Hirdetés

2024. május 29., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  DIGI internet (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-05 18:11:35

LOGOUT.hu

DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#55184) Alteran-IT válasza #73749248 (#55182) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Én a routingot közel se ejteném ki (a tracert/traceroute megint más), mert az nem csak ennyiből áll, egy kicsit bonyolultabb a dolog, bár háttérinformáció nélkül ezt a témát nem nagyon lehet tovább boncolgatni, meg rákenni a dolgokat.

Egyébként a km se lehetne annyira gond, hiszen optika van szinte mindenhol, igaz mondjuk az USA fele optikán is megérezni a dolgokat, de mondjuk ide a szomszédba osztrákba vagy németbe, illetve oroszba nem nagyon lenne szabad, legalább is megfelelő sávszélesség és routing mellett.
A másik, hogy az IP is szerepet játszhat, nem is kicsit és még ha le is cseréled, ha nem másik címtartományból kapsz, ami másik útvonalon/szolgáltatón megy ki, akkor nem nagyon fog változni a dolog, mert ugyan azon az átjárón keresztül mész ki, kb. mint ha egy utcában egy másik házba költöznél, attól még az út ugyan olyan szar marad, csak te változtatsz rajta helyet, viszont ha másik utcába költözöl, akkor talán már jobb a helyzet, mindenesetre eléggé érdekes dolog ez is.
Amúgy én pl. azért fogom az IP-re, mert nálam általában megoldja a dolgot, mert volt hogy belföld és külföld is szar volt, először azt hittem a helyi kábelhálózat túlterhelt megint, aztán végül is miután a modem és router újraindítás sem segített, fogtam és kértem egy új IP-t, kaptam is másik tartományból és meg is oldódott a problémám, mondjuk igaz, hogy egy /23-as tartományból mentem át egy /24-esbe, szóval nem véletlen volt különbség, persze ha megfelelő hálózati eszközök lennének minden szolgáltatónál, akkor nem lenne akkor se probléma, ha egy porton 1000 user lenne, de mindegy, ugye a lényeg hogy minél olcsóbban meg legyen oldva.

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  DIGI internet (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.