Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
pilu85
őstag
-
pilu85
őstag
Sokat segítettetek, így már tisztul nekem is a dolog. Végülis szeretném hogy "minden" legyen itthon (jelen esetben vésés-fúrással kapcsolatosan). Mindig van valami meló főleg itthon.
A 2 kiszemelt a Makita df0300 és a
BOSCH GBH 2-26 DRE. Ezek szerintem átölelnek minden otthoni munkát, ami a fúrást-vésést illeti.[ Szerkesztve ]
"A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."
-
pilu85
őstag
Annyira nem nagy mennyiségben csavarozok, hogy tönkre menjen a csuklóm, meg ez kisebb csavarokhoz is ideálisnak tűnik, fúrásra is alkalmasnak. Ütve fúrásra majd sds vésőkalapács. A Bosch a hikoki.
"A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."
-
domerator
veterán
Reggae ‘till I die ... iPhone 13 mini, MacBook Air M1, Homepod (sztereó)
-
YAS-dude
őstag
Szerjezeti csavarokat fába a szakemberek akkus ütvecsavarozóval hajtanak be, ütvecsavarozáshoz való chro-moly bitekkel/fejekkel. Mint pl Makita TD171, Milwaukee M18 Surge, stb. És nem bohóckodnak fúrógéppel, mert annak ellen kell tartani és tönkremegy a csuklójuk. Vezetékekkel, hosszabbítókkal meg főleg nem bohóckodnak mert 2020 van.
-
Vesa
veterán
Én már végképp elvesztettem a fonalat, hogy mit is szeretnél venni!?
Ez a Makita egy jó fúrógép, de csak fúró. A MILWAUKEE szintén kiváló, de az is csak sima fúró, nem ütvefúró. Ezt most az SDS mellé szeretnéd, vagy mire?
Illetve kérlek használd a fórum "Link" funkcióját, ha linket szeretnél beszúrni!
A tudomány a valóság költészete!
-
pilu85
őstag
https://www.netenpiac.hu/milwaukee-furogep-hde13rqx-950w-3909?utm_source=google_shopping&utm_medium=cpp&utm_campaign=direct_link&gclid=CjwKCAjwnef6BRAgEiwAgv8mQRZ6lVNVCoeCgQRlRDwwr0Hrit-sFTuZkBLNgomkpy_VVFmoSayt3xoCVwYQAvD_BwE
Itt sincs hiány nyomatékban, de gyorsan elakadt a csavar a fában, egy youtubeos videóba.
-
pilu85
őstag
https://www.bestmarkt.hu/makita-hp0300-furo-p624124
Erről mi a véleményetek? Eléggé megtetszett. 56 Nm nem is rossz.
Mennyire ipari cucc?[ Szerkesztve ]
-
st6969
őstag
Értem. Fát fúrni tökéletesek a sima ütvefúrók is (akár az általad linkelt Metabo is), de csavarozni ezzel szerintem akkor is szenvedős lesz, igaz nem lehetetlen. Én gyorstokmányos párti vagyok, nem szeretem a fogaskoszorúsat.
Komolyabb szerkezeti csavarok behajtásához pedig ütvecsavarozó lenne ideális... -
pilu85
őstag
Csak fúrasra, csavarozásra használnám, aminek azért legyen nyomatékja. Erre jó a 760 as metabo? Akksisat nem szeretnék.
Tokmányoknál a fogas vagy a gyorsna célszerűbb, melyik a jobb? (Ha lehet ilyet kérdezni)
Köszi.
-
fuze
őstag
Szerintetek jó ez a gép ennyiért? [STANLEY FATMAX FMEH1100K]
1100 W teljesítményű[ Szerkesztve ]
adms.hu | UI Designer
-
st6969
őstag
Én lehet, hogy lemaradtam valamiről, de a sima ütvefúró az utolsó, amit a fúrókalapács, akksis fúró/csavarozó, sima ütvefúró hármasból megvennék.
Én ezekből választanék először. Ezekkel tudsz fúrni betont, téglát (akár még véshetsz is vele alkalmanként). A sima ütvefúróval betonba nem fogsz szeretni fúrni.
Mellé vennék egy jobb akksis fúró csavarozót, azzal fát is tudsz fúrni.
Utána el tudod dönteni, hogy kell-e neked ezeken felül egyáltalán ütvefúró, aminek szerintem egy átlag felhasználónál legfeljebb annyi előnye lehet egy fúrókalapáccsal szemben, hogy téglába, Ytongba talán pontosabb furatot lehet vele fúrni, ha ügyetlenek vagyunk a fúrókalapáccsal, valamint, ha olyan fafúrási műveletre van szükség, ahol az akksis elvérzik (pl. 25-ös, 35-ös forstner fúró vagy 13-asnál nagyobb fafúró, csigafúró használata). Esetleg még huzamosabb, combosabb fémfúrási műveletnél jöhet jól (egy 8-as furat 2mm-es zártszelvényen másodpercek alatt elkészíthető egy akksis fúróval egy normális fúrószárral). -
pilu85
őstag
-
-
pilu85
őstag
Tokmány típusok közül melyiket favorizáljátok, gyorstokmány, fogas, melyiket ajánljátok. Ez a gép ezzel a tokmánnyal jónak mondható?(először fúrógépet nézek, hamár mindenes nincs sajna)
Köszönöm"A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."
-
Vesa
veterán
válasz Kiscsőke #8771 üzenetére
Ez mind nagyon jó, egyedül a Ryobit érzem kicsit kakukktojásnak.
Én is 1-2 hónapja vettem ütvefúrót, végül ennél maradtam: Bosch GSB 1600 RE GYBT
Maximálisan meg vagyok vele elégedve eddig. Munkapadon csavarozásra is ezt használom, az akkus csavarozót már csak akkor, ha terepen vagyok és nincs áram a közelben, vagy olyan helyen kell csavarozni, ahol nem akarok a kábellel bűvészkedni.
Az SDS Plus viszont egy álom a betonos munkákhoz, úgy megy bele a szár mint kés a vajba és szinte erőt sem kell kifejtenem hozzá.
-
ecaddsell
aktív tag
Felőlem arra használod amire akarod, nekem egy Bosch GBH 2-28 DFV van csak fúrásra, mikor vettem is elmondták, hogy ha a feszegetve van a vésésnél kinyílik a tokmány.
Minek az ipari gépet gyilkolni amikor a fűszerboltost 16k-ért lehetett venni (vsz. most se sokkal drágább). Ha meg komolyabb munkához kell akkor van SDS-Max is. Abból eleve csak ipari van, de azt is tönkre lehet tenni kitartó munkával (nekem még nem sikerült).
Összesen 1 esetben volt, hogy szivesen lecseréltem volna az állómotoros fűszerboltost a kisebb ipararira az az volt amikor a plafonról kellett levéssem a csempét mikor felújítottunk (korábban ipari helység volt), de ez aligha általános.Egyébként meg nyilván nem attól fog tönkremenni, hogy levésel néhány csempét mert valamit javítani kell, de nálunk akkora felújítás volt, hogy azt az ipari sem bírta volna. 1 idő múlva azért tértem át az SDS-Max-os gépre még csempe felszedésre is mert a fűszerboltos nagyon kavarta a port és sokszor csak kis darabokban törte fel a csempét (mert jobban elsűlyedt a mischungban) és haladni akartam. Nyilván neked kell tudni mire akarod használni.
Lehet a szükséges gépnél kevesebbel is szenvedni ill. ennek következményében hamarabb leamortizálni azt a gépet ami nem arra a munkára készült.
-
varsam
őstag
válasz Kiscsőke #8771 üzenetére
Én Metabo-t vettem nemrég, eddigiek alapján nekem bejön, igaz még új.
-
Kiscsőke
aktív tag
Szia!
Én ezekkel szemezek, a következő szempontok alapján: Gari 3 év, fém tokmány, tengelyrögzítés, nem ujjhegyes irányváltás. A makita csak muszáj kategória lett volna.
A remény hal meg utoljára! (meg a patkányok)
-
pilu85
őstag
válasz YAS-dude #8763 üzenetére
Oh, pedig szerettem volna, hogy egy gép tudjon mindent, de mégértettem, hogy ilyen nincs, max. jó nagy kompromisszumokkal.
Ez esetben 2-3 jó féle ütve fúrót tudnál ajánlani, olyan max. 40 körüli értékig?
Köszönöm.
-
st6969
őstag
válasz ecaddsell #8766 üzenetére
"a vésés az iparit is pontatlanná teszi"
Ezt úgy érted, ha van egy Makita HR2470b-m, akkor ne használjam vésére, holott azt is tudja, mert fúrás pontossága csökkenni fog? Ez biztos így van? Bevallom, nekem is van egy ilyen félelmem, de ha ez valós probléma, akkor azért az elég szégyen az ipari gyártókra nézve.
-
ecaddsell
aktív tag
"nekem van egy fentebb linkelt kék Bosch ütvefúróm, most vertem fel vele (meg egy Millwaukee csempevésővel)"
Ez 1 szakmai fórum lenne, ne keverjétek már a fogalmakat.
Van az ütvefúró amibe hengeres szár megy és max. puhább anyagokat lehet vele fúrni (pl. Ytong, tégla stb.) és mivel nem lehet leállítani a forgást vésni egyáltalán nem lehet vele.
Van a fúrókalapács SDS+ (vagy SDS-MAX) szárral, amivel betonba is lehet fúrni és vésni is ha leállítod a forgást.
Érdemes 1 akkus fúró csavarozót tartani amiből a jobb fűszerboltos is jó lehet (bár ugyanazt a teljesítményt nagyobb súllyal és kevésbé ergonomikusan tudja mint az ipari).
Aki komolyabb csavarokat is használ érdemes ütvecsavarozót venni (ez forgásirányban üt, nem hosszant).
Érdemes még egy fúrókalapácsot is tartani, de ha pontos lyukakat szeretnél akkor érdemes egy iparit csak és kizárólag fúrásra venni (a vésés az iparit is pontatlanná teszi). Vésésre jók a fűszerboltosak is. -
varsam
őstag
sziasztok,
multivágó / multicsiszoló gépet tudnátok ajánlani max 20eFt-ig? Fát, gipszkartont és laminált padlót szeretnék vele vágni.
Van ennyiért használható, vagy többet kellene rászánnom? Ha igen, melyiket?[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz YAS-dude #8763 üzenetére
+1 erre
nekem van egy fentebb linkelt kék Bosch ütvefúróm, most vertem fel vele (meg egy Millwaukee csempevésővel) a 35nm teraszburkolatot, meg se kottyant neki pedig 2 teljes napig csináltam, mire a csemperagasztó nagyrésze is feljött....
mellé egy 20v-os Parkside Premium akkus fúrócsavarozó (30e alatt vannak már jófogáson) téglába simán elég az is, betonba meg az SDS-el fúrok.annyi, hogy szerintem egy harmadik gép sem árt, egy 12v-os kicsi gép a bútor összeszereléshez. oda nem kell az erő, és minél kisebb annál jobb.
[ Szerkesztve ]
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
Vesa
veterán
SDS-plus esetén az adapteres gyorstokmány valószínűleg kicsit kóvályogni fog, ezt magam is megtapasztaltam amikor vettem egy SDS+-normál fúró adaptert. Lehet vele fúrni, de nem az igazi. SDS-es szárakkal viszont semmi gondom nincs. Pedig egy Hitachi tokmányt vettem, nem valami vackot. Ezt kalkuláld bele. Sima fúrásra, csavarozásra egy sima ütvefúrót használok. Viszont vésni és betonba vagy gerendába fúrni SDS-el lesz ideális.
Mindhárom gép ajánlható, főleg az általad linkeltekhez viszonyítva, de azt azért tudni érdemes, hogy az SDS palettán ezek nem a legerősebb gépek! A konrét gép kiválasztásánál már a Te személyes igényeid számítanak, pl. ha főleg véséshez kell, akkor érdemes a nagyobb ütőerővel rendelkezőt venni (ilyen a Bosch és a Hitachi, 2,7J, a Maki 2,4J, ha jól emlékszem).
Nekem személy szerint egy kék Bosch van, régebbi típus, egy építkezést végig csináltam vele és még mindig teszi a dolgát. A másik kettő esetén személyes tapasztalatom sajnos nincs, de mindkét gyártótól vannak gépeim és még egyikben sem kellett csalódnom, illetve a szakmában és a topikban is jó hírük van.
[ Szerkesztve ]
-
pilu85
őstag
Igazad van, a dwt csellengés volt.
Nomeg be kell valljam amatőr vagyok még. :)Sds-est szeretnék az sds fúrószárak miatt.
S majd szeretnék hozzá valamilyen gyors befogós tokmányt, illetve fogastokmányt is.A 3 általad ajánlott gép közül melyik a legmegbízhatóbb barkács használatra, de jó hosszú távra.
Előre is köszönöm.
-
Vesa
veterán
A profi márkák gépei általában megbízhatóbbak és tartósabbak, de itt sincs semmi kőbe vésve, mert a nagy márkáknak is vannak barkács célú, gyengébb minőségű termékvonalai ezért nem mindegy, mennyire lesz nyúzva a gép. Ettől (is) függ, mit érdemes venni. A DWT amit linkeltél az nem SDS Plus, csak ütvefúró. A Graphite amit elsőként kérdeztél, az viszont SDS+, ezért ajánlottam én is olyanokat.
A két géptípus eleve másra való, azért nem tudtam megállapítani, hogy mit szeretnél venni és pontosan mire lenne használva.A tudomány a valóság költészete!
-
pilu85
őstag
Nem nagy intenzitással, de legyen sokáig megbízható. A dwt fateromat régóta megbízhatóan szolgálja. Csavarozni erős, vésésre nem nagy cucc. Köszi az ajánlásokat.
-
Vesa
veterán
Ez is gagyi! Miért ezeket nézed?
Itt egy Makita a Graphite árában.
Persze nehéz így ajánlani bármit, hogy nem tudjuk mire kell, hogyan lesz használva, és milyen intenzitással!
-
pilu85
őstag
Ertelek köszi. Más alternatívát is tudsz esetleg ajánlani?
Erről mi a véleményed?
https://furogep.arukereso.hu/dwt/sbm-1050-t-p88718345/
-
San398
őstag
"Biztos gagyi lehet?" Vedd meg és megtudod
Viccet félretéve, inkább valami márkásabb gépet vegyél. A fentebb linkelt Bosch-ra 3 év gari van. Jó-jó hogy az áltad linkeltre meg 5 év de szerintem nem mindegy hogy a készülék mennyit időt tölthet nálad és mennyit a szervízben. A kérdés az is, hogy mire szeretnéd használni. Ha folyamatos munkára akkor egy megbízhatóbb gép kell neked, ha csak egyszer-egyszer használnád akkor egy olcsóbb árkategóriás is lehet befutó.-----====A jóban az a rossz, a rosszban az a jó, hogy minden múlandó.====----- PÜ-re illik válaszolni!!
-
pilu85
őstag
-
zoli03
őstag
Szintező lézert keresek otthoni használatra. Mik a legolcsóbb, de normálisan használható típusok? Állványom van otthon, az nem szükséges. Ez az Extol milyen lehet?
-
pilu85
őstag
Hello.
https://www.ebolt.hu/gateargep_product1253359-Graphite_Pro_furokalapacs_sds_900w_furoszarakkal_kiegeszitokkel_kofferben_3_2j.htmlErről tudnátok valami véleményt mondani?
Köszönöm.
Üdv. István
-
inf3rno
nagyúr
Ja úgy indult, aztán felbátorodtam, és átváltottam a vezetékesre, mert az ütvefúró. Olyanból még nincs akkus. Egyelőre úgy tűnik, hogy nincs vezeték. Nagyjából erre is számítottam, mert úgy logikus, hogy a másik helyiségből hozták át az áramot, nem pedig körbevitték a falon.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
A zöld Bosch is állítólag jó 20-ért. Annál többet biztosan nem adnék rá. Igazából valaki összerakja enélkül is, de nem tudom ezek a házi változatok mennyire jók meg most időm se lenne rá. Néztem, hogy mobilra is van valami mágneses érzékelős alkalmazás, de vezetékre nem jó, és a fémet sem igazán jelzi akkor sem, ha ráteszem. Egyedül a hangfalnál és a fejhallgatónál jelez be, hogy van mágneses tér, ami nem meglepő. Szerintem vezetékre nem jó, de megnézem mindjárt hajszárítóval, hátha a nagyobb áramot jobban jelzi. Egy konnektort akarok csak megnézni, hogy nem e arra megy a vezetéke. A vízről közben kiderült, hogy nem abban a falban fut, úgyhogy az rendben van.
Buliban hasznos! =]
-
addikt
válasz inf3rno #8739 üzenetére
én csak olcsókkal próbálkoztam eddig, de semmi jót nem tudok elmondani
van már két kínaim, meg egy 13 ezres Stanley
de gyakorlatilag egyformán megbízhatatlanok.elképzelhető, hogy a legolcsóbb kék Bosch D-Tect jobb 75 ezerért, de még nem vett rá a lélek, hogy megpróbálkozzak vele
most egy Fluke 175-re költöttem el a havi szerszám keretemet (angol ebay, használt)
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
inf3rno
nagyúr
Fúrnék falat. Tudtok ajánlani vezeték keresőt? Az érdekel, hogy mi a legolcsóbb, ami már használható, mert vannak párezer forinttól százezerig. Áram, víz, szennyvíz megy most a fal környékén, azokat kéne, hogy megtalálja. Ami még érdekel, hogy vajon a légréseket jelzi e.
Ahogy nézem többféle van, valami fém detektor, mások ultrahangosak. Megint másokban van UTP kábel tesztelő, csak tudnám mi a francnak.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
sanzi89
addikt
válasz sanzi89 #8705 üzenetére
Már pár apróbb munkára befogtam a MAKITA GA5040C01 gépet. Leesett az állam az Aldi/Lidl vonal után. SOKKAL csendesebb, gyakorlatilag nincs rezgése a gépnek, a hangján kívül alig lehet észrevenni, hogy egyáltalán be van kapcsolva. Pár ereszt végtam méretre, meg három csempe hátuljáról csiszoltam le a csemperagasztót, de már ezeket a pici munkákat is könnyebb, kevésbé fárasztó volt megcsinálni ezzel a géppel.
A kidolgozása, kapcsolója, vezetéke, burkolata is egy sokkal minőségibb szerszámot sugall. Persze 5-6x-os az ár is. Remélem nagyon sokáig fogom tudni gond nélkül használni, akkor megérte a pénzét.[ Szerkesztve ]
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
Vesa
veterán
Nekem van ilyen, barkács szint, de fához teljesen jó és a kialakításánál fogva nem nagyon tud kotyogni sem, pontos kört vág. Konnektor lyukakat fúrtam vele lambériába.
A Bi-Metal késes verziók (még stabilabb befogóval), már jóval drágábbak.A tudomány a valóság költészete!
-
Findzs
addikt
Én is szeretnék majd venni egyet mert most egy noname lemezes van de az annyira gagyi, hogy rendesen balesetveszélyes.
Igaz, hogy ritkán kell de akkor legyen jó és ez a bosch biztos, hogy jobb mint bármelyik lemezes.
Szerintem azért ennyi az ára mert csak HCS nem bimetál mint a drágább változatok. De nekem úgyis csak fához kell arra meg jó ez is.
Ha estleg meg nem 100 as a fogazás vagy az él azon meg lehet reszelővel segíteni."Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Vesa
veterán
Az említett árkategóriában ajánlottam, nyilván nem véletlenül kerül egy rendes körkivágónak darabja ennyibe, egy komplett készlet pedig 30-40k-ba. De 3k-ért sokkal inkább az a Bosch (ami valóban nem lemez), mint az a Lidl-s félműanyag! Merthogy erről volt szó!
(megjegyzem, a lemezesnél a "tokmány" a lényeg, ha az jó, akkor nem kotyog -annyira-)
[ Szerkesztve ]
-
st6969
őstag
Ha az első linken lévő valódi Bosch, akkor lenyelem a laptopom. Kb. ennyiért vettem Aliexpressről ilyet, kísértetiesen hasonlít. Nem lemez, hanem pont ilyen, még a tartozékai, csomagolása is. Olyan "éle" van, hogy gipszkartonhoz talán használható, de fához
A második linken lévő lemezből készült verzióm is van, igaz nem Metabo, hanem Extol...itt a kör alakot meg sem közelíti, miután megforgatod a fúrót. Centiben mérhető, amekkorát üt
A legdrágább váráslásaim közé tartozik mindkettő (pár ezer Ft a semmiért). -
Kiscsőke
aktív tag
Ezeket a lemezből készülteket én biztos nem vennék még egyszer. Max gipszkartonhoz, vagy valami puhább anyaghoz. Aldiban szokott lenni körkivágó készlet, ha jól emlékszem 6-7 ezer körül volt. Százszor többet ér mint ezek a lemezek.
A remény hal meg utoljára! (meg a patkányok)
-
Vesa
veterán
Nem kísérleteznék ilyenekkel, főleg, mivel ennyiért kapható rendes Bosch körkivágó készlet..Vagy Metabo. Ezek legalább full fémből vannak, nem ilyen félig műanyag vackok.
[ Szerkesztve ]
-
JóGéza
aktív tag
Szia!
Valaki már próbálta, őt nem győzte meg. -
Myers
senior tag
Próbált már valaki ilyen állítható körkivágót?
Ez valami újdonság, nem láttam még náluk ilyet.http://www.muszaj.hu/
-
st6969
őstag
Ja, azt elfelejtettem írni, hogy a 10kg-nál nehezebb termékek javítására jogszabály is van (helyszínen kell javítani, vagy a vállalkozásnak gondoskodni az elszállításról).
Tehát szerintem itt valaki valamit félreértett.[ Módosította: Intruder2k5 ]
-
st6969
őstag
"Mivel eltelt a vételtől 2 hónaop és az ára 15k felett volt, csak szervizre lehet vinni, pénzt nem adnak vissza, valami isten tudja hova kell menni vele."
Ez mostanában változott, vagy az Aldinál korábban is így volt? A Lidlnél eddig az volt, hogy futár vitte (vagy nem) a xart és hozta cserébe az újat. Pár sorban le kellett írni e-mailben a hibajelenséget a szerviznek. Én asztali körfűrészt is cseréltettem így, ami ~40kg, jó, hogy nem kellett cipelni sehova.
-
sanzi89
addikt
De, nagyon más kategória, biztos, hogy nagy lépés és tuti találtam volna olcsóbban is megfelelőt. Most megtehettem, hogy megveszem, így megvettem, valószínűleg feleslegesen, de ez van.
Mindenképpen fordulatszámszabályzósat szerettem volna, ezt nagyon szerettem a Workzone-ba, többször hasznos volt. Egy bő 10-essel lett volna olcsóbb a MAKITA 9565CVR típus, igazából ez is megfelelt volna, de miután megtapogattam egy helyi üzletben, a MAKITA GA5040C01 jobb volt számomra a fogása, talán kicsit keskenyebb a készülékház. Az oldalmarkolata is jobb, plusz SJS II-es, amiről gőzöm sincs, hogy milyen a gyakorlatban, de biztos jobb, mint az SJS I. Most egyszer rászánom ezt az összeget, és remélem ez engem kiszolgál.
125-ös sarokcsiszoló témában elengedtem a Lidl/Aldi vonalat, többször csalódtam, most egy valószínűleg tartós, minőségi gépet akartam venni. Minden másom kb. Parkside. Első Makita gépem lesz, igaz a mostani rendeléssel együtt jön mindjárt három, de a többit le se merem írni, elég volt az asszonnyal megdumálni.[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
válasz sanzi89 #8701 üzenetére
Nagyobb munkákhoz rendes gépeket kell venni, különben csak magadat szivatod meg. Mondjuk én a kis munkákhoz is azt veszem, nagyon untam már az állandó széthulló óccsó gépeket.
A napokban a tágabb családon belül hullott szét egy aldis fűnyíró, 2 hónapos volt (elkezdett füstölni). Mivel eltelt a vételtől 2 hónaop és az ára 15k felett volt, csak szervizre lehet vinni, pénzt nem adnak vissza, valami isten tudja hova kell menni vele. Vehettek apósomék egy rendes fűnyírót SOS az Obiban, 40k-ért. Mindig az a vége, hogy az olcsóbb drágább lesz! Így most kifizettek fűnyíróra 60ezret összesen, amiből az adis sz*rnak nem biztos, hogy visszakapják az árát, lehet, hogy javítani (gányolni) fogják és úgy kapják vissza. netán csere egy másik ilyen csodára, amit még ajándékba sem adna oda senkinek ezek után.
Ha eleve egy rendes gépet vesz, nem csak, hogy végtére is olcsóbban jön ki, de megspórol egy csomó utazást, ügyintézést, idegeskedést is.[ Szerkesztve ]
-
Jabby
őstag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani akkus mini sarokcsiszolót?
Villanyszerelőnek, műanyag, réz vágására használná. -
sanzi89
addikt
válasz sanzi89 #8700 üzenetére
Berendeltem egy MAKITA GA5040C01 sarokcsiszolót. Remélem ez már örök élet meg egy nap lesz.Árban nem az Aldi 8k-s kategória sajna.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest