Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Candy: Kossuth Lajos azt üzente, elfogyott a gémergépe
- Chosen: Intel Arc B580 játék kompatibilitás (2026.01)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- potyautas: Okos?telefon
- sh4d0w: Nyitlocker
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laci.M
senior tag
válasz
Endruboy007
üzenetére
Jobb klikk/tulajdonságok/Kompatibilitás Ott ikszeld be, hogy: Futtatás a következő kompatibilitási módban. Én ott a XP szervízpakk 2-őt választottam, úgy jó volt.
-
Laci.M
senior tag
Arra nem tudok rájönni, hogy miért tart kb 5 percig mire betölt rendesen minden bekapcsolás után. Valami fogja a rendszert. Ha feladatkezelőben nézem akkor olyan 20%-os processzorhasználatot lehet összeszámolni, de lent 100%-ot ír ki, és érezni is, hogy valami nagyon fogja. Én még mindig a Nod32 4.0-ra gyanakszom, de másoknak nem szokott vele baja lenni.
A pendriveformázáshoz meg annyit, hogy leszedtem egy spéci Panasonic formázó szoftvert, de nem segített. Igaz nekem nem is ismeri fel semmi még azt sem, hogy be lett helyezve a kártya. Bigyooka szerintem próbáld meg! [link]
Akkor azt nem árulom el, hogy szintén kandós vagyok, de még csak most kezdem a 2. félévet.
Azt meg már pláne nem merem elárulni, hogy a technikusi papírom megvan már
Privátba jól jönne, hogy te hogy állsz. Jársz még? Esetleg vmi extra anyag
-
Bigyooka
csendes tag
Ha esetleg nap végéig valakinek eszébe jutna, hogy mi a progi neve, megköszönném, még nem akarom kikukázni
SD kari amúgy, fényképezőben még nem próbáltam, kártyaolvasóval igen, furcsa, mert a többi meghajtóra nem észlelt semmit, erre igen, el is kezdi a formatálást, de nem lehet befejezni...
na majd megpróbálom máshogyan is, csak jó lenne, ha nem menne tönkre. azt akkor jól sejtem, hogy a rendszer újrarakása miatt romlott el? -
runner 125
nagyúr
Ahogy írtam én teával borítottam le. Szal másnap olyan volt, mint a beton. Egy gombot nem tudtam lenyomni, a sok cukortól..
Aztán jöttek az áztatások sima, majd deszt. vízben. Kezdetben nekem sem ment semmi, aztán a végén -lövésem nincs h
- elértem azt, h csak az FN gombot észlelte úgy, h be van nyomva, nekiálltam ismét mosni, majd 2napi szárítás radiátor felett és újra csak 1-2 gomb ment.
Itt meguntam...Ugye a gáz az a billel, h gyakorlatilag ha valami borul a gépre, első sorban mindig arra. A felépítésüket tekintve pofon egyszerű - nyomtatott áramkörből állnak, noh ha éppen rossz helyen - akár csak 1 csepp folyadék is éri, könnyen rövidzárlat alakul ki. ...és máris kuka.
-
tomyoy
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
mikor kipróbáltad legelőször a billentyűt akkor teljesen vége volt vagy valami működött?csak mert nekem egyik bill sem működik...
-
Laci.M
senior tag
válasz
Bigyooka
üzenetére
Bigyoka passz.... Nekem is van egy kártyám, (1GB gyári Nokia microSD) ami egyik napról a másikra elromlott. Se telefon, se kártyaolvasó nem veszi észre még azt se, hogy beraktam.

Moddolt win7 grafikai driver szintén nem ér semmit. (nem mértem, csak érzetre).
Gtamate2 már említette, hogy a GMA booster se használt.
(sejtettem, hogy ez lesz, de a remény hal meg utoljára
) -
Laci.M
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
Gratulálok mindkettőtöknek! 
Villamosmérnöknek tanulok, de most még nem mernék nekiesni
-
Bigyooka
csendes tag
Ötlet kéne, hogy hogyan hozzam helyre a memóriakártyámat.
Újratelepítettem a 901-esemen az XP-t, és sajnos elfelejtettem kivenni a művelet előtt a 2 gigás memkarimat. Most használhatatlan, formatálni nem engedi, azt írja, hogy a Windows nem engedi a befejezést.
Esetleg van valami ötlet, hogy hogyan tudnék bele életet lehelni? köszi előre is -
tomyoy
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
köszönöm szépen!
sikerült a müvelet, de a bill. teljesen ko!
-
runner 125
nagyúr

Egy cipőben járunk. Sikeresen én is leöntöttem teával már az enyémet.
Persze ezt gariban senki nem fogja megcsinálni.
A szétszedés egyszerű, kis odafigyelést igényel.Első lépésként távolítsd el az akkut.
Utána a billentyűzetet következik. A legfelső billentyűsorban lesz 4 db kis pöcök, azok fogják a bill.-t, noh azokat finoman be kell nyomni, majd szépen el kell kezdeni felfeszíteni a bill.-t. Azért írom, h feszíteni, mert két helyen kétoldalú ragasztóval még odaragasztották.Ezek után a bill. szalagkábelét a kis stift előretolásával tudod kiengedni, ezek után eltávolítható a bill.
Innentől már csak egy keresztcsavarhúzó, bankkártya, személyi vagy valami hasonló.. és egy hajszárító kell.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Kicsavarod az összes látható kis csavart, majd a bill alatti részen lesz egy csavarhely, ami felett ott van a kis sárga gari matrica. Nah ide kell a hajszárító. Finoman megmelegíted, majd a kis csavarhúzóval kényelmesen alá tudsz nyúlni, s fel tudod szedni, úgy h ne szakadjon el.
Tényleg óvatosan, és türelmesen!Az akksinál vannak kis alu fülek, csavarhúzóval azokat ki kell halítani (4db)
Ha kint van az összes csavar, gyakorlatilag ketté tudod már venni a gépet. -Ehhez kell a kártya. Szépen beledugod és végighúzod az egész gépen.. Így biztosan nem karcolod meg sehol.

A kettészedéskor figyelj az egér szalagkábelére is, annak meg a fehér kis U alakú rögzítójét fel kell nyitni. (Nem tolni..)Ezek után kettévehető a gép. Majd pl. minőségi ablaktisztítóval (nem hagy nyomot) ki tudod pucolni.
Illetve itt van mindez fotókkal illusztrálva.
Hajrá.
-
tomyoy
senior tag
üdv! valaki szedett már szét teljesen 1005-öt? sajnos ráborítottam valamit és szét kell szednem darabokra! előre is köszi!
-
Heartka
csendes tag
kedden megjön az 1001ha típusú eee gépem,remélem jó vétel lesz

-
gtamate2
veterán
válasz
runner 125
üzenetére
Most néztem és a ddr2-es notiramok között 7k és felette találtam csak, ami viszont már sok szerintem értük.
-
Laci.M
senior tag
válasz
gtamate2
üzenetére
Még 2 hétig nincs sulim, lehet ezen idő egy részét arra szánom, hogy kipróbálok mindent, és majd mielőtt élesben használnám, egy teljesen új rendszert teszek majd fel, azokkal a programokkal, meg driverekkel amik beválltak. Majd jelentkezem a tapasztalatokkal, de még semmi nem biztos.
(neked milyen oprendszered van? én win7-et tesztelgetem, de lehet maradok majd a jó öreg xp-nél) -
automi88
csendes tag
Tökéletesen igazatok van!
-
-
Laci.M
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
Nem jó a hasonlat. A motor a proci lenne. A winyó az a porzsák

Ha a gyártó kiadta "szemeteszsákkal" speciálisan eldugva, hogy ne férj hozzá sehogy sem, akkor nem tehetsz bele szuper "űrporzsákot!
" -
automi88
csendes tag
válasz
runner 125
üzenetére
Köszönöm szépen a válaszotokat!
Kár, hogy nem lehet cserélni gari vesztés nélkül.
-
bolvar
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
üdv
nekem egy olyan kérdésem lenne hogy az öcsémnek vettünk nemrég egy 1101he asus-t és a wow megy rajta de se a CS de még egy elma se hajlandó amúgy elindulni
.
ő lehetett benga az xp telepítésnél vagy tényleg nem bírja?:S.CS elindul de csak sofware módban...
valaki valami ötlet?
előre is köszi
üdv bolvar -
-
automi88
csendes tag
Ha megveszek egy eee-t akkor kilehet cserélni a hdd-t ssd-re? Ha megoldható a garancia elviszik ebben az esetben?
-
ocsi19
senior tag
Sziasztok!
Van egy ASUS 900-as gépem, 900mhz-es procival. Ezt lehet benne cserélni? Ha igen, akkor milyen procikra? Előre is köszönöm!
üdv.: ocsi
-
Laci.M
senior tag
GMA tuning Egyszer már volt róla szó tudom, de van esély teljesítmény növekedésre, vagy csak mégsz@rabb lesz a több driver miatt az egész rendszer?
Jó lenne tolni NFS Underground 2-őt, elindul de lassú, szaggat
(tudom nem játékra való, nem is arra vettem, de jó lenne néha vonaton csapatni egyet
) -
Matthewsz
aktív tag
válasz
Duck Dodgers
üzenetére

Sajnos gőzöm nincs, de eszméletlen viccesen hangzik a dolog!

-
Duck Dodgers
csendes tag
Szevasztok!
Egy apró problémával fordulok hozzátok, a hw egy ASUS EEE 1201n, win7-tel a nyakában, alvó módban elkezd játszani valmilyen idegesítő zenét és képtelen vagyok kikapcsolni ezt a "fícsőr"-t... Merrefelé túrjak bele a gép lelkébe?
-
runner 125
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
..őő, jut eszembe, áráról, hazai forgalmazásról nincs vkinek híre?

-
runner 125
nagyúr
válasz
automi88
üzenetére
Jaja, 1005HA-H fejlesztve kicsit.
A billentyűzetet átvették a nagytesó 1201N-től, illetve a valamivel gyorsabb proci és talán picivel jobb akksival jobb.
A ház szvsz egy az egyben ugyanaz, bár kerestem róla képeket, nekem gyanús, h ez vastagabb mint az előd.

..de még nem tudtak leszokni a zongoralakkról, jájjjjjj

-
automi88
csendes tag
Ki mit tud erről a jószágról ASUS Eee PC 1005PE? Elég jókat írnak róla a külföldi oldalak. Nekem ami nagyon tetszik benne az aksi idő.
-
Matthewsz
aktív tag
Sajnos van hátránya bőven a win7-nek, de meg kell tanulni együttélni vele. Én a vista-t szídtam az elején, utána megtetszett és azt használtam, aztán arról álltam át win7-re, de mostanában ha egy xp-s gép elé ülök csak úgy bámulok az egyszerűsége miatt, már többször felmerült bennem, hogy nem kell se vista, se 7.
Egyszerűen túl van bonyolítva, és hiába lett jobb a 7 a vista-nál, még mindig lassabb vele a gép mint xp-vel, igaz ezt xp-re is lehetne mondani ha a 98-at nézzük... -
Laci.M
senior tag
válasz
Matthewsz
üzenetére
Igyekszem is minél kevesebbet feltenni. Bluetooth driveren gondolkodom, mert ez awin7-es nem nagyon működikm (vagy én vok a béna) A gyári verzióval tudtam mászkálni még a telefonom mappájaiban is, ezzel csak ha bekapcsolom h fogadja akkor tudok fogadni, meg ilyen apróságok.
-
-
Laci.M
senior tag
Bocs a hülye kérdésért de a utilityk között (1005HA-hoz) mi az a "KB Filter Utility for Win7" Megéri felrakni?
Illetve melyik az a program aminél a tálcán jobb klikk, és már lehet is módosítani a hozzákapcsolt kijelző felbontását, és kapcsolgatni a BT-t, WIFI-t, meg ezeket? Az alap xp-n fenn volt, de elfelejtettem a program nevét. -
Lestat3
csendes tag
válasz
runner 125
üzenetére
Köszönöm a tippet. Kértem tőlük ajánlatot
-
Matthewsz
aktív tag
Miért van az 1-es meg a 6-os gomb egy fekete pontba írva? Van valami extra billentyű parancs oda?
Más: A legújabb skype nektek mennyire zabálja a procit 1005HA-H-n? Csak mert én a régebbit (3.8) használom, mert nem tetszik az új, de elég durván leterheli, nem is kaptam túl pozitív visszajelzéseket a vonal másik végéről... -
Az EEE 700 hogy bírja a BRRIP avit AC3 hanggal? Megy neki a 25-30FPS?
-
doc
nagyúr
valaki tudna nekem adni egy eeePC 701 MBR-t?
Linux alatt a kovetkezo paranccsal elkeszitheto:dd if=/dev/sda of=mbr.dat bs=512 count=2
priviben szoljatok ram es adok egy mailcimet
koszi elore is! -
Lestat3
csendes tag
Keresek asus eee billentyűzetet (700,701,900,901 széria) Esetleg hibás komplett vagy hiányos gépet. Pü-ben kérnék ajánlatokat
-
-
Matthewsz
aktív tag
válasz
Gabor970
üzenetére
A sógornőd nem mindegy hány %-os töltöttségen tárolja, az asztali gépem most adtam el, mert azért néha jó ha magammal tudom vinni ezt.
Én kb. csak hálózatról használom a gépet, ezért veszem ki az akksit, mert ha beteszem, feltölti, hiába van hálózaton attól még merül, ezért 90 pár százalékon megint nekiáll tölteni, és ez abszolút nem tesz jót az akkunak.
De mondd csak, mennyit bír most az akkud?
-
Gabor970
addikt
válasz
Matthewsz
üzenetére
akku üzemidő: az elmúlt másfél évben, kb 500 alkalommal töltöttem a netbookom akkuját. Nem ritka, hogy napjában kétszer is leszakadok a hálózatról hosszabb időre. Csak mosolygok azokon, akik a netbook/notebook akkuját kímélgetik. Miért nem vesznek akkor asztali gépet? Ezek pont arra vannak kitalálva, hogy ne kelljen nélkülözni sehol. SZERINTEM.
Sógornőm még ki is szokta venni a notebookja akkuját, na ezzel annyira megkímélte, hogy mára kb fél órát bír, pedig nem volt 50 alkalomnál többször lemerítve. -
Spilerke
csendes tag
válasz
szimplak
üzenetére
Én is tapasztaltam már hasonlót, töltés közben használtam a gépet és szabályszerűen sercegett, ha kihúztam a kábelt abbahagyta. Azt nem tudom megmondani, hogy milyen töltési szintnél csinálta ezt...
Jah, és rég jártam már erre; az akku elhasználódás is lejjebb ment 4,4-ről 3,5%-ra, szóval nem fogom gariztatni. -
Matthewsz
aktív tag
válasz
szimplak
üzenetére
Mondanám ha lenne tapasztalatom, de nincs, mert eddig kb. 3x töltöttem fel és egyszer sem volt 50% alá merítve, ugyanis fölöslegesen nem csökkentem az akku üzemidejét, inkább tárolom 50%on a fiókban.

Bár így az a szívás, hogy ha másik helységbe szeretnék átrohanni a géppel akkor muszáj kikapcsolni... -
szimplak
tag
Asus 1005ha tulajok! Amikor megy a gép és töltöm az akksit, 95% után töltés közben zúgást hallok. Tapasztalt valaki hasonlót? Mi lehet a probléma, esetleg orvoslása?

-
motyó
csendes tag
válasz
Gabor970
üzenetére
Kétmagos Atom és nagy kijelző, szóval gyér az akkuidő, sok más, igaz hardveresen gyengébb netbookoknál mérhető 5-6 órás időt meg sem közelíti szerintem, bár én személy szerint hálózati áram nélkül max. 3 órákat vagyok, addig elbírja zenehallgatással, Excellel, DivX-ezéssel. Valahol olvastam, hogy 1080-as MKV lejátszással 2:50-et bír, ha ez mond valamit, de kimondottan a használati időt nem mértem még.
Összefoglalva: 3 óra felett kicsivel, ha nem izzasztod.
-
Gabor970
addikt
KÖSZÖNÖM! Eddig MSI WIND-et használtam, lassan megérik a cserére. A legelső szállítmányból vettem a windet, 1,5 éve. Igazából, most azt nézem, hol/mennyi. Volna lehetőségem amerikából hozatni (nagybácsi fél évet itt él, fél évet meg az usában) azért az az 500$-os ár, elég kecsegtető. de félek a garis esetleges gondok miatt. Kollegám asus laptopját néygszer javították garindőn belül. :-(
Valahol majd kézbe kell vennem, hogy meg tudok-e barátkozni a windnél egyel nagyobb mérettel. Nekem mindíg kézben van odahaza a netbook, online póker miatt.
Talán annyit kérdeznék, hogy mennyi az üzemidő akkuról, ha minimális a terhelés? Nekem fontos, hogy nyaranta a strandon mennyit használhatom, illetve szeretek a teraszon, vagy nyugágyban esténkint a szabadban lenni. -
pasquale
tag
Hello
Egy kijelzőhibás 900as kb mennyit ér meg? Ebayen láttam 35USD ért hozzá kijelzőt. 25környékén ha megvenném +7e ért lenne egy használt működőm.
-
Gabor970
addikt
Sziasztok!
Kérdezném a szakértőket, hogy van-e, és ha igen, akkor melyik az a típusa az Asusnak, amin van HDMI kimenet, és valami olyan videoegység a gépbe, amin az 1080-as MKV-k szépen elfutnak. Bocsánat, ha hülyeséget kérdeztem, csak lassan ismét netbookvásárlásra adom a fejem, és nem bánnám, ha néha rádughatnám a tv-re.
Köszönet! -
Matthewsz
aktív tag
A kábel lesz a ludas... a monitoromhoz kapott jack-jack kábelt használom az erősítő és a netbook közt, de ezek szerint direkt a monitorhoz van, mert kipróbáltam egy jack-rca kábellel, és úgy jó. Akkor idáig ok, viszont amikor a filmet néztem, akkor egy teljesen más helységben volt más erősítő, más kábel, ezek szerint ott is valami baj van.
-
iknight
senior tag
EEEpc-re van olyan linuxos oprendszer amit tudok sd kártyáról egyszerűen telepíteni? Esetleg a chrome os bétát próbálta már valaki?
-
Matthewsz
aktív tag
1005HA-H tulajoktól kérdezném, hogy nektek nem cseréli fel a kimenet bal és jobboldalát ha csatlakoztattok egy külső hangeszközt?
Nekem csak tegnap tűnt fel filmnézés közben, hogy balról szövegel a csávó és jobbról jön a hang, ma kipróbáltam a realtek audio managerbe a balansz tologatását, és valóban fordítva szól. Ha kihúzom akkor a beépített csipogókon normális helyről jön a hang...
Mi lehet az oka ennek?
-
gtamate2
veterán
Huh emberek nektek a jobb oldali zsanér azt hiszem így hívják nekem egy kicsit lötyög a bal viszont nagyon stabilan tartja a képernyőt, nektek nincs ez így 1005ha esetében?
-
Matthewsz
aktív tag
Nem használja valaki a 3Danalyze nevű progit? Nekem egyszerűen nem akar működni, ha azon keresztül indítok el valamit, állandóan kilép a játék az intro után. Ha csak normálisan indítom a játékot akkor működik, csak hát kicsit szaggatósan...
-
MAGura
csendes tag
Sziasztok!
Vettem nemrég egy 700as eee pc-t, ezt a szép zöldet. Az vele a bajom, hogy teljesen hülyeségeket ír az akkuról a gép. Everest szerint 98% az elhasználtság. Ha leveszem a töltőről egyből leesik 80%-ra a töltöttségi szint, és 20-30 perc alatt már rinyál hogy töltőre kell dugni. Viszont ha kikapcsolom a windowsba, hogy ne figyelmeztessen az akku lemerülésekor, akkor amúgy vígan elmegy 2,5órát a gép ahogy kell. Tehát az akku maga nem rossz. Új gép, új aksi, párszor volt csak töltve még. Szerintetek mitől lehet?
-
motyó
csendes tag
BÚÉK minden EEE tulajnak (is).

-
gtamate2
veterán
Elvileg 20:35kor lesz egy kis meglepetésem az eeepc tulajok számára
( -
csatacsiga
csendes tag
válasz
csatacsiga
üzenetére
Mégis elküldtem karácsony előtt és tegnap vissza is kaptam. Elvileg semmi baja a kütyünek.
-
gtamate2
veterán
-
Mymelody
aktív tag
válasz
outsiheder
üzenetére
Sajnos tőlem nem kérdezi

igen én is úgy érzem csak bele bolondulok
-
outsiheder
tag
válasz
Mymelody
üzenetére
Azt írtad, hogy win7-t tettél a gépre, most is az van rajta.
Eredetileg xp volt rajta? Az egy általános elv, hogy az op rendszerek nem támogatják egy későbbi változat lecserélését egy korábbi változatra, tehát win7-ről vissza xp-re.
Még nem próbáltam ezt a visszacserélést, de az általános elv az, hogy az (xp) install programja megkérdezi, hogy hova akarod installálni, melyik merevlemezre, illetve ha van több partíció (több részre van osztva a wincsi tároló kapacítása), akkor melyikre akarod felinstallálni, és utána azt a partíciót erősen célszerű újraformázni, utána általában sikeresen felmegy az xp.
Ha nem megy, akkor további programok kellhetnek, de ha nincs gyakorlatod, akkor inkább ne kisérletezz, könnyen bele lehet gabalyodni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 3D nyomtatás
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Ősszel érkezik a Fable PC-re és konzolokra
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen NAS-t vegyek?
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- SSD-től lopott funkciókat biztosít a Raspberry Pi USB-kulcsa
- További aktív témák...
- ASUS VivoBook Go E1504F OLED Ryzen 5 7520U 16 GB DDR5 15.6 OLED
- Szép Dell Latitude 7430 "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i7-1265U 32/512 FHD IRIS Xe FHD
- Szép Dell Latitude 7430 "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- HP USB-C Dock G5 (HSN-IX02) ÁFÁ-s
- Szép Dell Latitude 7320 x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 13,3" -70% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs

- elértem azt, h csak az FN gombot észlelte úgy, h be van nyomva, nekiálltam ismét mosni, majd 2napi szárítás radiátor felett és újra csak 1-2 gomb ment.

Gratulálok mindkettőtöknek!