Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Digitális Állampolgárság Program
- Tökéletes töketlenség
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Szólánc.
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Filmek / Sorozatok 2024/2025
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Bambanő háza tája
-
LOGOUT.hu
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
korn
aktív tag
válasz hpsafl #18720 üzenetére
Most fejeztem be a Courui D01 moddolását. Először is rohadtul nem modder barát lámpa, sok trehány/gyenge dolog van benne gyárilag. A külalakkal nincs különösebb gond, masszív lámpa,viszont a reflektor minősége nem a legjobb. Én speciel egy kissé ködös refit kaptam a lámpával, ami bekapcsolva látszódik elég jól. Valamilyen kipárolgás lehet a felületén. Valamennyire biztos befolyásolja a lámpa teljesítményét.
A pill, az katasztrófa. A csillag egy menetes alumínium lapon van, amit ha teljesen beteker az ember, hogy az alja kontaktban legyen a házzal, akkor a reflektor nem éri el a ledet. Tehát ki kell tekerni pár millimétert, hogy a led a helyére kerüljön a reflektorban. Ilyenkor viszon a levegőben lóg a menetes lapka, és csak a 2-3mm vatag meneten keresztül érintkezik a házzal. Ezt úgy oldottam meg, hogy két rézcsillagot összeforrasztottam, és erre ment a dedómolt emitter. Így már teljesen be lehet tekerni az alulapkát, és a led is a helyére került a refiben.A dirver ugyancsak katasztrófa, alulméretezett alkatrészekkel, idióta konstrukcióval. Bár a gyári 2A körüli árammal lehet, hogy elboldogul, de semmi tartalék nincs benne. Eleve a 2db mosfet előtt a SOURCE ágba raktak egy pöttöm smd korlátozó ellenállást (0.2ohm). Nem lesz hosszúéletű, az biztos. Nekem ez égett ki először, amikor a refi alja rövidrezárta a led kivezetéseit (újabb trehány konstrukció). Ebből a szempontból végülis jó szolgálatot tett.
(most abba ne menjünk bele, hogy a gyári mosfet-eket ropogósra sütöttem, az más történet, és az én hibám volt )égett mosfet
A 2db elégett gyári mosfet helyére beforrasztottam 3db-ot, biztos ami biztos, így akár 10A körül sem lesz bajuk. A képen jobb oldalt a tekercs mellett látszodik az emeletes mosfet.
Az összes ellenállást minimalizáltam, ahol lehetett, akksi rugók átkötve, vastagabb vezetékek stb.
Az így felturbózott lámpa 4.5-5A körüli árammal 1-2 óráig üzemelt, aztán megint csak elnémult.
A fenti képen baloldalt látszódik egy apró, elvileg 4A-es shottky dióda (polaritás védő), ez füstölt el. Nemes egyszerűséggel átkötöttem, így a driver újra működik.Így végülis 5A körüli max áramot tudtam kisajtolni ebből a driverből, ekkor 270000 luxot tud a lámpa. Van még tér a fejlődésre, mert ha jól emlékszem a több mint 1éve vett emittereim csak T6-osak. Egy jobb refivel és egy jobb emitterrel 300000 lux fölé lehetne menni.
Ami még tetszik, hogy alacsony fokozatban 65000 luxot tud. Pár éve még az űberbrutál STL-V2 50-60e luxot tudott.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest