- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Gyári BIOS-al nem ment az nvme boot? Akkor én sem biztos, hogy invesztálnék bele, a sima SATA SSD olcsóbb...A rebart ki sem merem próbálni, mert ahhoz ugyan van kész moddolt BIOS, de nem tudom, abban menne-e az OC (arról nincs említés, de elvileg a legújabb verzió az alapja).
hunluki: hasonló helyzetben vagyok, azért is örülök, hogy komolyabb ráköltés helyett aránylag "olcsón" (a VGA azóta 13k plusz lett) megúsztam, és remélhetőleg jó ideig kiszolgál még.
AIO vízhűtésről van valakinek tapasztalata? Azon gondolkodom, hogy ha halkabb lenne maximumon, akkor lecserélném a tornyot arra. A ventilátorok szabályzása ott hogy megy? Gondolom a pumpát szabályozza a lap.
-
hunluki
senior tag
Igazából játéka válogatja hogy cpu vagy gpu lesz a bottleneck, szóval még lehet valid is a dolog
Ahogy látod én se akartam valami giga amd kártyát lőni, talán egy vega 56 aminek még lett volna értelme (erősen függve attól hogy milyen játék és milyen felbontáson).Amúgy sógoromnak van egy hasonló haswell gépe, 4570 ha jól emlékszem egy rx 570-el netezésre és assettozni kormánnyal. Ott filóztunk rajta hogy lehet érdemes lenne egy vegát lőni, de 20-25k hufnál többet nem igazán akarunk rászánni mert így is tök jól tudja amit kell neki, inkább ilyen hozzuk ki belőle a maximumot kategória.
(nagyon pingvingeek gigaoff: Képzeld el a legminimálabb setupot, 120 gigás ssd, 8gb ram, rx 570 4gb, ubuntu, steam egyedül az asettoval + brave. Próbáltunk rajta már mindent, latest W7, sima W10, debloat W10, W10 LTSC, 11 iot debloatolva ctt scripttel, mindegyikbe nlite-al integrálva az összes patch és utána offline-ba használva, de uborka viszi a legsimábban, itt a legjobb a low 1% meg az avg framerate. Kormányt/pedálokat plug and play viszi).
Nekem is már teljes géphadseregem van retrojátszani, erőben indulva: Atomos netbook XP-vel ilyen W98/early XP játékokra amiknek már a W7 is túl "új", egy celeron n3000 brix minipc W7-el, illetve a lentebb emlegetett konfig fedorával. A két régit lassan öröklik gyerekek warcraft 3-azni meg jazzjackrabbitozni egy kis revolttal karöltve. Cseppet beleestem abba a hibába hogy túlkaptam, de tekintve hogy a netbook 2010-es és anyámtól örököltem kvázi ingyen volt, a brix meg 15k volt innen hwapróról, így talán belefér. Egér/bill/monitor (17' 4:3-asok) kombókat meg cégtől tudtam szerezni selejtezéskor "vigyed vagy megy a kukába" alapon
És akkor még ott a switch, a ps4 pro meg a series s
Egyre inkább azon kapom magam hogy inkább építeni szeretem ezeket a konfigokat, jó érzés hasznosítani és életben tartani az e-waste-et
Most éppen aktuálisan switchen pörög a botw, dockolva 1080p tévén. Csak ugye 2 gyerek mellett nehéz, este 9, fél10 után van időm dönteni hogy na most akkor géming van vagy rendesen kipihenem magam másnapra. Erős átlagban 3 játékos nap szokott kijönni
-
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Nézz utána, de a H97M-Pro4 1.4 BIOS verzió óta támogatja az NVME meghajtókat, és bootolni is tud róluk. Mondjuk nekem limitáló tényező, hogy a második slot igaz teljes méretű, de csak 2.0 x4 módban megy, ha az elsődleges slotban van VGA.
Egyébként szinte hihetetlen, hogy papíron gyengébb a 4790K procinál, CPU-Z is 4.2GHz-en hozta ugyanazt a pontszámot, játékokban mégis sokkal erősebb.
Csak ezzel a ventilátor hanggal tudnék valamit kezdeni, hogy 80 fok felett ne vezérelje full fordulatra. Ha kikapcsolom az overheat funkciót, akkor a ventilátor profil miatt pörgeti meg, mert ott sek lehet 80 foknál magasabb értéket megadni.
-
jo cucc!

-
Grat a géphez!
Jelenleg amúgy ha DDR3-as platformot keres valaki akkor megoldás lehet még az LGA1151-es is DDR3 ramokkal, ennél a maximum ugyan így mobil vonalon található 10980HK az ami megy H110-B150-Z170 lapokban de csak bios moddolás után. (coffeetime mod)
Haswell persze elérhetőbb. Én 10eft-ért vettem az Asrock Z97-est ami egy jól felszerelt lap, bár még nvme-re nem álltam át azon a gépen bár ahogy tudom bios mod szükséges ahhoz is. Nálam RTX2060-as van abban a gépben és bizony a tesztek alapján még ennél is erősebbet ki tudna hajtani.
Fontos megemlíteni még hogy ha a videókártya támogatja akkor a haswell lapokon is moddolt biossal bekapcsolható a Rebar is ami azért adhat pár% pluszt. -
hunluki
senior tag
Leginkább SW támogatás miatt. Pingvin alatt jobban jársz AMD-vel, W10 LTSC-vel nem akartam volna szórakozni.
Amúgy az a durva hogy anno a gépet egy 760-al vettem, bővítéskor filóztam hogy 1060 legyen vagy rx 580, csak akkoriban pattant el a kriptoagymenés + NV jobb ár/értéken volt. -
Van a fiókomban két egy terás m.2 SSD. Egyik Kingston NV2, a másik WD Black 850X. Lassan ideje lesz előkotorni őket és felpakolni apróra?
-
hunluki
senior tag
Én hülye anno eladtam a haswell gépemet (4690k, 16GB ram, gtx 1060 6GB). Most ami betölti a játékos PC szerepét az egy chuwi minipc Ryzen 5 6600H-val, 32 Giga DDR 5 rammal (16-al jött gyárilag és még válság előtt 17k-ért sikerült megdupláznom), illetve van benne egy 512-es nvme, plusz még van a fiókomban egy másik bontatlan 512-es NVME.
Régebbi címeket hibátlanul futtatja, imádom, amit meg nem tud arra ott a series s.
Ha tudnék időutazni akkor tarkón vágnám magam amiért eladtam, vennék bele egy kicsit jobb AMD VGA-t és boldogan használnám még mindig.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Futás, futópályák
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen monitort vegyek?
- Megvan, melyik Snapdragon 7 kerül Nothing Phone (4a)-ba
- További aktív témák...
- Legolcsóbban - Érintős Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen9: i5-1145G7/16GB/512Gb NVMe SSD/14"FHD IPS)!
- Legolcsóbban Bivaly Workstation Lenovo P15 (Core I7 10750H 32Gb 512Gb 4Gb Nvidia)
- MacBook Air 2024 m3 8gb/256gb
- HP omen 17-w131ng bontva
- Használt Lenovo ThinkPad T14 G1 laptop i5, 16GB RAM, 256GB m.2 SSD, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs