Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Szólánc.
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
Új hozzászólás Aktív témák
-
werminator
csendes tag
Én nem mondtam hogy nem fontos a szerszám... De nézheted mivel jön akkor már ott van és dolgozik. Nyílászárós sztori az kellemetlen de nem hogy minőségre még mennyiségre se volt gépe, akkuja. Faterom pont nyílászárókkal foglalkozik több mint 20éve. Neki elég az Einhell gép és hidd el nem azért mert nem futná neki csúcs metabora. Egyszerűen megoldja a gép amire használja persze ha bedöglene van másik a kocsiban (hozzáteszem bírja az a hobbigép) . Itt nincs olyan hogy megáll a munka gép miatt meg a tulaj gépét használjuk. Az hogy te így jártál az gáz nekem égett volna a fejem a szaki helyébe. Sőt el se mentem volna szerszám nélkül dolgozni. De az hogy azért legyen valaki leminősítve látatlanban mert olcsóbb gépei vannak ezzel nem tudok azonosulni. Láttam már makitás profi ablakost aki nem bírta a lépést tartani. Persze vannak szakterületek ahova kell a fullos gép ezt aláírom.
-
ph_5.5
aktív tag
válasz
werminator #9545 üzenetére
Maradi vagyok. Szeretem ha az orvos aki a fogamat fúrja vagy a kőműves aki a házamat építi rendelkezik iskolai végzettséggel és még ért is hozzá.
A családban van mindkét szakirányból és pont az építőipar lett az ahol sok a youtube-n tanultam a Pistike 32-től hogy jó az úgy típusú ember. Ez nem ledegradálása részemről a szakmunkának- sőt... az alapokat az iskola adja- adta. És nem az hogy megnézek 3 videot a neten s már ahoz is értek.
A szerszám pedig igenis fontos. Dolgozom szolgáltatóként olyan fogászati magánklinikának akik évek óta nem használnak érzéstelenítőt fogtömésnél. Mert ők lézerrel fúrnak. Nem azért mert sznobok, hanem mert lépést tartanak a technológiával. Konkrétan elmesélte a tulaj hogy mi az eltérés pl az olcsó és a drága fogfúró között. (amikor még azzal dolgoztak) Nem csak az hogy az utóbbival sokszor több fogat lehet kifúrni, ahnem az hogy a kiegyensúlyozottsága miatt nem üt, nem kellt rezonanciát és a pánciens foga nem hullik szét. (túlzással)
Amikor a szakembertől kérek a panelban egy 120mm-es lukat a szellőzőhöz, akkor ne akarja elmagyarázni hogy jó nekem a 100-as is majd szűkítóvel felszereli nekem amit vettem...
Az igazi magyarázat az hogy nincs pénze 120-as koronára...
Amikor nyílászárót cseréltettünk akkor nekem kellett odaadni az ütvecsavarozót mert a szakemberé épp szervízben volt. Az akkus fúróhoz meg nem volt pótakku, és szinén a sajátommal fúrta ki a szellőző rést az ablak alsó részén.
Szóval de- igenis érdemes megnézni mivel érkezik a "mester". Nem lenézés vagy felmagasztalás miatt, csupán hogy helyén kezeljük hogy mire is számíthatunk. Ez persze ismét saját hozzáállás- de pont olyan mint amikor esküvői árajánlatnál a pár megkérdezi milyen eszközparrakkal dolgozik a fotós. -
Rodzser Mór
senior tag
Itt az ideje hamisítani az ismert márkaneveket. Legyen
Matuka, Deck&Blecker, Posch, Enheil, Kihoki, Menado, Hitti, Slik, DeMatt, Midwalkierue, EAG, DarkSide, Fennex stb. -
Morris
veterán
Itt van egy dewalt akkus ütvecsavarozó. 65k akkuval.
Ez is kefe mentes motorral van. [link]
A Parkside performance 25k akku és töltő nélkül. Veszek hozzá egy 4Ah-ásat és még így is 35k-nál vagyok. De mivel nem kell plusz akku hozzá, mert van itthon, így ennyi pénzért ajándék. -
sanzi89
addikt
válasz
werminator #9545 üzenetére
Nálunk a kőművesnek sikerült Leica lézerrel is gányabb betont önteni sávalaphoz, mint amit fater csinált 30 éve egy benzincsővel. Szóval egyetértek.
-
werminator
csendes tag
Nem is értelek...youtube kőműves...szerencsére nem a gép márkája fogja eldönteni hogy mennyire jó szaki az illető. Ha megoldja a gép akkor megoldja kicsit ez is ilyen fizessük meg a márkát mert az jól néz ki... Szerencsére az ilyen emberekből van kevesebb akik ezt nézik egy szakembernél hogy milyen géppel dolgozik. Olcsóbb géppel is lehet jó munkát végezni. Drágával is lehet gányolni..
-
ph_5.5
aktív tag
Nálam rapszodikus a felhasználás. Volt amikor a lányomnak raktam össze egy "favárat". Ott keleltt fúrni, csavarozni 10X10-es gerendákat és vékony kicsi léceket. Volt amikor 30m2 tetőt kellett összeraknom. 15X20-as gerendák fúrása, illesztése, csavarozása, rá lécezés... akkor vettem pl csigafúróbol hosszabb kivitelt. (6 lapú befogással, mert az ütvecsavarozó magsabb fordulatszámú és erősebb) Tavasszal tudom hogy álmennyezetet kell építenem ismét, aminél lesz falfúrás, fali aljzatok áthelyezése meg csomó apróság. A Parkside töltője a 2Ah-s gyári akkukat gyorsabban feltölti mint ahogy lemerítem a másikat, szóval ezzel jól elvoltam. De 50 ezret ha kiadok akkor az a kis felár egy olyan rendszerért amihez bármely napon tudok venni akkut, másik gépet jelenleg jobb alternatíva számomra, mint hogy várjam az akciót hogy hátha lesz. És hátha odaérek reggel nyitáskor és tudok venni...
Havernál jártam épp amikor megérkezett a kiadandó lakásának felújításához a szaki. 3 műanyag koffer, Parkside termékekkel. Értem én hogy sokminent meg lehet vele oldani, és költséghatékonyabb 50e-ből megvenni egy alapszettet és megbízóként nem kellene hogy érdekeljen hogy mivel melózik aki felújít nálam, mégis elfogott a "youtube-kőműves" feeling. -
Morris
veterán
Akkor viszont érdemes megvenned. Én már sokat dolgoztam vele. Sokat bír. Az összeszerelés minősége nagyon jó. 5X60 torx csavarokat nagyon szépen viszi.
De még a 8x100-as faszerkezet csavart is beviszi.Én a zöldből szerencsére jót fogtam ki. De azért érezhető, hogy a performance jobb.
-
ph_5.5
aktív tag
válasz
stratova #9533 üzenetére
Nem tudom mi a jó döntés hobby célra. 1x drágán (70-80e) venni jót, és nem kihasználni azt amit tényleg tud (pl DeWalt vagy Milwaukee vagy bármi más pro márka) vagy megvenni "drágán" (50e) egy olyat ami mindig kétségeket hagy bennem hogy biztos nem lett volna-e jobb kicsit hozzátenni.
De igazából minden ilyen az életben. Az 50e porszívó , mert miért nem tettem hozzá kicsit... vagy autóban is elég-e az 1.4 turbo benzin amikor a 2.0 Tb jobban menne ha kell... -
st6969
őstag
Van egy zöldem, de az még a régebbi 16V-os, nagyon szeretem, bár lehetne erősebb. Meg van mellé egy még régebbi Workzone 12V-os, ezt nem igazán szeretem, annyit se tud, hogy minél jobban nyomod a "ravaszt", annál gyorsabban forog. Kis- és nagy fordulatot tud, ennyi (persze anno jó volt az).
Szóval kellene egy harmadik. Vettem a zöld 20V-osból nemrég, akksi nélkül 8k-ért volt akcióban. Botrányos minősége volt, vissza is vittem (ütött a tokmány, lötyögött az akksi).
Ezért vártam a Performance-ra. 6x150-as csavaroknál nagyobbakat nem hajtok be (ez is extrém, inkább nagy átlagban 5x60), emiatt az ütvecsavarozót szerintem nem használnám ki. -
Morris
veterán
Nem rossz gép. Talán csak annyi hátránya van, hogy hidegben az akku védelem letilt. És a legalacsonyabb fokozat is erősebb a kelleténél. Tehát ha mondjuk lambériát fogatok fel 4x3,5-es csavarral, akkor 1-esben is túlhúzza. De erre meg jó lenne valami 12V-os mini csavarozó.
Amúgy 8-as szárral téglába nagyon szépen fúr. Nagyobb csavarokhoz is jó.
Nem mondanám, hogy lényegesen jobb. Nagyobb fordulatszáma van. Talán ennyi az érzékelhető különbség. Meg nyilván erősebb. (60Nm)
Könnyen elnyalja a pz/ph csavarok fejét. Ezért én már ha tehetem torx fejűt használok. Ahhoz nagyon jó gép.
Viszont ha van egy zöld csavarozód és van egy ütvecsavarozód is, akkor véleményem szerint ki lehet hagyni a sorból a performance csavarozót. A zöld is elég kb mindenre. Ha meg már teljesítmény kell, akkor jöhet az ütvecsavarozó. -
Morris
veterán
Szerintem én veszek egy performance ütvecsavarozót (a 226Nm-est). Néztem róla videókat és otthoni felhasználásra szerintem tökéletes lesz.
-
-
amiről én beszéltem, az a fúró cikkszáma, nem az akkué
te azt mondod, hogy van két PAP A1 akkud, ez így rendben is van
amit én mondtam, hogy a PABSP 20v Li A1 fúró nem kompatibilis a PAP 20 A1 akkukkal
annak ugyanis saját 20v-os akkuja volt, aminek más a cikkszáma PAPP 20 A1 -
stratova
veterán
Igen, de amikor behozták a Performance vonalat még nem volt kompatibilis a mezei zöld Parkside eszközökkel, ahogyan f4lcon is írja. De 2019-ben a B2-es modellek már azok voltak éppen azért, hogy ne kelljen 2 akkuvonallal vesződni, amikor az olcsóbb gépek árának nagyobb hányadát teszi ki az akku ára (még úgy is hogy olcsóbb mint a márkás 4 Ah akkuk).
Azt amúgy adom, hogy az ütvefúró csavarozóhoz tessék megvenni a 4 Ah akkut, ahogy nézem ez sem kisebb az enyémnél s feltehetően ahhoz hasonlóan nem csak erősebb, kiegyensúlyozottabb is lehet vele (nem annyira "fejnehéz"). Bútort csavarozni mondjuk ez is kicsit bumfurdi, dehát ez van ha az ember mindent az egyben gépet akar nem túl drágán (az EInhell sem pici, Metabo, Bosch, Makita, Milwaukee biztosan csinált már kicsi és erős gépeket).Engem anno éppen az akku utánpótlás hiánya, riasztott el a mezei Workzone-tól (nem nagy munkára kellett, de ha nem használom sokat egy évben nagyobb az esély, hogy az akku hamarabb megy tönkre a gépnél (még kanyarban sem volt a Ferrex)). A poén kedvéért az Aldi most télen is árult mezitlábas Workzone-t pedig már ott az olcsó vonalas gépnek a Ferrex családjuk ami egy 20/40V-os akkut használ.
-
válasz
stratova #9522 üzenetére
hivatalosan a PABSP 20V Li A1-hez adott 20v akku nem kompatibilis az X20v cuccokkal, a később árusított PABSP 20v Li B2 már kompatibilis
(a zöld a PABS a fekete meg a PABSP mint "performance")ez az A1 (akkut érdemes figyelni)
ez meg a B2 ami most is forgalomban van, Röhm tokmány, X20v felirat az akkun -
st6969
őstag
válasz
Kiscsőke #9521 üzenetére
Igen, X20V (akkus kompresszorhoz van, de az viszonylag ritkán van használatban, így az akksija ki lenne használva).
#9523 bbsofficial
Igen, ettől tartottam én is. Így azt lehet, hogy ott hagyom, 40ezret már nem biztos, hogy ér. Akkor inkább veszek egy vezetékes Makit 35-ért. -
st6969
őstag
A sima zöld Parkside-hoz adott 20V akkuk ugye jók a fekete Performance modellekhez is?
Illetve a fúrókalapácshoz nem kötelező ugye a 4Ah akku, elmegy a 2Ah-val is (csak gondolom hamarabb kell tölteni)? -
ph_5.5
aktív tag
A Lidl saját oldala alapján ha cserélik a cuccot nem indul újra a garancia. Persze az 5 év baromi hosszú idő, és ha végig bárikor cserélik/javítják akkor remek dolog.
Nem tudom... nincs márkafétisem és otthonra vásárolok ilyen dolgokat mert más a munkám, de ha megáll mert épp használom nincs 1 hetem megvárni hogy javítsák. Szóval jobban szeretem ha nem áll meg30e-ért szó nélkül megvenném az új 80Nm-es változatot.
És nem kell alukoffer (amit nem szeretek mert nem olyan ellenálló mint a műanyag), nem kell ajándék 300 részes tippli vagy fúrószár készlet... meg üveggyöngyök. -
emre
veterán
Nincs jelentősége a tartós tesztnek, mert aki így használja nem egyet vesz. Szóval vagy szarik rá hogy garancia időn belül tönkremegy, küldi vissza futárral és addig használja a másikat, vagy kivárja amíg újra lesz, mert egy éven belül kb. kétszer elérhetőek és kicseréli. Garantált a végtelen ciklus.
-
ph_5.5
aktív tag
válasz
stratova #9515 üzenetére
A két 20V-os Parksideom sem tette tönkre a saját akkuit. Az ütvefúró tokmánya már nem az igazi, főleg nem finomabb fúrásokhoz. (bár a 8-as fúróval fúrok 10-es tiplit a falba sem épp a kedvencem
) Nem létkérdés hogy most bármit is vegyek... de 50e az már nem kevés ilyen dolog megvételére. Persze nem egy autóvásárlás vagy egy több százezres hűtő amit évekig szeretnénk nézni/használni... de azért nem dobnám ki 1 év múlva ha nem nem muszáj.
Túl nagy árugrásnak érzem a 20V-on belül is a zöld vs "pro" besorolásukat.
Bár soha nem adok el ilyesmit, de eszembe jutott mennyivel jobb hirdetni pl egy Makita cuccot hogy ezt veheted nyugodtan.. mint egy Parkside terméket azzal hogy becsszó ez is tud annyit. Lehet hogy tud csak még nem bizonyította. (a múltkor linkelt itt valaki egy china made akkus családot valami 144e-s áron semmi múlttal és higgyük el a forgalmazónak hogy ez kint munkás cucc. A zöld parkside már sajnos párszor bizonyította hogy tudnak nem jót összerakni. Meg persze azt is hogy árához képest jók)
Illetve annyi hogy ezek a tesztek is annyit érnek mint az aki tesztel. Ha nem nyomom annyira rá az ütvefúrót mint a másiknál akkor lasabban fúrja ki a lukat. Ha feltöltöm az akkut majd 30 csavarozás után még mindig telit jelezez... és onnan indítom a videot hogy mindkettő fullon van akkor szándékosan csalok. Mert pl az fizet és küldi a cuccait) És utólag még mindig hivatkozhatok arra hogy biztos gyártási szórás- a másnál más jön ki. Tavaly láttam egy pro fúrók? (vagy ütvecsavarozók) vs zöld Parkside összehasonlítást. A Parkside 30euro áron lett bemutatva, de ahoz képest sem állt helyt, mert konkrétan nem tudta lecsavarni, becsavarni, befúrni... szóval lemaradt nagyon. Ehez képest máshol zöld vs fekete Parkside között nem volt ekkora eltérés. No mindegy. Majd lesz 80Nm-es Parkside teszt is hamarosan. És majd kitalálom mit is vásároljak. 50-60-70e magasságában. -
stratova
veterán
Nem tudom mennyivel jobb vagy rosszabb az akku, a porszívónk még egyet sem nyírt ki a 2 db 4 Ah-ból, ha jól emlékszem lassan 1,5 év alatt. Egyszer le kellene valahogy mérni, mennyi idő alatt merül le vagy csökken a szívóerő. Ezzel meg én voltam, úgy hogy egy hétig nézegettem milyen Makita fúró kéne és porszívó (erre a két eszközre volt szükségem, utóbbi utazáskori lakhely és autótisztításhoz és egyszerűen nem láttam jobbat, ami nem 40-60e és tud 90 kPa-t, ez meg 1 db 4 Ah akkuval+töltővel volt 26e).
-
ph_5.5
aktív tag
Most néztem rá a csatornára- fordítóval egész érthető amit írnak. Tegnap került fel a 60Nm-es Parkside vs MWK összehasonlítás.
Értem én hogy 0km-es állapotban a Parkside hasonló eredményeket tud olcsóbban mint az ipari gépek, de hiányzik egy hiteles tartós teszt. Pl egy 1 éves Parkside vs új összehasonlítás.
Mennyivel lötyög jobban a tokmány, mennyivel bír kevesebbet az akkus stb... lehet hogy van ilyen video csak még nem kerestem -
ph_5.5
aktív tag
Metabobol kb 8 éve még Ni-Cd akkus 12V-os csomagot vettem. Amig bírták az akkuk, kedveltem. Remek vásárt csináltál, erős és megbízható cucc. Nekem jelenleg csak Parksideból van 20V akkus cuccom, de nem bízom bennük. Mármint fel tudtam velük újítani lakást, építettem féltetőt... jó volt otthonra, de szó szerint elkoptak. Mennek még, de nem áldoznék a "pro" vonalukra ennyit. Kicsit nekem olyan mint a Dacia az autóban. Elhiszem hogy tudnak jót is készíteni, de mégsem jönnek be.
-
stratova
veterán
Furókalapáccsal. De amúgy az is lesz, sőt ha jól látom az ütvefúróval egyetemben idehaza először. Amúgy a téglát (itt még régi kevés lyukú) a 60 Nm fúró viszi, de még itt is érdemes szerintem ütvefúró módra állítani, egyszerűen gyorsabb. Viszont ütvefúrót betonban biztosan nem nyektetnék.
-
fulton
addikt
Sziasztok
Szeretnék egy kis segítséget kérni.
Vásárltam egy Metabo WB 18 LTX BL Quick sarokcsiszolót.
4.0 Ah LiHd akuval használom, de ez valami iszonyat gyorsan lemerül. Alig lehet vele vágni valamit. Ekkora energia forrást emészt fel a sarokcsiszoló? (gondolok pl it a BS 18 LTX fúrócsavarozóra)
Egy 8.0 Ah LiHd val szerintetek értelmesebb lenne? (egyébként itt erőben is van különbség, ha egy 4 vagy egy 8 aksit tolok alá?
Előre is köszönöm. -
Jabby
őstag
"...betonfúrás ütvefúróval téma"
Nem értelek, te mivel fúrsz betonba? Nem ütvefúróval?
Egyébként én is Makita akkus fúróval furkálok 6-os, 8-as tipliket betonba. Sokkal kényelmesebb, mint hosszabbítót végighurcolni egy lakás minden helyiségébe ha egy lakásban felszerelem a lámpákat. -
st6969
őstag
Sokadszorra kerül elő mostanában ez a betonfúrás ütvefúróval téma...ráadásul most akksissal
Ezek szerint velem van a baj
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Spórolós topik
- Apple asztali gépek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali fotós kérdések órája
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Projektor topic
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Fornetto Explorer DeLuxe gömbgrill/faszenes grill, pizzakemence feltét, pizzakő, elemes forgatónyárs
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- Eladó Zenga Giulia gamer szék / Daccormax ergonomikus irodai szék
- Midea klíma akciós áron beszereléssel együtt!
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Új szintre emelnéd a géped sebességét? Ne várj tovább!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Honor 200 Pro - Moonlight White - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! MSI Katana GF66 Gamer laptop! I7 12700H / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest