Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- oriic: A TOP 10 legtöbb hozzászólással rendelkező PH! felhasználó
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: ASUS TUF Gaming VG27AQ - finomhangolása
-
LOGOUT
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gargouille
őstag
válasz
Victorio #36493 üzenetére
Nagyon jól összefoglaltad, gyakorlatilag én is ugyanezt éreztem, csak nem tudtam ilyen jól megfogalmazni. Ha egyszer frissítik ezt a típust akkor 3 tanácsot adnék a gyártónak amivel sokat javítana a lámpán:
1. OP refit bele
2. Markánsabb recézést a markolatra
3. Üvegtörő pöcköt felejtse el, helyette mélyítsen rendes öblöket a tailcapre, hogy könyebben kapcsolható legyen a lámpa.A kapcsoló lehet, hogy bejáródik majd és finomabban fog működni idővel.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
-szabi- #36487 üzenetére
Szia!
Beltérben, ahol a helység 5x5 m, te is tudod, hogy a C8 (60000 Cd) fényköre (SPOT) 1000 Lm -on, a nyári nap fényerejével egyenlő (15000 LUX), nem lehet ránézni.
Az erdőben minden sötét, matt, nem veri vissza úgy a fényt. Ha elég sűrű az erdő, a fák 5 m -re nőnek egymástól, 50 m -nél messzebb úgy sem látsz. 25000 Cd felett itt sem éri meg világítani.
De a mezőn, tisztáson, ahol több 100 m -ig nincs akadály, ott akár a több 100000 Cd -ás lámpa is jól jöhet.
A lámpa tudását a Cd / Lm arány is jól jellemzi.
Convoy S2, S2+, S3 > 4 - 8 Cd / Lm körüli aránnyal világítanak > 1000 Lm -ra > 4000 - 8000 Cd > 2 m távolságból 1000 - 2000 LUX - szóval ezek szórják a fényt, viszont rövid távra hordanak
Convoy M1, M2 > 10 - 15 Cd / Lm > 1000 Lm esetén > 10000 - 15000 Cd > 30 m távolságból 10 - 15 LUX (vészvilágítás a folyosón) - szűkebben, messzebb visz
Convoy C8 > 60 - 70 Cd / Lm > 1000 Lm esetén > 60000 - 70000 Cd > 100 m távolságból 6 - 7 LUX (homályos a folyosó) - még szűkebben, még messzebb visz
Convoy L6 > 20 Cd / Lm > 3500 Lm esetén > 70000 Cd > 100 m távolságból 7 LUX (homályos a folyosó) - kicsit szűkebben terít mint a M1 / M2, kb. azt a távot világítja be mint a C8
BLF Q8 > 10 Cd / Lm > 5000 Lm esetén > 50000 Cd > 100 m távolságból 5 LUX (homályos a folyosó) - hasonlóképpen terít mint a M1 / M2, kicsit rövidebb távot világít be mint a C8 / L6
Neked van S2+, C8, így fogod tudni mihez hasonlítani. A Q8 nagyjából olyan mint S2+ szórással a C8 távját világítanád meg. Nagyobb szabad területen jól jöhet.
-
ZozzV6
senior tag
Egy kis apróság a Q8-al kapcsolatban ami tudtommal a papírjaiban nincs leírva. Amikor nyomod hosszan a gombot ramping módban a fényerő állításhoz és felengeded villan a gomb. Van mikor egyet, van mikor kettőt. Ennek oka van. Mivel a driver 2 csatornás az alsó csatorna 350mA ársafelvételig 1 db 7135. A felső csatorna efölött a Fet. Egyet akkor villan ha az alsó csatornában állítjuk meg, kettőt pedig akkor ha már a Fetet is bekapcsolta. Ha nem kell túl sok fény és az jobb hatásfokon kell adig vidd fel a fényerőt amíg felengedéskor csak egyet villan a gomb.
-
Vertigo18
addikt
válasz
Victorio #36493 üzenetére
Nagyon jó kis leírás, tükrözi, amit én tapasztaltam.
Annyit tennék hozzá, ha megengeded, én hogy én rátettem a klipszet a lámpára és nagyon nem jó így. Mivel szoros (ugyebár, hogy tartson), innentől egyáltalán nem javasolt kivenni az elemet, csakis az Usb-t javallott használni töltéshez. Ha valaki mégis kiveszi az elemet és azt cserélgeti, akkor bizony a lámpatesten 2-3 csere után szép kis karika-karc alakul ki.
-
Victorio
aktív tag
Nekem is megjött a hirtelen felindulásból vett Zanflare F1.
A csomagolás prémium. Fényes karton doboz, kivehető, szivacs betéttel ellátott polc, alatta rekeszek a tartozékoknak.
A neoprén tok jól néz ki, de használhatatlan. A cipzár mindkét oldalt véget ér egy centivel hamarabb mint kéne, ezért nehézkes a ki-be rakás.
A csuklópánt a jobbik minőségű.
Az övklipsz ránézésre rendben, de nem tettem rá, ajándék lesz a lámpa - nem akarom összekaristolni.
A tartalék o-gyűrűk minősége pocsék. Szemmel is látható elvékonyodások, fityegő öntési maradvány. Szerencse is kell, hogy egy ilyennel tényleg vízmentesen tömítsen.
A lámpa eloxálása szép, érdekes rajta a csavaros recézés, egyedivé teszi - nekem tetszik.
A végén a főkapcsoló fura. Nehéz szavakba önteni az érzést, valahogy nem komfortos kapcsolni. Nyúlós az érzés, kicsit határozatlan a kapcsolási pont, rossz a visszajelzés. Az oldalsó gomb jobb, pattogósabb. Nekem a gumiharangos megoldások szimpatikusabbak.
Csak a végét lehet szétcsavarni az akku berakáshoz, a többi része ragasztott. Első szétcsavaráskor száraz és reszelős volt. Tényleg lötyög, nem érződik precíznek a menet. Kapott kis szilikonzsírt, sokat javított rajta.
A kapcsolót tartó gyűrű alu - nem sárgaréz. Leküzdöttem a késztetést és nem szedtem végül szét. Az érintkező rugó nikkelezett, kemény. A + végen nem rugó van, hanem kis érintkező bumszli, flat-top akku is jó bele. Megrázva masszívan tartja az akkut, nem éreztem lötyögést.
Az apró üvegtörő egy vicc, nem látom sok értelmét.
A töltő csatlakozó gyűrűje jól meg volt húzva, rendesen rá kellett markolni, hogy elsőre le bírjam tekerni. Ez is száraz, reszelős. Kaptak az o-gyűrűk egy leheletnyi zsírt - javult tőle valamelyest. A menetet sajnos nem lehet átkenni, az egyik pozíciójában sem hozzáférhető.
Az egész lámpa kézbevéve könnyű, jó fogású, kézre esik az oldalgomb. A mérleg Pana akkuval töltve 125g-ot mutatott.
Meleg színhőmérsékletűt választottam, egész enyhén sárgás a fénye, jó képet ad. Viszont erősen hot-spotos, nagyon elkülönül a középső fényes rész és a korona. A hot-spot egész kicsit fánk szerű - a közepén van egy árnyalatnyit sötétebb folt, de nem zavaró.
A fokozatok szépen vannak elosztva, jól elkülönülnek.Összességében tetszik, de hasonló árban és méretben volt már olyan lámpa a kezemben ami minőségibbnek tűnik. Az oldalgombos kivitel kellemes kezelhetőséget ad. A beépített töltő a porvédő gyűrűvel kiváló feature - kiemeli a tömegből.
Átlag embernek ennél nem kell jobb lámpa. A szép csomagolás és a kiegészítők tökéletes ajándékká teszik. Viszont nem fogom sajnálni, hogy odaadtam - nem ébresztette fel bennem a birtoklási vágyat.
-
Gargouille
őstag
Nem jobban tetszik hanem más a kettő. Az S2+ egy kis flood lámpa, edc-nek tökéletes, zsebben is könnyen hordható, de például kültéren már nem előnyös az a nagyon flood fény. Ez a Zanflare F1 egy más tudású és vetítési képű lámpa, másra jó, amolyan mindenes. Zsebben hordani nagy, de a táskában mmindenesnek tökéletes.
Amit nagyon értékelek az S2+ -ban, hogy egy letisztul, funkcionális eszköz. Semmi sallang, semmi felesleg, egyszerű az egész, csak annyit tud amire van, de azt minden szempontból hibátlanul.
Az F1 egy más típusú lámpa, sokkal bővebb funkcionalitással, de szerintem annyira nem jól átgondolt mint az S2+ a maga kategóeiájában. Ettől még egy nagyon jó kis lámpa, szó se róla. A vetítési képe és a fokozatok elosztása (emlékszem neked pont ez volt az egyik gondod a lámpákkal) telitalálat.
-
cbrfireblade
aktív tag
válasz
-szabi- #36487 üzenetére
én pl horgászathoz... haver világít a partról és pedig úgy jövök ki a csónakkal a zsinórok között, mintha nappal lenne... (ez csak 1 példa, de otthon is használom, lenézek vele a kert végéig, hogy minden ok-e)
Volt c8-m is, távra az is bőven elég, de nekem szükséges, hogy terítés is legyen.
Ja és L6-ról beszélek.... de sajnos van egy olyan érzésem, hogy meg fog jelenni a házban a Q8 is
Annyit olvasok itt nap mint nap róla és a tesztek.... egyre jobban viszket a tenyerem, még jó, hogy preorderben van, mert szerintem már megrendeltem volna.
Ésszerű magyarázatot nem tudnék rá adni, hogy L6 mellé minek.... de hát ilyen ez. -
csiga8
senior tag
válasz
-szabi- #36487 üzenetére
Lakott területen és udvaron belül elég.
Menj ki a korom sötét határba, semmiről nem verődik vissza a fény.
A Boruit nagyon kevés, az S2+ már egészen jó, de...Munkám és egyéb okok miatt este 20-21 óra után megyünk kutyát sétáltatni. A határba nincs lakóház, ott elengeded a kutyát. És akkor jönnek a gyökér vadászok. 20-25 méterre eltávolodó kutyát ( ha van világítás + fényvisszaverő rajta, ha nincs ) kilövik. Élvezettel ölnek, szellemileg betegek. Sajnos nem egy kutyust lőttek már ki a gazdi "mellől".
A jó erős "fotonágyú" azért jó, mert jobbra-balra elforgatod és az éjjellátót ( vele együtt a vadászt) elvakítod, és/vagy esetleg észreveszed.
Igaz, nem megy messze tőlünk a kutya, de én inkább erősebb lámpát veszek.
Nagyjából az a 1.000- 1.500 lm (tartósba) elég lenne, de egy S2+ azzal a kb 600 lm-el már egészen jó.
-
-szabi-
addikt
Lehet én vagyok földhöz ragadt, de mire használtok egy ilyen fotonágyút?
Nekem eddig S2+, C8 és Boruit mindenre elég volt.
Már UT02 is túlzás lett.üdv
-
zoli03
őstag
válasz
zoli03 #36431 üzenetére
Gondolkodtam, szinte biztos, hogy Q8 lesz, az MF01-nek nem túl jó a módkiosztása: 70LM, 700LM, 1100LM, 6800LM, 11526LM. Nincs 2-3000 lumen közötti mód, ahol tartósan lehetne járatni. Teszt alapján a legmagasabb módból visszakapcsol kb 2500 lumemnre, de ilyen fokozatot nem lehet közvetlenül választani. Pedig nagyon csábítónak tűnik a több, mint 10000 lumen, de ilyen módkiosztással általános használatra szerintem nem túl alkalmas.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
ZolkoW #36483 üzenetére
3, az egyik 10A-ig lyuk. Kisebb áramhoz a másik kettő. Általában csak elemet/akkut mérek vele, néha konnektorban a feszt. Kis olvasgatással műveltebb lehetnék, tudom, de nem sok kedvet érzek hozzá. Annyi másra sincs időm, mióta felnőtt lettem. A polihisztorok kora lejárt.
-
ZolkoW
őstag
válasz
5-ös kezelő #36482 üzenetére
csak 2 banán aljzat van,ahová csatlakoztatni lehet a mérővezetékeket? áramméréshez gyakran át kell dugni az egyiket.
-
BBéci
legenda
válasz
nufenen111 #36472 üzenetére
Akkor sorstársak vagyunk.
-
kner
csendes tag
válasz
Gargouille #36478 üzenetére
A régin nekem is. Lehet csak vastagabb picit a gumigyűrű vagy meg kell igazítani.
szerk.: Kevés volt rajta a szilikonzsír. Most, hogy kicsit megjárattam, már jó is.
-
kner
csendes tag
BLF Q8 tok: Hama Camera Bag "Treviso" (cikkszám: 126684) <--- ilyet vettem hozzá. A 90-es méret pont tökéletes.
Megpróbáltam egy csomó kameratáskát meg objektívtáskát. Ez passzolt legjobban az elképzeléseimhez. 5k volt kereken. -
válasz
ZozzV6 #36455 üzenetére
Úgy látom szépen sorban jönnek meg az akciós F1 és S2+ lámpák
Nekem is megjött szerencsére ez a kombó. Hát azt kell mondjam, hogy minden álmom az S2+ volt amit még a fateromnak vettem tavasszal, de ez az F1 köröket ver rá....
Amúgy az S2-n hogy lehet firmware-t cserélni?
-
ZozzV6
senior tag
Csak feltolod a gyűrűt ami a töltőcsatit védi vagy miután feltoltad rá is tekered? Én elsőre nem tudtam, hogy fent is kell még tekerni és akkor szépen ráhúzza magát a felső O-gyűrűre is.
Mellesleg bekerült ez is pár másik új lámpával a mérési táblázatba
Imalent HR20: 38. sor
Nitecore Tube: 50. sor
Zanflare F1: 71. sor -
kner
csendes tag
válasz
-szabi- #36465 üzenetére
Vissza kell vonnom. Háromnegyed nyolckor értem haza, és itt várt az asztalon egy másik csomaggal együtt.
Kiküszöbölték a kotyogást, ami a régiben még megvan. A töltőt fedő fejhez közelebbi gumigyűrű viszont a régin szépen aláfordult a gyűrűnek, ezen meg bepréselődik a gyűrű és a fej közé. Így is tömít, csak feltűnt, hogy más. Talán a régin vékonyabb gyűrűk vannak. Majd összehasonlítom.
A tailcappel szerintem nincs semmi baj.
A csipeszt erre nem teszem rá. A régin se használtam soha. Úgyis a tokjában tartom. Csak nehezíti az akkucserét. -
-szabi-
addikt
válasz
Gargouille #36467 üzenetére
Jó lenne de hétfőn nem, mert kedd és csütörtök mikor postás van.
Addig be kell érnem a másik nyolc lámpámmal.üdv
-
ZozzV6
senior tag
válasz
Gargouille #36461 üzenetére
Aminél a csőre megy elég soknál felteszem. Volt amihez úgy vettem utólag.
-
ZozzV6
senior tag
Ja. Bár azt a tokot csak táskába rakáskor fogom használni arra meg tökéletesen védi a lámpát karcok és kosz ellen. Vagy legfeljebb kisebb lámpákhoz fogom használni.
Új mérés full teli akkuval 1218 lumen szóval nem áll messze a valóságtól a gyári adat.
Nekem az övcsipesz nem tezsik, hogy a tailcap-en van és ha ki akarom venni az akkut az a testnek feszülve forog körbe és összekarcolhatja a lámpát. -
vince
őstag
Vajon miért nem tettek egy centiméterrel hosszabb zipzárt az F1 tokjára?
-
ZozzV6
senior tag
Crescendo firmware Convoy driverekhez
Rosszul emlékeztem.
1 rövid kattintás: fokozatosan felfelé, vagy a folyamatos fényerőváltozás megállítása
2 katt: ramping lefelé
3 katt: max mód
4 katt: battery check -
ZozzV6
senior tag
Nekem most kiadta a sort
Méret összehasonlító balról jobbra: Zanflare F3, Zanflare F2, Convoy S2+, Zanflare F1, Nitecore P12 strici edition, Convoy C8
Hirtelen mérés 1170 lumen flare módban, 550 lumen high módban. -
Gargouille
őstag
Még egy megjegyzés az F1-hez, szerintem egy OP reflektor nem lett volna hátrány bele, szépen elmosta volna a gyűrűket a fényében. Bár nem tudom az OP refi miatt veszít e az erejéből?
-
Gargouille
őstag
-
Gargouille
őstag
Konkrétan fordulatokat nem számoltam, csak feltűnt, hogy az S2-nek a menete sokkal masszívabb érzetre, a Zanflare-en mikor letekerem ha túljut a tömítőgyűrűn akkor érezhetően lötyögősen jön le. Nem azt mondom, hogy ez silány lenne, csak feelingre a másik jobb. De a funkcióját mindkettő maradéktalanul betölti. ☺
-
vince
őstag
Megörvendeztetett ma a postás nénink, 4 (négy) csomagot is hozott
Megérkezett a Zanflare F1, a Convoy S2+ és két biciklis tartó, [link] és [link].
A tartók közül az első a Zanflare-hez jó, míg a második az S2-höz és a Skilhunt H03-hoz is.A lámpákról: nagy a kontraszt a csomagolásaik között
S2-ből sajnos a hideg fehéret vettem, a 4500-5000K színhőmérsékletű F1 sokkal kellemesebb fényű. A Neutral white Skilhunt H03 valahol a kettő között van.
Gargouille fórumtárs #36441-ben írt összevetésével egyetértek, egyedül a tailcap menettel kapcsolatban leírtakkal nem. Valóban más a menete az F1-nek, de nem mondanám rosszabbnak. Házi mérésem szerint mindegyiknél 4 teljes fordulattal lehet felcsavarni.
Az F1 dupla kapcsolója miatt egy kézzel nehézkesebbnek tűnik a használata, bekapcsolás után fogást kell váltani rajta.
A fényüket majd sötétben megnézem -
ZozzV6
senior tag
És nekem is megjött az F1 most. 5 perccel zárás előtt estem be a postára.
-
balazs1956
senior tag
válasz
yohnsee #36445 üzenetére
Szép kis topik, mondhatom!
Mivel hogy erre semmiféle választ nem kaptam, , kénytelen voltam hirtelen felindulásból megrendelni.
Most már csak szépeket lehet róla írni! -
WestBam
Topikgazda
válasz
nufenen111 #36443 üzenetére
Mindenből kiszedi a maximumot
Ez az akku nem alkalmas arra, hogy kihajtsd teljesen a Q8-ast.
Itt az egyik méréses táblázat: -
yohnsee
tag
válasz
5-ös kezelő #35895 üzenetére
Meglehet, hogy nem elég nagy a műszered felbontása. Igazából ez is válasz a kérdésemre, az enyémmel valami baj van. Köszönöm, hogy fáradtál vele!
-
Kozy10
tag
válasz
drinker #36436 üzenetére
Szerencsés tulajdonosa vagyok egy Haikelite MT03-nak, a második változatnak, amin már csavarok fogják az oldalsó bekapcsoló gombot.
Ez a második példány, mert az első elhalálozott a bekapcsolás után pár másodperccel.
Garanciában cserélte a Fasttech gond nélkül.(nekem oda volt kuponom).
Van benne anyag, tudja a leírtakat maximálisan, a 2,5 perc turbó fokozaton legtöbbször elégséges, ami után a még szintén nem kevés 5500 lumenre lép vissza még 2 percre
Főleg most a hidegebb időszakban esténként igazán jól jön egy kis meleg a kezemnek
1000-2000 lument gond nélkül tartja, van a fejben anyag bőségesen, fél cm vastag a ledpolc. -
(jan)
őstag
S2+ -ra melyik a legegyszerűbb firmware, ami letudja villogni az akku feszültséget ?
-
Gargouille
őstag
válasz
MittuDomain_ #36439 üzenetére
Szeretem fokozni az izgalmakat, mazohista vagyok na. ☺
Első benyomások:
- Optikailag szép a kidolgozás, hibátlan a felület, jó az alakja a lámpának, szóval jól néz ki.
- Nagyobb és nehezebb mint vártam, ami egyfelől jelentheti, hogy több anyag van benne (jobb hűtés), másfelől viszont már pont túl batár zsebben hordani.
- A tailcap menete kicsit lötyögős és rövid, érezhetően gyengébb kidolgozású mint pl egy S2+, nem olyan pontos és robusztus. Ez meglepett azért, mert ennél jobbat vártam volna az alapján amiket olvastam.
- A bekapcsológomb nagyon bele van süllyesztve a tailcapbe, a két apró bemarás max díszítésnek jó, kesztyűben használni biztos, hogy sokkal kényelmetlenebb lesz mint az S2+ -t.
- A bekapcsológombot erősen kell megnyomni, hogy működjön (nem úgy "klikkel" mint valami finom műszer). Ez szintén rossz kesztyűben használatkor mondjuk havas kézzel, pláne, hogy maga a gomb is mélyen ül a tailcapben. Egyetlen előnye viszont, hogy nehezebben kapcsolódik be véletlenül.
- A spirál minta szép a testen, de csúszásgátló funkciót alig tölt be. Az előzőeket tekintve tovább nehezíti az egykezes kesztyűs használatot.
- A fénye szép egyenletesnek tűnik, majd este tudom jól tesztelni, de az már most látszik, hogy ez nagyon rendben van!
- A fokozatok elosztása szuper jó, ezt tényleg jól átgondolták. Ebben a tekintetben sok más lámpa példát vehetne róla.
- A tokba berakás és kivétel nehézkes, de nekem tetszik nagyon ez a zárt tokos megoldás, táskába tökéletes lesz, úgyis oda szánom.
- Jó, hogy van beépített töltő, szükség esetén nagyon jól jöhet.Összességében:
Így elsőre szép kis lámpának tűnik, de - szigorúan az én szempontjaim szerint - ez nem az a minőségi lámpa amit kézbevéve azt érzem, hogy tyűha. A tartóssága majd használat közben kiderül. Szerintem 13 dollárnál tényleg nem ér többet. -
vince
őstag
válasz
Gargouille #36438 üzenetére
Én megebédelek és várom tovább a postást
-
MittuDomain_
őstag
válasz
Gargouille #36438 üzenetére
Az önmegtartóztatás magasiskolája.
Én azonnal bontottam, mindent félrelökve.
-
Gargouille
őstag
Most jött meg a Zanflare F1, most megebédelek aztán kibontom. ☺
-
balazs1956
senior tag
-
drinker
tag
válasz
csiga8 #36417 üzenetére
Találtam egy leírást erről a lámpáról: HaikeLite MT03 II Devourer
Ez tudja a 2000lm körüli értéket folyamatosan, szóval a 1000 lm előre beállított értéket gond nélkül kell hogy vigye.
78$ kuponnal
Erről esetleg valakinek tapasztalata itt a fórumon?
-
-
kner
csendes tag
válasz
ZozzV6 #36422 üzenetére
Nekem ez túl nagy.
Az volt a kritérium, hogy passzos legyen, védje a lámpát, és az se baj, ha övre lehet tenni vagy vállra akasztani.
Bevittem a lámpát a médiába és elkezdtem próbálgatni a kameratokokat meg az objektívtokokat.
Sajnos a honlapon pont nem találom meg ezt a fajtát. Kint van a kocsiban, csinálok majd róla képet. Illetve a cikkszámát is megírom. -
zoli03
őstag
Nagyon gondolkozok, hogy én is vegyek egy erősebb flood lámpát. Két lámpa között gondolkodok, Astrolux MF01 és BLF Q8. Az MF01 akcióban 70$ alatt szokott lenni, teljes áron nem venném meg, de kb semmi infó nincs róla a topikban, miközben minden második hozzászólás a Q8-ról szól.
-
WestBam
Topikgazda
BLF Q8 bemutató már olvasható a blogomon
-
ZozzV6
senior tag
válasz
balazs1956 #36423 üzenetére
Kb ugyanezt a tokot banggoodon lehet kapni zöldben több méretben is 2-3$-ért.
-
Gargouille
őstag
válasz
balazs1956 #36423 üzenetére
Kemény 1-2 dollár az alin, bármikor tudsz rendelni ilyen dobozt.
-
kner
csendes tag
válasz
balazs1956 #36421 üzenetére
Ezt akartam énis kérdezni. Honnan lehet zárt tokokat venni ebben a méretben?
Nekem kettő van most, egyikben a H03, másikban a DS21 lakik. Ők gagyi zoomos lámpához jártak, meglepően jó tokok. Az egyik lámpa tönkrement (durván belefolyt a gagyi alkáli elem), a másikat elajándékoztam.szerk.: ja hogy a Q8-hot!
Előtte más tokokról volt szó. Nem néztem meg, melyikre válaszoltál.
Mediamarkt, Hama kameratok. Lefotózom. -
ZozzV6
senior tag
válasz
balazs1956 #36421 üzenetére
Ez engem is érdekel. A haikelite SC01 dobozában szépen elfér és még pót akkupakk is elfér mellette, vagy az SC01.
-
balazs1956
senior tag
Bocs, ezt a Boruitot akartam linkelni.
Nagyon megszerettem, van 3 darabom is belőle.
Beépített töltő, fokozatmentesen állítható fényerő, és ha úgy állítod be, akkor az infra egy kézmozdolattal be, illetve kikapcsol. Ez akkor jó, ha a kezed piszkos olajos stb.
Súlya az van, de otthoni munkákra mindig ezt használom.
Kuponozva nagyon olcsón elő szokott fordulni. -
drinker
tag
válasz
WestBam #36415 üzenetére
"A DN70 nem keresőlámpa, ezt szerintem senki nem állította."
Minden tiszteletem, de én sem állítottam!
Pusztán feltettem egy kérdést miután a DN70 szerintem elhibázott fényelosztását taglaltam!
(Lehet nem egy hozzászólásban kellett volna megtennem.)Tehát egy olyan lámpát keresek ami hozza a 2000-3000 lm-t 10-15 percre is akár és a vetítési képe olyan mint a S2+, DN70!
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
FBLLMAG #36409 üzenetére
Szia Gargouille!
Nem a DS21 problémája amit írtam, sőt! Nagyon jó darab. A saját Acebeam EC35 lámpám sem világított volna el addig. Az a 100 Lm körüli fényáram meg nagyon bejön.
Láthatod, van 1 - 2 lámpám, párat véletlenül ki is hagytam az írásból. A másik topikon, pont én védem pl. a CONVOY lámpáit. Volt a kezemben, akkor még megvolt a Klarus AR10 -es is, nem láttam szükségét, hogy megvegyem. Egyáltalán nem fikázom az olcsó lámpákat.
Nem járok éjjeli műszakra, betegségem végett vagyok fent éjjel. Naponta 3x, 4x, 5 percre világítok éjjelente, téli időszakban napi szinten, kivilágítatlan parkon megyek át, munkámhoz is kell többek között, stb. Ezekből is látni, hogy inkább rövidebb távokra használom a lámpákat, nem túl hosszú ideig.
2D -s, 3D -s Mag Lite lámpám is van, nem használom túl gyakran, szinte soha, a mérete végett. Van másik, a legtöbb esetben a ház körül sincs szükségem 40000 Cd -ára, szerintem erre a célra is elég 1000 - 2000 Cd, akkor már a szórt fényt használnám inkább (Olight S2A). A kert vége, cirka 120 m az ablakból, ide 15000+ Cd -ra van szükség (halványan a 7000+ Cd -ánál is már ellátni), a LL és Nitecore lámpáim pont jók, elegek. A Klarus, Acebeam lámpáim szerintem kiégetnék a műanyag szúnyoghálót.
Csináltam valamikor fényképeket, de a másik topikon sem sikerült feltennem.
-
MittuDomain_
őstag
Convoy C8 17USD
kupon: CFDEAL -
WestBam
Topikgazda
válasz
drinker #36413 üzenetére
A DN70 nem keresőlámpa, ezt szerintem senki nem állította. Az egy pici elemlámpa nagy akkuval (hosszú üzemidő) és ha kell irtózatosan nagy fényerővel a pici méret ellenére. Ha úgy tekintesz rá, mint egy S2+ helyettesítő akkor viszont nagyon jó elemlámpa, igaz kevésbé zsebbarát a nagyobb átmérő miatt, de még így is nagyon visszafogott méretekkel rendelkezik.
Ami tartósan is bírja a magas fényerőt az már az L6 méret, azzal pl. merülésig használható a turbó fokozat, nem melegszik túl gyári állapotban! Érdemes olvasgatni a teszteket is mielőtt egy típussal szemben irreális elvárásokat támasztanánk.BLF Q8 teszt megjelenése 10:00
-
Gargouille
őstag
Egyetértek veled, én is pont arra jutottam, hogy kültérre is elég 300 - 600 lumen, sokkal több múlik azon, hogy milyen a vetítési kép. Azt néztem esténként, hogy a C8-as középső fokozaton is baromi nagy távot bevilágít (és az csak 500lm kb.), egyszerűen fel sem rakom maxra mert így is tökéletesen látok 100 méterig.
Valós használatra nekem van egy S3 edc-nek, C8 kültérre de ennek néha kicsit szűk a fénnyalábja, így rendeltem egy M2-est is, az elvileg pont a kettő közt van. Kb ez a 3 lámpa le is fedi az igényeim. Egy fejpántom van, ha kell bármelyiket fejlámpává tudom alakítani. A többi lámpa az már csak gyűjtőszenvedély és kíváncsiság.
-
drinker
tag
válasz
Janaboy #36411 üzenetére
Szintén friss tulaja lettem egy IMALENT DN70-nek.
Rendkívül elhibázott a 20-300-2500-3800 elosztás!Talán inkább:
2-20-300-(600->1000)-(turbo1 2500)-(turbo2 3800)Van olyan keresőlámpa ami mondjuk kicsit több ideig tudja a 2000-3000 lm fényerőt biztosítani (10-15 perc?)
@
Q8 teszt?
-
Janaboy
veterán
válasz
WestBam #36399 üzenetére
Igen, neztem h a sajat oldalukon is ossze vissza van.
Sajnos nem értem a koncepciót benne, elhibazott dontesnek tartom h 300 utan ekkora ugras van, mar semmibe se tartott volna berakni a 900ast koze, sztem ott vmit beneztek.
Foleg azért fura, mert meg kijelzo is van, adhattak volna sokkal nagyobb programozasi szabadsagot. -
benfolds
őstag
Klarus Titanium H1A 550Lm CREE XP - L V6 Led Headlamp elég jó cuccnak tűnik, persze az ára is az.
-
FBLLMAG
senior tag
Szia!
Ami az akkumulátort illeti, 100 % -ban igazad van.
Beltérben a minél magasabb szórt fényerő, jó nagy átmérőjű szórt fény, amire szükségem volt. A ZOOM -os lámpák szórt fényt csinálnak, de nem elég széleset. A Led Lenserek már szélesebbet, de az igazi a Fenix FD sorozata lett. Családi házat végig nézni, nem 5 perc, hanem inkább 15 - 20 perc. Nem fogom az összes feltételemet felsorolni, viszont hasonlítsd össze magad.
Vékonyabb, tovább bírja MAX -on, erősebb a FD20(mérve, feltöltött akksival 1000 LUX@1m) ez meg AA elemet / akkumulátort használ. MAX -on ez is elketyeg 2 órát.
Túrára a Klarus XT11GT (oldalsó / hátsó kapcsolás, USB töltés, 2000 Lm / 25000 Cd), vagy a Nitecore EA21 / Nitecore EA45S párost hordom. Speciális túrákra a Nitecore EA21 / Led Lenser M7 (filterekkel), és a hetes nomád túrára a Led Lenset T2, TT (15000 Cd), M7 (30000 Cd), MT06 (25000 Cd), MH06 (4000 Cd) sorozat a Nitecore EA21 (9000 Cd), EA45S (40000 Cd), MT20A (9000 Cd), THUMB, TIP CC, Olight S2A (4000 Cd), Fenix FD20 (4500 Cd), Zebralight SC5 OP (5500 Cd) lámpákkal jön velem, esetleg az Acebeam EC60 (90000 Cd).
Kisérőnek egy Lidl -ben vásárolt napelemes lámpás, Fenix LA10, MINI MAG PRO+ (5600 Cd), MINI MAG 2AAA (3600 Cd), ezeket mind lehet lámpásnak, gyertyának használni akár kint a szabadban is. Ha a szükség úgy hozza a THUMB, és kis átalakítás után a LL M7 is használható erre a célra.
Nem kellett még egyszer sem elemet cserélnem út közben, és az erdei botorkálásra elég a 100 - 120 Lm, ez cirka 1000 - 2000 Cd -ának felel meg. A legtöbb lámpa ugyanazt használja, tehát szükség esetén cserélhetném is az akkumulátorokat. Az Acebeam és Klarus lámpán kívül a többi nem nagyon forrósodik, a legtöbb a MAX -ot is hosszabban bírja.
Szerintem a DS21 megjáratott volna a lépcsőn az erődhöz menet 2 hete Svájcban. A saját Klarus lámpámat nem lehetett használni, mert fal mellet vitt fel a lépcső, viszont a LL M7 megmentet.
Esti sétákra elég valamelyik 2 AA -s (leginkább a MT20A) esetleg hozzá a Zebralight vagy a TIP CC és a hátsó zsebemre akasztva meg ott villog pirosan a THUMB (pláne, ha az út mellet visz a séta).
Éjjel a Nitecore lámpáim piros fénye, Olight 0,6 Lm -ja, Zebralight 0,3 Lm -ja elég (így nem ébresztek fel senkit). Apropó, kiránduláskor jól jön a Nitecore aktív helyzetjelzője (a gomb kéken vagy a piros LED villant 3 mp x1) az Olight pislákoló markolata, vagy a Zebralight 0,1 Lm -os pislákolása. És azért az sem árt, ha tudju mennyi van az akkumulátorban még.
Használok Li-Ion és NiMh akkumulátort is. Nem látok ebben problémát. Inkább néhány gyártó érdekes megközelítésére hívtam volna fel a figyelmet. Nekem nem gond, de aki csak Li-Ion -osat akar használni, annak pár fejlesztésre várni kell (pl. Zebralight SC5W MKII programozása, szilikon markolat, ...)
-
jozsi252
veterán
Q8 lámpát visszamondtam, mert ugye még mindig preorder. Helyette úgy döntöttem hogy Acebeam K30 lesz.
Pár nyers adat annak aki nem ismeri.
XHP-70.2 led - 5200/2000 lumen (2min/1.8hrs) - 35k cd - 3x 18650. Nagyon kíváncsi vagyok rá hogy milyen lesz, így első blikkre méretre meg mindenre hibátlan lesz. Az meg hogy csak pár percig tudja a maxot, nem izgat annyira. Ha sokáig kell a nagy lumen akkor ott a Fenix vagy L6 pl.
-
kner
csendes tag
válasz
MittuDomain_ #36353 üzenetére
Kellemes emlékeket idéz a leírásod. Nekem is az F1 volt az első rendes lámpám. Szép darab, kiegyensúlyozott tulajdonságokkal. Nagyon szeretem a vetítési képét, és a moonlight funkciónak is lelkes használója vagyok (idegen helyen, szállodában van, hogy egész éjjel moonlightban hagyom az F1-et vagy a H03-at, amelyik épp nálam van). Hosszabb külföldi utakra szeretem magammal vinni, mivel a telefonom töltőjével tudom tölteni.
Kabát a 18650 körül: nos, az nem az F1. Az a DS21!
A flare mód erőssége ne zavarjon, egy ekkora lámpából ennyit lehet kihozni normál körülmények között. Hű meg há az nem itt kezdődik, de egy EDC-től ne várjon atomvillanást az ember (az esetek többségében nincs is rá szükség).
-
WestBam
Topikgazda
válasz
csiga8 #36400 üzenetére
Attól nem tartok, hogy nem vesz vissza. Ami inkább problémás, hogy a 900 lumenes melegedésnél nem veszi visszább a fényerőt. Tartós használat mellett jó lenne, ha tudná folyamatosan, de a pici test miatt ez lehetetlen, ugyan úgy melegszik, mint egy S2+ erős driverrel. A fizikát ők sem tudják átlépni sajnos. Ez egy pici elemlámpa irtózatos fényerővel és melegedéssel, nem huzamos magas fényerő használatra való, csak "van" olyan is benne. De én így is szeretem
vinceJól látod, de az is gyártói kép, csak közben valamit frissítettek a gyári oldalon. Ha jól rémlik én ott is láttam régebben, valahol még linkeltem is mikor megjelent utána.
-
kner
csendes tag
válasz
Victorio #36346 üzenetére
Erről csak annyit, hogy engem, aki L6 hívő voltam, megtérített. Sokkal jobb fogni, mint az L6-ot.
És ma pl. fotóállványra szerelve segített nekem. Ez is egy olyan dolog, amit az L6 nem tud.
Hálával gondolok minden nap Kozy kollégára, mióta csak megvanTegnap tokot is találtam hozzá. Nem volt időm még lefényképezni. Talán holnap.
-
kner
csendes tag
válasz
FBLLMAG #36356 üzenetére
Az NiMH akksikkal a jóval kisebb energiasűrűség a gond. Szerintem ez az érv el is döntötte a kérdést.
Lítium-ion akksi természetesen nem csak 18650-es méretben létezik. Van pl. az AA-val megegyező méretben is.
Különösebben nem érdekel, hányszor lehet újratölteni. Ha kifingik, veszek másikat. Pár dollárba kerül egy minőségi ipari cella. 4,2V-ra töltve nagyjából 200...400 töltési ciklus között lehet számolni velük, szerintem legtöbb esetben még így se a kapacitásvesztés fogja jelenteni a végüket. Sok esetben hamarabb rohad szét az akksi fém háza, minthogy egy átlagos lámpában a ciklusszámmal megölnéd.Lakáson belül tényleg nincs szükség sok lumenre. Ahogy mondod, ilyenkor jobb a szórt fény. Erre kiváló a H03 az alacsonyabb módjaival. Idebent mindig őutána nyúlok.
Feljámpaként használva a második mód magasát vagy a harmadik mód alacsonyát használom legtöbbször (mint ahogy tettem ma is aljzatszigetelés lerakásak közben - igaz, a Q8 is ott segített fotóállványra szerelve, all-7135 módban).Az udvaron botorkálva is elég még 600...900 lumen. Beépített területen viszonylag sok a fényvisszaverő felület. Ha azonban nyílt terepre mész, vagy vízpartra, erdőbe, ott már - világos visszaverő felületek híján - nagyon hamar elveszik a fény. Ilyenkor már kell a brutális lumen, illetve kandela, ha látni is szeretnél valamit.
Az esetek többségében a DS21 és a H03 teljes mértékben kiszolgál, ez igaz. Tegnap éjjel pl. futni is a DS21-egyel voltam. De minden csak azon múlik, milyen adottságok mellett és mire használod a lámpát.
-
vince
őstag
válasz
balazs1956 #36394 üzenetére
A Skilhunt H03 annyira jó, hogy mindkétszer azt ajánlottad
Tényleg remek fénye van, hihetetlen, hogy ebből a pici lámpából hogy jöhet ki ennyi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Politika
- Revolut
- iPhone topik
- Google ad-tech: a bíró szerint illegális monopólium, az USA feldarabolná
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Horgász topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OpenWRT topic
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest