- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Meggyi001: Chrome - Kérjük vissza a Chrome alsó letöltési sávját
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
drdr
senior tag
válasz
Paulo81 #19428 üzenetére
Konkrét alaplapot nem ajánlanék legfeljebb iránymutatásként...
Szóval ha valóban nem kell videózás csak zene és a lejátszó progi sem nagy proci igényű, akkor szerintem elég lehet egy Celeron is. pl. G460, G465 ezek 35W TDP-vel nem igényelnek nagy tápot, könnyen található hozzá paneltáp és adapter. Esetleg még G1610 G1620 ezek 55W-osak G550/555 pedig 65W-osak, még ez is megoldható szerintem passzív táppal. DDR3-1333 ram is elég hozzá. Más kérdés mennyire lesz meg a "windows-élmény". Viszont olcsó. i3-as proci 3210/3220 vagy ezekből T-s, de akkor az már 2-3-szor drágább, viszomt gyorsabb is lesz a rendszered, hasonló TDP mellett, tehát a passzív táp még mindig játszik...
Alaplap, gyakorlatilag bármely LGA1155-ös foglalatú, ha nem kell HDMI, optikai csatlakozó, elég a legolcsóbb... Hangtalan
működéshez SDD, viszont akkor SATA3-as alaplap kell pl:Asrock-ból pl. a H67 v. B75 sorozatból, ezeket Sata3 és usb 3.0 is van már. Van ATX, mATX és mITX méretekben. Nézd át az Asrock honlapját, melyik felelne meg a kimenetek és szolgáltatások terén, ebben neked kell döntened.
Nagyjából ennyi, én mostanában inkább Amd-vel foglalkoztam, a videó és 3D-ben erősebb. Intellel alacsony fogyasztású gépet könnyebb csinálni. CPU hűtés passzívan szerintem nem fog összejönni, viszont vannak halk hűtők pl: Scythe Big Suriken 2 rev.B.
Atomra lehet-e W8 64-et tenni nem tudom, szerintem kevés lenne (és 64 bites nem is támogatott???), erre talán tud más választ adni
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Focusrite Scarlett 2i2 2. gen. // Számla+Garancia //
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3390, 93% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! HP EliteDesk 800 G1 TWR brand számítógép garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest