- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ph_5.5
aktív tag
Nem "vita folytatásnak" szánom... 530 Nm
Az előbb dobta fel megnézednő videonak. Csak áttekertem, a lényeg a linkelt résznél van. 1356 Nm-t adott meg a Parkside az eszköz "erejének". Max meghúzásnál 530 Nm-es nyomatékkulccsal még rá lehetett húzni a csavarokra, és az ütvecsavarozó nem tudta lelazítani. -
ph_5.5
aktív tag
válasz
ecaddsell #9835 üzenetére
Ha van pár perced, a 18650-re részre lapozva érdemes megnézni miket ír a blogoló. Kb 10 éve foglalkozik elemlámpákkal, ott is ez az alapakku. 5 éve nem néztem az oldalát és munkáit, de ez friss teszt. 5 éve még a régi oldalán olcsó akkukat hasonlított össze műszeres méréssel a neves gyártók termékeivel. Ég és föld két akku között a különbség. Igazábóla mondatod szerintem úgy helyes hogy kevés MINŐSÉGI akku cella gyártó van a piacon. (Lg, Sony, Pana (Ők enném meg a Sanyo-t), Samsung... ) és sajnos van 2.000 olyan dzsunkavállalat akitől bármi jöhet. Anno még emlékszem hogy az első Cree ledes normális lámpáimba a Trustfire akku volt a legolcsóbb javasolt. Az egyikban az futott a másikba Nitecore-t vettem. 10 év eltelt, és tökéletesen fut a Nitecore. A másik más sehol nincs... Árban duplája volt. Tartósságban, kapacitásban meg 3-5X
-
ph_5.5
aktív tag
Nem kifelejtettem, hanem másként közelítettem meg. Ahogy ezt a Parkside esetében is meg lehet tenni. A lényeg az rendszeren van. Mivel van pl akkus DeWaltom, így a kofferes akku nélküli cuccokat nézem.
Igen, az árak valóban azok mint amit írtál. DeWalt akkuk drágábbak mint a Parkside termékek. És igen, akár sokkal drágábbak. Yt-n láttam videot, azonos kapacitású (ppíron) akkukról. Mit is tudnak valójában. Milwaukee, DeWalt és pár amerikában forgalmazott márkáról szólt a video. Jelentős eltérés van még új állapotban is köztük. És hiába van csak néhány cellagyártó, ott sem egyforma a szint. POnt ahogy pl Milwaukee akkus fúrója mind ipari, mégis nagy pl a teljesítmény eltérés. Szándékos, mert nem mindenki akar 250e-ért akkus fórót, van akinek elegendő a "megbízható" márka mögé tett 40-50 Nm is.
Számszerűsítve az a helyzet hogy amiról beszéltünk hogy két akku és töltő nélküli Parkside megállt 50e-ből, DeWaltból egy akkus fúró (18V-os) 2 X 2Ah-val 50e körül beszerezhető. (töltővel) És ehez 43e az SDS + kalapács. Az 93e. A 65e ellenében. (Parkside 2db 2Ah + töltő az 15e ha a te áraiddal számolok) 28ezer a diferencia. És van két kefementes DeWaltom. Iparra tervezve. Cégként 3 év garival. Bármikor beszerezhető akkuval, töltővel... és olyan plusz eszközparral amiből szintén csak az alapgépet kell megvennem. Igen, mindegyik drágább mint a Parkside szimpla eszköze. De esélyes hogy tartósabb. -
stratova
veterán
Ez teljesen jogos, én a szomszéd felújításából arra gondoltam régebbi fajta B30-as tégla van itt, de jó kérdés, hogy pontosan mi. A csempét még persze ütvefúró fokozat nélkül fúrtam, azon áthaladva átváltottam, anélkül egy ponton stagnálás lenne, aztán átjutva meg kicsit megszalad a szár, szóval valamilyen szinten üreges lehet.
Nálam az eleve kevés helyet, bőséges gyerekcucc és minden egyéb veszi el, szegény WZT+ koffer így is az asztal alá került, mert a beépített szekrényben eleve 4-6 30l-es ládában parkolnak a háztartás körnékén szóbajöhető szerszámok, eszközök. Ezért kerestem anno kis mindenest és örültem volna ha 1-2 évvel korábban jön ki a Parkside Performance ütvefúró, mert akkor porszívóm már volt 2 akkuval, fúróm még nem.
Sőt ha a Makinak morzsaporszívónál komolyabb porszívója lett volna nem 50-100e magasságában, talán afelé indulok el, aztán nem lehetett ott hagyni a 90 mbar-os "zöldséges" akkus száraz nedveset 25-ért, és még mindig jó.
A jelen elrendezés helyett persze jó lenne majd egy normális koffer, mert rendszerezni nem lehet rendesen, egy pofás stanleyt hozott is a szaki magával.
Szervizről persze tapasztalatom még nincs mert egyikhez sem kellett. Háztartási gépnél viszont már meggondolom, hogy pl tefalt vegyek-e legközelebb, mert van ugyan ott is szerviz, és 10 év alkatrészellátottság, de amikor egy akciósan 5-8 éve 25-30 környékén vett légkeveréses kompakt sütő (manapság 45-60e) javíttatása 15-23e környéke, akkor már elgondolkodik az ember, hogy egy kicsit hozzátéve (~30e) kap egy sajátmárkás gépet 3 év garival. Ebben nyilván az a szomorú, hogy úgy több e-hulladékot termel.
Ugyanígy voltam a márkásnak mondott inhalátorral, új korában 12-16e 2 év gari után a szervizelés 6e. Szupermarketben meg 7-9 körül kapsz újat, mindennel 3 év garanciával.
Az alábbiakhoz meg talán még annyit, hogy nem is arról szól a vita, hogy egy PP alapgép ára már közel van, egy valamivel régebbi nevesebb (szénkefe mentes helyett szintén nem rossz de 4 szénkefés) gépéhez, de valahol kellett ez a kínai dömping hogy az egykor 80-100e gépek ára mostanra barátságosabb 40-50 környékére essen. Az amúgy tény, hogy egy random Extol/Scheppach akku sem feltétlenül olcsóbb, mint egy DeWalt vagy Makita és utóbbiak talán még 5-10 éves távlatban is kompatibilisek. Ezen a ponton az a kérdés ki mennyire érez affinitást nekiállni, döglött akkuban cellát cserélni, vagy szívesebben megy biztosra, amikor számost boltból bármikor kap akkut a gépéhez. -
ph_5.5
aktív tag
válasz
stratova #9827 üzenetére
AZ igazat megvallva, ütvefúrás nélkül tömör kistéglába sosem próbáltam meg fúrni. Csempét, tetőcserepet a keményfém lapka szépen forgácsolja.. de bizonyos mélységig eljutni már nem egyszerű szerintem ütések nélkül. Én pont ezért csak ütvefúrós akkus cuccot néztem.
SDS + befogásból meg nem akartam akkust mert arra ott nagy nehéz hálózat. Majd ha az szétesik akkor ott is körülnézek. -
Jabby
őstag
"Kolegámnak Makita DTD171Z van.
Nagyon jó gép. Élvezet vele dolgozni."Köszi a tippet, de az ára, a 60 ezer nem barátságos, nem tudnám kihasználni.
"Egyébként érdemes megnézni a Parkside performance ütvecsavarozót is. Az is jó gép."
Ahhoz csak 1 darab X20-as akkum van (2,5 éves, még nagyon jól bírja), a gondom az, hogy nincs Magyarországon Parkside shop, s ki tudja mikor lesz legközelebb a Lidlben.
#9818 ph_5.5:
"Az egyik félcolos külső csatis a másik belső 1/4 befogású."Köszi, az 1/2"-os leírásában nem szerepelt, de ha jobban figyeltem volna, akkor a képen láthattam volna.
-
ecaddsell
aktív tag
5 év használat napi két töltés után
Kb. 500 töltési ciklus után ezek a nagyáramú cellák nagyjából kukázhatók (kb. bírják is persze mint mindenütt itt is lehet hibás, de arra van a gari). Ha valaki ezt 5 év alatt eléri akkor tényleg iparit vegyen (ugye min. még egy csomag, hogy ne kelljen megállni a töltés miatt az már 1000 ciklus). Nem az akku miatt kb. minden más miatt. Ha valami szerszámba 5 év alatt folyamatos használatra átszámítva nagyságrendileg 500 órát beletszel akkor tényleg a legjobb iparit érdemes venni.
5 év 12 hónap havi 20 munkanappal számolva az 1200 nap. Az a szerszám amit minden munkanap legalább fél órát folyamatosan használod az a kenyérkereső szerszámod azaz itt tényleg nem érdemes az árát nézni.
Nem hiszem, hogy az itt fórumozók jelentős része ilyen intenzív használatra keres szerszámot... -
probléma eddig sem volt
és abban igazad van, hogy a 18650-es cellák nem egyformák, főleg az alin a laptopból bontott 1-2C-s cellák és az azokból épített utángyártott kéziszerszám akkuk
ettől függetlenül a Parkside nem fos cellákat használ, lásd teszt: [link] a lygte-info.dk a legkomolyabb akkuval és töltővel foglalkozó tesztoldal, ami az interneten létezik
senki nem mondja, hogy a Parkside gépek a nagyfiúk ligájában fociznak
csupán annyit, hogy ha akciósan sikerül meglőni, akkor több teljesítményt kapsz a pénzedért, mint máshol, ráadásnak a Lidl "nem-kérdezünk-csak-cserélünk" garanciával. és ez a legfontosabb konklúzió -
csapee
őstag
Nevezzük át a topicot Parkside-ra és nincs több probléma. Aki még abból indul ki hogy mennyi 18650 akku gyártó van nyugodtan rendeljen az AliExpress-rol egy kosárral. 5 év használat napi két töltés után a DeWalt megy Millwaukee behalt (megjegyzem ez erősebb és jobban használható), ezt az itt előszeretettel ajánlott gép nem tudja és nem is várható el.
-
zoli03
őstag
Miért ne lenne használható? Honnan tudod, hogy a DeWaltban milyen cellák vannak? Akármilyen cellát raknak bele, már 3 év alatt is bele lehet rakni annyi ciklust, hogy meghal az akku. Nekem van több, mint 5 éves Parkside akkum és ma is simán használom.
Parkside Performance akkus fúró egyáltalán nem rossz gép, szerintem simán össze lehet hasonlítani egy márkás géppel. Azért azt is vedd figyelembe, hogy ma már sokszor a márkás gépek sem teljesítik egy szakmunkás igényeit, de közben legalább drágák is (itt alapvető dolgokra gondolok, Makitáknál volt olyan probléma, hogy túlmelegedtek csavarozás közben). -
ecaddsell
aktív tag
Ez pont nettó hülyeség mert sokkal kevesebb akku cella gyártó van mint akkucsomag és a cellák között sincs akkora eltérés azaz ez ami legkevésbé meghatározó. Nekem kezdettől vannak X20-as Parkside akku csomagok és még mind megy. Megnéztem ezek közül az egyiket közel 4 éves gyártás (2017 02).
A performance cuccoknak már én is sokalltam az árát, azt már tényleg az a kategória amit akkor veszek ha tényleg kell és akkor megtoldva az árát inkább iparit (esetleg ha nagyon jó áron van mint arra volt példa is akkor nem).
Az ipari általában kevésbé böhöm, kevesebb bosszantó hülyeséggel és van hozzá rendes szervíz.
Viszont hobbi szinten több bevált fűszerboltos cuccom van amit ipariban már nem vettem volna meg.
Pl. valaki itt írta, hogy a körfűrésszel nem tud egyenes vágni. Nekem a sínes merülő fűrésszel még nem sikerült nem egyenesen vágni...
Meg kell nézni a szerszámot, tudni, hogy mire veszed és akkor jó eséllyel jó is lesz.
Persze volt, hogy én is benéztem pl. ilyen volt a szalagcsiszoló, de annak is volt már olyan használata amit mással nem tudtam volna megoldani. -
st6969
őstag
Én pont az akkutól tartanék a legkevésbé. 18650-es cellákat használnak minden Li-os akksiban, azt nem nagy kaland cserélni.
Egyébként persze, hogy nem egy kategória, de nem is állította ezt senki. Csupán arról filóztunk, hogy relatív drága-e a Performance, és hogy mennyivel kell(ett volna) toldani egy sokat bizonyított iparihoz. -
csapee
őstag
Plusz azt is számold hozzá hogy egy DeWalt akku 5 év múlva is használható. Ne menjünk már bele 5 oldalon keresztül hogy egy Parkside olcsóbb mert olcsó. A két termék olyan szinten nem egy kategória hogy vicc egy oldalon említeni. Akinek nem munkájához kell annak vállalható választás, de nem több.
-
egy dolgot elegánsan kifelejtesz:
a Parkside x20V Team akku 9.990 forint (20v, 4Ah) és egy 2.0 Ah akkut 6.990-ért kapsz egy töltővel együtt.
ehhez képest a legolcsóbb utángyártott Dewalt 2.0 Ah akku 13 ezer, gyáriban 17.499
ha a 4.0Ah verziót akarnád megvenni, akkor az Dewalt gyáriból 21.990 a legolcsóbb helyen (kicsit több, mint kétszer annyi, mint a Parkside)
emellé kell ugye töltőt venned, ami 11.490 forintha mindezt összeadod, akkor a Dewalt szett gyári cuccokkal legolcsóbban (1db 2Ah akku plusz egy töltő) 51 ezer forint - ehhez képest a 19.900-as Parkside gép mellé még 7 ezer a töltő meg a kis akku, ez 27 ezer
ott vagy, hogy majdnem FÉLÁRON van a szett a Dewalthoz képest.... -
st6969
őstag
Kár, hogy nem a vásárlás előtt beszéltünk
Na mindegy, egyelőre úgy érzem, nem volt ez rossz vásár, tekintve, hogy akksim van hozzá, de valószínűleg az általad írt modellek tényleg jobban megérik az árukat.
Ütvefúró funkció a fúró csavarozóban számomra felesleges, mert a fúrókalapáccsal tudokfalat fúrni, betont is. -
stratova
veterán
Nem tudom mit rejt nálam a tégla, de van egy pont, ami ütvefúró mód nélkül szenvedős. Nem rég járt nálunk vendégségben egy tán DDF482 5 Ah akkuval (ha jól rémlik, bár mintha 90 Nm-nek említette volna a szaki, de abból nem látok ütvefúró mód nélkülit). 14-es dűbelnek fúrt (előfúrással) és kb. 5 cm mélyen csak forgott a kék bosch szárral. Már ment volna le a nagyobb vezetékes gépért, amikor kezébe adtam a WZT+t, próbáljuk ki. Ütvefúróra váltott és szépen meglett az a lyuk. Ennek a falnak a túlfelén a fürdőben szintén kellett nekem is az ütvefúró a mosdókagylónál.
Az előbbi ugyan kicsit almát, körtével, de ez alapján én változatlanul venném a Parkside Performance szériát is, egy PKHAP 20Li-A1 30-ért egyáltalán nem hangzik rosszul a BL, 5 év, 3J és nem 20+e 4 Ah akku (csak nálam ez a szint még nem igény). A végre itthon is megérkezett ütvefúrójuk, meg papíron bőven veri az enyémet. -
ph_5.5
aktív tag
DeWalt, nem akciósan 2.6 J-os fúrókalapács 43.000 brutto (akku és töltő nélkül) hazai webshopban. 3 év ipari garival. (tehát cégeknek is) Az ebayen 108 értékelésel alaján 98-100%-os értékelésen fut többféle szempont alapján.
Tudom hogy ez 13e-rel több mint a Performance, de én akkor is tennék hozzá ennyit ha ilyet keresnék. (ez is kefementes motoros)
Fúró-csavarozót én pl ütvefúró funkció nélkül nem vennék, mert más a felhasználási igény. Ezt ha már kényelmes akkus cucc akkor oldja meg egyben.
De ha csak fúró csavarozóra lenne szükségem akkor Makita DDF482Z 62 Nm-es nyomatékkal, akku és töltő nélkül 21.900 Ft-ért megvehető. Ez 1.900 Ft-al drágább csak mint a Parkside Performance. -
st6969
őstag
A zöld Parkside részével teljesen egyetértek, alig van olyan cucc, ami kicsit igényesebb, de otthoni munkavégzésre jó szívvel lehet ajánlani.
Viszont a Performance széria árazásánál szerintem nem mindenre igaz, hogy azért az árért megbízható ipari cucc is vehető. Én vettem egy fúró-csavarozót 20k-ért (igaz, akksi és töltő nélkül, mert az volt otthon). Egy fúrókalapácsot is 30k-ért (szintén akksi, töltő nélkül). Ennél pl. találtam összehasonlító videókat a youtube-on (Makita vs Parkside Performance), nagyjából ugyanazt tudta, a koronafúróval betonban vérzett el a Parkside a végén. Persze, hosszabb távon lehet, hogy nem bírja úgy, mint egy Maki, de az 5 év garancia nem hangzik rosszul.
A kettőért fizettem 50-et (megjegyzem, Ausztriában ugyanez 40-ből meglett volna, na az igazán jó ár)Nem tudom, ennyiből kihozható-e 2 ilyen, kefementes ipari gép.
-
cannibal
senior tag
Alapvetően igazad van, hogy a helyén kell kezelni a különböző árkategóriás szerszámokat. Ezért nem is értem amikor youtube-on pl.: egy Parkside-ot egy Milwaukee-val hasonlítanak össze. Nem egy ligában játszanak.
Viszont, ha egy körfűrész nem vág egyenesen azt adhatják ingyen is, az semmire való, hisz ez az egyetlen funkciója neki.
Az utánanézés pedig nem olyan egyszerű, mert el kell dönteni merre húz a szíved, kinek hiszel. MIndenről lehet jót és rosszat is olvasni. Aki kifog egy rosszat telekürtöli a világot, hogy mekkora sz@ az xy márka. Aki meg jót fog ki, az meg legtöbbször csendben, boldogan használja. A bújtatott reklám "tesztek"-ről meg már ne is beszéljünk. Főleg sokszor hozzánemértéssel tetézve mondanak ítéletet. (Volt egyszer egy öszehasonlítás youtube-on két körfűrész out of box. Csak az volt a gond, hogy gyárilag két különböző lappal voltak szerelve és magyarázta a tesztelő, hogy az egyik mennyivel jobb, mint a másik, mert gyorsabban végzett a vágással... a kommentben írták is neki, hogy legközelebb egyforma lapokkal végezze a vágást, akkor talán más eredmény lesz.)
Amúgy, ha leírnád esetleg a pozitív tapasztalataidat (melyik szerszám vált be, melyiket ajánlanád, stb), akkor abból a fórum is meríthetne.
-
ph_5.5
aktív tag
A zöld Parkside valóban barkács, de barkács kategóriában is elvárható hogy alkalmankénti használatot elviselje. És pár termék ezt a szintet sem hozta.
A Performance széria viszont profiknak készül és a garancia is hosszabb. (bár vannak kétségeim bármely cégnél az 1 év feletti esetben történő meghibásodásoknál miként állnak a tömeges gondokhoz. Autógyárak képesek semmisnek tekinteni a problémát- lásd felgyújtott Merci)
De vissza PerformancehozSzóval amikor annyit kérnek egy akkus ürvefúróért, amennyiért már megbízható, régi márkákat lehet kapni szinte, akkor és a merketingosztály adja meg a számokat nyomatékban, fordulatszámban... akkor én nem azt választanám. Pontosan azért amiért nem veszünk Mo-n Kínai új autómárka terméket sem, mert nem tudjuk mi is lesz... és ahoz túl drága. Mondom, szigorúan saját hozzáállás.
Az elvben 80Nm-t tudo, eléggé túlméretesre sikerült Performance akkus ürvefúró pl kinézetre nekem olyan pl a Milwaukee mellett mint Dávid és Góliát. Itt az árazással van alapvetően gondom. Meg azzal hogy nincspl webshop ahol vehetek ezt-azt hozzá évközben. Nem évente 1x... oké tudom mostmár olyan túltermelésben vannak hogy akku szinte mindig elérhető. Meg a Lidl hozzáállása eddig jó volt miden esetben. Mivel nem látok a jövőbe, lehet hogy ez lesz a jó irány és mindenki jól járt aki ezt vette. Nekem akkor is nagy és formátlan a termék. A szépség szubjektív -
zoli03
őstag
Azért helyén kell kezelni a dolgokat. A Parkside kb annyiba kerül, mint a többi barkács kategóriás termék, de 3 év normális garancia van rá (ami sokszor az ipari gépekre nincs), és valamikor olcsóbb mint egy hasonló barkács kategóriás termék.
Az szerintem nem a termék hibája,, ha a felhasználó olyat vár el tőle, amit a többi hasonló árú termék sem tud. Vannak jól sikerült termékeik, meg szarok is, ugyanúgy utána kell olvasni, mint más márkáknál. Sőt, ma már az ipari márkáknál is utána kell olvasni sajnos. Plusz azt is figyelembe kell venni, hogy mivel a gépek ára sokáig nem változott, így a minőség csökkent.
Akkus fúrókkal eddig nem volt nagy gondom (vannak amiket nagyon jónak tartok, van amiket használhatónak). Fúrókalapácsaik egészen jók, de pl az olcsó vezetékes ütvefúrójuk nagyon szar.
A géptartozékok megint érdekes témakör. Ott is vannak használható fúrószárak. Például a Performance szériás fafúró készlet messze a legjobb, amit használtam eddig, ipari használatra is tökéletes, de a Performance szériás bitkészlet nekem nem jött be. De ugyanúgy tudsz venni szar fúrószárat Makitából, Hikokiból, Milwaukeeból is, meg jót is. Itt még inkább érvényes, hogy alaposan utána kell nézni.
-
ph_5.5
aktív tag
Parksideból van itthon:
- "szögbelövő". Semmit nem ér. Még puha fába is kevés. (ez elvben a legnagyobb ilyen cuccuk volt)
- akkus ütvefúró, csavarozó. 20V-os X Team-es. Azt hittem jó cucc, amig meg nem vettem az új normális márkásat
- akkus ütvecsavarozó. Feladatát ellátja, de az helyett is beszerzek mást. Van benne erő, ezért maradhatott. És tudom helyén kell kezelni mert barkács cucc, de mégegyszer nem adnék érte pénzt.
- forrasztópáka . Működik, de a cserélhető hegyet nem lehet normálisan rögzíteni, lötyög. A tartón lévő krokodilcsipeszek lepotyognak, vicc az egész... de forraszt
Most hirtelen nem tudom még miből van elektromos cucc, de azt tudom hogy pl a dekopír fűrészlap azonnal elkopott, nem ér pénzt. A bit és fúrókészlet gagyi (van benne hex befogású sorozat, értelmetlen elővenni olyat üt mint Tyson fénykorában)
Apropo bit... az Edigital valódi akcióban adja pl a Bosch ütvecsavarozó bitkészletet. Az eredeti ár persze nagy kamu, így a 74%-os kedvezmény is... de végeredmény pont féláras az olcsóbb webshopokhoz képest.
Ami bevált az elmúlt 5 éves vásárlásaimból pl a Stanley dekopír, Stanley hőlégfúvó... de nem vagyok elájulva pl az 1500W-os 5 J-os Workzone fúrókalapácstól sem minőségre. A funkcióváltó pl gagyi, néha nem lehet teljesen elfordítani. Olyan igazi kőbunkó eszköz. Hatásos... de gagyi. -
Morris
veterán
Nekem szinte csak parkside gépem vannak.
Kivéve a flexet, mert az makita.
Csak egy parkside gép furcsa nekem, mégpedig a Black Friday-es 10k-s zöld akkus csavarozó.
Működik, teszi a dolgát, de olykor amikor meg van rendesen terhelve, füstöl. Meg büdös, de működikAmúgy az 1050w-os fúrókalapács nagyon jó. Rengeteg szenvedést kibírt. Csak a vezeték nyakát kellett megmókolnom, mert megtört. De azt leszámítva nincs gond.
Barkács kategória. Ezt helyén kell kezelni.
A performance széria viszont jó! -
ph_5.5
aktív tag
Nem szeretnék negatív véleményt írni olyan termékről amit csak boltban láttam és nem próbáltam... de nekem a Parkside márka kezd egyre kevésbé szimpatikus lenni.
(van vagy 5 -6 féle itthon)
Az asztalos fórumban most írta az egyik fórumozó hogy a körfűrész alapból jónak tűnik, csak épp nem az. Nem tudtak vele egyenesen elvágni egy bútorlapot.
Ha már 30-50ezret kiadunk egy termékért, akkor jól hangzik hogy a Parkside tud mondjuk 225 Nm-t (most csak emlékezetből írtam egy számot), én tuti Makitát vennék 25e-ért ha már van akkum. -
ph_5.5
aktív tag
150 Nm a pro kategóriában kevés. Igazából sokmindenre elegendő lenne, de túl bonyolult szerkezet... én tuti nem vennék.
180Nm-es ütvecsavarozóm van, még nem volt olyan értelmes dolog amit ne tudott volna megoldani.
Ha Makitád van akkor köztük kell keresni. Én amikor az új akkus cuccomat vettem 3 millió teszt után vásároltamElőtte nálam is játszott a Makita, de hamar kiesett és maradt a Milwaukee és a DeWalt.
-
Jabby
őstag
Úgy látom igazad lehet, a teszt alapján az utolsó előtti helyen végzett.
Igaz, hogy a teszten résztvevő gépek nem nagyon kaphatók Magyarországon.Makitában tudtok ajánlani best buy (18V-os) fúró/ütvefúró és ütve csavarozó gépet?
Maradnék a Makitanál, ahhoz vannak 18V-os akkuim és töltőim. -
csapee
őstag
Nem biztos hogy jobban jársz mint 2 külön géppel
-
ph_5.5
aktív tag
válasz
cannibal #9807 üzenetére
Így jobban olvasható, ha ez segítség. Bosch táska
-
cannibal
senior tag
A linket áttanulmányozva én azt gyanítom, hogy nem tud. Mondjuk egy területszámítás még nem rakétatudomány.
Az indirekt magasságmérés pl már matekozósabb, nem csak egy sima szorzás, de megoldható és az nélkül is lehet élni, ha nem tudja a távolságmérő.
Más: Az OBI akciósújságban láttam, hogy Bosch táskát adnak bizonyos gépek mellé ajándékba. (elnézést a képminőségért) A táska egyébként nagyon egyben van, szerintem minőségi. Aki egyébként is venne táskát, annak érdekes lehet az ajánlat, mert ezek fajta a táskák azért nem túl olcsóak.
-
jeni
félisten
SNDWAY ilyennel jobban jársz
ezen az oldalon több típus is megtalálható. -
Findzs
addikt
Nemrég volt a lidl ben lézeres távolságmérö. [link]
Vett esetleg valaki? Mik a tapasztalatai, területet is számit? -
ph_5.5
aktív tag
válasz
YAS-dude #9803 üzenetére
A cyl 5 és a hex 9 más funkciót kapott. A hex 9 egy multicucc, ami fát, alut, csempét, könnyű cuccokat visz jó kopásállósággal. Ha jól sejtem nem használahtó ütvefúrás során. ( két szinte azonos kinézetű Irwin fúrószár csomagnál is az egyik ütvefúrásra alkalmas volt a másiknál ezt "tiltották")
A cyl 5 viszont viszi a követ is. A hex 9 nem. A hex 9 az ütvecsavarozókhoz tervezték.
A cyl 5 viszont nem viszi a fát. Sem a fémet. Legalábbis nem emelik ki mint jó tulajdonságot
A másik szár a 8-as amit fotóztam a mai szerzeményből az nem a hex befogású, de multi. Az meg középút a kettő között. A gránitba amin néztem elindult, de nem aza fő csapásiránya... spt gyanítom nem is bírná sokáig. -
Jabby
őstag
Létezik olyan akkus gép, amely egyben ütvefúró és ütve csavarozó is?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteB650M R5 7500F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB Lian Li O11 ROG Dynamic XL 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 15 Pro 128GB, Szép állapot, Független, 100%, Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest