Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samus: Oldschool játékos konfig a memóriaválság idején
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Klaus Duran: Panelkérdés.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- joghurt: Megtarthatod a jogsid?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geller72
veterán
500m (1500ft) AMSL a max. legter.hu is ok. Havonta újítani kellett eddig. Havi illetékkel, de a másodiknál már rugalmasabb, gyorsabb és nagyobb eséllyel sikeres, főleg, ha többször megkéred ugyanoda. Amit írsz, elég szürke, jogilag nem igazán ok, én sem biztos, hogy engedném az én engedélyemmel repülni a másikat, és én sem várnám el, inkább megkérném ugyanoda, csak más - nem ütköző - paraméterekkel. Ha így megkapod, akkor ugyanott már lehet egyezkedni és nem fogja senki mérőszalaggal mérni, hogy melyikőtök hány méteren van. Ennek része kell legyen az is, hogy kompromisszumra hajlamos egyén legyen a másik fél is. Ilyet is csináltunk már, ebben az esetben természetesen be lehet osztani a légteret szerintem is, mármint időben pl. Akkor van cumi, ha ő kért egy amolyan fullosat, ahol eleve nullától max magasságot adott meg. Ez azért cumi, mert akkor te már nem kapod meg, mert nem tudsz mit megadni, azaz ütközik a kettőtök légtere.
Arra is figyelj, hogy a jogszabály megkülönböztet sport, és magán, illetve ettől eltérő jelleget is. Pontosabban:
"A sport, valamint magáncélú felhasználástól eltérő tevékenység esetében a pilóta nélküli légijárművel végzett tevékenységet be kell jelenteni a légiközlekedési hatóságnak, a bejelentéséhez szükséges formanyomtatvány elérhető a letöltések menüpontban. A tevékenység bejelentését elektronikus úton érdemes megtenni, a nyomtatványt és a kapcsolódó igazolásokat a rpas@itm.gov.hu e-mail címre kell beküldeni."
Azaz ha céges lesz a project és eleve céges géppel vagy bereggelve tagságiban, akkor ezek is kelleni fognak. Még annyi, hogy ha a legter.hu-n igényled, akkor az ügyintézést 33 nappal előtte minimum kezd meg és készíts elő 15k-t.
Annyi még, hogy én ugyan ilyet még nem kértem, de elviekben a korlátozott légtérben is lehet/tudnak engedélyt intézni, azaz könnyen lehet, hogy megosztottan is repülhettek, ha ezt valaki "lezsírozza". Én mindenképpen írnék nekik egy mailt, és konkrétan rákérdeznék a dologra.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● Drón topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fülbemászó belépővel készül a ChatGPT a hardverpiacon
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Apple MacBook
- Megtalálták az akkumulátortechnológiai Szent Grált? - CES
- Okos Otthon / Smart Home
- Hyundai, Kia topik
- Napelem - 100%-os támogatású pályázat
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7320 i5-1145G7 16GB 256GB 1 év garancia
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 1TB SSD, 4K multitouch + TOLL (ELKELT)
- Vadiúj VGA-k!! Kamatmentes részletre is! Érdeklődj!!!
- iPhone 17 White 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Honor 200 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest