- 3060Ti EGPU over USB4 vs PC teszt
- leslieke farmerzsebe
- Asszociációs játék. :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Aktív témák
-
válasz
filózoli #43956 üzenetére
A képhez: Az ág átlósan átszeli a képet, ez jó. A madárka pont egy rügynél kapaszkodott meg, ez jobban látszana, ha közelebbről sikerült volna lefotózni. Ehhez nagyobb gyútáv vagy madárles építése szükséges. Aranymetszésre esik a madár, ez is jó, én még ezt betartva vágnék belőle.
Kontrasztot lehet neki adni egy picit, zajt szűrni a háttéren. A bal alsó sarokban az ég kékje kicsit eltereli a tekintetet, ez komponálásnál kiküszöbölhető (utólag vágással vagy retussal).
Egy gyors (tényleg gyors) "rework" tőlem, ha megengeded.
Viszont: A fórum nem chat, egy hozzászólásban lehet több embernek is válaszolni, pláne ha 5 percen belül teszed mindezt.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
MC Pite #40173 üzenetére
Én sem voltam elégedett a fényekkel, de olyanok lettek a képek, amilyenek. Egy-kettő elég jól sikerült, de a nagyja sajnos nem.
"A Fotomarathon pályázati sorozatát, egymás képeit hamarosan megtekintheti mindenki, míg a díjátadással egybekötött kiállításra 2011. október 22 -én szombaton délelött 11-kor kerül sor az Allee-ban."(#40179) fi:zi'k: Ez tetszetős, jók a színek és a téma is.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
MC Pite #40162 üzenetére
Én voltam. Nekem nagy kihívás volt, a végére teljesen kiégtem testileg és szellemileg is.
A napos idő sem kedvezett, mert élesek voltak a fények és nehéz volt úgy belőni, hogy a napos részek ne égjenek ki, a sötétek meg ne bukjanak be. Igyekeztem kreatívnak lenni, de nem sikerült minden esetben.
Nehéz volt, de egy élmény...A képfeltöltés tegnap este nem működött és valószínűleg csak reggelre jött helyre, ez okozott számomra pár kellemetlen percet. Nagyjából ennyi.
-
Nem lehetne abbahagyni ezt a végeláthatatlan vitát?
filózoli: Amatőr fotósok digitális fényképei <--- Ez a te topikod.
Itt is előfordul egy-két gyengébb kép, de a point-and-shoot képeiket nem itt osztják meg az emberek.
Véleményt és kritikát már kaptál, de továbbra sem tudok feldolgozni ezeket. Ha nem bírod a kritikát, NE tegyél be ide képet!A Szerkesztés gombot hadd ne mutassam be...
A továbbiakban minden offolást törölni fogok, mert megint átláthatatlan a topik.
[ Szerkesztve ]
-
Néhány nem ideillő hozzászólást töröltem.
filózoli: A fotorace-es véleményekre itt valószínűleg senki nem kíváncsi, a topik nem is erre hivatott. Ha bemutatod egy képedet, akkor vállald a felelősséget, hogy nem csak pozitív, hanem negatív kritikát is kaphatsz rá. Egyesek bővebben, mások szűkebben fejtik ki a véleményüket. Fogadd el a véleményeket, vagy ne tegyél be képet. Máskor is volt már ebből ilyen jellegű probléma, de most az egészbe egy adag személyeskedést is kevertél, ezért 1 napra nélkülözöd a fórumot.(#37965) kiskornel: Nagyon szép, el is mentettem háttérképnek, ha nem gond.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
feka007 #37083 üzenetére
A függőleges nem függőleges, ez hiba. Amiről biztosan tudni a képen, hogy függőleges, az a torony a háttérben.
A képen túl sok az előtér, ami jelen esetben felesleges elem a képen (tehát levágható). Ha mondjuk szép, mintás kövezete lenne az utcának, akkor viszont érdekessé tenné a képet.
Az ég nagyrészt sajnos kiégett, ez ellen nem tudsz mit tenni egy kompakt gép esetében, hacsak nincsenek rajta manuális beállítási lehetőségek. Utólag is lehet egy kis részletet varázsolni a kiégett részekre, bár ehhez egy normális képszerkesztő szoftver kell.Én egy négyzetes vágással el tudom képzelni a képet, de csak és kizárólag saját emlékalbumba.
[ Szerkesztve ]
-
A sok hosszú offot töröltem.
A képekről alkotott vélemény negatív is lehet, de ha ilyet kap az ember, akkor sem kell rögtön megsértődni. Viszont törekedjetek arra, hogy minél bővebben fejtsétek ki a véleményeteket. A személyeskedés irányába pedig még csak véletlenül sem kellene elmenni... -
Köszönöm a véleményeket!
-
-
válasz
Milan24 #36810 üzenetére
Azonnali fotós kérdések órája
Nagy Pentax DSLR topicMattüveg, vagy angolul focusing screen.
-
-
válasz
LadyLorien #35808 üzenetére
-
válasz
MC Pite #35253 üzenetére
Valószínűleg lepkeszúnyog (Clogmia albipunctata). "Milyen rovar lehet ez?" topik, bár ott lehet nem vettem volna észre.
-
Igen, az narancshéj. Van pár (három) morzsaszem is, de azokat csak most vettem észre, ahogy említettétek. Egyébként köszönöm!
-
-
válasz
Stenly #34173 üzenetére
Kedves Stenly!
Át fogjuk gondolni a topik átnevezésének kérdését, de egyelőre minden marad a régiben. Úgy gondolom az első hozzászólásban lévő információk ki lesznek egészítve a jövőben. (Aki érzi magában egy kis késztetést, az bátran jelentkezhet a megírásra.)
Kevésbé jól sikerült fotókat is be lehet itt mutatni, hogy a készítője is tanulhasson a hibáiból, de akkor vállalja a felelősséget a fotós, hogy a képére pozitív és negatív kritikákat is kaphat. Aki nem bírja a negatív kritikát, az ne linkeljen, ennyi. Nincs olyan kép, ami mindenkinek egyaránt tetszik.
Amit még fontosnak tartanék most megjegyezni (filózoli példájából kiindulva), hogy a jó tanácsokat tessék megfogadni. Bár nem profi fotósok véleményeznek itt, de bízzunk meg bennük annyira (sokan vannak, akik mögött több évnyi tapasztalat van), hogy hallgatunk rájuk kezdőként. -
Elég lesz az offokból, túl sokat termeltetek az elmúlt napokban, hetekben. Mindenkit arra kérek, koncentráljon a szebbnél szebb képekre és a normális kommentelésre, véleményezésre. A személyeskedést, csipkelődést és minden egyéb ilyen tevékenységet mellőzétek.
-
Jó, úgy érzem most már be kell avatkozzam, mert a helyzet elmérgesedni látszik.
filózoli: Van számodra egy remek topik, ahol megmutathatod a képeidet és akár normális értékelést is kaphatsz, de a tanácsokat ott sem árt megfogadni (itt nem tetted meg) a fejlődés érdekében.
Kérlek téged, tevékenységedet helyezd át a linkelt topikba. Köszönöm!A többiek: Köszönöm a kitartást, bár lássuk be, a jó tanácsok mellett voltak igen erős vélemények is, aminek valószínűleg egyikünk sem örült volna kezdő korában.
-
-
Köszönöm szépen!
A virágosnál igyekeztem úgy helyezkedni, hogy benne legyen a sárga és a zöldes színű levél is a képben (próbáltam én is úgy rakni őket a háttérben), de úgy látszik a szél átrendezte, mire ezt kattintottam.
Nem szoktam mostanában HDR képeket lőni, megpróbálom inkább kihozni a maximumot a gépből és a helyzetből egy expoval.
Ezek a Helios-szal (Helios-44-2 58/f2) készültek, a rekesz értékét már nem tudom. -
-
válasz
filózoli #33617 üzenetére
Fölösleges 15 megapixeles képeket feltölteni, senki nem kíváncsi a képekre ekkora méretben (hacsak nem pixelpeeper valaki). A legjobb az, ha átméretezed őket, legfeljebb képernyőnyi méretre, de az 1024 pixeles legnagyobb oldalhosszúság bőven elég az internetre.
Infranview nevezetű programmal átméretezheted a képeket a megfelelő méretre, aztán már menni fog a feltöltés is. -
válasz
föccer #33545 üzenetére
Az erős csúcsfény megzavarta a gépet, így egy kicsit túlexponált lett a kép. Egy egyszerű level (szint) állítással belőhető a nagyjából helyes expo, bár a kiégett rész menthetetlen. Utólag még lehetne valami textúrát adni a kiégett égnek, de egyszerűbb levágni.
Kicsit belepiszkáltam, semmi különös, ez lett belőle, 1 perc utómunkával. Hozzátenném, a szaturációhoz és a színpalettához nem nyúltam, csak Level állítás volt, Dodge- és Burn Tool, valamint két réteg egymáson, Multiply módban.Érdemes egyébként RAW-ban fotózni, ha már a gépen van rá lehetőség, mert utólag több lehetőség adódik a javításra, mint JPEG-nél. Ha jól emlékszem Raw Therapee és GIMP is kezeli a Fuji RAW-ját, ezekkel feldolgozhatóak a képek.
A kompozícióba valóban beleférne még valami, de egy szép tájnak nekem így is megteszi.
[ Szerkesztve ]
-
Eléggé elmentetek OFF-ba ezzel az 1x.com oldallal. Jó lenne, ha a szebbnél szebb képeiteket mutogatnátok inkább. Az 1x.com pedig akkor kerüljön szóba legközelebb, ha valakinek felkerül a képe.
-
Próbálok makrózgatni a közgyűrűkkel meg a régi orosz obikkal.
Saint_: Körülbelül a falon van az élesség. Gondolom nagyon sötét volt és így gép nem talált éles pontot az arcodon, csak a fehér fal és a fekete ruházat határán, ezért oda állította a fókuszpontot. A vaku elé tegyél valamit, ami lágyítja a fényt (fehér papírlap), vagy tereld fel a fényét a plafonra (na nincs túl magasan).
[ Szerkesztve ]
-
válasz
x123456 #32784 üzenetére
Ha jól emlékszem, a feltételeknél le van írva, hogy keret nem lehet a képeken, valamint a stock jellegű fotókat sem fogadják el. Valószínűleg a dreamsteam azért fogadta el, mert jó stock képnek találták.
6. Don't upload photos with added borders or text
7. All photo-parts of a photo montage must be taken by you. No stock photos allowed.[ Szerkesztve ]
-
-
Lehet jobb lett volna, ha a tömegben lévő emberek fejei lógnak bele alul a képbe, mint a fa. Így néztük végig az egészet, úgyhogy azt gondolom átadja, milyen fa mögül nézni a tűzijátékot.
Legközelebb megpróbáljuk valahogy máshogy is. Tavaly az Erzsébet-kilátóból néztük végig, de akkor nem volt nálam fényképezőgép.
A szitakötős az Jupiter-37A-val és az M42-es közgyűrűsorral készült (mindhárom közgyűrű tag benne volt). Kézből lőttem, f5.6 mellett, elég szűk így az éles tartomány, pár milliméterrel hátrébb is csúszott a szeméről, de talán még éppen belefér...[ Szerkesztve ]
-
-
-
Az első kép (az álló formátumú) 1/40, a másik pedig 1/50-es záridővel készült (Flickr-ön az EXIF adatok alatt megtekinthető). Egy hegyről/letörésről lefelé jövő bringás nem totyorog, küldik rendesen. Ilyen záridő mellett ilyen sebességű mozgó témát lekapni statikusan lehetetlen, bemozdulna. Svenkeléssel készült, szerintem ez nem vitás, nem tudom miért marcangoljátok egymást.
10mm-en (15mm ekv.) a nagy látószög miatt amúgy is torzul a kép, kicsit már a halszem felé megy el a dolog, így szerintem nem csoda, ha a "svenkelt csóvák" görbék. -
-
válasz
Szten Márs #31298 üzenetére
Megpróbálom majd csökkenteni, raw-ban majd lejjebb veszem a fényerősségét. Picit engem is zavar, de visszamenni már nem tudok. A vakuhoz kellett volna egy kis állvány (mert így a fűben feküdt), aztán alulról kitakarni a fényét, hogy a füvet kevésbé világítsa meg (mert az eredeti célja a hátulról vakuzásnak az volt, hogy legyen valami fény ami körvonalat ad a kéznek).
Ha lesz lehetőségem, akkor újrafotózom, esetleg még beleviszünk valami kis csavart is. -
-
válasz
Jarod1 #30193 üzenetére
Ha nem a PH-ra töltöd fel a képet, akkor fel kell tölteni egy normál méretű képet (max. 420 pixel széles), mellé az eredeti képet is, aztán a képet beszúrni, majd azt linkesíteni.
A legtöbb képfeltöltő oldal készít egy thumbnailt is, akkor nem kell foglalkoznod a kisképpel. A PH képfeltöltő egy 400 pixel széles thumbnailt készít.[L:http://nagy kép linkje][IMG:http://kis kép linkje][/IMG][/L]
-
Köszönöm!
varsam: A harmadik képed tetszik, de ezt megírtam már Flickr-ön is.
Karima: A kávés szerintem ütős minimál kép.
aginor: Az első pókos jó, picit kár hogy épp egy sérült levélen tanyázott a kis nyolclábú.
total90: Egész jó, de próbáld meg úgy, hogy tele állásba zoomolsz, makró módba állítod a gépet (így elvileg 85mm széles képpel töltheted ki a teljes képet). A nagyobb gyújtótávolság miatt jobb háttérmosást kapsz és kisebb torzítást. Ezt a lepkés képemet (meg a többit is) a Fuji S5500-zal fényképeztem és mindig tele állásban, makróval.[ Szerkesztve ]
-
-
válasz
johnjohn #28861 üzenetére
Inkább az 1/160-ad 300mm-en. CMOS érzékelőnél nem szokott csúnya lenni az ISO800.
Bemozdult egy kicsit.
Az első egészen jó lett, szép éles és jók a színek is.(#28863) Jamy25: Igen. Operában jobb klikk a képen, Kép tulajdonságai és már látszanak is az EXIF adatok.
[ Szerkesztve ]
-
Tetszik, kicsit el is lehet tőle szédülni. Jó kis minimalista kép.
Minél tovább nézem, annál jobban "mozogni" látom...Beni: Erre a virágos képedre most azt tudom mondani, hogy tetszik, jó lett. Talán kezdesz belerázódni a fotózásba?
Balázs: Visszaigazoltalak Flickr-ön, köszi a véleményt.
Azóta már el is majszoltam az összeset, volt kb. 20 darab.
-
válasz
Szten Márs #28082 üzenetére
Így? [link]
Egyébként tetszik, szép lett, engem a fatörzs kifejezetten nem zavar, hozzátesz a témához.
[ Szerkesztve ]
-
M-ben az expo kompenzáció gombbal nem tudok értéket állítani, ott a zársebességet kell növelnem (pl. 1/1000 helyett 1/500 vagy 1/250). Ezek szerint akkor -a példámat alapul véve- 1/1000-helyett 1/250-et kellene állítanom, hogy a +2-nyi értéknek megfelelő expot kapjak.
Av-ben ugyanis csak a legtágabb rekeszen üzemel a Pentax-M 50/1.7. -
Egyezni szokott az élesség a keresőben és a képen, csak ilyen kis tárgytávolságnál könnyen kerülhetek közelebb vagy távolabb a tárgytól, így az kieshet az éles tartományból. A kontrasztot a hó miatt is nehezebb jól belőni. A #27749-ben az első kép f5.6-on, a második ~f2-n készült, utóbbi sajnos emiatt lágyabb is lett.
A jobb időt várom, amikor ismét lesznek jó témák (számomra), akkor majd gyakorolhatom az ilyet. -
Köszönöm a véleményeket.
Kombináltam, de most nem kapott keretet.Ez a második kép, csak nem négyzetes vágásban, a virág élesítve, a fűcsomó kicsit elmosva, valamint az egész kontrasztosítva.
A fűcsomó hátrébb, a hóvirág levelei pedig előrébb voltak (talán 0,5-0,5 cm), mint maga a virág, úgyhogy ez valami objektív anomália lesz.[ Módosította: ollie ]
-
Volt itt már annyi hóvirág, de még mindig ez az egyetlen szezonális növény, úgyhogy én is azt próbáltam lefotóztam pár napja.
Másik változat, amin a hópehely is látszik a levélen.
-
63
, ahogy olvasom, épp a másik irányba kellene konvergálnia az eredménynek... Vegyük le belőle a színtévesztésemet és a TN panel fantasztikusan jó megjelenítő képességeit.
-
-
válasz
Szten Márs #24794 üzenetére
Szerintem az Aktív riportjában ő volt. 14 másodpercnél a vizes jelenet kísértetiesen hasonlít a harmadik képhez.
-
válasz
runner 125 #24767 üzenetére
Ennyi hely volt csak sajnos. Fix 50mm, mögöttem fa, mellettem autó és pad.
Volkswagen Karmann Ghia Coupé
Ezek csak próba fotók, nem is nagyon foglalkoztam most a fehéregyensúly pontos beállításával. Az eredetin pirosas-sárgás, most meg sárgásra sikeredett...[ Módosította: Loretto ]
-
-
-
Infranview - Ezzel képeket tudsz nézegetni és át is tudod őket méretezni. Ha mentésnél JPEG-be mentesz, akkor 93%-os minőség elég lesz.
Az itteni tárhelyről itt olvashatsz. Pár napon belül ismét lesz több helyed. Addig csinálhatsz magadnak egy saját regisztrációt pl. az ImageShack-en vagy a Picasaweb-en.
Előbbihez Uploader program is van, ami tud magyarul. Írás[ Szerkesztve ]
-
-
-
Szten verziója jó lett, Cassidey-é tényleg flickr-es (ami az én olvasatomban is jót jelent).
Én sötétebb, színtelenebb kedvelem jobban, de néha egy-két színes is kikerül a kezeim közül. A reusálásnál igazából mindent meghagytam volna, az a pár "hiba" igazán belefér, nem FHM címlap fotó, hogy retusálni kelljen. Az alany is fiatal, megvan a természetes szépsége, nem feltétlenül kell abba belenyúlni.
Mégis megtettük mindannyian... A szem alatti részt egy az egyben eltüntettem, ha már retusáltam, akkor legyen "mindent vagy semmit".
brumesz képe is tetszik a maga kékes színvilágával.j.bravo: Életvidám hölgyek, jól eltalált színvilág, jó pillanatokat is sikerült elkapnod. Öröm nézni.
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz
runner 125 #22433 üzenetére
Van azért hiba rajta bőven, de azért tűrhető...
Sokszög kijelölővel körbevágtam a hátteret, kitöröltem, új réteg az eredeti alá, azt barnával kitöltöttem, Render - Clouds, aztán Render - Difference Clouds. A csatázó emberek rétege alá duplikáltam a réteget (megkettőztem), ráeresztettem egy Gaussian Blur-t, ettől kevésbé látszik (kevésbé látszana, ha részletesebben csináltam volna) a kivágás éle.
Közben volt szaturáció piszkálás, Photo Filter, Smart Blur és ilyenek. Cirka-birka fél óra alatt megvolt... -
válasz
runner 125 #22426 üzenetére
-
-
-
-
-
válasz
nicoka #16412 üzenetére
Szerintem ezt az oldalt hanyagold, a felső bannerre pillantva majdnem elhánytam magam...
Imageshack.us szépen szokott működni, ha IE alól vagy FF alól használod. Ott is lehet felhasználói profilt csinálni és akkor a feltöltött képeidet szépen összeszedi.
Flickr miért nem jó? Nem kell minden képet megmutatni, csak ami szerinted a legjobb lett. Azt feldobod Flickr-re és belinkeled. Ennyi.Hova töltsünk, hova ne? Szóval valami kultúrált megosztó oldalt szemelj ki, aztán azt használd.
-
válasz
gansgterdany #16407 üzenetére
Nem lehet megváltoztatni a felhasználói nevedet a fórumon.