Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy chili topic. :)
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Szólánc.
- MárkaLánc
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
Aktív témák
-
MODERÁTOR
Egy, a nyáron készült képemet én is megosztanám veletek.
Az eredeti (lekicsinyítve, fehér kerettel):
A tuningolt:Nem profi géppel készült, nem is profi fotós fotózta (csak én szimpla mezei júzer).
Sajnos az eredeti képen látható, hogy elég sok hiányossága van a gépnek (kevés a szín és elég zajos is). De csak kézbekaptam (nem az enyém a kicsike) gyorsan és lőttem (azokkal a beállításokkal, ahogy voltak).
Véleményeket várok, kritikát, pozitívat, negatívat...[ Szerkesztve ]
Harrrr!!!!
-
MODERÁTOR
válasz biggamer #9656 üzenetére
Szép ez is, de szűrővel, vagy PS-sel sötétítetted?
Jinxx: A dícséret tényleg johnjohn-é!
Tényleg szeretem a HL-t. A HL 2-t elejétől végéig 13x vittem végig, az Ep1-t 3x, Ep2-t eddig 2x. Nagyon szeretem a hangulatát. Bár ami most kint van ikon, az csak az Ep2-é és a Portal.Harrrr!!!!
-
MODERÁTOR
Ilyen profi képek után a kezdők tényleg csak félve merik megmutatni képeiket.
Én még csak ismerkedem a gépemmel (valamin a fotózással is), ezelőtt még sosem volt "normálisabb" gépem. Próbálkoztam valamit alkotni (több-kevesebb sikerrel).A kereteket mindig variálom, még nem találtam egységeset a képeimhez.
Utómunka nincs a képeken, csak a vágást és a keretezést csináltam meg rajtuk.
Csak amit a kertben találtam/láttam, azt fotóztam. Negatív és pozitív egyaránt fogadok, mindkettőből csak tanulhatok.
[ Szerkesztve ]
Harrrr!!!!
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
Ismét pár kép (van köztük HDR-es próbálkozás is):
Lámpa vagy nap?
Egyszerű naplemente
Az a szép épület a budai oldalon (2 képes HDR)
Ez sem repül már többet
Méhecske
Kutyám
Valami elvontbiggamer: Köszönöm a legutóbbi bíztatást!
Harrrr!!!!
-
MODERÁTOR
Az árnyéka olyan, mintha egy korona lenne (csak nagyban nézve vettem észre), mellette a két sárga paradicsom pedig olyanok mint az alattvalók.
Direkt vágtam így, mert az árnyék is szerves része a képnek.
A keret miatt elnézést, de jobb nem jutott eszembe.
Bár nincs oly' szép, mint biggamer lepkés képe, de én még csak bontogatom a szárnyaimat.[ Szerkesztve ]
Harrrr!!!!
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz berniemaci #12615 üzenetére
Ilyen záridőket kézzel nem egyszerű kitartani (1/5, 1/2.5,).
Rövidebb záridőt kell előválasztani (napos helyeken), sötétebb helyeken viszont csak a nagyobb ISO-ra lehet támaszkodni (meg a vakura [3-4-5m-ig]). Ha AUTO módban van a gép, akkor rosszul állítja be magát, ha kézi (Manual), akkor pedig máshogy kell beállítani az értékeket.Ha a profik erre járnak, majd elmagyarázzák érthetőbben is. Egy állvánnyal azért szebb képeket lehetne készíteni, még ilyen értékek mellett is.
[ Szerkesztve ]
Harrrr!!!!
-
MODERÁTOR
válasz berniemaci #12631 üzenetére
Záridőt kézileg csak az S, M állásnál lehet kézileg beállítani. Az S rögzíti a rekeszt, de a záridőt lehet változtatni, az M-ben pedig minden kézileg be lehet állítani. Ha M-re állítod a tárcsát, akkor a képernyő mellett a fel-le gombokkal elvileg a záridőt lehet állítani. A kézikönyvében (ha van) megtalálod.
Nekem nem ilyen gépem van, de szerintem kezelésre megegyeznek.Magasabb ISO-nál viszont jobban zajosodik a kép (ebben az árkategóriában). ISO 400-ISO 800 fölé nem érdemes menni, de ahogy tesztben láttam, ezzel az FZ7-tel 400 fölé már ne menj, mert akkor csak egy paca lesz a képedből, annyira közbeszól a zajszűrés.
[ Szerkesztve ]
Harrrr!!!!
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
Terapeuta: Szerintem nehéz volt jó képet készíteni a helyszínen... De majd jönnek a profik, aztán megcáfolnak. Próbáltam 3 különböző expót lőtni egy témáról, de csak ±1-es értékkel tudok. Állványom meg nincs, hogy külön záridővel lőjjek három-négy képet. Így is sok helyen bemozdul a kezem és úgy nehéz utólag összeilleszteni a három képet.
Hydra SR: Ezek ugyan nem jégmadarak, de a minőség most is nagyon ott van!
Olcsi: Ez milyen technikával készült?
sztyui2: Egyre jobban tetszenek a képeid. Meg lophatok is belőle pár ötletet magamnak
Harrrr!!!!
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz Depression #12881 üzenetére
Nálam is csak a gép volt, állvány híján pedig ennyit tudtam belőle kihozni. A talaj szintjére próbáltam igazítani az illesztést, ezért néhol a villanyvezeték "megtört".
Amúgy meg szívesen.Harrrr!!!!
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
Köszönöm
Az első kicsiben tényleg olyan mint valami csápos szemű izé...
Az ötödiken ~96-96%-os vágás van csak, amit a vízszintes korrigálás miatt (forgatás) le kellett vágnom. A gyerek nem szériatartozék, csak ott szaladgált a kút körül, de végül is jó hogy pont beleesik a képbe.
A tizedik... Ha lenne valamilyen állványom, akkor megcsináltam volna picit hosszabb záridővel (mert így nem tudom kitartani, mindig keresnem kell valami alátámasztást, ami jelen esetben egy másik pad volt) és rövid záriővel hogy a lámpabúra is szépen látszódjon, ne égjen be a fénye.
Amúgy másodszorra fotózom ezt a témát, ami mindig megfog benne az az, ahogy a lámpa fénye azon a göcsörtös fán árnyékot vet. Mivel most a padot is megláttam, az is belekerült a komozícióba.[ Szerkesztve ]
Harrrr!!!!
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
és runner 125: Köszönöm!
2 All: Böngészgetem itt a képeket, de csak annyit tudok mondani, hogy szuper mindegyik . Rossz képet itt még nem nagyon láttam, max apróbb hibák voltak rajta..
Én csak próbálkozom, általában az általam jónak tarottakat mutatom meg, persze néha becsúszik egy-kettő, ami a többieknek nem jön be. Köszönöm a véleményeket, sokat tanulok belőlük!
Harrrr!!!!
-
MODERÁTOR
és Szoles: Igazából a lepke potrohára irányítottam a fókuszt, de mivel kicsit remegett a kezem (és messzebbről is fotóztam, ha jól emlékszem tele állásban), elmozdult a középpont és valószínűleg a csápjai felé tolódott el. Kisebb zoommal nagyobb lenne a mélységélesség (a rekesz a legtágabb volt, ha szűkebbre vettem volna, akkor az ISO miatt jóval zajosabb lenne a kép).
Próbáltam világosítani, de nehéz úgy kijelölni, hogy ne üssön el a világosított rész a sötétebbtől.
Legközelebb talán sikerül beszerezni egy állványt, arról majd biztosabban lőhetek képeket.
HDR-t is próbáltam, de mivel bemozdult a kezem, nem egyeznek a képek és a PS se tudja kiigazítani az eltolást. Két expozícióból talán élesebb (és világosabb) lehetne a potroha (ami amúgy egy nagy szőrcsomóra hasonlít ).Esetleg valaki tud segíteni a sötétebb részek világosításában? Próbáltam Selective Colorral a feketéket világosítani, kijelöléssel világosítani, egyik megoldás sem volt szimpatikus.
Stitch: Én is csodálkoztam, hogy ilyen lepkét látok októberben. De aztán itthon utánaznétem, hogy ez egy hazánkban honos lepkefaj, és októberben még fel-felbukkannak.
[ Szerkesztve ]
Harrrr!!!!
-
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
Proci85: Nekem a béka nagyon tetszik. Legjobban az, amikor féloldalasan belenéz közelről a kamerába és előre van nyújtva a bal első lába. Kicsit szűkebb rekesszel élesebb lett volna a lába is, de számomra nem ront semmit a képen.
Chapel, werttzui: Én is örülnék, ha ilyennel gurulhatnék...
biggamer: Szinte elveszik a vitorlás a nagy templom mellett. Szép kép. A templom mellett mintha valami kastély lenne.
Tüzi: Ez a természetfotózás egyre jobban tetszik. Tetszenek a képek.
-=Libria=-: A csigás kép bejön.
Viszlát (#13730): A pára és a köd szépen keveredik. Nekem tetszik.
ruan: A kettes kép tetszik.
sztyui2 és johnjohn: Hangulatosak ezek a gyertás képek. Grat
Harrrr!!!!
-
MODERÁTOR
válasz j.bravo #13765 üzenetére
Köszönöm!
Eleinte ez a kép is fent volt
, de leszedtem, mert a portré vágásút többen nézték.
Ezt a természet rendezte így, én nem nyúltam hozzá. Egy kapualjban láttam meg, éppen csak be tudtam kukucskálni a kapu alatt az udvarba.
Mókuska és a mogyoró egyébként ma került fel, viszont már régebbi (pár hetes képeim), csak most szerkesztettem meg. A mókus csak sharpot és minmális színkiemelést kapott (meg egy keretet), a mogyoró natúr (mármint nem nyúltam hozzá, csak a keretet tettem rá).Harrrr!!!!
-
MODERÁTOR
válasz biggamer #13769 üzenetére
(#13756): Ez és ez nagyon jó lett szerintem.
koxkids: Utómunka nélkül a kukoricás szerintem jól sikerült. A szemek sárgák, de a héja majdnem fekete-fehér. Ne kövezzetek meg, de én így látom... Kicsit színtévesztő vagyok.
j.bravo: Tőled valami absztraktos képet szívesen látnék.
Terapeuta: Az elárvult levél...
Harrrr!!!!
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz Terapeuta #13787 üzenetére
Én most meghagytam a gombásakat is, mert elég későn sikerült felérnem a hegyre (baleset volt a Budakeszi úton), aztán összesen vagy 60 képet tudtam csinálni, azokból meg ezeket láttam a "legjobbnak". Legközelebb talán találok még valami jobb témát is.
j.bravo: Az első lépcsős képnél már naplemente volt és valahogy nagyon kontraszttalan lett a kép. Pedig a lépcső vonala fogott meg, azt akartam megörökíteni, de elég nehéz volt kiemelni a környezetből. Egy kis szín is dobtam rá, hogy ne legyen olyan komor (fekete-fehérben nem mutatott jól).
Nekem a "halgombás" és a második lépcsős tetszik a jelenlegiek közül.Cassidey: Fentről és jobbról kicsit többet hagytam volna meg, hogy a szemek és az arc ne essen ki ennyire a kép sarkába. Bár így sem rossz. Sokan szeretik a szűk vágást...
Harrrr!!!!
-
MODERÁTOR
válasz biggamer #13793 üzenetére
"Sokan szeretik a szűk vágást... Hááát én is így vagyok vele." - Jó az aki jóra gondol
Ezek szerint mégsem lilák a tehenek azokon a szép alpesi legelőkön...
Ilyen gombákat kerestem én is, de ezek szerint a János-hegyen hiába.
A temetős és a szarvasos szép. Ilyen közel volt a szarvas vagy a 200mm-es fókusztávnak köszönhető?Harrrr!!!!
-
MODERÁTOR
válasz Ah9669 #13812 üzenetére
Nagyon szerény itt valaki... Szép képek. Szép helyeken jártál és a képek is nagyon jól sikerültek.
(#13810) Terapeuta: A helyszín és az ötlet az jó... Viszont a háttérből én többet mutatnék (nagyobb látószög), vagy egy részletet (pl. amit éppen néznek [azért nem kell őket azzal zaklatni, hogy "bocsi, most mit néztek?"]).
A többet mutatást nehéz megcsinálni, mert ha jól emlékszem, ott van egy pár fa ami útban lenne. Nekem így is tetszik (kis szaturációt tolnék rá). Inkább mégse... Így jó, ahogy van![ Szerkesztve ]
Harrrr!!!!
-
MODERÁTOR
(#13865) Fejo: Szépek a levelek és ez az átlós vonalvezetés nagyon illik hozzá.
(#13884) menin: Már-már absztakt. Bejövős ahogy a sötétben meg van világítva.
(#13888) zsity: Nem rosszak, csak kár hogy mindkettő dől...
(#13896) Cassidey:
(#13912) Viszlát: Hangulatos lett.
(#13922) sztyui2: Fotogén egy sáska...
(#13943) stefanitsr: Annak ellenére hogy nem szeretem a lovakat, a kép nagyon tetszik. Gratulálok!
(#13956) Viszlát: Én is lemaradtam róla. De szép volt...
(#13960) Terapeuta: A 3. hangulatos, nekem tetszik.
(#13965) Viszlát: Nagyon jó fotóalany a kislány. Ha jól emlékszem őt mutattad már korábban, akkor egy csokorral a kezében. Jó képsorozat!
(#13967) Cassidey: Jól elkaptad megint a gyerekeket. Hivatalos gyermekfotós címet én neked adnám...
(#13972) Alvin_ti4200: Szép helyen jártál. Készültek szép képek.
(#13975) Motion_Blur: "Kocka-művész" Viszont tetszik. Jók a fények.
(#13983) ksanyo: Határozottan jobb lett.
(#13990) stefanitsr: Gyönyörű színek!
(#13999) Szten Márs: Az első verzióra szavazok... Olyan elgondolkodtatós. Tetszik
(#14009) DewiL: Érdekes színek, viszont tetszetős.Harrrr!!!!
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
Köszönöm a véleményeket!
johnjohn: Nagyon szép lett!
ksanyo: Igen, állvánnyal vonultam ki a temetőbe. Nem éreztem sértésnek a kis fotós akciómat senkire nézve, de azért félve fényképeztem. Csak a gyertyákra mentem, sírkövet, komplett sírt vagy fejfát nem fotóztam...
Cassidey: Van más verzióban is, azon közelebbről látszik a rózsa.
biggamer: Aktuális volt a téma, ilyenkor lehet válogatni a sokféle gyertya közül.. Igen vittem az állványt is, de egyszer sem nyitottam ki teljesen, nehogy útban legyek valakinek. Valamint szokás szerint csodásak az ausztriai képek!
Brian_RL: A "romos épület" tetszik.Délután találtam egy állványt [nem loptam és nem is kukáztam] (valami Edixa S-200). A fejet kivéve hibátlan, viszont a fej nem cserélhető. Kotyogott, hát megszereltem. Most olyan, mint egy Hama újkorában. Szóval műanyag, de azért egy zsebgéphez vagy egy kompakthoz elég.
[ Szerkesztve ]
Harrrr!!!!
-
MODERÁTOR
válasz Viszlát #14051 üzenetére
ttower: Néha sajnálom hogy én nem járhatok ilyen helyeken. Szép hely.
Fejo: Polárszűrővel? A hidas nagyon jó!
sztyui2: Nekem bejön ezzel a háttérrel. Kicsit vakító, de szép kontrasztot alkot a téma és a háttér.Viszlát: Eltekintve attól, hogy a Hold körül (pár csillagot beleértve) van egy nagy négyzet ami világosabb, nem rossz kép. 15sec?
Harrrr!!!!
Aktív témák
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Milyen monitort vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Asszociációs játék. :)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Mercedes topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest