Aktív témák
-
zolka78
senior tag
válasz
hopehu #45682 üzenetére
Szerintem ez nem ízlés kérdése. Gyanítom, hogy hol készült a kép, és annak a helynek van egy hangulata, amit tönkre tesz az igénytelen falfirka, sőt a beugrókban alvó csövesek is, bár ez nem látszik a képen szerencsére. Ez firkálgatás ami semmiféle tartalommal nem rendelkezik, maximum egy lerobbant gyártelepen adna valamit a látványhoz. Azt a fajta hangulatot ami a helyben van, azt tükrözné a téma amit fotózott, de a hangulatot tönkre teszi ez a fajta emberi primitívség amit graffitinek próbálnak nevezni. Az ötlet viszont jó, szerintem.
-
zolka78
senior tag
válasz
filózoli #43979 üzenetére
Hogy lehet egy olyan oldal pártatlan ahova csak akkor tehetek képet ha pontot gyűjtök. Tehát értékeléssel benyalok 1-2 személynek és ha tetszik a dumám akkor kapok kreditet. Majd tehetek fel képet. Na most egy kezdőnek milyen seggnyalást kell beadnia ha még fényképezni se tud igazán? Vagy esetleg ha még képet nem is tudok csinálni attól a dumám az még jó lehet, mert elméletben elvileg tudhatom?
[ Szerkesztve ]
-
zolka78
senior tag
válasz
filózoli #43966 üzenetére
Az a helyzet, hogy először csak a képeidet szólták le, pontosabban csak kritikát kaptál és tanácsot. Utána kezdett el mindenki a személyedtől idegbajt kapni amikor kezdted a hülyeségeidet és kioktattál olyanokat akiknek a tanácsaira volt szükséged. Nem bántott itt téged senki, de sokaknál elérted, hogy kinyíljon a bicska a zsebében. Mondom ezt úgy, hogy nem igazán kritizáltalak téged, de olvasója voltam az eseményeknek.
-
zolka78
senior tag
válasz
forceberg #42416 üzenetére
Gyönyörű lett, valami hasonló van nekem is ugyan ebből a szögből csak még kompakttal. Jó azért látni ha valaki ugyan azt megcsinálja jobban, lehet tanulni belőle.
Próbálkoztam valami rideg hóeséses képet összehozni, nem tudom mennyire sikerült. Van valami tippetek, hogy magát a havazást a maga ridegségében hogyan lehet jól megjeleníteni? -
zolka78
senior tag
Szerintem egyértelműen az első, mivel nagyobb a tér és jobban érezni a végeláthatatlan állapotot, azonkívül az emberek is kisebbek de még nem vesznek el a képben, ez is a térérzetet növeli. Ráadásul jobbra ott is van egy dűne ami távolabb van és ez is rá dob egy lapáttal.
-
zolka78
senior tag
Szerintem nagyon jó ez a szín világ, bár az elsőhöz nem passzol véleményem szerint, de ez inkább ízlés kérdése. Viszont a második nagyon ott van, kinyomtatva matt papírra nagyon mutatós összhatása lehet az egész képnek. Hasonló szín világú van az én esküvőmről is és mattpapíron tényleg gyönyörű.
-
zolka78
senior tag
válasz
eastsider #41925 üzenetére
Már egy pár órája agyalok, hogy mikor lehetne újra csinálni az egészet. Ez a taknyolós köd nem a legjobb. Vagy legyen sűrű, vagy ne legyen. Az a baj, hogy csak a déli órákban egyenlítődik ki a híd mindkét fele dinamikailag, viszont akkor meg pont szemből süt a nap. Nyáron ez még rosszabb lenne. Lehet majd tavasszal pont miután lement a nap.
Itt van nagyban, nem tudom miért nem jutott ez eszemben, pedig adnia kellett volna magát, azért kösz, hogy szóltál.t_a_m_á_s: Köszönöm
-
zolka78
senior tag
-
zolka78
senior tag
válasz
kiskornel #41849 üzenetére
Ezt a kihuzatot csak úgy brahiból vettem olcsóért, és gondoltam kipróbálom, de egyelőre tetszik. Nem igazán szándékozok ebbe az irányba több pénzt költeni - legalább is most ezt mondom - a macro sín is meg a focus stacking is csak halványan dereng. Talán veszek egy vaku szinkronkábelt kínai barátainktól, flash bracket-t meg tudok csináltatni. Az érdekelne, hogy esetleg kézből menyire lehet ez hatékony kint a szabadban, így is van súlya meg mérete is, ráadásul csak M42 obit tudok rá tenni.
-
zolka78
senior tag
válasz
radi8tor #40570 üzenetére
Tényleg hálás téma, de az állatok szemének a színét amúgy is nehéz vissza adni szerintem. Sokat fotózok macsekokat és nagyon másként reagálnak a környezeti mesterséges fényekre, főleg a vakuval rásegített megvilágításra. Ezek totál eltudják vinni a szemeik színét teljesen más irányba. Nem tudom, hogy ez a többi állattal miként van, de gyanítom, hogy ott is vannak gondok a szem mássága miatt. A számi macskás szem képeken például teljesen látszik az amit írok. Aki ismeri ezt a fajtát az tudja, hogy a szemének a színe az első szembeötlő jellegzetessége, és ezek pont nem azt adják vissza.
-
zolka78
senior tag
válasz
Karima #40563 üzenetére
Az időpontot azt jól meg kell választani az biztos. Amikor utoljára voltam arra akkor még csak a kompaktom volt és valamikor júliusban délután 3 óra körül voltam. Nem igazán lettek jók a képek a hídról. Akkora zoomnál már volt homály a túl meleg levegőtől. Egyébként több felé szép a kilátás onnan Budapestre. Nekem is tervbe van véve egy látogatás, csak én a naplemente utáni időt szúrtam ki, majd valamikor beiktatom.
-
zolka78
senior tag
-
zolka78
senior tag
válasz
t_a_m_a_s #38314 üzenetére
Gondold el amikor a kihallgatáson faggatják a sünök a tolvajt:
- Miért rabolta el a gyereket?
- Milyen gyereket? Én csak egy egyszerű tolvaj vagyok.
- Azt amelyik a fényképezőgépet tartotta.
- Ja, hogy volt egy gyerek a fényképezőgépen, azt hittem az csak egy drága állvány, de nem kellett senkinek. -
zolka78
senior tag
Köszönöm, gondoltam, hogy ezt előbb vagy utóbb mindenki megcsinálja aki pesti, vagy esetleg a közelben jár. Amikor készült akkor egy japánnal meg egy lengyellel együtt tök ugyan azt csináltuk.
(#38184) total90: Neked is köszönöm, a tied is jól néz ki. Hősök tere, kihagyhatatlan.
-
zolka78
senior tag
válasz
total90 #38162 üzenetére
Én is csináltam egy panorámát a Hősök teréről, de nekem is az volt a bajom, hogy tiff-ben dolgoztam fel és nem egészen úgy mentette el a photoshop jpg-be mint ahogy szerettem volna. Viszont a lightroom már egész jól konvertálta a tiff formátumot jpg-be, legalább is szerintem. Lehet, hogy erre van egy egyszerűbb módszer is de még nem jöttem rá.
-
zolka78
senior tag
válasz
Segnior_Barthez #36440 üzenetére
Szia, a fotomarket fogad FTP-n keresztül TIFF formátumba képet, de nagy méretben ők is csak fényes felülettel szoktak nyomtatni. Én a családi albumba mindig náluk rendelek képet, persze csak 10x15 méretben. Problémám még nem volt a kinyomtatott végeredménnyel.
-
zolka78
senior tag
válasz
killerjohn #36057 üzenetére
Alatta fél mm-re, modell: Nikon D5000.
-
zolka78
senior tag
Sziasztok, megnéznétek ezt? Igazság szerint nem mutogatásból tettem fel, de most már kiváncsi vagyok a hozzá értők véleményére. Csak valamit ki akartam hozni az előző olympusom 18x zoomjából.
-
zolka78
senior tag
válasz
*Ropi* #11339 üzenetére
Nincs benne vírus, megnéztem nod-val Vista allat, és nem jelzett semmit. De Xp és Avast párosnál már nekem is malware-t jelzett, már akkor amikor a picasaweb főoldaljára megyek. De hát ez mégis csak google oldal, és ez nekem megbízhatóságot jelent. Ha valakinél még jelentkezik ez a picasawebnél az szóljon.
-
zolka78
senior tag
Sziasztok, kivittem az új állványt az éjszakába. Ez lett az eredmény http://picasaweb.google.com/z.losonczi/BudapestBudapestDeCsodS
Aktív témák
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Linux kezdőknek
- Max
- Titán TUF módra: teszten az NVIDIA GeForce RTX 5070 Ti!
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- DOOM - The Dark Ages
- További aktív témák...