- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
Új hozzászólás Aktív témák
-
sanzi89
addikt
Ha már fúrószár, leírom a legújabb tapasztalatomat, mert eléggé csalódott vagyok. Megvettem ezt a szettet: HIKOKI Lapos fafúrószár készlet 1/4" hatszög befogással 13 részes (781795)
Mindegyik szár görbe. Van amelyik már a használhatatlanságot súrolja, a hegye fél centis kört ír le, ahogy forog. A 14-es méret annyira görbe, hogy szinte rázza a csavarbehajtót, borzalmas minőségű. A Lidl/Aldi cuccok ilyenek, egy Hitachi / Hikoki-nak nem kellene ilyennek lennie - szerintem.A másik készlet, amit vettem: METABO HSS-Co fémfúró készlet 19 db-os 1-10mm (Kobaltos, DIN 338) (627157000)
Ez meg olyan, mint az álom. Éles, harapja a vasat, mindegyik tökéletesen egyenes, ilyennek kell lennie egy normális fúrószárnak.A Makita Nemesis fúrószárakat is csak ajánlani tudom. A Parkside fúróm gyári száraival mindig csak a szarakodás volt, vettem pár szükséges méretben SDS-es Nemesis szárakat, mintha másik fúróm lenne. Nem kúszik el a furat malterban sem ha sikerül két tégla közé befúrni, halad vele az ember, ez is teljesen jó.
-
ecaddsell
aktív tag
Azért, ha visszakeresel a topikban (felül kis nagyító) akkor láthatod jópárszor leírtuk már azt, hogy "Makita Nemesis".
Egyébként ez nem anomália, ilyen a piac, itt fizeted meg azt, hogy munkaidőn kívül ill. hétvégén is tudsz vásárolni, vagy azt, hogy a közeledben is van stb. -
Novics
senior tag
Hola!
Kellene nekem egy 16*200-as SDS-plus fúrószár. Garázs betonaljzatba szeretnék lyukat fúrni a villanynak. Keresgéltem neten a környékbeli üzletek között, és valami furcsa anomáliára bukkantam. Az obis fúrószár drágább, mint a Hitachi. De még a többször emlegetett - bár talán csak a felújítós topikban - Makitánál is drágább.
Gondolom ott nem a minőséget kell megfizetni, hanem a kényelmet. (Hogy bemész este 7.45-kor és leakasztod a polcról.) Vagy rosszul gondolom?
-
stratova
veterán
Érdekes köszi. Bár engem nem érint, de az a kiszereléstől függő 115-150€ 5 év garanciával nem tűnt rossznak. Bár van pár hasonló tudású gép a piacon az élvonalbeli márkák (ára) alatt is (Einhell, Scheppach, Extol, Graphite stb.) az akkucsalád többi gépe is nagyjából kb. ez utóbbi konkurencia szintjén mozog.
-
stratova
veterán
Érdekes, hogy bár oldala van idehaza, [link] a Skil 3070-es ütvefúró-csavarozónak nemigen látni ajánlott fogyasztói árát. Csak az AA kivitelre van egy néhai több mint egy éves 45790 Ft-os Ip@n találat.
-
geogabcsi
tag
Szia!
Lekéstem róla, valahol láttál még belőle? Budapest és Pest megye északi része lenne jó! :-) -
Reaper
őstag
& jozsi252:
Oké, szénkefe mentes, meg szép fekete
Viszont nyomatékkal ez is elég jó, egy kézzel nem tartod meg ha meg tud kapaszkodni.
A töltésre nem tudom mennyire lehet gyorsabb, ez kb 20-25 perc alatt feltöltött pirosból, bár tény, hogy az nem a teljesen lemerült állapot.
Amúgy szerintem ha érdekel, akkor írj rá az üsz-ra vagy érdeklődj az egyik FB csoportban, hogy hol van még esetleg ilyen fekete. -
vasii
senior tag
Koszi az infot, ez is jol nez ki
Ahogy nezem, a fo kulonbseg h a performanceban brushelss motor van, nagyobb nyomatekot es fordulatszamot tud, gyorsabban tolt, ugyhogy azert masabbVegulis 6 Lidlbol egyben sem volt mar ma, igy meg gondolkozom addig amig nem lesz ujra, ami ki tudja mikor lesz. Nem szoktam igazabol Lidlbe jarni, fogalmam sincs milyen gyakran ismetlodnek a gepek. Vkinek errol van tapasztalata esetleg?
-
jozsi252
veterán
-
Reaper
őstag
Nekem ehhez nagyon hasonló van: [Parkside PABS 20-Li D5]
Nem tudom mi különbség lehet ez és a fekete között, én ezt a sok kiegészítő miatt vettem meg. Oké 3 bitfejet már eltörtem, azt pótolni kell majd, de kemény fába hajtottam csavart előfúrás nélkül veleMár nem emlékszem mennyi volt, 30-35 fele kb. Gyorsan az egyik kedvenc gépem lett.
-
vasii
senior tag
válasz
stratova #8283 üzenetére
Köszi!
Igen, lattam az autosimogatos tesztben, hogy tavaly novemberben 22 222Ft volt, ezert is kerdeztem, hogy amugy mennyi szokott ez lenni maskor. Igazabol nem kell most semmire, csak nem tudom, hogy mikor lesz legkozelebb es mennyiert.(#8284) jozsi252
Köszi, olvastam, hogy 5 fok alatt nem megy, szamomra ez amugy is irrelevans -
stratova
veterán
Papíron és a netes tesztek szerint sem rossz, csak fekete pénteki akcióban volt ez már 22.222 Ft-ért is, persze ki tudja mikor lesz megint és mennyiért. Viszont nekem sem ilyen gépem nincs sem olyan facebookcsoportoknak nem vagyok tagja melyek ezzel foglalkoznak, így tapasztalatom nincs vele. A Bauforum24 tesztelte korábban, de az még a nem mostani X20V kompatibilis PABSP 20-Li B2, hanem másik akkus kivitel PABSP 20-Li A1 volt egyéb kisebb eltérésekkel (led erőssége, tokmány kialakítása), az a modell párban volt a Bosch GSR 18V-60 C-vel.
Ha lenne fúrókalapácsom mellé én vinném 20-30 magasságában, persze mert már van 2x 4 Ah X20V akkum is. -
stratova
veterán
Ez a garancia kérdéskör kicsit engem is gondolkodóba ejtett. Amikor a Workzone Titanium akkukompatibilitását vadászva a Scheppach/Riwall márkákba futottam itt ugyanis saját költségen végeztetett bevizsgálás fejében 2+2 évet vállanak a szerszámokra, a lista viszont elég rövid magyar honlapjuk nincs az eredetin pedig ne mindig lelhető fel, pár nálunk forgalmazott modell modellnév/sorozatszám alapján. Extolnál ez kicsit barátságosabb, csak a garancia kevesebb, ellenben elegendő a számla és regisztráció.
Ugyanakkor kb. ezeknek a márkáknak a csúcsa az, ahol a profi márkák esetében egyáltalán kezdődik az élet, hobbi szinten viszont talán elegendőek. Ár/képesség szinten szerintem lehet olyan modelleket találni a másodvonalban tetején is (Extol, Scheppach, Einhell stb. Parkside Performance sorozatát sem huzták le teljesítmény szempontjából, de hidegben akadhattak gondok, meg találj az első szériához akkut pl.) viszont itt gyakran van is áthallás a modellek között (ua. kínai gyárból jön csak más színben/garanciával/szolgáltstással).
A paletta viszont szerényebb, Extolnál pl. 3 év garis "Industrial" helyett csak a "Premium" vonalon van egy szem szalagcsiszoló 1+1 évvel. Scheppachból is egy 1-2 van árban a FERM és Makita között. -
macera2
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Szalagcsiszoló témában a Makita 9910-est kicsit leszólták, viszonylag kis teljesítmény -650 W, és kis szalagsebesség -270 m/perc. Kis nyomozás után fedeztem fel a FERM BSM1024-es szalagcsiszolót, 950W/380m/perc-es adatokkal. Gyanúsan alacsony árral. Vásárlói véleményeket nem találtam. Ezért érdeklődnék, hogy van valakinek tapasztalata, a termékkel, vagy a céggel kapcsolatosan? -
válasz
scott_free #8276 üzenetére
1 szavazat a Wiha-ra
-
scott_free
senior tag
Köszönöm mindenkinek a hasznos tanácsokat és videókat!
Ezek közül akkor melyiket ajánlanátok?
MAKITA Impact Gold torziós bitkészlet 11 részes
DEWALT Torziós Bitkészlet 32 részes
vagy valamelyik WIHA készletKöszi!
+1 kérdés: az ilyen flexibilis bitadapterekkel mennyire lehet csavarozni?
-
YAS-dude
őstag
Nekem sem egy darab alapján alakult ki a tapasztalatom. A Milwaukee bitekről valahogy sokkal gyakrabban lepotyog a csavar, mint a Makitáról. Akár a ph2 hegyről a gipszkarton csavar, vagy a pz2 hegyről a reisser. A normál, fekete hegyű Milwaukee shockwave bit meg simán egy fos: https://youtu.be/tN8uAMfEMG4?t=521
-
jozsi252
veterán
Megmondom a frankót hogy én nem nézegettem ezt üresen. Elkezdtem vele vésni meg fúrni, szépen tette a dolgát, így nem foglalkoztam azzal hogy üt-e vagy bármi rendellenes dolgot csinál üresjáratban.
YAS-dude
Nekem van Milwaukee bit szettem, és eddig összvissz 1 darabnál volt gondom azt is az ütvecsavarozó nyírta ki ami 170Nm-es volt. Azóta 226Nm-es ütvecsavarozóra váltottam és egyszer se jött elő hasonló gond mint amit említesz.
Az az egy is a fejénél tört el, nem pedig kettétört az egész bit.
Majdnem torx lett belőle. -
stratova
veterán
Érdekes hibrid a Workzone Titanium Plus WZT-ABS 20 Li-i.
[kép] [kép] [kép]
Makita MakPac Type 1-hez (142770-6) hasonló koffer.
Einhell TE-CD 18 Li-i 4513860-nal egyező csak fém részein feketére festett ház, eltérő talppal.
Scheppach / Riwall Pro / Extol akkumulátorral azonosnak látszó nem kotyogó akkuk (itt 1,5 és 4 Ah) és (a gyenge pont) 1,65 A, 14,4-18V töltő. De legalább már tudom mit rendelek majd hozzá.
(Még) kisebb gépekkel ellentétben ez a 4 Ah akkuval érződik kiegyensúlyozottnak 1,5/2 Ah-val masszívan "fejnehéz". Tesztelni még nem tudtam, mert vasárnap nem fúrunk így csak a kölyökkel néztük meg, azonnal ki akarta bontani a dobozt (a lámpa mellett a kedvence).
Az eladó szerint három, az összes papírja szerint 5 év garanciával. -
YAS-dude
őstag
-
Myers
senior tag
Az áruk.
Biztos, hogy sokkal jobbak, de azért a 3 évente 1 alkalomért ne álljanak itt kihasználatlanul.
(#8261) YAS-dude:
A 2 mm nem érdekel, de a 12 már igen. Nem tudom, hogy ebből mennyit ad a tokmány és mennyit a fúrószár. Mert teszem azt az is lehet, hogy az a 2 mm is úgy jön ki, hogy a tokmány görbül egyik irányba, a fúró meg pont a másikba, és nagyjából kioltják egymást.
Fúrtam már ennek az 5J-os változatával, emlékeim szerint nem volt ilyen ütése hosszabb szárakkal sem.(#8262) jozsi252:
Én is pont annyira használnám mint te, ezért nem vettem nagy márkát. Ki fogom próbálni és a nagyobbal is összehasonlítom.
Neked is rezeg már üresjáratban is előre-hátra, mintha már anyagban lenne? -
jozsi252
veterán
Bent vagyok egy csomó FB-s Parkside csoportba, de szomorúan látom hogy a tömegtermelés áldozatául esett ez a márka. Hihetetlen mennyi probléma van velük. Igaz hogy rengeteget el is adnak belőle, de az hogy hidegbe nem lehet vele dolgozni mert letilt az elektronika, illetve nem racsniz le, szinte naponta olvasható.
Régebben nem volt ezekkel ennyi gond, nem tudom mi lelte most ezt a márkát.
Van nekem is pár Parkside gépem, és lekopogom nem sok gond van velük, bár ezeket ritkán használom azért is vettem Parkside-ot, amit aránylag sokszor használok annál csak a Milwaukee játszik.scott_free
Bármelyik nagy márkának a készletét veheted. -
macera2
aktív tag
Nagy felületet kellene csiszolnom, ezért az itteni javaslatokat is figyelembe véve, szalagcsiszolót alkalmaznék. A kinézett Makita 910, és 911 közt a különbség, -árban nem nagy-, műszakilag a szalagsebesség. 270 m/perc ill. a változtatható 75-270 m/perc. De mint első felhasználó, érdeklődnék, hogy milyen területken lehet kihasználni, hasznosítani ezt az alacsonyabb szalagsebességet?
-
emre
veterán
válasz
scott_free #8263 üzenetére
-
csapee
őstag
válasz
scott_free #8263 üzenetére
Milwaukee
-
scott_free
senior tag
Sziasztok,
bitekből, bitkészletekből milyen márkát érdemes venni, ami tartós is?
Parkside 12v-os fúró-csavarozóhoz kellene. -
jozsi252
veterán
Próbálj vele fúrni, és nézd meg hogy mennyire zavaró. Ne így munka nélkül nézegessed! Ha meg zavar akkor márkásat kell venni, nem hiába kerül ennyibe a Parkside amennyibe kerül. Nekem is van 1050W-os, de amire használom nagyon ritkán arra tökéletesen megfelel. Nem kell azt nézegetni hogy mennyit üt.
-
YAS-dude
őstag
Basszus, ez egy sds tokmányos fúrókalapács, ki ne találd hogy ilyen 1-2mm-eket nézegetsz rajta.... Vagy ha igen, akkor jelzem, hogy még rengeteg csalódás fog érni ezzel kapcsolatban. Ennyit simán mozog a fúrószár a tokmányban, legfeljebb eleinte a porvédő gumi megtartja. Hiltiben is. Az sds ilyen.
-
Myers
senior tag
Folytatódik a PBH 1050W-os fúrókalapácsos szappanoperám.
Megint vettem (ez már a harmadik), hátha most jó lesz, de nem.
Ez most egy újabb verzió C3, vannak rajta kisebb változtatások, fordulatszám szabályzó és az irányváltás máshogy van. Volt kirakva egy régebbi verziós is, de annak a dobozán nem volt plomba, gondolom valaki visszavitte, kössz azt meg pláne nem.
Maga a gép jó, de megint üt egy kicsit a tokmány. Különböző fúrószárakkal kipróbálva a fúrók hegye 2-12 mm-es kört ír le, 6 darabbal próbáltam. Ebben benne van a fúrók görbesége is.Az is fura, hogy ütvefúró funkcióban levegőben üresjáratban is azonnal üt (mármint előre hátra).Tehát nem olyan, mint egy sima ütvefúró, ami csak akkor üt, ha rányomom a fúrandóra. Ennek megvan a nagyobb 5J-os verziója, az szerintem nem üt üresben.
Tokmányadapterrel szintén ez a helyzet, azzal is köröz a hengeres szárú fúrók hegye.
Arra gondoltam, hogy lecserélem a tokmányt. Nehéz leszedni egy ilyen sds-es tokmányt? Simát már szedtem le. Mennyibe kerül egy normál sds tokmány? Találomra 4 és 14 ezer közöttieket találtam.
Nem lehet, hogy már maga a tengely üt? Akkor hiába cserélném le a tokmányt. -
Winner_hun
félisten
válasz
scott_free #8245 üzenetére
Nem venném meg hozzá. Nagyon lassan lennél kész vele. Szalagcsiszolóval sokkal jobban jársz. Esetleg excentercsiszoló, de ha az olcsóbb, ráz, akkor gyorsan el fog fáradni a kezed.
-
Myers
senior tag
Az említett multigép LID-es "megfelelőjét" kerestem hétfőn (megjelenés után 10 nappal) de 3 boltból már egyben sem volt. Ennyire elkapkodták, vagy keveset hoztak? A hozzászólásokból ítélve az aldiban i szokott lenni, már csak az a kérdés, hogy náluk is mostanában volt-e?
(#8241) emre Volt erről a gépről szó kb 1 éve itt a fórumon, de már nem tudom hogyan ítélték meg.
-
zoltan.bagi
csendes tag
válasz
scott_free #8238 üzenetére
3 év garival!
Nekem 2 Obi lowcost-os rezgőcsiszoló ment tönkre gari (1 év) után 1-2 hónappal. Utána Black&Decker-t vettem, szintén 2 éves gari után nem sokkal vége lett.
Abszolút barkács használat mellett, szinte újszerű állapotban mindegyik. (Évente 1-2 ajtócsiszolás kb)
Szétszedve katasztrofális minőség a párezres. Egyikben konkrétan fellazult a tekercs, beleért a forgórészbe, ami elnyírta... Másikban meggörbült a tengely, beleért a forgórész a vasmagba, át sem fordult. Black&Decker megy még, de a ventillátor a tengelyen "megolvadt", lecsúszott és beleér a házba... (ezt használtam talán a legtöbbet, de közel sem ipari szinten) Vicc.
Parkside talán egy fokkal igényesebb kivitel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- LEGO klub
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Philips LCD és LED TV-k
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Milyen videókártyát?
- Apple MacBook
- BestBuy topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- Újszerű! Russell Hobbs Desire 20366-56 gyümölcscentrifuga - csomag atm-ba küldés az árban!
- Újszerű! Kis kerek asztalka 230V és USB aljzattal, szövetkosárral - csomagküldés az árban!
- Újszerű iGPSport BSC10OS Computer eladó
- Újszerű szék
- MW7168 univerzális akkumulátor töltő / 0.1A - 4A / 1-10 celláig /
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P53 - i7-9750H I 16GB I 512SSD I FHD I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest