- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bobalazs: Microsoft Copilot és hasonló hülyeségek egyszerű kigyomlálása /örök megoldás/
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Nyitlocker
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mark77
tag
Nekem 1011PX van. Nemrég vettem egy HP530 laptop helyett. Sajnos a laptopok nem tolerálják a túl sok hurcibálást.
Kétmagos Atom ide vagy oda de iszonyat lassú. Netezésre is épphogy elég. Egy ablak megnyitása hosszú másodpercekbe telik. Természetesen Win7 Starter van rajta. Gyanúm szerint az a gyenge pont.
Emlékeim szerint az Asus reszelt az eee sorozathoz egy linux alapú rendszert, amire fel lehetett erőltetni az XP-t.
Sokan a netbookok kihalását jósolják, én inkább átalakulásról beszélnék, mert egy ilyen kis masina normálisan optimalizált rendszerrel messze jobb bármelyik táblagépnél.Pontosan a megoldás a kettő között van valahol.
Az Ubuntu Unityt sokan köpködik. Valaki próbálta netbookon? -
Keeperv85
nagyúr
válasz
ZetorGumi
üzenetére
Oh bakker.. tényleg... Boldog karácsonyt!

Router van, kábelek is vannak. A régi jó lan partyk emléke még kísért.
Csak tudnám, hogy hogy érzi meg, hogy cserélhető memóriás USB kulcs van benne (épp most találtam meg az egyiket) és nem "valódi" pendrive... Na de mindegy is. A leginkább a kijelző színe zavar, nagyon hideg az egész, na meg az, hogy bár mint lehetőség létezik olyan, hogy nyelvi támogatás a Linux alatt, ez a kis suttyó már nem hajlandó megcsinálni... 
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
ZetorGumi
üzenetére
Nos épp az a baj, hogy sehogy sem kezeli a kártyaolvasót sajnos, csak mint "kártyaolvasó", így nem is foglalkozik vele akkor sem, ha a biosban megjelenik valami csoda folytán, mint bootolható lemez. Illetve de, mint írtam is egy "MBR" felirat erejéig elkezd tölteni, majd tovább lép...

Windows 7-em van gyáriban, azt szeretném feltenni. Van egy olyan érzésem, hogy vennem kell egy pendriveot is holnap

-
Keeperv85
nagyúr
Kéne egy kis segítség azt hiszem srácok. Nem okoz nekem gondot a parancssor, de ez a rendszercsere most megfogott. Az istenért sem akar kártyaolvasóval Windowst telepíteni a cucc. Tudom: karácsony van és ilyenkor senki nem itt kockul, de...

Addig eljut, hogy kiírta, hogy "MBR" és betölti a Linuxot...

-
Keeperv85
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
-
runner 125
nagyúr
válasz
Keeperv85
üzenetére
Hm, érdekes.
Notebook-os topikban hasonlóan járt egy srác, neki is megkarcolta a gépét a töltő - de az alatt, míg hazavitte a boltból (egyébként az aqua.hu-ról van szó), viszont jó fejek voltak, mert neki kicserélték a gépet. Őszintén, az én szemem is szúrná, ha már rögtön az elején lenne rajta egy jó nagy karist.
Op.rendszernek még nézd a jó oldalát, nem kerül mérföldekkel többe mert jogtiszta Win 7 van hozzá.

Összességében az biztos, h a következő netbook-unk nem Asus lesz, - pláne mostanában sok a panasz a szervizre.
-
Keeperv85
nagyúr
Nos, most hogy haza értem ejtenék pár szót az 1011 pxről.
Ami ugye elsőre ezen új, az a fekete csíkos aranyközép burkolat. Ez a jelző azért került rá általam, mert bár kivül matt lett, belül a kijelző és a billentyűzet körül fényes. A dobozban semmi sincs, amire az embernek nincs szüksége. Töltő, akku, maga a gép, egy kiskönyv a garihoz és egy kezelési útmutató. Ennyi. CD vagy egyéb nem jár hozzá.
A billentyűzet alsó felén ott figyel az Ubuntu matrica, ami alapban rosszat sejtet... A gyanú az első indítás után teljes bizonyosságot nyer, ezen bizony 10.10es Ubi van... (Azzal meg obi.. izé..khm) amben magyar nyelv ráadásul nincs is alapban telepítve. Remek.
A kijelzőm tetején lévő "Eee pc" logo mellett ki van vágva a fólia. Nos, ott valami vadbarom az enyém elég csúnyán megkarmolta, sebaj ezért nem dől össze a világ.
Így az első órácska után azt kell mondanom, hogy nem hideg a cucc. Sőt...
A bekapcsolást jelző ledtől kifolyik az ember szeme, első dolgom lesz megszabadulni tőle, de van rosszabb: a kijelző színe olyan sziten fos, hogy nincs jobb szó rá egyszerűen, Olyan, mintha tejüveg lenne előtte. Szerencsére tudom, hogy ez az Ubi sajátja, szóval itt nincs gáz.
A billentyűzet még, amit most le fogok húzni. Olyan, mint a régi Gameboy gombok. Bár ennek ellenére kifejezetten kénylemes...
Érdekes, hogy maga a rendszer azt hiszi, hogy ez egy 1015ös (valaki súgja meg, hol a kötőjel pls...) Sok specifikációval ellentétben most elmondom: Atom N455ös CPU van benne, nem 570es, ami az 1015ben van. Elsőre ennyi. Most pedig meg kell szabadulnom, ettől az op. rendszernek csúfolt borzalomtól... engedelmetekkel,,, -
apatyas
Korrektor
válasz
runner 125
üzenetére
Délelőtt leadtam a szervízben. A nőci a sztoriból mindössze anyit írt fel a lapra hogy "nem bootol". Amúgy azt mondták, valószínűleg a két ünnep között kész lesz és lehet értemenni
meg hogy megy gariban. -
kop8
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
képeken én is csak 1db-ot láttam, meg volt 700-asom abban is csak 1db volt.
Akkor nem is nézem meg

Örülök hogy jól működik nem piszkálom!
-
ZetorGumi
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Nekem 2 van. Csak azért mondom, hogy nézze meg.
-
gsc73
aktív tag
Szia!
A memóriafoglalatról és minden egyéb ilyen "uprgadelési" dologról nekem az a véleményem, hogy elő a csavarhúzót, azaz meg kell nézni! (persze akksi ki minden alkalommal) Mondom ezt azért, mert mióta megvan a 901-esem, sok videót láttam erről a gépről, és bizony vannak eltérések. Nem jelentősek, de más-más kialakításról árulkodnak a képek/videók.
Pl. itt azt írja, hogy egy slot van. Ebből a táblázatból meg nem derül ki, de hasznos lehet. Ahogy nézem 900-asból van vagy hat féle!
Üdv: g.
-
ZetorGumi
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Hm... Akkor csak valami belső vezérlőchip.
Próbálj meg rákérdezni az asusnál, hogy mit mondanak rá.
Hát igen, minig aranyárban mérik.. -
runner 125
nagyúr
válasz
ZetorGumi
üzenetére
Dehogynem, az új billen rajta volt az új szalagkábel is. Azzal együtt lett cserélve.
Külső billel és egérrel megy, már próbáltuk régebben.
..Gondolkodtam egy alaplapcserén is, de olyan horribilis árban adják még a törött gépeket is, h az valami vicc.Egy leejtett, törött házas és kijelzős gépet 30-ért akartak itt PH-n adni, lol.
-
ZetorGumi
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
kop8: 2nek kell lennie elvileg.
runner 125: Persze, hogy lehet, olyan, mint a telefonom, egyszer jó, egyszer nem. Valami kontakt, vagy vezchip probléma.
Az új billentyűzethez nem kaptál semmit? Semmi szalagkábel, semmi? Vagy kaptál.Meg még egy ötletem van, amivel letesztelheted, az egy külső USB-s billentyűzet. Próbáld ki azzal, s ha azzal jó, akkor valami belül nem jó.
-
kop8
őstag
Nem tudom mit csináltam de tegnap hajnalban újraraktam az xp-t és talán most jó!
Szerintem nem is kell neki 35másodperc hogy bekapcsoljon!
De azért nem egyszerű a dolog, én is a win to flashel csináltam.
Köszi azért a segítséget!

Ezekbe a 900-as eee pc-kbe mennyi memória foglalat van, mert valahol 2dbot írtak!
Ez igaz lehet? -
gsc73
aktív tag
Szia!
Az elmúlt hetekben többször telepítettem XP-t eeePC-re (901-es, 2 GB RAM) különböző módszerekkel és én is érdekes dolgokat tapasztaltam:
Első lépés volt az USB-s telepítés. A Win To Flash progival csináltam boot USB-t (nagyon egyszerű: megadod az Pendrive meghajtót, meg az XP install CD-t, és mindent elintéz, nem érdemes magyar nyelvre váltani, mert az szörnyű!)
Tudni kell, hogy az USB-s telepítés két lépcsőből áll: 1: szöveges üzemmód, 2: grafikus. A két üzemmód között választani kell induláskor, mert alapértelmezésben a grafikust ajánlja fel. Tehát amikor előszőr boot-olsz, akkor KI KELL VÁLASZTANI A "TEXT" telepítést, (vagy valahogy így hívja) majd az első újraindulás után a grafikusat (talán GUI?)
Az tapasztaltam, hogy ha normál (gyári) XP SP3 PRO-t telepítettem USB-ről, az gond nélkül felment, és minden működött is.
A következő lépés pár módosított XP install volt. (XP lite, stb). Ezek közül a telepítők közül egyik sem indult el az USB kulcsról! Ugyanakkor, ha kiírtam lemezre, és USB-s CD-ről boot-oltam, mindegyik feltelepült, "gond nélkül".
Megjegyzem, hogy bár a telepítés "gond nélkül" lezajlott és igen gyors XP-ket kaptam (35-40 mp boot idő), mindegyikben volt olyan hiba, hogy szinte használhatatlanná tette a gépet, pl. flash, google chrome, Office (!!!) nem teleült föl, mert hibaüzenettel leállt, vagy nem lehetett beüzemelni a bluetooth-t. Így részemről letettem az XP "lite"-okról, mert bár gyorsak, de sok velük a probléma.
-
ZetorGumi
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Hát megpróbálhatod a bios frissítést, ha az sem segít, akkor lehet, hogy a narilé megártott 1-2 vezérlőchipnek is az alaplapon.
-
runner 125
nagyúr
válasz
ZetorGumi
üzenetére
Hat ez az, bios alatt meg mindig, ez 100%. Az elotortenete ennek csupán annyi volt h raborult a narancsle, viszont akkor csak a bill halt meg - az ki lett cserélve, s egészen kb 1 évig semmi baja nem volt, majd működés közben ( épp messenger ) egyszercsak mintha megfagyott vna egy pillanatra, és nem ment utána a bill. Majd az Eger sem, ez úgy fel éve volt. Ekkor megnyomtam az eger hardveres kikapcsologombjat, s valami orbitális hibát dobott, talán ki is kapcsolt...
Egyébként bekapcsol mindig, e két hibán kívül más rendelleneset nem produkált.Bios frissítés esetleg? Új win 7 most került rá, meg hat előtte xp alatt kezdte el, úgyhogy szerintem nem az lesz a baj.
Koszi -
ZetorGumi
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Kontakthiba sem lehet, mivel akkor betöltés előtt se menne.. Hmm..
Win7 reinstall volt már? -
runner 125
nagyúr
Hi,
Ujra elkezdte az 1005-osom azt csinálni amit anno, nem értem.
Múlt heten jó volt végig, most meg ismételten bekapcsolast követően nem megy a bill és az eger - de ezt random mód játsza el, nem értem. Bios alatt minden esetben megy a bill, amint betölti a win 7-et mar nem. Ötlet? -
kop8
őstag
Üdv!
Lenne egy olyan problémám hogy egy asus eee pc-re felraktam az xp-t usb-n keresztül, de csak akkor hajlandó elindulni a gép ha rajta van a pendrive és arról bootol be, akkor betöltődik az xp és jó!
De ha leveszem nem indul, azt írja hogy hol.dll hibás vagy hiányzik.....
Akár hova álítgatom a biosban a bootolást nem jó..........Már nem tudom mit tegyek

Valakinek ötlet??A gép egy 900-as.
-
runner 125
nagyúr
válasz
apatyas
üzenetére
Mondom, írj az Asus-nak is, velem annó jó fejek voltak, 3k-ért adtak zsír új billentyűzetet az 1005-ösbe. Lehet tudnak segíteni, sőt ha azt írod, h mindent a leírtaknak megfelelően csináltál, ráadásul akku is benne volt, lehet még garanciában is megoldják.
IV. kerületben, Újpesten van a szervizük, egy belső udvarban.
-
apatyas
Korrektor
válasz
ZetorGumi
üzenetére
Köszi srácok, hogy töritek rajta a fejeteket. Engem viszont az is aggaszt, hogy bekapcsoláskor se kép se hang. Miért nem világít a töltöttség jelző? Az is függene a bios állapotától? Költői kérdések.. és azonos netbookot sem könnyű találni ha másolnánk, pláne hogy a belseje le van matricázva. Még nem szedtem szét, a közeli szervízre tekintettel.
Írtam udinak, meglátjuk mit tud hozzátenni. -
ZetorGumi
addikt
-
válasz
ZetorGumi
üzenetére
Régen volt egy olyan megoldás,még alaplapok esetén, amit alkalmaztunk is elég gyakran, hogy szereztünk egy ugyanolyan alalapot, elindítottuk a gépet, de előtte gondosan kihúztuk annyira a bios chipet, hogy éppen csak érintkezzen ( Harisnyába tekerve, csak a lábai lógtak bele a csatlakozóba picit ) , amikor beindult a gép, akkor szépen lementettük a működő biost floppy lemezre, aztán a működő bios kiszed, rossz berak. Flashelés indul.
Ez elég tákolt megoldás, és a régi biosoknál működött csak, de ott működött
Mostanában elegánsabban oldják meg, egyszerűen egy cmos flashelő szerkezettel szépen feltöltik rá a működő biost, és viszlát. Van ilyen, de nem tudom hogy most ki csinálhatja. Szóval ezek elvileg menthető gépek, csak kell hozzá egy kis szakértelem. Ja, és soha, de soha ne flasheljünk windows alól. Elhiszem, hogy sokszor működik, de én még mindig a dos-os vagy biosba épített flashprogram használatát preferálom. Asztali gépnél szigorúan szünetmentes tápról. -
ZetorGumi
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Ez igy is van, régebben kipróbáltam egy leselejtezett munkaállomáson, hogy mi a szindróma, mit csinál, ha "véletlen" leáll a gép frissíts közben.
Ez lett a végeredménye, amit a fórumtárs írt. Nem lehet bekapcsolni, csak fekete képernyőt kapsz válasznak, az akkoriban az alaplap kukáját jelentette, most nemtudom, hogy tudnak-e valamit kezdeni vele az asusnál.
Apatyas:
Javaslom kérdezd meg udi kollégát. LEhet, hogy sokat kell várni a hozzá elküldött cuccokra, de megéri, mert az itteni cégek nemnagyon foglalkoznak az ilyen hibákkal, az asus meg igen. -
apatyas
Korrektor
Hali! Frissítettem a biost ASUS 1215B netbookon. A folyamat elment 96%-ig utána ácsorgott pár percet, végül kiírta hogy készen van és nyomjak entert hogy újrainduljon (ahogy szokta, korábban már frissítettem rajta de akkor rendesen végigment). Na itt már nem reagált semmire, se az enter ahogy kérte, se CTRL-ALT-DEL, se a KIKAPCSOLÓ GOMB se semmi, mutatta az utolsó képet!
Vártam még fél órát aztán kihúztam belőle az akkut majd a töltőt, előbb-utóbb úgyis lemerült volna. Nem kapcsol be meg se nyikkan. HELP HELP!
(azonnali notebookosban is feltettem: [link] ) -
runner 125
nagyúr
válasz
Mulderpapa
üzenetére
Szerintem mi totál egy cipőben jártunk.
Ugyanis a töltő annó az enyémnél is beszart, pontosabban nem vett fel áramot. Először azt hittem nincs áram.. de persze volt, elvittem a szervizbe, az infós hölgyike már mosolygott, h veszem elő a töltőt, majd mondta, h figyeljem meg, bedugja náluk és jó lesz. .. tényleg így is lett, mehettem haza.
Mondjuk nem én voltam az első, mert már tudta, h miért húzom elő a töltőt.Óh köszi, ha most is elfelejti veszek bele elemet. Remélem cserélhető. Köszi.
-
ZetorGumi
addikt
válasz
Mulderpapa
üzenetére
Tényleg ott lóg.
Pedig figyeltem is a képen, hogy mi lehet az, de nmejöttem rá. -
Mulderpapa
aktív tag
válasz
runner 125
üzenetére
Már küldtem is nekik mailt, hogy mennyi lenne. Annál biztosan olcsóbb lesz, mint amit találtam 16k-ért.

Az elem lemerülősdit nekem is játszotta, amikor elromlott az adaptere és teljesen lemerült, de egy egész napos töltés helyrerázta. Van benne elem, méghozzá a képen látható helyen, a hűtőventi mellett:

1) remove all screws from the back of the unit
2) remove the keyboard by pressing the tabs above it, which hold it in
3) remove all the screws from under the keyboard
4) disconnect the ribbon cable from the touch pad
5) unsnap the edges around the top of the case, and remove
6) cmos battery will be in the lower left corner -
ZetorGumi
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Hmm.. =/
BIOS Chipet nem találtál a lapon?
[link]
Ha tudnál nekem a fehér négyzettel behatárolt részről egy éles, nagyfelbontású képet küldeni, úgy, hogy nincsenek rajta a kábelek, nagy help lenne.
Jah, és egy ilyen kpet a lapról is.
-
runner 125
nagyúr
..viszont nekem az időt továbbra is elfelejti.

Rajtahagytam töltőn múltkor vagy 20 órát akksival együtt, akkor megjegyezte bekapcsoláskor, de azóta megint nem.. és minden indításkor F2-t kér - gyanítom emiatt.Tuti nincs ebben elem? Vagy mit lehetne csinálni vele? Oda akarom adni édesanyámnak, én már nem használom, de nem akarom h folyton megrémissze az indítás..
Köszi.
-
runner 125
nagyúr
válasz
Mulderpapa
üzenetére
Most néztem meg a mail dátumot, ez egészen pontosan 2009.12.16 -án volt.

Szal' nem garantálom, h ennyiért fognak adni, de írj nekik mailt, h neked kell egy bill. tudnak-e adni, de szerelést nem kérsz.
Otthon ki tudod cserélni, csak a fenti 3 kis pöcköt kell csavarhúzúval hátratolni, majd szépen húzni fel a bill.-t, - erősen, mert 3 öntapadós matrica van az alján.
Majd a széles szalagkábelt ki kell húzni a helyéről, de előtte a kis lezáró fülét előre kell tolni - ezt szintúgy csavarhúzóval, de óvatosan. -
Mulderpapa
aktív tag
válasz
runner 125
üzenetére
3000Ft???
Mindjárt fel is keresem őket.
Szétszedni már én is szétszedtem, tényleg kb. 2 perc. Viszont nem értem hogy mehetett tönkre. Leöntve, szétverve nem volt, alatta is patyolat tiszta a gép, a csaj mindig úgy rakta el, hogy a gyári bill.védő textilt a kijelző és a billentyűzet közé rakta, stb...
Köszi az infót, ez hatalmas segítség.

-
runner 125
nagyúr
válasz
Mulderpapa
üzenetére
..én úgy 1,5 éve vettem ugyanilyen gépbe, egyenesen az Asus szerviztől Újpesten. (Cirma Kft)
Mail-t írtam nekik egyébként, de már az is elég mókás volt, mert "szerelési díjjal" együtt 7.000Ft-ot akartak kérni. (Egy billentyűzetcsere nyugis tempóban is maximum 120 másodperc.
)
Aztán végül nem tartottam igényt a 33,3 Ft / másodperces munkadíjra.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
"Szerelés nélkül az ára bruttó 3000Ft. Kérem, hogy a készülék gyári számát (S/N) legyen szíves megadni, mert csak az alapján tudjuk megrendelni a szükséges alkatrészt.
Ahogy a billentyűzet megérkezik, e-mailben értesítem.Címünk: 1045 Budapest, Széchenyi tér 9."
peter.erdos kukac cirma pont hu
-
Mulderpapa
aktív tag
Sziasztok!
Hol tudnék Asus EEE PC 1005HA-hoz magyar billentyűzetet venni? Kerestem mindenhol, de csak egy helyen találtam, de ott is 16.000 Ft lenne és nincs nekik.
Vagy meg lehetne valahogy javítani a mostanit? Az a hibajelenség, hogy amikor bekapcsolom, úgy érzékeli mintha folyamatosan be lenne nyomva a balra nyíl. Bármelyik más gomb megnyomása után abbahagyja, viszont onnantól kezdve az az egy gomb nem működik.
-
ZetorGumi
addikt
-
Keeperv85
nagyúr
Köszönöm a választ.
Hajaj, bajban leszek én azzal a DT -vel... Ezek eredeti játékok, kell hozzájuk a cd vagy a dvd. Jó kis GTA széria pl. Bár gyanítom a vga nem fog örülni nekik... -
ZetorGumi
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Jaah, jóó.
Kevés volt a kávé még mára. 
Vagy billentyűzet csatlakozó, vagy microSATA.
-
ZetorGumi
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
runner 125: A piros karika egy Mini PCIe slot, oda lehet csatlakoztatni wifit, ssd-t, sokmindent.
A sárga. Az viszont nekem se ugrik be, szerintem valami belső perifériának a csatlakozója lehet.
Keeperv85: Ha jól rémlik 4gb-ig bővíthető a memória, de akkor már 64bites rendszer kell, ami kizárja, hogy a rajta levő rendszert használd, mivel az 32bites.
Csomó régi játék: Daemon tools, és mondjuk a másik gépen képfájlba másolod a játékot, hálózaton átdobod a képfájlt, és kész.
Én így csinálom.
Vannak olyan játékok, amik ígyse-úgyse fognak elindulni, azokhoz a vmWare-t ajánlom. (Virtuális PC). Feltelepíted, csinálsz egy virtuális pc-t, meghajtóval, mindennel, utána arra (a virtuális pc-re) feltelepítesz egy Win98-at, és kész, menni fog minden.
Ha a régi játékokkal szeretnél játszani, és 7 alatt nem indul. 
De ilyenkor, ha virtuális PC-zel, érdemes töltőre dugni a gépet, mert nagyon eszik akkor. -
Keeperv85
nagyúr
Sziasztok! Előre is bocs, hogy nem használtam a keresőt, de mobilom van csak kéznél.
Múlt héten vettem egy 1011 px-et, de csak jövő hét végén megyek haza, ahová rendeltem. A kérdésem az lenne, hogy meddig bővíthető a memória, illetve szeretném a jogtiszta Windows 7-em megtartani, de aggasztó hogy van akinek 2 óra alatt kikészíti az akkut. A másik dolog: van egy csomó régi játék, ami menne, ha lenne optikai meghajtó. Valami jó ötlet azon kívül, hogy vegyek azt is mellé?
-
runner 125
nagyúr
Találtam fotót. A kártyaolvasó szalagkábelénél van, ahol az alaplapra csatlakozik. A kábeltől balra.
-
runner 125
nagyúr
válasz
ZetorGumi
üzenetére
Óh, tényleg, kösz. Nem viccelek de úgy 1 évet tuti szekrényben töltött a gép, teljesen kiestem belőle. Bár az akkuja semmit nem romlott, ma wifiről elment 5,5 órát. (N280-as verzió)
Most jutott még eszembe, h szétkapva a gépet, az alaplapon láttam egy üres csatlakozót. Az mi a francé lehet?
Az egércsatinál bele volt írva az alaplapra, h mouse, viszont annál semmi nem volt. Kár, h nem csináltam fotót róla, noh majd valamikor keresek... -
ZetorGumi
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
A három teljesitmény beállitást az EEE Super Hybrid Engine nevű progival lehet állitani.

-
runner 125
nagyúr
Jah, fényerővel nem is volt baj, és a wifit is tudom kapcsolni, csak a hangerő szabályzó nem megy.
Emlékszem h XP alatt minden másodfunkciós gombnyomáskor ilyen kis kék ablakos animációk ugrottak fel. Noh Win 7 alatt ezt nem tapasztalatam.. bár lehet jobb is, nincs szükségem egyéb sallangra, csak hajtsa végre az utasítást.
De pl. most próbáltam az Fn + Space funkciót, úgy rémlik ezzel 3 teljesítmény mód között tudtam ugrálni - ez sem megy, vagy max. nem jelenít meg semmit a képernyőn.
A tálcán folyamatosan ott van a BT ikonja, totál kiment a fejemből, azt merre lehet offolni?
Valamiért úgy rémlik arra is volt bill kombó.Köszi nektek
-
válasz
runner 125
üzenetére
A fényerőt, és pár alap dolgot tud a driver nélkül is, biosban is tudod állítani pl a fényerőt.
A többihez kellett a driver.
A hibaüzivel kapcsolatban talán annyi lehet, hogy van még valami függősége annak a proginak, amit felraktál.
A gyári telepítésben van pl dotnet, meg ilyen nyalángságok.
Esetleg ezeket érdemes lenne felrakosgatni. Vagy még valami program hiánya is lehet. -
ZetorGumi
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Rendben, partition magic, és dúrás lesz.
Hát próbáld meg, hátha.
-
runner 125
nagyúr
válasz
ZetorGumi
üzenetére
Köszi.
Ha, valamit találsz jelezd légyszi, mert így még nem 100%-os a gép. Azért szeretnék hangot is állítani gombbal, nem csak szoftveresen.

Időelfelejtés:
Most rajthagyom a töltőt egész éjjelre, hátha tölt annyit, h nem fogja elfelejteni utána az időt.
Viszont most összeraktam már, minden csavart visszacsavartam, valami fotót kellene keresni, vagy videót, tuti van ahol látszik a fedél alatti rész egyben.
Kerestem az elemet, de tényleg nem találtam. -
ZetorGumi
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Valami plusz program még biztos kell hozzá, csak még nem néztem körül, hogy miket telepitget a rejtett meghajtóról a rendszer (Nekem ereeti Win7-em van, amit egy 20Gb-s particióról telepit, blabla.)
De mostmár kiváncsiságból is, meg más miatt is beleturkálok már, hátha találok valami fincsit benne.
Ebben ha jól emlékszem nincs elem, hanem egy rohadtnagy kondi van benne, ami az akkumulátorról veszi fel a feszt, és tárolja el.
(Mivel ha van benne akku, akkor úgyis töltődik, de ha kiveszed, és úgyhagyod, egy iő után lemerül. De ha csak pár percre veszed ki, akkor kibirja a bios felejtés nélkül)Vagy
Keresd meg a bios chipet a lapon, és ott kell lennie közvetlen mellette egy nagyértékű kondinak, vagy egy elemszerűségnek.
-
runner 125
nagyúr
válasz
ZetorGumi
üzenetére
Köszi.
Ehhez csupán annyit; mielőtt ez nem volt fent, a wifi bekapcsolója, plusz a monitor fényerje gombok ugyanúgy mentek, visznt a hangerő szabályzás már nem.
Leszedtem az Asus oldaláról, de valami nem okés.
Bekapcsolás után egyszerre ez az üzenet fogad;"Can't get WMI ASUSManagment Object"
S, bezárni és okézni sem tudom, újra és újra feljön.
Tipp?
Illetve még valami;
Régebbi emberkék ismerhetik a storym az 1005-össel, én voltam az akinél ráborult a narancslé. Volt szopás ezerrel, szar volt a billentyűzet - kicseréltem, frankó lett. Meghalt az egérgomb panel - kicseréltem, faxa lett. Aztán egy hónap teljesen hibátlan használat után megszűnt létezni a touch pad és az egérgombok. Itt már úgy voltam, h vele, h felgyújtom az egészet - mind a mai napig a szekrénybe be volt rakva.. - nem volt használva. A mai napon gondoltam 1 esélyt adok még neki mielőtt alkatrészként szétárulom. Szétkaptam, az egérpadot és a touch padot is teljesen, alkoholos ronggyal végigtöröltem minden csatlakozót és kábelt, összeraktam, s lám jó lett.

Viszont, nagy a gyanúm, h a hosszú állás alatt a bios memóriáért felelős elem megadta magát/lemerült, mert egy részből folyton elfelejti az időt, néha a dátumot is. Más részből néha csak akkus indítás során egy fekete hátteres kép fogad, - talán a bios-ba innen tudnék belépni, de a lényeg, h sima F2-re továbbmegy és betölti a Win7-et. Valószínűnek tartom emiatt lehet ez is.
Kérdés; hol van ebben az elem?Köszi!
-
ZetorGumi
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Üdv!
Szintén nekedis csak annyit tudok mondani, mint egy pár hozzászólással előbb. EEE Hotkey Service.
Üdv.
-
runner 125
nagyúr
Sziasztok!
Win 7 került az 1005-ösömre, egy kérdés: a gyári Asus másodfunkciós FN gombokhoz melyik drivert kell leszednem? (Wifi bekapcsolás, hangerő gombok, stb.)
Köszi.
-
Pecc
őstag
Rendben, köszi mindkettőtöknek

-
gsc73
aktív tag
Szia!
901 eeePC esetén az ASUS honlapján az "ATK" menüpontban "Advanced Configuration ans Power Interface Drive" név alatt fut. (én ezt ACPI-nek ismertem korábban) Nem rég telepítettem, csak akkor "kiabál", ha nem talája meg valemelyik vezérelni kívánt eszköz meghajtóprogramját (pl. touchpad)
-
Pecc
őstag
Amikor a wifit ki-be kapcsolom, illetve a hangerőt állítom a billentyüzetről akkor megjelenik a desktop közepén egy kis szines ábra, ami mutatja épp mi történik. Na ezt tüntettem el, és igy csak a wifi ki-bekapcsolás müködik. Hogyan lehet ezt megoldani illetve mit kell feltelepiteni, hogy ezek ujra menjenek? eeepc701, utólag telepitett winXP Köszi.

-
ZetorGumi
addikt
válasz
boszorkány
üzenetére
Az asus az mindig is jól oldotta a garanciális szervizt.
Notiknál legalábbis. -
boszorkány
csendes tag
Sziasztok, a korábban megírt tapipad-probléma megoldódott, de csak a szervízben
kicserélték gariban a tapit, a szervíz szolgáltatás előtt le a kalappal a múlt pénteken jött a futár érte és ma egy hét elteltével hozta a masinát megjavítva !
Csak így tovább ASUS !!!
-
ZetorGumi
addikt
válasz
Studiossrác
üzenetére
első igaz, 2gb-ig bővithető, egy ugyanolyan gyártmányú modullal, mint ami benne van. (Pl ha hynix memória van, akkor hynixxal)
2. Bővithető, de ha jól rémlik, akkor abban nem 1,8-as, nemis 2,5-ös ssd van benne, hanem mPCIe-s. -
Studiossrác
aktív tag
válasz
Studiossrác
üzenetére
Válaszolok magamnak

2 gb-ig bővíthető(1 slot), ssd cserélhető
-
Studiossrác
aktív tag
Sziasztok.
Első generációs eee pc-vel kapcsolatban szeretnék kérdezni(eee pc 701-es széria)
Kiváncsi vagyok, sajnos nincs nálam megfelelő méretű csavarhúzó, ezért képtelen vagyok szétkapni azt. Hány memória slot van ezekben? 1 db?
Azt olvastam, hogy 2 gb-ig bővíthető, lehet élnék a lehetőséggel.... Valós ez az információ?
Másik kérdésem: SSD cserélésére van lehetőség? Van itthon elfekvőben egy, lehet beleraknám.
Válaszokat előre is köszönöm.
Üdv
-
Esetleg win 7-ből a starter, de az jogtiszta nem igazán tud lenni, ha nem volt gyárilag a géphez. Esetleg valamelyik linuxot ki lehet rajta próbálni, vannak netbookra optimalizált változatok is. Driver támogatottság viszont kérdéses, annak utána kell olvasni, hogy melyikhez mi van ( Mondjuk nem szokott gond lenni ) .
Én a helyedben, ha már úgyis xp van rajta, és az jogtisztán van, akkor nem vergődnék különösebben. Esetleg ram bővítéssel tudsz gyorsítani, ha az a gondod az xp-vel. -
zberi
csendes tag
HI
Le akarom cserélni a kis gépemen , az op rendszert.
Most Xp van rajta.
Ti mit raknátok fel helyette?eeepc 1005ha-h a vasam.
-
gsc73
aktív tag
válasz
ZetorGumi
üzenetére
ööööööööö, nem fogalmaztam egyértelműen! Szeretném tisztázni ezt a SATA/PATA dolgot, csak azért, hogy felfedjem a kétségeimet (persze lehet hogy én vagyok szőrszálhasogató):
Tehát, én tisztában vagyok a miniPCIe foglalattal (cseréltem is WIFI-t, meg ki is vettem a 16 GB-s modult), de ami "mögötte" van az nem 100-as, ezért:
1:
16GB-Kingspec-Mini-PCI-e-SATA-Solid-State-Drive-SSD2:
NEW-MINI-PCI-e-SSD-IDE-16-GB-16GB-PATATehát miniPCIe foglalattal, 16 GB-s SSD modulban van SATA és van PATA is, jelentős árkülönbséggel. a SATA-s gyorsabb, és olcsóbb.....

Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hamarosan mobilokra is befut a Where Winds Meet
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Trollok komolyan
- Formula-1
- Milyen routert?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- ERŐMŰ! Dell XPS 15 9570 - 15,6" 4K IPS touch / i9-8950HK / 32GB DDR4 / 1TB SSD / GTX 1050 Ti 4GB
- ÚJSZERŰ, MAGYAR! Dell XPS 13 9315 2in1 - 13" 3K Touch / i7-1250U / 16GB DDR4 / 512GB NVMe SSD / 5G
- 2021 Macbook Pro 14, M1 Pro (8 CPU, 14 GPU), 32GB, 1TB, Silver
- Dell Precision 5550 Workstation /i7-10850H/16GB RAM/512GB SSD/QuadroT1000/FHD+
- Dell Latitude 7430 14" FHD Touch/i5-1245U/16GB RAM/512GB SSD/
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs

Csak tudnám, hogy hogy érzi meg, hogy cserélhető memóriás USB kulcs van benne (épp most találtam meg az egyiket) és nem "valódi" pendrive... Na de mindegy is. A leginkább a kijelző színe zavar, nagyon hideg az egész, na meg az, hogy bár mint lehetőség létezik olyan, hogy nyelvi támogatás a Linux alatt, ez a kis suttyó már nem hajlandó megcsinálni... 
Közben eszembe jutott még a hálózati telepítés esetleg. Még soha életemben nem néztem meg, hogy mennyire nehéz egy-egy Windowst így feltenni, de van egy cross linkes UTP kábelem...