Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• bozso067

tag

Sziasztok!
    A következő házimozis problémára várnék megoldást, javaslatokat:
    Eszközök:
    - TV: - LG42LM660S
    - LG 47LA660S
    - Mediaplayer: LG DP1 és hozzá egy D-Link DWA-140 wifi kulcs
    - PC: Pavilion Sleekbook 15, win10 op. rendszerrel
    - Tárolók: 5 db WD My Book 3,5” saját 230V-os táppal mindegyik (a WD-ken rendszerezetten, tematikusan, időrendi sorrendben vannak tárolva a tartalmak (filmek, fényképek, videók, stb. SD és HD minőségben is))
    - Külső tároló (letöltéshez, stb.): egy Samsung 3,5” HDD 500 GB, házban, saját 230V-os táppal – ez állandóan a PC egyik USB portjára van kötve
    - Aktív USB HUB: EwENT EW1131 (4 db usb aljzattal)
    - Router/modem: UPC-s Compal CH7465LG
    - Hálózat: wifi

Előzmény:
    A mediaplayer HDMI-n csatlakoztatva a TV-hez; a mediaplayer egyik usb portjára rákötve egy nem aktív 4-es USB hub – ezekbe ment 4 db WD My Book; a mediaplayer másik usb portjára pedig szintén egy elosztóval a maradék 1 db WD és a wifi kulcs.

Két gondom adódott ezzel a megoldással:
    - Annak ellenére, hogy a WD-k mindegyike rendelkezik saját táppal, a mediaplayernek gondot okozott az idők folyamán a tárolók kezelése
    - A másik gond az volt, hogy a pc-re kötött tárolóról időnként át kellett másolni a WD-kre a tartalmakat, de az a wifi hálózaton keresztül nagyon lassú (a kábeles összekötés nem megoldható).
    Ráadásul a mediaplayernek nincs olyan fájlkezelője, amivel utólag módosíthatnám, rendszerezhetném a WD-n lévő tartalmakat.
    Ezért időnként ki kellett húzgálni az adott WD-t a mediaplayerből, rá a pc-re, és a pc-ről már mehetett a másolás, fájlkezelés. Utána vissza a WD a mediaplayerbe (rengeteg tápkábel, usb kábel…)

A jelen:
    Ezt meguntam és a napokban kiiktattam a mediaplayert.
    A fentebb említett aktív hub (bár nincs szükség aktívra, lévén saját táposak a WD-k, de ha már megvan, ezt használom), a pc másik USB portján; ebbe csatlakoztattam 4 db WD-t; így a pc-re állandóra kötött külső HDD-ről gyorsan megy a másolás a WD-kre és a fájlkezelés is megoldott.
    Adódott a kérdés: a pc-re kötött WD-ken lévő tartalmat hogyan jelenítem meg a TV-n wifi hálózaton? A win10 beépített „Filmek+TV” lejátszójával az „átvitel más eszközre” funkcióval ez meg is oldható.
    Viszont a következő problémával találkoztam: a TV-n az így megjelenített tartalomnál, a TV saját távirányítójával csak a „pause” funkció működik. (Amikor direktben a TV-re volt rákötve a WD, a TV saját lejátszójával minden funkció – előre-hátra tekerés, felirat ki-be, stb. - működött). Bár ezek a funkciók most is előhívhatóak a TV-n, azonban a pc-ről történő lejátszásnál nem aktívak (szürke a menüje mindegyiknek). Sőt, az „átvitel más eszközre” funkcióval való átjátszásnál a tartalom elindítását követően már a pc-n, a „Filmek+TV” lejátszójával sem lehet végezni semmilyen beavatkozást, előre-hátra tekerés, stb.
    A kérdés: hogyan valósíthatnám meg – jelentősebb anyagi ráfordítás nélkül, a jelenlegi eszközökkel -, hogy a pc-ről történő lejátszásnál a TV-n, a TV távirányítójával működjenek az egyéb funkciók is. Próbálkoztam a WMP-vel, a BS Playerrel és az MPC-HC x64-gyel is, de ezeknél nem volt elérhető (vagy legalábbis én nem találtam) a tv-re való átjátszás. De lehet az is, hogy már régi az előzőekben említett média lejátszók firmware és csak rá kellen ereszteni mindegyikre frissítést. Vagy másik lejátszót kellene keresnem?

A válaszokat előre is köszönöm.
    (ha ez a hozzászólás off, kérem jelezzétek, hogy melyik fórumba tegyem át a kérdést)

Új hozzászólás Aktív témák