Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#9651) YAS-dude válasza jeni (#9650) üzenetére


YAS-dude
őstag

(#9652) jeni válasza YAS-dude (#9651) üzenetére


jeni
félisten

magától jár?
mert a kép alapján húzni kell magam után :O
annyit egy ilyenért nem adok ki.

(#9653) Tsebacsi válasza jeni (#9650) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Készlet kellene, nem láda. Illetve olyan készlet, ami kisebb ládában, vagy inkább kofferben van, nem ilyen nagy hodályban :D

[ Szerkesztve ]

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#9654) jeni válasza Tsebacsi (#9653) üzenetére


jeni
félisten

szerintem jó áron ilyen készletet nem kapsz.
egyszerűbb a "ládát" megvenni és azt megtölteni olyan szerszámokkal ami elfér benne kényelmesen és áron belül vagy,és nem lesz nehéz.

[ Szerkesztve ]

(#9655) st6969


st6969
őstag

Ha már kéziszerszám: oldalcsípő, kombinált fogó, laposfogó hármasból milyen gyártmányt érdemes venni otthoni használatra, ami sokáig kiszolgál, nem gagyi, éle is megmarad? :R

(#9656) csapee válasza st6969 (#9655) üzenetére


csapee
senior tag

Wiha, a többi nekem nem vált be, fogó meg Rothenberger vagy duzzogva Knipex.

Ui.: Van itt tapasztalat AC/DC Awi témakörben? Parweld, iWeld és Jasic jött szembe, ehhez kellene szakértelem.

[ Szerkesztve ]

Csapee

(#9657) zoli03 válasza Tsebacsi (#9653) üzenetére


zoli03
őstag

Univerzális készletből nem nagyon szokott normális minőségű lenni. Yatonak vannak normális minőségűek, de olyat úgysem találsz, amiben minden hasznos lenne, de nem is hiányzik semmi. Írtad, hogy vannak már szerszámaid és elképzelésed is van. Sokkal jobban jársz, ha te válogatod össze magadnak.
Például pár személyes prefencia, amit a végtelenségig folytathatnék:
- telefonfogóból ne egyenest rakjanak a készletbe, hanem hajlítottat, abból is 200 mm-est, ha csak egy van
- torx vagy imbusz kulcs készletből ne rövid legyen benne, hanem hosszú imbuszt, torxból elég a bit is
- kalapácsból kell gumikalapács is
Ez csak 3 példa volt hirtelen, de bármelyik elég, hogy ne vegyem meg a készletet.

(#9658) Tsebacsi válasza zoli03 (#9657) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Szia!
Ó ez a Yato tetszetős, Stanley-ből is most találtam hasonlót, 80k az ára :Y. Lehet az lesz, hogy bemegyek egy komolyabb(nak tűnő) szerszámboltba és válogatok.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget és bocsánat az off témáért. :R

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#9659) stratova válasza Tsebacsi (#9658) üzenetére


stratova
veterán

A Yato feltehetően még komolyabb, nekem otthoni használatra a Lidl-ös 94 db-os dugókulcskészlet eddig jó volt (kerékcsere, mosdószerelés stb.) az 10-ért ment, most a 216-os 30. A koffer ennyiért nyilván egy puhább műanyag (a 94-esnél bizonyosan, a mostani tartóját nem nyomkodtam), érdemes rá vigyázni (eddig sikerült).

[ Szerkesztve ]

(#9660) f4lcon válasza csapee (#9656) üzenetére


f4lcon
őstag

érdekes videó Knipex vs Rothenberger vs Bahco témában

szerszámkészlet ügyben az ultimate egyszer kell megvenni típus: Proxxon 68 részes #6604009141 [link]

de az igazi persze, amit magadnak válogatsz össze
mindenkinek más a preferenciája, és mindenki másra használja.
nekem pl van egy szett Wera Joker-em anélkül én nem csinálnék szerszámos ládát, de az önmagában vagy 60k a szett... dugókulcsból is jó a Proxxon, de én az élettartam garis King Tony-ra esküszöm, egy 1/2"-os készlet még 45k és már el is szórtál egy százast, de még nincs doboz, amibe tedd őket...

[ Szerkesztve ]

“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell

(#9661) ph_5.5 válasza zoli03 (#9657) üzenetére


ph_5.5
aktív tag

Én 10 perce csalódtam a Yato egyik termékében. 6X150-es betonfúrószár- hengeres befogással. Tegnap vettem, kicsomagoltam, hibátlanul futott. 1 az az 1 db lukat fúrtam vele 100mm mélységig kb egy vegyes falazatba. Nem fogott kőzetet, sem betont... a szár végének máris van 3mm-es kilengése. Ami kb 8-as furatot eredményez. Megy a kukába. (400Ft volt, ha meglenne a blokk akkor sem mennék vissza reklamálni, de azért ennél többet vártam)
Tegnapi beszerző körúton sikerült vennem Milwaukee fafúrószárakat. Kis készlet, nem is volt drága. Meglepő- Made In Germany felirat a dobozon. És a fúrószárakon is...
Illetve Bohrcraft HSS-Co szett lett még újítva. Szintén német... elvben profi kategória, remélem engem kiszolgálnak pár évig.
Én biztosan nem vennék gyárilag összerakott készletet. Inkább felnéznék egy webáruházba, és megnézném a termékkategóriákat... írnék egy listát és bevásárolnám akár több helyről is azt ami tényleg kellhet. És ha tudom mire kell (pl fémkerítés építéshez minőségi HSS fúrószárat vennék, míg pl fürdőszoba felújításhoz sds szárakat... csak hogy fúrószárnár maradjak.)

(#9662) domerator válasza ph_5.5 (#9661) üzenetére


domerator
veterán

Pár éve vettem a Gyömrői úton egy Milwaukee impact készletet, piros baromi erős dobozban van, atomot is kibír a doboz, nem is volt drága, jópár bit mellett volt benne vagy 5 fúrószár, 1/4 hatszögű befogásos. B@szki, régi páncél ajtaját is fúrtam vele, annyira komoly volt. :C Tavaly ugyanott vettem 2 db-os PH2 Milwaukee bitet (valami 80mm-es)... mindkettő úgy üt mint a Big Ben.
Elmennek ezek is a ..csába :W (mármint a Milwaukee)

Reggae ‘till I die ... iPhone 13 mini, MacBook Air M1, Homepod (sztereó)

(#9663) ph_5.5 válasza domerator (#9662) üzenetére


ph_5.5
aktív tag

Pont azon gondolkodtam az akkus megoldások kapcsán hogy 1 rendszert szerettem volna...
Akkus ütvefúró-csavarozóból azért lett DeWalt mert az azonos kategóriájú Milwaukeenál adott kb 15%-al nagyobb nyomatékot (70 vs 60) és szintén hasonló arányú fordulatszám eltérést. (2000 vs 1800). És elkezdtem nézegetni a DeWalt biteket- dobozban. De eddig Milwaukee impact szettet vettem és elégedett voltam. Most meg tényleg ki a franc tudja miből mit érdemes beszerezni... ez a Bohrcraft márka nekem pl nem is volt ismerős. Igaz nem szakterületem a "forgácsolástechnika", és szinte csak azokat a márkákat ismerjük amik vagy régről elérhetőek a magyar piacon vagy a marketingosztály tolja az arcunkba...
A Praktikerben láttam 6X150-es hengeres befogású befonfúrószárat. 2200 Ft/db. Ez a "kék" sorozatuk tagja. AMit most megtanultam hogy 400 Ft-ért a Yato semmire nem jó. Lehet hogy teszek vele egy próbát a kékkel, aminek a hangzatos merketingje az hogy lézerhegesztett, gyors haladást biztosít mert 2000-es fordulatig bírja és alkalmas akár a betonnál keményebb (pl gránit) fúrására. Nálunk a vegyes falazatban akadnak kövek... ha azt is viszi akkor előrébb vagyok. (yato nem kapott követ nem ezért hajlott meg, simán olyan s zára mintha valami lágyacél lenne).

(#9664) Morris válasza ph_5.5 (#9663) üzenetére


Morris
veterán

Szerintem a hengeres befogásos fúrószár egy kalap sz*t nem ér. Ha megszorul, akkor simán elforog a tokmány.
Ha már ilyen kell, akkor hatszögletűt kell venni. A legjobb az sds.
Amúgy a 4 élű makita nemesis sztem nagyon jó. Ezt érdemes megvenni.

[ Szerkesztve ]

(#9665) ph_5.5 válasza Morris (#9664) üzenetére


ph_5.5
aktív tag

Van sds+ fúróm is, de 4-6-8-as tiplis pl polcfelrakáshoz sokkal kényelmesebb az akkus szettem elővenni. Nem volt még normális akkus ütvefúróm, de megdöbbentő mennyire jó ez a DeWalt (796) pl a zöld Parkside viszonylatban. Brutál gyorsan halad téglafalban, fában... fémben. Ennek racsnis a tokmány, jelzi ha meghúztad. Még nem sikerült elforgatnom benne fúrószárat. Fogaskoszorús tokmányban már igen. Pl a Bosch a kék betonfúrószár egyik oldalára - ha jól láttam a csomagban - rakott 3 db kis körmöt, (egy oldalon egy vonalban) ami talán nem engedi elforogni még nagy terhelésnél sem.
Az 5J-os sds fúróm meg nagy és nehéz. Nincs rajta világítás. Az sokszor ágyuval verébre kategória lenne. Amikor lakásfelújítottam azzal szedtem le a csempéket, véstem szét betonáthidalót... az arra tökéletes. Meg a 60cm-es falat azzal fúrtam át 1m-es fúrószárral :) (koax kábelt be kellett vinni) .
A 4 élú megoldás tényleg jó. Van egy lakásunk aminél a menyezetre kellett fúrnom dolgokat. Ott olyat használtam, mert az viszi a vasat is a vasbetonban. És tényleg viszi. Bár nem Makitám van, de sokan lemásolták a 4 élű megoldást saját fantázianévvel.

(#9666) stratova válasza ph_5.5 (#9665) üzenetére


stratova
veterán

Bár feltehetően nem 796-os szint, de nálam a WZT+ Einhell klónnak sikerült elforgatni a 12-es kőzet fúrószárat (régi B30 téglában), persze az egy olcsó OBI-s szár volt 750-ért, noha ott is racsnis a tokmány. Ha többször kell majd mint feljebb rakni egy mosdókagylót én is elgondolkodott tán egy Makita nemesis-en vagy hasonlón (itt is kell majd a plafonba fúrni) Azt viszont adom, hogy jó néha egy kisebb gép, a tükrösszekrényt pl csak a fürdőkabint és a mosógépet kisakkozva tudtam volna feltenni, ha csak egy kicsit is nagyobb a gép.

(#9667) kokokka


kokokka
őstag

Volna egy kérdésem. Előre bocsájtom, hogy nem vagyok szakember semmi itt felbukkanó szakmában csupán itthon, barkács szinten tevékenykedem néha. Csak, hogy ne kelljen mindenért szakembert hívni. Szóval. Van egy B&D csiszológépem, amihez tépőzáras csiszolópapírt keresek. Sajnos a használatijában leírt típusúakat nem kapom meg itthon sehol, így alternatívák mellett döntöttem. Találtam is pl. Extolban hasonlót. Ez méretre szinte ugyan az, mint az enyém, nyolc lyukú is, mint az enyém, de hiába írok boltoknak, mind azt mondja, hogy jó rá, csak a lyukak kiosztására kell figyelni. Lemértem hát a papírt, hátha így pontosabb infóhoz jutok, de ilyen "mély" szinten meg már nem foglalkoznak velem a boltok. Íme a papír :

Ti itt sokat látottak vagytok. Tudna valaki segíteni nekem ebben a kérdésben? Még annyit, hogy bár lehet, buta a kérdés, de bármilyen formában (tekercsben, nagyobb lapokban) nem lehet kapni öntapadós csiszolópapírt? Mert akkor én méretre vágnám és ki is lyukasztanám magamnak, de ne tudom, hogy ilyen egyáltalán létezik e?
Köszi a választ!
:R

[ Szerkesztve ]

(#9668) Findzs válasza kokokka (#9667) üzenetére


Findzs
addikt

Én is magamnak lyukasztom a papírt, bár nekem tépőzáras van.
Lehet kapni öntapadósat is:
[link]

"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."

(#9669) kokokka válasza Findzs (#9668) üzenetére


kokokka
őstag

Nekem is tépőzáras van. Mint írtam, lyukasztanám is ha lenne mit. Te melyiket veszed és honnan, amit lyukasztasz? És mi a mérete? Köszi a választ!

(#9670) Findzs válasza kokokka (#9669) üzenetére


Findzs
addikt

Megzavart, hogy a vége felé azt írtad öntapadós papír mert van olyan is, meg tépőzáras is.
Egy helyi szerszámboltban szoktam venni, van táblában és van méterre tekercs formában is meg korong is van.
Van egy kisebb rezgőgépem sokszor azt veszem elő és arra jó a 125 mm átmérőjű csiszoló papír korong. Abból ki tudom vágni a gépre valót pl.: [link] [link]
Tábla: [link] Tekercs: [link]

"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."

(#9671) kokokka válasza Findzs (#9670) üzenetére


kokokka
őstag

Köszi a segítséget! Ezek nekem kicsik sajnos. Igaz, nem írtam, de nekem 92x191mm a gyári méret. Egy két mm nem számít, de a linkelt oldalon csak jóval kisebbek vannak.

(#9672) ph_5.5 válasza kokokka (#9667) üzenetére


ph_5.5
aktív tag

Ez talán jó lehet neked 90X187mm papír

A rezőcsiszolódon nincs más rögzítési mód? Ez a tépőzáras megoldás utánpótlás szempontjából drága. Méterre lehet kapni jó minőségű papírt, csak a hosszát kell vágnom és a Makita adott a talphoz gyári lyukasztót. Egy mozdulat és máris kompatibilis a rendszerükkel az univerzális papír. Én simán váltanék csiszolót ha ennyire problémás és drága lenne a beszerzés hozzá.

(#9673) kokokka válasza ph_5.5 (#9672) üzenetére


kokokka
őstag

Van leszorítási lehetőség is rajta. Egy B+D Duosand a gép.

(#9674) ph_5.5 válasza kokokka (#9673) üzenetére


ph_5.5
aktív tag

Közben pont ráleltem a gépedre... és pl az edigital oldalán valaki már írta hogy ninc shozzá papír- sehol. Ránéztem az Amazonra is... és ott sincs.
Én azt hiszem a leszorítási lehetőségnél maradnék. A lukakhoz pedig készítenék egy sablont.

A Makita ezt adja pl a csiszolóhoz.

[ Szerkesztve ]

(#9675) kokokka válasza ph_5.5 (#9674) üzenetére


kokokka
őstag

Amazonon van a hozzá való (használatiban is leírt) Pirnaha papír, de az kicsit durva lenne, ha onnan rendelnék annyiért. Ráadásul csak 5db van egy csomagban :) Persze ha nem lesz más, veszek hozzá lefogatós papírt tekercsben. Az se rossz, csak valahogy szimpatikusabb a tépőzáras.

[ Szerkesztve ]

(#9676) hzsolee válasza kokokka (#9671) üzenetére


hzsolee
őstag

Már hogy a tökbe lenne jóval kisebb, amikor neked 92, a méterre kapható meg 115?

A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."

(#9677) kokokka válasza hzsolee (#9676) üzenetére


kokokka
őstag

Igaz. Én csak a táblaméretre mondtam, bár hozzátartozik, hogy benéztem a másikat is.

(#9678) Findzs


Findzs
addikt

Boldog Új Évet Mindenkinek!

És persze sok és eredményes barkácsolást! :)

"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."

(#9679) Findzs válasza kokokka (#9671) üzenetére


Findzs
addikt

A 25 méteres 115mm -er széles 80 as szemcsenagyságú tekercs 20 ezerbe kerül.
130 db -ot tudsz belőle kivágni. Darabja 154 Ft ra jön ki és tépőzáras.

[ Szerkesztve ]

"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."

(#9680) kokokka válasza Findzs (#9679) üzenetére


kokokka
őstag

Megvárom milyen lesz amit most vettem. Mérete ok, a lyukkiosztás meg kiderül. 4 különböző szemcsenagyságút vettem, összesen 40 darabot. Postával együtt 3000Ft volt.

(#9681) jeni


jeni
félisten

(#9682) hzsolee válasza jeni (#9681) üzenetére


hzsolee
őstag

A napokban nézegettem én is ezt a típust, de nem láttam. Most, hogy rájöttem, hogy nyárig van még lehetőség csájnízből rendelni sarc nélkül én onnan veszek. Durván 6500 pénzből megvan. Ha esetleg itthon találsz, azért megoszthatnád.

A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."

(#9683) jeni válasza hzsolee (#9682) üzenetére


jeni
félisten

a filmen levőt megtaláltam az aliexpreszen:
a videó alatt megnyitva szerepelnek az alkatrészek elérhetőségeik
aksi
pen
komplett cucc
de épen most ráakadtam ilyenre itthon is
domerator
egybe full az hol leshető meg?

[ Szerkesztve ]

(#9684) domerator válasza jeni (#9683) üzenetére


domerator
veterán

Hát ez ugyanaz, mint amit alin 5-6-7 ezerért adnak, csak itt 15e. Én is szétnéztem alin, van többféle, ettől felfele többszáz dodóig, csak ugye arra várni kell. Ha sürgős, akkor meg itthon duplája (amúgy most néztem, nem is elérhető, szóval előre ők se rendelnek).
Én egy kompaktot néztem ki, dobozolt, akkuval szállítással együtt 9e körül, illetve van egy doboz nélküli 6,5e szintén akkuval

Reggae ‘till I die ... iPhone 13 mini, MacBook Air M1, Homepod (sztereó)

(#9685) hzsolee válasza jeni (#9683) üzenetére


hzsolee
őstag

Jófogáson van egy hasonló.... esetleg

Link

A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."

(#9686) (ex)Cat


(ex)Cat
senior tag

Tudtok ajánlani olyan szintezőlézert max 30e ft körüli kategóriában, ami a mennyezetre is tud vetíteni?

(#9687) cannibal


cannibal
senior tag

Sziasztok!

Vettem a lidli-ben egy Parkside PBSA 12 D2 gépet. Hazahoztam kibontottam és amikor a ravaszt meghúzom, akkor nagyon hangosan sípol az mellett, hogy világít meg teszi a dolgát. Ez valami hibajelzés lenne, hogy az akku rossz, vagy valami hasonló? Mert ha csak tölteni kell vagy ilyesmi akkor nem vinném vissza. Persze ki fogok próbálni ezt meg még pár dolgot, csak furcsállom, hogy google keresés erre a típusú hibára nem hozott semmilyen találatot nekem. Járt már valaki így, vagy hallott ilyenről valaki?

[ Szerkesztve ]

(#9688) Jabby válasza cannibal (#9687) üzenetére


Jabby
őstag

Akkut töltőre téve folyamatosan világít a töltő piros visszajelzője? Feltöltve átvált zöld színre?

(#9689) jeni válasza cannibal (#9687) üzenetére


jeni
félisten

A töltöttségi jelző mit mutat az aksin?

(#9690) ph_5.5 válasza cannibal (#9687) üzenetére


ph_5.5
aktív tag

Nem az akku hibájára utal. Simán szerintem rossz gépet fogtál ki. Ez a motor, vagy más belső mozgó alkatrész hangja. Nincs ilyen eszközben "veszély" jelző funkció.
Ki fogják cserélni. (ha meg van a blokk)

(#9691) cannibal válasza ph_5.5 (#9690) üzenetére


cannibal
senior tag

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat mindenkinek! Sorban válaszolok.
Az akkut töltőre téve, veszi a töltést. Ez pipa.
Az akksi töltötség szerintem fullos, mert mind a három szín világít zöldig. Ez pipa.
Nem írtam, de igazából amikor a ravaszt félig meghúzom, még a motor el se indult, csak a lámpa világít, már akkor jön ez a hangos sípolás. Addig tart, amiíg a ravaszt el nem engedem.

Szóval holnap szépen visszaviszem és kicseréltetem. Hibás darabot fogtam ki, megesik.

Szerettem volna leírni ezeket, hogy megmaradjon a topikban, ha valaki visszakeresné esetleg valamikor hasonló hiba miatt. :R

(#9692) csikos_zsolt


csikos_zsolt
újonc

Mindenkit üdvözlök!

Kicsit off

Abban a kérném a segítségeteket, hogy a Lidlben jelenleg is kapható 20V-os ütvecsavarazót valamilyen adapterrel alkalmassá lehet tenni, hogy torx fejű állványcsavarokkal használni lehessen?

Köszönettel

(#9693) Kiscsőke válasza csikos_zsolt (#9692) üzenetére


Kiscsőke
aktív tag

Valami ilyesmire gondolsz?

A remény hal meg utoljára! (meg a patkányok)

(#9694) JóGéza válasza csikos_zsolt (#9692) üzenetére


JóGéza
aktív tag

Szia!
Én egy ilyen adaptert vettem, ha szükség lenne rá, hogy a 1/2-es géppel használjak 1/4-es biteket.

(#9695) zoli03 válasza csikos_zsolt (#9692) üzenetére


zoli03
őstag

Veszel hozzá egy Ilyen adaptert, és ebbe bele tudod rakni az 1/4"-os bitet. De többfajta megoldás is létezik.

Szerk.: közben megelőztek.

[ Szerkesztve ]

(#9696) csikos_zsolt válasza zoli03 (#9695) üzenetére


csikos_zsolt
újonc

Sziasztok!

Mindhármatoknak köszönöm!
Pont ilyenre gondoltam, csak azt sem tudtam, milyen néven érdemes keresni!

Leköteleztetek! :)

Üdv: Zsolt

(#9697) cannibal válasza csikos_zsolt (#9692) üzenetére


cannibal
senior tag

Esetleg a nagy nyomaték miatt érdemes megfontolni, hogy az adapternek legyen torziós zónája, hogy adott esetben ne törjön el azonnal.

Én úgy tudom ennél az átalakítónál a sárga rész ezt hivatott szimbolizálni: DeWalt Átalakító Adapter 1/2" - 1/4" (DT7508)
Szerk: Ez tuti olyan: Milwaukee adapter szűkítő 1/2 négyszög-1/4 hex

Update a sípolós lidlis akksis fúró ügyében. Kicseréltem, de ez a másik ís sípol. Szóval ezt is visszaviszem és feladom. :) Majd legközelebb.

[ Szerkesztve ]

(#9698) f4lcon válasza cannibal (#9697) üzenetére


f4lcon
őstag

a "toziós rész" annyit ér, hogy hamarabb eltörik
igazi mókusvakítás

“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell

(#9699) st6969 válasza cannibal (#9697) üzenetére


st6969
őstag

Akartam is írni, hogy nekem is van 12V-os (igaz Aldis) behajtóm, az is sípol. RC autó 18650 akksikkal, az is. Amúgy semmi baj velük. Hobbielektronika topicban szerintem azt is meg tudják mondani, miért sípolnak.

(#9700) cannibal válasza st6969 (#9699) üzenetére


cannibal
senior tag

Köszi, hogy írtál. Érdekes, hogy a tesztvideókban amit néztem egyik se sípolt. Plusz egy van az ismertségi körömben az se sípolt. (Legalábbis emlékeim szerint.) Pedig nagyon tetszik a kicsike, de ezzel a feature-rel nem tudok együttélni. :)

f4lcon: Lehet neked van igazad. Én nem tekerek be napi többszáz csavart különböző adapterekkel. Nem dolgozom iparban, és nincs összehasonlítási alapom se. Amennyiben a működési elvét végiggondoljuk, hogy a hirtelen fellépő ütésszerű csavaró erőt a torziós zóna a rugalmasságágal valamennyire elnyeli, szemben a merev szárakkal amik ilyenkor megfeszülnek, akkor logikusnak hangzik, hogy ütvecsavarozásra alkalmasabb lehet.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.