Aktív témák
-
skiny83
aktív tag
Real_necro:
Részben igazat adok neked. Azért csak részben mert szerintem mindenkinek fel kell tudnia mérni a helyzetet, hogy az adott képe melyik topikba illik. Amikor én elkezdtem linkelgetni akkor megnéztem mindkét topikot és úgy döntöttem, hogy hozzám közelebb áll ez a topik. Hozzáteszem, hogy amatőrnek tartom magam és ritkán töltök fel képet és csak olyanokat amik a saját elvárásaimnak is megfelelnek. Nem is küldtek még el innen soha, ellenben kaptam sok jó tanácsot és persze dicséretet is!
Ettől függetlenül szoktam az amatőr topikba is linkelni ami szerintem jelentős minőségváltozáson ment keresztül fattyu, murderer69 illetve m3ss kollégáknak köszönhetően. Ez mondjuk tényleg zavaró lehet de állítom ha pár oldalt visszaolvas az ember mindkét topikban akkor tudnia kell hová valók a képei. A névváltoztatás nem rossz ötlet...
Marky21: Köszönöm!Forcberg: Köszi, itt is!
Cayman: Tetszenek. Templomban állványt használtál? Tripodot? Tényleg van ez a dolog hogy nem engedik használni csak engedéllyel?
-
skiny83
aktív tag
Peethy, Coxer, Sucuka: Nagyon szépen köszönöm!
-
skiny83
aktív tag
válasz
fattyu #40282 üzenetére
Szerintem is, bár nincs túl sok contact-ja, illetve van azért jó képe is, így az is elképzelhető, hogy sok "követője" aki valamiért szereti a képeit rutinból kedvenceli meg ajnározza ezt is. Magyar fotósnál is láttam már ilyet: van blog meg sok jó kép+népszerűség így a szar képeket is megtapsolják...
-
skiny83
aktív tag
Sziasztok! A másik topikba linkeltem pár képemet de szívesen veszem innen is a kritikát/véleményt! Előre is köszönöm!
-
skiny83
aktív tag
második, harmadik nagyon tetszik!
-
skiny83
aktív tag
Először is nagyon szépen köszönöm mindenkinek!
(#39249) cOxeR: Köszönjük szépen, ő sem csinált még ilyet van még mit gyakorolni!
(#39248) kiskornel: Köszönöm a nagyon korrekt elemzést és a tanácsokat, igyekszem megfogadni. Igen, sajnos fénnyel gondban voltam, szabadtérre szerveztük de az időjárás közbeszólt. Lábhoz annyit: akkora tök vagyok, hogy még vágtam is a képből. Sokszor "elnézem" az ilyen dolgokat aztán később már nekem is feltünnek a hibák, de valahogy készítés közben nem tudom annyira objektíven szemlélni.
(#39247) gzola: köszönöm a tömör ámde annál jólesőbb hozzászólásod!
(#39246) andorra: értem köszönöm, sajnos a fénytechnikai eszköztáram hagy némi kivetni valót maga után .
Kifelé néz igen ez nekem is feltünt de valahogy fordítva meg nem tetszett az egész..Szerk: Sucuka: igen igen a sajátja, köszönöm szépen neked is!
[ Szerkesztve ]
-
skiny83
aktív tag
válasz
Karima #37669 üzenetére
Én ugyan még nem csináltam ilyet soha de nekem határozottan tetszenek. Színvilág is tetszik és jól állnak a képeknek ezek a döntött kivágások. Kiváncsi lennék mennyire látványos a különbség a tiéd és a hivatásos képei között.
Amúgy nem volt nézeteltérés köztetek? Úgy értem nem nézett rád ferde szemmel, hogy ott sertepertélsz?
Csak azért kérdem mert nemrég volt az egyik barátom keresztfiának a keresztelője és megkértek hogy csináljak pár képet (családi kompaktok elvéreznek a templomban) Természetesen elmentem. 3 gyermek keresztelőjét tartották egyszerre, az egyik család hozott magával egy "hivatásost". Mit ne mondjak azonnal beleállt az első 3 képembe. Természetesen hangot adtam nem tetszésemnek mire végigmért és azt mondta: "jah őket csinálod?" Persze attól fogva a "helyén" maradt.
Bocs az offért
-
skiny83
aktív tag
Bár már írtam a bejegyzésednél, itt is megjegyezném, hogy nagyon szép munka.
Mikor csináltad? Hajnali órák?szaby_gyerek: svenkes tetszik leginkább, sakkosnál kár hogy lemaradt a tábla széle.
nesa: kommenteltem flickr-ön. nagyon eltaláltad ezeket.
kiskornel: mind tetszik de leginkább a 4.! tényleg megcsinálhatnád a cserépléces megoldást kiváncsi lennék egy két "fáról készült" erdei képre
-
skiny83
aktív tag
válasz
kricsi81 #37245 üzenetére
Nekem az 1-es, a 3-as illetve a 10-es nagyon tetszik! Tetszenek a fények illetve a színvilág. Ami viszont zavar egy picit pl a 10esen: nagyon kitakar az a belogó ág, talán elhajthattad volna.
(#37236) geresics: indafotó. Magyar, hasonló mint a flickr, tudsz nagy méretben is feltölteni.
-
-
skiny83
aktív tag
Pisti: Köszi!
(#36878) kiskornel: Mint mindíg most is hoztad a megszokott szinvonalat, az első abszolút kedvenc! grat!
(#36866) Steve-0: nagyon ötletes kép!
(#36883) nesa: a svenk is nagyon jó lett de az a zuiko.. ..nagyon szépen karcol
[ Szerkesztve ]
-
skiny83
aktív tag
Köszönöm urak! Csináltam pár képet a repcsikről, de elég snassz képek. Annyira erős szél volt, hogy ide oda imbolyogtak a gépek, mindez egy erős lassulás mellett, néha azt hittem ránk esnek.
Érdekes volt...
-
skiny83
aktív tag
(#36807) ClintEastwoo: állat az a self!
(#36818) fireproof: több képet nem csináltál? kicsit mintha túl lenne húzva a szaturáció, amúgy nagyon birom ezeket a kocsikat!
(#36819) Steve-0: kár, hogy nagyon kitakar a karjával, az ötlet amúgy tetszik!
Pénteken kimentünk a reptér mögé landoló repcsiket nézni, közben ezt sikerült készíteni...
-
skiny83
aktív tag
válasz
bigmasterg #36647 üzenetére
-
skiny83
aktív tag
bigmasterg: A cicás tetszik!
marky21: a méhes jól sikerült. nagyon eltaláltad az élességet.
karima: nagyon jól néz ki, profi munka, nagyon szeretem az ilyen képeket!
sztyui2: a második különösen tetszik, de én komálom a werk képeket is.
-
skiny83
aktív tag
(#36233) Picturemaker: Második nagyon jó, mint egy kifeszített íj.
(#36234) zH.: szépek, másodikon csodás az ég, kár a vakuért..
(#36235) cOxeR: bár a makett képeket is megnézném, a szántóföldes nagyon tetszik de meg kell kérdeznem: nem ploughland-et akartál írni?
(#36236) bigmasterg: harmadik nagyon pofás
(#36238) ClintEastwoo: szép munka.
csak hogy rakjak én is valamit, ma avatás volt a Hősők terén:
zoli: örülök, hogy nem bírtad sokáig..
[ Szerkesztve ]
-
skiny83
aktív tag
Búzakalász nekem is tetszik!
-
skiny83
aktív tag
válasz
sztyui2 #35749 üzenetére
Egyetértek sztyuival a rohadt terítővel kapcsolatban! Én már megtanultam, ha nem teszel meg mindent a cél érdekében akkor az olyan is lesz.... ....múltkor csobbanós képeket csináltam és lőttem vagy 30 képet majd megnéztem gépen és észrevettem, hogy maradt egy koszfolt az üveg sarkában és a csapvíz amit használtam nem volt szép tiszta. Addigi képek kuka és újra tiszta üveggel meg theodorával!
Viszont szerintem nem baj ha olyat csinál amit más is de legyen közel olyan jó mint az övék és az sem baj ha megnéz pár exif-et. Mindjárt jobban sikerült volna!
Máyköl: A villás képeden látszik, hogy rászántad az időt! Meg is dicsérték jópáran.
-
skiny83
aktív tag
válasz
total90 #35686 üzenetére
Igen az nyilvánvaló volt, hogy nem a te hibád!
Karima: Örülök! Távol álljon tőlem még a gondolata is! Sok sikert! Tervezem még én is tovább fejleszteni, elsőre ennyi fért bele!
Slowman: nem mert ez csak egy kis mini werk a rendes képnél jóval messzebb volt egy fehér lepedő mögött!
[ Szerkesztve ]
-
skiny83
aktív tag
Mégegyszer köszi mindenkinek!
Total90: A téma tetszik de szerintem jobb lenne ha a kép sarkában lenne illetve kár, hogy nincs az egész levél átázva. Amúgy tetszik!
Sam8888: Nálad a kivitelezés jó viszont a téma nekem nem jön be annyira..
-
skiny83
aktív tag
válasz
Karima #35676 üzenetére
Akkora balf**z vagyok de nem csináltam. Mondjuk elég mókány megoldásokat alkalmaztam, abból legóztam össze a dolgot ami a kezembe akadt a garázsban. Szóval a kioldót alátámasztottam egy befőttes üveggel és szigszalaggal odaragasztottam a szekrény élére. Gány megoldás tudom de müködik. Gyorsan összedobtam piciben hátha így érthetőbb mint a béna magyarázatom.
Aldebaran: Köszönöm de a profiktól igencsak messze állok... ...viszont nagyon örülök, hogy tetszett nektek ez a két kép!
[ Szerkesztve ]
-
skiny83
aktív tag
válasz
Karima #35669 üzenetére
Köszönöm!
Nagyon kimértem a helyét és tojástartóból téptem darabokat és azt tettem az aljára meg a tetejére is. Meg a kioldónak (yn ctr301p) is elég érzékeny a gombja szóval szerencsém is volt.
Runner 125: Köszi neked is!
Ott nem vagyok fent, illetve lehet de akkor csak regisztráció szinten.
Indafotón meg flickr-ön vannak csak képeim...
Marky21: nem tudom belinkelni sajna mert nem itthon néztem (raktam volna a kedvencekbe azonnal) és valami botrányosan francia neve volt az ürgének, hogy nem tudtam megjegyezni. ha ráakadok igérem megírom, bár mondom hangkióldója volt meg valami nagy fekete ládája amiről azt sem tudtam mi az
[ Szerkesztve ]
-
skiny83
aktív tag
Köszönöm szépen mindenkinek!
Akit érdekel a piros lötyis alatt leírtam kommentben, hogy csináltam. Remélem ki lehet venni a lényeget!
coxer: köszönöm kerestem a jó megoldást. és igen telitalálat!
[ Szerkesztve ]
-
skiny83
aktív tag
Jók lettek ezek a repcsis képek, és a teleobidnak is szép rajzolata van! (már a multkori holdas képednél feltünt)
Sir Riccio: Biológia albumba való!
Amatőrbe linkelgetek mostanában de ott valaki családi albumnak nézi a topikot úgyhogy bedobom ide ha nem bánjátok..
(szerk.) Marky21: Kifejezetten tetszik! Bírom ezt a fajta vágást!
[ Szerkesztve ]
-
skiny83
aktív tag
Lehet félreértelmezem de: Ha berakod restrictedbe és kilépsz akkor nyilván nem látszik mert a mezei internetező akár gyermek is lehet akinek nem szabad látnia ezeket a tartalmakat, viszont egy másik regisztrált felhasználó látja. (ha engedélyezve vannak a restricted képek) Nekem is eltünik ha kilépek ellenben ha megnézem egy contactom favjai között a képet akkor ott van csak fekete zizis. Kár hogy olyat nem lehet, hogy ott a streamben a zizis kép de rá lehetne kattintani hogy akarod e látni. Ezek szerint neked ilyen lehetőség kellett volna.
-
skiny83
aktív tag
válasz
Szten Márs #34084 üzenetére
emelem kalapom!
-
skiny83
aktív tag
Köszönöm mindenkinek mind a negatív mind a pozitív értékelést!
gzola: itt éppen dolgoztál vagy csak civilben voltál a rendezvényen? jók a csajok...
nesa: nekem határozottan jobban tetszik az utóbbi.
rumos14: mind tetszik de bakker: ez a "hasonló és mégis más" nagyon király!
Eszméletlen éles tiszta stb stb! Hogy a manóba csináltad? Milyen üveggel? milyen hdr progival. minden érdekel. persze ha publikus.
-
skiny83
aktív tag
válasz
reandre #32017 üzenetére
Ez nagyon tetszik, esetleg leírnád pontosabban hogyan készült? Mert ugye a hdr-hez 3 fotó szükséges (na persze meg lehet csinálni kevesebből is) és ha ezt szorozzuk a panorámánál használt képek számával és hozzáadjuk a fényviszonyok változását meg a felhők mozgását... ...akkor az jön ki hogy ezt jól összehoztad!
Hdr sorozat aztán gyors gépfordítás megint hdr sorozat és így tovább?
-
skiny83
aktív tag
Én nem gondolom, hogy semmi értelmük csak azért mert nem felel meg a divatnak illetve a szabvány elvárásoknak. Szerintem nem baj, ha az ember próbálkozik valami nem szokványossal, amúgy sem szeretem ha behatárolják, hogy mi a jó és mi a rossz kép. Persze én szubjektíven itélem meg a képeket, számomra az a jó kép ami tetszik! (nyilván a szélsőséges dolgokat nem beleértve) És remélem nem vetted sértésnek a hozzászólásomat, nem vonom kétségbe a szaktudásod. Az autós kép pl szerintem teljes mértékben visszaadja a terepasztal hatást, és nekem tetszik is!
-
skiny83
aktív tag
válasz
bigmasterg #31963 üzenetére
Szerintem teljesen jó, nagyon tetszik, nekem csak a vágással van "gondom". Gyakorlatilag az egész felsőtest benne van csak a fej van levágva. Amúgy is a keresztet tartó kéz a fő téma ha nem tévedek, én kipróbáltam úgy, hogy felül a rózsáig a kép alján pedig a második gombig vágtam. Nekem úgy jobban tetszik picit! Persze ez csak egy szubjektív vélemény, a kép amúgy nagyon jó!
-
skiny83
aktív tag
Hú, mennyi jó kép pedig csak két napja nem néztem ide. Gratula mindenkinek!
-
skiny83
aktív tag
válasz
arthropod #31757 üzenetére
Most akarja eladni a takumart!
Pedig azzal már nem is lett volna rossz ez a képe! Simán jó lenne hozzá az AF amúgy is gyötrelem raynoxxal, ritkán is használom (gondolkozom is rajta, hogy eladom). Nem is vagyok vele megelégedve viszont a te párosításod tetszik. Milyen közgyűrűt használsz?
[ Szerkesztve ]
-
skiny83
aktív tag
válasz
forceberg #31642 üzenetére
Akkor jó közel volt. Azért kérdeztem mert nekem nagy gondom hogy állandóan tiplit vernek az ilyen kis élőlények ha a közelükbe kerül egy obi.
Kérdésedre válaszolva: zöld volt a festék és nem jutott eszembe, hogy a piros canonosabb lenne. De nagyon jó ötlet köszi. Megcsináltam és tényleg kicsit jobb pirossal.Viszont lehet valahogy cserélni a képet flickr-ön, hogy a kommentek megmaradjanak? Illetve látom hogy kommentbe be lehet tenni fotót úgy hogy megjelenjen de oda csak olyat lehet amit flick-rel töltöttem fel. De ha már ott van a streamemben akkor minek linkelném be? Vagy létezik más mód? Valaki segítene?
Máyköl: köszi!
V2izzy: nagyon tetszenek ezek a vizes-füves képek, én is szeretnék majd ilyet csinálni. a tiéd nagyon jó lett. grat!
[ Szerkesztve ]
-
-
skiny83
aktív tag
válasz
total90 #31154 üzenetére
kromatikus aberráció (lexikon)
Az objektívek egyik hibája, mely a képeken lilás elszíneződést eredményez a nagy kontrasztkülönbségű felületek találkozásánál. A fény új közegbe lépéskor (üveg, víz, stb.) megtörik.májköl: kár hogy pont a fakóbb a legélesebb. a perspektíva nem rossz de total90-é nekem jobban bejön. napokban rakott fel egy csipeszes képet.
-
skiny83
aktív tag
válasz
Oracle #31081 üzenetére
Nem. Bármilyen vakuval vagy másik fényképezőgéppel meg tudod csinálni. Tehát hosszú záridő, rajzolsz egy szeblámpával vagy leddel aztán rávillantasz egyet (külső vaku vagy fényképezőgép vakuja) arra amit szeretnél látni a képen. Ha magadat szeretnéd viszontlátni a képen akkor vagy megkérsz valakit hogy villantson rád, ha nincs veled senki akkor a másik fényképezőgépet 10 másodperces késleltetéssel sütöd el, gyorsan felveszed a pózt és várod a villanást. Külső vakunál meg egy rádiós távkioldó a segítség. de egyedül annyira nem poénos.
Pecc: hogy érdeklődik a géped iránt
Jó kép!
[ Szerkesztve ]
-
skiny83
aktív tag
-
skiny83
aktív tag
Köszi szépen! Az eredeti pont olyan mint amit tanácsoltok! Nem tudom milyen indíttatásból de világosítottam rajta!
-
skiny83
aktív tag
Brumi: Nekem teli találat a minis képed, pont az jutott róla eszembe, hogy akár egy gyári prospektusban is lehetne! Grat! Mondjuk én elfogult vagyok mert imádom ezt a tütüt
Chapel: Nagyon jók lettek a svenkelős képek, én is szeretném kipróbálni valamikor.
Phoenixk: Bejön a 3. kép színvilága. Jó kép lett.
Nesa: A 3. kép tetszik a legjobban, talán pont az arckifejezése miatt!
Milyen messze voltak tőled a hölgyek? -
skiny83
aktív tag
raczger: Milyen hdr progit használsz? Photomatix? Na csak azért kérdezem mert azt vettem észre, hogy ha fúj a szél akkor elmosodottak lesznek a levelek és ez a progi nem sok mindent tud kezdeni vele. Vagy lehet csak a PRO? Viszont easy hdr-ben sokat lehet rajta javítani! Nekem amúgy nagyon bejön, jól eltaláltad a szineket!
Jinxx: nálad meg pont az ff-üt mert nem látszódik az a sok csúnya folt. Szép részletgazdag kép. Látom hogy 30D de milyen obi?
[ Szerkesztve ]