- sh4d0w: Nyitlocker
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bagyusz: Sony Xperia SP CM11 Zárt Bootloaderre
Új hozzászólás Aktív témák
-
horowitz
csendes tag
gyorsan mondjatok vmi rosszat/elrettentőt a 1215n-ről, hogy ne fájjon annyira a szívem amiért nincs pénzem rá

-
Nokia MD-8
csendes tag
Segítségeteket szeretném kérni!
EEE PC 4G
Újratelepítettem az XP Pro SP3-at, az Asus oldalán lévő driver-eket letöltöttem hozzá, de a hangkártya drivere nem települ fel.
Eszközkezelőben egyedül a "Hangeszköz a High Definition Audio buszon" bejegyzés előtt van egy sárga karikában felkiáltó jel.
Egyáltalán nincs hang a gépen! Kérlek benneteket segítsetek nekem ebben!
Várom az ötleteiteket! Előre is köszönöm! -
Laca 012
őstag
válasz
V.Stryker
üzenetére
mindenesetre wd40 és társaival vigyázni, mert a billentyűk alatt lévő gumi pogácsák nem olajállóak és ezért kapásból szétmállhat, a szilikontartalmú anyagok pedig beszivároghatnak a legkisebb mennyiség esetén is a fóliarétegek közé és akkor meg kontaktus hiba lehet leütéskor!!
A "bezsírzás" (áttetsző szilikonzsírral) ami a használt anyag szempontjából ideális lehet..Valahogy tuti fel lehet pattintani a billentyűket, de ott meg ha pöcök letörik, sosem lesz tökéletes többet...
Nem egyszerű dolog ez...

-
V.Stryker
nagyúr
Hát nem volt egyszerű szétbontani, de azért mégis.
Múlt héten megcsináltam, mikor a beleraktam az ssd-t. És hát pont ezért én neki nem állok,hogy most ezért szétszedjem.
Gondoltam,hogy felpattinthatom a bill tetejét, ahogy a sima asztali billentyűknél, ahogy ki lehet pattintgatni őket. 
-
válasz
V.Stryker
üzenetére
Ilyen masinát még nem szedtem szét, de asusék ált. azt szokták csinálni, hogy esetleg az alsó lemezen van 1-2 csavar, ami K-betűvel jelölve van. Azt szépen kitekered ( ha egyáltalán vannak ) és utánna a billentyűzet felső részénél vannak ilyen elhúzható " pöckök " Ez a felső részen van alap esetben. Ezek után ki tudod szedni a bill-t. Óvatosan, mert van szalagkábel, nehogy eltépd. Ezek után lehet fújkálni, jobban hozzáférsz.
Viszont mindenképp várj vele picit miután befújtad, nehogy többet ártson, mint használjon. -
Laca 012
őstag
válasz
r3dsnake
üzenetére
Azt nem vitatom, hogy újabb technológia, és ezért jobb lehet a fogyasztása, és azt sem, hogy a 1215N ION nélkül sem tudja ezt a készenléti időt, de pl. a kijelzőméret is különbözik, ami nyilván szintúgy jelentős fogyasztás szempontjából. Ezért nem is nagy eredmény a 1001 es eee pc-től a legjobb eredmény 10"-al.
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Ahhoz képest, hogy új a gépem (1215T), nyikorog leütéskor az Enter bill. Valahogy lehet ezt orvosolni?
-
Laca 012
őstag
válasz
r3dsnake
üzenetére
Ezekben a tesztekben csak egy a probléma és az szerintem elég nagy.. ION-os gépek esetén az idle és sima netes (flash video nélküli) böngészésnél is a fixen bekapcsolt ION-nal nézik, holott ebben az esetben az Optimus kikapcsolja.. (jó esetben)..
A 1001P esetében még jó, hogy nincs ION, de nyugodtan egy kalap alá vehetem a 1015PN -el, mert ezeket az üzemidőket simán tudja, ugyanis az N550 és az N450 fogyasztása között 3W van teljes terhelés esetén, de az N550 speedstep támogatása miatt alacsony terhelésnél kb. mégis azonos értékkel lehet számolni ..

-
r3dsnake
nagyúr
AMD Fusion akksiidő egy HP netbookban (ugyanaz a CPU, ami a 1215B-ben lesz). Az összehasonlításban a 1215n is látható.
http://www.anandtech.com/show/4187/hp-dm1z-taking-fusion-on-the-road/5
nagyon csúnyán elhúzott mellette : )
-
stratova
veterán
Sziasztok!
Átfutottam a topikot gyári OC (Super Performance mód alatt) témában, de tüzetesebben nem olvastam át. Úgy láttam többek próbálták, ill. egyes típusoknál nem volt ajánlott a win7-mellett problémás ventilátorkezelés miatt. A mikéntje még tiszta is lenne, de megosztanátok velem a tapasztalatokat hőfokok és elért teljesítményjavulást tekintve? Úgy látszik ugyanis, hogy tágabb családi körömben van eee-pc tulaj, de pontos konfigurációt még nem tudok. Képben szeretnék lenni mik a lehetőségei ha gyengécskének érzi (előbb utóbb meg fog találni vele :] )
-
cila1
aktív tag
eee pc 1001-be lehet tenni 2GB-os ramot?
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
Na, megvolt tegnap a műtét. Annak ellenére,hogy a gépről mindenhonnan én szedtem le a nejlon fóliázást, a garmatrica alatt még volt vagy két rend szakadt és ami a legtetején volt, az is félig az volt, így esélyem sem volt úgy leszedni,hogy megmaradjon épen. De ha már ott tartottam, akkor már nem hátráltam meg. Belement az ssd és lőn sebesség és nincs kattogás.

-
Laca 012
őstag
válasz
superTibcsi
üzenetére
Akkor ezek szerint a 10.1 -el a teljes képernyő is megy nálad..
Következő lépcsőben megpróbálom azt a verziószámú fp-t felrakni, a 1215 lapjáról letölthető gma driverrel (furcsa mód a 1015pn lapjára az asus nem is rakott intel gma drivert..)
és NVIDIA driverrel.. Ha nem megy, akkor lehet az N550-ben levő GMA is lehet ludas, másban elvileg nem különbözik a 2 gép..
Köszi az infókat! -
superTibcsi
aktív tag
válasz
Laca 012
üzenetére
1215N típusú eee pc-m van. 10.1.53.64 verziójú flash playert használom. Ezzel tökéletesen megy minden youtube video beágyazva és a youtube oldalról is. Ahogy illik átvált ION-ra, még a nem HD videóknál is.
Átnyergeltem a chrome-ról firefox-ra. Az volt a baj a chrome-al hogy automatikusan lehúzta a legfrissebb flash playert. Ezért megváltam tőle. Így most minden OK nálam. -
Laca 012
őstag
Az szép.

Mert ilyen javítás már a FP9-hez is volt..
Ez működött FP10.1-el is, de ez is csak annyit csinált, hogy nem engedte átváltani..
Csak engem ez marhára nem segített ki, mert így még kis képpel-beágyazva is szaggatott minden, meg teljes képernyőn is.
(Bár kép egyből volt teljes képernyőn is, de mintha S3Trio 4MB-os kártyával nézegettem volna..)
Az a baj, hogy lehet hogy az NVIDIA az ahol nagyon benéztek és nem vettek figyelembe valamit..
Ha ezt csak az ION+ Optimus csinálja, akkor vagy majd az NVIDIA új driverekkel meg tudja oldani és akkor szerencsénk van, vagy ha belefut valami hardveres korlátba, ami miatt ezt szoftveresen nem lehet megoldani, akkor viszont nagy gáz lesz és páran tuti beperelik őket, amiért nem tudja a gép, amit tudnia kellene..
Mert egyelőre úgy néz ki, hogy ezt az újabb FP technológiát csak ez nem támogatja..Ez elég necces így...
-
Laci.M
senior tag
válasz
Laca 012
üzenetére
Én arra értettem, hogy amikor kiadták, nem lehetett nézni a videókat, mert kiíerta, hogy a flash player összeomlott. Azt tudom, hogy mit akartak elérni a 10.2-vel, de nem tesztelték le eléggé, hogy az optimus behülyül tőle.
superTibcsi írta, hogy bugos, amit én is észrevettem, csak nem foglalkoztam vele, de mostmár legalább lehet nézni a videókat, csak nem ION-nal, hanem a GMA-val. -
Laca 012
őstag
Igen, ezt írtam-linkeltem is, hogy másik fórumon már beszéltünk erről. Teljesen átírták, hogy ne a CPU-t terhlje, hanem csak a GPU-t.. Ez nem upgrade, ez egy teljesen új dolog..
Most arra várunk, hogy az NVIDIA kiadja az ezt támogató új driver-eit..
-
Laci.M
senior tag
válasz
Laca 012
üzenetére
Szerintem módosítottak valamit a 10.2-es flash playeren. A verzióm 10,2,154,12 és bármilyen videót indítok el, nem vált át ION-ra, pedig néztem 1080p-s Ken Block videót is. Pedig az Optimus működik, mert ha vlc-n indítok el valamit akkor aktiválódik az ION. Ami furcsa, hogy hiába megy a GMA-ról, nem szaggat csak néha (msn-t nem kapcsoltam ki ha belépnek megakasztja egy kicsit, utorrent is megy) Gondolom kikapcsolták az új flash playernél az átváltást, úgyhogy várnunk kell más verzióra, amikor ez már javítva lesz.
-
Laca 012
őstag
válasz
superTibcsi
üzenetére
Már lejárt az idő limit....
Szóval ami még feltűnt, hogy mintha valaki úgy írta volna, hogy neki akkor vált át ION-ra, amikor teljes képernyőre teszi.. Nálam ha bármelyik oldalon lejátszható flash video van, már át is vált, függetlenül attól, hogy más oldalba beágyazott, vagy a youtube oldalán van a video. Ha átvált(anék) teljes képernyőre, akkor is marad ION-on, csak nincs kép.. A gombok -lejátszósáv szintén nem látszik, de működik, mert látatlanban ugyan, de bele tudok pörgetni, vagy akár a jobb alsó sarokba klikkelve vissza is tudok lépni a teljes képernyőből..
Ja! és szaggatni sem szaggat.. Ha megy, akkor max úgy szaggat, ha Full HD és tele van reklámbuborékokkal, akkor is csak amíg azok el nem tűnnek..
-
Laca 012
őstag
Itt linkeltem az Optimus Test Tool és az Optimus State Viewer letölthetőségét.
Előbbi csak egy kis ablakocska ami mindig elöl van így látod, hogy mikor kapcsol be, utóbbi azt is megmondja, melyik program használja éppen:

Hasznos kis programok tesztelésre.
Konkrét linket nem tudok küldeni, mert nálam egyik videót sem játssza teljes képernyőn. Sem más lapra beágyazottat, sem a youtube honlapjáról, de pl. vimeo-n sem.
10.1-el kis képernyőn tökéletesen bekapcsol az ION, de teljes képernyőn hang megy és fekete a képernyő.(ION-t mutatja, hogy bekapcsolva marad)
10.2 esetén beágyazva kicsiben megy, teljes képernyőn lego embléma és összedől, a youtube honlapjáról indítva már kicsiben sem indul, hanem azonnal összedől a fp bővítmény..superTibcsi : neked melyik tipus van??
-
-
runner 125
nagyúr
válasz
V.Stryker
üzenetére
A pink karikák tuti, h a kétoldalú ragasztó helyei - az fogja oda a bill.-t. A zöldet viszont én sem vágom, talán az alatta lévő winyó csavarok helyét mutatná?! Passz, de szerintem, ha már itt tartasz egyértelműen kiderül.
Jaja, az a kis sárga matrica. Baromira kell vele vigyázni, mert nagyon hamar el tud szakadni.
Laci.M
Kész eeepc addikt lettél.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ha gondolod, utánakérdezek nagykerben az érkezésnek.70.000ft-ért szerintem el kell mennie, rakd fel vaterara is.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
Ahol már nincs rajta billentyűzet, ott azon a képen mik a lilával bekarikázott szürke ragasztószalagok? És a zöld kockákban lévő akármi?
Gondolom a jobb alsó sarokban lévő matricával kéne vigyázni ugye?
-
Laci.M
senior tag
válasz
r3dsnake
üzenetére
Van már valami infód arról, hogy mikor érkezik meg kishaznánkba a 1215B, és kb mennyiért? Letesztelhetnéd már, megéri-e váltani 1215N-ről. Ha olcsón megúsznám a váltást lehet én is benevezek egyre!
Szerintetek egy 1005HA-H-ért 90%-os akksival, még 11 hónap garanciával, 2GB rammal, 250GB-os winyóval, viszonylag jó állapotban mennyit kérhetek?
-
Laci.M
senior tag
válasz
Laca 012
üzenetére
Én válaszolnék szívesen, de nállam sem működik az optimus 100%-osan sajnos, de nállam szerintem szoftveres bajom van, mert van bajom a hanggal is, néha meghülyül a gép és elkezd szaggatni mindent. Driverek fenn vannak minden. Majd ha lesz egy kis szabadidő újrarakom az egész rendszert, és majd válaszolok, addig a kérdést passzolom. Amúgy ha ennyire gáz a dolog, akkor letöltöd a videót, és megnézed vlc-vel. Tudom macerásabb így, de legalább nem fog szaggatni!

-
Laca 012
őstag
"minimum 16GB-os üres USB-s adathordozó" ezt írtam, ebbe a külső hdd-k is beletartoznak..
Igen, én is arra tettem, egy külső hdd-re, csak ez külön partíciót hoz létre és ha már van rajta, akkor azt nyilván nem átméretezi, hanem törli...
illetve ha letörlöm az egészet, aztán ha megvan a mentés elvileg lehetne rajta másik partíciót létrehozni és azt tárolóként használni, de nem tudom, hogy úgy használható marad-e a backup.. (elvileg igen, de nem mertem kipróbálni. Így viszont elég költséges egy külső hdd-t csak erre tartani..) -
V.Stryker
nagyúr
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
Oké, a matricával nincs gond elvileg. Hanem inkább,hogy ennek egyikhez sem hasonló az alja. Mert nekem pl egyetlen csavar hely sincs az alján, leszámítva a ram-os rekeszt és kettőt az aksi alatt. Lehet,hogy a lábak alatt van?

-
Laca 012
őstag
F9-el, miután a biosban kikapcsoltad a Quick boot-ot..
Én kaptam hozzá egy papírt, amiben tökéletesen le volt írva..
Ami kicsit nyűgös, hogy egy minimum 16GB-os üres USB-s adathordozó kell hozzá, amin saját partíciót hoz létre, tehát amin adatok vannak azzal nem biztos, hogy sikeres próbálkozni.. -
cila1
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy asus eee netbookot és azt szeretném kérdezni,hogy hogyan kell lementeni a rejtett partícióban megbúvó Win7-et? -
Laca 012
őstag
Viszont ismételném a kérdést az NVIDIA ION-os tulajokhoz, mert jó lenne tudni a tapasztalatokat:
"Nálatok egyébként 10.1-el működik a teljes képernyős lejátszás rendesen???

Mert ezt is az Optimusra fogják akikkel eddig beszéltem, de gyanítom, hogy ha 1215N-nél működik, akkor nálam a 1015PN-ben az N550 CPU-ba integrált intel GPU támogatottsága is sántíthat..
Akkor lehet nem véletlenül adták eredetileg Win7 Starterrel ahol a váltást csak amúgy is csak kézzel lehetett elvégezni.. Így esetleg a Microsoftra lehetett kenni azt, ami valójában az Nvidia vagy az Asus hiányossága valójában..
" -
Laca 012
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Na pont ez az ami engem vissza tart.. Mivel Bp-en lakom, bárhova szívesen elviszem inkább a készüléket, ha baj van, mert jó esetben oda tudok menni személyesen verni az asztalt, ha határidőn belül nem kapom vissza.. Akkor nincs az, hogy e-mail-re nem válaszolnak, telefont nem veszik fel...stb.
A konkrét hiba esetében (sípolás sustorgás) ha nem megy be az ember és nem kapcsolja be a készüléket úgy, hogy éppen produkálja a hibát, simán visszaküldik, hogy "nálunk nem jelentkezett a hiba"!
Nem fogja senki lemeríteni a gépet 90%-ra, aztán figyelni, hogy mikor éri el a 92-94%-ot amikor "megszólal"..
Aztán fél éven keresztül küldözgetheted, hogy:
- demégis
- denem
- mondom
- nálunk nem...Nem ma kezdtem, van már több mint 15 év (főleg negatív) tapasztalatom magyar garanciális ügyintézések terén..

Személyesen beviszem, meghallgattatom velük a problémát, ráíratom kapásból a lapra, hogy az átvevő is hallotta, aztán ha megyek érte nem veszem át amíg ki nem próbáltam, így nem indul újra folyamatosan a javítási határidő.. r-go van esélyem arra, hogy határidőn belül megjavítják, vagy ha kicsúsznak belőle, akkor kicseréljék és ne fél évig "viaskodjak" velük..

-
válasz
Laca 012
üzenetére
Laptop problémád ha van, az nem egy nagy tragédia. Szépen bedobod az eredeti dobozába, asus oldalon kitöltöd az rma-t, kijön a futár, elviszi, visszahozza. Max a kert kapuig kell kimenned érte. Oké, le kell mondanod a gépről egy időre, de nem kell szaladgálni utánna. Mondjuk kis problémák elhárítására jó lenne egy normális hazai szervíz. Régen volt is egy, úgy hívták Rikvest kft. Sajnos azóta már nem ők foglalkoznak az asus cuccokkal, pedig egyszer tesómnak cseréltek 10 perc alatt komplett tft panelt. Még kávéval is megkínáltak

Valami hasonló cég kéne
( egye fene, a kávéhoz nem ragaszkodom ) -
Laca 012
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Akkor elnézést kérek, le vagyok maradva "egy kicsit"..

Legutolsó információm szerint egy szigetszentmiklósi cég(NSE Hungária Kft. 2310 Szigetszentmiklós, Gyári utca 72. Tel.: +36-22-513-420)
(volt?) az Asus egyetlen elérhető hivatalos márkaszervize, akik több ember elmondása szerint nem is javítottak, hanem szlovákiába, vagy csehországba küldték ki a hibás készülékeket javításra, sőt hozzájuk is a GLS vitte..
Nekem egy Asus WL-500gP router tápegysége volt halott, és emiatt komplett be kellett volna küldenem hozzájuk, és megvárni a max 30napos javítási határidőt. Én inkább megjavítottam magamnak..
Az igaz, hogy ez kb 1,5-2éve volt, de volt is háborgás rendesen az Asus felhasználók között!!
Azóta szerencsére nem volt szükségem ilyesmire, ezért is ragadtam le ennél az utolsó infónál..Szóval mióta ők az "új" hivatalos garanciális szakszerviz?

Minden esetre ennek most örülök, tavalyelőtt karácsonykor elég komoly fenntartásaim voltak, amikor a párom megvette a K50-es laptopját, meg most tavaly karácsonykor is amikor az EEE Pc-met vettem, de ezek szerint megnyugodhatok.

Mondjuk ha ezt amikor megvettem a 1015PN-t már tudom, kapásból vittem volna hozzájuk a 92-98% közötti töltéskori sípolás-sustorgás miatt..
Most meg már lesz@...m..
Különben autós töltővel is csinálja, úgyhogy nem a tápegység hibája sajnos.. -
runner 125
nagyúr
válasz
Laca 012
üzenetére
Ezt te miből gondolod?
Magyarországon a Cirma Kft (1045 Budapest Széchenyi tér 9. - Újpest) csinálja a garanciális Asus javításokat - így a winyó cserét is meg tudják oldani mindamellett, h ugyanúgy megmarad a gép garija.
Annó én mail-ben kérdeztem tőlük, 3500ft-ot mondtak a cserére.V.Stryker
Az egyik módi valóban a garimatrica felkaparása. Nálam a szike + hajszárító bevált. Elég csak a matrica egyik felét felszedni - már hozzáférni simán a csavarhoz.
A csavarok apró, feketére fújtak - így fontos, h a megfelelő "műszerész" (mini) keresztcsavarhúzóval szedd ki őket.
Abszolút kivitelezhető, én így már 2x szedtem szét a gépet. -
Laca 012
őstag
válasz
V.Stryker
üzenetére
A billentyűzet alatt van csak egy sárga címke.. Ha azt óvatosan leszeded és átragasztod egy bármilyen másik matrica hordozójára, aztán ha valami hiba miatt szükséges visszacseréled, és visszaragasztod és már meg is van oldva.
Persze jó szerszámok és biztos kéz nem árt hozzá, mert csavarfejeken-műanyagokon sem szabad, hogy látsszon. Jobb ötletem nincs, mert akármilyen szervizbe viszed, tuti nem pöcsölnek a matricával,
Asus szerviz meg ugye nem is létezik Magyarországon ahol esetleg a garancia megtartása mellett hivatalosan kicserélnék neked.. (bár tudok konkrét esetet a HP-nél is, ahol elutasította a szerviz a cserét, mondván a garancia az eredeti konfigurációra érvényes csak)superTibcsi, Laci.M:
Igen, ez a Flashplayer 10.2 úgy látszik igen jól sikerült...
Mondjuk állítólag ez valami nagy változást-átállást tartalmazott, hogy a Flash ne a CPU-t terhelje, hanem a GPU-t így a kisebb CPU-k sem lesznek 80-100%-osan terhelve, hanem kb 20-30%-ban..
Az Optimus nálam 10,1"-on eddig sem volt tökéletes, mert nem vitte a teljes képernyős Flashvideo lejátszást, csak ha direktben átkapcsoltam NvidiaION-ra."Igen, beágyazva viszi, mert akkor nem kapcsol át ION-ra"
Én másképp tapasztaltam.. Pont, hogy a youtube honlapján, vagy teljes képernyőn van az, hogy csak egy pillanatra villan be az ION felirat az NVIDIA TEST TOOL-ban, és ha nem omlik össze, akkor is max. hang van.
De beágyazva meg pont bekapcsol és ott ezért is viszi még ha nagy felbontást választok, akkor is szakadásmentes..
Próbálkoztam én is mindennel a 10.1 idejében is, mert idegesített, hogy a youtube honlapján és más oldalakon is beágyazva tökéletes volt, de a teljes képernyőt sehol sem jelenítette meg rendesen. Volt pl egy 9-hez kiadott "bugfix", amivel pl. pont annyit lehetett elérni, hogy ilyenkor ne kapcsoljon át ION-ra, de a gyenge IGP miatt így meg szaggatott a legkisebb felbontásban is..Már nagyon örülnék, hogy ha az NVIDIA a gyártókkal karöltve végre megoldaná ezt a problémát, mert az szép, meg nagyon jó, hogy kitalálták ezt az Optimus "videovezérlő átváltósdit" az univerzális felhasználhatóság érdekében, de így elég nyűgös, hogy ha flasht akarok nézni át kell kapcsoljak és újra kell indítanom a gépet..
Nálatok egyébként 10.1-el működik a teljes képernyős lejátszás rendesen???

Mert ezt is az Optimusra fogják akikkel eddig beszéltem, de gyanítom, hogy ha 1215N-nél működik, akkor nálam a 1015PN-ben az N550 CPU-ba integrált intel GPU támogatottsága is sántíthat..
Akkor lehet nem véletlenül adták eredetileg Win7 Starterrel ahol a váltást csak amúgy is csak kézzel lehetett elvégezni.. Így esetleg a Microsoftra lehetett kenni azt, ami valójában az Nvidia vagy az Asus hiányossága valójában..
-
V.Stryker
nagyúr
Valaki tud abban segíteni, hogy miként lehet egy 1215T-ben a vinyót úgy ssd-re cserélni,hogy valahogy megmaradjon a gari?

-
Laci.M
senior tag
válasz
superTibcsi
üzenetére
Én ugyan így jártam ma, a furcsa az volt, hogy beágyazva vitte a videókat, de a youtube oldalán meg nem. Köszi, hogy megoldottad a rejtélyt, megmentettél engem is egy kis szenvedéstől!

-
superTibcsi
aktív tag
Vannak itt 1215n tulajok?
Kíváncsi vagyok másnál is előjött e ez a hiba.
Mit sz@ptam ma....
Kaptam egy youtube linket. Chrome böngészőt használok, de mint kiderült ennek semmi köze nem volt a hibámhoz. Indítanám a videót, erre a flash player bővítmény összeomlott. Na hurrá, gondoltam behalt a böngésző. Újraraktam, a hiba teljesen ugyanaz. Felraktam a Firefox-ot is, szintén zenész. A legfurcsább az volt hogy internet Exploreren meg tudta nézni a videót.
Flashplayer uninstall, hiba megmaradt, sőt, már az Explorer sem játszotta le a flash videókat. Hurrá!!!
Rendszer visszaállítás nem vált be. Oké, mondom majd földhöz vágtam a lapost.
Utolsó remény: Windowst újraraktam a patríciórol. Chrome telepít -> flash player összeomlott. :@@@@ Explorerrel viszont újra mentek a flash-ek. Flash player megint újratelepít: megint nem megy az eploreren se a jutyúk!!!!!6 órámba telt rájönnöm erre az x-aktákba illő rejtélyre.
Kapaszkodjatok meg. Optimus-nál amikor elindítasz egy youtube videót, autómatikusan átvált az ion videókarira.
6 óra múlva rájöttem hogy a flash player 10.2-es verziója- amit a chrome automatikusan lefrissít- BUGOS!!! Amint átvált ION-ra, lefagy.

Nagy nehezen túrtam a neten egy 10.1-es flash player-t, és láss csodát MŰKÖDIK.
Kész vagyok a mai délutántól.
Bocs a hosszúra nyúlt mondandómért.
Remélem segít másnak is, aki hasonlóan járt. -
B-L-A-C-K
titán
válasz
runner 125
üzenetére
Sajnos nem gyorsabb mint a sima, mert az összes egymagos atom tudja ezt...(N270.n280,n450, stb.)
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
runner 125
üzenetére
Ha garis, akkor valóban nem kell szopni...

-
B-L-A-C-K
titán
válasz
runner 125
üzenetére
Ezzel a problémával is találkoztam már nem is 1x, azt hiszem legutobb konkréten egy msi u100-nál, de ez nem márka függő bármelyiknél is megesik. Sokan akik nem értenek hozzá egyből új ventit vesznek (ha már nincs gar). Pedig nagyon egyszerűen orvosolható. Szétszeded, álltalában a burkolat alatt egyből hozzá lehet férni a ventihez, van rajta egy takaró fémlemez azt is lecsavarod, és a venti plopeller kijön a tokjából ha leszeded, na az alá kell tenni direkt erre a célra készitett ilyen zsírszerű anyagot, és lám mintha új lenne...
De én egyik ismerősőm gépén már csináltam oliva olaj megoldásssal, mivel nem volt kéznél a normális, egy fűltisztítót belemártottam egy kis olivaolajba, és vékonyan bekentem, orvosolja a problémát ez is...V.Stryker: Nem lett baja, de engem nagyon zavart, el is adtam...
-
runner 125
nagyúr
Ma egyik barátom hívott, h traktor hangja van az 1005-ösének.

Áthozta.. gondoltam tuti csak viccel, nagyon komoly, a ventilátorja szerintem beadta a kulcsot. Elvileg nem eshetett bele semmi - asztalon szokta használni, illetve ki is fújattuk levegővel, sajna nem javult meg. Ha, elkezd "zörögni" , s rácsapunk néha-néha helyrejön, de ebből szerviz lesz.
Valaki tapasztalt már hasonlót?
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
V.Stryker
üzenetére
Hali.
Nekem anno egy Dell notim csinált ugyan ilyet, a vinyóval van gáz, nézd meg hdd sentinel progival mit ir ki a vinyóra (állapota, kondíciója milyen). Az a baj lehet tökéletesnek látja, és ez ha igy van gariban sem szokták cserélni, gondolom nálad sem befolyásolja a működést csak zavaró...
-
V.Stryker
nagyúr
sziasztok
Pár napja van meg a 1215t típuső eee pc-m és olyan dolog van vele, hogy amikor nem használom, csak be van töltődve a windows vagy épp nem csinálok rajta semmit, akkor a merevlemez ilyen duplákat kattog. Valahogy úgy, mint ha a fej igy végállástól végállásig menne vagy nem tudom. Nem ilyen élles kattanás, hanem ilyen majdnem klutty - klutty hang. Olyan tíz másodpercenként ismétli. De ha meg dolgozom rajta vagy filmezek, akkor nem csinálja. Mi lehet ez? K.rvára idegel.
A windows-t már újraraktam. Az indexelés ki van kapcsolva.
-
stratova
veterán
válasz
runner 125
üzenetére
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
runner 125
üzenetére
Úgy, hogy megosztott magokon dolgozik effektív, azaz hasonló módon mint a 2 magos, de nem ugyan olyan teljesítményen és a win így 2 magos ként kezeli (látja), 1201N-be pl 4 virtuális magon dolgozik, és 2 magos...

-
válasz
runner 125
üzenetére
Lehet hogy meg kellene nézni a powergear, vagy ez a super hybrid alkalmazásban, hogy a performance-módban van-e ilyen opció, mert elvileg azzal lehetne felhúzni. Az is lehet,hogy ha abba a profilba rakod, akkor automatikusan felhúzza az órajelet. 1.6-ra mondjuk nem biztos, z-atomos gépekre itt a prohardveres tesztekben is 1.54 Ghz-t írtak mindig, hogy addig húzható fel. Esetleg biosban (nekem ul20-ban biosban van overclock opció +5 % )
-
runner 125
nagyúr
Hi,
Egy kérdés, hátha itt tudja vki;
1201HA Z520-as prociját valamivel fel lehet tornászni 1,6ghz-re?
Másik topikban a Super Hybrid alkalmazást ajánlották, amit fel is raktam, de ugyanaz, amit Fn + Sapce-re is tud - magyarán különböző teljesítmény mód között lehet választani.Köszi.
-
Mian
aktív tag
Sziasztok!
Egy "Asus Eee PC 1215T" tulaj, ha van itt olyan, akkor tudna dobni a kis amd prociról egy cpu-z képet.
Googleben egyáltalán nem találtam ilyen képeket róla, pedig az "n" típusról van egy csomó.Mian.
-
Rotor82
aktív tag
Milyen bill kombinációval lehet előhozni azt a funkciót, hogy a wint újrarakjam? Vagy az eeepc-kben nincs ilyen rejett partíció, amiről vissza lehet állítan??

-
Rotor82
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem:
Az 'EeeSplendid'-et használta már valaki az asztali színek élénkítésére?
Nekem az vele a gondom, hogy amikor kiválasztom a 4 színbeállítás közül valamelyiket, akkor minden ok, de restart után visszaáll mindig alapra... Hogy tudja megjegyezni sehogy, pl a 'THEATHER' funkciót?

-
ro_bert17
őstag
Sziasztok!
Egy 904HA mitől csinálja azt, hogy bekapcsoláskor elindul (valószínűleg), "csak" a képernyője marad fekete. Kikapcs, bekapcs és akkor rendben elindul. Ezt kb. 15 indulásból egyszer játsza el. A leállítások nagyjából mindig ugyan azok, nincs különbség. Akksival, akksi nélkül ugyanez a helyzet. XP van rajta, ha számítana.
Köszi, ha esetleg valaki. -
r3dsnake
nagyúr
Nem gyártó által megadott spec, hanem egy cikkben olvastam h működő példánynál a win írta ki. De ha már 5-6 órát bírni fog ténylegesen, akkor egyértelmű, hogy megvárom inkább ezt a 1215n helyett.
-
Ilyen célzattal érdemes egy közepesen lepukkant asztali gépet is tartani otthon, amit fillérekből fel tudsz annyira tuningolni 2 évente, hogy elszaladjon rajta 1-2 kedvenc

Akksi időket tényleg hagyjuk, egy picit erősek azok, amiket a gyártók rá mernek írni a gépekre, de kb. lehet abból is következtetni. Az én ul20-asomra is 11 órát írt azt hiszem, és rögtön tudtam, hogy egy 3G kártyával, normális fényerővel, simán el fog menni 6-8 órát, ha nem youtube-ozok folyamatosan. ( Ez a 3G miatt nem is igazán célszerű ) -
Laci.M
senior tag
válasz
r3dsnake
üzenetére
A papír mindent elbír... Mint az én 1005HA-H-m úgy tud gyárilag 11 órat, ha kb wifi nincs, képernyő kikapcsolva, hozzá se érsz, nap-hold egybeállás van, apály, és egy 750kV-os távvezeték van 20 centiméteres közelében!

Ettől függetlenül még jó gép, nem szapulom, ha beválik, és veri tényleg a 1215N-et meg persze ésszerű áron leszkapható lehet váltok én is
De egyelőre 100%-ig meg vok elégedve a kisgéppel. Csak azt bánom, hogy kb 2 éve nem játszottam semmi normális játékkal gépigény miatt
(32-es fullHD TV-re kevés az ION x1-es pci foglalata, XBOX-ra meg sajnálom a pénzt sóher vagyok csak játékra költeni
) -
Elvileg van ilyen speed boot, vagy mi a neve, nem tudom most pontosan hogy hogyan hívják ezt a funkciót, nem azonos a hibernálással. Abban az esetben, ha ez aktív ( azt hiszem külön program kell hozzá, vagy valahol aktiválni kell ) akkor bizony eszi az akksit, mert lényegében egy suspend-hez közeli állapotban tartja a gépet.
Majd amint időm engedi, utánna nézek a dolognak pontosabban, egyelőre ennyi futotta, bocs
-
Tud a bios frissítés befolyásolni különböző energia takarékossági funkciókat, sőőt. Szerintem egy próbát ez is megér. Annyit mondjuk megnézhetsz, ha van a bios frissítés mellett komment, hogy mit javítottak, van-e köze energia gazdálkodáshoz. Bár ha nem írnak semmit, az sem jelenit azt, hogy nem oldaná meg a problémát.
-
tooomas
csendes tag
Dugj rájuk egy optikai egeret és ha kikapcsolod és az egér világít akkor az usb-k nem állnak le . Ez valami s3 hiba olvastam róla és van valami megoldás registri turkálós dolog.
Ami a lényeg hogy mikor kikapcsolod és rajta az egér akkor töltő ha be van dugva világít az egér ha kihúzod elalszik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Napelem
- Linux kezdőknek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amazon Prime Video
- Neked tükröt, az iPhone Airnek emléket állít a Realme
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- Dell Precision 5550 Workstation /i7-10850H/16GB RAM/512GB SSD/QuadroT1000/FHD+
- Dell Latitude 7430 14" FHD Touch/i5-1245U/16GB RAM/512GB SSD/
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra 7 155U 16GB DDR5 512GB Gen4 SSD Garancia
- OHH ! Dell Latitude 9430 Üzleti Profi Prémium Ultrabook 14" -80% i7-1265U 32/1TB IRIS Xe FHD+
- 4 hónapos, vadi új állapotú HP Envy x360 120Hz OLED Laptop 14-fc0000nh eladó, 2028. 09.-ig gari
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z390 i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500 XT 8GB Bitfenix Neos acél DeepCool 450W
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C Dock Gen2 (akár 3x4K felbontás)
- Akció! Felsőkategóriás Gamer PC! I9 14900K / RTX 5080 16GB / 32GB RAM / 2TB Nvme SSD
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Samsung C27F396FHR 27 VA FHD 4ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Múlt héten megcsináltam, mikor a beleraktam az ssd-t. És hát pont ezért én neki nem állok,hogy most ezért szétszedjem.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)