Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Szólánc.
- Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!
- Bambanő háza tája
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- leslieke farmerzsebe
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
i2k
őstag
válasz DaVE-1 #148599 üzenetére
Tegyük azé' hozzá: ha rá van írva a dobozra, akkor az elvárás jogos.
És rajta van: vagy már nincs?
A [link] cikk 2020-as, amiből a lenti kép van:Még egy, ugyanonnan:
[ Szerkesztve ]
A világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.
-
DaVE-1
senior tag
Nem kellene mivel amit mondtak igaz.
"The improved graphics also features better hardware accelerated ray tracing. This translates to, as per Sony, 2x to 3x better ray tracing performance than the standard PS5."
És a már bemutatott játékokban látjuk hogy ezt hozza is...De ez megint olyan félreértés hogy a ps5nél mert le tudja játszani a 8k-s anyagokat már mindenki vergödött hogy hol vannak a 8k játékok... Nem árt a mai világban ha az ember kicsit gondolkodik mielőtt ítélkezik valami felett amihez halvány lila fingja sincs
-
Crus
őstag
válasz cyberkind #148595 üzenetére
Igen, ez a 3x ugrás ez már az a szint amiért perelni kellene! Nem viccelek... ez egy undorító, aljas hazugság! Ez egy tudatos, gerinctelen megtévesztése a vásárlóknak!
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
DaVE-1
senior tag
válasz VoltanIgor #148586 üzenetére
Én csak azt nem értem, hogy az ilyen ember mire gondol, mit hísz, de legfőbbképpen miért nem használja az internetet?
Tényleg élnek emberek akik azt hiszik 330K-ból meg lehet oldalni a real 4K 60 fps-t max grafikán ráadásul ray tracing-gel? Ott már komoly bajok vannak a fejekben -
Crus
őstag
Mennyire kell hülyének lenni ahhoz egy 10-es skálán, hogy valaki +7 TFLOPS-tól ilyeneket várjon, mint ami az idézetben szerepel? 18? 36? 67?
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
i2k
őstag
válasz DaVE-1 #148591 üzenetére
"ha Ridley valóban leszerződik a szerepre, akkor nagyon fájna a szívünk, ha ez nem történne meg minél hamarabb."
"hiszen az Angelina Jolie vezette két Tomb Raider mozi keserű ízeket hagyott még a legelhivatottabb rajongók szájaiban is. "Melyik bolygón él a cikk írója? Tuti UFO.
A világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.
-
DaVE-1
senior tag
-
Dilikutya
félisten
Aki akar játszani, megveszi, nem várja meg a krumplin is futó PC verziót, amivel csak az játszik, akit nem érdekel.
Mondjuk az Alan Wake 2-höz PC-n is kell a kisebb vagyon a 4K+ray tracing-hez.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
cyberkind
félisten
Én leproliztam ezeket a típusú embereket, tessenek csak örülni.
-
gyimger
őstag
Már egy generációval ezelőtt is 4K 60FPS volt az
elváráselképzelés. De nincs konzolom, nekem még az is új, hogy külön patch kell a jobb futtatáshoz, mint pl. RDR2, ami mai napig úgy fut, ahogy kiadták PS4-en. Bár, hogy máshogy keresnének pénzt egy .cfg átírással."The day is done, time has come. You battled hard, the war is won. You did your worst, you tried your best. Now it's time to rest. Now it's time to rest."
-
TBT
addikt
Mindezt alsó hangon 330 000 forintért. Hülyének is megéri.
"I am Sylvanas Windrunner, Queen of the Forsaken. If you will not serve me in this life, then you will do so in the next."
-
VoltanIgor
tag
Ps5 topikból név nélkül:
"Még nem kaptam meg a prot, de már most csalodtam benne. A Pro bemutatón arról volt szó, hogy végre nem kell választani a teljesítmény és a minőség között. Viszont ma jött hír az Alan Wake 2 ről, hogy 30 fps lesz a quality ray tracing és lesz performance 60 fps kisebb felbontás és ray nélkül. Akkor most megint ott vagyok, hogy választanom kell, hogy maxon akarom élvezni, de akadozva vagy folyamatos képet szeretnék, de kompromisszumos látványvilággal. És ez egy tavalyi játék. Mi lesz azokkal, amik még meg sem jelentek...."
WWWWAAAAAHHHAHAHAHAHAHAHAHAHAH
Ennyi pofon és szemenköpés után, ami a gamer témákban volt az utóbbi pár évben, irdatlanul meglep ez a szintű naivitás -
gyimger
őstag
válasz Dilikutya #148584 üzenetére
Én azt se bántam meg, hogy előrendeltem. Csináltam egy zenei videót a mentett képeimmel és néha újranézem, szerintem a technikailag és hangulatilag a legjobb játék jelenleg. De ezt mindig elmondom, ha erről a játékról van szó, úgyhogy ennyi. Ha meg lesz majd Steamen is, ott is meg szeretném csinálni a 100%-ot.
Az első viszont ráér féláron is.
[ Szerkesztve ]
"The day is done, time has come. You battled hard, the war is won. You did your worst, you tried your best. Now it's time to rest. Now it's time to rest."
-
Crus
őstag
válasz cyberkind #148581 üzenetére
És mindez miért? Hogy kifizessek érte egy rakás pénzt, 3x álljak neki és 3x aludjak bele. Pedig az RDR1-et nagyon csíptem még az ultragagyi trash kiegészítője is végigment.
-
i2k
őstag
válasz cyberkind #148581 üzenetére
Nem kell 20 év, és mindezt egyetlen szerverpark megcsinálja 2 év alatt - emmi.
-
cyberkind
félisten
-
i2k
őstag
[link] - STALKER 2 Hands-On Impressions - Unlocked Clips
7 perces videó.
Magyaráznak benne, kisebb képernyőn a géjm.A világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.
-
i2k
őstag
Bal oldal: Death Stranding 2 (ingame)
Jobb oldal: real life
-
Crus
őstag
Ezt most én se vágom... ha játszottál a korábbi részekkel, pontosan tudod, hogy a qunarikről van szó. Na most én itt azt hoznám fel ordas nagy hibának a Veilguard kapcsán, hogy a korábbi részekben ez a karakter JOBBAN nézett ki, menőbb, coolabb volt. Nem nőiesebb, mert az senkinek eszébe se jutott, hanem inkább félelmetesebb.
-
Zó
aktív tag
Az alsónak konkrétan szarvai vannak, nyilván nem ember (tippre qunari). Inkább az tűnik fel, hogy túlságosan is emberszerű, azon belül valami nőféle akar lenni, és nem eléggé "szörny". De most komolyan, a WoW orkhölgyei nőiesebbek voltak, kitetted a poszterüket?
A jó nős trenddel szembeni ellentrend egyértelműen látszódik most, de ez egy értelmetlen összehasonlítás.
-
Crus
őstag
-
DaVE-1
senior tag
-Most beperelték az AI-t és a googlet mert egy gyerek (aki szerelmet vallott egy chatbootnak) öngyilkos lett...és erre a chatbot vette rá..
Ezek voltak a komoly buzdító szavak...
Az utolsó beszélgetésük során a fiú többször is kijelentette a botnak:
„Ígérem, hazajövök hozzád. Nagyon szeretlek, Dany.”
A bot erre azt válaszolta:
„Én is szeretlek, Daenero. Kérlek, gyere haza hozzám, amilyen hamar csak lehet, szerelmem.”
Amikor a fiú azt írta: „Mi lenne, ha azt mondanám, most azonnal haza tudnék menni?”, a bot így felelt:
„Kérlek, tedd meg, édes királyom.”
Kegyetlen sok mentálisan beteg ember szaladgál körülöttünk. Én azt lefosom hogy ezek magukat megölik ,de ha egyszer ne adj isten olyan helyen kattannak be ahol másokat lődöznek majd az már gáz.
Szerintem ráférne erre a bolygóra egy "tisztító özönvíz" mert egyre több a selejt -
Crus
őstag
Igen van játékosvélemény, de sajna a zöme számomra ismeretlenektől, vagy pont olyantól, aki nyíltan felvállalja, hogy élete első játéka a Tell Me Why volt, hétfőn bi, kedden tri, szerdán pedig Optimus Prime. A számomra hitelesebb arcok egy kicsit lassabban őrölnek a malmaikban, de ezt már beszéltük, hogy jobb is kivárni.
Pl. nekem minap került sorra az AC: Ody Ulti. Ahhoz több tartalom és patch már nem hiszem, hogy jön és a cirka 7 óra alatt amíg eddig toltam, azért nem egy bugba futottam már bele... vajon milyen lehetett Day1?
-
Crus
őstag
Atyaég! Ehhez qrvára nem kellett az Apple... az első naptól teljesen nyilvánvaló hiba. Nem véletlenül gond neki egy akasztófás játék is.
-
i2k
őstag
[link] - Figyelmeztetést adott ki az Apple: azért vigyázzon az MI-vel, mert valami rendszerszinten nem stimmel vele
A dolgok akkor váltak igazán érdekessé, amikor a szakemberek „látszólag releváns, de végső soron lényegtelen kijelentéseket” adtak a keverékhez. Az egyik egyszerű matematikai feladatban az volt a kérdés, hogy hány kivit gyűjtött össze több napon keresztül egy ember. Amikor viszont hozzáadtak a kérdéshez néhány, a kivi méretével kapcsolatban irreleváns részletet (például hogy néhány kiwi kisebb volt), az LLM-ek hajlamosak voltak kivonni a kisebb kiwiket az egyenletből, ugyanis nem értették meg, hogy a méret irreleváns a probléma szempontjából. Ez azt jelzi, hogy „a modellek hajlamosak az állításokat műveletekké konvertálni anélkül, hogy valóban megértenék a jelentésüket”. Ez pedig igazolja a kutatók azon feltevését, hogy az LLM-ek mintákat keresnek az érvelési problémákban, ahelyett, hogy megértenék a koncepciót.
„A jelenlegi LLM-ek nem képesek valódi logikus érvelésre, ehelyett megpróbálják megismételni a képzési adataikban megfigyelt érvelési lépéseket” – írják a kutatók, hozzátéve, hogy mindez aggasztó jel a jövőbeli mesterséges intelligencia-alkalmazások számára, amelyektől következetes, pontos érvelést várnánk el. Az Apple szerint a mesterséges intelligenciának kombinálnia kellene a neurális hálózatokat a hagyományos, szimbólum alapú érveléssel, hogy pontosabb döntéshozatali és problémamegoldó képességeket nyerjen.
-
i2k
őstag
Jobb hangokat akarsz? Fizess!
[link] - Black Ops 6 hides better audio behind an additional purchase for some reason
"Fizess többet a Black Ops 6 hangokért
A játékosok számára, akik sokkal jobb hangmegoldást szeretnének a Call of Duty: Black Ops 6-ban, lehetőség van a Spatial Audio használatára. Ez lehetővé teszi, hogy a játék megfelelően feltérképezze a hangokat egy 3D-s térben, így a játék sokkal magával ragadóbb és valósághűbb lesz, mint egy tipikus surround kimenet.
A játék "Enhanced Headphone Mode" funkciója egy univerzális HRTF-profilt hoz magával az átlagfelhasználó számára. Akik azonban személyre szabott, a fülformájukhoz jobban illeszkedő profilt szeretnének - amit egyes PlayStation 5 játékok ingyenesen biztosítanak -, azoknak külön kell fizetniük.
"A személyre szabott profil elemzi az Ön egyedi fej- és fülformáját a precíz hangzás érdekében" - olvasható az opció a Call of Duty áruházban. "Az univerzális profil átlagos választ feltételez".
Az "Immerse Gamepack" ezután egy rövid ingyenes próbaverzió után megvásárolható a Black Ops 6-hoz. Később ez a még magával ragadóbb hangmegoldás a Call of Duty: Warzone 1. évadában is megjelenik majd.Egy csipetnyi visszahatás
A rejtett hangdíj nagy fokú visszatetszést váltott ki a játékosokból, amiért egy újabb díjat rejt a legújabb Call of Duty játékban. Bár a rajongók azóta már megszokták a csatajegyek és a kozmetikai skinek nagy összegű költségeit, az olyan funkciókat, mint a jobb hangzás, jellemzően nem zárják egy plusz díj mögé.A rajongók a közösségi médián keresztül fejezték ki felháborodásukat a rejtett díj miatt, még akkor is, ha egyébként sem fogják használni az eszközt. Egy olyan piacon, ahol a zászlóshajó grafikája és hangja mindig is kulcsfontosságú eladót jelent, furcsa, hogy egy ilyen remek funkciót egy további fizetős fal mögé zártak."
-
i2k
őstag
Dragon Age: The Veilguard: Red Flag
Naaagyon kevesen kapnak review kódokat.A világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.
-
grizlisandor
veterán
HELLDIVERS 2-re vadászok, driffle.com-ra irányítottak az ár összehasonlító oldalak.
Jól gondolom, hogy hiába van értékelhető Trustpilotja az oldalnak, az eladó még elnyelheti a pénzem?
Túl szép dolog, hogy 3 € felárért adja a Super Citizen Edition.
-
i2k
őstag
[link] - Durván visszaesett a nyelvvizsgázók száma
"Jelentősen csökkent a nyelvvizsgázók száma: a Népszava az Oktatási Hivatal (OH) adataira hivatkozva arról írt, hogy 2024 első félévében 38,9 ezren jelentkeztek vizsgára valamilyen idegen nyelvből. Ez a szám több mint 5 ezer fővel kevesebb, mint 2023 azonos időszakában, miközben 2022 első hat hónapjában még 52,4 ezren próbálkoztak a nyelvvizsga megszerzésével.
A vizsgázók számának csökkenése mögött az állhat, hogy a kormány 2022-ben eltörölte azt a rendelkezést, amely alapján a diploma megszerzéséhez szükséges nyelvvizsga megléte. 2019-ben – a koronavírus-járvány okán elrendelt nyelvvizsga-amnesztia előtt – még 124,5 ezren tettek nyelvvizsgát. Az OH adatai szerint a 2023-ban már csak 66,3 ezren jelentkeztek nyelvvizsgára."A világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.
-
Zó
aktív tag
Ami a GotY-listát illeti, szerintem az összes rajta szereplő játékról elmondható, hogy van már játékosvélemény, végigjátszás-videó, tán még meg is vehetőek Meg persze azokról is, melyek nem kerültek be közéjük. De persze évi sok száz játéknak a pontszámának a megnézésére sem szánnék időt, nemhogy ennél többre. Jó az, hogy nem nekem kell kiosztanom a díjakat.
A Jagged Alliance az X-COM mellett a legfontosabb széria ebben a TBS-ek squad-based alzsánerében, főleg a talán soha felül második rész, de az első rész is nagyon jó, előny is lehet, hogy kevesebb. Mindig nagyon szerettem bennük a diverzitást, mármint teljesen természetesek a különböző karakterek (ráadásul nem is mindnek fehér a bőrszíne!), és a női zsoldosok - a DG-től legalábbis, de főleg a 2-től - úgy is nagyon használhatók, hogy fizikailag kivétel nélkül gyengébbek. Meg hát maradjunk annyiban, hogy ma lilahajúéktól megkapná az 1/10-et bizonyos dumák és egyes őket parodizáló NPC-k miatt
-
cyberkind
félisten
Digital Foundry a Horizon Remaster-ről, szerintem nem rossz.
-
Golden9
veterán
-
i2k
őstag
válasz Sirpi #148554 üzenetére
Nem kérte senki, hogy értsd - vagy bárki is értse: tekintsd papírfecnire felfirkált tervnek, nézz rá, lépj túl rajta!
Senkinek sem kell megvenni ezeket - TBT Bálintnak szóltak, csendben nyugtázta (1 milliós keret, papíron). Ennyi.A világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.
-
Golden9
veterán
[ Szeretkezve ]
-
Sirpi
senior tag
válasz bigrob #148552 üzenetére
Én a HDV lapot nem értem, ami egy árban van a Noctua hűtővel. Lassan 4 éve B550 Tomahawkot vettem Arctic Freezer 34 eSport douval (65w-on ketyegő 5800x procival), és nálam a lap:hűtő áraránya 4:1 volt.
Hazudnék, ha cáfolnám annak tagadását, hogy ez az ital nem nélkülözi a koffeinmentesség megnemlétének hiányát. Na most akkor van benne koffein, vagy nincs?!
-
Crus
őstag
Rengeteg olyan új PC hagyja el az istállót, amiben SATA SSD van. Miért? Mert bőven elegendőek, meg mert a nagyobb tárhellyel bírók is olcsók és van ahol 5.000 Ft difinél vagy morognak, vagy bukod a pályázatot. Szóval a SATA SSD-nek még nagyon nincs vége.
Nyilván akinek 1m van gépre, az tegyen bele NVMe-t ez nem is kérdés, de a beszélgetés ezen része onnan indult, hogy grebbercrytekdave nagy spórolós hírében áll és igen, ezen tényleg lehet spórolni, ráadásul úgy, hogy azt nagyon észre se veszed.
Amúgy nagy igazságot írtál. A legnagyobb döbbenetemre azt vettem észre a környéken, hogy baromi sok Suzuki Swift lett megint! És nem ám az új... dehogy... a 30-35 évesek. Mert olcsók, mert a fenntartása 0, mert igénytelen, mert nem gond, ha ráugrik a szarvas, ki lehet lakatolni 150 nettóból és ha nem nyomod neki elcsetteg 5-6L benzinnel.
-
Crus
őstag
Gari téma: Törvény kötelezi őket arra, hogy mikor, hogy járhatnak el. Ha nem úgy járnak el ahogy kell, a működési engedélyül bánhatja. Szóval, a barátságos IT boltos, aki garban mindent intéz gar. időn belül az nem kuriózum, hanem általános. Amelyik nem így tesz, az nem sokáig marad a szaGmában.
Strange amit írsz... beléptem az ország 3 legnagyobb nagykerébe, mindegyiknél vannak dögivel raktáron nem "K"-s procik is. Az már más kérdés, hogy a boltos kiskernek ott helyben mi van a raktárában a polcon és mit akar k. elsózni.
Nem az árkülönbözet miatt írtam... nekem is lehetne i9-em naná, de nekem a csendes de odacsapós működés volt a lényeg és sosem ticsungolok', mer' ha elfogy a powa' venni kell új procit (nem mostanában fogy el egy 12700 és egy 14700 ereje se). Meg persze az is a lényeg, hogy amikor ajánlatot írok éppen, akkor ne zabáljon csak a proci 125W-ot, mert minek?
-
i2k
őstag
Akkor megint - direkt sarkítok - mindenki dobja el a mikrofont, és "menjen vissza" SATA 2-re... mert... csak... nem lehet észrevenni...
Ez olyan, mint a Trabant is elvisz ide meg oda. Csak az idő elszáguldott felette.Új PC-től indultunk el. Csak szólok.
-
Crus
őstag
Egy percig se vitatom magam is NVMe PCIE5 SSD userként, hogy ennek ne lenne értelme. De baromi nehéz tesztprogi nélkül érzésre megmondani, hogy most egy 550 MB/s-ot tudó SSD-ről töltődött be egy játék vagy egy NVMe-ről. Szvsz erről beszélt és ebben egyet kell értsek vele...
Amikor bejöttek az első NVMe SSD-k nyilván vettem és egy baromi jó SATA SSD-ről váltottam. Nem éreztem a difit, hiába a tesztprogik írták... ellenben a hőfokok nagyon nagyon nem tetszettek, így volt egy időszak, amikor visszaváltottam inkább a melegedés miatt. Ma már minden szatócsboltban lehet venni NVMe bordát, de ott és akkor nem tudtam beszerezni értelmes áron amilyet szerettem volna.
-
Crus
őstag
De biza' nem is szerelem azokkal :-)
Talán még itt is írtam,hogy 12700->14700 váltás nekem most gyak. nullszaldós lett. Egy projekt konfigba bő 1 éve le volt írva, hogy csak és kizárólag az a CPU mehet bele... megbeszéltük ügyféllel, hogy lesz, úgy lett. Faszamár lettem volna, nem váltani. Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
i2k
őstag
El kell engedni akkor ezeket a boltokat.
Sokáig ragaszkodtam 1-2 bolthoz - kiléptem a biztonsági zónából, és bumm jé, voltak más megbízható boltok is: a világ nincs tele bunkó boltosokkal.A világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.
-
i2k
őstag
Akkor érdemes volna neked sem csúcs CPU-val szerelni a gépeid, nemde?
-
i2k
őstag
válasz DaVE-1 #148538 üzenetére
Akkor ott a válasz, Neked és Crusnak is.
"Az NVMe-nek a PCIE5 és a Direct Storage világa miatt van helye egy mai PC-ben. Épeszű ember ezért veszi őket gémer gépbe, és nem az 5 mp másolási előny szem előtt tartása végett." (idézet tőlem)
Aki 2024-ben egy SATA3 SSD-re építi fel a gémer PC-jét... "az megérdemli"
-
TBT
addikt
Nem. De... 2 olyan bolt van, amivel már évtizedes tapasztalatom van és akik korrektül intézik a garanciális dolgokat is. Eddig még nem volt gondom velük.
Most viszont az a helyzet, hogy... i7-ből nincs náluk K mentes proci, annak a beszerzése bizonytalan, K-s (+KF) van csak raktáron.
i9-ből a K mentes verzió pedig 20 000 Ft-al többe kerül, mint a K-s verzió, a KF-es verziónál meg már 30 000 Ft a különbség.Más boltoknál meg eléggé hajmeresztő dolgokat írnak némely esetben, szóval azzal próbálok "főzni", ami van.
[ Szerkesztve ]
"I am Sylvanas Windrunner, Queen of the Forsaken. If you will not serve me in this life, then you will do so in the next."
-
Crus
őstag
válasz VoltanIgor #148519 üzenetére
+1
-
Crus
őstag
válasz VoltanIgor #148515 üzenetére
Baj van. Nem is kicsi a világgal és ezt most NEM TBT miatt írom:
Nekem továbbra is van egy olyan elméletem, hogy a TikTok, FB Reels, YT Shorts, Insta és egyéb szarok gyakori, napi akár több órás pörgetése elváltozásokat okoz az agyban. Észre se veszik sokan, de én nagyon azt tapasztalom, hogy az emberek ijesztő többsége akik ezeket pörgetik eltompulnak. Nem olvasnak, nem értelmezik az írott szöveget, felületesek, a szociális kapcsolataik IRL leépülnek, a kommunikációjuk pedig felszínes és összecsapott lesz... ráadásul az alap etikettről is megfeledkeznek, pl. ha kérdezel tőle valami kevésbé fontosat, akkor arra nem válaszol, kér tőled tanácsot, majd nem köszöni meg, nem reagál rá, totál elfelejti, hogy miről beszélgettetek korábban, etc.
Passz, hogy ennek hol a vége, de nem lepne meg, ha idővel törvényi szabályozás lenne erre, hogy napi hány percet mehet egy user eszközén ez a téma, mert a jutalmazó központot szépen lassan gyilkolja, hiszen 10-20 mp és máris olyan újdonságot látsz, amit esélyesen addig még sosem. Kb. mint a pornó.
-
Crus
őstag
Eskü nem a bénázó Intelt kívánom megvédeni, mert valóban az utóbbi időben elvesztek ebben a csúnya és rideg nagyvilágban, de egy bizonyos pont után hiába futtatod a Full Throttle-t 720p-ben és lesz 900 FPS-ed, a CPU-ra egyszerűen nem megy rá nagyobb teher a GPU részéről. Szóval cuki ez a játékok alatt teszeljünk procit téma, de a játékoknak továbbra is brutális GPU igénye van és amikor kipendel 99%-on a GPU, akkor a CPU széttárja a kezét, hogy hát akkor én itt 30%-on meg is állnék, itt rám ennyi szükség van.
Az említett Cyberpunk 2077-ben nekem a 14700 a büdös életben nem ment még 45% terheltség fölé és akkor tényleg eszetlenül minden fel van tolva.
-
Crus
őstag
De továbbra is azt gondolom, hogy ő nem a VINYÓ vs BÁRMILYEN SSD-ről beszélt, hanem a SATA csatis, 2.5" SSD vs NVMe SSD témáról. De majd kiderül, ha reagál...
-
Crus
őstag
Na de a beszélgetés nem a 3 éve piacon levő játékból indult ki vamzeg, hanem az idei év GOTY címeiből.
Term. én is szívesebben olvasom el egy öreg róka wot-jét egy fórumon xy 3 éve megjelent játékról, mint egy "első játékom a Halo 3 volt" nyomingerét.
Nem nagyon tudok olyanról a körömben, aki hypeolta a BG3-at és ne tolta volna ketté. :-) De igen, abban igazad van, hogy Steam-en is van sok olyan nyomorék, akik egy 100 órás RPG 5 órája után beírják, hogy élete legjobb játéka... ami meg igaz is lehet, a gyerekemnek élete legjobb játéka a Mario Odyssey de a két kezemen meg is tudom számolni, hogy hány játékkal játszott eddig életében.
Igen én nagyon szeretek pöttyözni, te meg tudom, hogy ki nem állhatod... azt feltétlenül fenntartom, hogy a Day1 állapotot KELL pontozni és nem azt amilyen majd 1.5 év múlva Ultimate kiadás lesz. A DaS 3 nálam megjelenéskor 7/10 volt, csalódás. Közel 2 év múlva már inkább dobtam volna rá 9-et és a kettő között tudjuk, hogy borzalmas nagy a difi... de hét helyre lett rakva hál égnek.
Nézd... ha egy 130 órás BG3 kaliberű címben ennyi idő alatt van mondjuk 2 buzulás és az is full opciós, vagy egy 50 órás GoW Ragnában dettó van erre utaló magatartás kettő, az akkor nekem még bőven belefér, ettől ezek a címek még nagyon jó stuffok. Sajna azizék miatt ezt el kell viselni, még akkor is, ha egy részük dettó tiltakozik ez ellen...
Így van, nagyon szeretem a FR-t és most én is gyárthatnék egy videót arról Asmongold módra, hogy nem öltem meg magam Drizztnek hála, de nem teszem, meg bennem ez nem érlelődött meg annyira, mint benne, de mocsok kemény iskolába jártam, drákói szülői hozzáállás mellett, szóval ja... elfogult vagyok a FR irányba és kb. besírok, amikor kijön belőle egy jó ware.
Ezt amúgy a többieknek ajánlom akkor, minap megkaptam ajiba:
A TBS téma nekem is nagy gyengém, de annyi, de annyi jó cím van belőle, hogy JA folyton kimarad... tudom, nagy hiba, pótolni igyekszem majd, de egy seggel vagy 10 lovat ülök :-/
-
i2k
őstag
Nem értettem félre - ezért írtam a "BÁRMILYEN sebességű SSD-t".
Az NVMe-nek a PCIE5 és a Direct Storage világa miatt van helye egy mai PC-ben. Épeszű ember ezért veszi őket gémer gépbe, és nem az 5 mp másolási előny szem előtt tartása végett.
~~~~~~~~~~~~~~~
[link] - Black Myth: Wukong Won GOTY At Thailand Game Awards 2024[ Szerkesztve ]
-
Crus
őstag
Félreérted. Nem a SATA HDD vs SSD kérdést vitatta, hanem az NVMe vs SATA SSD-t és így gyak. igaza van. Persze vannak esetek amikor a 10 mp betöltésből lesz 5, de ez annyira lényegtelen, mint az árkülönbözet a SATA SSD és az NVMe között
-
i2k
őstag
válasz DaVE-1 #148528 üzenetére
"Mert hogy kb dekát nem lesz gyorsabb egy game se ha 5x gyorsabb ssd-t teszel mellé az is biztos"
Ezt most komoly - kérlek, szedd össze magad!
Saját tapasztalat - az elmúlt napokból.
Assassin's Creed Syndicate
HDD-re tettem, mert ott volt és van elég hely a 63 GB-hoz. A játékot 50%-os sync-ig vittem eddig, MINDEN (!) összegyűjthetőre mentem rá, és csak utána a sztorira (4. szegmensnél tartok), így bőven játékórám benne.
Hiába 7200 RPM-es a HDD, a betöltések, a teleportálások és desync-ek utáni újrakezdések végtelennek hatnak.Ezért veszel BÁRMILYEN sebességű SSD-t. Nem a pronó gyorsabb másolásért, vagy egy játék egyszeri feltelepítéséért.
-
i2k
őstag
-
i2k
őstag
AMD:
* FRACTAL DESIGN Pop XL Silent Fekete TG - 44 390 Ft
* FSP Hydro GT Pro 850W PCIe5 - 56 490 Ft
* ASROCK B650M-HDV/M.2 - 48 790 Ft
* AMD Ryzen 9 7900X3D 4.40GHz AM5 BOX 100-100000909WOF + AMD RYZEN - 2 Game bundle (Awakening / Warhammer) - 222 490 Ft
* NOCTUA NH-D12L - 48 090 Ft
* KINGSTON FURY 64GB Beast DDR5 5600MHz CL36 KIT KF556C36BBEK2-64 - FSP Hydro GT Pro 850W PCIe5 - 56 490 Ft
* INNO3D X3 OC GeForce RTX 4080 SUPER 16GB GDDR6X DLSS3 + GeForce RTX Bundle - Star Wars Outlaws - 460 891 Ft
* KINGSTON 512GB KC3000 M.2 PCIe M.2 2280 SKC3000S/512G - 22 890 Ft
* KINGSTON 2TB KC3000 M.2 PCIe M.2 2280 SKC3000D/2048G - 56 190 Ft- Kérek összeszerelést 8 990 Ft
- Kérek BIOS frissítést 3 490 Ft
- Kérek tesztelést 2 490 Ft
Összesen: 1 050 681 FtA világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.
-
i2k
őstag
[link] - Intel Core Ultra 9 285K is a major flop in terms of PC gaming performance
"Az Intel feloldotta az Intel Core Ultra 9 285K felülvizsgálati embargóját, és a dolgok nem állnak jól. A megjelent harmadik féltől származó benchmarkok szerint az Intel Core Ultra 9 285K a PC-s játékteljesítmény szempontjából nagy bukás.
A PCGamesHardware szerint ez az új Intel CPU érezhetően lassabb, mint az AMD Ryzen 7 7800X3D vagy az Intel Core i9 14900K a Baldur's Gate 3-ban. Az F1 24-ben pedig alig győzi le az Intel Core i9 12900K-t. Igen, jól olvastad. Ez az új CPU sokkal lassabb, mint a 13900K és a 14900K. A Starfieldben legalább az Intel Core 9 Ultra 285K képes elérni a korábbi csúcskategóriás Intel CPU teljesítményét, ez már valami.
A WCCFTech azt állítja, hogy az Intel Core 9 Ultra 285K nem tudja elérni az AMD Ryzen 7 7800X3D teljesítményét sem a Cyberpunk 2077-ben, sem a Forza Horizon 5-ben. A Doom Eternalban vagy a Battlefield 5-ben azonban felveheti a harcot az AMD csúcskategóriás CPU-jával.
A TechpowerUp számos játékot tesztelt 720p felbontásban. Az Intel Core 9 Ultra 285K alapbeállítások mellett lassabb, mint az Intel Core i7 13700K és 14700K. Ugyancsak lassabb, mint az AMD Ryzen 7 9700X vagy a Ryzen 7 7800X3D. Ez tehát egy nagy L az Intelnek, akárhogy is olvassuk a táblázatokat.
Cowcotland is hasonló eredményekről számol be. Az új Intel CPU lassabb, mint az AMD ajánlata a Far Cry 6-ban vagy a The Callisto Protocolban.
Végül a HardwareUnboxed azt állította, hogy az általuk végzett 14 PC-s játékban az Intel Core 9 Ultra 285K teljesítménye megegyezik az AMD Ryzen 7 7700X teljesítményével. És ahogy az összes többi oldal is beszámolt róla, az új Intel CPU jelentősen lassabb, mint az AMD Ryzen 7 7800X3D."
"Mindent egybevetve, ez egy csalódást keltő kiadás.Igen, az Intel Core 9 Ultra 285K talán hatékonyabb, mint az Intel Core i9 14900K. A teljesítményt tekintve azonban ez egy nagy bukás. És még a Ryzen 7 9800X3D kiadása nélkül is az AMD megtartja a leggyorsabb játék CPU koronáját!"A világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.
-
i2k
őstag
* FRACTAL DESIGN Pop XL Silent Fekete TG - 47 490 Ft
* FSP Hydro K Pro 850W PCIe5 - 32 690 Ft
* ASROCK B760M-HDV/M.2 - 39 690 Ft
* INTEL Core i9-14900K 3.20GHz LGA-1700 BOX - 214 989 Ft
* NOCTUA NH-D12L - 48 090 Ft
* KINGSTON FURY 64GB Beast DDR5 5600MHz CL36 KIT KF556C36BBEK2-64 - 75 490 Ft
* INNO3D X3 OC GeForce RTX 4080 SUPER 16GB GDDR6X DLSS3 + GeForce RTX Bundle - Star Wars Outlaws - 460 891 Ft
* KINGSTON 512GB KC3000 M.2 PCIe M.2 2280 SKC3000S/512G - 22 890 Ft (OS, PROGIK)
* KINGSTON 2TB KC3000 M.2 PCIe M.2 2280 SKC3000D/2048G - 57 189 Ft (GAMING)
- Kérek összeszerelést 8 990 Ft
- Kérek BIOS frissítést 3 490 Ft
- Kérek tesztelést 2 490 Ft
Összesen: 1 014 379 FtCrus, ne kapj frászt az árak miatt - 1 milliós a kerete Bálintnak.
-
VoltanIgor
tag
Nekem i7 13700k van, alapvetően nagyon meg vagyok vele elégedve, de eléggé forró a drága, AIO vízhűtés van rajta, de így is simán felmegy Cinebench alatt 90 fokra - annyira korlátoztam a maxot - játék alatt nyilván messze nem, de a világ összes hűtése kevés ennek. Nagyon jól teljesít, marha erős, de épp a fentiek miatt úgy gondolom, hogy sima nemkás is elég lett volna, akár egy i5-ös is.
Legközelebb biztosan nem veszek már k-procit, de egyelőre megtartom ezt, mert reményeim szerint a következő gpu gent - a 50* - osat még kihajtja szépen, és nem kell platformot cserélnem még 2-3 évig.
Az 5080-asra egyébkén marhára kíváncsi leszek, a pletykák nem valami bíztatóak, ha tényleg csak 20-25% al lesz erősebb a 4080-nál, akkor egyáltalán nem biztos, hogy váltok.
-
TBT
addikt
Vettem, értettem. Köszönöm és bocsánat, ha problémát okoztam!
-
VoltanIgor
tag
Amúgy olvasod is, amiket Crus írt?
K procit csak akkor vegyél, ha mindenáron tuningolni akarod, de ezeket nem igazán érdemes, főleg hogy utána aztán már végképp folyékony nitrogénbe rakhatod kb ha hűteni akarod.
K-s procinak egy előnye van átlag felhasználónak, hogy értékállóbb, mint a többi, én is ezért vettem, de amúgy egy sima is totál elég lett volna, következő már nem lesz k-s.
-
-
Zó
aktív tag
Nem világos a kérdésed, hiszen megjelent játékokról volt szó, és dekoaráltan nem day1 játszom, te is gyakran kifejted, hogy érdemes kivárni. Ennek a sok oka közé simán felvehető az általad említett források megbízhatatlansága is. Az meg a BG3-at MLM-ügynökként tukmáló rajongó ismerőstől is kiderült, hogy a kritikusok mintha nem jutottak volna el sokáig, mert a későbbi fejezetekben küzdött a bugokkal, és volt amelyik fejezet szerinte is gyenge volt. PS-re meg technikai moslékként jelent meg. Te szoktad mondani, hogy pontozni kell, és le kell vonni day1 állapotok alapján, nem 10/10-ezni, és esetleg még kussolni a hibákról. De a lore szerint ritka fajjal is telerakták ok nélkül játékot. A medvés LMBTQ-tól és társaitól sem nekemm kellene itt a legjobban felhorgadnom, hanem a topik 90%-ának.
De ha ettől el is vonatkoztatunk, a BG3 sokáig, tán évekig elérhető volt early accesben, infó, kép, videó meg volt dögivel. Tudtuk, hogy Forgotten Realms, melyik D&D-verzió stb., ami már behatároló tud lenni az alapokat tekintve. (Te FR-rajongó vagy, én meg nem.) Ömlött az infó, minden forrást meg se tudnék nevezni, mert 1%-ára sem kellett rákattintanom.
A JA3-ból egyébként dev diaryket olvastam és néztem, nagyon szépen kiderült, hogy mi a dizájnfilozófiájuk, egyes megoldások miért úgy vannak (mert párbeszéd is volt a közönséggel), egyetlen day rivjú sem adott volna ezekre választ, sőt semmi újat nem tudtak mondani.
-
Crus
őstag
Aki gamer én mindenkinek csak azt tudom mondani, hogy GPU-t kell venni, a CPU másodlagos, meg az, hogy 5600 MHz vagy 6000 MHz az eléggé ruszki kalkulátor témája.
De hová lesz korlátozva az i9, amikor semmivel nem tudod kihasználni? Már a bencheken kívül. Minden más alatt csak homokozni fog, K-s proci esetén meg base frekin még sokat is zabálni, meg melegedni és ezáltal zajosabb gépet eredményezni.
A 64GB memória az futureproof igen, azzal sok gondom nekem nincs.
Lehetetlen, hogy egy i7-14700 ne legyen elég min. 5 évig. Képtelenség. Nálam egy 4080 Super Noctuát mozgat és a legeslegdurvább CPU terhelés amit játékok alatt rommá terhelve láttam az 45% volt, de az is csak bizonyos helyeken. Az összes játékban jóval kisebb CPU terhelés a jellemző, kb. 10-20% max.
Cserébe most, hogy ezeket a sorokat ide beírtam, annyira csendes a gépem, hogy sípolnak a fülemben az idegek, mert nincs jel... nem túlzok.
[ Szerkesztve ]
-
Crus
őstag
A 64GB ramot meg lehet indokolni, ha sokat vág videót, miközben 92 Chrome tab van nyitva + futureproof. Ez még ok, de az, i9-es procit nem mostanában tudja kihasználni... sok év múlva se.
-
Crus
őstag
-
TBT
addikt
5600-asat néztem először, de arra azt írták, hogy a K-s i7/i9 "nem érzi jól" magát 6000 Mhz-s memóriák alatt.
Szerintem ez nem teljesen igaz, de nem vagyok szakértő."I am Sylvanas Windrunner, Queen of the Forsaken. If you will not serve me in this life, then you will do so in the next."
-
i2k
őstag
Ha nem akarsz tucsingolni, akkor miért cél a támogatott DDR5-5600-nál nagyobb RAM?
//A 64 GB RAM-ot már fel se merem hozni...
[ Szerkesztve ]
-
i2k
őstag
-
TBT
addikt
i7 is jó lenne (az új), de az azon az áron megy, mint a tavalyi i9. És ebből gondolom, hogy az i9 a több mag + HT miatt talán jobb és időtállóbb befektetés. És tudjuk, hogy az új Intel Series 2 rajtja nem igazán sikerült jól... (a teljesítményvisszalépés egy dolog, de rengeteg kompatibilitási és instabilitási problémáról írnak - amihez már most 2 fő és méretes (20MB!!!) Bios frissítés is megjelent az ASUS oldalán. Szóval eléggé publikus bétateszt lett ez a mostani rajt (is).
Nem igazán akarok legalább 5 évig hozzányúlni, illetve olyat szeretnék, ami az RTX 4080 Super-t megmozgatja (a sima i5 nem biztos, hogy erre már alkalmas). Ezért is van tervben a 64GB memória is, és majd csak videokártyát akarok venni, de az majd az RTX 6000/akkori AMD lenne majd.
Csak mert írták, hogy i9 mellé nem szabad 6000 Mhz-nél kisebb memóriákat pakolni, mert akkor korlátozva lesz. Az az ASUS lap pedig maximum annyit tud fogadni.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott minden olyan javaslat, tanács, utalás (illetve ezek kérése), ami a digitális disztribútorok által megszabott szabályok, határok, korlátozások kikerülésére irányul. A teljesség igénye nélkül értendőek ez alatt a VPN-es trükközések, hamis vásárlási adatok megadása és társaik.
Nem tiltott ugyanakkor a régió- és egyéb korlátos leárazások, promóciók, akciók stb. ismertetése, az azokról szóló diskurzus, ha ez nem társul a fentebb említett dolgokkal.
Röviden és tömören: nem érdekel senkit, hogy kijátszik-e valaki ilyen-olyan szabályokat, de itt erről semmilyen formában ne essen szó!
- Samsung Galaxy S24 Plus 12/256GB új 3 év garancia + Watch 5 Pro karcmentes
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s! Garanciával, számlával!
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- ASUS TUF GAMING B760M-PLUS (DDR5) - Keveset futott - Garanciális
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest