Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Bambanő háza tája
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Szólánc.
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Öregszem
-
LOGOUT.hu
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyapo11
őstag
válasz Sterilzona #69797 üzenetére
Ha szerencséd van, akkor 5-ször erősebb a fénye, bár nem ugyanaz a gyártó, így lehet máshogyan mérték a luxot.
A kisebb akku könnyebb, nem lesz annyira törésre hajlamos. Bár nekem egy 2 $-os tartóban van a csőlámpa egy 18650-nel és bírja a városi aszfalthibákat, pedig oldalra áll a lámpa, minden kátyú le akarja törni, de bírja.
De ennyi pénzért lehet hogy beleférne egy lámpafej+külön akkus doboz vezetékkel csatlakozva a lámpafejhez, és akkor nem törik le, baromi erős a fény, baromi sokáig bírja mondjuk 4x18650 akkuval. Az akkucsomaghoz kell egy kis váztáska pl.menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
gyapo11
őstag
válasz Sterilzona #69788 üzenetére
Találtam egy cikket erre vonatkozóan, tanulságos ez a bekezdés:
"A lencsék között hatalmas különbségek vannak. Általában mindegyik minőségi lámpán fel van tüntetve valamilyen mértékegységgel a fénye. Candela; LUX; W; Lumen; -általában ezek szerepelnek a dobozokon. Na de hogyan tudnál összehasonlátani 15 LUX-ot, 2000cd-val? Gyakorlatilag sehogy. Ugyanis ezeket minden gyártó egyedi módon, és távolságból méri. Nem lehet biztos benne, hogy a kétféle 15 LUX-os lámpa ugyanúgy világít 10m-es távolságban, mert lehet az egyik gyártó 20m-en mérte a fényét, míg a másik 5m-en! És ezeket a mérési metódusokat nagyon ritkán közlik, pont azért, hogy ne legyenek összehasonlíthatóak a modellek."
Ennyit a luxról, kerestem adatot hogyan mérik, nem találtam.menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
Lacerta
aktív tag
válasz Sterilzona #69795 üzenetére
A dinamód annyit tud, amennyit. Ha veszel egy új dinamós lámpát hozzá, abban lehet, hogy korszerűbb led lesz, lehet hogy más optikát tesznek a lámpába, és más lesz a vetítési képe, de ezek nem fognak nagyságrendi különbséget jelenteni a végeredményben.
Van 300lm-es fokozata az akkus bicajlámpámnak ( ez kb. annyi, mint amennyit maximum egy dinamós lámpa tud ), tudom, hogy korlátozott az alkalmazhatósága. Ezért vannak magasabb fokozataim is.
De dinamóban már nem találsz olyat, ami azt a teljesítményfelvételt ki tudja szolgálni. De ha találnál, annak se örülnél, mert 20W már úgy megfogja a bicajt, mintha fékeznél. Ilyenkor csak a tárolt energia ( akku ) a megoldás. -
Sterilzona
senior tag
Rendben, koszonom.
Át gondolom, akkor ezt. Igazábol, azt tudom, hogy az aksis, kulso lámpa jobb, erosebb. Csak en lustaságbol el szerettem volna kerulni az allando toltogetést, hogy ugy felejtem, lemerul stb, nem esik le, nem verem le, nem torik el a felfogatása.
Bár, már nézegettem kulso lámpákat, van koztuk már érzékelos, meg olyan ami magátol lekapcsol stb. -
Lacerta
aktív tag
válasz Sterilzona #69792 üzenetére
Sajnos a lux nem alkalmas a biciklilámpák összehasonlítására. Akkor sem, ha azt adják meg a gyártók. Marketing szempontok vezérlik őket; ha nem tudod ( és nem tudod ), hogy az a lux érték, amit megadnak, milyen távolságban, és mekkora felületen értendő, akkor semmire sem mész vele. Hidd el, van az a 20 lux, amivel nem mennél le az útról.
SZVSZ a dinamós lámpák inkább helyzetjelzőnek jók, arra ne nagyon számíts, hogy a 3W-os dinamódból nagy fényáradatot ( vagy legalábbis a mostaninál relevánsan többet ) fogsz tudni kicsavarni bármilyen lámpával. Ahhoz egyszerűen nem elég a dinamó teljesítménye.
Ha több fényt akarsz, nem fogod tudni megúszni az akkus lámpát.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz Sterilzona #69792 üzenetére
A többiek, és én is inkább akkusat használunk mert erősebb, nem kapcsol ki mikor megállunk vele. Vagyunk páran akik márkás, direkt bicajra való lámpákat használnak, de olyanok is, akik szerelékkel rendes lámpát használnak. Már bocs, egyikünk sem szeret vakoskodni, ezért nem használunk dinamós lámpákat. Valakik a bicajlámpa mellé még valami erősebb lámpát is feltesz a bicajra (köztük én is).
[ Szerkesztve ]
-
Sterilzona
senior tag
válasz FBLLMAG #69789 üzenetére
Koszonom elég. Sok is, még párszor el kell olvasnom, hogy feldolgozzam.
Amugy, semennyire nem érdekel a lux. Nekem, az egy viszonyitás, mivel ez az 1 erték van megadva. Tolem lehetne krumpli is megadva, hogy hány krumplit látok megvilágitva elottem pl.
Mostani lámpám, ami alapbol rajta van, kb 20 lux. Amit találtam rola infot neten, azt mondja 20 lux. Igazábol arra elég, ne menjek le az utrol. S aztán keresgéltem, megnéztem a trelock oldalát, mert az van rajta, gyárilag. Es ez a 780as a legerosebb, utána levo már kulso aksis.
S gondoltam, lecserélem, ha, kitudom használni, hogy olyan eros. Tok mindegy nekem hány lux, en csak szeretnék egy erosebb lámpát a bicajra. Ennyi.
Arra gondoltam, hogy hátha van valakinek errol tapasztalata itt a topicba. -
FBLLMAG
senior tag
A 120 m távolság az magában 3600 cd fényerőt jelenthet. Ez szerint 6 m távolságból gondolják a 100 lux fényességet. Még érdekes lenne megtudni a fényáramot. Ha az előttem szólók a 300 lm fényárammal nem tévednek nagyot, akkor kb 1 m fénykörrel világít 6 m távolságból, és a szórt fénye sem túl izmos. Kb jó ha 3 lux lehet 6 m távolságból.
[ Szerkesztve ]
-
Lacerta
aktív tag
Az egyikről 0 műszakilag értékelhető specifikáció van, a másikról... nos, arról is.
Így nem fogja tudni neked senki megmondani.Amit tudok javasolni:
- Túrod a neten a biciklis fórumokat, hátha valaki pont úgy használja pont ezt a lámpát, ahogy te szeretnéd.
- Írsz a gyártónak ( hisz Trelock mindkettő ), megkérdezed.
- Megveszed, kipróbálod. Ha nem jó, szomorkodsz. -
FBLLMAG
senior tag
válasz Sterilzona #69772 üzenetére
Ha már annyira a LUX érdekel, megmutatom az én bicajlámpámon (Nitecore BR35), hogy is működik ez.
2 fényszóró van a lámpámon, egymás felett. Az alsó felett visszatükröző felület. 900 lm fényáram jöhet ki mind a 2 reflektorból. Szórt fényre kb a 75% hasznosul, 25% megy a középső fénykörre. Vagyis a szórt fényre 675 lm, míg a középső fénykörre a maradék, vagyis 225 lm. Az alsó szórt fénye 6 m hosszan (5 m előre, 1 m hátra), 10 m szélesen világítja meg a talajt a lámpa alatt, vagyis több mint 11 lux fényes a talaj a bicaj alatt, előtt. 5 m távolságból, a középső fénykör nagyjából 1.7 m átmérőjű, és 100 lux fényes a megvilágított felület.
A távolsági fény szórt fényének átmérője 5 m távolságból 5 m. Ennek fényessége kb 34 lux, vagyis ez is hozzáadódik a megvilágított felület fényességéhez. A távolsági fény fényköre kb 95 cm átmérőjű 5 m távolságból. Ennek fényessége 320 lux. Vagyis a középső majd 1 m átmérőjű fénykörön, 5 m távolságból, 420 lux (320 lux + 100 lux) fényes a felület. 10 m távolságból is még 105 lux fényes a megvilágított felület. Körülötte 1,7 m -ig (5 m távolságból) 134 lux (100 lux + 34 lux), 5 m szélességig 34 lux. Ahogy egyre közelebbről mérem a bicaj felé, a bicaj előtt kb 2 m (és távolabb) távolságtól fényesebb az aszfalt, 45 lux (34 lux + 11 lux), és közvetlen a bicaj körül, alatt 11 lux. Kb leegyszerűsítve. Szóval ezzel lehetne csapatni lefele a hegyről.Ennyi lux adat elég remélem. Erről írtak a többiek. A lux magában nem mond semmit.
-
Lacerta
aktív tag
válasz MC Pite #69786 üzenetére
De hát ez a sima, azaz a TIR lencsés verzió
És szűk?!
...de mindegy, akkor is érvényes a javaslat. Tudsz bele TIR-t venni. Létezik a gyárinál szélesebb is.
A H300-é biztosan nem jó bele, 20mm-es. Ebbe 17mm-es való.Lehet hogy az akkus H04RC árától olcsóbb
Nem, az akku nélküli H04RC-től olcsóbb. A szintén akku nélküli H300. BG-on nincs akkus bundle. -
MC Pite
veterán
válasz Lacerta #69785 üzenetére
De hát ez a sima, azaz a TIR lencsés verzió
Ellenben ha jó lenne hozzá a H300 TIR lencséje, na az instant rendelném!
Lehet hogy az akkus H04RC árától olcsóbb, de innen vettem most, lámpa+35E akku+posta az bő 14K Huf. De érdekel az a kupon, megnézném mennyi az annyi.
Ehh, elsiklottam a tartós információ felett idáig. Elsősorban nejemé a lámpa, ő jobban szereti a szilikon; más kérdés hogy 99%ban én használomPixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Lacerta
aktív tag
válasz MC Pite #69783 üzenetére
Picit szűkebb a flood mint gondoltam, de nem vészes.
Veszel hozzá TIR-t, cseréled, örülsz.Szal a LMH sorba nem tenném be a fireflyt, ha ez úgyis indítható a 0,5s-es nyomvatartással
Mivel memóriás, single clickkel csak akkor indul ML-ban, ha abban kapcsoltad ki. Amúgy meg az utolsó használtban. Szóval nem rossz ez az UI sem, persze belekötni mindegyikbe bele lehet.
A H300 UI (és lencse) szimpatikusabb, de nem bő kétszer annyira...
BG-on most olcsóbb kuponnal a H300, mint a H04RC...Arra nem jöttem rá melyik H04hez jár szilikon, melyikhez a műanyag lámpatartó (talán az RC-khez?)
Igen, az RC-khez. Ez az információ egyébként többször is elhangzott a fórumon, review-kban, és a Skilhunt honlapján is szerepel.
Alin lehet kapni külön is a klipes fejpántot, bár én erősen túlárazottnak érzem.
...mondjuk azóta a sima szilikonos Skilhunt fejpántok is hozzá drágultak, úgyhogy tulajdonképpen el lehet relativizáni a dolgot. -
gyapo11
őstag
Ez részben igaz, de azért vannak határok. Most pl. betettem az olvasólámpába egy 4000 K-es ledes izzót, és nem elég sárga, túl hideg. Elemlámpa fényéről is bármikor megmondom, hogy meleg vagy hideg. Viszont használat közben már elég széles tartományban nem veszi észre az ember, megszokja a szem/agy, és onnantól valóban fehérnek látja a fehéret.
[ Szerkesztve ]
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
MC Pite
veterán
válasz gyapo11 #69777 üzenetére
Ehh, valóban .
Hogy ne legyen egészségkárosodásom, azért csak szereztem egy H04-et (sima, XPL 5000K).
Röviden, tetszik.
Picit szűkebb a flood mint gondoltam, de nem vészes.
B módban használom, ez dolog fura:
Off>Hold 0.5sLowest programmed option (Can be L1/L2 but might also be M1 or whatever).
Szal a LMH sorba nem tenném be a fireflyt, ha ez úgyis indítható a 0,5s-es nyomvatartással, de csak akkor lesz kis fényű mód, de oda is beteszem. Az a 3 lumenes állás az inkább jó 10 (szerencsére). A H300 UI (és lencse) szimpatikusabb, de nem bő kétszer annyira...Amúgy süssék meg, hogy a manuálban nem mutatják hogy fűzzem össze a fejpántot, ha már szétszedve érkezik . Fura hogy a feliratok és minták nem reflektívek (pedig nagyon hasonló a Trustfire pántja ami reflektív), csak ha aközépső pánt is fent van, arra vartak egy téglalapot fényvisszaverős anyagból.
Arra nem jöttem rá melyik H04hez jár szilikon, melyikhez a műanyag lámpatartó (talán az RC-khez?), ehhez szilikon járt (kár, de legalább könnyebben fordul benne a lámpa mint a Sofirnosban).ANOka: Ettől függetlenül a 4000-5600K színhőmérséklet között jellemzően természetes fehérnek hívjuk a fényforrásokat (kb 4000 alatt meleg, kb 6000től hideg). És én a házban is (4000K) és lámpáknál is (4500-5000K) a természetes fehéret preferálom.
De valóban a pupilla méret/szempálcák állapota alapján ugyanazt a fényt más hőmérsékletűnek látunk, mert más hullámhosszra érzékenyebb a szemünk (este a természetes/hideg fehér felé tolódik el az a tartomány amire érzékenyebb a szemünk). [link][ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
H-Zol
senior tag
válasz xcsabo #69771 üzenetére
Igen csak azért mert meleg (sárgás ) legtöbb lámpám XHP 35Hi leddel van 6500 K azok nagyon tetszenek, és a két Osram leddes lámpám is nagyon be jön az is 6500K !
Egyszer régebb ZozzV6 rá beszélt egy SST40 5000K ledre, próbáltam egy darabig szokni de az lett a vége , hogy el került hozzá és ki cserélte egy 6500K-ra
Neked milyen szinhőmérseklet jön be -
gyapo11
őstag
Esetleg próbálj utánajárni, hogy milyen egyéb paraméterek tartoznak a 100 luxhoz, amiket nem írnak oda, mert úgyis mindenki tudja. De mi itt nem tudjuk. Vagy egy felület kell, pl. 1 m^2, sőt szerintem biztos nem a nyílásszöggel operálnak, azt egy csomóan nem tudnák kiszámolni felületre.
Mint amikor ráírják a lámpára, hogy 600 m a hatótáv, azt nem írják oda, hogy ezen a távon tud 0.25 luxot produkálni. Valami ilyesmi lehet a lux mögött is, hogy tartozik hozzá egy felület méret, és azzal már egyértelmű.menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
gyapo11
őstag
válasz MC Pite #69773 üzenetére
Én ampervadász vagyok, a 6 V 3 W az fél amper. De vannak mindenféle feszültség konverterek, szóval a lényeg a W. Általában 100 lm/W-tal szoktam számolni, de vannak ennél jobb és rosszabb ledek is. Tehát 3 W az 300 lm. Ez a legtöbb esetben ha normálisan van felhasználva (nem fénykard és nem mindent beterítő flooder) elég a biciklizéshez, persze vaksötét erdőben downhill 30-cal, arra nem elég. Nekem elég sok fény kell sétához is, ez 150 lm, a 3 W ennek dupláját tudja. Azt nem tudom, hogy ha meg kell állni akkor mi van az agydinamóval, gondolom olyankor nem ad semmit és sötét lesz.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
gyapo11
őstag
válasz ZolkoW #69769 üzenetére
A távolsággal együtt is kevés, mert nem tudjuk belőle a nyílásszöget, vagy a fénykör (esetleg külön a spot és külön a spill) méretét. Az Armyteknél látok ebben szakértelmet, megadja a lument és a nyílásszöget, ebből bármekkora távolságra ki lehet számolni a fénykör méretét és megvilágítottságot vagyis a luxot is, de még a candelát is. Ráadásul két adatot láttam, egyet a spothoz és egyet a spillhez, így kellene minden lámpagyártónak.
-
Chris Kiki
senior tag
Ahogy már többen is leírták. Minden lámpa 100luxos, csak a megfelelő távolságból kell az adott felületen mérni.
Amiga 1200 - Blizzard 1230 MKIV 68030@50/68882@50 - 2MB Chip/128MB Fast - 4GB CF - Classic WB 3.1 - WHDLoad >>> and the Amiga lives forever
-
Lacerta
aktív tag
Még egyszer: a lux, távolság függő.
Lesz 100 luxos lámpád. Csak elég közelről kell nézni/elég szűken kell hordania.A 3W-os bicikli dinamó úgy van kitalálva, hogy 2.4W elöl, 0.6W hátul. Ez még az izzós idők öröksége.
2.4W az sacc-kb 240-360 lumen, hogy hány lux, azt nem fogja tudni SENKI megmondani neked ( még egyszer: távolság és optika függvénye ).
Azt nézd meg a lámpán, hogy hány W teljesítményű. Ha <=2.4W ( <=3W amennyiben nem hajtasz hátsó lámpát róla ), elég lesz, egyébként nem. -
MC Pite
veterán
Nem vagyok ampervadász, de szerintem a kérdés biztos megválaszolásáshoz a lámpa felvett teljesítménye lenne fontos infó.
Röviden amúgy igen, vszínű nem maxon, de meghatja (nem hiszem hogy a nettó 2A-t folyamatosan tudja).Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Sterilzona
senior tag
válasz gyapo11 #69768 üzenetére
Nem tudom ...
Németbe vagyok, és itt ahogy észrevettem inkább lux értéket irnak rá, lumen az csak másodlagos, vagy nincs is rajta.Másik meg, megnéztem már pár tesztet. Ahol luxot adtak meg, a lényeg lejon belole. Durván erosebb egy 80-100 luxos bicj lámpa, egy gyengécske kategoriájunál.
Lényeg az lenne, hogy a dimanom 6 volt 3 watt. Ez elegendo e, a 100 luxos lámpához, amihez csak az van megadva hogy 100 lux 6-12 volt.[ Szerkesztve ]
-
ZolkoW
őstag
válasz gyapo11 #69768 üzenetére
Szerintem a távolságot illene megadniuk, úgy már van értelme. Arra meg lehet, hogy van is valami STVZO szabvány. De nem tudom, miért olyan lehetetlen minden gyártó számára, hogy (medzsik!) megadja mind a kettőt, tehát a lument is... gondolom nem mutatnának elég jól a számok.
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
gyapo11
őstag
válasz Sterilzona #69766 üzenetére
Nem tudom mennyi energiát termel az agydinamó, gondolom a gyártónál van infó erre. De ez a lux mint fénymennyiség ez egy nagy marhaság. Azt írja a linken, hogy 100 lux. OK, de mekkora az a felület, amelyen a 100 lux megvilágítás létrejön? A felület meg a távolságból és a fénykúp alakjából következik. Nem véletlenül szokták lumenben megadni a fény mennyiségét. lux = lumen/A, ahol A a megvilágított felület. 100 lux 1 m^2 felületen az 100 lumen. De egy 1000 lumenes lámpa is 100 luxot produkál 10 m^2-es felületen.
-
gyapo11
őstag
válasz MC Pite #69765 üzenetére
Egy jó példa a merülésre az Astrolux S42, amelyiknek nem szimplán világít a ledje, hanem lélegzik 0 és max között oda-vissza, az 3-6 hónap között csutkára leszívja az akkut. De a Q8 és az SP36 is letéve, hosszan otthagyva fél év kb. és azok is üres akkuk, pedig 3-4 db van bennük. De pl. FT03 egész jól bírja meg az EC01 is. Vagy típusonként, vagy véletlenszerűen, de minimum tesztelni kell az adott lámpát, vagy védett akkut kell használni, az is lemerül, de legalább nem károsodik.
-
Sterilzona
senior tag
Sziasztok
Feltennék egy kérdést, amely szerintem sokatok számára biztosan tok egyszeru es magátol érthetodo
Van egy agydinamos bicajom, leszeretném cserélni a kb 20 luxos gyári lámpáját, valami komolyabbra. 6 Volt 3W
Namost, egy pl ilyen lámpát megtud hajtani ?
[link]
Koszonom -
MC Pite
veterán
válasz csibe1 #69762 üzenetére
Abban nincs mágnes, ha ez szempont (de jó hozzá a külön kapható kupak).
SP40ből melegen ajánlom az A verziót. A HS40 a fokozatmentes fényerőállítás miatt lehet jó akinek ez szimpi; inkább messzire visz. Az SP40A meg jobban használható közelre, legalábbis nagyobb a spotja, és gyengébb, de szélesebb a floodja.gyapo11: Ah, ok. Mondjuk szerencsére nálam idáig egyik sem merült sokat hosszú távon se, pedig a HC60, BC30 (sokszor fél évig nem is használom) és az SP40-nél is van led is a gomb alatt.
Múltkor volt szó arról, hogy bírják a liIon cellák a hidegben; akinek ez fontos, akad azért pár alternatíva: [link]
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
csibe1
addikt
Köszönöm a választ!
Megjelenéskor néztem, aztán utána nem foglalkoztam vele. Pár napja érdeklődött egy ismerős, hogy milyen fejlámpát lenne érdemes venni.
Bár akkor még úgy tudtam, hogy nincs benne mágnes a Sofirn SP40-et ajánlottam, de azóta nem beszéltünk róla, szóval lehet a HS40 is bejönne neki.
Majd kiderül." Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
zolikaDB
veterán
XHP70.2-es Convoy L6-bol melyiknek kellemesebb a szine? 4000 v 5000K?
Ennel fentebb nem mennek, az zavar.
FT03-bol az 5000K-sat imadom
De kacsintgatok a melegebb arnyalat felé. -
gyapo11
őstag
válasz MC Pite #69748 üzenetére
A külön gombos azért jó, mert a fizikai kapcsoló 0-ra csökkenti a fogyasztást kikapcsolt állapotban, és főleg ha van az oldalsó gomb alatt led, akkor pár hónap alatt képesek egyes lámpák lemerülni.
Jó lehet még a Sofirn C8F, kicsit nagyobb a feje, kicsit vastagabb a teste a 21700 akku miatt, de van rendes fénye is ha kell. És van oldalsó és hátsó kapcsolója is, és nem olyan béna mint az L6, hogy a kikapcsoláshoz mindenképpen a hátsó kapcsolót kell kattintani, hanem az oldalsóval is ki lehet kapcsolni, de ilyenkor valamennyit fogyaszt az akkuból, hosszú távon ajánlott a hátsó kapcsolót használni.menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
Bohir
tag
válasz MC Pite #69748 üzenetére
Kösz a válaszokat.
Kb. hasonló fénycsóva volna jó mint a sofirn SP31-nek van, hideg vagy semleges fehér színben.
CREE és Samsung ledes között mi a különbség?
Fejlámpát nem szeretem, idegesít ha a legkisebb fejmozgással együtt mozog a fénycsóva.#69749H-Zol
Masszivitásra valami hasonló lenne az optimális, csak rövidnek találom.#69752sarajhvh
Gondolkodtam rajta, csak (ismerve magamat) attól félek hogy hamar leamortizálnám azt a kapcsolót. Vagy eléggé masszív lehet hogy mégse? -
_stick_
őstag
Sziasztok!
Skilhunt H03 lámpám bekapcsolás után néhány másodperccel villan kettőt. Elővettem a leírást de nem találtam rá vonatkozó infót. Aztán nyomogattam egy kicsit a funkciók közt lépkedve és elmúlt a 2 villantás. Ez milyen feature? -
Ra3
őstag
válasz csibe1 #69756 üzenetére
SP40-ben van mágnes, a legelső verziókban nem volt 2 éve amit még a BG-n lehetett csak kapni, aztán a második eresztésbe már tettek.
Legalábis fél éve még volt benne, akkor jött az utolsó aliról, de előtte legalább 15-öt vettem és mindegyikben volt, zöldben, barnában feketében is.
Nem hiszem hogy az elmúlt fél évben elkezdtek olyat gyártani amiben nincs, de azért nézz leírást / vélmyényt, szerintem 99% hogy azzal kapod.''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
csibe1
addikt
válasz xcsabo #69755 üzenetére
Magnetic Tailcap for SP40 / SC31 Pro
Ebből is gondoltam, hogy nincs az SP40 kupakjában mágnes." Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
csibe1
addikt
válasz MC Pite #69751 üzenetére
Köszönöm!
Nem nekem lesz, azért kérdeztem a beépített töltőt.
Nekem van egy Li500-as, meg majd nézek egy X-Tar töltőt ami tudja a 21700-as akksikat is.
Ma jött meg a Sofirn SD05, de a hozzáadott töltő nem valami profi cucc.
A Wurkkos HS20-as januárban jön meg valószínűleg, majd letesztelem, hogy milyen a saját töltője." Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
MC Pite
veterán
válasz csibe1 #69750 üzenetére
Szinte sose töltöm tele, és szinte sose töltöm lámpában az akkukat - Nitecore UM4et használok erre, és reltatív kis árammal, 18650et 500mA-el, a kisebbeket 300-al.
Nem tölti túl (hármat próbáltam, de csak tesztre hogy működik), sokan csak ezzel töltik az akkut, évek óta. Tesztekben mindig ellenőrzik a töltést, nincs rá panasz, és a sebesség is jó (sőt, talán kicsit gyors is, de vész esetén jobb is ha majd egy amperrel tölt mondja sokat kell várni).
Alkalmi használatra, meg ha nincs több akkud, jó lesz. Nem a gagyi/veszélyes kínai szint; de egyszerű töltő van benne; mint a lámpákban/kábelekben általában.Ha páratlan számú Nimh töltés kell, akku kondíció kijelzés, töltőáram választás, akkor kell egy korrekt töltő szerintem.[ Szerkesztve ]
-
H-Zol
senior tag
Lehet, hogy itt is el fogsz veszni a kínálatokban
Nekem lassan két éve egy ilyen lapul a zsebemben mindennapos használatra [link] csak xpl Hi leddel !
Ez egy kicsit bonyolultabb andruil frimwer van rajta, a 2800 lumen a nyári meleg estéken hamar felforrósodik, de egy gyors körbe nézésnél nincs gond !
A fokozatmentes állítással oda állítod ahová akarod , mágnes van az alján ami egy mindennapos lámpánál nekem fontos !Nézd meg a sportlámpánál amit be linkeltem a videót !!
-
MC Pite
veterán
Sofirn SP31/SC31/32/A/T/Pro vagy SP40A, esetleg szilikon gyűrűkkel? A többiek közel másfélszer ennyitől vannak. Meg a fejlámpát rikábban ejti talán el az ember. Sajna külön gombosokat nem ismerek (nem is tudom miért jó ).
Szín, fénycsóva igény?[ Szerkesztve ]
-
Bohir
tag
Üdv mindenkinek!
Kellene egy kis segítség.
Új lámpára van szükségem, de elvesztem a kínálatban.
Öt évig használtam mindenes lámpának egy Nitecore P12-t (2015) megelégedéssel, de sajnos nagyobbat esett mint amire tervezték.
Valami olyan kellene aminek hasonló a vetítési képe, a fényereje, és a mérete is. Nincs szükségem sokezer lumenes fotonágyúra, valami P12-höz hasonló teljesítményű elég lenne.
Fontos a strapabíróság, sokszor fog leesni aszfaltra/betonra.
Ezt a kapcsoló elrendezést (hátul be/ki kacsoló, oldalt üzemmód váltó) nagyon megszerettem, ehhez ragaszkodnék.
Fontos lenne még a hátsó kapcsoló elfedése hogy ne kapcsoljon be a zsebemben és meg tudjon állni a "talpán".
Ez a fordított polaritás védő gyűrű viszont az agyamra ment, mert ha pofára esett behorpasztotta a flat top akku tetejét és megszűnt az érintkezés, szóval az ilyen megoldást kerülném.
Rá tudok szánni max 30k Ft-ot.
Tudnátok valamit ajánlani ami EU-ból beszerezhető?
Előre is köszönöm. -
Антей
tag
N, mert 'rendes' úton cs akkor használom, ha valamelyik autós állat refivel jön, és b@szik tekintettel lenni rám...
Egyébként terepre használom, sokat szoktunk este, éjjel 'csavarogni', oda azért kell fény, a kosár 1ébként azért (is) van, mert hobbi szinten természetfotóskodom, kell a motyónak, a hátamon n szeretem a hátizsákot -
xcsabo
senior tag
Kis olvasnivaló. link
-
MC Pite
veterán
válasz csibe1 #69739 üzenetére
Jelentem az SP40 tölt. Tesztek szerint majd egy amperrel: [link]
A sima SP40 talpában is van mágnes; de kapható mágneses kupak, ami jó a HS40hez is.Skacok; Armytek: Tényleg nincs LVP a lámáikban (Wizard, Elf). Van olyan aki érti az elnevezéseket/típusokat? Ok, Elf kevesebbet tud mind a Wizard üzemmódokban, C1 a rövid...
De pl a fényerő fokozatok, a használt emitter színe, az rejtély marad számomra...
Van 1-2 lámpa ami bő huszasból meglenne; de ez a két infó elég fontos lenne azért nekem...Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
FBLLMAG
senior tag
Én is régebben, pár éve, fókuszálható lámpákat használtam előre. A LL T2 volt a távolsági fény, a LL TT közelre, ledöntve kicsit. Volt, hogy közelre 2 db LL világított, szórt fényre állítva, ledöntve, kissé oldalra állítva. A M7 és a TT világított közelre az esetemben.
Később csökkentettem a db számot. A szórt fénynek pedig az Olight S2A, Fenix FD20, Armytek Tiara A1 PRO lámpáim közül szemeztem. Persze lefelé döntve, hogy közelebbre a kerék elé világítsanak. Ezt a szórt fényt nem kell lekapcsolnom, nem kell mozgatnom. Távolsági fénynek, pedig vagy a Nitecore MT20A, vagy a Fenix E25 UE volt használva. Távolsági fénynek kipróbáltam az Armytek Viking PRO -t is. Ez fölé felesleges volt mennem, az én biciklizési szokásaim mellett.
Pár éve válltottam igazi bicajlámpára, a Nitecore BR35 -re. Gyengébb mint a Viking, de mégis mindent látok. Szó szerint. Hátrafele a pedálokig, oldalra az út egész szélességét bevilágítja, + ha térni akarok a kanyarokba is bevilágít. A távolsági fénye elég nagy távot bevilágít számomra. A nappali villogó funkció is elég fényes. Nyáron, a fényes nappal is hamarább észreveszik az embert. (Ezt mások is le próbálták követni, gagyi lámpákkal.) A lámpán lévő kapcsolók kivilágítva, a távvezérelt kapcsoló, közel az újamhoz. Látom a hátralevő üzemidőt is.
U.I.
Esti sétákon is van nálam mindig lámpa. Évek óta. Szerencsére ezt is kezdik másolni a környezetemben. Lényegtelen milyen a lámpa (akár a régi 12 ledes is lehet). Este a sötét ruhás embereket, matt környezetben, nehéz észrevenni (autós szemmel nézve). Viszont ha van lámpa a kezükben, az utca túlvégéről is látni. -
csibe1
addikt
válasz MC Pite #69729 üzenetére
Ha már az SP40-et említed: a beépített töltő milyen?
Lehet gond nélkül a lámpában tölteni az akkut vagy külön töltő kell hozzá?
A mágnest hiányolnám a talpából, mert az csak az SP40A, és a HS40-es talpában van.Sofirn HS40-ről vélemény? Vett már a topikból valaki?
" Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
-
sarajhvh
tag
válasz BigBlackDog #69725 üzenetére
Ha minőségi, megbízható lámpát szeretnél, egyenlőre a TrustFirét felejtsd el.
Lehet hogy jó pár év múltán felső polcos lámpák lesznek, de ma még nem az. -
RicsiSuly
aktív tag
Valaki nemrendel wuben-tól? Nagyon megtetszett a C2 preorder rá 37euró 2000lumen. Ez csak turbó lehet @ 2000 lumen?
[ Szerkesztve ]
Üdv SRicsi
-
Myers
senior tag
Nem szoktak ezért dudálni?
Nekem egy zoomos van fönt közepes zoom állásban, de úgy, hogy a padka felé van fordítva. És mivel zoomos, ezért elég határozott széle van a megvilágításnak. Ebben az állásban az út jobb szélétől kb. 50 centire világítja meg az utat kb. 15 m-re előre (épp, hogy látom mi van előttem, a fény szélén megyek), tehát bőven nem világát át a szembe sávba. Mégis gyakran dudálnak.Szemből azért más a helyzet. Annak ellenére, hogy a megvilágításnak határozott széle van (azért az átmenet nem fekete-fehér) a lámpa mögül, szemből egyáltalán nem lehet látni mikor van az átmenet.
Már arra is gondoltam, hogy azért dudálnak mert szinte nem is világítok?
http://www.muszaj.hu/
-
MC Pite
veterán
válasz csibe1 #69713 üzenetére
Nincs HD20am, de az SP40A is ilyen, és könnyebb. Szerelni tökéletes (ha nem nagy a fejed, vagy nem a sapkára akarod venni). Nagyobb fejre, bukóra, futni/bringázni már nem annyira jó, mert nyúlik/rugózik benne a lámpa.
BBD: Ha a hidegfehér fény számára megfelelő, a Fenix elég korrekt cuccokat gyárt.
MC12 volt nálam, korrekt, viszont beltérre nagyon sok, és kültéren is inkább pár méterről jó.
A 60 lumenes állása inkább 90 volt, az MC18 86 lumenje nem tudom mennyi. A papíron 3 luemenes állás viszont tényleg 3 lumen közeli lehetett, az meg kevés volt nekem.MC18 ársávjában inkább SP40A amit vennék/vettem; vagy kettő között Fenix HL60R egy nagyon jól sikerült lámpa pl. (Nitecore HC60 v2 is jó lehet, de az 1 és 40 lumen között nagy a lépcső picit, és a a turbo is benne van a 'körben').
Ha viszont nem kell neki messzire világítania (bringázás erdőben vagy hasonlót kell érteni ezen), akkor lehet hogy egy szórt fényű Skilhunt H04-el jobban jár, amit a hardveraprón be tudtok szerezni, és szintén elég korrekt minőségű.Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Lacerta
aktív tag
-
bedvóter
tag
Urak !
Itthon lehet kapni valahol tailcap-be való jó minőségű rugót ?[ Szerkesztve ]
Amikor egy vita során már mindenki hülyének néz engem, akkor biztos lehetek abban, hogy nekem van igazam.
-
BigBlackDog
veterán
válasz sarajhvh #69719 üzenetére
Igen, a leírások alapján számomra is eléggé minőségi lámpának tűnik. De szimpatikus a Trustfire MC18 is, ami leírás alapján kb. hasonló tudású, viszont árban érezhetően lejjebb van. Vajon minőségben hogyan viszonyulhat a Fenixhez? Ezzel kapcsolatbaban van valakinek tapasztalata?
-
H-Zol
senior tag
válasz nimfas #69720 üzenetére
Egy kicsit visszább pár napja le írtam már !
Nekem az elején ez segített, de utánna ez sem !
Gyári beállítások visszaállítása: OFF állásból egyszeri kattintás, majd nyomvatartás (akkumulátorállapot mód), majd dupla kattintás (illesztőprogram-hőmérséklet mód), ismét DoubleClick (firmware verzió mód), majd lenyomva körülbelül 2 másodpercig. Négy villogás jelzi a sikeres visszaállítást.Jelezz már vissza, hogy meg javul !
-
Ra3
őstag
válasz nimfas #69720 üzenetére
Nyomj rá egy factory reset:
from OFF, single-click followed by a press & hold (battery status mode), then double-click (driver temperature mode), DoubleClick again (firmware version mode), then press & hold for about 2 s. Four blinks confirm a successful reset.
''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
nimfas
addikt
Sziasztok! Van egy Astrolux FT03 zseblámpám.
Sikerült annyira elnyomkodni hogy jelenleg a következőket tudom vele csinálni.
Ha betekerem az elemfedelet villan kettőt a lámpa és világít a zöld led. Ezek utána megnyomom a bekapcsológombot aktiválódik a MOON mode, ha megnyomom még egyszer akkor kikapcsol.
Ha bekapcsolt MOON állapotban hosszan nyomom a gombot akkor villan egyet (full fényen) aztán elalszik és a zöld led sem világít csak az elemfedél le feltekerése segít rajta, a gombra nem reagál.Akinek van ilyen lámpája vagy tudja a "gyógymódot" segítsen ha tud. 😎
Előre is köszönöm.
-
sarajhvh
tag
válasz BigBlackDog #69714 üzenetére
Szia! A Jetbeam HC-20 fejlámpát nem ismerem, most néztem róla pár adatot,
nem rossz, pláne ha megbízhatóan szerepelt mind máig.
Pár napja érkezett meg a Fenix HM-61r fejlámpa, nálunk a Fenix család hatodik tagjaként.
Minőségi kidolgozás a Fenix-hez rendhagyó módon.
Nagyon kompakt, a fokozatok jól elvannak osztva, van piros fény, és nem kell hozzá speckó akku.
Az előítéletem kicsit szigorú volt a típussal kapcsolatban, de használva a lámpát,
hamar levett a lábamról.
A márka megbízhatósága köztudott, nem igényel magyarázatot.
Ha érdekel, nézz szét az Olight házatáján is, pl. a Perun kit, Perun 2, szintén megbízható
technikák. -
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Egy jó pár éven keresztül használt Jetbeam HC-20 utódját keresném. A felhasználója meg volt elégedve vele, leginkább munkára használta (bel- és kültéri szerelés). Mi lehetne a méltó utódja? Pl. egy Fenix HM61R Amber hozná ezt a szintet tartósság terén?
-
lkristóf
senior tag
válasz WestBam #69435 üzenetére
Én innen rendeltem [link] nov 12-én, dec 3-án érkezett. Innen is anduril 2-vel érkezett. 56$ volt ami ~18e Ft volt 4 akkuval. Amúgy van itthon flat top akkum és azzal is megy, ezen azért csodálkoztam. Elég fényesen tud világítani, de tetszik. Ez az anduril verzió jobban tetszik, hogy már 5 perces időtartammal lehet állítani a kikapcsolási időzítést, el is gondolkodtam, hogy frissítem a d4s-emet, csak régen se volt könnyű dolgom, nincs normális kábelem ami tökéletesen illeszkedne bele, lehet rendelek hozzá valamit.
-
ZolkoW
őstag
Srácok! honnan tudok legfájdalommentesebben áttetsző gombfedelet, meg egyebeket (magyarul világító kapcsoló szettet) venni Convoy C8-hoz?
16 mm-es a gumiharang, és a sima áttetsző kéne, nem színezett. köszi!
(reménykedem valami közeli, netán hazai forrásban)Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
janakbacsi
őstag
blf q8-as lámpámon a menetes rész kezd tönkremenni. lehet ilyet venni hozzá külön? ha nem, akkor manapság melyik lámpa ajánlott, ami hasonló tulajdonségokkal bír?
"You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig."
-
-szabi-
addikt
Aliról beszerzett olcsó kameratartó kb. 10 használatot bírt ki a bringán aztán elrepedt.
-
MC Pite
veterán
válasz csibe1 #69693 üzenetére
Nem lesz túl jó. Kicsit kicsi, és gyalog még jó, futni karcos, bringán inkább rossz (a HD20 súlyával).
HD15 review jött ki, pont bejövős, de nem kapni. Cserébe épp szervezek valami mást
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest