Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zorko45

    csendes tag

    Üdv mindenkinek!

    Kerékpárlámpa (+ fényeloszlása) témában bukkantam erre a topikra...

    Elektronikában némiképp jártas vagyok, de ez már igen régi történet, akkoriban még csak pirosban volt "100x fényű" LED. :-)
    Az egyik kérdésem mindjárt ehhez kapcsolódna: azok a LED-ek, amik a mai kerékpáros villogókban vannak, ugyanolyanok-e, mint a 20 évvel ezelőtti "100x fényűek"? Mert van a régiből itthon pár darab a fiókban, és ha nem érdemes, akkor nem vennék újakat... :-)
    A másik, hogy írjátok a driver-eket. (Gondolom ezeket lehet készen rendelni...) Mekkora minimális feszültségkülönbséget tudnak? Arra gondolok, hogy ha egy nagyteljesítményű piros LED nyitófeszültsége mondjuk 2,7V (ilyesmire emlékszem...), akkor elég-e neki 0,3V-ot "hagyni", azaz meghajtja-e a LED-et üzemszerűen 3V-ig csökkenő akkufesz mellett? (Li akksira gondolok.)
    Ja, és még egy: a régi 100x fényű LED-nek (vagy ennek a mai változatának) jobb/rosszabb-e a hatásfoka mint a teljesítmény LED-eknek (0,5W körül, pirosban)?
    (A jó fényeloszláshoz több LED-et alkalmaznék, ekkor persze oszlik köztük a teljesítmény is, tehát, ha egyre már csak 0,25W vagy még kevesebb jut, akkor talán nem is kell teljesítmény LED...)

    Köszönöm, üdv: Z.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés