Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  DIGI internet (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-05 18:11:35

LOGOUT.hu

DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#81720) roti86


roti86
őstag

Sziasztok!

Eljutott végre hozzám Miskolcra is a Digi FTTB-->FTTH váltás. Mikor megtudtam pár hónapja a hírt örültem neki. Megkaptam a hiperszuper Huawei HG8143A5 eszközt, elsőre örültem is neki, hogy milyen jó, majd kiváltom vele az Archer C6 routeremet. Kérdezem a szerelőket, hogy feketében nincs e véletlenül (ez a szín jobban illik a környezetébe), persze nincs, csak fehér. Oké, legyen. Mire átkábeleztek már itt a fórumon ráakadtam egy pár hozzászólásra, ami után elmúlt öröm az arcomról. Gondoltam egy szolgáltató olyan eszközt biztosít, amivel ki lehet használni az új technológia által nyújtott sebességet, de tévedtem. Wifije 2.4 Ghz-et tud, és a LAN csatlakozóból is csak a LAN1 Gigabites. Így már tudtam, hogy be kell kötnöm a saját routeremet mögé.

Olvastam, hogy érdemes bridge módba tetetni a Digivel a modemet, ez simán ment, ügyfélszolgálatot felhívva kb 2 óra múlva jött az sms, hogy kész, abban a pillanatban el is ment a net, és nem is tudtam már a Huaweihez csatlakozni. Van erre egyáltalán lehetőség? Se halózaton se kábelen nem elérhető már a http://192.168.100.1/ alapértelemzett címe.

Ezután a Huawei LAN1 portjához hozzákötöttem a saját routeremet a WAN portján keresztül és lám, lett újra hálózat.

Jelenleg 108/108-as sebességet mérek kábelen ls wifin is (100/100-as netem volt előtte), ez is gyorsabb mint az ez előtti 93/93-as maximum, szóval látszik, hogy többet fog ez tudni. Ügyfélszolgálaton rákérdeztem és mondták, hogy holnap nap végére már elvileg az emelt sebességet kellene tapasztalnom. Erre kíváncsi vagyok, jelentkezem majd ezzel kapcsolatban.

Remélem ez a kis írás segítségére lesz azoknak, akik a fórumra tévednek és hasonló cipőben járnak.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  DIGI internet (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.