Hirdetés
- Öregszem
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
BLUE TORNADO
senior tag
válasz BLUE TORNADO #7792 üzenetére
Senki?
Az egész világon az alkoholizmust betegségként kezelik. Egyedül nálunk kérdezik meg: - Miért nem iszol? Beteg vagy?
-
BrandonXXV
aktív tag
Igen, igen, erre gondoltam. Alap otthoni, házkörüli felhasználásához elég lenne szerintem. Ütni, vágni nem fogom az biztos.
Keményebb munkákhoz pedig még mindig jó a performance akksis.
Árban még belefér, drágábban biztosan nem vennék a felhasználás gyakoriságát tekintve.
Ha azt mondjátok, ebben az ár szegmensben ez jó választás, akkor azt hiszem megnézem magamnak szombaton. -
Jabby
őstag
válasz BrandonXXV #7794 üzenetére
Gondolom erre gondoltál...
Csak bútor összeállítás, összeszerelés tényleg sokkal könnyebb, egyszerűbb egy ilyen pár dekás behajtó, mint egy performance, ha nem zavar ez a +8 888 HUF, akkor ajánlani tudom.
Ha nem ütöd, vágod minden nap, akkor hosszú évekig hűségesen tenni fogja a dolgát. -
addikt
válasz BrandonXXV #7794 üzenetére
8888 Ft-ért nem rossz, csak a tokmánya ne járjon táncot rajta (nem erősségük a pontos tokmány ezeknek a levehetős Parkside gépeknek)
bútort csavarozni biztosan jó lesz, én egy ilyen kis Bosch-al dolgozom, és nagyon szeretem, hogy könnyű és nem akad el semmiben, mindenhez odaférsz, stb. csak fúrni ne kelljen vele, mert nincs fordulatszáma.“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
BrandonXXV
aktív tag
Sziasztok!
Ami most lesz Lidlben akkus fúró csavarozó markolat akksival, az mennyire lehet jó választás?
Gyereknek kell majd teljes szobányi lapraszerelt bútort össze rakom. Erre kellene elsősorban.
A múltkori kefementes Black fridayes parkside performance akksisból vettem egyet. Azzal is össze tudnám rakni végül is , csak ez lehet könnyebb lenne.
Vagy felesleges?! -
Findzs
addikt
Kellemes Ünnepeket!
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
BLUE TORNADO
senior tag
Sziasztok. Kaptam egy Makita GA5030R sarokcsiszolót. Indításkor olyan tünetet produkál, mint amiben szorul a csapágy. Hallok belőle halk pukkadozó hangot, mint amikor kopott a szénkefe, de azok jók. Kézzel könnyen forog. Sem a forgó, sem az állórészben nem találtam hibát. Valakinek ötlet?
Az egész világon az alkoholizmust betegségként kezelik. Egyedül nálunk kérdezik meg: - Miért nem iszol? Beteg vagy?
-
veterán
válasz YAS-dude #7789 üzenetére
A 28.8V-ra azért írtam hogy WTF, mert ilyen nyomatékhoz totálisan fölösleges ennyi akkut sorba kötni. Márkás gépek amik 1500-2000Nm-t tudnak, azok is el vannak a 18V-al. Ezért nem értem.
Hasonló célra a Parkside-nak is vannak cuccok, csak azok "toy" kategóriát erősítikiPhone 16 Pro Max
-
YAS-dude
őstag
-
hzsolee
őstag
válasz jozsi252 #7787 üzenetére
Na, azért ne csak olyan negatívan...
Azt írja jár hozzá 4 db hüvely. Nem tudom nálatok mi a szokás, mifelénk egy darabhoz szoktak adni 2 dudát is. Manapság azért 22-ért ha kapsz 4 hüvelyt 8 dudával az nem is olyan rossz. Aztán a négyből egy csak nem olyan randa.....A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
veterán
Ez több sebből is vérzik.
- 1év gari csak
- 28.8V? (Nagyon WTF érzés fogott el mikor ezt az értéket megláttam)
- 2.0Ah akku
- 220Nm (nagyon kevés egy olyan géphez amibe 3/8" dugókulcs megy, illetve kicsit kételkedem hogy egyáltalán tudja-e ennek az értéknek a 3/4-ét.iPhone 16 Pro Max
-
DonThomasino
veterán
A knipex és a format tényleg egy cég ?
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
Zoli0726
aktív tag
Sziasztok!
Tudja esetleg valaki, hogy a parkside performance csavarozónak (pabsp 20V) van-e vmi klón megfelelője?
Sajnos az enyémben eltört egy alkatrész, és kb lehetetlennek tűnik pótolni. -
csmat
senior tag
Sziasztok!
Ha jól tudom egyes parkside gépek szervizét egy váci cég csinálja. Van valami elérhetőség hozzájuk? 2 napja hívom őket de nem veszik fel.
20v-os akkus dekopírt kéne javítani, de nem tudom hogy kell csinálni.
A masik szervíz egyből felvette és elmondta mi náluk a menet.
Köszönöm, -
hzsolee
őstag
válasz hzsolee #7763 üzenetére
Nos, ma megérkezett. A gép rendben, attól eltekintve, hogy elég régi gyártás (17 dec) de a webshop-al kapcsolatban van egy kis hiányérzetem. Holnap szerintem írok a bosch-nak, mert szerintem valami nem kerek. A gép egy cipősdobozban jött, a feles L-boxx betétbe volt befóliázva, ami szerintem nem is a géphez tartozik. Kaptam egy számlát, és slussz. Az rendben, hogy solo verzió, de attól még szerintem használati és garancia jegy járt volna hozzá. A bosch oldalon mindenesetre regisztráltam, elfogadta. Valamint ott csak annyit írnak, hogy kell a vételt igazoló számla a dátum miatt és a regisztrációs papír a 3 év garihoz. Hát nemtom....
A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
Kiscsőke
aktív tag
Lidl-ös van, de azt már kinőtte ő is meg én is. Ez a Güde nekem nem tűnik olyan hű de strapabírónak (a német minőséget engedjük el) Ha bár ebben az árkategóriában már lehet, hogy jobbak mint a 25-40 ezer forintos "csodák"!
(#7773) emre
Azt nézegettem én is inkább, de ezekhez nem nagyon értek, nem tudom a buktatóikat.A remény hal meg utoljára! (meg a patkányok)
-
Kiscsőke
aktív tag
100000Ft alatt milyen oszlopos fúró ajánlott? Lehet új is és használt is, kollégám szeretne venni egyet de nem nagyon tudok neki tanácsot adni!
A remény hal meg utoljára! (meg a patkányok)
-
csucsotke
aktív tag
Az egyik 500W másik az meg dremel tipusú 160W. Az 500W-nak mintha olyat olvastam volna hogy 6mm a befogója, a másiknak meg 3,2 max? Láttam a lidlibe, de már nem emlékszem, úgy rémlik nagyobb a 160W-nál. A kicsit értem olyanom volt is, de a másik nyűhető nagy fordulatú gépnek, amivel hegesztést meg bármire lehetne strapálni gyöngének tűnt, de lehet hogy tévedek és jó arra. Mert akkor meg mire jó? (polírozgatni)
-
Findzs
addikt
" Miért szerepel a címkéken 2016 szeptemberétől 10,8 V helyett 12 V?
Az akkumulátor töltési szintjétől függ, hogy a 10,8 V-ot (névleges töltési szint) vagy a 12 V-ot (magas töltési szint) kell-e feltüntetni. Ezt a Li-ion-technológia alapvető fizikai viselkedése határozza meg. Az Európai Elektromoskéziszerszám-gyártók Egyesülete (EPTA - European Power Tools Association) korábban csak a 10,8 V-os jelölést fogadta el, mostantól azonban a 12 V-os érték is hivatalos. A Bosch Professional az EPTA előírásaihoz igazítja a termékeken feltüntetett feszültségi besorolást."Semmi különbség nincsen:
[link][ Szerkesztve ]
-
hzsolee
őstag
Ezt értem -villamos végzettség megvan-, csak azt a mókás, hogy egyik gyártó így adja meg a másik úgy. Jelen esetben meg a régebbi jelölés 10.8 most meg 12....
A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
addikt
válasz hzsolee #7763 üzenetére
a cellák nominális feszültsége 3,6v a maximális meg 4v (ugyanazon li-polimer celláról beszélünk) így lesz a 3 cellás vagy 10,8v vagy 12v attól függően, hogy a gyártó melyik értéket szorozza a cellák számával.
hasonló módon a 18v / 20v is ugyan az
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
hzsolee
őstag
-
hzsolee
őstag
válasz domerator #7762 üzenetére
Részben, én a kefést vettem.
Ez a 10.8/12v elég érdekes. Amikor a fúró-csavarozót vettem nem is értettem miért 10.8-at írnak a 3 cellára. Most meg már 12-nek írják. Azóta biztos vettek egy multimétert A kefementesnek mi a max nyomatéka?
-
domerator
veterán
válasz hzsolee #7761 üzenetére
Kék Bosch 10.8V ütvecsavarozót vettél?
Nekem is az van, kefe nélküli, 2 akkuval. Nem volt olcsó, de imádom, sokszor csináltam már vele olyan feladatokat, amit sima fúró-csavarozóval szinte lehetetlen lett volna megcsinálni!Reggae ‘till I die ... iPhone 13 mini, MacBook Air M1, Homepod (sztereó)
-
hzsolee
őstag
Igen. Valamit úgy vettem volna Nézegettem milyen gépek vannak ehhez az akkuhoz solo verzióban. A kefementes fúró/csavarozó szimpi volt, az ára nem annyira. -Szeretem volna 30 alatt maradni- Meg minek amikor ez is tök jó még. Aztán néztem az ütvefúrót, de azt sem használnám ki. Aztán láttam ezt, és még a feles kofferbélés is jár hozzá. Olcsóbban nem láttam sehol, és kevés is volt belőle így megrendeltem. Lehet más márka többet tud, de nekem ezek a kék bosch gépek bejönnek. Mondhatni, a kis fúró csavarozó a szívemhez nőtt Remélem ez az új szerzemény is jó cimbim lesz....
-
hzsolee
őstag
Az ütvecsavarozó bármilyen nyomatéknál üt? Vagy ha csak elér egy bizonyos határt? Mert ha folyamatosan, akkor nem teljesen értem ezeket a reklámfotókat....
Mindegy, jó áron volt vettem 1-et....
-
Nixon18
senior tag
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
A makitákról elég sok jót hallottam, illetve nézegettem a ryobi gépeket is. Abból van egy 800 W-os vezetékes fútó-csavarozóm. Eddig nincs ellene semmi kifogásom. Még az ára is baráti volt.
Azt nem tudjátok, hogy ezeket hol érdemes nézegetni? Szoktak-e valahol akciózni, stb?
-
csmat
senior tag
-
Kiscsőke
aktív tag
-
zoli03
őstag
válasz Nixon18 #7749 üzenetére
Otthoni barkácsolásnál simán elvagy porelszívás nélkül. Ha sokat nem akarsz vágni, akkor bőven jó az akkus körfűrész. Viszont akkuból sok kellhet, ha nem tudsz tölteni menet közben. Extra dolgot meg úgysem fogsz tudni csinálni, mert ahhoz egyengető/vastagoló gyalu és asztali körfűrész kéne.
-
ecaddsell
aktív tag
válasz Nixon18 #7745 üzenetére
a bérelt garázsban pedig nincs bekötve az áram.
Itt inkább egy alternatív hely bérlésben gondolkodnék. Akkus cuccok simán dupla áron mennek az akku miatt és sok esetben elmaradnak a nem akkus társaikhoz képest. Ahova meg kell a teljesítmény még ritka is (fűrészt nem is biztos láttam még, biztos van, de az már az a kategória amikor agregátoron lehet gondolkodni).
Nem mellékesen itt még a világítás ill. a porelszívás is gond lehet. Továbbá előbb-utóbb valaki kiszúrja, hogy mit csinálsz ott és szemet vet a drágai gépeidre vagy állandóan cuccolsz (egy ideig csináltam felújítás miatt, rémálom volt).
Van ahol az akkus praktikusabb, sőt szakmánként még 1-1 ritkább gép is befigyelhet (mint pl. a mostani kardfűrész vagy flex), de teljes szerszámparkot erre alapozni azért nagyon messze túl van az ésszerűség határán. -
Nixon18
senior tag
Sziasztok!
Ti otthoni hobbi felhasználásra melyik gyártó akkus családját ajánlanátok?
Első sorban faipari gépek érdekelnének (fúró-csavarozó, körfűrész, rezgőcsiszoló, stb.)
Gondolok itt az ár-érték arányra főleg. Sajnos muszáj az akkus megoldás, mert a panel 4. emeletén nem javasolt barkácsolni, a bérelt garázsban pedig nincs bekötve az áram.
Ugyanakkor szeretném egy rendszer mellett "letenni a voksomat", amiatt mert így talán megúszhazom, hogy minden géphez külön kelljen 2-3 akku és 1-1 töltő... -
csucsotke
aktív tag
Szívesen, de még eszembe jutott hogy talán csavarozó, azaz kisebb sebességen kellene csavarozni, legalábbis azon fogok. Cégben nem érdekelt a gép, de nagyobb sebességről való leállás jobban igénybe veszi a "féket" a gépen. Ha üresben felpörgeted majd hirtelen elengeded a nyomógombot van amelyik még csattan is, (nekem visszafele ez is csattant , a határoló csavarozáskor biztos vesz el ebből az energiából, de ha eleve kisebb a fordulat, bizonyára az igénybevétel is mérséklődik.
-
csucsotke
aktív tag
válasz inf3rno #7731 üzenetére
Ezen a parkside-on még nem tapasztaltam ki, de dewalt-on, már nem tudom a típusát, de kisebb ennél, ott lehetett bízni a fokozatokban. 5- ös nem szakította meg a villanykábel rögzítő csavarokat, és a 6 sem többnyire.3-al lehetett két 0.8 lemezt össszerántani 3.2 es lemezcsavarral. 10es a 6 os csavart behúzta rendesen. De ezt fúró sebességen. Csavarozó sebességen nem használtam, de ott talán érzéketlenebb. Függ a gép minőségétől, a lowend jó ha 10 fokozaton találsz egy gyöngét a többi állásban túlhúz mindent. Ezt még nem tapasztaltam ki, de úgy tűnik vannak különbségek, van esély rá találni a célnak megfelelő erősséget. Ha merülőben az akku akkor is túlhúzza, nem reagál úgy. Nem baj ha kisebben megrecsegteted, amíg kitapasztalod a DeWalt évekig bírta, gondolom ennek a határolója is azért kibír valamit. Visszafele ne pörgesd a határolón, azt nem szeretik, ha nem bírja kiengedni a csavart, akkor visszafele recsegteti annak nincs jó hangja ha jól emlékszem.
-
-
zoli03
őstag
válasz Rodzser Mór #7730 üzenetére
Ott van a redős papírszűrő, nem tömődik el olyan hamar (nem kötelező porzsákkal használni). Tisztítani is egyszerű. Amúgy elvileg univerzális porzsák is jó hozzá, de most is van 5 db 3e Ft-ért, ha jól emlékszem.
-
canniball
nagyúr
válasz Rodzser Mór #7730 üzenetére
Így van, a motor védve és a tartályban gyűlik a kosz. Viszont a papír szűrő koszolódik és szívás kitakarítani, úgyhogy én javaslom a porzsákot.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Findzs
addikt
válasz ecaddsell #7717 üzenetére
"Nyél akkus gépet nem kellene keverni a korábban linkelt nem nyél akkus gépekkel mert más kategóriák."
Abban a hsz -ben amire válaszoltam nem volt megkülönböztetve milyen akkus gépről van szó.Többivel egyet értek.
-
inf3rno
nagyúr
-
-
zoli03
őstag
válasz Rodzser Mór #7727 üzenetére
Elég hangos, de engem szobában sem zavar. Porzsákot sosem használtam hozzá, ott van rajta a papírszűrő. Szívási teljesítménye elég nagy, de nincs rajta teljesítményszabályozó. Én nagyon szeretem, szinte bármit bátran fel lehet vele porszívózni, nem kell sajnálni.
-
jeriko2
tag
válasz inf3rno #7725 üzenetére
"Fal fúráshoz és bútor csavarozáshoz hogyan érdemes beállítani ezeket a fúrókat?"
Fúráskor a fúró pozícióba, hogy ne akadjon meg. Csavarozáskor érdemes előtte kikísérletezni: vagy próbacsavarozás ha van fölösleges anyag, vagy elkezded alacsony nyomatékkal, ls lépésenként növeled. A lényeg, hogy ne nyomd neki olyan erővel, hogy kiszakítsa a csavart / menetet. És ez anyagonként változik, az se mindegy hogy ugyanabba a bútorlapba a lapja felől vagy az éle felől tekered be a csavart.
Kis gyakorlattal az ember meg tudja állítani nyomatékhatároló nélkül is, amikor teljesen bement a csavar, de azért érdemes használni a határolót. -
Rodzser Mór
senior tag
Helló!
Lidlis 18ezer ft-os porszívó az jó az?
Nagyobb kosz, por, garázs, autó, ilyesmi takarításához gondoltam.
Mennyire zajos? Illetve hol és mennyiért lehet hozzá venni porzsákot? Ha évente párszor van ilyen akció, akkor nem hiszem, hogy a porzsák gyakrabban elérhető a Lidliben.
A 170mbar nem tudom, milyen a gyakorlatban.
Szóval mik a tapasztalatok, vélemények? -
hzsolee
őstag
válasz inf3rno #7725 üzenetére
Falat nem ezekkel fúrok. Bútorhoz a bosch az ideális. Kicsi könnyű, ha kell erős. Általában reissert /korpusz összehúzót/vasalat csavarokat / konfirmátort kell macerálni. Fúrni kb 8-ig. Csavart a bútorlapba kb 5-ös fokozaton nyomom, de ez sok mindentől függ. A nagyobb géppel a nagyobb furatok/ körkivágó/faszerkezet építő csavarok/kocsiemelés
Mindenképp inkább racsnizzon el mint a csavar kaparjon el, tépje ki az anyagot.A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
hzsolee
őstag
Ilyen kézi nekem is van, fóliát/papírt lőni teljesen jó. Viszont ilyenen gondoltam,
de a leírás alapján a kapocs nem teljesen passzol a levegős parkside-al.
Az a három tized nemtom oszt vagy szoroz
-
hzsolee
őstag
válasz ecaddsell #7717 üzenetére
Nálam ezért van kettő. Valóban a kicsi is meglepő dolgokra képes, de nem akarom kinyírni. Bútorozni meg nehéz a nagyobb gépekkel.
-
hzsolee
őstag
válasz jeriko2 #7720 üzenetére
Köszönöm, mint előtte írtam bizony így teszek.
-
jeriko2
tag
válasz hzsolee #7688 üzenetére
Bitkészletet szerintem nem érdemes venni. A való életben kb. 4-5 féle bitet fogsz használni, esetleg 5 évente kell belőle valami speciális. El kell menni egy barkács / szerszám szaküzletbe és megvenni azt, ami éppen kell. 200-300 Ft-ért már nagyon jókat lehet venni, érdemes a gyakran használtakból egyből többet, mert akár tetszik, akár nem, ez fogyóeszköz - törik, deformálódik, elveszik.
https://imbusz.hu/felo-bitek-csavarbehajto-hegyek-bitfejek -
hzsolee
őstag
Szia!
Köszi, szerintem erre gondolsz. Ilyen vasárnap volt még a boltban, néztem de nekem ez kicsi. Szekrény hátfal tűzéshez kell. Van egy levegős, de néha jó lenne ha nem kéne a minikompit cipelni. Az x20-as verzió lenne jó, akár töltő/akku nélkül. Emagon vagy hol láttam 32-33-ért, annyira nem fontos Ahogy nézem boltban 23 körül volt, de mostanában nem láttam. Még nem néztem utána, de jó lenne ha a levegős parkside kapcsát lőné...[ Szerkesztve ]
-
ecaddsell
aktív tag
Nyél akkus gépet nem kellene keverni a korábban linkelt nem nyél akkus gépekkel mert más kategóriák. Nem jobb vagy rosszabb, egyszerűen más, más célra.
Ezek a gépek oda jók ahova kell a nagyobb nyomaték (ill. nem érhető el a korlátozható nyomatékos ütvecsavarozó hobby kategóriában értelmes áron).
Egyébként majdnem minden meg lehet csinálni a nyél akkus géppel is.
A korábban linkelt videónál sem értettem miért akkora csoda, hogy 35mm-es lyukat tud fúrni fába a gép. Jópár sarokpántnak fúrtam helyet forstnerrel nyélakkus géppel. OK, lehet, hogy a wolfram karbidos forstnerek között is kiemelkedő amit használok (35mm-esből kettő van), de kb. ennyi.
Nem mellékesen ezt pl. jobb felsőmaróval, mert kézből kitartva sose lesz elég pontos, kicsit mindig nagyobb lesz az átmérő mint kellene.
Szóval mindent a saját céljára.[ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
"kíváncsiságból nézegettem, de 30 ezer alatt nincs semmi olyan akkus fúró-csavarozó, ami komolyan vehető és akkuval/töltővel együtt jön"
Ilyet azért Én nem mondanék. Azért el kell gondolkodni mire is kell az adott gép.
Mert pl. Én egy ilyet sokkal jobban kihasználnék mint a szóban forgó Lidl -s gépet.
2 akkuval töltővel van 30 alatt."Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
addikt
kíváncsiságból nézegettem, de 30 ezer alatt nincs semmi olyan akkus fúró-csavarozó, ami komolyan vehető és akkuval/töltővel együtt jön
az első alternatíva a nevesebbek közül a 39 ezres Stanley FMC600D2
ezen túl ez a brushless STANLEY szintén hasonló áron
vagy ugye a valószínűsíthető OEM verziója a Parkside-nak, legalábbis külsőre hasonló (bár nem ugyan az) az Einhell TE-CD 18-2 Li de ez is 38 ezerpersze gépek vannak már 20 körül, de még egy akku meg egy töltő és pikkpakk 40 ezernél járunk...
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
ecaddsell
aktív tag
válasz BrandonXXV #7695 üzenetére
Vajon ez az akksis flex mennyire lehet jó és használható a performance szériából?
Ezek a performance cuccok az akkus csavarozóból kiindulva abszolút ipari kategóriásak, árban is azt közelítve. Viszont a csavarozó-fúrót leszámítva én inkább rétegcuccnak tekinteném őket.
Hobbi szinten azért húzós a 40k azért a flexért, pláne, hogy a 4Ah-ás akuval 10-15 percig megy folyamatosan azaz lehet helyből második akkut venni hozzá ha biztosra akar vele menni az ember (azaz ~50k).
Egyébként ami dicséretes, hogy az akkus cuccként hozza a normálisabb 125mm-t és nem 115-ös mint a gyengébb akkus flexek.Ami nem tetszik a mostani csavarozóban az a nagy dobozza, amit hiába nagy mégsem lehet normálisan kihasználni.
Bal fölül talán biteknek vagy fúrószárnak van helye, tőle 1 picit jobbra a nagyobb akkunak (ami elég nehézzé teszi és kiegyensúlyozatlanná teszi a gépet,. viszont a kisebbik akku meg lötyög benne) középen meg van 1 hely a kisebb akkunak, viszont ahhoz, hogy így be lehessen csukni a táskát ki kell törni a kézikönyv rekeszét mert különben nem lehet bezárni.
Ezt a kézikönyv rekesz mániát már ipari cuccoknál is láttam, ott sem értettem, lehet valami idióta EU-s előírás amivel a gyártó áttolja felelősséget a felhasználóra, hogy ott volt a kézikönyv, miért nem olvastad el.
Ennek ellenére vsz. ez a cucc megéri az árát, még hobbi szintre is. -
addikt
válasz hzsolee #7706 üzenetére
elsőnek én is megijedtem, de elolvastam az angol címkét
azóta összeraktam vele egy ikeás szekrényt, kicsit nagy ilyenre, de lehet vele dolgozni
jó a csipesz, jó a balansz, rövid a gép maga és erős a led is benne.
ennyiért nincs jobb vétel, de szerintem 30 ezer alatt is best buy.“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
csucsotke
aktív tag
válasz hzsolee #7704 üzenetére
Az a bajom a b&d-vel hogy mindenhonan figyel, tesco-tól kezdve minden polcon ott vannak, nagyon masszívan reklámoznak, és a dizájnt is állandóan változtatják, úgyhogy két hosszú folyosó reklámszakembert, meg egy folyosó dizájnert legalább alkalmaznak, pluszban, például a reikelhez vagy a hasonló nikkekhez képest. Volt hogy a praktikerben egy részt elrekesztettek maguknak, alig tudtam kitalálni onnan, ezeket mind megfizettetik a vásárlóval. Most megint 10 fokozat van a csavarozóban, amikor a kínaiaknál is a 15 feletti fokozat a divat, hogy honnan ásták elő ezt a konstrukciót, csak azt tudom elképzelni hogy ilyen Teddi meg Sencort burkoltak be a színeikkel. Több száz meg ezer marketinges szájat kell jóllakatniuk, akkor már nincs pénz még egy folyosó konstruktőrre is. Aztán olyakat használnak hogy kályhafestékszínű műanyag, azt látom benne hogy csak abban érdekeltek hogy feljebbpozicionálják magukat, valahonnan. Mivelhogy pont azokat keresem amelyikben több rejlik mint a látszat, a b&d-vel csak annyit futok össze mint két szembenmenő dzsunkás a yangce folyón, ha van olyan.
[ Szerkesztve ]
-
hzsolee
őstag
Nem akarom már tovább fényezni az új performance fúrót, de a tokmány miatt beteszem ezt ide. Elsőre én is furcsáltam, nehogy valaki hibának vegye. A videó közepén van a lényeg....
-
hzsolee
őstag
válasz csucsotke #7698 üzenetére
Nem tudom ki a dizájner a blekinél, de nagyon hányadékul néznek ki. Ha jól tudom a DeWalt-al vannak kapcsolatban, de az legalább kinéz valahogy. Van 3 régebbi b&d gépem, de azok még normálisak. Mondjuk ez tök szubjektív....
-
hzsolee
őstag
Hát igen lehet soknak tartják a 22 ropit. Nem olcsóbb, nem drágább. Úgy szokott lenni, hogy ha elviszik oké, ha nem összepakolják aztán csá...Pedig nagyon masszív cucc. Még jó, hogy benéztem ide, pont akkor linkelte valaki. Egyből beleszerettem Nem szerettem volna lemaradni róla, és a szlovák shopban is többért van. A zöld is jó, de a tokmány a sírba vitt néha. Szerintem a következő akció a flexel/ütvefúróval is ilyen lesz. A 40 azért már sokaknak nem éri meg. Néha jó lenne, de ennyit nem szánnék rá. A fúrás csavarozás gyakoribb tevékenységem, nekem ez nagyon jókor jött. Viszont a kis ütvefúrót nem láttam most. Amikor pénteken
nyitáskor vettem ezt, párat láttam belőle, de azóta nem. Az jobban ment ezek szerint. Ja, meg láttam még ma a korábbi akciós kisebb ütvecsavarozóból is. Azon is gondolkodtam, de a nagyobb verziót kipróbálva kiábrándultam....A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
Myers
senior tag
válasz hzsolee #7700 üzenetére
Még mindig 22k-ért adják?
Szerintem telítődtek az emberek. Na meg a 22k még így is az emberek ingerküszöbe fölött van. a legtöbben fel sem fogják, hogy ez sokkal jobb gép, mint a korábbiak.
Mindenesetre a barkácsáruházaknak odab*sznak. Szerintem ott már csak az vásárol ilyen kategóriájú gépet, aki nem jár a két német diszkontban.[ Szerkesztve ]
http://www.muszaj.hu/
-
veterán
válasz BrandonXXV #7695 üzenetére
Sajnos ilyenről kevés tapasztalat van Parkside terén. Egy biztos, flexhez jól jön a minél nagyobb akku, mert zabálja a milliamperórákat rendesen.
hzsolee
Én is arra gondoltam hogy pikk pakk el fogják kapkodni.
2 lehetőséget látok.
- Tavalyi BF alatt azért kapkodták el olyan gyorsan a fúrókat mert nagyon olcsón adták és a készlet sem volt túl nagy.
- Most jobban felkészültek már ami a készletet érinti, viszont úgy látszik hogy a 20 000ft környéki ár már soknak számít, és ezért nem fogyott annyi belőle.[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest