Hirdetés
- Digitális Állampolgárság Program
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Asszociációs játék. :)
- Tökéletes töketlenség
- Szólánc.
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Filmek / Sorozatok 2024/2025
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Bambanő háza tája
-
LOGOUT.hu
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
duffbeer
őstag
válasz von_schwarz #5697 üzenetére
Hogyhogy nem kaptál hozzá hűtőt? Főleg az ilyen speciális kialakításokhoz szoktak mellékelni.
Mindenesetre én biztos nem törném a fejem BTXen, hanem építenék egy hűtőt. Gyakorlatilag azt kell elérned, hogy központosan rá tudj szorítani egy hűtőt a procira és kész.
Egyébként pontosan 7 ceti? mert a Thermaltakenek van egy 7,5cmes BTX hűtője.Másrészt gugli bá sokat tud néha segíteni. Ez 5 centi magas.
-
von_schwarz
csendes tag
Sziasztok,
Régen írtam ide, ház vásárlásban törtem a fejem.
Végül sokat töprengve megvettem az eBayen egy Fujitsu Siemens Scaleo EVi 2535 barebone-féleséget (ha valakit nagyon érdekel, lehet még kapni a német eBayen viszonylag sokat, újonnan), viszont sajna rögtön az elején elakadtam: ugyanis az alaplapra nem ATX szabványos CPU hűtő kell (LGA775, nekem egy E6400-as procihoz), hanem BTX formátumú... amit pedig elég nehéz beszerezni...
Nehezíti a helyzetet, hogy max. kb 7 cm magasságig fér be hűtő, és aki már látott BTX CPU hűtőt, az láthatja milyen drabális darabokSzóval, ha bárkinek van ilyen gépe, vagy tapasztalata BTX hűtőkkel, netán eláadó hűtője, vagy tudja honnan lehetne olcsón stb az ne fogja vissza magát, minden segítséget előre is köszönök!
-
duffbeer
őstag
válasz szabi__memo #5694 üzenetére
Mittomén. Kérdezd meg a cikk írójától.
Csak belinkeltem, mert HTPC alapnak jó lehet. -
duffbeer
őstag
-
Tim82
félisten
válasz sirarcheer #5689 üzenetére
Intel vonalon nem mozgok túl otthonosan, leragadtam a socket 478-nál.
Házra viszont tudom ajánlani a Point of View M2 Station-t. 11k körüli áron kapható, fekvő, fekete, nem néz ki nagyon csúnyán, ATX alaplap is belemegy (tehát bővíthetőséggel biztosan nem lesz gondod, bár szvsz mATX-ben sem ritka a 2*PCI, 1*PCI-E x1, 1*PCI-E x16), 2*5.25 és 1*3.5 külső hellyel rendelkezik (szerintem remek ODD-hez, egy előlapi panelhez és kártyaolvasóhoz).
WD40 fórumtárs írt egy cikket egyébként a házról.
Én a héten veszek egyébként egy (használt) FSP 350PNF-et (Noisekiller), elég jónak és csendesnek szokták mondani. A passzív tápok kívül esnek a keretemen és megelégszem a halk géppel a zajtalan helyett.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
sirarcheer
senior tag
Köszi az írást.
Xp szeretnék, halk, és keveset fogyasztó HTPC-t.
720p, és 1080i filmeket néznék, tv felvevés, meg net.
Eddig ezek vannak meg:
Proc: Pentium Dual-Core E5200 17.088Ft
Vga: Radeon HD 4550 DDR3 Lite 11.703 Ft
Memória: KINGSTON 1024Mb DDR2 667Mhz 2.595Ft
Házhoz, alaplaphoz(ha lehet két PCIe 1x Tv tuner, 16xVGA), és táphoz kérném a segítségeteket.
Ha lehet minél olcsóbban ki szeretnék jönni, a tápon nem akarok spórolni, de a ház lehet puritánabb kivitel (előlapi usb elég).PSN: sirarcheer
-
gonzalen
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék.Szükségem van egy jó erős pc-re és egy dvd felvevőre.
Full HD Tv-hez és digitális földi és kabeles tévézéshez kellene.
De szeretném ha mindenem egy helyen lenne ezért ugy gondoltam,vennék egy HTPC-t.Kinéztem magamnak egyet de nem tudom hol lehetne megvásárolni.
[link]
Azt sem tudom mennyibe kerül.
Hol lehet ezeket megvásárolni?
Vagy össze lehet rakatni?
Van köztetek valaki aki ehez ért?
Köszi a segitséget.[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz szabi__memo #5685 üzenetére
Figyeltem rá. Csak elvileg alumíniumból van, valahogy ki is néz, aki cube-szerű HTPC-házba tervez rendszert, annak teljesen vállalható. Bár én most szert tettem egy Lian Li V300B-re, átköltöztetem bele az asztali gépemet.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
válasz sirarcheer #5682 üzenetére
Érdemesebb saját konfigurációban gondolkodnod, mint összeszereltben. Először is, tanulmányozd át ezt az írást, elég részletesen foglalkozik a HD-filmek hardverkövetelményeivel. Másrészt gondold át, hogy a net/film/zene hármason kívül mire szeretnéd még használni (illetve azt is, hogy milyen HD-filmeket - 720p, 1080i, 1080p - akarsz rajta nézni, mert ennek és a költségkeretnek megfelelően érdemes összeállítani a konfigot).
Ha full HD-filmeket nézel, ajánlott egy középkategóriás, kétmagos processzor, egy újabb videokártya (ATI HD2xxx, Nvidia 8xxx-sorozat) vagy egy olyan integrált videóval rendelkező alaplap, amelyik támogatja a HD-film lejátszást. Ilyenek pl. AMD vonalon a 780G, 790GX chipsettel szerelt alaplapok.
A RAM másodlagos tényező, 1 GB ought to be enough for anyone, persze, ez oprendszertől függ. A DDR2-es modulok még a gazdasági válság idején is olcsóak...
A háttértár kapacitása megint attól függ, hogy rajta tárolod a filmeket, vagy hálózatról játszod le.
Olyan dolgokra nem térek ki, hogy méret, külső, energiafogyasztás, mert semmilyen támpontot nem adtál hozzá, ahogy ahhoz sem, hogy milyen operációs rendszerrel ill. front-enddel szeretnéd használni, vagy hogy távirányítót szeretnél-e hozzá.
Más téma: ilyen háza van valakinek? [ Sharkoon Rush ] Nem is tűnik rossznak.
-
sirarcheer
senior tag
Sziasztok!
Otthon szeretnék HTPC-t, videónézésre és netezésre.
Helyi hálózaton keresztül másolnék rá filmeket, zenét stb.
Tudnátok mondani olyat amin van HDMI/DVI kimenet, optikai hangkimenet és halk?
Összeszerelt is jó, de ha mondtok egy konfigurációt az is segítség lenne.
Segítségeteket előre is köszönöm.PSN: sirarcheer
-
band1103
őstag
Ne végy kártyát mert a proci nem gyenge. Izomból le kéne játszania bármilyen filmet.
Amit javaslok:
- Törölj minden codec-et a gépről !!!
- használd a Media Player Classic Home Cinema lejátszót mert saját beépített szűrői vannak amik minden codec-et helyettesítenek. Csak annyit kell tenned hogy a playerben minden belső szűrőt bekapcsolsz és rendben fognak menni a filmek.[ Szerkesztve ]
"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #
-
jaki11
csendes tag
Kérnék egy kis inföt:az lcd-dén fullhd filmek picit akadnak, a lapra van rádugva a hdmi- Gigabyte GA-MA78GM-S2H,AMD-Duál 5200 proc,2 GB ram,Vista,..nincs videókártya csak az alaplapi,Kevés a proci vagy vegyek egy kártyát?csak filmhez kell nem játékra.Kösz.
-
co
csendes tag
Köszi a válaszokat! Végül megrendeltem egy szerelőkeretet vagyis sínpárt.
-
őstag
válasz Sirjames #5672 üzenetére
nekem ilyen van, [link] meg vagyok vele elégedve, amit te linkeltél az is jó, szerintem belül nem sok különbség van valószínűleg, a külső meg egyéni ízlés dolga.
Az enyémnek a tápja kicsit ciripel, de nem a venti, hanem valamelyik tekercs, de csak akkor hallom, ha direkt odahajolok 30 cm közel. Nálam egy 780g-s lap+4050e amd proc 2 giga ram, és két noti sata vinyóval megy. Ő a letöltő és házimozi pc.
.............IHB-MBM............. Let's Go MAVS!
-
Sirjames
csendes tag
Mi a vélemény erről a házról, használja esetleg valaki?
http://www.chieftec.com/okcs01.html
Sirjames
-
Balinov
titán
-
band1103
őstag
válasz beencee #5663 üzenetére
De hamar ítélkezek te őstag . Eszedbe sem jut hogy azon nevetek hogy a kolléga szórakozottságán nevettem mert nem vette számításba a hűtőbordákat pedig majd kiszúrja a szemét? Ezt jelentette a smájli csak az sokkal diszkrétebb lett volna .
[ Szerkesztve ]
"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #
-
Steve-0
őstag
válasz dabadab #5666 üzenetére
A mostani letöltőgépet szeretném rákötni a TV-mre, és arra gondoltam, hogy lecserélem az mostani alaplapomat, egy olyanra amin van ilyen csatlakozás, de eddig nem találtam olyan lapot ami megfelelne, lehet egyszerűbb lesz ha veszek egy különálló VGA-t, amin van S-videó kimenet.
Tehát:
LGA775-öt, de szóba jöhet AM2(+) lap is
Celeron 430 támogatása
minél olcsóbban akarom megúszni -
Steve-0
őstag
Tudtok mondani olyan alaplapot amire van S-videó kimenet integrálva?
thxEddig ezt találtam: INTEL D945GCLF2
-
-
beencee
őstag
Egy igazi HTPC ház, NAS-nak álcázva...
-
duffbeer
őstag
válasz Enszuke #5656 üzenetére
Valóban tud többet fogyasztani. Bár az is igaz, hogy én mindig kikapcsolok egy elosztót, amibe a fő fogyasztók vannak duga a PC körül. Ennek inkább tényleg a TVk körül van értelme, esetleg erősítő és egyéb deck hegyek alá, ahol az ember "messze ül" és távirányítóval kapcsolja be. HTPC ismét kilőve, ha készenlétben van használva.
"Ha tudsz ilyent olcson gyartani, pl projektorhoz el lehetne adni."
Hát igen ezzel csak az a baj, hogy 220V nem játék és mindenféle bevizsgálás nélkül nem árulhatnám. Saját célra még OK, de másokért nem vállalhatom a felelőséget. Ha kompletten tényleg 2-3K között beszerezhető, akkor az nagyon megéri annak akinek olyan rendszere van.
-
duffbeer
őstag
válasz Enszuke #5650 üzenetére
Lehet építek egyet a PCmhez. Talán valami késleltetést is kap...
Bár nem sokat spórolnék vele. Ha a monitorom fogyaszt 2 wattot standbyban, éves szintet legyen 180 napot ebben az állapotban, az 8kWh, azaz 40 forinttal számolva 320Ft/év.Érdekes dolgok ezek. Érdemes utánaszámolni, mennyi az az idő, amennyit a különböző perifériák standbyban vannak és, akkor mennyit fogyasztanak összesen, mert lehet, hogy az a 2k csak két év alatt jön vissza.
-
Alex91
félisten
Kisebb is, alaplap is van benne,es meg kokanyolni se kell...
Ez meg kisebb, igaz, ebbe mini-ITX-es lap megy bele...
[ Szerkesztve ]
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Zefír
őstag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy kicsi, mégis olyan házra ami jól néz ki, szellőzik, és minden benne van.
Készítettem tervet, nem valami kidolgozott de megteszi.
A kérdésem az lenne, hogy milyen aluminiumból érné meg csinálni és, hogy hol lehet kapni, és, hogy kell e valami extra szerszám hozzá.
Persze csak a vázat szeretném így elkészíteni.
Ötletek tippek?
Jól jönnének és meg köszönném.! -
duffbeer
őstag
válasz Enszuke #5645 üzenetére
Én is megkérdeztem guglibától, de hirtelen nem gondoltam, hogy hálózati elosztóra gondolsz. A WD TVt nem dughatom a master lyukba, mert közel nem fogyaszt annyit, hogy bekapcsoljanak a slave aljzatok.
Sajnos ír a HDDre. Létrehoz egy külön kis mappát, amiben tárol ezt azt (média infó, lejátszás helyzete stb). Innen tudja, hol folytassa a filmet következő bekapcsolásnál.
Gondoltam arra, hogy az USB +5V ról kapcsolgatok egy relét, ami lekapcsolja a HDDt, viszont kikapcsolásnál nem szűnik meg az 5V, ezért ez kilőve. A Másik lehetőség, amit ezelőtt írtam, hogy egy reed relét "méretezek" úgy, hogy a WDTV kikapcsolt állapotában lője ki a HDDt, viszont ez megintcsak necces, mert nem fogyaszt annyit a WDTV, hogy ezt egészségesen kivitelezzem.
Mivel most jelent meg a legújabb firmware, ami tudja többek között, az arra alkalmas külső HDDk lekapcsolását és mivel nekem úgyis szükségem van mellé egy nagyobb HDDre, ezért gondoltam, veszek mindjárt egy olyan racket ami ezt tudja, aztán jóidő... A fogyasztás annyira nem zavar, mert egy terhelés nélküli kapcsüzemű táp étvágya, nem fog földhöz vágni.Azért köszi az ötletet, de sajnos ide nekem nem jó ez az elosztó.
-
-
-
duffbeer
őstag
Tud nekem valaki mondani olyan külső 3,5"-os USBs HDD rack-et, ami automatikusan kikapcsol a PCvel együtt? (Spin down funkió) Esetleg WD MyBook tudja ezt?
[ Szerkesztve ]
-
jayjay
tag
válasz HarryPotter #5634 üzenetére
Az elsőt Németországban, a 2. meg eladó.
HTPC: XFX HD4830 512MB, 400W Corsair, 2x2048MB Kit OCZ, E5200,Scythe Slip Stream, GIGABYTE GA-G31M-ES2L, Scythe Shuriken, APLUS CS-GL3
-
band1103
őstag
válasz cucclee #5632 üzenetére
Utolsó kérdéssel kezdem. Ha a VGA karit akarod inkább használni akkor nem használhatod az integráltat (továbbiakban igp). Minden alaplapnál más lehet. Van ahol ha karit dugsz bele akkor automatikusan azon küldi ki a jelet nem az igp-n. Van ahol külön le kell tiltani az igp-t. Van viszont oylan eset mikor az igp és a vga együtt tud dolgozni egyszerre sőt néha ez gyorsulással jár de a te esettedben ez a SurroundView™-nak nevezett dolgott nem tudod használni sem pedig a Hybrid CrossFireX™-t mert üti egymást a vga és az igp, tehát vagy csak az egyiket használhatod majd vagy csak a másikat de ne félj a 9600-os jobb mint a 780G nek az igp-je!
2. A CPU kérdése. Nem kell x3-as cpu ahhoz hogy probléma mentesen az összes hd videó és hangformátummal megbirkózzon. Főleg azért mondom mert sokat spórolhatsz úgy ha veszel inkább egy X2 5050e (2600Mhz) -es CPU-t és hidd el 100%-osan mindent vinni fog a legkisebb problémák nélkül . Ezzel akár 6000Ft.-ot is spórolhatsz.
3.Alaplap. Elmegy kategória. Kérdés: Kell neked ekkora (atx)? Kisebb nem lenne elég (mATX)? mivel nem használnád az igp-t ezért értelmetlen olyan alaplapra költened amin van sideport (külön memória az igp-nek). Ha neked az ASROCK a szimpatikusabb akkor vegyél egy A780GM-LE-t és megint spóroltál úgy hogy nem vettél fölösleges dolgokat.
[ Szerkesztve ]
-
cucclee
tag
Hello!
Én is htpc féleség építésre szántam magam. Igazából olyan gépe (többek között meglévő alkatrészekből) ami az összes hd videó és hangformátummal megbírkózik.
Ami van: nvidia 9600gt
x-fi xtreme music
x2 4800+A merevlemez táp ilyesmi ,gondolom ilyen szempontból nem olyan fontos. A procit , alaplapot lefogom cserélni (másik gépbe kerül). Végülis akkor az x-fihoz ,meg a 96gthez kéne alaplap és proci ami mindennel elbír.
Erre gondoltam: ASROCK A780GXH/128M [link] v. mondjuk vmi másik 780g-s lap ,processzorból egy amd X3.
A 96gt és a 780g chipset együtt működhet? nem kell majd letiltani az integrált hangkártyát -
arn
félisten
válasz dabadab #5630 üzenetére
regebben olvastam. a jitteren mulik minden - ha mar a forrasnal nem jo, akkor kereszetet lehet vetni az egeszre. nagy jitterrel a vilag legszuperebb rendszere is vacakul szol. idotol es frekvenciatol fuggoen olyan szetcsuszasok jonnek letre, hogy azon kapod magad, hogy csak feszkalodsz a fotelben, es nem tudod, hogy mi a nem jo, hiszen tonalisan minden stimmel es hasonloan szol. tapasztalat kell hozza.
kette valasztanam a dolgot - ruhellem en is a hifipiacot, mert teli van altudomanyos dolgokkal, de ugyanakkor eleg sokmindent hallottam mar, es nem minden alaptalan, amit laikusok hulyesegnek kialtanak ki. tobbnyire a sajat fulem utan megyek, es biza itt van kulonbseg, megpedig nem is kicsi. egy audiorendszerben szinte minden valtoztatast ki lehet hallani - csak egy a kerdes, hogy az szamit e (foleg a hallgatonak).
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
dabadab
titán
"elolvastad a cikket, amit linkeltem?"
Es te? Vegig a jitteren rugozik.
"nem szenvednenek ennyit "futomuvekkel", ha tok egyforman szolna mind."
Azert en ebben nem lennek biztos. Az "audiofil" piac egy jo resze egyszeruen kamu, pont ugyanaz a marhasag, mint amit pl. az ezoterikusok probalnak rasozni a nepekre. Rengeteg a porhintes es annal kevesebb a tudomanyos igenyessegu meres
"milyen rendszert hallgatsz?"
Nem tul nagy durranas: Sherwood RD-7103R, Acoustic Research AR-20 frontok, Dali Blue szatelitek (az AR idokozben csodbe ment ), forras meg HTPC.
DRM is theft
-
arn
félisten
válasz dabadab #5628 üzenetére
elolvastad a cikket, amit linkeltem?
de nem akarlak en gyozkodni teged, en masnak hallom. ill nem csak en amugy egyaltalan nem csak ar kerdese. lehet az olcso is jo. irtam is, hogy ugyanez a codec (alc889a) van a masik lapomon is, ami sokkal jobban mukodik emlekeim szerint. ugy latszik az a trivialis kikuszobolessel vmi problema megis lehet, nem szenvednenek ennyit "futomuvekkel", ha tok egyforman szolna mind.
amugy egy laptoppal tehetsz kiserletet. hallgasd meg akkurol, meg a tapjarol. milyen rendszert hallgatsz?
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
dabadab
titán
"az spdif kimeneten jelenik meg mashogy a dolog."
Maskepp? Hogyan?... Komolyan, egy idoben szorakoztam SPDIF bemenetes hangkartyaval (ami mar onmagaban a letezo legegyszerubb, CMI8738-ra epult par ezer forintos kartya volt), forraskent direkt teljesen gagyi kinai DVD lejatszot, kabelnek meg a legolcsobb tescos tyukbel s-video kabelt hasznaltam, de atviteli hibaba nem sikerult belefutnom. Egyebkent meg a szakirodalom sem igazan ismer mas problemat az SPDIF-fel, mint a jittert, azt meg receiver oldalon tulajdonkeppen trivialis kikuszobolni.
DRM is theft
-
arn
félisten
válasz dabadab #5626 üzenetére
csak celoztam ra, hogy a ket orajeles szakasz kozott is lehet vmi - de szvsz nem ott van a kutya elasva, az spdif kimeneten jelenik meg mashogy a dolog.
-
arn
félisten
válasz dabadab #5624 üzenetére
es kozben? az a gond, hogy sajnos a gyakorlatban nagyon is hallhato a digitalis kimenetek kozotti kulonbseg. ha ugyanugy szolna, nem kinlodnek vele.
-
dabadab
titán
"ne kezdjuk az "spdif az 1 es 0 es kesz" temat."
Valo igaz, hogy az SPDIF-ben sikerult elkovetni azt, hogy az orajelet nem digitalisan, hanem analog modon viszik at, de az modern rendszereknel nem problema, mivel az erositoben ugyis sajat orajelet kap a jel. Marpedig az orajelet leszamitva az SPDIF tenyleg 0 es 1.
DRM is theft
-
arn
félisten
válasz dabadab #5622 üzenetére
lecsereled a tapot es mashogy szol. a konnekt8nal pl ha kihuztad a tapjat, es csak a 1394 kabelre volt kotve (onnan kapta a naftat), eleg mas hangkaraktert kaptal.
ne kezdjuk az "spdif az 1 es 0 es kesz" temat. rendesen mukodo spdifekrol van szo, nem hibas mukodesurol. ez egy eleg jo cikk a temaban: [link]
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
"jah meg a tap es a kabel"
Tap?... Hogyan? A kabel lehet problemas, de az oszinten szolva kb megoldott problema, optikai eseten leginkabb csak a kabel fizikai serulese lehet a gond, coaxnal meg az, ha extra zajos kornyezetben van, pl. parhuzamosan fut a 220-szal. Az SPDIF problemai inkabb az ethernetevel rokonak, mint az analog hangeval, emiatt nagysagrandileg kevesbe fut veluk ossze az ember a gyakorlatban.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
arn
félisten
válasz dabadab #5620 üzenetére
jah meg a tap es a kabel, hogy mire rakod, etc. epp mint egy erositonel. nem azt mondom, hogy ugyanazok a gondok, csak azt, hogy gondok ugyanugy vannak, csak mas jelleguek.
-
dabadab
titán
"sajna a digitalis kimenet minosegebe ugyanugy beleszol minden, mint az analog hangba."
Hat, minden eppenseggel nem, mert ha az ember megussza a 48 kHz-re fixalt belso feldolgozast (vagy azert, mert nincs, vagy azert, mert a forras is ilyen), akkor onnan kezdve mas gond nem nagyon lehet, az analog kimenetek hasfajasait meg leginkabb az analog fokozat okozza (zaj, torzitas, miegyeb).
DRM is theft
-
arn
félisten
amugy ugyanez a kodek van a p45os lapomon, es az meg marha jo - sajna a digitalis kimenet minosegebe ugyanugy beleszol minden, mint az analog hangba.
-
arn
félisten
válasz PeterPH #5617 üzenetére
winxp alol csak 48khzet tud, igy nem bitperfekt. vista alol probaltam, de ott meg rosszabb volt. amugy hallhatoan az idozitesek vannak szetcsuszva, valszeg nem tul alacsony a jitter, faraszto hallgatni.
-
arn
félisten
[ Szerkesztve ]
-
atuci
őstag
Sziasztok, ismerősnek kellene multimédiás gép, tv tunert is szeretne, dvb-t és analóg forrásból is szeretne rögzíteni, illetve analóg videó jelet is szeretne digitalizálni. Mindezt vista alatt.
Milyen kártyát tudtok ajánlani, igazából a tudás itt a lényeg, pénze van rá, ha 30.000, akkor annyi, nem fogja földhöz vágni
üdv
AttilaBasil Fawlty: ''Don't mention the war. I mentioned it once, but I think I got away with it. So it's all forgotten now and let's hear no more about it....''
-
duffbeer
őstag
-
mr_ricsi
veterán
válasz duffbeer #5612 üzenetére
"ez így ebben a formában szerintem nem igaz. Főleg nem az hogy mindig az Intel és soha az AMD..."
Az írtam, hogy sokan vannak, akik meggyőződésből választják az Intel procikat. Nekem viszont AMD-m van, ezért nem értem a hozzászólásod OFF részét, meg hogy miért nekem írtad, meg ilyenek.
Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
duffbeer
őstag
válasz mr_ricsi #5609 üzenetére
Nem mostanában szóltam hozzá, de nem érzitek úgy, hogy dúrván nyolcba hasítjátok a szőrszálakat?
Kicsit elvonatkoztatva a gagyi alkatrészektől, ugye ezt az Intel dolgot nem gondoltad annyira komolyan... Nincs bajom az Intellel, de nem érzem úgy, hogy ez így egyértelműen kijelentehtő lenne. Ez is olyan mint az ATi <-> Nvidia. Egyszer az egyik máskor a másik. Tény, hogy az AMD kisebb cég, de hát ez így ebben a formában szerintem nem igaz. Főleg nem az hogy mindig az Intel és soha az AMD...
-
mr_ricsi
veterán
válasz szabi__memo #5608 üzenetére
"mivel mindegyik gyártó belefut a költségredukálás miatt ócska gyártótól vett alkatrészvásárlásba (tehát a valószinűsége egy rossz alkatrésznek ugyanaz)"
Az idézet első fele igaz. Ennek a valószínűsége viszont nem ugyanaz. Egy gyártó minél inkább rá van kényszerítve az árversenyre, annál nagyobb az ócska alkatrészek esélye. Tehát aki a terméke olcsóságával szeretné kiemelni a zsebedből a pénzt, annál nagy az esélye, míg pl.egy Intelnél kicsi. (Az Intelt sokan meggyőződésből veszik, vagyis hogy az a legjobb proci, hozzá a legjobb chipset is az Intelé, és ezekhez ki tudna jobb biost írni, mint az Intel, ezért az alaplap is Intel legyen.)
-
szabi__memo
nagyúr
válasz mr_ricsi #5607 üzenetére
Nagyon készen vagy. Feladom. De leszűröm a tanulságot. Az eddigi kijelentések alapján megállapitom, hogy mivel mindegyik gyártó belefut a költségredukálás miatt ócska gyártótól vett alkatrészvásárlásba (tehát a valószinűsége egy rossz alkatrésznek ugyanaz), ezért egyértelműen lehet ilyen kijelentéseket tenni mint amik fent elhangzottak.
A témát nem kell tovább boncolgatni. -
mr_ricsi
veterán
válasz szabi__memo #5606 üzenetére
A gugliban rájuk kerestem, és kiváló képeket találtam, akár még egyes részleteikről is, nagyban.
-
-
mr_ricsi
veterán
válasz szabi__memo #5604 üzenetére
"Anélkül, hogy látnád..."
Nézd, ha eldugják, és nem mondják meg hogy miről van szó, és a Lucy Liu + a Cameron Diaz + a Drew Barrymore sétafikál előttem totál pucéran, és a CIA törli az emlékezetemet, akkor egyszercsak biztosan eljutunk arra a pontra, hogy már igazad lesz.
-
mr_ricsi
veterán
válasz szabi__memo #5595 üzenetére
"Mivel ha mindegyik ezt csinálja akkor hogyan lehet kijelenteni, hogy melyik a szarabb. "
Adj a kezembe két alaplapot, és ránézésre megmondom, melyiken vannak ócskább alkatrészek.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Vác és környéke adok-veszek beszélgetek
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- OTP Bank topic
- Telekom mobilszolgáltatások
- PlayStation 5
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Politika
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.