Aktív témák

• milan26

senior tag

Nem úgy van, hogy több megoldás van, és épp azt építik be, amit venni tudtak?

1.
    Ont-ba bemegy az optika, arról megy a TV, valamint az optikát továbbküldi a GPON-ba (ami az én esetemben szintén gigabites), arról pedig megy a net és a telefon. Kép nem az enyém, de ugyanígy van nálam is FTTH területen, és sima liba az egy gigabit. Viszont minimum két kütyüt kell nézegetnem, de ha le akarom rakatni hídba, mert saját routert akarok, akkor már hármat. (pl: jobb vagy erősebb routert akarok, több port kell, vagy csak több gigabites port, meg ez a GPON azt hiszem nem támogatja az IPV6-ot)

2.
    Nincs csak egy ONT, ehhez már nem kell külön GPON, egy burkolat alá elfér minden, így saját routerrel is max két kütyüm lesz. (Alul van az optikai csatlakozó). Nyilván ha a netet átviszem a régi GPON-ba, és az nem volt gigabites, mert pl ott korábban csak fttb volt, akkor az azután kötött végpontoknál nem lesz gigabit, ergo át kell dugni a kábeleket az új ONT-ba. Netet mindenképpen, és az új ONT-ot híd módba kell tetetni ahhoz, hogy ha új router is akarok, és majd az tudja végezni a ppoe kapcsolódást.

3.
    Erről sajnos nem találok képet, de valami olyasmi, amit lentebb linkelek Nekem anno még olyan ONT-ot építettek be az albérletbe FTTB területen (nem itt ahol most vagyok, máshol), ami szimplán csak egy ONT volt, erről ment a tv is , de nem tudott ellátni semmilyen router feladatot, azaz nem adott wifit, és a PPOE kapcsolatot sem tudta kezelni, a windowsban kellett beállítani, ha nem volt routered. Ha ezt cserélték ki (valószínű) az új megoldásra, (mint a kettes szituban), akkor a netkábeleket vagy átdugdosod az új ONT-ba, vagy netkábellel kötöd össze (ehhez gigabites router kell), de akkor hídba kell rakatni az új ONT-ot.

De javítsatok ki, ha tévedek valamiben.

Aktív témák