Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Szólánc.
- Öregszem
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Keldor emlékére
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
-
LOGOUT.hu
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gargouille
őstag
válasz drinker #56368 üzenetére
Él a garancia csak küldd vissza kínába... többe kerül a hús mint a leves. Olyan mint amikor elvileg igazad van valamiben, de ahhoz, hogy érvényesítsd pereskedj, az meg többe kerül és nagyobb macera mint maga a per tárgya. Van garancia csak kérdés, hogy mennyire tudod érvényesíteni.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
Gargouille
őstag
válasz drinker #56356 üzenetére
Ez igaz. Ettől elvonatkoztatva itt - ha jól értem - arról van szó, hogy ha a teljesen "szabályos" módon veszed meg a lámpát (tehát a hazai hivatalos viszonteladótól), akkor egy teljes értékű terméket kapsz, beleértve a garanciális ügyintézést, reklamációs lehetőségeket, számlát stb. Míg ezzel szemben élve a gyártó akciójával közvetlenül tőle rendeled meg, akkor erősen kétséges, hogy mennyire fogod tudni például érvényesíteni majd a garanciát (ha úgy hozza a szükség), ha nem azt kapod amit kértél mennyire fogsz tudni reklamálni stb..
Tegyük fel megérkeznek a lámpák de meleg színhőmérséklet helyett mondjuk kaptok hideget és mondjuk lesz 3db amiből hiányzik a fejpánt vagy az akku. Mit fogsz csinálni? Visszaküldöd drága pénzen? Vagy nekiállsz kardozni Kate-el (hogy együk a szívét ), hogy legyen már kedves állni a visszaküldés költségét? Vagy küldje el a hiányzó alkatrészeket? Ne legyen így, de ha mégis, akkor lesz majd itt anyázás rendesen az Armytek-re.
Gondolom pont az ilyen kellemetlen élmények elkerülése végett írta WestBam, hogy ebből tudatosan akart kimaradni. Nyilván egy 8$-os lámpánál mindezek a lesz@rom kategóriába esnek, de egy akciósan is ilyen drága darabnál azért több mint bosszantó ha magadra maradsz vele meg a problémáddal (ha van).
Őszintén drukkolok, hogy minden rendben érkezzen meg!
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz drinker #54507 üzenetére
Ha évente 2x veszi elő valaki, akkor megértelek, de 10 - 15 km -en keresztül, Te sem viselnél 1/4 kg -ot a fejeden, vagy 6 órán keresztül a kocsi alatt a gödörben sem biztos, hogy hordanád ezt a lámpát. És mennyezeti lámpaszerelgetéshez sem biztos, hogy ezt használnád.
Rövid időre, párszor használva, inkább a Nitecore NU25 / NU20 fejlámpát választanám.
-
ZozzV6
senior tag
válasz drinker #54399 üzenetére
Ettől a groupbuytól olcsóbban nem lesz.
A C8 rozsdamentes bezelje is 3,7$ és szerintem anyagmennyiség több van annyival az FT03-éban hogy a 6.9$ reális. de semmi sem kötelezőYoutube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
Szirtimorc
aktív tag
-
gyapo11
őstag
válasz drinker #53883 üzenetére
A laser abban különbözik, hogy nagyon szűk frekvenciasávban sugároz, elvileg egyetlen frekvencián, és jól párhuzamosítható, vagyis nagyon nagy a cd érték, azért messzire világít de kis felületen.
Lámpánál az a trükk, hogy nem látjuk, hogy mennyire világít, mert a látható tartományban elég halvány. Ezért olyan feltűnő, hogy egyes dolgok világítanak az uv-tól, mert amik nem fluoreszkálnak, azok sötétek maradnak, nagy a kontraszt.menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
veterán
-
veterán
-
veterán
-
gyapo11
őstag
válasz drinker #53873 üzenetére
Nem horgászok, csak ha szétnézek sötétben a szobában uv fénnyel, akkor pár dolog rettentően világít, főleg a fehér és a fluoreszkáló cuccok. Ilyen port lehet venni Kínából, belekeverni valami színtelen festékbe és rákenni az úszóra vagy a kapásjelzőre, és gyakorlatilag sötétben nagyon jól lehet látni ezeket uv fénnyel. Főleg az úszó lehet érdekes, mert az néha elég messze van és elég vékony valami, szóval fehét fénnyel elég erősen meg kell világítani, hogy jól lásd amikor a hal birizgálja. Nem tudom a látható fény zavarja-e a halakat, de hogy a rovarok nyáron jöbbek rá az biztos, de valószínűleg az uv-ra is jönnek, mert a rovarcsapdákban is ilyen kékes-lilás fény van.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
-
FBLLMAG
senior tag
válasz drinker #53522 üzenetére
Mutatok még jobbat. 2017 -ben a Petz NAO+ kezdte a mobillal való vezérlést. Azért ettől a LL MH11 többet tud, kicsit olcsóbban.
És ennek tükrében, már nem is olyan vészes az ára. Csak az a kérdés, hogy ennyi mindenre szükségem -e van. Valakinek biztosan.
Egyébként, kb 140 € -ért be lehet szerezni. Ha kell.
[ Szerkesztve ]
-
gyapo11
őstag
válasz drinker #53481 üzenetére
Igen, az OK, hogy zoom meg 26650 vastagság, meg xhp70 led, de a villogóson kívül két mód? Vagy kis fény vagy max? És miért nincs megadva a fényerő? Kérdést is tettek föl erről, de válasz nincs. Pont a nagy teljesítményű lámpáknál fontos a kis fényre odafigyelni, mert rövidebb távokra a több ezer lumen használhatatlanul erős. Ha már nem ramping, akkor legyen több mód, akár 5-6, és ennek is java része a kisebb fénytartományban. De az is lehet, hogy nincs meghajtva rendesen a led, és egy 500 lumenes lámpa, akkor meg nem gond ha maxon megy.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
MittuDomain_
őstag
válasz drinker #53428 üzenetére
Nekem az Imalent DT35 az nagy csalódás.
Anno örültem mint majom a farkának, aztán a a tényleges fénye kevés. Nem úgy kevés, hanem az elvárásaimhoz.
Oké, tok, akksi, beépített töltés, oled kijelző, nagyon igényes csomagolás, ha így nézem, a 18e budget árával megérte, de sokkal többet vártam.
Gyakorlatilag egy felextrázott BLF Q8, nem több.Nitecore-ból csak mini kulcstartó lámpáim vannak (Tip, Tube, és utóbbi is a k olcsó raktárürítős időszakból), de az jó tapasztalat. Akkor vehettem volna Klarus fejlámpát 5e körül, azóta is ütöm a fejem, miért költöttem helyette másra.
Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
MittuDomain_
őstag
válasz drinker #53426 üzenetére
Én anno nagyon drágállottam az L6-ot, ezért lett HaikeLite DT70, anno 7200HUF sem volt. Nem vagyok/voltam elájulva, de egynek jó, ár/érték ott van, mint a Convoy. A klasszikus fénykard, csak nincs annyira kihajtva a led.
Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
BB9000
senior tag
válasz drinker #52791 üzenetére
A BGCL6 kupon is működik még. Az elemlámpablog.hu-n ez van kint. Én ezzel vettem délelőtt pontosan ugyanennyiért: 39.41 dodóért. (11 509 Ft-ot akart érte terhelni a PP.)
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz drinker #52250 üzenetére
Megrendeltem ezt a Lumintop EDC01 kis lámpát, pontosabban kettőt, mert úgy volt az akció.
Erre ma ír a banggood, hogy készlethiány miatt csak egy lámpát tudnak szállítani
Választhatok, hogy várok még, vagy rendelek mást tőlük, vagy visszafizetik az árát.
Nem szép dolog, hogy olyan dolgot akcióznak, ami nincs is készleten
SZERK:
Egyre jobb, azon az oldalon, ahol választhatnék a 3 lehetőség közül, a refund gombra kattintva azt írják, hogy nincs lehetőség refundra
Akkor mi a faxé' ajánlották fel a refundot, ha nem lehetséges
Vicces ez a banggood
SZERK2:
Megírtam nekik, hogy WTF
[ Szerkesztve ]
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
MittuDomain_
őstag
válasz drinker #49065 üzenetére
Én még a H03-ra is sajnálom a pénzt, egy RJ-02 és egy Xanes D25 vannak itthon.
Az előbbi csak elvben az enyém, faterom teljesen kisajátította. A Xanes spec-eket el kell osztani hárommal (lm biztosan), de legalább nem olyan böszme nagy, mint a borjú. Én még 13USD vettem preorderben, többet nem nagyon ér, de annyiért azért jó vétel volt.
Tényleg ínség van most a fejlámpa-piacon ahogy látom.Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
MittuDomain_
őstag
válasz drinker #46851 üzenetére
neeee....
A FiTorch csak ennyi? Önkéntes száműzetés, elég volt mára az internetből...
A H1A is a kosaramban van délelőtt óta, de van már két fejlámpám. Mivel ez marha kicsi és könnyű, AAA-s cucc, aki sokat fut erdőben, annak verhetetlen ennyiért.Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
Ra3
őstag
válasz drinker #46851 üzenetére
Én gondolkodtam azon is, de csak 14500 megy bele, plusz a titán csak az elején-oldalán egy borítás, a többi műanyag, nekem ennyit nem ér, de ha pont ilyet keresel akkor elég jó ár érte.
Közben lett megint Skilhunt S3 pro, igaz hogy a hi-ledes, de behúztam egyet 18.5-ért.''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
Masooo
aktív tag
válasz drinker #41586 üzenetére
köszi
ez a doboz együtt égne el a bútorokkal ha baj lenne
samsungot választottam védett kiadásban végül első körben mert a nyíri "gyerekek" nem válaszoltak hivásra és mailre meg jófogásos üzenetre sem. Arról tehát letettem.
Politikáról priviben sem vitáznék, mert hát ki a bolondabb? A bolond, vagy aki követi őt?
-
gyapo11
őstag
válasz drinker #41237 üzenetére
Itt nem nagyon ajánljátok, tapasztalatból még én se, mert úton van, de a Skilhunthoz közel van az Imalent HR20, 28 $-ért vettem kuponnal, adnak hozzá egy akkut is, és 0-100 % között változtatható a fényerő, méghozzá tekerőgombbal.
Nekem mániám a folyamatosan állítható fényerő, a sokféle helyzetben enélkül hol sok, hol kevés a fény. Pont olyan ez, mint a rádión/tv-n a hangerő szabályozó, azokat se 3-5 fokozattal adják.
Ha pedig állítható, akkor a legegyszerűbb és gyorsabb a tekerő, nem a gombokkal vagy kapcsolóval léptetgetés, körbe-körbe nyomogatás a módok között. Szóval szerintem ez sokat dob egy lámpa értékén. Nem beszélve a sötétben bekapcsolásról, amikor egy lámpa max fokozattal indul, és elfelejtem letakarni bekapcsolás előtt.
Aztán hogy egyébként milyen lesz a valódi használat közben, azt majd meglátom, képeken/videókon kicsit szűk a hotspotja. Mondjuk ezért a másik mániám a zoom.menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
Masooo
aktív tag
válasz drinker #41259 üzenetére
'Következő lépés ha már ezeknél az akkuknál hosszabb üzemidő elérése a cél, a panasonic NCR18650B 3400mAh kapacitású védett akkumulátor (1db-os, 2db-os, 4db-os vagy 8db-os csomag) beszerzése. A mai napig az egyik legmagasabb kapacitású könnyen beszerezhető akkumulátor. Méretei miatt a védett változat némelyik elemlámpába (pl. convoy S2+, C8) nem fér bele, ezért vásárlás előtt tájékozódjunk!"
én ebből gondoltam. Találtam az ajánlásban amúgy védett samsungot is. Node kicsit szkeptikus vagyok: samsungtól akku-t venni?
Politikáról priviben sem vitáznék, mert hát ki a bolondabb? A bolond, vagy aki követi őt?
-
Masooo
aktív tag
válasz drinker #41255 üzenetére
köszi
Egy kérdés még.
Ez jó az rj02 és s2+ lámpákba?
+1
Jó hogy védett vagy épp ennyire jó a nem védett is? Mitől véd illetve mi a veszélye annak ami nem védett.
Nem lennék boldog ha a fejemen durranna el bármelyik is.Politikáról priviben sem vitáznék, mert hát ki a bolondabb? A bolond, vagy aki követi őt?
-
spileraaa
senior tag
válasz drinker #41060 üzenetére
The Code cannot be used for Orders to Romania.
Majd ha tudok kódot ami ide is jó szóljatok koszi
ui. addig is tudnátok ajánlani bele valami jó elemet mert ha jól latom anélkül küldik
Erdély (Románia) Huawei Mate 20 Pro /Huawei Mate 10 Pro/ Xiaomi Redmi 3s Prime / Lenovo A660
-
Masooo
aktív tag
válasz drinker #41062 üzenetére
ááá Basszus függő leszek mert a kádból repültem ki a telóért hogy a 2 lépcsős paypal azonosításhoz a kezem közelében legyen :s
köszönöm köszönöm köszönöm
inkább behúzom mindet abból nem lehet baj
-
tjano8
csendes tag
válasz drinker #41021 üzenetére
Van pár UF-C8 a családba, egyikbe KD7135x8 driver, többibe gyári noname.
Meg pár darab UltraFire SK98, és ehhez hasonló, nem annyira kihajtott lámpák.
2-3A ezeknek bőven elég lenne maxon, de átlagba inkább a fele...
Ezekbe a lámpába a driver maxon valószínűleg csak direktbe aksiról hajt, feltöltve kb 2-2,3A-t vesznek fel)
De olyan akksit keresek, ami hosszú távon is elviselné a 3A-tArra gondoltam, hogy max. ezekről leveszem akkor a védelmet ha nagyon leszabályoz.
Mert azért az ipari cellák 1-2C-t csak le tudnak adni, ha nincsenek lekorlátozva...Panát azért választanám, mert ebből van tényleges 3400mA közeli cella jó áron.
Amiket másfajtából találtam azok inkább 2200-2600 közöttiek.Ebben a cikkben is ajánlottak ezeket a cellákat. Itt is védettek vannak belinkelve.
És a GB-s eladói kérdéseknél 5-6A (1,5-1,8C) írnak... (de az lehet más elektronika, viszont a cella elvileg ugyanaz)
[ Szerkesztve ]
-
FBLLMAG
senior tag
válasz drinker #40713 üzenetére
60 $ -t már megér. 90000 cd nem hiszem, hogy fog menni vele, és készülj fel, hogy a taktikai gyűrű valószínűleg ezen is forogni fog. Viszont kap mellé kulcstartó fényt, akkumulátort, gyöngyvászon tokot, belső töltéssel rendelkezik, energiaszint kijelzés is van rajta. Ha nem bízol magadban, olvasd el WestBam bemutatóját.
-
veterán
válasz drinker #40343 üzenetére
Ha a célzásod arra irányulna hogy miért nem rakom be a kódokat ide, akkor azért hogy minél tovább éljenek a kódok. Minél nagyobb publicitást nyer 1-1 kód annál kisebb az esély rá hogy letiltják. Elég sokan kerestek már meg privátba kódkéréssel kapcsolatban, és akinek tudtam mindig segítettem.
Sajnos amit most megadtam kódot fórumtársnak már nem jó, pedig nemrég még működött.(#40346) kugyu21
Én most 1 csomaggal vagyok így hogy 12.01-óta nem mozdult a szállítmányozó raktárából. Akárhogy nézem 17 napja áll ott, és még el sem indult kicsi Országunk felé. Ki tudja abból is mikor lesz valami, bár nem sürgős de azért jó lett volna ha január elejéig ideért volna. 11.27-i rendelés amúgy.
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
WestBam
Topikgazda
válasz drinker #39912 üzenetére
Nos igen, a héten megjelent cikkemben a JETBeam E40R Luminus SST-40 LED-del szerelt EDC elemlámpáról írtam. Akit érdekel a blogomban olvashat róla.
Ha az a bizonyos két dolog nem lenne, nevezetesen egy kattintással be lehetne kapcsolni és a klipsz is meg lett volna rendesen oldva akkor ez az elemlámpa királyság lenne. A 3 másodperces be és kikapcsolást szerintem azért tették bele, hogy a lockolás hiányát ellensúlyozzák, legalábbis én erre jutottam.⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
bwoay
nagyúr
válasz drinker #39309 üzenetére
a töltési paraméterek megjelenítésében különböznek: a Lii-500 egyetlen akkumulátor összes értékét mutatja egyszerre (áramerősség, feszültség, kapacitás, belső ellenállás, töltési idő, meg a kiválasztott töltési funkció), amikor egynél többet töltesz, akkor léptetni kell a csatornák között. a Zanflare C4 pedig képes mind a 4 csatornát kijelezni egyszerre, ott viszont az értékek között kell váltogatni. szerintem a különbségek kimerülnek itt. illetve a Zanflare háza igényesebbnek tűnik.
amit tomcsi23 írt, azt nem vágom, de érdekes!
[ Szerkesztve ]
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
-szabi-
addikt
válasz drinker #38842 üzenetére
Rendben, köszi szépen.
Most már csak "fejlámpát is szeretnék" dologgal kellene kezdenem valamit.
Van kis boruit meg H03 fejlámpám, de múltkor ezeknél nagyobb távolságot tudó lámpa kellett volna.
Szemezgetek IMALENT HR20 lámpával.
Múltkor pár embernek sikerült megfogni akciósan 20$ áron.
Most arra várok ez nekem is összejöjjön.
Viszont van egy másik ami felkeltette érdeklődésem: Nitecore HC33.
Azonban egyenlőre drága.
Remélem idővel H03 és HR20 körüli árra mérséklődik.
Valamelyik a kettő közül előbb utóbb meglesz.SZERK:
(#38847) FBLLMAG
Egyenlőre letettem róluk.üdv
[ Szerkesztve ]
-
-
-szabi-
addikt
válasz drinker #38830 üzenetére
Hi
Amit említesz Eagle Eye X5R, hogy viszonyul IMALENT DM21T illetve Zanflare F1 lámpákhoz?
Jól sejtem hasonló tudásúak lehetnek?üdv
-
ZozzV6
senior tag
válasz drinker #38641 üzenetére
Köszi!
Sajnos ez még sok nekem. Akarok valami titánt de azért 30$ alatt. Tudom a Tool TI volt most 25-ért de azért azt sokallom.Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest