Hirdetés
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MárkaLánc
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
Új hozzászólás Aktív témák
-
st6969
őstag
válasz hzsolee #8349 üzenetére
Én már régóta így vagyok ezzel, a csavarbehajtót kivételnek tartottam a sok pozitív visszajelzés miatt...idáig. A mézes kolbász jó ötlet, úgyis grillezünk a hétvégén
(#8350) inf3rno
Direkt akksi nélkülire vártam, mert tavaly elcsábultam és vettem egy akksis kompresszort 18-ért (nem bántam meg a mai napig sem, de az ugye nincs gyakran használva, így az akksija jó lenne ehhez) -
addikt
válasz inf3rno #8350 üzenetére
amit te vettél, az a fekete Performance verzió, brushless motoros Röhm fém tokmányos 22-ért, ez meg most a sima (zöld) szénkefés motoros volt akcióban 10-ért - nagyon nem ugyan az a kettő. ráadásul ahhoz járt 22-ért akku meg töltő, ehhez meg semmi.
[ Szerkesztve ]
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
hzsolee
őstag
Csavarbehajtóban is csalódtam. Tokmány ütött, kilazult. Sikerült eladnom pont mielőtt volt a 22ezres performance. Így még a 22 sem fájt annyira. Annak nagyon zsír a tokmánya. Szóval maradjunk a kolbásznál...bár szerintem azt is el fogják b@szni. Megfigyeltem, hogy amiket szoktunk venni, megszűnnek, átcimkézik és sz@rabb lesz. Az árról meg nem is beszélek.
Szerk: na pont az előttem lévő hsz képeiről beszéltem. Mondjuk nekem fém volt a "zöld" tokmánya.
[ Szerkesztve ]
A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
inf3rno
nagyúr
-
st6969
őstag
válasz hzsolee #8354 üzenetére
Amikor 22 ezerért volt, nem vettem. Hiba volt. Mostanában 30 körül adták, azt sokalltam. De ha tudom, hogy ez a zöld ennyire gagyi lett, akkor lehet, hogy beáldoztam volna akár 30-at is.
Azt hiszem ez volt az utolsó Parkside gépem. Megjártam már a fúrókalapáccsal, forrasztópákával, flexxel, gyaluval, körfűrésszel, most meg ez a csavarbehajtó. -
hzsolee
őstag
Hát sajnos ez van. Nekem a fúró pedig németből volt. Igazából a gép jó volt, de a tokmány idegesített. Lehet vettem volna rá egy márkásat jó lett volna. Van egy talán 800w-os fúrókalapács, a múltkor már furi szaga volt, kisflex besz@rt negyed óra alatt, gyepszellőztetőnek letört a tolókar rögzítő csavar (röhejes megoldást alkalmaznak) akkus körfűrész is hagy maga után kívánnivalót, stb stb.....
A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
addikt
válasz inf3rno #8355 üzenetére
én fúrok is vele falat (38-as Porotherm, ide nem kell az SDS-es Makita) és nincs vele problémám. viszont meghálálja a 4Ah akksit, mert a kicsivel fúrás közben azért gyorsabban merül.
az enyémnél egyébként úgy tűnik, mintha ütne a tokmány, de a fúrószárak egyenesen futnak benne, szóval csak a külső nincs jól megmunkálva.“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
hzsolee
őstag
Az imént voltam az obiban. Van szerintem valami saját márkás cuccuk lux-tools néven. Tapintásra elég masszív. Persze kipróbálni nem lehet. Van szettben fúró csavarozó, meg sds ütvefúró is akku nélkül. Valakinek nincs tapasztalata vele?
Létezik még kisflex, dekopír is. Külön lehet venni akkut, akku+töltőt, töltőt.
[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
Mármint ua. kategóriára célzol gondolom, mert az akku eleve más. Mondjuk lux-toolshoz ránézésre passzoló akkut már láttam, pár évente akkut váltó kínai eredetű márkáknál. A Parkside viszont egyelőre úgy tűnik csak a saját szériáival kompatibilis, csak most már egy akkut használ a mezei zöld parkside és a fekete parkside performance. Ahogyan az auchan is árul saját, itthon pl Yato vagy Worcraft néven is kapható furócsavarozót ACN-JD...
[ Szerkesztve ]
-
emre
veterán
válasz hzsolee #8362 üzenetére
És ezt mire alapozod, hogy volt a kezedben?
Ebben az árkategóriában egyik terméktől sem kell csodát várni. A Parkside is csak a három éves garancia miatt versenyképes. Meg abban hogy kisebb városokban is elérhető ott is ahol nincs semmilyen barkács üzlet obi, praktiker stb...
A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.
-
inf3rno
nagyúr
Csavarozáshoz azért jobb lehet az ütve csavarozó, nekem rendesen tekeri a csuklómat. :-) A következő szerintem az lesz, meg később veszek majd valami ütve fúró jellegű dolgot is betonhoz. Igazából egy millát simán elköltenék most szerszámokra, annyi minden hiányzik. Drága hobbi ez a barkácsolás...
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
addikt
akit érint, az emagon most elég jó áron van a GSR 120 Li kofferel, két 2Ah akkuval töltővel
(szerintem komolyabb gép mint a zöld Parkside)“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
hzsolee
őstag
Valóban nem rossz ár, ha egyre gondolunk (27900) Én ilyen szettet vettem már nagyon régen, koffer nélkül 45-ért. Viszont a koffer nem l-boxx, és emagos. Ez csak a gari miatt fontos, ugyanis már nem egy garancia hosszabbításkor találkoztam azzal, hogy az emag és társain vásárolt cuccal ne is próbálkozzak. Ezek valami szürkeimport cuccok....
Amúgy én nagyon szeretem, csavarozni, kisebb fúrásokhoz nagyon kafa. Nemrég vettem hozzá egy kis ütvecsavarozót, az is nagyon ügyes jószág.A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
hzsolee
őstag
Simán vissza szokták, már volt ilyen akcióm nem egy. De elég érdekes a visszavett dolgok sorsa....
Helyi akcióban Keszthelyen lesz performance körfűrész jó áron. Viszont ez a korábbi akku verzió, nem az x20. Nem értem a stratégiát. Lehet kiszórják a maradékot...A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
stratova
veterán
Ha már emlegetett szerszám. Anélkül hogy ajánlanám, mivel nem ismerem (én WZ Titaniumot vettem), Ferrex lesz 06.18-tól.
Fúrócsavarozó 20 V 45Nm 20V - 10e
Üvecsavarozó 40 V max 350 Nm (lehet ez itt is a lazításra vonatkozik) - 16e
Sarokcsiszoló 40 V 8500 rpm 125 mm - 12e
Active Energy 20/40 V 5/2,5 Ah - 16e
Active Energy 20 2 Ah - 7e
Gyorstöltő 1 akkunak, 4 A, 96W - 6e
stb.
Szintén kb. a 3 év miatt lehet érdekes, csodát nyilván nem kell tőle várni.[ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
Sajnálattal olvasom, hogy már a Parkside is elindult a lejtőn.
Nekem úgy látszik szerencsém volt a kis levehető fém tokmányos x12v -os 8990 ft -os fúró csavarozóval mert már nagyon sokat használtam és jól bírja. Egyedül fúrásnál hiányzik egy kicsivel magasabb fordulatszám.Az Aldis vonalat én is hanyagolom mióta ferrex lett a workzone ból. Drága és kézben fogva nem érzem azt, hogy megérné azt a pénzt.
De ahogy látom a régi workzone tovább fut (vagy eddig is futott) más néven worcraft:
[link]
Ez egy az egyben olyan mint a régi aldis fúróm csak a színe más, meg az ára .Akkor új erőre fog kapni a zöld Bosch, B&D, Einhell, Extol meg a társaik.
Vagy vadászni kell majd az ilyen akciókra mint pl. ez:
[link]
Hikoki 2 akkuval 36nm nyomatékkal 25900.-Egy ilyen Milwaukee nem menne vajon egy házilag megbarkácsolt parkside akkuval?
[link]
Tulajdonképpen csak az érintkezőket kellene valahogy machinálni, hogy ott legyenek ahol kell. Érzékelné a gép, hogy nem a megfelelő akku van benne és nem indulna el?"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
stratova
veterán
Bizony, Aldis furókat fellelsz ma, Worcraft, Yato vagy Trotec néven, csak azok sem igazán érik meg úgy, hogy nem feltétlen széles körben elérhető hozzájuk az akku. S az akku nem feltétlenül olcsóbb mint a legalább valamennyire ismert márkáknál. Én emiatt vittem vissza gyakorlatilag csak kibontott Workzone 20 W furóm. De a szerviz informácioknál is futsz néha egzotikus márkákba mint a Batavia vagy Meister.
Az extollal még szemeztem is, csak az Extol Professional azzal a tudással és max 3 év garanciával, drágább volt mint az Einhell klón Titaniumom 5 évvel. A Scheppach szintén 2+2 évvel.[ Szerkesztve ]
-
hzsolee
őstag
Hát azért a lidlis akkut farigcsálhatnád egy darabig, míg ilyen lenne
Ez inkább a boschra hasonlít, de a talpa más. Alin simán lehet venni csak akku műanyag házakat a jobb márkákhoz. Én féláron kihoztam a bosch csavarozómhoz, minőségi akkukal megépítve.
A hikoki meg elég gagyi. Cégnél vettek egy akkus fúrót, de hát borzalom...
-
Findzs
addikt
válasz hzsolee #8374 üzenetére
Jó tudni, hogy lehet kapni műanyag házat ezekhez az akkukhoz.
De a kérdés továbbra is adott, hogy vajon a gép menne egy ilyen épített akkuval?Dolgoztam egy szerszám boltban ahol hikoki meg dewalt gépeket árultunk.
Napi szinten vitték a hikokikat mert a dewalt sokszor majdnem a duplájába került. A szervizük is helyben volt és a szervizes srác azt mondta nincs velük több baj mint a többi hasonló kategóriás gépekkel, csak mivel sokkal többet adnak el belőlük mert jellemzően olcsóbbak azért tűnik úgy, hogy több a meghibásodás a hikokiknál.#8375
Ha használnád akkor igen ér. Nekem pl. felesleges lenne a koffer is meg a lámpa is.
Arra azért számíts, hogy a lámpa sima égős nem ledes. De ma már lehet kapni a hagyományos izzók helyére rakható ledeket olcsón de oda kell figyelni a polaritásra.
[link]#8377
Nekem is szemet szúrt amikor először linkeltem, hogy az csak 1.5 akku de abból legalább 2 van.
Igen vannak még ilyen ajánlatok is "noname" gyártóktól de akkor meg miért nem inkább a ferrex? Vagy a parkside?
A linkelt graphite árából kijön a ferrex is 2 akkuval, a graphitehoz meg 1 van.
Nekem fontosabb lenne a 2 akku mint a táska meg a lámpa.[ Szerkesztve ]
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
stratova
veterán
válasz stratova #8377 üzenetére
Nagy valószínűséggel ilyen akkuval megy amúgy pár régebbi Einhell és Hecht gép is. Bizonyára ua kínai cég készíti minimum az akkut
De van amikor több szerszám is kb a színben tér el (most nem kifejezetten ilyeneket néztem, de a Scheppach (CSD40-20Li) és Extol (8891805) pl csinált ilyet, de a 8791800 és BID60-20Li is kb. ua. gép).[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
Nekem is nagyobb prioritás a valamivel jobb fúró és 2 akku mint a lámpa, csak azért linkeltem, mert ugyanolyan jellegű szett (bár nem 36 Nm 10,8V-os hanem 44 Nm 18V-os szett, igaz csak 10 mm-es a tokmány). Most olcsó szettet mértem olcsó szetthez, én magam nem ilyet vennék. De maga az alapgép is kb. zöld Parkside, Ferrex árban megy.
Nekik is van ~60 Nm-es brushless ütvefúrójuk, csak az akkuval töltővel még a Workzone Titaniumnál is drágább
Persze régebbi 4 szénkefésből meg Graphite árul olyat mint az Extol.[ Szerkesztve ]
-
hzsolee
őstag
Minden további nélkül. Nekem a bosch simán megy vele. Inkább a töltő nézett elsőre hülyén. Az új akkukat kisütöttem, feltöltöttem, úgy építettem meg a pakkot. Ezután betettem a fúró töltőbe és nem fullot jelzett hanem hibát. Miután kicsit használtam már jó lett, tudott rajta tölteni és kikapcsolt full-ra. A fúró töltője biztos nem tölti annyira maxra....
-
zoli03
őstag
30 mm-es lyukakat kell natúr bútorlapba fúrnom, többszáz darabot (60 Nm-es akkus fúróm van a célra). Amik szóba jöhetnek:
- bimetál lyukfúró (ezzel lassan menne, plusz nehéz kivenni a kifúrt darabot)
- keményfém lapkás lyukfúró (ez sokkal gyorsabb, és talán könnyebben kijön a kifúrt darab, de csak Hikokiban találtam elérhető áron)
- lapos fafúrószár (kicsit durva vele dolgozni, nem tudom hány lyukat bírna, így elvetettem)
- keményfém lapkás forstner fúró
- 30 mm-es fafúrószár (eddig ez a legszimpatikusabb, csak egy lyukfúróhoz képest sok anyagot vesz ki, nem tudom mennyire lenne gyors)
- gerendafúrószár (ezt kicsit durvának találom bútorlaphoz)Ki melyik szerszámra szavaz?
[ Szerkesztve ]
-
-
varsam
őstag
és ennek az ágynak lenne egy 160x200-as lapból az ágyrácsa, amit sok 30-as lyukkal könnyítenél ki? Szerintem a sima kereszt lapokkal az eredeti terv szerint sokkal egyszerűbben és gyorsabban meg tudnád csinálni, bar ahhoz meg elég sok anyag kellene. Ha hosszanti irányba merevítenéd meg mondjuk, elég lenne csak 3 merevítő mondjuk.
Én is hasonló ágyat csináltam, nincs egy hónapja hogy kész lett, itt vannak a kezdeti terveim is, annyi változás csináltam, hogy az oldalsó lap is duplungolt, 36mm vastag.
Ebben van 4 nagy fiók is a nyílások helyén. Nagy ágy, nagyon masszív, meg se nyekken
Ha érdekel, a kész ágyról is tudok mutatni képet. -
stratova
veterán
Laikusként nekem szimpatikus, de hobbi szinten sem vagyok asztalos. Itt OFF, de ha fix az ágyrács én minél vastagabb, nagy sűrűségű (HR35+) hideghab szivacsot keresnék, bár ha bejön a zsákrugó az is opció lehet. Mondom ezt úgy hogy jelenleg abszolút nem vastag szivacson alszunk (csak mi ezt kb. 50-nel olcsóbban vettük). Tény hogy itt az ágynak egy rugókon rögzített rácsrendszrere/ágymechanikája van (ez idővel persze nyekereghet, de nekünk kis helyre nincs jobb megoldás).
A másik ágykeretünk egy ős bonellrugós matraccal ilyesmi sacc '92-ből. Mondjuk azt a matracot amilyen hamar lehet kivágom, csak régen szeretett ugrálni rajta a gyerek.
Arra amúgy nem gondoltál, hogy esetleg ágyneműtartós legyen? Vagy csak én akarok minden helyre tárolót a helyhiány miatt Kép persze jöhet! Közben ahogy az asztalos topikot nézem, elég komolyan űzöd.[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
Olyan kínai eredetű K-EU brand mint a többi. Kérdés mindegy-e kitől veszel egy olcsó cuccot 3 év garral. A Hitachinak is van drága szériája meg ez a belépő. Lassan olyan lesz ez a szerszám téma is, mint a notebookoknál anno a Dell márkás gép, kérdés a legolcsóbb Inspiront nézed vagy egy Latitude-öt.
[ Szerkesztve ]
-
zoli03
őstag
Igen, 30-as (ez 35-re módosult, mert ilyen keményfém lapkás forstner fúróm van otthon) lyukakkal könnyíteném ki. A keresztirányban levő T alakú merevítésnek is sok anyag kell, meg sokáig tart összeragasztani és összecsavarozni. A fúrás időben nem sok, ma lemértem, 1 perc alatt 3 lyukat kényelmes tempóban kifúrok.
Leginkább attól félek, hogy nem lenne elég merev az eredeti terv szerint, mert átlós irányban tudna tekeredni az egész ágyrács (mint egy létraszerkezet), mivel hosszirányban nem merevíti semmi. Legalább egy 20 cm széles forgácslap kéne az aljára, és akkor az hasonló merevítést adna neki, mint egy szekrénynek a hátfala. Ezzel viszont az a baj, hogy nem nagyon férne el, mert így is nagyon ki van sakkozva alatta a hely, hogy beférjen a tárolódoboz és az ágy se legyen túl magas.
Ha viszont teli lapból csinálom és a szellőzés miatt kifurkálom, akkor a teli lap már alapból megadja az egész szerkezet merevségét. A lyukak miatt nem nagyon gyengülne a forgácslap szerkezete (először 50 mm-es lyukkal számoltam, de ugye minél kisebb és több a lyuk, annál merevebb marad, ezért csökkentettem az átmérőt 35 mm-re).stratova: a matrac már megvan, IKEA Morgedal (18 cm vastag). Az ágyneműtartó jelentősen megnehezítené az elkészítését, úgyhogy tervben sem volt, ezért akarok helyette gurulós tárolódobozokat az aljára. Amúgy sem vagyunk olyan típusúak, hogy berakják az ágyneműtartóba a cuccokat, csak beágyazunk és letakarjuk.
-
hzsolee
őstag
bocs, nem akartam senkit rábeszélni. De ezt a 19 ezrest vetted, nem az olcsóbbat, igaz? Van belőle egy olcsóbb verzió, kicsit más az akkuja, meg kicsit gagyibb.
Ugye, tapintásra egész masszív, jó cucc. Sajnos kipróbálni nem lehetett.A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
stratova
veterán
Akkuval töltővel mennyiből állt meg a történet?
Ha gondoltam összevetem a 2 év garis fém tokmányos Güde/Hecht gépekkel.
Ott a 46 Nm fém tokmányos űtvefúró-csavarozó 16e
2 Ah akku töltővel 17e
2 Ah akku 12e
4 Ah 19eA gyengébbik max. 48Nm-es Einhell TE-CD 18/48 Li-i meg csomagban (koffer, fúró, 2x2 Ah akku, gyorstöltő). 45e-ről indul.
-
csudri
őstag
válasz stratova #8395 üzenetére
19 ropi akkuval, töltővel. Kartonban van, de az nem érdekel, mert úgyis fent lóg a falon. Tartozékok nincsenek, leszámítva egy darab bitfejet. A tokmány nem tűnik imbolygósnak, de még csak egy ágyat raktam össze vele.
Én főleg fúrni vettem, de néha elfogy a picúrnak az ereje, ha 115-ös csavarokat tekerek be falba, remélem ennek menni fog. Elég sok mindent építek mostanában fából, ahol előfúrom a csavarok helyét és elegem lett az állandó kapcsolgatásból, így kellett egy második gép. Tudom, hogy nem ez fogja megváltani a világot, de elég masszívnak néz ki. Ha kibírja ezt az időszakot, amire igazából vettem, nekem már megérte.[ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
Egészséggel használd!
Teljesen korrektnek tűnik.
Egy dolog ami szemet szúrt az a nyomaték 35nm. Most vagy alul becsülik vagy némelyik 12v oasat felfeléAz olcsóbb verzió sem rossz vétel. 20v os és a fordulatszáma is használható 12 ezret megér.
[link]Lassan utolérik a barkácsboltok a fűszerboltokat minőségben és árban.
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző