Új hozzászólás Aktív témák
-
bdav
őstag
nekünkj ugy van h. az elsö 5-6 ember egybe megy be, és aki elöször kész van, az kezdi. sz'al lehet h. te leszel. nyelvművelős tételt most gépeltem be, átküldhetem (ezt a tanár diktálta le nekünk)
10 féle ember van a világon. Aki ismeri a kettes számrendszert és aki nem. ''A név nincs hosszabb páncélszekrény''
-
Drizzt
nagyúr
Igen, 16-án bankett aztán meg bokor....
Amúgy nézd a jó oldalát. Ti többet tanulhattok...
1. nap 4. ember leszek amúgy...
Jó hely, bár 1-nek jobban örülnék. Azt nem tudja valaki, hogy a nyelvápolás legalapvetőbb feladatai mik? Én sajna nem, pedig ez az egyik nyelvtantételünk.I am having fun staying poor.
-
Gismo
addikt
Én qrvára be vook xarva a szóbeli miatt! De csak toolleszek rajta!
-
MUŁĐER
addikt
Jó sokat tudsz irodalomból hehe
De ha megnyugtat a Sanyi sem tanult többet.
Nekünk 17.-én lesz a szóbeli,ti addigra már rég részegen fetrengtek valahol egy árokban,míg mi szívunk brühühühü....Robotika törvényei: 3. A robot megvédi magát halálos fegyverzettel, mert egy robot rohadt drága.
-
Matr x
aktív tag
Nálunk is...
Matek: 5 (bírálat: számolási hbát leszmítva szinte tanári munka)
Magyar:4-5 (bírálat: a vers sorról sorra elemezve, egymást követik a gondolatok (volt valami, amit kihagytam, emiatt nem jó...)
Angol:5 (minden jót írt a tanár, meg azt, hogy miért nem mentem még nyelvvizsgázni)
Kicsit off. Aki matek központizott, az neki hogy sikerült? Nekem 59 pontom lett, és nem tudom, hogy ez sok vagy kevés...Mindenhonnan csak zubog a sz@r, már nem is győzünk elállni alóla... --- ''Aztán egymásra ne lődözzetek!'' - Muterom paintball előtt
-
Drizzt
nagyúr
Nekünk ma volt az írásbeli megtekintésének a napja...
Irodalom: 5
Nyelvtan:5
Nyelvh.:4
Hírás:5(5 hp)
volt még valami:5
Matek: 5
bár a mateknál nagy lehordás figyelhető meg a matektanártól az értékelésben...
Én eddig elvileg mindent megtanultam, már csak töriből van: 14 tétel, a b-ket nem nézem meg, azoknál úgyis van valami grafikon, vagy szöveg, ami segít...
Picit OFF, de azért leírom: Ma nagyon megörültem, mert két évfolyamtársam vett nekem egy ajándékot az elmúlt 4 év emlékére, s teljesen váratlanul ért engem a dolog, egész meghatódtam...
Nem tudom, hogyan tudhatnám igazán viszonozni, valami tippetek nincsen esetleg?I am having fun staying poor.
-
LOTR
addikt
válasz
concret_hp #986 üzenetére
én töriből tudok 19/22 , b tétel még nem igazán
nyelvtan 8/25
irodalom 0/25
info 0/25 ebből van A, B és C is, tehát 75 azé itt egy kicsit tudok vmitOne Ring to rule them all
-
Ízirájder
csendes tag
Elméletileg igen. Mondjuk nekem is volt egy ismerősöm, aki kente vágta a vezetés témát gyakorlatban (sok papír nélküli vezetés helyben), az oktatóval ment 2-3-szor forgalomba, aztán vizsga. Nagyban függ a választott cégtől és az oktatótól.
Én nem siettem el, július végétől decemberig tartott az egész dolog.Powered by Myself
-
Drizzt
nagyúr
Az lenne igazából a kérdésem, hogyha valamikor júni 16 után elkezdeném a jogsit csinálni, akkor egyetem kezdetéig lenne-e esélyem befejezni? Mert az egyetem innen 200 km-nyire van...
Vagy inkább egyetem mellett???I am having fun staying poor.
-
Ízirájder
csendes tag
Amúgy ma kaptunk valami tájékoztató füzetet a suliban az új érettségiről (miért rajtunk kísérleteznek? brrrr), hát ez a pontszámítgatós szisztéma egy kész idegbaj. Még az a szerencse, hogy egy órányi tanúlmányozgatás/számolgatás után rájöttem, hogy hagytak pár kombinációs lehetőséget, amivel egész jó felvételi pontszámot lehet kialakítani, ha egy kicsit észnél van az ember.
Powered by Myself
-
bdav
őstag
nekünk 17-18.
jogsi szvsz minimum pár hónap. egyszer kell egy EÜ vizsga, KRESZ vizsga, aztán valamennyi vezetés, rutinvizsga, aztán össz 30 órának meg kell lennie, forgalmi vizsga, és utána még várhatsz vagy 2 hetet mire megkapod azt a lila kártyát.10 féle ember van a világon. Aki ismeri a kettes számrendszert és aki nem. ''A név nincs hosszabb páncélszekrény''
-
Drizzt
nagyúr
Nagyon változó, nálunk jún. 15-16.
Amúgy mennyi idő alatt lehet a leggyorsabban letenni a gépjármű vezetői engedélyt?I am having fun staying poor.
-
ToBeY
nagyúr
Mikor kezdődnek nappalni a szóbeli vizsgák?
-
-
Cathfaern
nagyúr
Lenne egy-két kérdésem:
Canossa járás mikor volt, ki volt akkor a pápa, s ki volt a Német-Római császár?
Kettő: II József türelmi rendelete mikor volt (két könyv mást mond, azért kérdezem)? -
Cathfaern
nagyúr
Állítólag a nyelvtantól annyira nem kell parázni, mivel inkább gyakorlat központú. Ugyebár alapból van vagy 3 perced. Úgy van, hogy kapsz egy feladatot (mondjuk olyan tételnél, hogy elemezz egy mondatot), s ez alapján kell elmondani az elméletet.
-
LOTR
addikt
válasz
concret_hp #973 üzenetére
Nyissa meg az C:\12B_érettségi_vizsga\pozíció.doc állományt,
a tabulátorokkal szimulált hamis hasáb szerkezetet alakítsa át
valódi kéthasábos szerkezetté, majd mentse az állományt hasáb.doc
néven C:\12B_érettségi_vizsga\<saját név> könyvtárba
ezt mondjátok már meg
légyszi
amúgy nekünk mikor lesz érettségi?
szerdán 7:25 -re kell menni, ugye?
ja mail ment
na mostantól már tényleg éjjel nappal kell tanulnom brühühühűOne Ring to rule them all
-
Drizzt
nagyúr
Így hirtelen nem tudom, meg aztán utálom a Word-ös dolgokat.
Nekem is van amúgy elég furcsa tételem:
Powerpoint:
Mutassa be a felületét.(persze gép nélkül...)
Mutassa be az animálási és áttünési lehetőségeit...(persze gép nélkül, meg aztán minden ofice változatban más az ilyen irányú lehtőségek tárháza...)I am having fun staying poor.
-
Drizzt
nagyúr
Egyértelmű, de éppen emiatt nem tudom megtanulni sehogy...
Én is kb. olyan sebességgel haladtam, mint te. Bár én az 1., 2.-os anyagot fejből vágom, mert 1. meg 2. év végén kellett nyelvtanból felelnem az egész könyvből az ötösért. Ezek a stílussal kapcsolatos dolgok viszont nagyon rosszul mennek...I am having fun staying poor.
-
LOTR
addikt
Nyissa meg az C:\12B_érettségi_vizsga\pozíció.doc állományt,
a tabulátorokkal szimulált hamis hasáb szerkezetet alakítsa át
valódi kéthasábos szerkezetté, majd mentse az állományt hasáb.doc
néven C:\12B_érettségi_vizsga\<saját név> könyvtárba!
A PowerPoint segítségével mutassa be a következő szemléltető
prezentációt: folyamatos vetítés során az „ESC” lenyomásáig a
„REKLÁM” szó betűnként sorrendben, kék színnel íródjon ki a dia
közepére, majd néhány sárga teli kör járja körül! Az állományt
vetítés.ppt néven mentse el a C:\12B_érettségi_vizsga\<saját név>
könyvtárba!
pls help
[Szerkesztve]One Ring to rule them all
-
Esmein
nagyúr
K*csög a tanárom, nincs mit tenni ellene, affinitásom meg kb 5 számjegyig 0 a tárgyhoz. Irodalomból pl bármiről tudok hadoválni. Kosztolányiból írásbeliztem. Mint kiderült 30 emberből 2-en választottuk. Szal ha van miről akkor én írok beszélek
"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson
-
bdav
őstag
ja. nyelvtan gáz. amugy én elég jó helyesíró voltam, amikor ide kerültem, de mostanra már sok mindent elfelejtettem, mert nyelvtan óra alig volt, és akkor is csak tételezés többnyire
töri az laza. sztem egy hármasra akkor is lefelelnék, hogyha nem tanulnék direktbe semmit rá.
[Szerkesztve]10 féle ember van a világon. Aki ismeri a kettes számrendszert és aki nem. ''A név nincs hosszabb páncélszekrény''
-
Esmein
nagyúr
De sajna nem azt kérdezik. Vagyishogy azt is amikor beszámítják az írásbelid jegyét, de ettől még ezt a sok fasságot is meg kell tanulni
Én a töritől parázok."I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson
-
bdav
őstag
nyelvtan elméletnél kevés nagyobb hülyeség van a világon. az a lényeg hogy valaki tudjon helyesen írni, vagyis alkalmazni a szabályokat, nem az hogy bemagolja őket.
10 féle ember van a világon. Aki ismeri a kettes számrendszert és aki nem. ''A név nincs hosszabb páncélszekrény''
-
Drizzt
nagyúr
Mindenkinek aki segített volna jelzem, hogy megtaláltam a kérdéses nyelvtantételeket a neten, bár már nem tudom, hogy hol....
Ez a nyelvtan ez annyira gáz....
Ez egyszerűen értelmetlenségnek tűnik(mármint annyira egyértelmű, hogy az esetek 90%-ában azt se érteném, mit kérdeznek...).I am having fun staying poor.
-
bdav
őstag
válasz
concret_hp #962 üzenetére
most pihi van, messze még a szóbeli
én meg megyek nyelvvizsgázni jövő hétfőn.
-
concret_hp
addikt
mindenki ennyire készül a szóbelire vagy hova lett mindenki ebből a topicból?
vagy az írásbeli 1szerűen jobban foglalkoztatja a népet?vagy fullba vagy sehogy :D
-
Alvin_ti4200
félisten
Nemtom, biztos elhangzott már az oldal neve/linkje, de azért beírom: Bővebben: link
-
Drizzt
nagyúr
3.-os nyelvtankönyv anyaga valahol nincsen meg a neten, vagy valamiféle nyelvtan összefoglaló?
Sajna nincsen meg a könyvem.I am having fun staying poor.
-
concret_hp
addikt
magyar: 5-5
angol: teszt: 4 fordítás: 5 => 5
matek mentesség (5)
eddig teccikvagy fullba vagy sehogy :D
-
Cathfaern
nagyúr
Google fight: Bővebben: link
-
LOTR
addikt
válasz
Cathfaern #952 üzenetére
Alvintól kaptam már választ
Bartolomeo Diaz
én végülis a Bartelomeo és a Barteromeo között gondolkodtam, de sejtettem, hogy ezek nem jók, így tehát inkább Alvinnak hiszek
(ott csak egy betű tér el)
de ha ezt a tételt húzod -bár ezt húznám- már tudod Te is a nevétOne Ring to rule them all
-
LOTR
addikt
na matekból 2 pontot vesztettem, tegnap néztem dolgozatot
azt írta a tanár, hogy az átlók számát kellett volna bizonyírtani és ezért 6 helyett 4 pontot kaptam itt
persze én végig az átlókról írtam, de mind1
biztos van olyan itt aki nálam jobban ért a törihez
1487-ben Diaz Bertalan eljutott az afrikai Jóreménység-fokig
na neki mi volt az eredeti neve?
talán Bartelomeo/Barteromeo Diaz?
jó, lehet, hogy h*lyeség, de amennyiszer leírtam kb annyiszor különbözőképpen
és már tök idegesít, hogy nem tom
kösziOne Ring to rule them all
-
LOTR
addikt
válasz
concret_hp #949 üzenetére
osz azt mondta 16 -ig lehet megnézni dolgozatokat, neki csak első 3 órája van,
tehát sztem délelőtt 10-11 körül, de majd akkor döntöm el ha felkeltemOne Ring to rule them all
-
LOTR
addikt
nekem matek 5
magyar 5-5
én eddig 8 nyelvtan tételt
és 4 törit tudokOne Ring to rule them all
-
Cathfaern
nagyúr
Valaki mondta, hogy szóbelizni fog fizikából. Neki egy kis kedvcsinálónak:
Diák fizika vizsgára megy be.
Tanár : Foglaljon helyet. Utazik a vonaton, és nagyon melege van. Mit tesz?
Diák: Lehúzom az ablakot.
Tanár : Nagyon jó. A vonat 110 km/h sebességgel kanyarodik É-ÉK
irányból ÉK-re. Odakinn 30 km/h ÉNy-i szél fúj. A lehúzott ablakon egy 200 mm *
1000 mm-es rés van, ezen áramlik be a levego. A fülke térfogata 5.5
köbméter, az ajtó résnyire van nyitva, ami 5cm. Mennyi ido alatt cserélodik ki a
fülkében a levego 90 % -a?
Diák : Ööööö....
Kivágják.
Odakint elmeséli a többieknek, hogy mi történt bennt. Bemegy a
következo delikvens.
Tanár : Foglaljon helyet. Utazik a vonaton, és nagyon melege van. Mit tesz?
Diák2 : Leveszem a pulóverem.
Tanár : De nagyon meleg van. Mit tesz ?
Diák2 : Leveszem az ingem is. Tanár : Ne orjítsen meg, 40 fok meleg
van es 90 % páratartalom.
Diák2 : Akkor leveszem a gatyámat is.
Tanár : De hát nem látja, hogy a fülke teljesen tele van buzikkal?!
Diák2 : NEM BÁNOM, HA EGY VAGONNYI BUZI SEGGBE KÚR IS, AKKOR SEM
NYITOM KI AZ ABLAKOT ! -
Cathfaern
nagyúr
Ma tudtam meg az magyar írásbeli eredményemet. Hát, hoztam a formám
Sem doktori címet, sem Nobel díjat nem kaptam
Csak full ötös lett az egész
A tanár megint kifejtette, hogy mennyire sajnálja, hogy nem jogi pályára megyek tovább
Btw. a dolgozat szaktanári véleménye így kezdődik: ''Tanulmány értékű dolgozat''
Egyébként a matekon 71-72, a fizikám 74-75 pontos lett (egyik tanár sem tudta pontosan megondani, a dolgozatok meg már le lettek adva)
-
Matr x
aktív tag
válasz
babycortez #922 üzenetére
Attól függ, hogy ez átszámítva a 30pontos rendszerben, vagy az eredeti, 100pontos rendszerben. A második esetben nem túl jó...
Mindenhonnan csak zubog a sz@r, már nem is győzünk elállni alóla... --- ''Aztán egymásra ne lődözzetek!'' - Muterom paintball előtt
-
LOTR
addikt
válasz
concret_hp #929 üzenetére
baj csak az hogy ő nem érettségiztet,m ert a 2 diplomája mellett nincs neki számtech tanári diplomája azt most tanulja, hiszen tudod
bvagy nem?
de most már igen
ja és a Széki lesz a vizsgáztatóvagy
One Ring to rule them all
-
F-ECT$
titán
válasz
concret_hp #928 üzenetére
Sok dolog nem tetszik, de ezt most nem fogom mind elmondani. A leggázabb a qrva sok magolós anyag. Egy reál szakon. Azért jöttem ide, hogy ezt ne kelljen...
Az oktatás mellet pedig a légkör és az emberek 90%-ának életfelfogása (büdös nagy kockák) az, ami nagyon nem tetszik. De ez van, ezt kell szeretni...Dive ever, work never.
-
Drizzt
nagyúr
Nekünk sztechból vannak annyira gáz tételek. PL.: Ismertesse a powerpoint kezelőfelületét, áttünési és animálási lehetőségeit, meg hasonlók Excellel, meg word-del. Csak az a gáz, hogy mindezt gép nélkül. Ezeket meg tudjátok ki fogja bevágni...
I am having fun staying poor.
-
ToBeY
nagyúr
Nam megirtam a matekot olyan körüli lessz ez nekem nagyon jó mivel én és a matek....
-
klepto
addikt
válasz
babycortez #921 üzenetére
Ott vagyok
Egyébként sikerült remélem, 5 oldalt írtam, amiből 2 csont nélkül megvan
A többinél valszeg rontottam, de mindent levezettem, még ha rosszúl is, akkor isA 2-es fixen, de talán még a 3-as is megvan
Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
Matr x
aktív tag
Ma voltam benn a suliban. Matekból elég rossz lett... csak 78 pontos lett...
Angolból 5-5, vagyis 5, magyarból meg 4-5-re számíthatok. De csak azért, hogy szóbelin le tudjam rontaniMindenhonnan csak zubog a sz@r, már nem is győzünk elállni alóla... --- ''Aztán egymásra ne lődözzetek!'' - Muterom paintball előtt
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
babycortez #915 üzenetére
Nos igen, ahoz tényleg nem árt a számítógép ismerete, különösen a Photoshopé...
Írásbeli? Eddig egész jól. Magyart még nem tudom, matek 5, fizika 5.
klepto és ToBeY: sok szerencsét a matekhoz! (bár már írjátok, ha jól emlékszem) -
klepto
addikt
válasz
babycortez #916 üzenetére
Hát tényleg csak reménykedni tudok, mert az idei nappalis matek nekem nehéz volt, a tavalyi estit meg nem tudom, hogy mi volt
Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
F-ECT$
titán
-
babycortez
csendes tag
válasz
Cathfaern #910 üzenetére
retusálással szeretnék később foglalkozni, még a fotozás mellett. bocsi hogy csak most írtam de már elküldtek a jofenébe a gép elől tegnap. Neked hogy sikerált az írásbeli kör? Nekem a magyar 4-est, nyelvtan 3-as, matek 3-as azt hiszem, az angol 2-es,mer az gáz volt.
Sok káros szenvedély lehet kellemes, de a sex nem rontja a fogakat!!!
-
LOTR
addikt
na ma megtanultam 4db nyelvtan tételt
öö még visszavan 20, meg 25 irodalom, meg 50 töri, meg 75 info, ááá semmi gondOne Ring to rule them all
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
babycortez #900 üzenetére
klepton és ToBeYn kívűl mindenki aki írt a topicba (s idén érettségizik) nappalis.
Egyébként az angolt nem tudom, hogy milyen volt, szerencsére nekem van nyelvvizsgám, így ezt meguntam.
Viszont még nem sok emberrel találkoztam, akinek a későbbi munkájához kell a számtech, de szeret vele foglalkozniMi lesz az a későbbi munka, ha meg lehet kérdezni?
-
klepto
addikt
válasz
babycortez #906 üzenetére
Jó pihenést neked
-
babycortez
csendes tag
na válaszoljatok...please
Sok káros szenvedély lehet kellemes, de a sex nem rontja a fogakat!!!
-
klepto
addikt
válasz
babycortez #903 üzenetére
Mi 2-kor kezdtünk ma is, és holnap is kettőkor kezdünk, és 4 óra van rá adva. Ha este 8 fele itt leszel, addigra már én is ráérek, és fent leszek
De akkor figyeldd majd a chat-hu-t, oda is fellépek este 8 körül. az ottani nicem: !kleptoHa magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
-
klepto
addikt
válasz
babycortez #900 üzenetére
Én szerencsére nyelvből nem érettségizek, nekünk még nem kötelező, csak azoknak, akik jövőre érettségiznek.
Egyébként én a kötelezőek mellé (magyar, töri, matek) a biológiát, és a földrajzot választottam a szabadon választható tantárgyak közülHa magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
Új hozzászólás Aktív témák
- Visszafogott árazású, 300 Hz-es monitor az AOC gondozásában
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Néha instabil lehet az NVIDIA GeForce RTX 5080 Founders Edition VGA
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Nagyrobogósok baráti topikja
- 3D nyomtatás
- Tudományos Pandémia Klub
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest