- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bb0t: A könyvelő szakma halott?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
opzozi
tag
Excel guruk, nektek az én problémám gondolom ujjgyakorlat lesz.
Van egy oszlopom, tele számokkal, de mondjuk ez több ezer soron keresztül. Hogyan tudom egy keresett szám értékét átírni a feltételeknek megfelelően.
Tehát mondjuk olyasmit szeretnék, hogy a keresett oszlopban az 5-nél nagyobb számokat írja át 1-re. -
opzozi
tag
válasz
m.zmrzlina #23680 üzenetére
Köszönöm Neked is. Néha egyszerűbb, mint amit beleképzel az ember, hogy ez elég bonyolult.
-
opzozi
tag
válasz
m.zmrzlina #23675 üzenetére
És ha több kritériumot is szeretnék megadni? Pl. mondjuk 2-től nagyobb, de 5- től kisebb.
Vagy ha van egy másik oszlop mellette. Beszúrok mellé egy másik oszlopot.
A1:A5 ugyanaz
B15 [igen;igen;nem;igen;nem]
És akkor a C-ben számolnék, hogy azokat számolja meg, amelyik megfelel az adott kritériumnak és mondjuk a mellette lévő oszlopban "igen" szerepel. -
opzozi
tag
válasz
m.zmrzlina #23673 üzenetére
Köszönöm szépen.
-
opzozi
tag
Halihó!
Következő kérdésem lenne.
Adott egy tartomány, mondjuk A1:A5, amiben különböző értékek vannak. Pl. [1;2;5;5;1]
B1-ben van egy érték, mondjuk 2.
B2-ben hogyan számolom ki azt képlettel, hogy az A1:A5 tartományból számolja össze azokat a cellákat, amelyek B1-től nagyobbak. Tehát ne összeadja, hanem számolja össze, hány ilyen cella van az adott tartományból. -
opzozi
tag
Hali mindenkinek!
Van egy ilyen makróm excelben, ami az adott cella hivatkozását teszi nekem szövegessé. Szépen és jól működik. De kéne nekem ugyanez LibreOffice-ban is. Ott ez így ebben a formában nem működik, tudna nekem valaki segíteni?
Function GetURL(My_Range As Range) As String
If My_Range.Hyperlinks.Count > 0 Then
GetURL = My_Range.Hyperlinks(1).Address
Else: GetURL = My_Range
End If
End Function -
opzozi
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #8286 üzenetére
Ez lesz az. Köszönöm szépen.
-
opzozi
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #8284 üzenetére
"Tehát ha a link egy pl képre mutat, akkor a képet akarod beillszteni a cellába?"
Nem akarom beilleszteni a képet, elég csak a hiperhivatkozás szövegként."Ezek szerint meg az a cél, hogy a korábbi Link feliratú hiperhivatkozás megszűnjön létezni és helyette(ugyanabban a cellában) csak sima szövegként jelenjen meg a hiperhivatkozás címe?
(pl egy kép hiperhivatkozása van ott és csak a LINK felirat látszik, ezt kell lecserélni egy sima szöveggé, amire a hiperhivatkozás hivatkozott korábban pl http://www.valami.hu/kep1.jpg)"Pontosan.
-
opzozi
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #8281 üzenetére
Akkor úgy látszik, ma én nem vagyok formában.
Köszönöm szépen. -
opzozi
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #8274 üzenetére
Ez az alap állapot:
Egy hivatkozás egy képre.És amire szeretném:
A "Link" helyett maga hivatkozás jelenjen meg. Tehát a "Link" szöveget szeretném cserélni az adott hivatkozásra.Lényegében ennyi.
-
opzozi
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #8267 üzenetére
Link névvel szerepel, ami egy hivatkozás, csak ugye ez mondjuk txt-be konvertálva nem látszik. Ezért szeretném ezt a Linket a valós hivatkozásra lecserélni.
Tehát
Link (http://...) erre a hivatkozásra mutat
és ezt kéne erre:
http://... (http://...) -
opzozi
tag
Szükségem lenne a segítségetekre. Excel makrókban nem vagyok jártas.
Adott egy excel tábla van benne egy oszlop, amiben linkek vannak. Ez úgy néz ki, hogy a cellában "Link" névvel szerepel és ugye ott van alatta a hivatkozás. Ezt a hivatkozást szeretném megjeleníteni úgy, hogy a "Link" nevet kicserélje az adott hivatkozásra, tehát "http://...."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Spórolós topik
- Gumi és felni topik
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen NAS-t vegyek?
- Ajka és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest