Hirdetés
-
LOGOUT.hu
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
beginnerguy
tag
Sziasztok!
Eloszor is kellemes unnepeket mindenkinek!
A kovetkezo kerdessel fordulnek hozzatok es megprobalom roviden osszefoglalni az igenyeimet. Elorebocsatom, hogy teljesen tapasztalatlan vagyok elemlampak es akksik teren, azt tudom, amit az elmult hetekben olvastam rola es megmaradt.
Szeretnek turazashoz venni egy fej es/vagy elemlampat, a legjobb lenne, ha multifunkcionalis lenne ilyen szempontbol. Az sem baj, ha ket kulonbozo lampa, ha indokolt, de inkabb a fejlampat preferalnam, mert igy ertelmes modon tudok ket kezzel satrat allitani peldaul Mindenkeppen vizallo kivitelt szeretnek. Nem kell az orult eros fenyero, de megfeleloen szort es mindenkeppen allithato fenyereju legyen. Ha tud piros fenyt, annak nagyon orulnek. Ha lehetne tolteni mondjuk power bankrol, az is jo lenne, de nem feltetel. Ha kell hozza 18650-es akksit venni, akkor mindenkepp vedettet szeretnek 2500-3500mAh kapacitas kozott (ebbol fogalmam sincs mi az ajanlott). Szinhomerseklet szempontjabol fogalmam sincs melyik a jo valasztas, valami neutralisra szavaznek (Nem tul hideg feher, nem tul meleg sarga kozott feluton). Nem szeretnek moddolni rajta semmit vagy drivert cserelni, nem ertek hozza.
Nyilvan tudok (es majd kell is) kompromisszumot kotnom, nem gond. Inkabb a normalis (eggyel minosegibb) repertoarra vagyok kivancsi -- 5-10 evre vennem a lampat. Mindennel egyutt kb 20E Ft-ot szannek ra.
Amim van: opus bt c3100 v2 tolto es ikeas LADDA (feher) akksik (AA es AAA ugyszinten).
Neztem a convoy s2 elemlampat es a skilhunt h03 fejlampat, baratsagosnak tunik mindketto, de nem tokeletesek, hatha van egy szamomra jobb valasztas.
Elore is koszonom annak, aki elolvasta, es termeszetesen a segitseget is!
[ Szerkesztve ]
-
beginnerguy
tag
válasz ZozzV6 #40780 üzenetére
Köszönöm mindenkinek!
@ZozzV6: Eagle Eye X2R -- oh, ezen valahogy átsiklottam, köszi! Lényegében S2+ ahogy látom csak tölthető is.
@bwoay: Amit hiányolok belőlük(S2+/ H03): a piros fény (ha jól látom, egyikben sincs a kettő közül), a power bankról tölthetőség (ez sincs). Az S2+ az inkább elemlámpa, mint fejlámpa. (Viszont az biztos, hogy ha csak sima elemlámpa kéne, akkor ezt venném vagy a ZozzV6 kolléga által ajánlott X2R-t -- elég baráti az áruk, és a fényerejük számomra tökéletes, ahogy nézem, de egyelőre az elemlámpa és egyben fejlámpa vagy a szigorúan fejlámpa felé tendálok)
@gyapo11: Köszönöm a leírást!
Amit néztem még -- bár kicsit gyengécskének tűnik a fényereje, viszont beépített akksis és van piros fény is benne --, az a Nitecore NU30. Ilyet használ valaki?
-
beginnerguy
tag
válasz WestBam #40787 üzenetére
Az armytek wizardrol olvastam a blogodban, meg is tetszett, de kar a voros fenyert Ahogy latom nem nagyon raknak ilyesmit zseblampaba... Vagy nem ebben az arszegmensben(?).
Nah igen, azt hiszem pont ezt a hc65-ot kerestem, koszonom! Viszont tenyleg megvarom, amig lesz rola teszt.
@Tony21: Koszonom a kerdest! Igazabol tudom nelkulozni (ahogy minden mas funkciot is, eddig 20-30 eves lampakkal turaztam ), de nem annyira szeretnem Sokkal kellemesebbnek tartom, hogy nem vakit el a fenye annyira, mint a standard meleg/hideg szinhomersekletu eros feny. (Meg ha fejlampa, akkor az en esetleges figyelmetlensegem miatt veletlenul masokat sem/kevesbe ) Persze lehet az lesz a vege, hogy errol mondok le inkabb, mint masrol...
Azon is gondolkozom esetleg, hogy veszek egy fej- es egy zseblampat is, elvegre mindkettonek megvan a maga elonye.
-
beginnerguy
tag
válasz FBLLMAG #40799 üzenetére
Megtisztelő a feltételezés, de a vadászathoz egyáltalán nem értek Azt, hogy az állatok nem érzékelik és hogy az emberre milyen élettani hatása van a piros/vörös fénynek, volt szerencsém (legalább 5 különböző alkalommal) meghallgatni az egyetemen (pl a számítógépen is használok olyan programot, ami automatikusan vörös árnyalatba viszi át a képernyőt attól függően, hogy mikor megy le a nap -- eddig bevált ) Ha kaptam kölcsön ilyen lámpát, vagy mások használtak a környezetemben, nekem bejött. Szoktam csillagokat fotózni (ritkán), akkor is jól jöhet, ebbe csak most gondoltam bele, de igazából nem erre kell. Persze lehet, hogy felesleges a vörös fény számomra. Köszönöm a hozzászólásaidat, mindenképpen átgondolom, mert teljesen jogos, amit írtál.
-
beginnerguy
tag
Köszönöm mindenkinek az eddigi segítséget fejlámpa ügyben!
Skillhunt H03 lett végül (lemondtam a piros fényről is), elég jó áron sikerült megcsípni, áfa határ alatt Armytek wizardon gondolkoztam még sokat, de inkább veszek még egy zseblámpát is meg akkukat az árkülönbözetből. Meggyőztem magam, hogy 2-ből ha 1 elromlik, akkor is még ott a másik, ellenben ha csak egy van és azzal van gond... Voltak egyéb faktorok is, de most egyelőre ennyi.
Az F1 (16usd), S2+ ezen fajtája (7usd) és X2R (12,5usd) között őrlődöm... /pár napos kutatás alapján alacsony kuponos árak zárójelben/. Már eldöntöttem párszor, hogy F1, de az zavar, hogy 2db S2+-t is veszek az árából (na nem mintha egy ökör ára lenne bármelyik is)... Az X2R meg olyan kettő közötti, inkább az egyik írányba mennék el (vagy a legolcsóbb, vagy a drágább). S2+-nél meg annyi fajta van, hogy már összekavarodtam... Bár igazából tudom, hogy bármelyiket veszem meg, tök boldog leszek vele... Néztem még a Skilhunt DS21-et, de sajnos csak egy darabot találtam a neten 108 dollárért...
[ Szerkesztve ]
-
beginnerguy
tag
válasz Tony21 #41110 üzenetére
Igen, én is úgy érzem. Legrosszabb esetben édesapámnak ajándékozom
@Anubis_9: most 26 $-ért lehet venni (nem néztem meg még működik-e) kód: bilakosD50 -- nem az én kódom, szóval nem nyerek rajta semmit. Ha jól láttam a ref/aff linkek tiltottak csak, a kódok nem, ugye?
@BBéci: persze, ha azt nézem, hogy mennyi mindennel tud többet és csak egy kicsit nagyobb, akkor OK, de az árát figyelembe véve már elgondolkozom, hogy nem elég-e egy kevésebb tudású feleannyiért Én jelenleg16 $-ért tudom venni, sajnos amikor 10-13 $ között volt, akkor még nem olvastam a fórumot
@vince: igen, a holdfény üzemmód az egyik, amiért tetszik, a másik a töltés. Így ha mindkettőt viszem, akkor végső esetben ebben tudom tölteni az akksit és átrakni a H03-ba
@MittuDomain_: jól behúztad mindkettőt a tokot megnéztem képeken, már értem miért nem szeretik... a zip-zár hamarabb véget ér, mint az anyag, így gondolom nehéz belepasszírozni, de biztosan nyúlik az (vagy szakad )
@kner: igen, olvastam az összes ds21-es hozzászólásodat a fórumban Nekem is nagyon megtetszett (ennek hatására is), de sajnos használtat sem találtam...
Én úgy tudom, hogy az F1 nem nagyon lesz mostanában olcsóbb, legalábbis a srác aki ezeket az akciókat kéri, azt írta. Persze simán lehet, hogy nem lesz igaza.
-
beginnerguy
tag
válasz Masooo #41132 üzenetére
Van egy fórumban egy threadje, ahova minden nap különféle akciókat oszt meg a saját ref kódjával. Lehet hozzászólni, amivel segítesz neki, hogy miket kérjen (meg ugye ő ebből kap részesedést), és magadnak is ugye, mert te is olcsóbban jutsz hozzá, ha sikerül neki. Persze lehet amúgyis csak meghatározottakat kap, és igazából csak így bumpolja a threadjét ügyesen, hogy előresorolja a listában, ezt már nem az én tisztem eldönteni... Többet én sem tudok.
Szerk: gondolom azért teheti meg, mert (elég?) nagy forgalmat generál. Persze semmi nem garantálja, hogy meg is kapja, amiket kérnek, de érdemes visszanézni. Csinált e-mail értesítést is, hogy amikor posztol, akkor megkapod e-mailben is, így nem kell folyamatosan figyelned, elég az e-mailt.
[ Szerkesztve ]
-
beginnerguy
tag
válasz Charlie Gordon #41191 üzenetére
De, pontosan ezt, köszönöm! Bár ennyiért sajnos nem fogom megvenni...
@drinker:
@Janaboy: Soha nem volt a kezemben egyik sem: az F1 hotspotosabb, míg az S2+ jobban terít? Képeken legalábbis így tűnik. És miért jó, ha másik fw van fent? Az nem csak a módcsoportok kiosztását befolyásolja? (nem értek hozzá, szóval tök komoly kérdés). A moonlight fokozat hiánya tényleg fájó lehet a skilhuntban
@kner: biztos hülyeségnek hangozhat, de nekem is megfordult a fejemben ez, hogy méretben Ds21 < S2+ < F1, és minél kisebb, annál szívesebben viszi magával az ember. De nem tűnt annyira vészesen nagynak a különbség képeken (meg ha csak az egyiket veszem, nem lesz összehasonlítási alapom )
-
beginnerguy
tag
Hali!
Skilhunt H03-ba vennék 18650-es akkut. A jófogásról rendelném a Sanyo NCR18650GA-t, ami ugye védelem nélküli. Ez a legolcsóbb, ahogy nézem (GB-ről tudnék alkalmanként olcsóbban védettet, de onnan ugye nem szállítanak Mo-ra...)
1. kérdés: Kell-e bele egy high drain akksi (30Q-s Samsung pl.), vagy ezzel boldogan el fog menni?
Második lámpának még mindig nem döntöttem el, hogy S2+, F1 vagy X2R lesz a befutó...
2. kérdés: Ha ezt a fajta akkut veszem, kizáró ok-e esetleg bármelyiknél? Nem fér bele/nem passzos/lötyög, túlmerít, nem elég a nafta belőle, akármi (alacsony fesz. védelem/kijelzés van mindegyikben tudtommal)
Opus töltőm van, szóval nem annyira félek tőle, hogy unprotected az akksi. (csak kicsit -- a szokásos parám )
Köszi előre is! Remélem nem kérdeztem túl evidenset.
[ Szerkesztve ]
-
beginnerguy
tag
válasz beginnerguy #41738 üzenetére
Erre esetleg valaki tud biztosat mondani? Előre is köszönöm!
-
beginnerguy
tag
Nem tudom volt-e róla már szó, de kijött a Skilhunt H03 RC, amit már tölteni is lehet, de sajnos/szerencsére nem sima micro-usb kábellel. Gearbesten már kapható is.
[ Szerkesztve ]
-
beginnerguy
tag
Hátha valakinek segít.
Convoy C8 -- 13$
kód: bilakosJ96 -
beginnerguy
tag
Beszereztem egy s2+-t. Lehet-e valahogy megoldani, hogy alacsony áramfelvételű világítást kapjon a bekapcsoló gomb? Láttam a megvehető szettet, ez kb. 8 mA-t fogyaszt (itt a fórumban visszaolvasva és a termék reviewjai között olvastam az értéket), amit kicsit soknak érzek. Oké, gondolom ha nagyobb ellenállást rakok (forrasztok?) rá, akkor csökken a felvett áram. Ezt forrasztással lehet gondolom felapplikálni, amihez nem csak hogy nem értek, de nincs is eszközöm hozzá (felteszem, azért nem nagyon bonyolult) Valakinek valami ötlet (akár alternatív) megoldásra? Vagy le kell mondanom erről, mert ennél nincs egyszerűbb megoldás, és örüljek, hogy ez sem bonyolult?
[ Szerkesztve ]
-
beginnerguy
tag
válasz gyapo11 #42184 üzenetére
Értem, köszönöm! Minden nap tanul valamit az ember Vezető ragasztó van a laborban, ahol dolgozom, de nincsenek jó véleménnyel róla.
Még valami fluoreszkáló/foszforeszkáló dolgon gondolkodtam, amit be lehetne rakni... Utóbbi jobb lenne, az szépen lassan emittálja az elnyelt energiát fotonok formájában, ellenben a fluoreszcens anyagokkal. De tény, hogy a legjobb az lenne, ha sikerülne forrasztani rá nagyobb ellenállásokat, csökkentve mind a fényerőt, mind a felhasznált áramot. Így folyamatosan világítana halványan, amíg van az akksiban energia -- persze figyelnék, hogy ne merülhessen túl, gondolom ez nem védett akkuknál előfordulhat, hiába van túlmerülés elleni védelem a lámpában, ugye? Valaki erősítsen meg/javítson ki.
-
beginnerguy
tag
Szia!
Biztos vagyok benne, hogy a közepes módot lehet huzamosabb ideig (értsd: nem 10 percig hanem mondjuk órákig) használni. Túl kicsi a test(felület) hozzá, hogy megfelelően nagy hőmennyiséget le tudjon adni ilyen fokozaton. Teljesen normális tudtommal, amit tapasztalsz.
-
beginnerguy
tag
válasz ZolkoW #42217 üzenetére
Köszönöm a segítséget! Valószínűleg lesz, akivel megoldjuk Gondolom akkor nekem ez a bleeder ellenállás rész nem releváns... (ugye? -- Nanjg 105C driver lesz benne, legalábbis ez a tippem a guglizások után)
(#42209) gyapo11: Köszönöm, ezt a festéket ismerem fotózások miatt, a lakkozás pedig jó ötlet Lehet rosszul fogalmaztam meg a kérdésem. Igazából gyakorlati tapasztalatokra lennék kíváncsi, hogy esetleg van-e valaki, aki másmilyen módszerrel oldotta meg ezt a problémát -- és ha igen, hogyan. (pl találtam tritium keychain-t, 10-20 évig világít, bár némelyiknek húzós az ára )
[ Szerkesztve ]
-
beginnerguy
tag
Skilhunt H03 megjött (neutral white), végre volt időm elmenni érte a postára. Össze lett rakva a fejpánt (édes jó istenem mit össze nem szenvedtem vele...), ki lett próbálva beltéren (annyira pici, hogy nem is hiszem el). Módkiosztás nekem elsőre világos lett, pedig sosem volt on/off lámpánál bonyolultabb a kezemben. Egyszerűen baromi jó fénye van... Már medium-on kisüti a szemem, nemhogy high-on vagy turbo-n... Köszönöm az ajánlást és a segítséget/hozzászólásokat mindenkinek, nemsokára túrákon is tesztelve lesz. Még úton van egy 6x-es s2+, mint zseblámpa a fejlámpa mellé. Ha nem jön be, eladom/elajándékozom és lecserélem imalent dm21t-re, eagle eye x2r-re vagy zanflare f1-re. Akkut a nyíregyi forrásból szereztem, 1000 Ft-osat (nem bontottat), 3332 mAh volt a legkisebb (3362 a legtöbb) amit mértem 5 akkuból (3500 mAh névleges). Több, mint elégedett vagyok
Apropó: ti akkukat hol/hogy szoktatok tárolni? Kezdenek elszaporodni itthon... Illetve ha többet visztek pl többnapos túrára, akkor miben viszitek (azon belül, hogy valószínűleg egy hátizsákban)? Találtam gearbesten tartót, de pl egy review-ban azt írta valaki, hogy 5 db-ból 3 tönkre is ment 2 nap alatt a táskájában, gondolom mert olyan vékony anyagból van.
-
beginnerguy
tag
(#42727) ANOka: köszönöm, sokkal masszívabbnak tűnnek!
Övtok kérdés, főleg @WestBam: Convoy S2-höz az Astrolux-os övtok is alternatíva, mint felhívtad rá a figyelmünket a bejegyzésedben (köszönjük! ). Lehet egyértelmű (csak számomra nem): le lehet szedni az öv kifűzése nélkül vagy csak a gyárit?
-
beginnerguy
tag
válasz Smith Ügynök #43350 üzenetére
Igen, en is tole vettem. Minden OK.
-
beginnerguy
tag
válasz Zoli-bácsi #45620 üzenetére
Nálam ugyanez a helyzet az S2+-szal, középső fokozatban búg/sípol kicsit, de csak közelről hallani. Engem nem különösebben zavar
[ Szerkesztve ]
-
beginnerguy
tag
Sziasztok!
Milyen fejlámpát ajánlanátok a következő célra? Párat kinéztem már, ami szóba jöhet, de lehet valamire nem gondoltam.
Tervezek egy kisebb túrát gyalog, hátizsákkal (~4300 km -- nem elírás, 4-6 hónap egyben), tehát a tömeg nagyon fontos, hogy minél könnyebb legyen, mert alkalmanként 6-10 napi kaját kell magammal cipelnem, nem beszélve a vízről, így tényleg minden gramm számít). Lesznek mostoha körülmények: sivatag, hó, meredek hegyek, egész napos esők, folyó és patak átkelés (néhol napi 10+ több napig), magas és alacsony páratartalom, tehát IPX8 alap (Klarus H1a kilőve, ld. lentebb), és elő fog fordulni, hogy mindez éjszaka, tehát a belerakom a fejlámpát egy "drybag"-be nem opció. Lesz olyan szakasz, ahol 6-10 napig nem lesz lehetőségem a powerbanken kívűl elektromosságot használni és tölteni akármit is, szóval USB-n való tölthetőség feltétel, mert powerbank lesz nálam. A beépített akksit nem annyira preferálom, mert ha éppen lemerül, akkor ott maradok fény nélkül (Nitecore NU széria), de elég könnyűek, még ha fényerőben kompromisszumos is -- úgysem használhatom sokáig maxon, mert akksik számát is limitálnom kell (max 2 db 18650 + power bank, ami előfordulhat, hogy TOMO M3 lesz, de nem biztos, ebbe eleve 18650 megy, van itthon, így a konverziós veszteséget is megúsznám, ha nem tölteni kell, hanem csak akksit cserélek, de ha nem ez lesz, akkor nem szeretnék magammal 1 slotos töltőt sem cipelni). Szeretnék vörös fényt asztrofotózáshoz (Skilhunt H03 kilőve, ld. lentebb) illetve egy közelre használható magas CRI-s flood fény is jó lenne (Klarus H1a-ban ezt imádom). Mindenképp fejlámpa kell, zseblámpát nem viszek (még a Nitecore TIP-et sem). Jó lenne, ha a holdfény, turbó, vörös fény illetve magas CRI módok azonnal elérhetőek lennének, nem kéne végigkattintgatni mindent. Lehessen lockolni. Ütésállóság kevésbé fontos, nem fogom leejteni és dobálni, vigyázok rá
Az igényekből azért nem szeretnék lejjebb adni és kompromisszumot kötni, mert egyrészt céleszközt szeretnék venni, másrészt egyszer akarom megvenni A fejlámpát, egy darabot szeretnék, és nem többet (tudom, ez eretnekség ), emiatt hajlandó vagyok eladni a lámpáimat (azért annyira nincs sok), hogy tudjam fedezni. Árkategóriát nem jelölnék ki, szívesen ráköltöm, amit kell -- egyszer, de reálisan ennek 50E Ft-ból megoldhatónak kellene lennie szerintem (az írt lámpák áraival tisztában vagyok, emiatt írom ezt).
Amiket néztem (megfelelőségi sorrend egyelőre):
Nitecore HC65
Fenix HL60R
Led Lenser MH10 (csak IPX4?)
Nitecore NU25
Nitecore NU05 (sajnos csak IP66)Ami van, de nem tökéletes:
- Skilhunt H03 (nincs vörös fény és USB tölthetőség -- tudom, hogy az újabbakban van, de vörös fény még mindig nincs)
- Klarus H1a (nem IPX 8, 14500 vagy AA akksi, egyébként ez valami brutál minőségi cucc, és eddig a legszebb fényű lámpa, amit valaha láttam, mind a nagy fényerejű LED, mind a magas CRI-s flood)Van esetleg olyan, amit a listából mindenképpen ajánlott/semmiképpen nem ajánlott? Illetve mi az, amit esetleg kihagytam és szóba jöhet?
Előre is köszönöm, ha elolvastad. Ha valami nem tiszta, szívesen válaszolok.
[ Szerkesztve ]
-
beginnerguy
tag
válasz jmuranyi #50178 üzenetére
Köszi mindenkinek!
(#50178) jmuranyi
Hm, nem is rossz. Bár érdekes, hogy nincs róla review GB-n Viszont ebben sincs magas színhűségű flood fény, amit szeretnék
(#50181) FBLLMAG
Led Lenser MH8 is elég messze van attól, hogy IPX8 legyen sajnos Ehhez képest a Nitecore HC65 féláron van és többet is tud, ha jól látom.
Piros fényt asztrofotózáshoz (vagy ha mellettem valaki azt csinálja, volt már rá példa párszor), illetve filmes fényképek előhívásához (sötét szoba) használnám hosszútávon. Tudom már, hogy mit szeretnék, csak nem tudom, hogy van-e pontosan ilyen fejlámpa. HA nincs, akkor majd gondolkozok a kompromisszumokon
(#50183) Gargouille
Uh, az Acebeam H30 elég jónak hangzik! Bár kicsit nehéznek tűnik, és a vörös fénye elég erős (50 lm), közelre nem túl jó.@All
Ami kimaradt még: jó lenne, ha mind a piros fény, mind a magas színhűségű fény erőssége állítható lenne Kíváncsi vagyok van-e ilyen fejlámpa, ami mindenben stimmel Egyelőre a HC65 a következőket nem tudja, ha jól látom:- van nála könnyebb alternatíva
- csak kikapcsolt lámpánál elérhető a vörös és magas színhűségű fény (klarus h1a-nál két külön gomb van, iterálni kell a magas CRI és a vörös fény között)
- sem a vörös fény, sem a magas színhűségű fény erejét nem lehet változtatni, előbbinél csak azt, hogy villogjon-e vagy nem -- pl Klarus H1a-nál két fokozata van a CRI-nek[ Szerkesztve ]
-
beginnerguy
tag
válasz FBLLMAG #50187 üzenetére
(#50187) FBLLMAG
Hm, akkor megesz a kíváncsiság miért nem adnak rá nagyobb IP fokozatot. Azért egy éjszaka vödörben (oké, hogy nem brutál nyomás alatt van), de mégis csak víz veszi körüli minden oldalról: mindenképp impresszív.
Amit írtál a Led Lenser lámpákról, azt megemésztem + utána nézek, nem nagyon ismerem a márkát, bevallom -- ezért is jó a fórum. Köszi, hogy kitértél mindenre!
(#50188) Wallach
Tényleg rendes tőletek, hogy aggódtok emiatt értem, és teljesen igazatok van, normál körülmények között én is vinnék 1 fejlámpát + zseblámpát + nitecore tip-et. Van az a mondás, hogy mindenki a félelmeit cipeli a hátán ilyenkor. Ha belegondoltok egy utazásnál mit szoktatok vinni bőröndben/hátizsákban, és megnézitek mit mennyiszer használtatok, akkor nagyon szépen lehet ezt látni (Én 35 L-es hátizsákkal utazom mindenhova, akármennyi időre, ahova nem kell sátor, de így is soknak tartom, és mindig viszek felesleges dolgokat... Bár már nem szokott tele lenni, fejlődöm. ) 4300 km-en viszont nem cipelünk olyan dolgokat, amik a "mi van ha" kategóriába tartoznak, csak olyat, ami mindenképp szükséges vagy többfunkciós. Például 3 db zokninál senki nem szokott többett vinni. Ahogy max 3 pólót szoktak és stb... Pár sebtapaszt és szövet-/szigszalagot sem vinnék, ha nem lehetne vele több dolgot csinálni (elősátor, ruha, cipő foltozás, ziplock bag megerősítés stb.). Lehet vinni, csak tényleg nem érdemes."Ami elromolhat, az el is romlik". Igen, ez így van, nem is akarok és nem is tudok vele vitatkozni Azzal sem, hogy ott kint a garanciával nettóban semmit nem érek. Baj esetén a következő (vagy azutáni) posta pontra tudok újat rendelni, és esetleg nem közlekedek éjszaka. Egyedül megyek, nem társakkal (az emberek 85%-a egyedül vág bele) attól jobban fogok félni, ha a sátrammal, a hálózsákommal vagy a vízszűrőmmel, netalán a lábammal lesz baj A telefonom nálam lesz, az a vésztartalék. Akkora fénye van, amennyi kell, és elég keveset fogyaszt. Kényelmetlen, de vésztartaléknak tökéletes. A legtöbben erre a túrára egyébként Nitcore NU lámpákkal mennek, ahogy láttam a "lighterpack" felszerelés linkeken/összeállításokon. Volt már egy közelebbi, de inkább pár távolabbi ismerősöm, akik végigmentek rajta kevésbé profi fejlámpával is, mint egy Nitecore NU30 (van, aki 100 lumenes gagyi lámpával, meg van, aki vmilyen kínai legalja 600 Ft-os fejlámpával, mondjuk ezt én sem merem)
(#50191) Gargouille
1. Igen, megértem és teljesen recionálisnak hangzik, de kb. 4300 km-en cipelni valamit, (akár +50-80 g-ot, és ezek nagyon gyorsan összeadódnak a sok kicsi sokra megy elven), ami nagyon szituáció függő, nem éri meg. Ez nem azt jelenti, hogy ne értékelném, hogy rászántad az időd, hogy leírd a véleményed!2. Dehogy titok. Pacific Crest Trail (PCT) a neve. A Mexikói határtól a Kanadai határig, gyalog, túrautvonalon. Gondolkozom még az Appalachian Trail-en (AT) is, de a PCT változatosabb. Aki elkezdi nézni, vigyázzon, nagyon időrabló dolog, annyi infó van fent neten (és azok a tájak...). Nem biztos, hogy jövőre bele fog nekem férni, de 2020-ra tervezem.
3 - 4. Persze, ezek magától értetődnek. Ti veszitek a "fáradságot" arra, hogy segítsetek dönteni teljesen önzetlenül, akkor én is fogom, hogy beszámoljak a tapasztalataimról. Hátha a beszámolóm segít majd valakinek
(#50193) -szabi-
Teljesen megértem(#50196) ZozzV6
Igazad van. H03 elég univerzális kis bestia. És könnyű. Fénye is bőven elég arra, amire kell. Pár dolog sajnos hiányzik belőle, ami a HC65-ben megvan extraként, de ezek szerint Te is erre szavazol. Lehet nekem sem kéne túlbonyolítanom, és akkor el sem kell adnom, és újat sem kell vennem... Hogyhogy nincs most ilyened? Nem jött be, vagy mindenfajta szituációra van jobbad? X1R is jó választásnak tűnik (eltekintve attól, hogy hiányzik belőle pár dolog, amit szeretnék), olvastam róla pár hónapja amikor kijött.(#50203) HardSanyeee
Köszi, nem viszek majd pót lámpát, de megnézem, nem ismeremSzóval igen, csak egy lámpát fogok vinni, ami némelyek szemében felelőtlenség lehet, de igazából az egy ilyen túrán nagyobb felelőtlenség, ha túl nagy az alaptömeg "base weight" -- a lábam a legfontosabb itt. Ha elromlik, elromlik, belehalni semmiképp nem fogok, kicsit kellemetlenebb lesz a túra egy szakasza (legfeljebb nehezebb lesz sátrat állítani és nem megyek éjszaka/kora hajnalban semennyit, de enélkül is megcsinálható!), de ez legyen a legnagyobb gondom.
(Plusz fényképezőt is tervezek vinni, ami alapból min. + 0.5 kg, ami más alap felszerelés tömegének a nyolcada is lehet Már 6 éve ez a hobbim (nem, a telefon nem ugyanaz a kategória), ez pl az, amit nem vagyok hajlandó otthon hagyni, a pót lámpa viszont az. Nem vagyunk egyformák
Kérlek, ezt a pótlámpa részt engedjük el (akár 30, akár 50 g), de tényleg hálás vagyok a tanácsokért! Engem tényleg az érdekel, hogy melyik egy fejlámpával járok a legjobban (még ha a kettő jobb is). Mindenképpen átgondolom azért, jobb-e egy könnyű, nem tökéletes fejlámpa + pót lámpa (de akkor már inkább csak egy ultrakönnyűt viszek, remélem értitek azért a gondolatmenetet ) Azért még van időm dönteni.
Bocs a wall of textért.
[ Szerkesztve ]
-
beginnerguy
tag
válasz #07813632 #50207 üzenetére
(#50207) Wallach
Persze, teljesen világos, én is megértem a többiek álláspontját, azt meg főleg, hogy hobbi
(#50208) WestBam
Köszi! Visszakerestem az első lámpakeresős posztjaimat is, akkor a H03 mellett döntöttem az NU30 mellett (pedig már akkor is kinéztem ), mondjuk most másra kell, meg tisztultak az igények is azóta, hogy normálisabb lámpák voltak a kezemben. HC65-nél a tömegen kívül miben jobb/kényelmesebb szerinted? Nekem pl a két gomb tetszik, meg elolvastam a blogodon a kezelését, nagyon praktikus. Egyébként ennek volt a típushibája, hogy a műanyag tartó rész eltört és a Nitecore cserélte?
(#50211) FBLLMAG
Bocs, ha félreérthető voltam: HC65 nincsen még Klarus H1a, Skilhunt H03 + gagyi noname fejlámpa (piros fény van benne ) + zseblámpák vannak. Még a Led Lensereknek utánanézek mindenképpen Hálistennek időm még van
Köszönöm mindenkinek a hozzájárulást, most már kibővült a kör rendesen, lesz min agyalnom. Ne aggódjatok, dönteni is fogok tudni
[ Szerkesztve ]
-
beginnerguy
tag
Nem tudom, volt-e már, de van Xiaomi UL (ultralight) fejlámpa előrendelésben BG-on.
Kupon: 2be6e9
Kuponos ár: 16.99 $Természetesen nincs vele tapasztalatom (pre-order lévén), de hátha valakinek megmozgatja a fantáziáját.
[ Szerkesztve ]
-
beginnerguy
tag
Hali!
Ebben a hozzászólásban kerestem fejlámpát (mindenkinek köszi a segítséget!), páran kérték, hogy updateljem a választásommal (meg majd a tapasztalatokkal, ha összejön a túra), íme: Nitecore NU25-re esett a választás. A fejpántot moddolni fogom, így összesen kb 33-35 g lesz az egész. Nitecore HC65-öt elvetettem (pedig nagyon ezt akartam, de az ész győzött a vágyak felett), fejpánt moddal (ha egyáltalán kényelmes lesz, nem találtam róla beszámolót, ellenben az NU25-öt eleve lehet UL fejpánttal is venni a litesmithen) is 100 g fölött lennék bőven, az már sok. NU30 és NU32 is nagyobb akksis, de NU25-öt is tudom tölteni, miközben be van kapcsolva (világít), szóval a nagy akksi mégsem számít annyit, valamekkora power bank lesz nálam.
24.5 $-ért meg eléggé no-brainer volt az NU25 Egyébként olvastam pár beszámolót, akik Nitecore Tip-pel túráznak. Akár 4000 km-t. Belegondolva nem annyira furcsa, velem is volt utazáskor, 12 km-t legyalogoltam vele teljesen kivilágítatlan sziklás, jelöletlen, úttalan tengerparton egyedül, nagyon durva, hogy mit tud az a kis "vacak"... Szintén lehet világítás közben tölteni, szóval jó is lenne, de hogy azt hova raknám fel... max (baseball) sapkára clips-szel de nem hordok, és nem is tervezek.
[ Szerkesztve ]
-
beginnerguy
tag
válasz WestBam #51989 üzenetére
Sokat gondolkodtam, de a tömegkülönbséget (és ugye jóval drágább, főleg ha megfogják) nem éri meg most sajnos. Lehet később majd lecserélem, borzasztóan tetszik a HC65 Nekem idén nem fér bele, be akarom fejezni a doktorim előtte, jövőre tervezem, de egyedül.
[ Szerkesztve ]
-
beginnerguy
tag
válasz WestBam #52027 üzenetére
Nekem a 20k-s Xiaomi van (abból is 3 fajta van.. most meg nem mondom melyik, de a modell szám alapján lehet különbséget tenni) és a TOMO v akárhány, amibe 3 cella megy max. A TOMO nem tudja pl a fitnesz karkötőmet normálisan tölteni, állandóan kikapcsol, a Xiaomin pl van alacsony töltésáramú funkció. Meg ugye Xiaomi tudja a gyorstöltést (12V/2A) mind in, mind out, de 2 porton még sosem használtam azt a funkcióját, egyiken biztosan tudja. Emellett van 4 db 1 cellás power bankem (aliexpressről kb 1$ hozzá a "tok"), mindegyikbe egy sanyo 3500 mAh-s cella van, hasonló azokhoz, amikről írtál a blogodban, funkcionalitásban ugyanaz. A 20k-s azért elég nehéz Anker-t (powercore?) nagyon szeretik még, de itthon nem annyira elterjedt. Blitzwolffal nincs tapasztalatom, de eddig az összes BW cuccommal meg vagyok elégedve. Szerintem egyikkel sem tudsz nagyon mellényúlni.
[ Szerkesztve ]
-
beginnerguy
tag
válasz beginnerguy #52315 üzenetére
Azért visszajelzek, hogy a Nitecore NU25 megjött Ebayről. Tracking elvileg járt volna hozzá, gyakorlatilag szerintem egy másik termékét kaptam meg, így egyszer csak itt volt 1 hónap után. Cserébe olcsóbb volt kb 800 Ft-tal, mint bárhol máshol.
-
beginnerguy
tag
Másrészről viszont sokkal könnyebbek. DIY fejpánttal 32 g-os a Nitecore NU25-öm, nagyon kényelmes viselni. Ezzel szemben a HC65 160 g körül van mindennel együtt ha jól emlékszem, ami azt jelenti, hogy 5x(!) nehezebb. Persze, kb 120-130 g az abszolút különbség, ami nem tűnik soknak, viszont ha egy túránál csak 10 db cuccom kb ennyivel nehezebb mint egy másik alternatíva, az már + 1-1.3 kg A fénye tökéletesen elég túrázáshoz számomra, még akkor is, ha egyedül megyek éjszaka.
Természetesen a hátrányai is megvannak (alacsonyabb elérhető fényáram, rövidebb üzemidő [értsétek jól], gyengébb időjárásállóság, beépített akku -- és még biztos van más is). Viszont azt nem jelenteném ki kategorikusan, hogy "sokkal jobb". Sok tulajdonsága jobb, valami pedig rosszabb (ld. tömeg + ár), mindegyiknek megvan a célközönsége. Nekem pl az utóbbi fontosabb, másnak meg pont az nem számít. Szerintem mindkettő egy baromi jó fejlámpa, más célközönséggel.
-
beginnerguy
tag
válasz gyapo11 #56918 üzenetére
Köszi a tippet. Az árakat ismerem, de nekem sajnos nem ér 40 $-nál többet, ha egyszer véletlenül beesik annyira (majd talán ha kifutó széria lesz), veszek egyet, ha nem, nem. Zsákbamacskát nem akarok játszani azzal, hogy elkapják-e vagy nem. Azt max akkor tenném, ha nyugodt szívvel kifizetném érte azt az áfával + vámmal növelt árat -- egyelőre nincs így
Fasttechen MAP kuponnal egyébként 52.53 $ ingyen szállítással a HC65, csak ugye kérdés, hogy átcsúszik-e vagy nem.
Volt Skilhunt H03-am is, a Nitecore NU25-öt sokkal jobban szeretem.
-
beginnerguy
tag
válasz szjoci #59318 üzenetére
Nitecore NU20 vagy NU25. Előbbiben nincsen sallang (pl. piros fény), egyszerűbb. Karácsonyra nem tudom megoldható-e itthonról. Nekem NU25 van, külföldről 24 $ körül volt.
Szerk: amióta megvan, azóta az összes lámpámat eladtam/próbálom eladni Nekem nagyon bejött mindenhez (túrázáshoz is)
[ Szerkesztve ]
-
beginnerguy
tag
válasz ZozzV6 #59325 üzenetére
Ezzel nem teljesen értek egyet. Ha dolgozik vele, akkor nagyon is jól jön szerintem, hogy könnyű és kényelmes, főleg ha feltételezhetően egész nap viseli (bár ez nem derül ki pontosan, hogy alkalmankénti szerelés vagy napi 10 óra). Én már ennél nehezebb fejlámpát nem szívesen hordanék (volt). Ha 8 óránál többet megy (kb ennyit bír "mid" fokozaton) egy nap, akkor látom a rációt a cserélhető akksisban. A "mid" fokozatnál nagyobb fényerő engem már vakít közelre, néha még ez is, így nem hiszem, hogy nagyobb fokozaton lenne használva, ha jól értem. Működés közben is lehet tölteni, ami persze nem kényelmes, de vészmegoldásnak jó.
Ez a Panda 36 $-ért tényleg jónak tűnik, bár 18650-tel már 100 gramm körül van, ami bőven kényelmetlen számomra 1 óra után.
Szerk: ja és nem simán "kör" pántos, gondolom a tömege miatt... én pl. ezt a típust nem tudtam megszokni, rövid távon nem volt rossz, de hosszú távon...
[ Szerkesztve ]
-
beginnerguy
tag
Ha nem csak szigorúan zseblámpa jöhet szóba, mert mondjuk két kézzel cipelős a dolog, és a lerakással sem akarsz bajlódni, akkor Nitecore NU20 sztem jó választás. Kicsi, könnyű, egyszerű, beépített akksis és megfelelően terít közelre. Mivel azt írtad nem sűrűn lesz használva, az akksi ideje is bőven elég.
WestBam blogjának kuponjával ~6300-ért elhozható a bordó, hazai gari (2 év?) és beszerzés. Ha visszakeresel, volt róla szó nemrég.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs