Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
csapee
őstag
Én egy Metabo SB 18 LTX BL I-t vettem ilyen célra (fém ütőműház, 120Nm, 3 év garancia akksira is) 48,800-ért. Igaz akksi töltő már volt, de amúgy 1db 4Ah-t adtak hozzá ingyen. Igen drágább 10-20e-el de már meguntam a jó árú de semmire se jó gépeket. A házi kevert betonban az öklömnyi kavicsokat is gond nélkül fúrja és brutál jó egyhüvelyes tokmánya van.
-
ph_5.5
aktív tag
Profi szerszámok esetén megveszi egy cég, és 1 év teljeskörű és 2 év korlátozott garit kapnak. (Makita, DeWalt, Metabo .... )
Lidl saját honlapja szerint 3 év a fogyasztónak, 1 év cégre vásárolva.
Az 5 éves garanciális dolgokról saját honlapjukon nincs semmi.
Az 1 év feletti részt a Lidl kiemeli hogy saját garancia. Feltételekben pedig első helyen a javítás szerepel, illeve elállás címén még új korában sem lehet élni hivatalosan a "kis" hibáknál. Tudjuk a fórumos (meg saját) tapasztalatból is hogy új esetén nem vitáznak, cserélnek, visszaadják a zsét... de hogy 2. évben egy nagyüzemi felhasználású Performance cuccnál miként állnak majd a garihoz az számomra kérdéses. -
stratova
veterán
Van ezekről a gépekről netes YT teszt pl work and fun csatornán. Az akkus ütvecsavarozó meg lerágott csont, miért nem lehet ezzel így egzakt számolni, ha már az sem mindegy milyen dugókulcsot teszel rá. Én simán venném, ha nem lenne már egy kis alapgépem, ami az itthoni dolgokra egyelőre elég (téglafal, butorösszerakás, felrakás). A porszivóhoz járó alaptöltő is simán gyorsabb, mint a workzoneom, nemhogy a procis dupla gyorstöltő.
-
stratova
veterán
Hát most hümmögtem én is, hogy ha 1-2 évvel korábban is kapni lehetett volna idehaza az akkus ütvefúró csavarozót, most olyanom lenne Einhell-klón WZT+ helyett, ami ettől még nem rossz gép csak ez egyrészt még annál is erősebb, másrészt van 2 db 4 Ah X20V akkum a porszívóhoz (ami meg rágyógyult párom kezére, minden nap használja valamennyit vagy ő vagy én, hiában van itt a kerekes 6 m kábeles takarítógép, szereti, hogy könnyű bár néha úgy húzná maga után mint a nagyot
majd kellene hozzá néznem kerekeket, ehhez még nem járt).
-
csudri
őstag
Az itthoni árát én is sokkalom érte, főleg mert 35-ert van piros Maki.
De valamiért megfogott ez az Evo, csak nem találtam szállításd magyarhonba más oldalon sem.
Az a kérdésem még mindig adott, hogy más gérvágóval is vághatok fémet, műanyagot, ha olyan korongot találok bele, ami ilyen mindenvágó? Pallókat és zárt szelvényt illetve csöveket is kellene vagdalnom, ezért lenne jó egy ilyen mindenevő. -
zoli03
őstag
-
Morris
veterán
Parkside Performance ütvecsavarozó
[link]
Szerintem gyenge mint a harmat.Amúgy az a baj, hogy a ráírt adatok nem valósak. Úgyanúgy a 400nm-esnek hazudott kerékcsavarnak szánt ütvecsavarozó sem tudja a ráhazudott értéket.
-
ph_5.5
aktív tag
Pont nem láttam még az írásod, de épp linkeltem egy DeWaltot. A Milwaukee-t is találtam pár ezressel drágábban a DeWaltnál 4+2 Ah-s akkuval.
Lidl, Aldi garanciával eddig elégedett voltam. Volt is rá szükségDe félek tőle hogy ezek a drágább cuccok pont úgy garanciálisak mint a 3 éves zöld széria. Mindenhol az 1 év + 2-3-4 év korlátozott jótállást írják szerszámokra. Ha mégsem így van a Lidl esetében akkor biztos jó lesz megint. De az hogy a 4 éves akkus zöld ütvefúró a Parksidetól 8-as profi szárral 10-es lukat fúr a téglába, már annyira nem tetszik. Lehet hogy tévedek de Parkside a következő években sem lesz elismert ipari márka. És nem jelenik meg cégeknél fő termékvonalban.
-
ph_5.5
aktív tag
Én az ütvefúró-csavarozót néztem. Amiért 50e-t kérnek.
És ezzel szemezek pár hete: DewaltSima fúró nekem kevés. Amikor itthon (családi ház) hozzá kell nyúlnom valamihez akkor a párom első kérése - kapcsoljam ki az áramot. (mármint lakáson belüli fúrás)
Nyáron volt egy részleges belső átalakítás (ismét) Ott kellett pl pár konnektor pluszba kialakítani. Plusz a ház régi és sima fúróval a falba nem tudok tiplit rakni... most pl olyan falszakaszt találtam ahol Ikea nehezebb falipolcát 6db 150-es ( 8X150) dűbellel rögzítettem.
A Parkside akkus cucc "bírta", de lassú volt.
Szóval ez az új szép és szagos 80Nm-es nyomatékúnak nem hiszek. Kitől vettek motort?
DeWalt, Millw.., Makita nem hiszem hogy ad nekik. És kétlem hogy az lenne belül áttervezett elemekkel.
De ami igazán zavaró, amit korábban leírtam hogy ha kell egy 4Ah-s akku márciusban akkor nem a jófogáson szeretném keresgélni 2X áron a nyereszkedőnél. -
zoli03
őstag
Azért egy hasonló DeWalt akkus ütvefúró-csavarozó legalább 30%-kal drágább, de inkább többel. Ha valakinek van már X20-as akkuja, nekik nagyon megérhetik ezek a gépek.
Ma már egy ipari géptől sem kell akkora minőséget várni. A Lidlnél kapsz 5 év normális garanciát, a többi gyártónál jobb esetben 3-at, de kérdés, hogy mire mész vele. Akkut kb mindig kapsz a boltban, olyan gyakran akciózzák, hogy a következő akcióig marad. Ha mégsem, akkor is lehet rendelni bármikor és lényegesen olcsóbb, mint egy márkás géphez. -
st6969
őstag
Nem tudom...valóban nem olcsók, de 5 év gari, Röhm tokmány, brushless...Mutassatok már egy olyan fúró-csavarozót, ami ezt tudja 20ezerért (vagy akksival 27-ért), vagy fúrókalapácsot 30-ért 3J ütőerővel, szintén brushless (a többit gép árszintjét nem tudom).
Nem kötekedek, komolyan érdekel. Ilyeneket kellene vennem. -
ph_5.5
aktív tag
Hónapok óta gondolkodom hogy a kb 5 éve vásárolt X20 zöld Pakside (ütvefúró- csavarozoó és ütvecsavarozó) mellé kellene egy kicsit jobb cucc. Gondoltam várok a fekete sorozatra...
Kár volt. Ez már lassan DeWalt árak. És minőségben valahogy nem hiszem hogy azt tudja. Ott ráadásul az év közben bármikor vehetek hozzá új akkut, új gépet, új bármit...
Ezzel gyanítom mellé lőttek. Értem én hogy nyomatékkulcs tud 1800 Nm-t és hasonlót- kérdés hogy noname kínaiak itt mekkorát lódítanak. -
st6969
őstag
válasz
bbsofficial #9481 üzenetére
A kérdés jogos, tipródtam is rajta, fogalmam sincs. De mivel elég kiterjedt hálózat EU szinten, így feltételezem, hogy megoldanák itthonról is (vagy nem).
Én a saját esetemben "valamit valamiért" alapon vállaltam volna a kockázatot. -
Morris
veterán
Jó cuccok, de nagyon drágák. Kár értük.
-
csudri
őstag
Szembe jött ma velem Youtube-on egy ilyen mindentvágós cucli:
https://shop.evolutionpowertools.com/products/r210cmsAkármelyik gérvágó tudja ezt a megfelelő tárcsával? Próbálta már valaki ezt az Evolutiont? Barkácsnak elmegy?
-
hzsolee
őstag
Az kéremszépen egy gázolajos hőlégfújó. Tisztára mint egy MIG21, csak forszázs fokozat nincs
-
hzsolee
őstag
válasz
Rodzser Mór #9328 üzenetére
-
jeni
félisten
Stanley FATMAX Ütvefúrógép FME140K-QS
Találtam FATMAX fúrógépet kisebbet
850Whelyett 750W.
Nm esetén jelentősen kevesebb a 750W verzió esetén.
Valamint egysebességes a gép. -
csudri
őstag
Ez a budget piros Makita gérvágó jó lehet darabolgatni? Lécek illetve max 5x10-es pallók.
[link]
Sajna nincs rajta sín, de amire általában használnám, ahhoz elég amit anélkül is tud. -
varsam
őstag
köszi szépen.
Első körben nekem elég egy 2Ah-s akksi is, az 7000ft itt
Ez normális árnak számít? Mennyi szokott lenni normál akcióban kb? -
van amúgy, korábban volt a fórumban linkelve, hogy 4Ah akku 12 ezerért
töltőt tudok adni neked ajándékba is (van már vagy három) azért külön ne adj pénztszerk: Akkumulátor 20V 4Ah 80Wh Li-ION - Hornos kft - Kompernass szerviz
PAP20A2, PARKSIDE X 20 V TEAM (alkatreszek.org) -
stratova
veterán
-
varsam
őstag
Ma vettek nekem egy ilyen Parkside Performance fúró-csavarozógépet kint Ausztriában. Ha épp nincs akciós töltő+ akksi Lidlben, akkor van valami egyéb jó bolt ahol lehet hozzájuk kapni?
-
125-ös Makita kisflex szöghajtáshoz milyen zsírt szerezzek?
-
fess
őstag
Sziasztok
Parkside magasnyomású mosóhoz szeretnék csőtisztítót,de sehol nem találok hozzá valót, Lidl-ben gondolom tavasszal lesz, ha lesz. Van esetleg más márka ami kompatibilis ezzel a géppel? (30k-ért találtam,de annyit nem szeretnék adni érte)
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi 9T 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest