Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabesz26
senior tag
válasz
kovadika
üzenetére
Ha a kész gép is alternatíva, akkor sztem nézd meg még az Artctic MC101-et. AMD-s (igaz a CPU mobil verzió), jóval olcsóbb (és szerintem szebb is), mint az általad linkelt. Van róla egy PH-s teszt is.
Kérdés, h ez mennyire alkalmas pl. a photoshophoz (mert az asztali A10-nél gyengébb), de ebben majd segít aki jobban otthon van a notivonalon.
Bár a kész megoldások elvesztik a HTPC egyik legnagyobb előnyét, a fejleszthetőséget: ha valamire esetleg már kevés lenne a teljesítmény akkor kb. CPU és/vagy alaplap cserével megoldható.
-
törölt tag
válasz
kovadika
üzenetére
A linkelt gép eszement túlárazott. Intel vonalon HTPC-be Ivy Bridge HD4000 IGP-t keresnék, pl i3-3225-öt hozzá való lappal. Ezeknek már nincs a régihez hasonló 23,976Hz problémája, képminőségük is nagyon jó. Én azért döntöttem az A10 mellett, mert AMD-vel volt tapasztalatom HTPC-szoftveres téren, már tudtam, hogy hozzam ki belőle a maximumot.
Nagyban függ táptól és háztól, 110-től indul szvsz. Spórolni lehet micro ATX lappal és gyengébb képességű vagy csúnyább
micro házzal. -
törölt tag
válasz
kovadika
üzenetére
AMD vonalon ASRock FM2A85X-ITX mITX lap, A10-5700, 8 giga ram, 64 GB SSD rendszernek. Megfelelő szoftveres körítéssel jobb képminőséggel a mai asztali médialejátszókénál, plusz pécés feladatok. Ehhez egy házikó ( árban akár a csillagos ég ), táp és hűtés. Szinte hangtalanra is megoldható, persze minél csendesebb, annál drágább lesz.
-
cekkk
veterán
válasz
kovadika
üzenetére
Értem én, csak az öszvér megoldásokból mindig sok kompromisszum születik, és lehet a 150 ezerből össze tudnál rakni két olyan gépet amely mind a két feladatra tökéletes lenne.
Ijk
Ezért van az én HTPC-m ben egy ssd és proci alaplap memória egy paneltáp és egy Big Shuriken semmit mást, ezt nem is lehet hallani, főleg, hogy ilyen 700 körül pörög. Ezért is nem jó egy asztali gépet beállítani, mert a sok merevlemezt stb hűteni kell.
-
Ijk
nagyúr
válasz
kovadika
üzenetére
Azt is vedd figyelembe hogy a Dune-d teljesen hangtalan, ez viszont még mindig ventis. A hőcsöves házak, adapterrel meg még inkább nyomnak az áron.
Én popi a210-et használok és a 4m-re lévő gépet Hi10 miatt. A számítógépben a leghalkabb Noctua ventik vannak és Corsair táp, viszont így is zavar a hangja filmezéskor. -
jeni
félisten
válasz
kovadika
üzenetére
egy FM2-s 85x lappal 16GB memóriával,A10-5700 vagy a 5800 procival ,+ház+táp.
ezeket 90000 Ft alatt új áruként nem úszod meg.
a fotós program memória igényes szolgáltatás,és a procit is igénybe veszi. -
cekkk
veterán
válasz
kovadika
üzenetére
Ő szerintem ehhez két külön gép érdemes, a photosphoz kell akkora erőforrás ami a htpc hez csak pocséklás lenne, ha meg van egy Duned amivel meg vagy elégedve akkor feleslegesen ne cseréld le. Bár mondjuk az nem tudja a 3D BD-t.
Itt az xbmc se tudja ahhoz külön progi kell pl TMT5.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Kerékpársportok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Formula-1
- Milyen TV-t vegyek?
- Gurulunk, WAZE?!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB,Uj, Bontatlan,36 hónap garancia
- Samsung Galaxy Z Flip 5 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RX 7600 / 32GB DDR4 / 1TB M.2 SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
micro házzal.