Hirdetés
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Öregszem
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lineage OS használat közben
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
csudri
őstag
Furokalapcs vasarlas miatt irok. Foleg panelban furas a cel, epp lakasfelujitas all elottunk.
Leszurtem ket tipusra a valasztekot:
Makita HR2600 [link]
Skil Masters 1780 [link]Van-e valami buktato ezeknel a gepeknel, van-e ezeknel lenyegesen jobb gep ebben a 40-50 ezer koruli kategoriaban?
Eddig egy Hyundait hasznaltam, de elpusztult, most valami jobbat es tartosabbat szeretnek, elore is koszi a segitseget.
-
csudri
őstag
Köszi srácok a segítséget, megvettem a Makitát. Már csak a polcokat kellene beszerezni, hogy fúrhassak végre.
-
csudri
őstag
Az 5 kg úgy hülyeség, ahogy van. Nincs 3 kg se, pont úgy, ahogy a hasonló felépítési Makiták is csak kb. 2,6 - 2.8 kg tömegűek. Nekem is volt ilyen Hyundai-om, elpusztult ugyan a közelmúltban, de előtte évekig alkalmas volt hobbi célra.
Rengeteg polcot felfúrtam vele, véstünk falat, fúrtunk fémet, amennyibe került, annyit meg is ért. A hozzá adott fúrószáraktól viszont ne várj csodát illetve az átalakító is egyszer használatos volt, amivel SDS helyett normál fúrószárat is lehetett vele használni. Itt gondolom csak rosszat fogtam ki, nem hiszem, hogy mind ilyen lenne. -
csudri
őstag
Sziasztok! Az asztalos klub topikbol irányítottak ide, csiszologepekkel kapcsolatos tapasztalatok erdekelnek. Most elsosorban kerites deszkak csiszolasahoz keresek gépet. Asztalos ismerős a sima rezgőt ajanlja, az asztalos topikban inkabb az excenterest.
Néztem olcsóbb Makitat
(BO3710) es Metabot(FSX 200), a topikban inkabb kozepes Makita (BO5041) és Bosch Dex felé próbálnak iranyitani.Itt mik a tapasztalatok ezekkel vagy mas gepekkel? Tenyleg hagyjam a rezgőt (olyannal már dolgoztam)?
-
csudri
őstag
Csütörtöktől akciós az akkus ütvefúró a Lidlben. 20V/2Ah-s akkuval adják. Lehet külön venni 20V/4Ah-s akksit. Simán mehet az erősebb akkuval vagy nem ajánlott?
-
csudri
őstag
Beton járda es kerítés alap elbontásához jo egy ilyen számomra noname gep vagy inkább bereljek rendest?
[link] -
csudri
őstag
Parkside körfűrészből lehet valamilyen állvánnyal gérvágót csinálni?
-
csudri
őstag
Forrasztáshoz mi most a divat? Páka vagy pisztoly? Van valami best buy? Teljesen kezdőnek kellene.
Egy ismerősöm a pisztolyt ajánlotta és ilyen csavaros cserélhető heggyel: [link]. Nem konkrétan ezt a típust, ha lehet, akkor szeretném megúszni kevesebből. -
csudri
őstag
Fűnyíró mennyire offtopik? Esetleg akkussal van valakinek tapasztalata?
Kb. 400m2-nyi fühőz kell. Hülyeség? Vegyek inkább madzagosat?Gondolkozom sima kéziben is, a szomszédnál nagyon szépen vág (Hecht) és akkor még zajongás sincs.
-
-
csudri
őstag
Hali, én sima csavarbehajtót keresek, sehol nem írtam, hogy akkus ütvefúrót-ütvecsavarozót szeretnék venni. Annyi a bajom, hogy a mostani kicsi néha nem tudja megtekerni eléggé a csavart, nem bírja, ezért gondoltam egy erősebb gép vásárlására. Plusz mivel sokat dolgozom fával, ahol egyszerre kellene fúrni és csavarozni, így nem kellene állandóan kapcsolgatnom az egy gépemet, hanem használhatnám őket felváltva.
-
csudri
őstag
Tegnap próbáltam venni a 20voltos csavarbejahtóból az érdi Lidlben, de nem volt belőle. A többi akciós Parkside cuccal Dunát lehetett volna rekeszteni, ez pont nem volt. Van itt esetleg valaki Óvárról, az ottani Lidlben van?
Mielőtt valaki kioktatna, hogy telefonon a Lidl tud segíteni, ezzel én is tisztában vagyok, de technikai problémájuk van, nem lehet velük beszélni, viszont nem mennék potyára. -
csudri
őstag
válasz stratova #8395 üzenetére
19 ropi akkuval, töltővel. Kartonban van, de az nem érdekel, mert úgyis fent lóg a falon. Tartozékok nincsenek, leszámítva egy darab bitfejet. A tokmány nem tűnik imbolygósnak, de még csak egy ágyat raktam össze vele.
Én főleg fúrni vettem, de néha elfogy a picúrnak az ereje, ha 115-ös csavarokat tekerek be falba, remélem ennek menni fog. Elég sok mindent építek mostanában fából, ahol előfúrom a csavarok helyét és elegem lett az állandó kapcsolgatásból, így kellett egy második gép. Tudom, hogy nem ez fogja megváltani a világot, de elég masszívnak néz ki. Ha kibírja ezt az időszakot, amire igazából vettem, nekem már megérte.[ Szerkesztve ]
-
csudri
őstag
150mm-es Parkside korfureszbe belemegy a 160-as lap is vagy eselytelen?
-
csudri
őstag
válasz KRISSTUS #8427 üzenetére
Én a múlt héten bevállaltam egy Obis behajtót:
https://www.obi.hu/akkus-csavarozok/lux-1-powersystem-a-bs-20-akkumulatoros-furo-csavarozo-keszlet/p/4313938
Eddig csak egy fenyőpolcot csavaroztam vele a garázsban, de nagyon tetszik. Mondjuk nem éppen apró, úgyhogy ezt vedd számításba. 20V/2Ah -
csudri
őstag
Nem ertem ezt a nagy utalatot. Nekem egy Makita rezgom van es franko. A legalapabb, szépen muzsikál.
-
csudri
őstag
Tudnátok ajánlani gérvágót illetve gyalut? Hobbi célra, keret a kettőre kb. 50-60ezer.
-
csudri
őstag
Most épp kerítés deszkahoz kellene a gyalu. 15 ezer lenne a gyalulas, ha mondjuk 20-25-bol tudok venni egy gyalut, akkor inkabb veszek, mert kesobb is kell majd pl. sufniepitesnel. Amugy pl. egy ilyen Hechtet mennyire nehéz helyesen hasznalni? Egy totál amatőr - értsd kezigyaluval béna - is tudja hasznalni?
A gérvágó ugyan ez, csak itt mespekelve azzal, hogy se kézi, se dekopirral nem tudok egyenesen vágni, láma vagyok, ez van. Azzal nyugtatom magam, hogy a gérvágó talán hülye biztos. :)
-
-
csudri
őstag
válasz hzsolee #8823 üzenetére
Nézem azt a Makitát, az mennyire hátrány, hogy a talpa lemez és nem öntvény?
Ha elengedem a 75mm-t és elég mondjuk 65mm, tehát 190-es lap, akkor mennyire van mozgástér? Ott már találtam Stanleyt és DeWaltot is a Makiták mellett úgy, hogy még a 40k alá is beférnék.Ezek mennyi vállalhatóak? [link]
Most éppen 5x10-es és 5x20-as pallókat vagdosnék vele, azt a kevés 7,5x15-öst, ami majd később lesz megoldom valahogy.
A Stanley-nél szimpli, hogy olcsó hozzá a saját lapja: [link]
Egy ilyen 100 fogas lappal viszonylag szép vágást lehet prodkálni, jól gondolom?A korábbi fűrészemet 18 fogas lappal használtam, annak nem volt annyira szép a vágása.
-
csudri
őstag
válasz hzsolee #8837 üzenetére
Értem, köszi!
Leszűkítve a listámat a Bosch GKS 190-re és a Stanley-re, számít valami a Stanley +200W-ja vagy legyen a kék Bosch, mert az ökör élet + 1nap.
Milyen tárcsa ajánlott ezekbe? Apám az Irwinre esküszik, ebben a méretben mi a best buy?
(nem tudom, hogy ez inkább az asztalos topikba kellene-e vagy itt is elfér? )[ Szerkesztve ]
-
csudri
őstag
https://www.youtube.com/watch?v=XlOD_bbHUmI
Aldis Ferrex dekopír Parkside akkuval, zseniális!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- OLED TV topic
- Nagy Matrox topic
- Sweet.tv - internetes TV
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- Projektor topic
- LEGO klub
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest