- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bozso067
tag
Sziasztok!
A következő házimozis problémára várnék megoldást, javaslatokat:
Eszközök:
- TV: - LG42LM660S
- LG 47LA660S
- Mediaplayer: LG DP1 és hozzá egy D-Link DWA-140 wifi kulcs
- PC: Pavilion Sleekbook 15, win10 op. rendszerrel
- Tárolók: 5 db WD My Book 3,5” saját 230V-os táppal mindegyik (a WD-ken rendszerezetten, tematikusan, időrendi sorrendben vannak tárolva a tartalmak (filmek, fényképek, videók, stb. SD és HD minőségben is))
- Külső tároló (letöltéshez, stb.): egy Samsung 3,5” HDD 500 GB, házban, saját 230V-os táppal – ez állandóan a PC egyik USB portjára van kötve
- Aktív USB HUB: EwENT EW1131 (4 db usb aljzattal)
- Router/modem: UPC-s Compal CH7465LG
- Hálózat: wifiElőzmény:
A mediaplayer HDMI-n csatlakoztatva a TV-hez; a mediaplayer egyik usb portjára rákötve egy nem aktív 4-es USB hub – ezekbe ment 4 db WD My Book; a mediaplayer másik usb portjára pedig szintén egy elosztóval a maradék 1 db WD és a wifi kulcs.Két gondom adódott ezzel a megoldással:
- Annak ellenére, hogy a WD-k mindegyike rendelkezik saját táppal, a mediaplayernek gondot okozott az idők folyamán a tárolók kezelése
- A másik gond az volt, hogy a pc-re kötött tárolóról időnként át kellett másolni a WD-kre a tartalmakat, de az a wifi hálózaton keresztül nagyon lassú (a kábeles összekötés nem megoldható).
Ráadásul a mediaplayernek nincs olyan fájlkezelője, amivel utólag módosíthatnám, rendszerezhetném a WD-n lévő tartalmakat.
Ezért időnként ki kellett húzgálni az adott WD-t a mediaplayerből, rá a pc-re, és a pc-ről már mehetett a másolás, fájlkezelés. Utána vissza a WD a mediaplayerbe (rengeteg tápkábel, usb kábel…)A jelen:
Ezt meguntam és a napokban kiiktattam a mediaplayert.
A fentebb említett aktív hub (bár nincs szükség aktívra, lévén saját táposak a WD-k, de ha már megvan, ezt használom), a pc másik USB portján; ebbe csatlakoztattam 4 db WD-t; így a pc-re állandóra kötött külső HDD-ről gyorsan megy a másolás a WD-kre és a fájlkezelés is megoldott.
Adódott a kérdés: a pc-re kötött WD-ken lévő tartalmat hogyan jelenítem meg a TV-n wifi hálózaton? A win10 beépített „Filmek+TV” lejátszójával az „átvitel más eszközre” funkcióval ez meg is oldható.
Viszont a következő problémával találkoztam: a TV-n az így megjelenített tartalomnál, a TV saját távirányítójával csak a „pause” funkció működik. (Amikor direktben a TV-re volt rákötve a WD, a TV saját lejátszójával minden funkció – előre-hátra tekerés, felirat ki-be, stb. - működött). Bár ezek a funkciók most is előhívhatóak a TV-n, azonban a pc-ről történő lejátszásnál nem aktívak (szürke a menüje mindegyiknek). Sőt, az „átvitel más eszközre” funkcióval való átjátszásnál a tartalom elindítását követően már a pc-n, a „Filmek+TV” lejátszójával sem lehet végezni semmilyen beavatkozást, előre-hátra tekerés, stb.
A kérdés: hogyan valósíthatnám meg – jelentősebb anyagi ráfordítás nélkül, a jelenlegi eszközökkel -, hogy a pc-ről történő lejátszásnál a TV-n, a TV távirányítójával működjenek az egyéb funkciók is. Próbálkoztam a WMP-vel, a BS Playerrel és az MPC-HC x64-gyel is, de ezeknél nem volt elérhető (vagy legalábbis én nem találtam) a tv-re való átjátszás. De lehet az is, hogy már régi az előzőekben említett média lejátszók firmware és csak rá kellen ereszteni mindegyikre frissítést. Vagy másik lejátszót kellene keresnem?A válaszokat előre is köszönöm.
(ha ez a hozzászólás off, kérem jelezzétek, hogy melyik fórumba tegyem át a kérdést)
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Samsung UE40NU7192 101 cm / 40 4K UHD Smart TV 6 hó garancia Házhozszállítás
- LG 65NANO81T3A 165 cm / 65 4K UHD NanoCell Smart TV 6 hó garancia Házhozszállítás
- LG 50NANO803PA 126 cm / 50 4K UHD NanoCell Smart TV 6 hó garancia Házhozszállítás
- Új Wupro Cinema G1 projektor FHD fullhd 320 lumen
- Huawei FreeBuds Pro 3 // Számla + Garancia //
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 15-IIL - i5-1035G7 I 16GB I 512GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- GeForce RTX 2060 (OEM HP) Garanciával
- ÚJ HP OmniBook Ultra Flip 14"OLED 2,8 K 120Hz - Ultra 7 256V - 16GB - 1TB - 2,5 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest