Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Dr. Mózes: Lakberendezési tanácskérés
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Naras
őstag
Ez a miniPCI általában hol található? Nem nagyon nézegettem még (nekem egy 1000HD van)
de gondolom lehet bővítgetni vele...
-
válasz
MC Pite
üzenetére
TinyXP-t biztosan nem fogok használni, az alap XP kinézet(kék) is elég puritán, de már eléggé hozzászoktam, nem nagyon szeretném leváltani. Asztalin simán toltam 256MB DDR-rel az XP-t, bőven elég volt, de jó lenne bővíteni is majd, viszont 701-est nem találok sehol, a 701SD pedig már 15k-val drágább.

-
(jan)
őstag
Szerintem mindegyikben cserélhető a ram... max ugrik a garancia

egy kis érdekesség barkácsoló kedvű eee tulajoknak

-
meroly
veterán
válasz
CHIPman
üzenetére
Nem tudom, én a 700-ra guglizva nem találok semmit ,csak a 701-re. Az enyémben a gyári 4400mAh-s akku van.
Az enyémben úgy van, hogy ha leveszem a hátlapot, akkor ott van két hely, az egyik a memóriakártya, a másik meg mini-pcie adapter, oda lehet háttértár bővítést, hsdpa modemet (ez egy vagyok) tenni. Nemtom 700-ban hogy van.
A 700 volt a leges legelső, amit nálunk nem is forgalmaztak? Abban még nincs webkamera ugye?
cs1.6 nemtom mit jelent
-
meroly
veterán
válasz
CHIPman
üzenetére
Nekem tökéletesen játsza az avit. Mióta bedöglött a dvd lejátszóm, ezen nézek filmet, vga-val a tv-re kötve. Hang ilyenkor ugye az eee-ből jön, de tökéletes.
Se kép se hang nem akadozik, nem szaggat. Pendriveról futtatva egy egész estés film felére viszi a töltöttséget. -
meroly
veterán
válasz
CHIPman
üzenetére
Engem nem zavar a 800-as szélesség, eddig max 1 oldalt kellett görgetni, hogy lássam a szélét, de a touchpad valahogy észreveszi ezt és átvált görgetőbe, szóval tök egyszerű.
Nekem 1GB ram van benne, de csak valami 200MB-ot eszik meg az xp üresjáratban. Iszonyat gyors amúgy, 35 másodperc alatt bootol a bekapcsoló gombtól számítva a homokóra nélküli xp-ig.
Egyedül a gombok kicsik, de az is szokható..... -
válasz
CHIPman
üzenetére
Friss 900as tulajként azt mondom a 480 magasság lehet zavaróbb lesz
.
XPnek elég, van OS takarító progi hozzá, meg ügyes user tud takarítani, vagy hwsw-n rákeresni a tinyxp szóra és ott megjelenő topicban is írják mivel elhet könnyíteni.Attól függ milyen gyorsak
. Szvsz mindkettő 10-15 mega körül karcol, csak az egyik kilóg a gépből a másik meg nem. -
Üdv. Van valakinek EEE PC 2G surfje? Meggyőző a 34k-s ár, csak nem tudom, hogy megéri-e. Csak netezésre kéne.
-
meroly
veterán
válasz
bandita001
üzenetére
Ja majd beszélek az eladóval a százalékommal kapcsolatban

-
meroly
veterán
válasz
bandita001
üzenetére
Épp most nézegettem a vaterát és találtam egyet. Szerintem olcsóbb mint új notit venni.
-
bandita001
tag
Sziasztok!
Van egy 900-asom és oda lett a kijelzője
Szerintetek érdemes vadászni bele, vagy új gép a jobb megoldás? -
válasz
MC Pite
üzenetére
Vinyókímélés még:
http://www.windowsnetworking.com/articles_tutorials/Gaining-Speed-Empty-Prefetch-XP.html
(+ http://www.edbott.com/weblog/archives/000743.html )Érdemes körbenézni, nekem pl web n walk manager 1,9 gigát piszkált a vinyót - természetesen úgy hogy nem is azomn hanem vezetéken vagyok csatlakozva!!!
http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb896653.aspx (oszlopoknál i/o műveletket hozzá kell adni) -
válasz
MC Pite
üzenetére
Maradék ramdiskre a böngészők cache könyvárát
Opera: (címsorba)
opera:config#UserPrefs|CacheDirectory4Firefox:
1. type about:config into the firefox navigation bar and hit enter
2. find the browser.cache.disk.parent_directory, if it doesn’t exist right click anywhere and select NEW, then STRING. Enter browser.cache.disk.parent_directory in the first popup box and then the location in the 2nd popup box e.g. k:\tempintfiles. If the entry already existed simply right click on it and select MODIFY and enter your new directory path.Plusz max 10 megát engedek nekik.
-
meroly
veterán
Kár, pedig jó lett volna.
Igazából pannonos netem van még a huawei e220-as modemmel, ez volt az elsők között kb 2 éve, de nagyon kilóg az eee-ből, és mivel van minipcie slot, gondoltam utánajárok.
De ezek szerint marad a kisebb usb-s modem keresgélése....azért köszönöm a segítséget

-
rakal
senior tag
Sajnos ez ilyen,a HSDPA modemek nagyon drágák,ha szolgáltatófüggetlenül szeretnéd megvenni.
(Egyébként miért is tennél ilyet,már úgyis megvan a SIM,meg ilyen-olyan elkötelezettséges előfizetés....)
A másik lehetőség:netbook vásárlás részletre,beépített HSDPA modullal.
Ha jól emlékszem ilyen meg a trémobilnál volt(Acer Aspire),hosszú távon,elkötelezettséggel az is anyagilag bukta... -
rakal
senior tag
Hello!I
Ilyesmire gondoltál?
[Expedite 850D]
Vigyázni kell,egyes gyártók bios lockolják az ilyen cuccokat,csak buherával műxenek egyes netbookokon! -
Naras
őstag
válasz
MC Pite
üzenetére
Hát, 1000HD - ben is 900MHz - es proci ketyeg (igaz, nem cerka), meg 1 giga mem... simán megy rajta, nem nagyon tapasztaltam még, hogy baja lenne vele...

Pont ez a lényeg a Win7 - ben, hogy a Vistával ellentétben nem igazán egy baromi erőforrás igényes rendszer... és ehhez képest még többet is tud kb...
...és XP hez képest sem nagyon kell neki erősebb gép... mondjuk, az XP - t 1 percig sem használtam rajta, így nem annyira tudom összevetni a kettőt...
-
Win7 azért még mindig erőforrás igényesebb XPnél... 900as Celeronnak meg hdd igénybe ezekre nem való.
Linuxoson van úgy tudom backup partíció (nem látható).
Annyira dícsérik a gyári xandrost hogy megnézném.
Aztán nlitetal meg xp utólagos takarítással felturbózzuk kicsit az xp-t. -
Naras
őstag
Hát, ha pl. Total Commander használsz, a beállításokban lődd be, hogy lássa a rejtett file - okat is... Itt látni fogod a Pagefile, illetve (ha jól emléxem) Hiberfile (vagy valami hasonló) file - okat is... (ezek rejtettek, alapból nem látszanak)...
Ha ezekkel együtt összeszámolod, hogy mennyi hely foglalt, lehet, hogy megkapod a kívánt értéket...
A hibernálást egyébként a Képernyőbeállítások/Speciális (vagy valami hasonló) résznél tudod beállítani... ha be van kapcsolva, próbáld ki, hogy kikapcsolod, és lesz-e több hely...
A lapozófile pedig = a virtuális memóriával (félig)... az kő és kész passz...

-
válasz
MC Pite
üzenetére
http://mate.brogli.hu/?q=node/7
Idáig Xandros... nettopos topikokban sem találok sok kísérletezőt..Majd végignyálazom, hátha itt is van érdemi infó: http://eeepc.blog.hu/
Win7 nem vonz, semmi pluszt nem tudok amiért felrakjam (XPhez képest)...

meroly, backup partíció? szerk, ha windowsos neked. Akkor passz.
-
meroly
veterán
-
Perverzek próbáltak a másodlagos SSD-re másik OS-t rakni? A Xandros vagy nettop Ubuntut? (Vagy mit ajánlotok ami gyors és okos és bevált?)
szerk: Elsődlegesen XP van ;)
-
meroly
veterán
válasz
MC Pite
üzenetére
A nagyobb kijelző miatt nem fogod megbánni a 900-ast.
A 701 se vészes, de otthon pl azért rákötöm egy külső monitorra vagy tv-re. Vészhelyzetben, vagy nyaraláskor jól jö így is....Fogalmam sincs hogy a 700/2G bővíthető-e, ennyire nem vagyok számtech-guru

A mini-PCI-al mivel lehet bővíteni? Csak memória? Vagy hsdpa modem pl? Az jól jönne, mert már csak az lóg ki a gépből, pannon meg csak jövőre cserél pen-drive méretűre, ha lejár a hűségidőm

-
Meroly, a700/2Gbasnak (nem 701/4Gb) bővíthető?
37K 8 gigás kártyával újonnan a 2Gb bestbytnál... ennél nincs olcsóbban használtan...
De mivel pont fájó pontokon gyengített a 701, tegnap vettem egy 900ast használtan. -
Jano_023
őstag
Itt találtok leirást és drivereket, meg véleményt a 1005HA-s gépről.[link]
Amugy most itt is akciózták a EEE Pcket, az 1005HA amit én vettem 300 dolcsi +áfa, amazonon most csak 315 dolcsi és nem a 3 cellás aksi van benne hanem a 6 cellás és erre már nem jön rá az áfa sem. Otthon is le fog menni az ára, főleg mert azt hallotam vagy olvastam valahol hogy jön egy új november elején és akkor megint le fog esni az áruk.
Legyetek jók!
Jano -
kliszi
senior tag
Sziasztok ! Teszteltem pár játékot ami elég jol elfutott a kis eee pc 1008ha-n vga gma950 ! Ezeket teszteltem és korekten elfutottak : Antikiller , Area51 , Blood Omen2 , Dead Mans Hand , Enclave , F1 Challenge , Fifa 07,08 , Rally Trophy , Midnight Club2 , Made Man , Star Wars Starfighter , Hitman 2 , Tomb Raider 1,2,3,4,5,6,7,8 , Platoon , NHL07 , NBA07
Ezek mind jol mennek de ha valaki tud még jo játékot ami jol megy az irja meg ha lehet ! Köszi ! -
http://ipon.hu/webshop/product/asus_eeepc_700x2g_gr002_zold/127310
Itt egyik emberkének nem volt... és valahol szintén no os feliratot láttam, bár többi helyen linuxot...Minipcie van pl a 701en. Ha kamerában tér el akkor azon is kéne legyen.
phRAM-ra gondoltam memória alatt, minipcie foglalatot pedig eee pc-hez való SSD-t raknék.
-
Az akciós géphez nincs OS?
1, A gyári xandrost pendriveos formában meg lehet szerezni?
2, 700 és 701 között mi a különbség?
3, 700asba lehet memóriát rakni illetve most van minipcie foglalat vagy nincs?! -
Naras
őstag
HI!
Én az 1000HD - mon indítottam WOW - ot, simán elvitte... egyébként, amilyen játékokat ezen "élvezhetően" játszhatsz, azokat el is fogja vinni, egyébként meg nem kimondottan játékra való sztem...
Egy HL2 - t is elvinne még sztem (bár kérdés, hogy milyen beállításokkal
)
Egyébként meg, annyit tudok ajánlani, hogy próbáld ki... nem egy túl nagy a felbontása, a proci teljesítménye nem olyan rossz, a videókarit meg nyílván nem erre tervezték, de elfutnak rajta a dolgok. GYengébb beállításokkal sztem jó esélyed van még viszonylag friss játékok futtatására is...
Hajrá!(majd oszd meg a tapasztalataid, mert ahogy néztem, másokat is foglalkoztatott már a téma)
Bár, meg kell mondjam, viccesnek tartom, hogy Netbookoknál egyáltalán előjön a játék fogalma... Bár, egy hosszabb busz/vonat úton jó móka lehet Pac-Man - ezni...
-
Még egy kérdés, van amikor 633 és van amikor 900as a 353as celeron. Ez tényleg bugos biosznak köszönhető, vagy a 700as modellekben csak a gyengébb van?
-
norbiv8
tag
Sziasztok, most jól leakciózták ezt a 700-as eeepc-t, legalábbis a linuxos verzió a lélektani határomhoz került. Az a problémám, hogy egy spéci windows-os progit szeretnék használni rajta, honnan tudnék hozzá való gyári windows-hoz jutni?
-
(jan)
őstag
Sziasztok!
Van egy 1005HA-H típusú eee pc, amin kipróbáltam ezt a kis programocskát amivel elég rendesen meg lehet emelni a fényerőt a gyári maximumhoz képest.
a gyári maxra 39%-ot ir a program...
Vajon ez károsítja az lcd panelt ? és ha nem akkor miért nem lehet gyárilag is ennyire felhúzni ?
-
kliszi
senior tag
Sziasztok ! Azt szeretném megkérdezni hogy milyen játékok futnak ell a kis eee pc-n ? Nekem egy 1008ha eeepc -m van amiben egy intel GMA950 vga van benne . Gondolom nem tul sok játék fut ell . Menyire strapabiró kis gépek ezek ? Külsöre nagyon pöpec . NFS Porshe nem indul el nekem az xp miatt gondolom vagy valami más lehet a gond ? Köszi a válaszokat !
-
Szintén erre csapnék le(gyorsan kell eldöntenem, akciós, 37 kártyával), ajándék 8G-s kártyát adnak hozzá, de én ezt raknáám be ha bele lehet. Úgy tudom a 700asoknál nem kell semmit kiszedni, pont van neki egy hely - jól tudom?!

szerk: Pontosabban elvileg 701,702-be jó, ennek 700x2gb a típusa, de gondolom az a 701nek felel meg, nem?
-
meroly
veterán
Sziasztok!
Honnan tudok EEE 701-hez webkamera drivert telepíteni? Az Amcap nem ismer fel semmit....
köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A Micron szerint nem dobbantott a végfelhasználói piacról a Crucial eltűnésével
- World of Tanks - MMO
- Két 16 GB-os GeForce gyártását szüntette meg az ASUS
- Interactive Brokers társalgó
- Hobby elektronika
- Mikrotik routerek
- Az elmúlt 30 év legjobb processzorai
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Bontatlan Dobozos Új Lenovo Thinkpad T14 G5 Laptop 14" -45% Ultra 7 155U 32/512 FHD+ Magyar!
- Bontatlan Dobozos Új Lenovo Thinkpad T14 G5 Laptop 14" -45% Ultra 7 155U 16/512 FHD+ Magyar!
- új akku Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év garancia
- Lenovo ThinkPad T495s Ryzen 5 PRO 3500U !! 16GB !! RAM 256GB ssd FHD-TOUCH vill-bill, + laptop táska
- Eladó egy Dell Inspiron 15 7559 laptop
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4173, 94% Akkumulátor
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- BESZÁMÍTÁS! Asus B560M i5 10500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB LIAN LI LANCOOL 207 Digital 650W
- Dell Latitude 7330 i7-1255U 16GB 1TB 400nites legjobb kijelző! 1 év garancia
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! AMD Ryzen 7 9800X3D 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5090 32GB GDDR7 1200W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

.
, én is rákereshettem volna
Érdemes megcsináltatni. Még 1xer köszi!

) De kelleni kell, hogy legyen...

(Na jó, nekem a 160G - re jobban felfér... ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)