Hirdetés
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kolty
aktív tag
Sziasztok. Sarokcsiszolóban mit lenne érdemes venni? Eddig parkside párti voltam, de a mostani sarokcsiszoló valamiért elég gyérre sikerült.
Néztem Makitát, de kicsit gyengéllem:
[link]
Hyundai tetszene teljesítményre, de nem tudom milyen minőségű lehet. PL. ez:
[link]Vagy mi az ami azért combosabb is, de nem egetverő az ára?
Köszönöm. -
-
Vesa
veterán
Sajnos erre lehet számítani. A drága gépeknél nem csak a strapabírást kell megfizetni, hanem a precizitást is. Pl. egy olcsóbb Einhell gérvágóval a gyári 45 fokos szöget gyakorlatilag lehetetlen beállítani, hiába állítod a megfelelő helyre. A dupla csúszósínes verziónál is kotyog annyit a szerkezet, hogy nem lehet vele milliméterre pontosan vágni, egyszerűen ennyi pénzért, ennyit tud.
Egyébként a napokban vettem egy ilyet, gondoltam amíg meg nem szülöm, mit vegyek a bekrepált ütvefúró helyett, jó lesz ez átalakítani az SDS-t fúróvá.
Nos, nem lett jó, pont úgy kóvályog mint a tied. Pedig a gép egy profi kék Bosch SDS-plus (annak nincs is baja), ez az adapter meg Hitachi, gondoltam nem veszek noname-t, de sokra nem mentem vele, mert sz*r.
Úgyhogy meg is rendeltem ma az új útvefúrót... -
Vesa
veterán
válasz
hzsolee #8590 üzenetére
Én elhiszem neked, de erre alapozni nem lehet! Üzletenként nagyban változik, mennyire nézik. Egy Lidl-ben pl, jó eséllyel nem fogja megnézni senki, mert senkit nem érdekel és nem is értenek hozzá. De egy profi szerszám szaküzletben már nem biztos, hogy ilyen szerencséd lesz, sőt, szinte biztos, hogy nem.
Vagyis továbbra is az eredeti állításomat tartom: a megbontás garivesztéssel jár, de azt mindenkinek magának kell eldönteni, hogy hazárdírozik-e arra a néhány esetre amikor talán nem nézik majd meg, vagy eleve nem szedi szét és nem kockáztatja a garanciát! -
hzsolee
őstag
-
hzsolee
őstag
Hát én egy kisflexet vittem vissza a boltba, mert negyed óra alatt leégett. (Előtte a zsírt pótoltam/cseréltem. Kár volt bele
) A doboza sem volt meg, és azt a randa védőlemezt sem vittem. Nem nézegettek semmit, blokkot kérték, semmi mást, és adták is vissza az árát.... Amúgy ez a "csavarfejen is látszódik a nyoma" elég vicces ilyen szinten
Már eleve úgy van néha összehányva, hogy "látszik". Meg néha kiveszed a csavart aztán vissza már nem lehet csavarni, mert a kínai már az első behajtásnál szétb@szta a menetet a spiáterben... Konkrétan ebben a kisflexben, már megvételkor volt egy plussz csavar a motortérben, tehát eleve szét kellett szednem. Ezek nem svájci órák, ha normális hozzáillő csavarhúzóval dolgozol, és nem csákánnyal, akkor nem látszik azon semmi.
-
Mauzes
addikt
Pont ez a téma merült fel mostanában nálam. Vettem egy ilyen LUX 1 PowerSystem A-BS-20 akkumulátoros fúró-csavarozót és az elején nem tűnt fel semmi gond, csavarozgattam vele rendben. Aztán fúrni is akartam és észrvettem, hogy eléggé mozognak a fúrószárak. Kicsit tesztelgettem különböző fejekkel és szárakkal, és ezen a videón is látszik nagyjából, hogy mennyire mozog.
Nyilván a fejek és szárak sem egyformák, de minden nekem meglévővel valamennyire előjön a mozgás. Fúrni éppen tudtam vele, mert nem kellett pontosan, de precíz fúrásra kb alkalmatlan. Szerintetek hibás az enyém és cserés? Kíváncsi vagyok, OBI mit mondana.
Nektek mennyire mozog a tokmány a hasonló kategóriás (pl. Parkside, Hyundai), vagy akár a márkásabb gépekben?
-
megnéztem, nálunk a cégnél a már 12v-os, GSR12V-15-nek hívott "Heavy Duty" gép van [link] nekem meg otthon a frissebb (és olcsóbb) GSR120-Li van [link]
mindkettőnek egyformán, kb egy fél mm-t lóg a tokmánya. nem annyira durva, mint a videón, mert próbáltam levideózni, de nem látszik semmi sem a kamerán, de egy picit érezni.
elletétben a Parkside Performance nem lóg semennyit seminnentől jobban figyelek a használatuk közben, hogy romlik-e a helyzet, vagy nem
(#8586) Vikusz77
jellemzően festék pöttyöt tesznek oda úgy, hogy a festék a csavarfejhez és ahhoz is hozzáérjen, amibe bele van csavarozva. a csavar megmozdítása elszakítja a festékréteget, amit soha nem lehet visszaalakítani eredetivé. egyszerű, de nagyszerű módszer. -
Vesa
veterán
válasz
Vikusz77 #8586 üzenetére
Az esetek többségében van valamilyen matrica vagy más megoldás az egyik csavaron, amit nem lehet sérülés nélkül kikerülni. Így látható, ha babrálták. A csavarfejen szintén látszódhat a csavarhúzó nyoma. Azt persze nem tudom, hogy a konkrét típuson mi a helyzet...de a gyártók se teljesen hülyék, próbálják kivédeni, hogy olyasmit kelljen garanciáztatni, ami nem az ő saruk hanem a felhasználóé. A kérdés az, hogy bevállalja-e valaki az esetleges garivesztést azzal, hogy szétszedi, vagy sem? Ezt mindenki maga kell eldöntse.
-
Vikusz77
tag
válasz
peti665 #8581 üzenetére
Nekem egy Hitachi 1300 wattos gépem van, és annak a feje is melegszik rendesen (bár lehet, hogy azért mert túl sok zsírt tettem bele, miután megvettem anno).
Én inkább azért aggódnék, ha a "markolat" rész forrósodna nagyon, ami alatt a motor van.
Attól, hogy négy csavart kitekersz és belekukkantasz-bezsírozod szerintem nem ugrik a garancia. -
sanzi89
addikt
válasz
peti665 #8578 üzenetére
Alapvetően nem. Több opciód is van:
- Használod így, ha tönkremegy 3 év a garancia, nem szoktak szórakozni, csere vagy pénz vissza
- Visszaviszed, hogy melegszik, és nem tetszik, boltban pénz vissza
- Szétszeded a szöghajtást. A korong tengelye melletti 4 csavart óvatosan(!) kitekered, kitakarítod a gagyi/kevés/nem létező zsírt, teszel bele ilyen megterhelésre tervezett zsírt, összerakod. Valószínűleg jobb lesz. -
peti665
lelkes újonc
Sziasztok. Vettem a Lidl-ben egy Parkside sarokcsiszolót (a vezetékes verziót) és rohadtul melegszik. Kb 2 perc járatás / vágás után szinte forró a fej része. Ez normális?
-
ezek 2011-es problémák, mióta 12v-os "rebranding" volt (marketing átnevezés), azóta tudtommal nem érinti őket ilyen mértékben
nekünk is van a cégnél 12v-os GSR és a 10-es fúrószár teljes hosszán mozgatva ha akarom, akkor van egy pici lógás, ha akarom nincs - ez szerintem kell ahhoz, hogy szabadon forogjon
de egyáltalán nem hasonlít a videón látható lógásra.
ha hazaérek megnézem a saját 12v-osomat meg a 20v Parkside Performance-ot is, hogy legyen összehasonlítási alapom -
Vesa
veterán
Beszart az ütvefúróm...Mármint a "normál", mert az SDS-Plus az kb. kinyírhatatlan, cserébe nehéz, ezért kell mellé egy pehely súlyú versenyző is .
Miben érdemes gondolkodni a jobb márkák közül? Az elhalálozott darab egy Makita volt, tisztes kort megért és volt gyilkolva szegény. A mai kínálatban nem vagyok nagyon otthon. Van ajánlott típus? -
Findzs
addikt
válasz
konvergal #8563 üzenetére
A Metabonak van újabb verziójú Powermaxx BS 12 -je.
1 akkuval nincs rossz árban és 40nm -es: [link]
2 akkuval: [link]
Ez az akku szintén kompatibilis lesz több akkus géppel is [link]Itt a 2 típus összehasonlítása: [link]
Ha ebben a hónapban vásárolsz ajándékba kapsz egy 18v 4ah akkut: [link]
Az a linkelt kék Bosch árban ugyan ott van mint a Powermaxx BS [link]
A Metabo erősebb pár nm -rel míg a kék Bosch gyorsabb 100 rpm -el.
De a Bosch nak nem levehető a tokmánya és nincs akku töltöttség mérője.Én a Metabót venném ha a pénztárca engedi akkor az újabb típusut 2 akkuval.
-
wep
tag
A 12V-os Bosch nagyon jó, erős kis gép, de sajnos a tokmánya hamar megmakkanhat..[link]
Cégnél használunk többet, mindegyik lötyög..ha ez a hiba nem lenne, a kategória legjobb gépének mondanám.
Lehet, hogy az újabb szériát ez már nem érinti.. -
Mauzes
addikt
Hát nézd, a pénz mindig relatív, de abszolút összegben 9 ezer Ft többlet úgy, hogy 10 évre tervezel vele, és akkor kék Bosch vs. Obi saját márka, szerintem nagyon alig. Ráadásul kapsz hozzá 2 akksit és tartódobozt is, ezek már önmagában is megérik a felárat (Lux-hoz egyik sincs).
-
nekem kétféle van, egy Stanley és egy kínai (a nevesebbek közül, Fluoreon) és sem válaszfal téglában, sem a 38-as vázkerámiában (Porotherm) nem ad megbízható jelet.
nagyon függ attól a találat pontossága, hogy milyen mélyen van a vezeték a falban, nálunk van falfűtés ami miatt a külső falakon a vakolat kb 3x olyan vastag, mint azokon, amiken nincs falfűtés (mert a tégla előtt, a vakolatban mennek a csövek) és ezekben a vastagabban vakolt falakban pl egyáltalán nem talál semmit, hiába állítható a "keresési mélység" mindkettőben.(#8563) konvergal ennyiért egyértelműen a 12v-os kék Bosch, megint akciós az emagon[link] koffer, két akku, 18v-os gépeket megszégyenítő teljesítmény.
-
csmat
senior tag
Sziasztok!
Lesz a lidl-ben fém kereső, távolság mérős kütyü. Mennyire használható a falon belüli fém keresésére? (Ne furjam át a vezetékeket)Lesz / van bontókalapács is. Le kell szedjek 2 fürdőszobányi csempét. Kellenek ezek a nagyok, ha igen melyik, vagy elég az 1050w-s fekvő motoros kistesó is?
-
konvergal
csendes tag
Sziasztok!
Fúró csavarozót szeretnék vásárolni bútorok összeszereléséhez, dolgok fali rögzítéséhez. Ritkán használnám maximum havi egyszer.
Visszaolvasás alapján kettőre szűkítettem:
METABO POWERMAXX BS BASIC AKKUS FÚRÓCSAVAROZÓ KOFFERBEN
LUX-TOOLS 1 PowerSystem A-BS-20 akkumulátoros fúró-csavarozó készlet
A METABO mellett szól, hogy kisebb, kompaktabb, 3 év garanciával van a LUX-TOOLS mellett, hogy olcsóbb és az akkumulátor rendszere kompatibilis más LUX-TOOLS termékekkel.
Szerintetek melyik lenne jobb?
Köszi! -
jozsi252
veterán
Meg is rendeltem ezt a Xiaomi Wiha kitet, kíváncsi vagyok rá nagyon hogy milyen lesz, mindenképp beszámolok róla hogyha megérkezik! Nemrég szembesültem vele hogy lehet kapni iFixit készletet is, bár elég horror ára van neki de aki szereléssel foglalkozik annak biztos nagyon jól jönnek azok a dolgok amik benne vannak.
-
varsam
őstag
Tegnap megjött a METABO SBE 650 IMPULS ütvefúrógép, volt alkalmam kipróbálni is. Lépcsőkorlátok a helyét kellett vele kifúrnom, illetve zuhanytartót a fürdőbe. Kezes, könnyű gép, de egyben van, nem kotyog, nem lóg, a tokmány egyenes. Tetszik az impuls mód, nem mászik el a fúró még a sima csempén sem. A gyorstokmány erősen tart, nem engedett ki egyszer sem, valami plusz retesz is van benne, amikor meghúzza az ember még kattan kettőt így jelezve hogy zár. A fordulat könnyen és jól szabályozható, tud nagyon alacsony fordulatot is.
Első teszt után tetszik a gép, részemről ajánlott. -
csapee
őstag
válasz
Zoli-bácsi #8557 üzenetére
Jó jó ez a gérvágó de mennyit tud átvágni? Ő mire akarja használni?
-
jozsi252
veterán
Kopott száraktól annyira nem félek, mert nem gépbe lesz használva hanem csak abba a kis kézibe. Így nem fog kapni olyan nagy erőkifejtést amitől eltörne a bitfej.
f4lcon
Igen Wiha van nekem is, viszont Xiaomi + Wiha a kettő együtt nem tudom mennyire hiteles, főleg egy Kínai oldalon.Na mindegy, megrendeltem aztán meglátjuk milyen lesz.
Mauzes
Igen a design valójában jól néz ki azt meg kell hagyni. De a visszajelzések az oldalon viszont azt mondják hogy a termék hibátlan. Még ha nincs is köze esetleg a Wiha-hoz, akkor is jó vétel ennyiért.Paul64
Ha minden igaz akkor a kettő együtt. Itthon kerestem de ilyet nem találtam. Persze vannak olcsóbb precíziós bitek meg csavarhúzók, de ez a szett együtt az igazi, mert benne van minden ami kell. -
JóGéza
aktív tag
Szia!
Van asztalos téma, ott hamarabb kaphatsz választ.
Asztalos klub. -
csudri
őstag
Most épp kerítés deszkahoz kellene a gyalu. 15 ezer lenne a gyalulas, ha mondjuk 20-25-bol tudok venni egy gyalut, akkor inkabb veszek, mert kesobb is kell majd pl. sufniepitesnel. Amugy pl. egy ilyen Hechtet mennyire nehéz helyesen hasznalni? Egy totál amatőr - értsd kezigyaluval béna - is tudja hasznalni?
A gérvágó ugyan ez, csak itt mespekelve azzal, hogy se kézi, se dekopirral nem tudok egyenesen vágni, láma vagyok, ez van. Azzal nyugtatom magam, hogy a gérvágó talán hülye biztos. :)
-
zoli03
őstag
Ennyiből kb a legolcsóbb jön ki. Gérvágóból pl Einhell TH-MS 2112 (ez kb 27-30e Ft), gyaluból meg nézel valamit 82 mm-es késsel, pl Hecht 1790. Legjobban akkor jársz (ha lehet ilyet mondani egyáltalán), ha végignézed az árukeresős véleményeket. De az is kérdés, hogy mire akarod használni, mert ha a legolcsóbb nem felel meg az igényeidnek, akkor pénzkidobás az egész.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nők, nőügyek (18+)
- Napelem
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen videókártyát?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Windows 11
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 Ti 11GB ASUS GT 301 FSP 700W
- AKCIÓ! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest