Aktív témák
-
aginor
veterán
Köszi a hozzászólást!
Van itt egy színes változat belőle, szerintem így elég jellegtelen volt, ezért akartam kicsit feldobni. Sima ff-ben szintén jellegtelen volt, HDR-ben sem tetszett igazán, így kombináltam a kettőt, hogy kellően hangsúlyos legyen a króm részeken tükröződő táj, ezért lett ff a kép többi része.total90 #32930: Az első tipikusan HDR-nek való, én biztosan kipróbálnám úgy is. A másodiknál nem szép a "szürkítés", itt-ott zöld foltok is maradtak, az egyébként szürke leveleken és a szirmoknak sem tett jót a művelet. A harmadik nem nagyon kapott meg, így arról nem is nagyon írnék semmit.
Az elsővel szerintem megérné még foglalkozni, abban lehet valami.[ Szerkesztve ]
-
Magnum_
nagyúr
köszi fiúk!
nem ám, nem az én érdemem. nem tudom, van-é összefüggés, de matt a kijelzőm, eleve sötétebbnek érzem. nálam annyira nem tűnik túlhúzottnak, csak kicsit
jorden: persze, ez nem az a felhőtlen mosoly, sikerült olyan is, ami face-en fennvan nála, de ezt szerettem volna itt publikálni.
-
skiny83
aktív tag
-
eastsider
nagyúr
Jinxx: köszi! régen is játszottam iylen reklámképek csinálásával, csak akkor nem a saját képeim voltak... ezt viszont már régóta tervezem, hogy megcsinálom ilyennek.. régi kép, csak most vettem elő... készítéskor nem tetszett a színvilág...
nesa: köszi! nem tudom miért mondjátok, hogy szűk alul...
talán nagylátóval lett volna látványosabb... nekem így olyan, mintha körbeölelné a képet
de igazad van.. bal oldalt többet kellett volna hagyni.. de mint mondtam, csak megtetszett a látvány, nem beállított kép
a000: fentebb írtam
teljesen spontán kép
semmi különös. nézd meg az exifet...
f2.8. szép naplemente volt, szóval gyönyörű képek, kis világosítás, sárgítás a motoron. clarity, kontraszt... direkt a régies stílust kerestem...
Sztyui: ez megint nagyon nőies, aranyos kép lett
gratulálok!
sada: én jobb oldalt szűkebbre vágtam volna, bal oldalt meg több helyet hagytam volna, hisz arra néz. illetve szerencsésebb lenne, ha más szögből lőtted volna.. nekem innen annyira nem. illetve kontraszt, kontraszt..
[ Szerkesztve ]
-
Slowman
aktív tag
Pont ez az, hogy szándékosan a 3adolóra tette a csigát. A szimmetrikus kompozícióhoz négyzetes vágás társul és itt a téma sztem nem kívánja meg. Ritka esetekben kell szimmetrikus szerkesztést alkalmazni (tárgy, absztrakt, néha portré stb.). Nyilván nincs ez kőbe vésve, de itt teljesen helyén van a 3adolós szerkesztés. Van egy kis hely a csiga előtt, így lehet érezni ahogy suhan
.
-
drkbl
őstag
Hangulatos kép lett, nagyon tetszik! Az egyetlen, amit kifogásolnék, hogy a keret alul belelóg a feliratba.
@killerjohn: Nagyon jó háttérkép lehetne ez a kompozíció, "normál" felhasználásra kicsit soknak találom az üres bal oldalt.
-
pisti
őstag
Egyenlőre az államháztartás bevételi és kiadási oldalát kéne kihozni, de egyelőre ez nem sikerül politikusainknak.
Bocsi az okoskodásért, de ezért a nyelvtani hibáért hülyét kapok. Tudom csak 1 betű az eltérés, de teljesen más a jelentésük.
A képről is írok már akkor amit beraktál. Technikailag rendben van, szép, csak nem valami érdekes a téma.
killerjohn:
Kellemes kis kép lett, tetszik. Szépek a színek, a macsek, meg a pillanat is nagyon jó.
Ami zavar, hogy ennyire megvagdaltad szegénykét, tudom portréknál szokás, embereknél, ott viszont nem vágod le ezzel a manőverrel az alany fülét is.Meg akkor már az se lett volna baj, ha a lábai sem lógnak ki pont, plusz eléggé elcsúszott jobb szélre az egész.
Ezek igazából apróságok, de említést azért érdemelnek.[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
Az ott a szék egyik darabja, sajnos így utólag nem igazán lehetett volna eltávolítani onnan úgy hogy elfogadható legyen a végeredmény. Az élesítés TFT-n nézve tényleg lehet hogy kicsit sok lett, otthon 6 éves CRT-m van (azon utómunkáztam kicsit) aminek azért már nem olyan tökéletes a kontrasztja sem. Mondjuk ezen nem nehéz segíteni.
Köszi a kommenteket!
-
és runner 125: Köszönöm!
2 All: Böngészgetem itt a képeket, de csak annyit tudok mondani, hogy szuper mindegyik
. Rossz képet itt még nem nagyon láttam, max apróbb hibák voltak rajta..
Én csak próbálkozom, általában az általam jónak tarottakat mutatom meg, persze néha becsúszik egy-kettő, ami a többieknek nem jön be. Köszönöm a véleményeket, sokat tanulok belőlük!
-
hemaka
nagyúr
Köszi. Vaku nem volt használva, szinte soha nem használom. Az lehetett a gond, hogy az erdő mélyén volt, és nagy záridővel kellett meglőni, lehet amiatt lett aza rész világosabb.
flegos Köszi a véleményt.
Igazából nincs makró obim, és valószínű, hogy nem is lesz.
Tájképeket mentem lőni, azokat szeretem, csak útközben belefutottam ezekbe a gombákba[ Szerkesztve ]
-
drkbl
őstag
Keret valóban jogos, főleg ezen a háttéren. A színnel vitába szállnék, kék a tiszta víz jege, a zöld szvsz itt is apró vizinövényeket jelent. Bővebben [link], a cikk végén látható barlangba kéne fotóstalit szervezni
@Ndruu: az első, ötödik, és tizedik tetszik legjobban. Az első olyan, mintha valami rovar leselkedne a fűből, az ötödik szerintem nagyon jó vágás lett, a tizedik szép, sejtelmes fa, jobb csak úgy lehetne, ha a lámpa keretéből iis látszana valami, de az masszív HDR lenne. Szeretem nézni a parkban az utcai lámpák fényét a fákon, főleg, amíg zöldek a levelek.
Igen, jégkrém jegesmedvének -
pisti
őstag
Jajó.
Igazad lehet egyébként. Csak azon morfondíroztam, hogy feltöltöm a fotózz-ra is ott meg inkább fotós emberek nézik, jobban kiszúrják a dolgokat, mint itt is.
*Ropi*: Kösz a tippet, megcsináltam. Tényleg mintha jobb lenne, az eget vettem sötétebbre a többit pedig világosabbra, ilyen lett (ilyen volt), semmi extrém különbség nincs, de összenézve azért bőven látszik az eltérés.
j.bravo: Használtam egy kis 1 képes HDRezést, kicsit kihozta a sötét felhők mintáját, meg a sötétebb részeken kicsit világosított, de csak enyhén használtam, óvatosan.
Igen sötét volt a kutyus, azért is kérdeztem a fényviszonyos dolgot, mert a kutyust külön kijelölve világosítottam erősen, de nem igazán tudtam eldönteni, hogy ez feltűnő-e vagy sem. A bal oldali sziklákat meg az eredetiről "radíroztam" vissza, mert azok meg elég világosak lettek.toth_janika: Énis csak kezdő amatőr vagyok, eléggé adta magát a helyzet, szép fények voltak, szép táj, kutyus, nem volt nehéz. Jó mondjuk kellett az utólagos retus, hogy jók legyenek "fényességek".
Örülök, ha megtetszett egyébként. -
drkbl
őstag
A pirosas árnyalat onnan jön, hogy a flickr-en linkelt oldal szerint némi kisérletezés után barna alapon fényképezték a kódexet, ez lesötétítve, kontraszttalanítva adta adja a vöröses árnyalatot.
@j.bravo: Nekem a te verziód tetszik, ürességével, hangsúlytalan hátterével több árvaságot sugároz, mint sztyui2 képe.
@sztyui2: Nekem az első feldolgozásod tetszik a sötétségével; szerintem adja azt a hangulatot, amit mondjuk az ötvenes-hatvanas években terepen, nem profik által készített, előhívott képek adnak. Ha akkor éltek volna ezek a gyerekek, könnyen lehet, hogy hasonló képeket találnánk az "emlékkönyveikben"...
Tetszik a madaras kép is, szerintem a vezér épp hátraszól: "Vigyázz, kerüljük ki a mazsolát!" -
biggamer
veterán
Jók lettek a lovas képeid meg a patakos is.
Főleg a 4. és 5. tetszik, grat.Látom, a repülős képeid végére rájöttél, hogy kisebbre kell állítani a záridőt és a blendénél is sok a 22.
Az utcsó tetszik a legjobban, meg a B25 Mitchell vs. F4-U Corsair.T-Nagyon
A gitáros csajok nem véletlenül Jeanne Caroll, Karen Caroll és a Mississipi Grave Diggers akik chicagoi blues zenét játszanak ?
Ahhoz képest, hogy nem vakuval fotóztad, elég jók lettek.Depression
Santana és a színek, hááát igen.
Szívesen ott lettem volna. -
Fejo
őstag
-
Fejo
őstag
-
Bandesz99
tag
koszi mindenkinek a kommentet. ez az elso igazi teljesen latszo remek villamfotom.
lehet par nap mulva hurrikan veszely lesz... szal nem tom mi fog tortenni, lehet evakualnak lehet nemvhogy csak lesz.....ugy mes sose volt h ne lett volna sehogy
picilany: mikor? naplemente utan
koszi meg1x -
biggamer
veterán
Válogattam belőle / 1400 darabból / ezek lettek a jobbak, még van egy kupac az is kb. ennyi.
Azért is tettem fel ilyen sokat, mert sokan nem voltak még ilyen rendezvényen
/ én is most voltam először / legalább látják, hogy miről is szól ez a dolog.
Ne félj, én is már kezdem unni a tökörészést.Motion_Blur-nek is akartam kedvezni, ő legalább értékeli ezeket a dolgokat.
Egyébként köszi a véleményeket.
[ Szerkesztve ]
-
drkbl
őstag
Köszönöm a véleményezést! Sajna a kopasz bácsi sok képbe belekerült (hasonlóan a kordonhoz), de legalább érdekes dolgokat mondott (majd D90-el rögzítem
) Legközelebb lent maradok a földszinten, talán jobban tudom kontrollálni a kivágást. Az első képben nekem pont az tetszett, hogy egy életkép állt össze, elegendő színésszel. A harmadikban az a diszkrét harci fejsze fogott meg, inkább a pajzs és a fejsze szeretett volna a téma lenni.
Valahol azt olvastam, hogy ha egy ember nem fér be a képbe, próbáljuk anatómiai vonalak mentén "vágni" - ezek szerint annyira nem jött össze.
@biggamer: Köszönöm a véleményezést! Ezek a hagyományőrzők komolyan vették magukat, reggel ébredés után szépen tornáztak a sátrak között
Sokat kell gyakorolniuk, hogy csattanjon is, meg túl is éljék...
Jók a lovas képek, tetszenek a színek és az elkapott tekintetek - főkötős lovat még úgysem láttamKedvencem a harmadik sor, a minta és az ideál.
-
Hydra SR
addikt
Nekem ez a kép tetszik, jól komponált. A fehéregyensúlyt kicsit eltolnám a zöld felől mert ott is zöldes egy kicsit, ahol szerintem nem kéne. Szerintem te is láthatóan fejlődsz. Kitartás és bátorság a kísérletezésre, néha be kell vállalni annak a kockázatát, hogy fotó nélkül térsz haza mert a tuti témákat mindenki lefotózza. Persze gyakorlásnak ez is tökéletes, felkészülten kell bevállalni a nehezebb témákat különben a jó lehetőséget sem tudja kihasználni az ember. És nem utolsó sorban a sikerélmény is kell, ami nem jön könnyen, ha túl nagyot vállalsz a tudásodhoz és a felszerelésedhez képest. Meg kell találni az egyensúlyt és a fejlődés ritmusát, nem szabad leragadni sem de túlvállalni sem. Ha nehezebb de közkedvelt témát választasz, tuti akad valaki, akinek már van benne tapasztalata, érdemes tőle már előre tippeket kérni, hogy mire figyelj.
Ja és köszönöm a véleményt és a bíztatást
Közben megcsináltam a HDR-szerűséget is a holdfogyatkozásból csak elfelejtettem tegnap feltölteni. Majd ma talán nem felejtem el.
szerk: a 12170-es is jó kompozíció. Egy picit tényleg lehetett volna rövidebb a záridő de nem vészes.Dtomi: valahogy éreztem, hogy nem a privire fogsz válaszolni, hanem a linkre
Mindenesetre köszönöm a felajánlást, élni fogok vele! Aztán majd talán eljutunk még jégmadarazni is erre a jó kis terepre. Viszonylag könnyű terepnek tűnik jégmadárhoz képest. 3 éve üldözöd őket, uhh, belegondolok, hogy én összesen nem egészen 2 éve fotózom, ebből másfél éve van tükrös rendszerem és kb. 3 hete rendes teleobjektívem és már az első alkalommal sikerrel jártam...szerencsésnek érzem magam
De azért bőven van még mit tanulni.
*Ropi*: igen, az egyik akksim nekem is noname 1300mAh-s amit 2700 Ft-ért vettem, az jól bírta de épp ezért azt használtam a legtöbbet, az használódott el jobban, a másik 720-as Ansmann amit megfürdettem táskástul a patakban tavaly novemberben, azóta egy pöttyet bizonytalan vele a gép, csak a képek visszanézésére használom a holt időben. A harmadik a gyári Canon 720-as amit meg másfél éve nyúzok a géppel együtt és ennek megfelelő állapotban van.
[ Szerkesztve ]
-
j.bravo
addikt
Tudhatom pontatlanul, de ellenfény minden, ami a modell/téma síkja mögül érkezik. A szembefény szerintem az ami a filmsíkra kb merőlegesen érkezik (+/- epszilon
, de legalábbis 45 foknál nagyobb szögben, azaz az imént emlegetett epszilon kisebb mint 45fok), ellenfény meg jöhet mondjuk a modell mögül oldalról is, a filmsíkra akár 30fokos vagy kisebb szögben
De ld. az aláírásom.[ Szerkesztve ]
-
zsity
tag
Köszi! ;)
Plusz igazság szerint azért két viszonylag különböző helyen is jártunk. Fejónál nem tudom, de nálunk a túra volt a cél. Elég kemény volt úgy fotózni, hogy közben 8 kilós hátizsák a hátamon, aztán irány 2500m, nem vagyok én ehhez hozzászokva.Mostanság a max. testmozgás az irodából a parkolóig (lifttel).
-
Xantomas
őstag
Hova fejlődött a technika. Antigravitációs pacik.
Előtér, háttér, lótér.A harmadik valamiért nem tetszik, lehet hogy a zajszűrés miatt.
A negyedikben nagyon tetszik a svenkelés, meg a vágás.
Soha nem voltam még lovin, így nincs viszonyítási alapom a valósághoz, de maguk a képek nagyon tetszenek -
eastsider
nagyúr
mondjuk mind1ik képen haverjaim vannak rajta, szóval, szóltak, h most és akkor toltak valamit, de, hogy hova nézzenek, a rámpára kell meg a deszkára/korira kell figyelniük
annyira közel meg nem mehetek, mert fejberugást nem vállalok, meg rámesést(persze úgy az izgi
)
köszi a javaslatokat amúgy
(az utómunkás javaslatokat is
)
azthiszem ezek után ahogy tehetem megyek ki haverokkal mindig
[ Szerkesztve ]
-
eastsider
nagyúr
igazábol nem tudom mit kéne vele csinálni, nem látom (ez csak egy beállított effekt amit benyomtam, kicsit elállítgatva)
akkor göris képek (sajna csak egy göris volt)
még 1-2 deszkás kép:
itt főleg a korit kell nézni, az a lényeg, vagyis a látványos. A kori inkább videón láványos, a deszka pedig képeken
(videóztam is
)
[ Szerkesztve ]
-
johnjohn
addikt
Köszi, na még egy utolsót! Futás, vár a Mama
-
biggamer
veterán
Köszi a véleményt.
A másodikat egy SUNPAK 5000 AF vakuval kiegészítve lőttem.
Kölcsön kaptam / BEE cimbitől /, mivel elválaltam egy esküvői fotózást aztán ott jól fog jönni, főleg a templomban.
Egész nap borús idő van és esik az eső, azért tettem fel a vakut, aztán úgy cserkésztem be az erdei pintyet.Hááát mit mondjak.
Canon 30d + 70-200 IS + a vaku elég húzós súlyt képvisel, hosszú ideig tartani igazi erőpróba.
Rá kell még jobban gyúrnom, úgy látom.A 3. képpel még várok, hátha valaki eltrafálja.
*Ropi*
Neked is válaszoltam fentebb, a képekkel kapcsolatban.
És köszi, köszi.madgie
Nem talált.[ Szerkesztve ]
-
Szoles
senior tag
Kösz, hogy véleményezted!
A vakuzással küszködöm, ezek is barkácsolt diffúzorral készültek. Persze én is látom, hogy lehetne sokkal jobb is, jogos, amit írsz. Kisérletezem tovább, de valahogy nem találom a tuti megoldást.
A zajt viszont nem értem.
Tényleg zajosak? (Úgy emlékszem, mindet szűrtem. Vagy már ennyire vakulnék?
)
-
Nem akartam átméretezni, nehogy azt mondja valaki, hogy belenyúltam. Van pár, ami kicsit alulexponált, de az én monitoromon a nagyobb része jó.
Misi nem borult felMákja volt, nem sokon múlott. Elötte volt egy másik Mitsu, aminek sikerült oldalra állnia, csak akkor sajnos még nem voltam ott
Amúgy a Subi is majdnem oda került
3-4 kép van róla...
No mindegy, kicsit szelektálok majd, aztán nekiesek a raw-oknak ^^ köszi =)
Aktív témák
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hobby elektronika
- Gitáros topic
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Akciókamerák
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Uplay
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...