Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Milyen mosógépet vegyek?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
-
LOGOUT.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Banyu
csendes tag
Sziasztok!
Elég süket vagyok az FPV témához, meg úgy általában a drónozáshoz, de most úgy alakult, hogy (mezőgazdasági) területfotózás végett kellene már tűrhető képminőségű technika.
Van egy Syma X5C drónom, de a gyári kamerája elég pocsék, erre szeretnék valami fejlesztést.Gondoltam, hogy rendelek hozzá egy használható kamerát, pl. Hawkeye Firefly Q6 (esetleg RunCam 2), de ezt milyen átjátszóval kell felvérteznem, hogy esetleg átjátssza telefonra Wifin a képet, hogy lássam, is mit fényképezek?
Üdv.: banyu
-
Banyu
csendes tag
válasz Teréz Atya #56752 üzenetére
Köszönöm, ez nem túl felmelő hír képminőség terén...
És egy ilyen kamerát rá tudok kötni a gyári helyére? A Syma tavirányítón lévő gombbal tudok vezérelni egy ilyen okosabb kamerát nagyobb felbontásban? -
Banyu
csendes tag
válasz Teréz Atya #56772 üzenetére
Igazából, ha egy rumcam méretet be lehet kötni a gyári tavirányítóra, az már megfelelő képminôség lenne.
Neten lattam, hogy erősebb motor is befér az XC5-be, annyit még áldoznék rá, mev egy erősebb akksiszettet esetleg. Szűkös a keret, most nem fér bele egy komplett új kütyü. -
Banyu
csendes tag
válasz Jackal2 #56782 üzenetére
Szia!
Igazából ez annyit jelent, hogy a mezőgazdasági területek szegélyeiről kellene fényképet készítenem, mivel élőhelyfejlesztési témakörről volna szó egy szakdogához.
A talajon is kell fotót csinálnom, de mivel mind a kaszálatlan szegélyek, mind a kultúrnövények meg fognak ugrani (és már meg is ugrottak a hirtelen jött jó idő miatt), gondoltam kiegészíteném ezt drónos fényképekkel.
Minőségben mondjuk egy A4-es álló lapra egy-két képet, ha bepaszírozok, akkor kivehető minőségű legyen, hogy mi van rajta.
Magyarán ez igazából azt jelenti, hogy néhány 10 méteres magasságig kell felröptetnem a gépet, lombkoronaszint fölé valamivel.
Adott táblaszegélyek szélét kell fotóznom, ahol füves-bokros-fás (pl.: nyaras, akácos, diófás) társulások, szélfogók vannak, nem feltételen 25 hektárról kell egyben képet készítenem.Anno vettem a Syma X5C-t bohóckodásra, aztán nem használtam, haverom megmutogatta, mit hogyan, gyakorolgatok vele azóta, bár az egy helyben lebegés nem annyira könnyű, mert apró és könnyű a gép...
Ezért kérdezősködtem, hogy egyáltalán fel lehet-e fejleszteni ezt a kicsike gépet valahogy, mert nem szeretnék csak ezért hirtelen áldozni (nagyságrendi árakkal) 40k-t drónra, 20k-t kamerára, meg 10-20k-t egy gimbalra, hogy készítsek vele mondjuk 50 képet, amiből kiválogatok majd 10 db-ot.Az MJX Bugs 3-ról volt egy magyar nyelvű teszt, ami jókat írt róla, szóval ahogy néztem talán jó lehetne az én az én kezdő, lassú repülős, lebegős-fotós igényeimhez, de legolcsóbban kamera nélkül itthon 30.000 Ft-ért találtam, Gearbest-en (G-W-12 – Spanyolo.) is 119 dodó teljes áron.
Mivel még nem vagyok jártas annyira a drónkezelésben, bérelni nem szeretnék gépet a fényképezéshez és időben is elhúzódva tudom a teljes területbejárást elvégezni, ezért kéne saját gép. Nem megélhetési célzatú fényképkészítésre keresek drónt és bár érdekes és szórakoztató a drónozás, engem ebből max a légifelvételek magáncélú készítési oldala érdekel.
Üdv.: Banyu
-
Banyu
csendes tag
válasz Misi1979 #56799 üzenetére
Passz, nem tudom így megítélni előre.
Egyelőre még fel kell osztani a területet típusonként "cellákra" azokból ki kell választanom azokat, amik egyáltalán szóba jöhetnek, aztán végigjárni az összest. Még nem mértem fel, hány ilyen terület lesz, de 4000 hektárról beszélünk, amit be kell kategorizálnom műholdfotók alapján. Lehet, hogy 5 lesz, ami alkalmas, lehet, hogy 20, s ezeket kéne rögzítenem, egyelőre még nincs ennyire előrehaladva a dolog. -
Banyu
csendes tag
Pedig az előbb láttam, hogy lesz Bugs 3 Pro, csak nem rják, hogy mennyiért!
Még egy laikus kérdés a Tisztelt Fórumozüknak, ahogy nézem, ebben a ketegóriában szinte minden gépet 2 lapátos properrellel szerelnek, de pl a Bugs 3-hoz is árulnak 3 lapátos propellert. Használati értékben mi a differencia?
-
Banyu
csendes tag
válasz Jackal2 #56846 üzenetére
Az tiszta, hogy általában a vezérlők a gyári kamerát tudják vezérelni, de a gyári makerák meg nem a legszebb képeket hozzák.
Igazából ha kitalálom, hogy mi fér bele és hogy, s úgy döntök, hogy esetleg beruházok valamire, az még lehet egy drónozós videózós dolog kezdete is... -
Banyu
csendes tag
szemfényvesztés
https://cicfun.com/products/fly
-
Banyu
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Huawei P9 lite 2017 (elvileg: 802.11 b/g/n)
Mellé adott pl. egy SJ4000 vagy SJ4000 klón.
Valamilyen FPV-s kiegészítővel összeköthető esetleg egy ilyen gopro koppintás, meg a telefon, úgy hogy a kapott jelből valamilyen fpv applikáción közben tudok fényképet is kilopni?
/MJX B3-ba kéne bekalapálni a rendszert./Üdv.: B.
-
Banyu
csendes tag
Sziasztok!
MJX B3 fel lett okosítva egy MJX C5020 kamerával, amit egy Xiaomi A2 Lite (snapdragonos) telóval szeretnék használni, a saját MJX applikációval működik a képátvitel, viszont van egy Eachine ROTG02-m is, azzal nem jön át a jel, pedig több applikációval is kipróbáltam. Mi lehet a bibi?
Üdv.: kgdh3h
-
Banyu
csendes tag
válasz Geller72 #62202 üzenetére
Kedves Geller72!
Nagyon fasza!
Amint a nyáron is, meg most is kiderült nem értek hozzá, sajnálom, hogy akkor végül nem beszéltünk!MJX honlapja szerint a mezei B3-hoz (a nem panoráma kamerákból) a C5020 és a C5820 passzolt, a C5830-at, csak a B8-hoz írta az MJX honlapja, C5820-ast sehol nem találtam, így megrendeltem az C5020-ast, aztán szembesültem ezzel a problémával.
Rendelhetek bármit, nem fogok jobban érteni hozzá, szóval nem szeretnék, fúrni faragni, kendácsolni, mert sem drónos, sem elektronikai tapasztalatom nincs, ezért is szerettem volna a gyári megoldást választani, mint full laikus felhasználó...
Akkor ezek szerint a C5830 is megfelelő lett volna a B3-hoz?Üdv.: b.
-
Banyu
csendes tag
válasz Allien #62209 üzenetére
Kedves Allien!
Köszönöm!
Sajnos a C5820 az sehol sem (volt) kapható, és úgy látom, hogy most sem.
Amikor utoljára érdeklődtem itt a topikban, akkor az volt az eredeti haditerv, hogy mivel a B3 elbírja, esetleg veszek egy egyszerű akciókamerát (pl. SJ 4000), arra teszek egy jeltovábbítót és veszek egy adóvevőt (Eachine ROTG02), így nyerek egy olyan kamerát is, amit nem csak a drónhoz tudok használni, két legyet egy csapásra. (Illetve a kamera sem a drón akksijából eszik.)
Ha jól emlékszem, erre a kérdésemre nem nagyon jött reakció.... így gondoltam, a gyári kamerával csak nem lövök mellé. (Bár úgy látom vannak fpv transzmitterek az SJ4000-hez.)
Viszont most ott tartok, hogy hiába volt a drón akciós, kb jobban járnék, ha meghirdetném darabokban az egész hóbelebancot és megválnék tőle (tekintettel arra, hogy zsír új minden cucc) és vennék valamit, ami esetleg rosszabb képminőséggel (bár pont a képminőség is cél volt eredetileg), gyárilag kompletten működik, pl egy B5W-t...Egy kis kamerárnak VTX-el nyilván volna benne hely, csak a kamera rögzítését nem tudom, hogy lehetne megoldani a gyári C5020 helyén pl. meg hogy ezek mennyire jó képet adnak.
Üdv.: b.
-
-
Banyu
csendes tag
válasz Allien #62213 üzenetére
Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!
Geller, a 62211-re reagálva:
Elhiszem, hogy a leggyengébb AIO kamera is jobb, de pont azt nem szeretném/szerettem volna csinálni, hogy vegyek ezt is meg azt, is próbálgatva, hogy mivel járok jobban, mert akkor lazában röpködnek a 12-15k összegek, aminek az a vége, hogy vehette, volna a B3 bekerülési árának 3-4 szereséért is valamit, és viszlát. Bár ahogy anno írtam, annyit nem szántam a projektre, mert nekem jelenleg elsődlegesen a szakdogás projekt területfotózása, nem pedig RC-s "szórakozás" a cél.
Gopro jellegű akciókamerát végül nem vettem.Allien:
Mivel párhuzamosan nem álltam neki akciókamerát venni, így gimbalt sem, de amúgy sem szeretnék venni. Igazából a B3-hoz is kéne még akksit venni, az is plusz ktg volna, és a végeredmény meg már majdnem ugyanott van, mint a B3 Pro vagy az 5W. Utóbbiban van GPS, bár az akksi gyengébb, ez tény...A Wifis hatótáv javítás alatt mit értettél?
Üdv!
-
Banyu
csendes tag
válasz Markizmark #62594 üzenetére
-
Banyu
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék beruházni egy Boldclash B03-ra tartalék alkatrészekkel együtt és úgy látom, hogy legésszerűbb az boldclash.com] -ról rendelni, de csak az "US warehouse" oldalról enged rendelni, ami jelentősen növeli a költségeket.
Van esetleg más költséghatékonyabb alternatíva a beszerzésre?Üdv.: B.
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Himiway Zebra Step Thru 2023 elektromos fatbike
- Raktáron! Új EVSE EV 3 fázisú 11kW-os hálózati töltők elektromos autókhoz, 3 év garanciával!
- DXRACER Prince Series L kék fekete gamer szék
- Opel Insignia Full extra! Ezt érdemes megnézni és elolvasni a hirdetést !
- ÓRIÁSI Philips Hue csomag - Hue Go, Iris Black, Play Bar, Light Strip V4 stb...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest