Hirdetés
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MárkaLánc
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jabby
őstag
"...de jelen esetben még így is ott a legolcsóbb."
A 2 akku és a töltő szerintem nem jön ki olcsóbban, tehát a géptest ingyen van.
"Más kérdés, hogy egy percet sem ütvefúrnék vele"
A napokban zajgátló téglába kellett furkálnom, ott a sok lamella miatt nagyon jól jött egy hasonlóan gyenge fúró ütvefúró- csavarozó, nem robbantotta szét a téglát.
[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
Ez tényleg egy bölcs megközelítés, nekem alapvetően ezen a fekete pénteki "azta most mennyivel olcsóbb" bolti marketingen akadt meg a szemem, bár tényleg itt volt ez a gép a legolcsóbb és tényleg itt járt hozzá 2 akku.
Az egy.szoc.prob. hogy én pl. már nem tudnék hová tenni még egy koffert (se garázs, se olyan pince ahol jó szívvel tartanék bármit, azt sem értem, minek kellett a furómnak ekkora).
Mondjuk ha ementálit kellene megint csinálnom a falból mint 8 éve, bizonyosan hoznék egy komolyabb vezetékes gépet. Azt is kinézem belőle, hogy pár lyukat lehet vele fúrni téglába, csak bennem él még élnénken az emlék, amikor egy jó barátom akkus tescos (nem szitokszó, hanem tényleg vmi saját márkás) fúrójával tettük fel a polcokat, amelyeket talán 14-es konzol tart. Szerintem az a szerencsétlen ette a kefét, szó szerint. Nem a megfelelő eszközt használtuk a célra, csak nem volt más (hiába volt ez a fal akkor is tégla).
Hmm visszagondolva még jönnék is neki egy géppel (vagy normális fúróval esetleg, ha náluk az többször kell furókalapáccsal).
A ritkán használt olcsó akkus gépeknél még attól tartanék, hogy hiába nem kuka még a gép, az akku már igen és akkor vagy irány az ali/ebay vagy lehet vadászni, milyen más néven forgalmazott eszköz használja ugyanazt. Egyszer vettem 20-ért egy mezei workzone-t, amihez 2x 1,5 Ah akku járt ráérős töltővel, de akkor a Trotecnek (szintén vmi kínai más címkével?) volt csak olyan akkuja, a szett árához mérten irreálisan drágán (10-12e 2 Ah) gyakorlatilag szemrevételezés után vittem is vissza. Lehet azóta más használja boldogan, arra amire neki pont jó. -
Golyobis
aktív tag
válasz herdsman12 #9245 üzenetére
Tekerd körbe szikszalaggal, az előfordulhat hogy egyben tartja.
Sokkal jobb mintha folyamatosan potyognának belőle a darabkák.
-
Astery
senior tag
Sziasztok! Szúró/dekopír fűrészt keresek otthoni - időnként szükségessé váló - használatra 20 ezer Ft körül. Van ajánlott márka/típus? Köszönöm
-
zoli03
őstag
-
Rodzser Mór
senior tag
Sziasztok!
Kinéztem ezt a Parkside-os csiszolót. Most van akcióban 10ezerért, 500W-os.
https://www.lidl.hu/hu/p/barkacs-ajanlataink/egyenes-csiszologep/p80434
[link]Ehhez milyen betétek használhatók? Nem ismerem ezt a fajta befogást. Ha tudtok erről valami ismertetőt, köszönettel fogadom
Marófej és fúrószár is használható hozzá? Csiszoláson, köszörülésen, polírozáson kívül használnám azokra is, ha úgy adódik.
De ha nem javasolt ez a gép, írjátok meg, mert nincs fölösleges 10ezer Ft-om[ Szerkesztve ]
-
zoli03
őstag
válasz Rodzser Mór #9263 üzenetére
Ezeknek tudtommal hasonló befogása van, mint a felsőmaróknak. Egy patront szorítasz össze az elején levő anyával, 6 mm-es szárral rendelkező szerszámok valók bele. Fúrásra szerintem nem nagyon alkalmas, sem a kialakítása, sem a fordulatszáma miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Kiscsőke
aktív tag
Megvetted a Bosch-t? Mert ha nem akkor nincs gond.. nekem van van pont ugyanilyenem.
A remény hal meg utoljára! (meg a patkányok)
-
zoli03
őstag
válasz Rodzser Mór #9266 üzenetére
Passz. Van rá 3 év garancia, veszteni nem nagyon lehet vele. Bár én értelmét nem nagyon látom egy ilyen szerszámgépnek, hacsak valakinek nem munkára kell.
-
stratova
veterán
Szvsz ez olyan finom megmunkálásra jó mint a kis dremelek (makett, barkács, PC modding). Furni talán kis átmérővel lágy fémet, műanyagot, fát lehetne vele.
Az én abszolút alap dremelemhez egy lux basic 140-es szett van, de nagyon ritkán használom. Állvány nélkül merőlegesen fúrni szerintem ezzel macerásabb mint egy fúróval.[ Szerkesztve ]
-
YAS-dude
őstag
Legalább annyira való ez fúrásra, mint egy flex.
-
stratova
veterán
válasz YAS-dude #9270 üzenetére
na igen
Háztáji furásra egy 10k furó alkalmasabb mint ez. Ez "alkotni" faragni, csiszolni jó inkább apró munkához. Dremelhez és hasonló rotary eszközhöz ilyen egy olcsóbb szett.
Én is többre mennék ha akkus lenne, akkor kiszerelés nélkül legalább lámpabúrát lehetne vele polírozni.[ Szerkesztve ]
-
csapee
őstag
Mindig van az autóban egy ilyen, a legjobb szerszám sztem. De sztem ebből bőven elég egy kisebb is. Nekem 240w-os Makita van, használtam 750-est és az össze vissza dobálta a kezemben a szerszámot túl erős volt. Amúgy 20e körül vannak a használható darabok és 5e körül vannak a karbid fejek. Nagyon jól viszi a csapágyakat, zárak, nútok marása.
[ Szerkesztve ]
Csapee
-
Kiscsőke
aktív tag
A listából a Dewalt nagyon melegszik, ezt az egyik fórumtárs írta, neki van ilyen. A Hikoki-nak műanyag a tokmánya, szerintem engedd el, vagy a Metabo-t vagy a Stanley-t venném a helyedben. A Stanleynek és a Metabo-nak a kép alapján egyhüvelyes FÉM gyorstokmánya van: tengelyrögzítéses, egy kézzel ki tudod lazítani a fúrószárat.
A remény hal meg utoljára! (meg a patkányok)
-
varsam
őstag
Én pont ezt a Metabot vettem nemrég, ha rákeresel, írtam már róla itt. Szerintem jó kis gép, tegnap is használtam, két polcot tettem fel vele. Sima lyukacsos téglába még ütni sem kell vele.
Az az impuls funkció is hasznos dolog, nem mászik el a szár olyan könnyen.
Ajánlom a Bosch CYL-9 Multi Construction szárakat, én ezeket használom, szintén nagyon jó cucc, talán itt ajánlott még őket. Éles, hegyes szárak, jó csempére is, a téglát ütés nélkül viszi mint a vajat.[ Szerkesztve ]
-
csudri
őstag
válasz Kiscsőke #9274 üzenetére
Nagyon húz a szívem a Stanley-hez. Múltkor vettem egy körfűrészt is abból a márkából, atomjó vele dolgozni. Ha a fúró is ekkora előrelépés lenne a mostani Hyundaihoz képest, akkor jó kis karácsony lenne.
Amúgy az miért jó ezeknek a cégeknek, hogy ennyire egyformára csinálják ezeket a cuccokat? Tudom, hogy egy cég a Black&Decker és a Stanley, de azért rajzoljanak már kép gépházat.
[link] -
(ex)Cat
senior tag
Valaki próbálta már a Lidl-ös távolságmérőt? Mennyire használható nappal? mennyire pontos? Vagy felejtős és inkább nézelődjek vmi komolyabb cucc után? Csak házi használatra kellene, semmi extra, de jó lenne ha mondjuk tudna folyamatos mérést, ne nekem kelljen összeadogatni.
-
stratova
veterán
Ahogy nézem szépen visszaemelték 31-re, emagnál 20.
Amúgy tud valaki Extol / Scheppach akkus (a kettő ua. és ilyen járt az Aldis fúrómhoz), vagy Parkside akkus IP65-ös 20-30W 2000-3000 lumenes LED lámpát/reflektort?
Úgy látom ez a teljesítmény 230V-os Workzone-ként 10e volt, akkus kivitelben viszont minimum 15-20e, de ezektől a gyártóktól nem láttam csak 500-600 lumenes munkalámpát.
Extolból pedig nem szerszámgép akkusat láttam eddig. S vannak gyanúsan olcsó lámpák is.[ Szerkesztve ]
-
macera2
aktív tag
Hello Cat (9279)!
Ha már elszántad magad, akkor tegyél még rá egy lapáttal. Olyat vegyél, ami két kijelölt pont közti távolságot, ha pedig 3 pontot jelölsz ki, akkor pedig a kijelölt "háromszög" területét is kijelzi.Az Öcsém a házához külsö hőszigetelést rendelt. Kijött két gentlemanus, percek alatt felmértek mindent, távolság, négyzetméter, stb. anélkül, hogy egy mérőszalagot is kézbevettek volna.
Én úgy vagyok vele, hogy a kiadott manna iránti kesergést elfelejtem, de az mindig eszembe jut, hogy "de nagy marha voltam, hát mát csak ennyit kelett volna hozzátenni és akkor ezt is tudná". Szóval eBay, Banggood, ... óriási a választék.
[ Szerkesztve ]
A fontoskodás és az inteligencia faktor szorzata mindig 1 .
-
stratova
veterán
Á szóval akciós lesz, akkor pardon.
LED lámpát keresek, ami kompatibilis ezzel az akkuval, de nem kicsi munkalámpa hanem refi.
De eddig csak ilyet találtam
Scheppach CIL270 20 ProS és olyasmi lenne jó, mint az Einhell TC-CL vagy TE-CL 18 2000.
Akkum van köszönöm
(A Workzone Titanium+ fúróhoz járt 2 Ah és 4 Ah, és van két Parkside 4 Ah-m)
Aztán lehet hamarabb találok valamilyen beépített akkus reflektort 15 körül. -
(ex)Cat
senior tag
@Jabby, @macera2, @jeni:
Köszi mindenkinek! Akkor a Lidl-ös felejtős. Vagy veszek itthon egy Bosch-t, vagy nézelődök az Alin. Utóbbi mondjuk jó lenne vmi támpont - ha van valakinek - hogy mégis melyiket érdemes venni, vagy épp elkerülni. -
Rodzser Mór
senior tag
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz (ex)Cat #9287 üzenetére
Én is néztem ezt a lidlis Parkside távolságmérőt és én sem veszem meg.
Azon agyaltam, hogy egyáltalán van-e szükségem ilyenre. Mert az esetek 90%-ában collstock vagy mérőszalag is gyorsan, pontosan használható.Viszont a Parkside lézeres szintező piszkálja a csőröm. Megnéztem a boltban és +/-0,5mm/m pontossággal bír, az újságban nincs ez a paraméter leírva.
Csak az a kérdés, hogy ez jó-e. Alapból nem jó, de nem kizárt, hogy a valóságban jóval kisebb tűrésmezőben dolgozik. Ezt kéne megtudni.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz (ex)Cat #9287 üzenetére
nekem aliról Mileseey van, de gyenge benne a lézer, így hiába tud elméletben 40m-re mérni, fényes nappal nem látom már 20m után se, hogy hova világítok.... kézben tartva így esélytelen a mérés.
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
hzsolee
őstag
válasz Rodzser Mór #9291 üzenetére
Ilyen szintezőt korábban vettem. Összehasonlítási alapom nincsen, de korábban vízmértékkel belőtt dolgokhoz viszonyítva jó. Ezért a mostani konyha felújítás során bátorkodtam bevetni... Itt talán kivehető, hogy a régi csempéhez viszonyítva jó. Az akkor vízmértékkel lett rakva.
A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
jeni
félisten
válasz (ex)Cat #9288 üzenetére
Azt gondolom a Mileseey az sem olcsó és 16000Ft.
Milyen garit kapsz rá?
Előttem lett írva, hogy távolságra gyenge.
A SDWAY van itthon ami 40 méteres és lazán tudja az utca másik végén a falig mérni a távolságot igaz az 9.6meter. Így ez a 30 és 40 méteres lézeres mérők is elegendőek itthonra Ez kapható itthon Extool markában is. Ez is jó megbízható és 5 év garis. A Bocsh PLR 30C előny a 3 év garis és rátudod kötni a mobilodra. A nagyobbik PLR 50C távolabbra mér és van benne 1 el többet tudó Pitagorasz mérés is és 50m tud mérni. Igaz ez most drágább. 20 alatt ha szorít a keret akkor Extool-t vennék. Amúgy van más márkás is 20ezer alatt. MILWAUKEE, Stanley, DeWalt, Makita, Leitz-Leica páros, stb... A Bosc és a Leica meg a Milwaukee egyes darabjai tudnak szoftveresen tervezni, kimutatni a mobillal osszekötve. Én azt gondolom az akciós holnaptól a Bosch PCL 30C nagyon jó vétel lesz. -
addikt
igen, állványról oké, de annak akkor már neki kell készülni, nem elég csak a zsebedbe dobni a mérőt
közelről (<10m) , meg beltérben amúgy nagyon jól működik, tud magasságot számolni (Pitagorasz tétellel) meg alapterületet is, amire vettem arra tökéletesen működikkültérre valami komolyabb cucc kell, ennyi a lényeg.
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- További aktív témák...
- Hikvision kameravezérlő egység 1 TB HDD-vel féláron!!!
- Raktáron! Új, 11kW-os, type2-es, 3 fázisú, 3x16A-es fali töltő, dobozában, 2 év garanciával!
- ÚJ EcoFlow Delta 2 MAX 2kWh LiFePo4 3200W hordozható akku védőborítással, kempinghez is, GARANCIA
- Dreame D10 Plus robotporszívó és nedves feltörlő
- Raktáron! Új EVSE EV 3 fázisú 11kW-os hálózati töltők elektromos autókhoz, 3 év garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest