lesz az egesz lakas/haz
de amugy belegondolsz, 2-3 klima egy mostani enyhebb teleken siman tud futeni egy atlag 80-100m2-s keglit, es azok kerulnek kb 800k-ba
bonusz funkciokent nyaron tud huteni istöbb drón kell ;P
-
blueboi69
senior tag
válasz -igu- #105158 üzenetére
Köszi köszi. A doki szerint ha pontosan követünk minden adagolást, akkor 5-7nap múlva már minden oké lesz, de 1hét múlva meg kell hallgattatni a tüdejét. Hozzátette, hogy gyerekorvoshoz is vihetem, nem muszáj hozzá. Ebből érződik, hogy nem a pénzre megy, különben visszarendelé magához. 1vizsgálat 10k.... Múltkor a két gyerekre lazán elkért egy 20ast.
-
blueboi69
senior tag
válasz Grillo #105161 üzenetére
A krupp az ijesztő lehet.
Jah, sehogy sem jó, dehát most jár közösségbe, most fejlődik az immunrendszere, ez ilyen...
És amúgy mi még nem is vagyunk olyan helyzetben, hogy nem tellik gyógyszerre, de sokan ki sem váltják, mert nincs rá pénzük. Az is igazán szomorú, hogy vagy ételre jut vagy gyógyszerre, vagy ami mégrosszabb, ha egyikre sem.Vírus monnnyanak le.
-
Samott
addikt
válasz blueboi69 #105160 üzenetére
Nalunk kint volt a gazszerelo, kipucolt, atvizsgalt egy kazant meg egy bojlert es az is egy huszas volt. A gyerek egy cseppett bonyolultabb egyseg. Jobbulast a sracnak!
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
Jahno
veterán
válasz npera #105146 üzenetére
Én írtam, hogy jó pár hete 500 felett tankoltam. Tök jó, hogy a hírek itt rémísztgetnek, hogy jaaaaaj el fogja érni az 500at a benya ár, közben rég túl is lépte, ha csak úgy beesünk valami kútra.
Főleg mert az E5-10 kapcsán megnéztem legalább 15 forrást, hogy vajon mi kellene a kocsiba és még mindig nem teljesen tiszta, szóval teszem bele a jobbikat, hogy legalább az ne ártson meg. Lassan kis szervíz, előtte azért az olajat megnézem.
-
zetor2000
őstag
2 témába vágó nemannyira #comic picture:
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
eattila
őstag
válasz blueboi69 #105171 üzenetére
Igen. Vagy ha rajon a kohogo roham akkor ki kell vinni a hidegre. Osszerantja a tudejet es segit kicsit.
Enyem is beteg volt nem olyan reg. De se lazas nem volt se semmi. Mi viszont szerintem benyeltuk tole. Epp szenvedunk.
e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/
-
WiZARD
addikt
válasz blueboi69 #105156 üzenetére
Jobbulást!
Gáz/áramár jó kis időzített bomba ezzel a rezsicsökkentéssel. (Vagy fizetjük közösen adóban örökké, vagy jöhet a piaci ár...)
Benzin ár egyre kevésbé érdekel, csak a Golfot vigyék el mielőtt még újra tankolnom kell bele
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
blueboi69
senior tag
válasz WiZARD #105180 üzenetére
Köszi!
A napokban gondoltam rád, mert olvastam cikk címét, hogy most hirtelen egy halom tesla-t hoztak az országba.
Gázár az durva lesz ha tényleg így emelkedik. Majd Vittátor megoldja, ahogy eddig is, nem?
Mondjuk ha 5x drágább lesz a gáz, mint eddig akkor az végfelhasználó árban ennyi? Azért az elég kemény. -
blueboi69
senior tag
Hjaj, gyerek csak köhög még, meg néha sírdogál. Megtömtük a gyógyszerekkel, csak lesz valami. Asszony nála alszik, hogy ne érezze magát egyedül ha kicsit megébred.
Remélem nem kell éjjel kórházba vinnem. -
Sipi-
őstag
válasz blueboi69 #105184 üzenetére
Jobbulást!
Hétfő, kedd, szerdán szabadságon vagyunk, gyerekeknek pedig őszi szünet. Így ma elmentünk egy születésnapi túrázásra. Csak kis rövidke volt, 7 km körül (honlap szerint csak 5,6 km, de több valójában). De érdekes és szép volt, volt benne egy jó létrázás meg keskeny szurdok is. Pomáz mellett a Holdvirág-árok túrát csináltuk meg.
[ Szerkesztve ]
https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
Jahno
veterán
válasz -NoVa- #105188 üzenetére
Nálunk asszony kitalálta, hogy nézzük meg a Wordpress fotó kiállítást. Másik múzeum persze pont kedden van zárva, így megint csak az elméleti lista bővült, hogy miket halasztunk "majd"-ra. Wordpressről kb. azt gondolta amit én, hogy ennyi megcsinált és egyéb kamufotó elég erős, vagy mivel sajtós, ezért fotóként értelme nincs, csak a mögöttes szöveggel lehet eladni.
Utána kajáltunk egy jót a Rádayban a Csibefalatosnál, majd Bálna mellett A sütisnél dobtunk rá némi desszertet. Utóbbi egy csöppet rendben van, aki 5 pontot mert adni a túlárazott középvacak váci cukrászdára, azokat ide kellene terelni tanulmányútra, az biztos.
Most meg boldog vagyok, csomó képem elküldtem archívba, csak LRben nagy felbontáson maradt a preset, amit későn vettem észre, ezért 20-30 megás JPGket csinált. Sokat. És persze hálózatról nem olvas katalógust, így még vakarom a fejem, hogy mi legyen. Lehet katalógus marad, exportált képeket meg IrfanViewval szépen kötegelve végignyálazom.
-
blueboi69
senior tag
Király képek!
-
blueboi69
senior tag
válasz Sipi- #105185 üzenetére
Király, ezt felírom én is a listánkra, majd pár év múlva jó lesz Jól tettétek, kiváló kirándulóidő van, mi Pákozd környékén túráztunk hétvégén egy rövidet. Mármint átlag felnőttnek kb 30-45p utat a gyerekek miatt sikerült 3órásra növelni. Másik családdal voltunk, ők sem voltak temposak
-
npera
őstag
Blueboi, Nova, izgalom van.
Sikerült pár apróságot kipipálni a quad listáról. Két projekt is kezd alakulni. Az egyik a 3-3,5”-os kwad, a másik meg a kamera összehasonlító rig.
Rotorama Samurai v3 4” váz2 db extra kar, ha elqrnám a furatot rajta5V-os BEC a kamerák hajtásához valami 2-3S akksiról (van korábbról 3S 450 mAh, ami könnyű és pici).Akksi pánt (szilikonos)Kábelvédő szövetRendes Nyugat-Német(h) TESA szövetszalag elektromos szereléshez (3-fázisú motorkábelekre)SMA hajlítható kábelvég patch antennához
Mivel a félvezetős hiány miatt kábé semmi nincsen sehol raktáron, így majd a tél folyamán apránként összevadászok valami FC és ESC kombót. Ami nagyon birizgálj a fantáziámat az a 96 kHz-es PWM-et tudó ESC, lehetőleg 32-bites alapon. Erőben nem kell sok, szerintem még 30A is elég lenne nekem igazából.
FC-ből láttam egy olyat, amitől azonnal beindult a fantáziám viszont. Nem az ősrégi sprite-alapú OSD van benne, hanem vektoros cucc, amiből mindenféle jelfolyamot ki lehet hozni. Tehát mondjuk realtime grafikonok és hasonlók. Aminek sok értelme nincs repülés közben, de nagyon megszólította a sci-fi elhajlásomat, mivel kábé úgy tud tőle kinézni az OSD, mint amikor a T800 megy körbe a kocsmában és analizálja a vendégeket, hogy kitől kérje el a járművet és a ruházatot... Persze ez sem kapható, de majd egyszer lesz és akkor le kell rá csapni, mint a sas szokott a t@konyra vagy hogyan van a metafora a költészetben.... -
Samott
addikt
válasz npera #105197 üzenetére
Juteszembe, a napokban lattam: Jetson One
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Horgász topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Parfüm topik
- Napelem
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- BestBuy topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver